Log in

View Full Version : мислех че в този форум има алфисти а не мошеници !!!

milcho1976
18-04-2012, 21:20
Здравейте колеги вече съм притежател на алфата(166 2.0 ts) на колегата PISA_MISHO, взех я на 14.този месец на връх велик ден без да я до оглеждам много,а и аз не съм много в час, вярвах му понеже я вземах на лизинг та си казвах нали ще се виждаме не вярвам да ме измами.На другия ден сутринта запалих "красавицата" без проблем но за моя изненада от ауспуха почна да бълва черен дим не някакви малки облачета, а огромни черни кълба който след минути се смени на бял.Сам се успокоих казах си може да е от свещите или нещо друго дребно да не се панирам ще дойде майстора да я погледне и ще видим, е дойде и след 15м оглеждане и пробване направо ме закопа с думите "двигателя е заминал,съединител,окачване и тн" вярвам му приятели сме повече от 15 години,внася повредени или ударени бмв и мерцедеси поправя и продава.Та въпроса ми е колко ще ми струва цялостен ремонт на двигателя (без работата) или е по добре да търся друг, а той колко ли струва ? Абе да ви кажа хванах се в чудо а и разхода и ме шашна Плевен-Търново 18л (около95km) Моля за съвет хора искат да помогнат,а не богатите хорица с високопарни съвети.

nonamecrew
18-04-2012, 21:28
Първо колега от къде си ?

Omni
18-04-2012, 21:29
По-добре друг двигател(ако търсиш евтиния вариант, който има успеваемост 50/50 зависещ от късмета ти), но по-сигурният, но и по-скъп начин основен ремонт при който не се знае какво ще изкочи като се отвори мотора. Това са мои лични виждания за нещата.

П.П. Като е от форума това неозначава, че трябва да му вярваш, то във подобни форуми има много кретени, които гледат да си пробутат боклуците.

ecotronic
18-04-2012, 21:33
За да се даде заключеие "двигателят е заминал" следва да се извърши поне следното:

1 - Да се направи диагностика.
2 - Да се премери компресия.
3 - Да се премери маслено налягане.
4 - Да се провери за евентуален пробив между охладителната система и маслени пътища.

Всичко това направено ли е?

Чува ли се тракане от двигателя?

Може причината за пушека и високия разход да е дебитомер, ламбда сонда.............

milcho1976
18-04-2012, 21:37
V.TARNOVO

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:34 ----------

Не не направено казвам ви майстора е в бизнеса дълги години

nonamecrew
18-04-2012, 21:39
Както и температурен датчик ... може да е задръстен и сепаратора в капака на клапаните и от там да пропушва бяло.. А дали да се ремонтира този двигател или да се копува друг .. и в двата случея първо трябва да се отвоеи двигателя.. Респект към твоят приятел и майстор.. но аз бих си оставил 16 клапановия твинспарк в ръцете на някой който има идея какво се случва в двигателя... ако беше близо до пазарджик веднага бих те посъветвал кой ще направи двигателят ти.. за другите обасти колегите да кажат. Специално от опит казвам че не всеки може да ги прави ... както трябва :prescription:

borvass
18-04-2012, 21:40
Върни му колата и си вземи парите..., ако ти я беше подарил разбирам да ходиш по мъките да я оправяш, ама така....

milcho1976
18-04-2012, 21:48
Блаодаря ви но колкото и да пиша полза няма, остава отчаянието и да мисля как да изляза от тази ситуация,наработеща кола +лизинг !

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

Да май така щте стане !!!

ecotronic
18-04-2012, 21:53
Блаодаря ви но колкото и да пиша полза няма, остава отчаянието и да мисля как да изляза от тази ситуация,наработеща кола +лизинг !

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

Да май така щте стане !!!

Колега, ясно е, че си афектиран.
Всеки на твоето място би бил.

Моят съвет е да подложиш нещата на по-задълбочена проверка.
Може да се окаже, че е съвсем дребен проблем (говоря за двигателя)

thecleaner
18-04-2012, 21:57
Колега а аз да попитам, защо не закара колата при твоя приятел преди да си я купиш? Тотален леш кола е понятие което е разтегливо понятие ;)

