Log in

View Full Version : Проблем отпред !!!

leketo84
11-04-2012, 21:51
Колеги моля ви помагайте от 3 дена като завия надясно и се чува от дясното колело едно пристръгване или чагъртане на метал все едно накладките са разкачени (но не са ) или все едно опира някъде ламаринка ! Като давам назад пак с завой нищо ! Дигнах колата свалих колелото но нищо съмнително не открихме отидох и качих един майстор да чуе звука и той каза ламаринка нещо опира , но не намери и ме насочи да чакам лагера на главината да даде фира !
Много ви моля за някакви насоки ако сте имали подобни проблеми , Благодаря ви !!!:cry:

lordliness
11-04-2012, 22:05
Вдигни на крика колелото ,запали ,включи, на скорост дай леко газ,да не откъснеш нещо или да не я бутнеш и слушайте и гледайте какво става,може и каре да е.Но мисля че не си локализирал добре шума и са ти износени задните накладки и опира метала на накладката в диска,погледни там.

Pepko-Bepko
11-04-2012, 22:32
Огледайте шарнирите на двата носача че на такова прилича от обясненията ти!

Pandev
11-04-2012, 22:33
Провери ламарината зад спирачния диск. Погледни я по-добре,най-вероятно се е изкривила и опира някаде.

leketo84
11-04-2012, 22:50
Провери ламарината зад спирачния диск. Погледни я по-добре,най-вероятно се е изкривила и опира някаде.

Колега и аз така се надявах , но нямам такава ламарина за жалост :blush:

---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:48 ----------

Колеги а лагера на главината сменява ли се самостоятелно , или е филм там и какви са цените :question:

Pepko-Bepko
11-04-2012, 22:50
трябва да имаш ламарина зад диска ,но малка и тогава нямаше да ти стърже при въртене на волана а при въртене на колелото ....

old alfist
11-04-2012, 22:59
Виж бронята, ако си я свалял - да не се е разхлабил болт. Ако е така, можеш да познаеш и визуално -малко по-отворена фуга между нея и калника.

leketo84
12-04-2012, 00:36
Виж бронята, ако си я свалял - да не се е разхлабил болт. Ако е така, можеш да познаеш и визуално -малко по-отворена фуга между нея и калника.

Ми интересното е че си закачих от долу подкалника и се разкачи после го закачих но звука остана а всичко визуално изглежда същото , но звука не е на пластмаса а на желязо :cry:

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

Вдигни на крика колелото ,запали ,включи, на скорост дай леко газ,да не откъснеш нещо или да не я бутнеш и слушайте и гледайте какво става,може и каре да е.Но мисля че не си локализирал добре шума и са ти износени задните накладки и опира метала на накладката в диска,погледни там.

Колега някъде ако не се лъжа бях срещал твоя подобна тема за такъв проблем (може и да бъркам) , но ако е така как го реши и да наистина задните накладки са ми за смяна , но как може да е от там този шум и то само на завой на дясно и при напред движеща се кола :new_Eyecrazy:

ecotronic
12-04-2012, 00:49
При навит надясно волан пробвай дали звукът се променя при ускорение, при движение по инерция и при спиране.

Ако тръгне да се скапва лагер на главината то той обикновенно издава монотонен звук (вие) при движение направо и с по-висока скорост. Ако е каре, то пък трака при натоварване и пълен волан. Разгледай внимателно полуоската, външното каре и маншона му за следи от надиране, както и за някакъв хлабав детайл в непосредствена близост с нея. Виж да не си закачил някоя тел и тя да дрънчи.

leshoiad
12-04-2012, 06:50
Я си погледни бордовете на спирачните дискове да не би да са износени. В начален стадий се чува от време на време, докато не почне да стърже перманентно!

BIzZkIt4o
12-04-2012, 07:25
На самия шарнир отзад има една ламаринка занитена която пази шарнира от вода и други гадости, аз имах такъв проблем преди време и се чудех какво става. Ламаринката се държи на 3 нита и като се откъсне някои от тях и почва така да чегърта поне при мен беше такъв проблема провери.

lordliness
12-04-2012, 07:25
Накладката стържеше в ръба на износения диск,при завои по -силно,чувах го отпред,разглобих почти цялата предна част на колата без да открия нищо.

leketo84
12-04-2012, 19:45
Благодаря ви много за отговорите утре имам час в сервиза и вечерта ще пиша ако е остановен моя дразнител и дано е нещо леко :razz:

nvladev
13-04-2012, 09:14
На самия шарнир отзад има една ламаринка занитена която пази шарнира от вода и други гадости, аз имах такъв проблем преди време и се чудех какво става. Ламаринката се държи на 3 нита и като се откъсне някои от тях и почва така да чегърта поне при мен беше такъв проблема провери.

