PDA

View Full Version : Боядисване на плата по вратите?

tur4in
20-04-2012, 17:12
купих си черен кожен салон без корите, защото не ми се занимаваше с смяна на кори. неможе ли някак си платът по вратите, който е тъмно син да се боядиса до черен?

tonov
20-04-2012, 17:28
най-лесно е с боя за текстил. Аз си купих една за кожа, с която си обнових волана. На опаковката пише, че ставала и за текстил, ама не съм пробвал. Боята е тараго.

tur4in
20-04-2012, 17:55
най-лесно е с боя за текстил. Аз си купих една за кожа, с която си обнових волана. На опаковката пише, че ставала и за текстил, ама не съм пробвал. Боята е тараго.
намерих някаква която е 25 милилитра и пише че е за обувки. става за кожа и текстил. tarrago. това ли е? нямам си на идея колко шишенца ще трябват. щом е за обувки можеби ще ми трябва по шишенце на врата

rusiq86
20-04-2012, 19:05
Смъкваш, на тапицер и ти сменят плата с кожа. Може и изкуствена, няма износване там.
Ако не ти се занимава, носиш на тапицер и той да ти ги смъква и тапицира, но тогава трябва да е някой, който мн ще внимава да не чупи щипките.
Ако си от Русе имам един тапицер магьосник, не взема и скъпо!

badmadafaka
20-04-2012, 19:39
Аз си купих една за кожа, с която си обнових волана.
Имаш ли снимки "преди" и "след"..? И какъв е ефекта като ти се изпотят ръцете - не се ли боядисват..?
Мисля, че това ще е интересно за доста хора.

tqnbtb
20-04-2012, 19:51
да и аз искам да разбера за волана ?? Как изсъхва тази боя ?? КОлко време и е нужно .. Не цапа ли след това ??

Бобби
20-04-2012, 23:28
Слагайте вакса, няма да се плашите:))...ако цапа ползвайте ръкавици за еднократна употреба:super:
Лъскам обувки стари само за две цигари....след това снимам колата ... е като нова...има няма 56000км:))

rusiq86
21-04-2012, 00:16
Има една черна боя за кожени якета, от метро я купих, на SILVER. След това не цапа.

tonov
24-04-2012, 23:02
намерих някаква която е 25 милилитра и пише че е за обувки. става за кожа и текстил. tarrago. това ли е? нямам си на идея колко шишенца ще трябват. щом е за обувки можеби ще ми трябва по шишенце на врата

тая е :)

Имаш ли снимки "преди" и "след"..? И какъв е ефекта като ти се изпотят ръцете - не се ли боядисват..?
Мисля, че това ще е интересно за доста хора.

Ето ви една след, ама е с телефона:
http://clubalfaromeo.com/forum/album.php?albumid=1101&pictureid=3807
Ето и от преди:
http://clubalfaromeo.com/forum/album.php?albumid=1113&pictureid=3839

Ще направя по-хубави.

Нанася се доста лесно - с гъбичката в комплекта. Аз минах 2 ръце. Изсъхва на пипане за 10-ина минути, но пълното изсъхване е след 24-48 часа - тогава спира да лепне след продължително държане на волана.
В момента на пипане е като оригиналната кожа. Не се хлъзга никак и не цапа (всъщност никога не е цапала, даже когато не беше съвсем изсъхнала). Засега се държи, вече няколко месеца. Ама като се ожули, пак ще го боядисам ;) Все пак боята е 5 лв, а не съм изразходил и 1/3 от нея.