View Full Version : Монтаж на ICS с телефон?
Linkestis
20-04-2012, 18:23
Колеги,да задам няколко въпроса относно телефона в автомобила.Монтирах телефон,до тук добре,звука е добър нооо само чувам :) Моята няма заготовка на тавана за микрофони,тоест пластмасата я няма.Но аз имам модула с микрофоните но има едно но.Слагам снимки с въпроси към тях.
Така,това е модула от другата Алфа тя е 99 година.
93181
Това е нейната букса.
93182
А това е буксата която си мисля че е за микрофони в моята 2001г.В крайна сметка тя за това ли е или?
93183
А ако не е как по дяволите да накарам да работят микрофоните?
Разполагам с Аутодата,ама не се ориентирам или просто липсва информация за кабелите на телефона :(
А това си мисля че е микрофона от автомобила от които свалих ICS-а.
9318993190
Имам телефон и имам и бялата и черната букса Бялата е вярната Търси Моята черна също е празна Имах проблеми със сензора за дъжд и тогава се чудих защо е тази черната но така и не разбрах Нямам бленда на огледалото Може да е за там Но телефона е на бялата В смисъл микрофона
Linkestis
20-04-2012, 19:39
Лошо..нямам бяла букса :(
То за това и слагам снимки на двете коли и питам дали има разлика или са две различни букси за различни неща
Колега страшно съжалявам Подвел съм те Сега прибягах до колата Буксата е малка черна с два кабела - дебел черен и по-тънък жълт Имам и по голяма черна букса която е свободна но не знам за какво е Прилича на твоята Но потърси по-малка черна двукабелна Още веднъж извинявай че те подведох но бях останал с впечатлението за бялата букса
Pepko-Bepko
20-04-2012, 21:06
не може да ти я няма буксата....търси по хубаво навряна е навътре!
Това дето си мислиш че е микрофона е точно той Всъщност трябва да намериш букса за да го включиш Тази бяла букса която си снимал в другата кола е някаква друга Надали си изключил микрофона от нея
Linkestis
20-04-2012, 23:36
Значи панела на първата снимка го свалих от колата на жена ми,която на времето имаше телефон.Та той е с бялата букса.В моята гледах за такава но освен да изкъртя тавана...но не я виждам.По-интересно е къде и на коя букса в ICS-а влизат кабелите от тавана.
Pepko-Bepko
20-04-2012, 23:44
За да откриеш всички букси горе на плафона трябва да провиснеш тавана поне на 1/3 ...сваляш сенниците и уплътненията на предните врати и плафона и ще видиш в дълбочината кабеляка как е навързан!Незнам тези говорители къде точно влизат в буксите на ИЦСа.А антената на телефона успя ли да я свържеш и нея...?По едно време и аз бях навил да слагам телефон но като видях че ми липсва кабела на антената и се отказах!Хамалогия си е наистина и за мен лично е безмислено да ме слушат пътниците в колата какво си говоря! :) поздрави и дано успееш с начинанието!
Linkestis
20-04-2012, 23:52
Всичко е монтирано и прокарано,само микрофона ме мъчи :(
Но втори път през живота си такова нещо не!
ecotronic
21-04-2012, 11:42
Всичко е монтирано и прокарано,само микрофона ме мъчи :(
Но втори път през живота си такова нещо не!
След като не можеш да намериш конектора в който трябва да е включен микрофонът, може би да тръгнеш от обратната посока (откъм ICS-а). Бавен и мъчителен, но вероятно по-сигурен метод.
При мен нямам такова чудо и затова правя справка с e-Learn.
Та там виждам конектор D90 (бял 20 пинов конектор):
http://snimki.be//store/1/871334996385.jpg
Веригата на микрофона са пинове 10 и 11.
Оттам в посока към микрофона отиваме на конектор D42 (10 - пинов бял конектор):
http://snimki.be//store/1/841334996843.jpg
На този конектор веригата на микрофона са пинове 4 и 10.
От там отиваме към плафона (P26):
http://snimki.be//store/1/921334997483.jpg
веригата за микрофона са пинове 4 и 10 на конектор от вида: (не пише какъв цвят е)
http://snimki.be//store/1/931334997626.jpg
Та намирай въпросните конектори, гледай цветовете на кабелите на въпросните пинове, ако трябва мери с веригопроверител..............и така.
