Log in

View Full Version : Проблем със спирачките

Raiko0
13-04-2012, 13:24
Колеги от известно време имам проблем с спирачките. Когато се използват по интензивно и позагреят от задно ляво колело при движение до 20-25 км/ч се чува ужасно скърцане. Предполагам че апарата ми задържа малко. Като дръпна ръчната на 1-ви зъб и карам няма никакво скърцане но в момента в който я пусна и се почва. Това е много грозен шум... та въпроса ми е как мога и колко ще струва премахването на проблема?

п.п. дисковете и накладките са О.К.

kolev
13-04-2012, 14:54
Колеги от известно време имам проблем с спирачките. Когато се използват по интензивно и позагреят от задно ляво колело при движение до 20-25 км/ч се чува ужасно скърцане. Предполагам че апарата ми задържа малко. Като дръпна ръчната на 1-ви зъб и карам няма никакво скърцане но в момента в който я пусна и се почва. Това е много грозен шум... та въпроса ми е как мога и колко ще струва премахването на проблема?

п.п. дисковете и накладките са О.К.

най-вероятно запушен спирачен маркуч. отзад имаш по 2 маркуча на колело. най-добре ги смени и 4-те , а още по-добре + предните 2. така ще ползваш и момента да смениш и спирачната течност което е хубаво и не скъпо.

D-I-V-A-K-A
15-04-2012, 12:25
най-вероятно запушен спирачен маркуч. отзад имаш по 2 маркуча на колело. най-добре ги смени и 4-те , а още по-добре + предните 2. така ще ползваш и момента да смениш и спирачната течност което е хубаво и не скъпо.

Не е задължително да е маркуч. Може просто апарата да има нужда от раздвижване, защото нали е винтов и редовно им се случва да запичат и да не се връщат като хората :)

Hineca
15-04-2012, 13:14
а може и някое от цилиндърчетата (буталцата ) да са запекли :)

_power_
16-04-2012, 02:48
а може и някое от цилиндърчетата (буталцата ) да са запекли :)
Колегите горе обясниха доста ясно...за кои буталца говориш?:clap2:

kolev
16-04-2012, 10:25
Не е задължително да е маркуч. Може просто апарата да има нужда от раздвижване, защото нали е винтов и редовно им се случва да запичат и да не се връщат като хората :)

абе на тия апарати им запичат водачите но симптомите са съвсем различни, ама щом казваш там за винтовите работи :razz:

D-I-V-A-K-A
16-04-2012, 12:10
абе на тия апарати им запичат водачите но симптомите са съвсем различни, ама щом казваш там за винтовите работи :razz:

Аз не ти говоря за водачите, а за самият цилиндър на апарата, той много често се случва да запича при движение и да прави проблеми като не се връща.

Raiko0
16-04-2012, 21:34
Каква е цената на тези маркучета и буталцата?

D-I-V-A-K-A
16-04-2012, 21:45
Каква е цената на тези маркучета и буталцата?

Може да не се наложи да даваш пари за части, ако буталата успеят да се раздвижат, както и водачите. А за маркучите влез и виж в axm-auto какви са като цена ;)

Raiko0
16-04-2012, 22:30
Благодаря ви много ;)

Raiko0
20-03-2014, 11:42
Смених маркучите и свиренето продължава. Единствено силата на свиренето намаля леко какво да правя ...

D-I-V-A-K-A
20-03-2014, 17:21
Смених маркучите и свиренето продължава. Единствено силата на свиренето намаля леко какво да правя ...

Свали накладките и им направи един вертикален срез през средата на феродото с ножовка, това би трябвало да ти реши проблема ;-)

kolev
21-03-2014, 10:44
кои маркучи смени, подмени ли спирачната течност, провери ли за запушване по тръбичките.

Raiko0
22-03-2014, 14:01
кои маркучи смени, подмени ли спирачната течност, провери ли за запушване по тръбичките.

Едни къси маркучета по две от едната страна и след като ги смених се почувства веднага разлика не шумеше въобще и след 2-3 седмица като почна и няма спиране направо полудявам. Иначе какво ли не чух до сега да сменям апаратите, да сменям дисковете и накладките, да сменя жилото на ръчната.... зарад 1 свирене аз тряяя сменя половината кола ....

D-I-V-A-K-A
22-03-2014, 17:26
Едни къси маркучета по две от едната страна и след като ги смених се почувства веднага разлика не шумеше въобще и след 2-3 седмица като почна и няма спиране направо полудявам. Иначе какво ли не чух до сега да сменям апаратите, да сменям дисковете и накладките, да сменя жилото на ръчната.... зарад 1 свирене аз тряяя сменя половината кола ....

Пробвай метода който, ти казах преди да сменяш каквото и да било ;-)

kolev
23-03-2014, 08:56

вероятно имаш запушване по тръбичките и или кантара. на канал ги провери външно визуално и после трябва да се откачат маркучетата от сп апаратите и да се види свободно ли минава спирачната течност.
трябвало е със смяната на маркучетата да смениш и цялата течност.