myato
18-04-2012, 22:02
Здравейте колеги вече съм притежател на алфата(166 2.0 ts) на колегата PISA_MISHO, взех я на 14.този месец на връх велик ден без да я до оглеждам много,а и аз не съм много в час, вярвах му понеже я вземах на лизинг та си казвах нали ще се виждаме не вярвам да ме измами.На другия ден сутринта запалих "красавицата" без проблем но за моя изненада от ауспуха почна да бълва черен дим не някакви малки облачета, а огромни черни кълба който след минути се смени на бял.Сам се успокоих казах си може да е от свещите или нещо друго дребно да не се панирам ще дойде майстора да я погледне и ще видим, е дойде и след 15м оглеждане и пробване направо ме закопа с думите "двигателя е заминал,съединител,окачване и тн" вярвам му приятели сме повече от 15 години,внася повредени или ударени бмв и мерцедеси поправя и продава.Та въпроса ми е колко ще ми струва цялостен ремонт на двигателя (без работата) или е по добре да търся друг, а той колко ли струва ? Абе да ви кажа хванах се в чудо а и разхода и ме шашна Плевен-Търново 18л (около95km) Моля за съвет хора искат да помогнат,а не богатите хорица с високопарни съвети.

Колега, обясненията ти ме навеждат на мисълта, че е духнала гарнитура.
Тази кола я закачах на диагностика февруари, щото не палеше и се оказа, че е замръзнало горивото.Нямаше никакви грешки.
Преди това я беше "правил" някакъв "специалист", дето знанията му стигаха до автомобили с делко.
После и се счупи "паразитната" ролка на пистовия ремък.
Между другото, регулаторът на рейката е ръчкан и капе гориво.

milcho1976
18-04-2012, 22:28
Простичък отговор БЕШЕ ВЕЛЙК ДЕН всеки празнуваше ! а и всичко стана толова бързо ой ой мого съм ТЪП !

nicks1
18-04-2012, 22:35
Замръзнал бензин ?! Колега "myato", да не си закачал друга кола?

Linkestis
18-04-2012, 22:37
Замръзнал бензин ?!

еее бързо си допълваш коментара :)

milcho1976
18-04-2012, 22:37
Благодаря за инфото направи ми впечатление че в движение вътре в купето мирише на бензин,и моля те просветли ме къде е това и как да го отстраня ?

borvass
18-04-2012, 22:39
Айде сега тъп си бил. Понякога ентусиазма да си вземеш нещо "ново", което да те радва замъглява реалната представа, а факта, че има хора, които не са коретни винаги рябва да ни напомня да не се доверяваме така лесно. Без да имам факти и доказателства, не казвам нищо срещу продавача, но ако е знаел за проблема не му прави чест, а ако е пич ще ти върне парите и ще си вземе колата.

myato
18-04-2012, 22:50
Замръзнал бензин ?! Колега "myato", да не си закачал друга кола?

Къде видя да пише бензин?;-)
Виждал ли си каква смрад се вдига от резервоара, когато караш с малко гориво?:coolio:
Знаеш ли какви горива зареждаш?То на колонката може да пише бензин, ама ....

Благодаря за инфото направи ми впечатление че в движение вътре в купето мирише на бензин,и моля те просветли ме къде е това и как да го отстраня ?

Регулаторът е на края на рейката.За смяна е.

Bobo
19-04-2012, 01:49
Къде видя да пише бензин?;-)
Виждал ли си каква смрад се вдига от резервоара, когато караш с малко гориво?:coolio:
Знаеш ли какви горива зареждаш?То на колонката може да пише бензин, ама ....

Регулаторът е на края на рейката.За смяна е.

Сега вече и аз се убърках! На 166 155кс демек ЦФ2 с инжекцион М1.5.5 регулатора е в резервоара, там където твърдиш че е има просто един вентил за мерене на налягане?!?

rusiq86
19-04-2012, 04:09
Колега нз дали си спомняш тази тема, но още от обявата си личи на къде отиват нещата...
- http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70230

Казах ти да си приготвиш няколко хилки. Колко наивно да мислиш, че за 2 бона си земаш запазена 166-ца. Не се ядосвай, за тази цена си е чук. За още 3 хилки ще я направиш цвете и дано други изненади да няма.
Др път се замисляй малко. Човека е купил въпросната кола преди 5 месеца и я продава...доста неща водеха към тези мисли.

Успех, поне не си дал 5-6 к лв да те е яд!
п.с. като купуваш кола, една диагностика, преглед ходова част задължителни!

myato
19-04-2012, 07:24
Сега вече и аз се убърках! На 166 155кс демек ЦФ2 с инжекцион М1.5.5 регулатора е в резервоара, там където твърдиш че е има просто един вентил за мерене на налягане?!?

Просто казвам какво съм видял с очите си.

oem
19-04-2012, 11:46
Там е вентил колега, и е за измерване на налягането в рейката. Ако тече не е добре, но няма и много общо с проблема на колата. За изпушването при стартиране може да са няколко неща и за състоянието на мотора да се съди само по-това е малко смешно.