Бавно, но сигурно.8)
Linkestis
21-04-2012, 22:20
Цената на борбата :)
9327993280
93281
За утре остава прокарването на кабели за микрофона че много дъжд много нещо.По между другото под централната конзола намерих интересен модул на Нокиа.С микрофони,колонка и антена,явно е имало телефон вързан някога.
Заготовка за микрофон се оказа че няма.след като свалих и целият таван..но идиотите от фиат поне са оставили място да се изреже точно за пластмасата :)
to_lose_HEART
21-04-2012, 22:41
Цената на борбата :)
9327993280
93281
За утре остава прокарването на кабели за микрофона че много дъжд много нещо.По между другото под централната конзола намерих интересен модул на Нокиа.С микрофони,колонка и антена,явно е имало телефон вързан някога.
Заготовка за микрофон се оказа че няма.след като свалих и целият таван..но идиотите от фиат поне са оставили място да се изреже точно за пластмасата :)
Колега малко извън темата да ме извиниш ама щом си свалил целия таван букса за сензор за дъжд откри ли, че да не го свалям и аз излишно ако нямам
Linkestis
21-04-2012, 22:45
Хаха е букса за сензора имаше :)
Ама моята е 2001 не знам при теб дали ще са оставили кабела../техната м.../
to_lose_HEART
21-04-2012, 22:51
Благодаря утре ще разгледам
Linkestis
22-04-2012, 12:38
:cheers::cheers:
Вече имам "говорещ" телефон.Благодаря "Еко" :respect:
ecotronic
22-04-2012, 14:18
:cheers::cheers:
Вече имам "говорещ" телефон.Благодаря "Еко" :respect:
:cheers::cheers::cheers:
Linkestis
22-04-2012, 20:44
Ще си използвам темата да попитам нещо относно навигацията.
Защо като закача акумулатора,ми иска код само за ICS-а а за навигацията не?
И защо седи само на примигващо "моля изчакайте"?
Тоест навигацията не ще да тръгне,слагам ъпдейтващ диск и положението е същото,нито иска код,нито спира да мига "моля изчакайте".
ecotronic
22-04-2012, 20:50
Ще си използвам темата да попитам нещо относно навигацията.
Защо като закача акумулатора,ми иска код само за ICS-а а за навигацията не?
И защо седи само на примигващо "моля изчакайте"?
Тоест навигацията не ще да тръгне,слагам ъпдейтващ диск и положението е същото,нито иска код,нито спира да мига "моля изчакайте".
И при мен е така. Може би първоначално ще трябва да се въведе кода на навигацията ако се свърже към друг ICS. Веднъж като я разпознае, ICS - ът си я "помни", дори и след отпадане на захранването.
Така си го обяснявам. Но може и да греша.
Linkestis
22-04-2012, 21:14
Ами навигацията си е към този ICS.Първоначално като свържа акумулатора не ми дава от менюто да вкарам кода за навигацията...чудна работа :(
При мен поиска кода за навигацията само след разкодирането преди време на АЦС Оттогава и при мен не е искало код навигация
ecotronic
22-04-2012, 21:29
Ами навигацията си е към този ICS.Първоначално като свържа акумулатора не ми дава от менюто да вкарам кода за навигацията...чудна работа :(
Чета, че на много места е така и навигацята работи. Просто не иска код. Но при теб за да стои и чака може да има друг проблем. Четох някъде, че независимо от това дали има карти или не, системата си се позиционира (без да го визуализира). Това става и в процеса на ъпгрейда. Дори едно от важните изисквания е колата да не се движи.
Накратко, ако поради някаква причина не може да приеме сигнал от сателит, вероятно така ще "виси". Провери дали е включена добре антената.
Linkestis
22-04-2012, 22:21
Ами малко е дупка тук,поне за сигнала на операторите на телефони.Не вярвам пък за сателита да е проблем,ама знам ли...Ще видя утре като тръгна за работа какво ще е положението.
Благодаря на всички.
Колега,ти смени ICS и сложи такъв със слот за карта ли?