И аз имах същият проблем. Погледни ако можеш пак.

leketo84
13-04-2012, 17:50
И аз имах същият проблем. Погледни ако можеш пак.

Закъснях за сервиза обадих се и те бяха затворили казаха ми след празниците ! Днес бях с колата и когато се чува въпросния шум на десен завой не се променя спрямо по инерция ли е автомобила или на спирачки и няма никаква вибрация на волана само ламаринения звук ! Дисковете не са износени както и накладките , ако се окаже ламарината при шарнира какво трябва да се направи !
Благодаря :excl:

val_mcrae
17-04-2012, 18:21
В момента и при мен има подобен проблем и не мога да разбера от къде е. Само че при мен се чува когато колата е в движение и завивам на ляво, а шума идва от предно дясно колело. Сменил съм преди 10 000км главина не вярвам да е от нея, а в същото време няма и особения шум на разбит лагер.
Мислех си за каре, но при тръгване няма шума!!! Има го само в движение! Странно ще проверя и аз за тази ламаринка... дано да е от нея.

leketo84
17-04-2012, 19:37
В момента и при мен има подобен проблем и не мога да разбера от къде е. Само че при мен се чува когато колата е в движение и завивам на ляво, а шума идва от предно дясно колело. Сменил съм преди 10 000км главина не вярвам да е от нея, а в същото време няма и особения шум на разбит лагер.
Мислех си за каре, но при тръгване няма шума!!! Има го само в движение! Странно ще проверя и аз за тази ламаринка... дано да е от нея.

Колега не ми остава време да ида до сервиза пребирам се късно , и преди малко слезнах и проврях ръка през джантата на въпросното колело и от долната страна на спирачния апарат от задната страна като чели напипах наистина издадена ламаринка (на другото колело не е така) може би наистина там е проблема :jumping:

Dob4i
17-04-2012, 20:03
При мен също го имаше това с ламаринката. Първо от ляво се беше откачила и закачаше някъде и се чуваше нещо като стържене, а после и от дясно, но там звука беше звънтящ, като мина през неравност. Свали джантата и ще разбереш ако е ламаринката. Ако са се скъсали долните 2 нита, и виси само на горния доста трудно ще я извадиш.

leketo84
17-04-2012, 22:30
При мен също го имаше това с ламаринката. Първо от ляво се беше откачила и закачаше някъде и се чуваше нещо като стържене, а после и от дясно, но там звука беше звънтящ, като мина през неравност. Свали джантата и ще разбереш ако е ламаринката. Ако са се скъсали долните 2 нита, и виси само на горния доста трудно ще я извадиш.

Добре де не трябва ли да се занити пак като се свали диска евентуално знам ли да се завари или трябва да се отстрани :disgust:

Dob4i
17-04-2012, 22:56
Нямам представа, от ляво ми падна зимата 2010, а от дясно преди 2 месеца. Нямал съм проблеми до сега. Твоя звук кантящ ли е или стържещ ?

leketo84
17-04-2012, 22:59
Нямам представа, от ляво ми падна зимата 2010, а от дясно преди 2 месеца. Нямал съм проблеми до сега. Твоя звук кантящ ли е или стържещ ?
Стържещ все едно с вилица да драскаш по ламарина но с различен променлив натиск най-просто така бих обяснил шума :notify:

Bobo
18-04-2012, 00:55
Стържещ все едно с вилица да драскаш по ламарина но с различен променлив натиск най-просто така бих обяснил шума :notify:

Ако е от ламаринката се занитва наново и заспива ;)

leketo84
18-04-2012, 18:28
:drive:Дам оказа се точно тази ламаринка наложи се момчето да свали целия диск за да я махне , погледнах дясното колело и там липсваше явно са всеобща болежка хиляди благодарности колеги :-P

Bobo
19-04-2012, 01:59
:drive:Дам оказа се точно тази ламаринка наложи се момчето да свали целия диск за да я махне , погледнах дясното колело и там липсваше явно са всеобща болежка хиляди благодарности колеги :-P

Не е добра идея да липсва ламаринката шарнира е критично близо до диска и температурата му ще скапе маншончето на шарнира както и греста в него и после ще се чудите кви са тия менте носачи ;)