View Full Version : Въпрос за Покупко/Продажба на кола през PayPal
digitalundgrd
16-04-2012, 13:16
Оспамихте ми темата ;) ...
Дигитален това е стара схема за измама,не се лови...;)
Принципно я правят разни негра и арабели.:smoke:
По-добре я подари на мен,поне аз ще се грижа прилично за нея :):):)
digitalundgrd
16-04-2012, 13:25
...
nicola 59
16-04-2012, 13:40
Ахахахаха знаех си аз, че има нещо гнило :) И каква е точно схемата, ако може да ме светнеш, че ми е интересно :)
Колега няма нищо чудно сега се купуват много коли от българия понеже кола като твоята и с тези подобрения из европа няма кой да ти даде да се снимаш до нея..Както ние купуваме коли от англия и ги купуваме на търгове без да знаем нищо освен няколко снимки.Кажи им на купувачите ,че приемаш за плащане само банков превод и си даи номера на банковата сметка.Ако ти преведат кинтите си готов тогава този кадето ще доиде за колата го водиш при нотариус продаваш му колата и кадето му видят очите.Място за измама няма защото ако няма кинти в сметката нама и кола.Не приемаи капаро само плащане .После твоята кола е бензинова и представлява интерес за много африкански държави понеже нямат нафта.
Ахахахаха знаех си аз, че има нещо гнило :) И каква е точно схемата, ако може да ме светнеш, че ми е интересно :)
Бе не помня точно,но имаше някаква врътка,разисквано е в доста форуми,пиши в Гуглето ,,измами през Пейпал...."
---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:42 ----------
Колега няма нищо чудно сега се купуват много коли от българия понеже кола като твоята и с тези подобрения из европа няма кой да ти даде да се снимаш до нея..Както ние купуваме коли от англия и ги купуваме на търгове без да знаем нищо освен няколко снимки.Кажи им на купувачите ,че приемаш за плащане само банков превод и си даи номера на банковата сметка.Ако ти преведат кинтите си готов тогава този кадето ще доиде за колата го водиш при нотариус продаваш му колата и кадето му видят очите.Място за измама няма защото ако няма кинти в сметката нама и кола.Не приемаи капаро само плащане .После твоята кола е бензинова и представлява интерес за много африкански държави понеже нямат нафта.
Да ама не се навиват на банков превод тия купувачи,мен така искаха преди години да ме лизнат с една Ямаха :):):)......почна да ме убеждава,че Пейпла бил по сигурен от банков превод ;)
nicola 59
16-04-2012, 13:58
Бе не помня точно,но имаше някаква врътка,разисквано е в доста форуми,пиши в Гуглето ,,измами през Пейпал...."
---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:42 ----------
Да ама не се навиват на банков превод тия купувачи,мен така искаха преди години да ме лизнат с една Ямаха :):):)......почна да ме убеждава,че Пейпла бил по сигурен от банков превод ;)
А то измами има ,ама не купувача определя начина на плащането а продавача.Аз купувам поне по една кола седмично или продавам по този начин,и ако всичко е наред и няма измами винаги ми плащат както аз кажа,още повече ,че колите са на име на фирма и трее се пусне фактура и задължително трее банково плащане.Ако не са съгласни с начина на плащане тогава няма и кола.Колегата си казва условията и като получи плащането тогава дава колата.Ако клиентите са сериозни няма да има проблем.
Схемата е следната, не знам от къде набарват мейлите на собственици на Paypal акаунти, пращат на тях мейл с външен вид като на автентичен пейпалски в който се обръщат към теб с : Dear Member или нещо такова, в него обясняват, че поради някакви си причини (не помня точно с каква постановка излизаха) изискват да си попълните личните данни (имена, адреси, банкови сметки, номера на карти и тн) и има даден линк на който да го направите това.
В никакъв случай не отваряйте линка и не го попълвайте !!!
Ако получите такъв и-мейл сменети си паролите в Paypal, E-bay и на пощата веднага !
