PDA

View Full Version : Щракане отпред в дясно!? От какво е!!!?

mimouzunov
13-04-2012, 16:21
Преди година ,класически се предаде дясно външно каре... Смених го и не след много време почна да се чува едно тракане на завои. Викам си пак е сдало багажа. Точно тогава се почна мисленето а не след дълго и ремонтите (безуспешни)!
Смених значи карето тракането си го има... Днес се хванах и смених вътрешното. Пак си щрака по същия начин! Лагера в главината няма шумове при въртене, няма и луфт!
На пълен ляв щракането е наи-силно изразено според мен, а на пълен десен е по-слабо и различно като звук! По инерция няма никакви щракания пукание и тн (дори и на пълен завои)
Възможно ли е да съм попаднал на каре менте което да се предаде за 2-3 месеца!?
Днес идва до мен и Тренди ама така и неможахме да измислим какво и е.... Уш е каре а не е :gruebel:
Ще си купя още едно външно и пак ще пробвам а дотогава ако имате идеи пишете...

thecleaner
13-04-2012, 16:52
Преди година ,класически се предаде дясно външно каре... Смених го и не след много време почна да се чува едно тракане на завои. Викам си пак е сдало багажа. Точно тогава се почна мисленето а не след дълго и ремонтите (безуспешни)!
Смених значи карето тракането си го има... Днес се хванах и смених вътрешното. Пак си щрака по същия начин! Лагера в главината няма шумове при въртене, няма и луфт!
На пълен ляв щракането е наи-силно изразено според мен, а на пълен десен е по-слабо и различно като звук! По инерция няма никакви щракания пукание и тн (дори и на пълен завои)
Възможно ли е да съм попаднал на каре менте което да се предаде за 2-3 месеца!?
Днес идва до мен и Тренди ама така и неможахме да измислим какво и е.... Уш е каре а не е :gruebel:
Ще си купя още едно външно и пак ще пробвам а дотогава ако имате идеи пишете...

Сваляш вътрешното каре и гУедаш вътре на полуоската централната гайка да не е лабава ;)

TRENDi
13-04-2012, 17:15
Коя централна гайка, Ради? Долу на картинките ти е всичко от дифа до гайката на карето:

thecleaner
13-04-2012, 17:22
Отбелязах го със стрелка. Отвътре като погледнеш на махнато каре има гайка.

nikola 155
13-04-2012, 18:38
Тракане и шум може да се получи и от лагер на макферсона,какво е състоянието му?

mimouzunov
13-04-2012, 20:04
Тракане и шум може да се получи и от лагер на макферсона,какво е състоянието му?

Принципно там преди 1-2 години е отваряно и гресирано всичко (сменявани са тампоните)
Щракането идва от ниско някъде, не е високо...

Нямам гаика там където описвате :online2long:

TS
13-04-2012, 20:18
При мен беше същата игра със гайката,беше се разхлабила. Чува се подобно на припукване малко преди да зацепи на първа или задна. Радко е прав.

mimouzunov
13-04-2012, 21:08
При мен беше същата игра със гайката,беше се разхлабила. Чува се подобно на припукване малко преди да зацепи на първа или задна. Радко е прав.

Днеска на паркинга на Арена с Тренди се въртяхме като шашави :scherzkeks: Трака си постоянно докато е навит волана в краино положение и газта е натисната (по инерция е ок)... И двете карета от дясно са сменени...
Такава гаика която описвате пак се повтарям че несъм видял да имам :online2long:
Възможно ли е шлиците на главината да са аут тоест да стягам гаиката но реално да нее стегнато (уш напъвах и нямаше луфт)!?!

dani_ku4eto
13-04-2012, 21:26
Днеска на паркинга на Арена с Тренди се въртяхме като шашави :scherzkeks: Трака си постоянно докато е навит волана в краино положение и газта е натисната (по инерция е ок)... И двете карета от дясно са сменени...
Такава гаика която описвате пак се повтарям че несъм видял да имам :online2long:
Възможно ли е шлиците на главината да са аут тоест да стягам гаиката но реално да нее стегнато (уш напъвах и нямаше луфт)!?!
тази гайка за която говорите я има на някой полуоски но на повечето е без нея затова неможеш да я видиш,ако си сменил каретата и опорния лагер и пак го има това тракане много вероятно е да ти е от лагера,мини когато имаш време да сменим целия шенкел за проба и ще си каже.

mimouzunov
13-04-2012, 22:52
тази гайка за която говорите я има на някой полуоски но на повечето е без нея затова неможеш да я видиш,ако си сменил каретата и опорния лагер и пак го има това тракане много вероятно е да ти е от лагера,мини когато имаш време да сменим целия шенкел за проба и ще си каже.

То не остана много... От скоростите до външното каре всичко или е промито и огледано или е сменено...
Каретата са сменени, проверена е главината (лагера) а също така и опорния лагер!
Преди месец си сменявах маслото и тогава ми се стори че имам луфт във въпросния лагер ама днеска като разглобих всичко се оказа че луфта е минимален...
Остава само нещо по шлиците на главината...
Незнам.... :online2long:

Furious 155
13-04-2012, 23:30
А как е сходимостта отпред на колата? Накрайниците как са сложени - да няма някакви проблеми оттам?
При мен преди като имаше такова щракане, се реши с карета.
Друг е въпроса, че в момента каретата уж са ок, но като сгрее маслото в скоростите и има едно тропкане като на каре направо при равномерен ход...

thecleaner
13-04-2012, 23:43
А как е сходимостта отпред на колата? Накрайниците как са сложени - да няма някакви проблеми оттам?
При мен преди като имаше такова щракане, се реши с карета.
Друг е въпроса, че в момента каретата уж са ок, но като сгрее маслото в скоростите и има едно тропкане като на каре направо при равномерен ход...

По спомен и на теб ти стегахме гайката, са дали знаеш е друга тема. :lol_sign:

reloading
05-01-2014, 18:10
Колеги да не пускам друга тема.

Имам някакъв странен шум когато съм на скорост. от лявото колело типаш щракане дали е каре? освободя ли от скорост или ако натисна съединителя го няма тоя звук. Така е от вчера и утре мисля да ходя на майстор. Какво бихте ме посъветвали дали е каре? :)