PDA

View Full Version : Проблем с 1,6тс 146

nikit087
12-04-2012, 18:55
Колеги проблема ми е следния:Колата когато е студена и тръгвам на 1ва или 2ра скорост между 1000 и 2500 оборота,колата забива се едно си на газ и газта ти свършва усещането е същото.Трябва да върна газта и да подавам плавно газ да изтегли стигнели 2500 оборота колата излита и няма проблем.....Когато колата си загрее на 60 градуса примерно проблема изчезва остава едно леко колебание само което почти не се усеща.....това ми го прави на 3-4 карания 1 път.....Колата няма газово само на бензин се кара...Сменян е дебитомера преди 1 година....От какво може да е проблема...Моля помагайте :)

tonov
12-04-2012, 20:30
Тва че е сменян дебитомера не е гаранция. Какъв сложи?

nikit087
12-04-2012, 20:50
Ами не му знам марката,сложен е в Алфа Ромео Варна сервиза....Мисля след празниците да отида там на диагностика,но ако някой може да ми помогне много ще се радвам,че там ще ме одерат...

acko88
12-04-2012, 21:00
Колеги проблема ми е следния:Колата когато е студена и тръгвам на 1ва или 2ра скорост между 1000 и 2500 оборота,колата забива се едно си на газ и газта ти свършва усещането е същото.Трябва да върна газта и да подавам плавно газ да изтегли стигнели 2500 оборота колата излита и няма проблем.....Когато колата си загрее на 60 градуса примерно проблема изчезва остава едно леко колебание само което почти не се усеща.....това ми го прави на 3-4 карания 1 път.....Колата няма газово само на бензин се кара...Сменян е дебитомера преди 1 година....От какво може да е проблема...Моля помагайте :)

По описаното поведение на колата ми се струва че е дебитомер,дори да си го сменял преди година с Бош,имаше голяма калпава партида от която аз съм купил 3 чисто нови и 3-те от 4-6 месеца се предадоха.

nikit087
13-04-2012, 20:49
Дано да не е дебитомера.че не ми се дават много пари....надявам се да е нещо по елементарно и евтино :)

D-I-V-A-K-A
15-04-2012, 12:30
Махни си декоративният капак на мотора и виж при свещите да няма вода или масло, имало е случай когато тези проблеми ги прави при наличие на една от двете течности прии свещите ;)

Hineca
15-04-2012, 13:16
и аз го имам този проблем но от време на време и то само на 1-ва да кажем веднъж месечно :)

acko88
16-04-2012, 10:37
Махни си декоративният капак на мотора и виж при свещите да няма вода или масло, имало е случай когато тези проблеми ги прави при наличие на една от двете течности прии свещите ;)

Ачо само от вода,от мослото няма проблем,освен че цапа малко :)

D-I-V-A-K-A
16-04-2012, 12:06
Ачо само от вода,от мослото няма проблем,освен че цапа малко :)

Знам попринцип, но на старата и на още 2-ма приятели имаше вода и симптомите бяха същите, отворих си капака, подсуших си и нещата се оправиха.

acko88
16-04-2012, 15:27
Знам попринцип, но на старата и на още 2-ма приятели имаше вода и симптомите бяха същите, отворих си капака, подсуших си и нещата се оправиха.

Най-готино е горублянци като измият двигателя на някоя алфа и ссе чудят какво става после:wow:

nikit087
16-04-2012, 17:40
Ами колеги днеска сложих на колата 96 екстра форс бензин и колата започна да върви доста по-добре,утре ще и отворя капака да проверя за вода и масло както казвате дано изчезне напълно тоя проблем,че много ме дразни като прави така.....Тоя бензин 95 на ОМВ тука във Варна е много гаден нещо и ме съмнява да го прави от него....няма да слагам повече там бензин....

nikit087
16-04-2012, 18:06
Колеги махнах декоративния капак на свещите но там няма нито вода,нито масло само прах се вижда....Някакви други предложения ако имате да търсим проблема :)

nikolchoni
16-04-2012, 19:56
Ламбда сондата провери ли я? Тя прави много мизерии, ако ти е мудна.

nikit087
16-04-2012, 20:07
Не съм проверявал Ламбда сондата,то за нея трябва май на диагностика да ходя,искам да питам кога се сменят свещи и какви са признаците ако са за смяна вече.....Иначе колата си пали идеално,не прекъсва,държи 900 оборота не ги мени няма проблеми при работата на двигателя...

D-I-V-A-K-A
16-04-2012, 20:46
Колеги махнах декоративния капак на свещите но там няма нито вода,нито масло само прах се вижда....Някакви други предложения ако имате да търсим проблема :)

Значи за съжаления вече отиваш на вариант на даване на пари. Отиди някъде да ти я качат на диагностика и да и погледнат графиката на сондата както данните за дебита на въздуха ( и ако си с пластмасовият капак, да ти погледнат и градусите на дросела). А свещите се познават като я свалиш и погледнеш, попринцип електрода трябва да е в керамичен цвят, ако е почернял и има нагар значи са за смяна ;)
Поздрави!!!

vankata_ll
16-04-2012, 20:54
... електрода трябва да е в керамичен цвят, ...

Имаше предвид "керемиден", предполагам.

Поздрави.

D-I-V-A-K-A
16-04-2012, 20:59
Имаше предвид "керемиден", предполагам.

Поздрави.

Хахахах, точно така, съжалявам за объркването (грешка на езика/пръстите)

nikit087
17-04-2012, 08:06
Ами значи другата седмица ще я закарам в Алфа Ромео Варна да ми направят диагностика на колата,казаха ми че там били добри и диагностиката струвала 25 лева и ми се вижда прилична цена....Благодаря Ви :)

nikit087
17-04-2012, 15:29
Сложих 100 грама чист спирт в резервоара на колата и бензин сложих 10 литра да вида ако има вода в бензина да я обере спирта,да не би от това да ми прави тоя проблем...Пробвам всякакви варианти преди да отида да дам парите :)

indig0
20-04-2012, 16:25
Сложих 100 грама чист спирт в резервоара на колата и бензин сложих 10 литра да вида ако има вода в бензина да я обере спирта,да не би от това да ми прави тоя проблем...Пробвам всякакви варианти преди да отида да дам парите :)
Колега аз имах абсолютно същия проблем с моята. Тя е 1.4 TS, но същата работа беше. Като е студена в ниските обороти докосна ли педала на газта и направо иска да гасне.Успее ли да прескочи над 3 000 оборота се оправя. След 4-5 км пробег малко като дигне градуса се вече няма проблем. Проблема ми беше ламбда сондата. Установих го на лаптопа. Смених я - 131 лв на бош. Всичко се оправи.

autoitaliano
07-07-2012, 06:05

При мен се оказа от ламбда сондата

бобиалфа
01-11-2012, 00:10
аз имах същие проблем като я купих преди 6 години ...неможаха да го оправят .....оправих го като и сложиг газ.......паля превключвам на газ и тръгвам..........незнам какво да ти кажа