Аз получих такъв мейл в началото на тази година, в Paypal има възможност да се докладва за такива измамници, направих го и те веднага ми блокираха плащанията , като за да ги разблокират изискаха да си сменя паролите и да им пратя факс за да потвърдя самоличността си, тогава им пратих последното си извлечение на картата и една две фактури от покупка в нета ( от partsforsaabs и от един друг сайт) след всичко това отново разблокират плащанията от акаунта.
Също така от Paypal обясниха, че никога не искат по този начин , с мейл лични данни и никога не се обръщат в имейлите към потребителите си с http://www.saab-club.com/forum/images/smilies/icon_biggrin.gifear Member или нещо подобно.
---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:01 ----------
А то измами има ,ама не купувача определя начина на плащането а продавача.Аз купувам поне по една кола седмично или продавам по този начин,и ако всичко е наред и няма измами винаги ми плащат както аз кажа,още повече ,че колите са на име на фирма и трее се пусне фактура и задължително трее банково плащане.Ако не са съгласни с начина на плащане тогава няма и кола.Колегата си казва условията и като получи плащането тогава дава колата.Ако клиентите са сериозни няма да има проблем.
Ясно бре адаш,само,че това с Пейпала е стара измамна система,не се навиват на други плащания,Пейпал,Уестърн Юнион и някои други,за банков превод не искат и да чуят.
Ае момци аз пак бягам на маса:picnic::cheers::cheers::cheers:
...
Класическа измама е това.
Парите не може да ги изтеглиш толкова бързо, отнема 3-5 дни и през това време купувача ще напише : Item not as described. Блокират ти парите, колата може и да си я получиш (малко вероятно) , може и да не .. но ако я получиш ще е с много липсващи части или номера ( знаеш за какво се ползват ).
digitalundgrd
16-04-2012, 15:57
...
Jivko7777
16-04-2012, 15:58
Светльо, даваш му банковата си сметка и нищо не губиш!!!
Като ти преведе 3500 евро от там на сетне каквото ще да става какво ти пука ;) щото парите са при теб и кола, пък ако иска вече да идва да си я взима ;)
Не използвай "пала" за подобна транзакция. Има измами, вярно е. По-добре както ти казаха колегите превод по Ибан, ще ти трябват БИК код и имана. Нищо не можеш да изгубиш.
digitalundgrd
16-04-2012, 18:50
...
Казах му варианта и с кешово плащане и с превод директно по ИБАН-а, но той тактично отклони и каза да съм си направел пейпал акаунт... Както и да е, работата е ясна, а и аз му пожелах вече лек ден, и че сделка няма да има ;)
А така Дигитален,правилно си постъпил.
nicola 59
16-04-2012, 22:54
А така Дигитален,правилно си постъпил.
Те това е :grin:
ilko iliev
21-04-2012, 10:10
Здравей колега и аз получих този имейл но не се вързах,защото ми писа ,че е бил на бахамите и щял да плаща пак по този начин.Не се връзвай ,че ще те боли.
А бе вие даже ги четете тези мейли, аз директно блокирвам за спам и трия. :spam::gruebel:
Аз пък получих и-мейл да не лъжа хората за мощноста на колата, защото колата била заводско 105к.с. :? :? :?
Те не знаят, чъм я регистрирал в данъчното като 1.4 88к.с. :crazy:
Абе да ви питам (сори че ще ползвам темата , ама не си струва да отварям нова, ако нямам А категория и карам мотор ... какво следва??? Глоба ли е? Дали изобщо полицаите спират мотористи за да разберат дали има а категория???
Абе да ви питам (сори че ще ползвам темата , ама не си струва да отварям нова, ако нямам А категория и карам мотор ... какво следва??? Глоба ли е? Дали изобщо полицаите спират мотористи за да разберат дали има а категория???