На тази кола трябва да и се направи диагностика от специалист който знае какво да гледа, а не от "влачител" на скрап наричащ себе си майстор. Щото да не се окаже на края, че в мотора има живот и след ремонта пак да има нужда от ремонт :) Приятелите са приятели ама от горчив опит знам, че точно от приятели е да се пазиш най-много!

alfa156jtd
19-04-2012, 12:09
Бягай от такива майстори които се занимават само с немски коли,те са предубедени.

ecotronic
19-04-2012, 13:25
Цялата случка илюстрира за пореден път това, което следва, когато емоциите се наложат над разума.

old alfist
19-04-2012, 13:35
Сондирай мнение и от друг специалист от вашия регион, да речем Краси Алфата - предполагам, че знаеш как да го намериш.

nonamecrew
19-04-2012, 13:44
Там е вентил колега, и е за измерване на налягането в рейката. Ако тече не е добре, но няма и много общо с проблема на колата. За изпушването при стартиране може да са няколко неща и за състоянието на мотора да се съди само по-това е малко смешно.

На тази кола трябва да и се направи диагностика от специалист който знае какво да гледа, а не от "влачител" на скрап наричащ себе си майстор. Щото да не се окаже на края, че в мотора има живот и след ремонта пак да има нужда от ремонт :) Приятелите са приятели ама от горчив опит знам, че точно от приятели е да се пазиш най-много!

Дойдохме си на думата :comphits:

oem
19-04-2012, 13:46
Сондирай мнение и от друг специалист от вашия регион, да речем Краси Алфата - предполагам, че знаеш как да го намериш.

Хайде не го пращай точно там :) На този човек не му викат Алфата защото е добър майстор на Алфи. :) Просто е един от първите в региона който е имал Алфа Ромео. Да си на ясно. :)

old alfist
19-04-2012, 13:54
Хайде не го пращай точно там :) На този човек не му викат Алфата защото е добър майстор на Алфи. :) Просто е един от първите в региона който е имал Алфа Ромео. Да си на ясно. :)

Ти по-добре знаеш - помогни му някак си на колегата.

oem
19-04-2012, 14:06
Разбира се. Бих му помогнал.

milcho1976
19-04-2012, 19:34
Благодаря на всички за съветите,вчера бях отчаян но днес съм оптимист,лека полека ще я стегна от заплата до заплата и така.А що се отнася за помощ, някой ден ще помоля момчетата от региона то се знае стига да имат свободно време.

myato
19-04-2012, 20:15

Е аз не споря, просто останах с такова впечатление, а я и гледах в един кучи студ на улицата, а и съм печкаджия.С TS-а много впечатления нямам, по-скоро любителски.Иначе и аз не мисля, че проблема идва от там, макар че е за отстраняване.
Тогава помогнах на колегата, щото упоменатия в предния пост "специалист" искаше да му подмени половината кола.

Добре де, купуваш за 2 хиляди лева (примерно, не знам какъв е конкретния случай) кола, на която пазарната и цена за "читав" екземпляр запчова от 5-6 хиляди... И псуваш продавача, че бил измамник...
Наистина ли толкова си вярваш, че можеш да "излъжеш" пазара (и за 2К да вземеш нещо дето реално струва 6)..? Въпроса е реторичен.
Ако я е давал за 10К при положение, че вървят по 5 и се окаже, че има проблем, наистина можеш да му теглиш една майна на продавача, ама така съвсем леко не си прав...

Хората които ме познават знаят, че наскоро и аз имах подобно "премеждие" само дето бях от другата страна - продадох кола, за която си мислех аз самия, че е в перфектно състояние и съответно исках цена над "пазарната" за този модел. Когато човека, който я купи с огромното желание и с убедеността, че взима нещо перфектно ми каза, че колата има брутален проблем с двигателя, просто се разбрахме какво аз да платя по ремонта и го направих без грам да се обяснявам (само мислено теглих няколко майни на хората, благодарение на които вярвах, че всичко по колата е 6+). В крайна сметка човека е доволен и не ме е обявил за измамник, въпреки, че в моята ситуация той плати цена над пазарната за колата. И не, не е някой от "Левуново" дето не знае как да ме напсува във форума, а е уважаван наш колега, с който дори станахме приятели покрай случката.

Та всичко това го изписах за да се замисляте евентуално като почнете да псувате и да обиждате някой, който реално ви е виновен единствено с това, че вие самите сте заблудени и си вярвате, че сте по-тарикати от пазара, както вече казах не знам каква е конкретната случка и не е насочено лично към автора на темата.

Да.И аз мисля, че тази цена е точната за тази кола.
Просто информирам новия собственик за това, което знам.