Ха ха, надуши двама мотористи тука!!! :-)
Акт по член 150 и глоба от 100 до 300лв. ;-)
Ха ха, надуши двама мотористи тука!!! :-)
Акт по член 150 и глоба от 100 до 300лв. ;-)
А голяма ли е занимавката да се изкара А категория??? Не става дума за пари , по скоро си мисля че докато се наканя , докат искарам курсове , изпити , то ще свърши лятото....
Често ли ви спират ченгетата :) ???
soldier81
21-04-2012, 17:42
Често ли ви спират ченгетата :) ???
По-скоро въпроса е "Спирате ли на ченгетата?".
Аз лично не,имам си лични причини.
Jivko7777
21-04-2012, 17:55
По-скоро въпроса е "Спирате ли на ченгетата?".
Аз лично не,имам си лични причини.
именно моториста не реши ли да спре няма как да го накара полицая да спре, това не е кола да и пуснеш шипове например, не че новите коли които са с гуми рън флат и това ще ги спре...
Нямам представа в момента как се вади А категория, имам от 1991г.
Мисля не е голяма хамалогия и препоръчвам да си изкараш, не си слагай на здрава глава бинт. ;-)
И аз имам 'А' от преди нововъведенията, та не знам дали е голяма бъркотия сега. Знам със сигурност, че цената се е повишила значително.
А иначе за около месец ще си готов и ще можеш поне да си обиграеш основните навици до края на лятото ;)
soldier81
21-04-2012, 19:16
Мисля не е голяма хамалогия и препоръчвам да си изкараш, не си слагай на здрава глава бинт. ;-)
Тук две мнения няма,задължително трябва да са изрядни всички документи,щото не дай си боже стане нещо после идва много тегаво.
Въпроса беше дали спираме на полиция или не;:cheers:
Въпроса беше дали спираме на полиция или не;:cheers:
Хехе, даже като засечем сигмаджии по светофарите и си правим дръпки, майтап няма....:cheers::crazy:
Хехе, даже като засечем сигмаджии по светофарите и си правим дръпки, майтап няма....:cheers::crazy:
Хахахаха,кви са тия сигмаджии.....бе май е нещо кат тукашните зитаджии....и аз в Атина съм се дърпал с таквиз по светофарите,а с един съме карали заедно кат бесни някъде около 20 км само,че не бях с матора а с големия скутер,изяде ме ама му земах акъла,кат спрехме се чуди как тва нещо върви толкоз :crazy::cheers:
Са съм си аресал една автоматична Хонда.....vfr 1200 fd......
Хахахаха,кви са тия сигмаджии....
Звено СИГМА ве бро.
Подавам ти линк, че от телефона не мога да ти атъчна снимка http://content.maritsa.com/news/2012/01/0000023258_w480.jpg
Звено СИГМА ве бро.
Подавам ти линк, че от телефона не мога да ти атъчна снимка http://content.maritsa.com/news/2012/01/0000023258_w480.jpg
Е да бе,баш как аз си го обясних...звено сигма в България е звено зита в Гърция....бе наште как са не знам ама тия малаките сите си са маторджии......:cheers:
п.п.От кой телефон бре,да не е от моя Iphone?
Е да бе,баш как аз си го обясних...звено сигма в България е звено зита в Гърция....бе наште как са не знам ама тия малаките сите си са маторджии......:cheers:
п.п.От кой телефон бре,да не е от моя Iphone?
Тоя е S-ка, твоя бе за подарък, май беше и бял. ;-)
Тоя е S-ка, твоя бе за подарък, май беше и бял. ;-)
Да,бял беше,месец и кусур се мъчих да го сменя от бех земал црън :)
Са юни ше имам още 2 броя,ако искаш казвай :):):)
Да,бял беше,месец и кусур се мъчих да го сменя от бех земал црън :)
Са юни ше имам още 2 броя,ако искаш казвай :):):)
Пусни инфо на лични, цена.... ;-)
Пусни инфо на лични, цена.... ;-)
Е има време до юни бре....ше пиша кат ги зема...а мое и модел по поръчка,тоест на едната линия ще имам към 500 евро а на другата към 400,тоест общо 900,мога да взема два телефона до тази сума......