Da_Fuse
20-04-2012, 09:08
Колеги, несъм съгласен с повечето от мненията ви. Факт е, че колегата е дал доста по-малко от пазарната цена на колата, но пък и продавача не му прави чест факта, че е лъгал за състоянието на колата... Иначе колега не се отчайвай, може да е всичко, от лоша центровка, до духнала гарнитура, като ме съмнява да са сегменти, но това може най-лесно да се провери като се свалят свещите, за да се види дали на някой цилиндър изглеждат по-зле... :)

badmadafaka
20-04-2012, 11:09
Добре де, купуваш за 2 хиляди лева (примерно, не знам какъв е конкретния случай) кола, на която пазарната и цена за "читав" екземпляр запчова от 5-6 хиляди... И псуваш продавача, че бил измамник...
Наистина ли толкова си вярваш, че можеш да "излъжеш" пазара (и за 2К да вземеш нещо дето реално струва 6)..? Въпроса е реторичен.
Ако я е давал за 10К при положение, че вървят по 5 и се окаже, че има проблем, наистина можеш да му теглиш една майна на продавача, ама така съвсем леко не си прав...

Хората които ме познават знаят, че наскоро и аз имах подобно "премеждие" само дето бях от другата страна - продадох кола, за която си мислех аз самия, че е в перфектно състояние и съответно исках цена над "пазарната" за този модел. Когато човека, който я купи с огромното желание и с убедеността, че взима нещо перфектно ми каза, че колата има брутален проблем с двигателя, просто се разбрахме какво аз да платя по ремонта и го направих без грам да се обяснявам (само мислено теглих няколко майни на хората, благодарение на които вярвах, че всичко по колата е 6+). В крайна сметка човека е доволен и не ме е обявил за измамник, въпреки, че в моята ситуация той плати цена над пазарната за колата. И не, не е някой от "Левуново" дето не знае как да ме напсува във форума, а е уважаван наш колега, с който дори станахме приятели покрай случката.

Та всичко това го изписах за да се замисляте евентуално като почнете да псувате и да обиждате някой, който реално ви е виновен единствено с това, че вие самите сте заблудени и си вярвате, че сте по-тарикати от пазара, както вече казах не знам каква е конкретната случка и не е насочено лично към автора на темата.

Колеги, несъм съгласен с повечето от мненията ви. Факт е, че колегата е дал доста по-малко от пазарната цена на колата, но пък и продавача не му прави чест факта, че е лъгал за състоянието на колата...
А ти убеден ли си, че примерно аз и ти влагаме точно едно и също значение в изречението "Колата е перфектна!"..?
А дали и двамата с теб ще придадем еднаква тежест на всяка дума в изречението "Колата е повече от перфектна за тези пари!"..? :wink:

Знаеш ли колко коли съм виждал, които според собственика има са "Перфектни!!!" а за мен са кенефи, в които даже не бих се качил да се возя (включително и "форумни")..?
Защото доколкото разбирам от темата, цялата работа е станала на две-на три...
В никакъв случай не защитавам продавача, но просто границата е доста тънка и лично според мен не е правилно да се взема страна в "спора"...

В моя случай просто бях изписал 3 тома описания точно какво и от кого е правено по колата на човека, който я купи и той вследствие на това той остана с моето убеждение, че всичко по нея е "чук". Както вече писах, оказа се тоталка и се наложи да се бръкнем за още пари... Купувача можеше и да не ми повярва, защото естествено "по приятелски" нямах никакъв документ от (т.н.) сервизи, които бяха правили нещо по нея, но след като се видяхме с човека, той прецени (за което евала), че не го лъжа и в крайна сметка всичко е точно (с маловажното изключение което вече споменах).

milcho1976
21-04-2012, 05:36
Значи не очаквах за тези пари да взема кола която всичко да и е наред.Пича казва "външни забележки,проблемен abs,спукано чело стъкло,хлопаща предница" но за други проблеми НИЩО.А и при загарят двигател нищо не разбрах,надявам се скоро да си влезе в skaipa та да поговорим !

kiko73
21-04-2012, 10:19
Значи не очаквах за тези пари да взема кола която всичко да и е наред.Пича казва "външни забележки,проблемен abs,спукано чело стъкло,хлопаща предница" но за други проблеми НИЩО.А и при загарят двигател нищо не разбрах,надявам се скоро да си влезе в skaipa та да поговорим !

Няма какво да говорите, по-добре отиди да ти направят грамотна диагностика, да си изясниш истинското състояние на колата и си прецени - в обява "на части" или си направи план за възстановяване. Щото както разправяш - външни забележки, разтропано окачване, и мотор за ремонт се оказва, че си купил доста скъп салон - дано поне е кожен.