Е има време до юни бре....ше пиша кат ги зема...а мое и модел по поръчка,тоест на едната линия ще имам към 500 евро а на другата към 400,тоест общо 900,мога да взема два телефона до тази сума......
Ок. ;-)
Ок. ;-)
А бе според теб тая Honda VFR 1200 FD дали ше я бива,търсих тук някъде да я има за тест драйв ама ядец......:(
А бе според теб тая Honda VFR 1200 FD дали ше я бива,търсих тук някъде да я има за тест драйв ама ядец......:(
Бро тва е криузър бре, я си вземи некой пистак или в най лошия случай къстъм чопър като този... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51333538826295382&f1=details ;-)
Бро тва е криузър бре, я си вземи некой пистак или в най лошия случай къстъм чопър като този... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51333538826295382&f1=details ;-)
Mи аз за път го искам бре...пистак или нейкед да,ама чопър нешо дори и къстъм.......
Mи аз за път го искам бре...пистак или нейкед да,ама чопър нешо дори и къстъм.......
Тая Хонда за биването вероятно ще бива като имаме предвид, че я изкараха миналата година. Ама с тоя автомат къде отиде кефа бре, бах го и в големия скутер ако не може да му отлепиш предната. :unsure:
Тая Хонда за биването вероятно ще бива като имаме предвид, че я изкараха миналата година. Ама с тоя автомат къде отиде кефа бре, бах го и в големия скутер ако не може да му отлепиш предната. :unsure:
Батка карал съм около година кат излезна Джилера ГП800,баш скутер си е....супер си е.....Хондата има опция за смяна на скоростите от кормилото,демек мое при желание да се отлепи и предницата,то и на скутер мое :):):)
Батка карал съм около година кат излезна Джилера ГП800,баш скутер си е....супер си е.....Хондата има опция за смяна на скоростите от кормилото,демек мое при желание да се отлепи и предницата,то и на скутер мое :):):)
Аз съм малко с извратен вкус към моторите, не ставам за консултант. Тоя VFR вероятно ще струва колкото едно Ducati 1198 след 2009
Взимай каквото на теб ти харесва, аз ако слушах тея около мен нямаше и Buell да си взема. ;-)
Аз съм малко с извратен вкус към моторите, не ставам за консултант. Тоя VFR вероятно ще струва колкото едно Ducati 1198 след 2009
Взимай каквото на теб ти харесва, аз ако слушах тея около мен нямаше и Buel да си взема. ;-)
Аз по принцип съм извратен,от как се качих на скутер и на Селеспийд за нормални скорости трудно се навивам :):):)
Може и да остарявам :):cheers:
Аз по принцип съм извратен,от как се качих на скутер и на Селеспийд за нормални скорости трудно се навивам :):):)
Може и да остарявам :):cheers:
За колата си прав, но другото е религия бро, направо секта... :-)
За колата си прав, но другото е религия бро, направо секта... :-)
Аз съм атеист :):):)
Иначе на Дукати съм навит,един уличен боец С.......:cheers:
Аз съм атеист :):):)
Иначе на Дукати съм навит,един уличен боец С.......:cheers:
С Дукати няма сбъркаш, уникално е, много ще ти завиждам. :cheers:
С Дукати няма сбъркаш, уникално е, много ще ти завиждам. :cheers:
Уличният Боец С-ката....155 коня,баш кат една 156-ца :):):),ама на две тракалета :)
Ма и те ше станат Хауди бре.....лека им пръст........
Stefan Caromov
24-04-2012, 18:33
хуху и аз сега си направих регистрация само за ад пусна алфата за продаване, и да видя някой ще се опита ли да ме измами
хуху и аз сега си направих регистрация само за ад пусна алфата за продаване, и да видя някой ще се опита ли да ме измами
Дай да видим обявата,па ако ми ареса колата мое те нагласим :):):)