Аз имам микрофони горе на тавана ,но нямам на ICS слот за карта.
ecotronic
23-04-2012, 11:01
Ами малко е дупка тук,поне за сигнала на операторите на телефони.Не вярвам пък за сателита да е проблем,ама знам ли...Ще видя утре като тръгна за работа какво ще е положението.
Благодаря на всички.
Това съобщение "моля изчакайте", кога ти се появява? Винаги ли е било така?
Ще взема да откача антената, да видя дали и при мен няма да се появи.
Linkestis
23-04-2012, 19:57
Седи си постоянно от както монтирах ICS-а и навигацията.Днес след общо около два часа в София,продължава да си седи на "моля изчакайте". С антена без антена,колкото и пъти да изключваш,колкото и пъти да махам акумулатора..все е така :(
ecotronic
23-04-2012, 20:48
Да разбирам, че като закачиш акумулатора и въведеш кода на ICS - а всичко друго заработва, но като натиснеш NAV ти излиза това съобщение (моля изчакайте)?
Linkestis
23-04-2012, 20:50
Точно тъй...
ecotronic
23-04-2012, 21:13
Тази навигация с друг ICS работила ли е?
Някой забравен диск в навигацията??
Linkestis
23-04-2012, 22:07
Някой забравен диск в навигацията??
Оооо шефе...има диск да.Ама аз го махам слагам + този с ъпдейта и все тая.
Тази навигация с друг ICS работила ли е?
Нямам си на идея,но е с оригиналното картонче с кода както и на самият ICS.Но ме съмнява да е сменявана някога.Освен с друга навигация да пробвам.
Linkestis
26-04-2012, 21:23
Вече не отчита и за колко км. нафта имам :(
Най вероятно този проблем не е от количеството нафта което имаш в резервоара
Linkestis
19-05-2012, 00:26
Някои да е запознат или да е чел някъде,да има несъвместимост между ICS от бензин на дизел или обратното?
Както и отчитането на оставащо гориво така и на изразходваното?
И дали чрез FES с функцията да се влезне в ICS-а.може да се коригират нещата?
Аз да ти кажа на моята със съдействието на Бобо (евала) се сдбих с нов ICS от 3.2 бензин, че на моя екран имаше едно петно черно и нищо не се виждаше и за сега нямам проблеми никакви. Всичко си работи перфектно. Разхода предстои да го засичам точно, но на първо четене си е ок. Даже подсветката е червена и е много красиво така вечер :) :) :)
Аз много не съм наясно в подробности какво точно подава компа на ICS и той как интерпретира нещата, но единственото, което би могло да окаже влияние е дискутираното меню dark+clima и там в injection има стойности, които са 3532 n/km (не знам какво е това) и 55.00 mm3/ms , а до сега ако не бъркам колега беше пуснал от своята 2.0 и там стоиностите бяха същите...еднакви ли са на всички !?...
ecotronic
19-05-2012, 10:00
............Аз много не съм наясно в подробности какво точно подава компа на ICS и той как интерпретира нещата, но единственото, което би могло да окаже влияние е дискутираното меню dark+clima и там в injection има стойности, които са 3532 n/km (не знам какво е това) и 55.00 mm3/ms , а до сега ако не бъркам колега беше пуснал от своята 2.0 и там стоиностите бяха същите...еднакви ли са на всички !?...
това 3532 n/km са брой получени импулси за 1 km пробег (вероятно от ABS - а).
С промяната на този параметър може да се "свери" километража на ICS - а ако се налага. Примерно ако се кара с гуми с различна обиколка.
Другият параметър 55.00 mm3/ms е количество гориво впръскано за време 1 ms. ICS - ът получава от ECU - то времената на впръскване, умножава ги по тази стойност и получава разхода. 55,00 е заводската настройка. Аз например понеже съм на газ и поради това със заводската стойност ICS - ът не ми отчита реалния разход на газ, съм го променил.
Linkestis
28-05-2012, 21:34
Така..най-накрая успях да влезна в ICS-а чрез FES.Но останах разочарован.Освен да изтриеш грешките друго не можеш да направиш.
В крайна сметка какъв софтуер се използва за калибриране/програмиране/настройка за ICS?Или проблемите които имам ще се решат с ъпдейт на софта?
Linkestis
30-05-2012, 23:17
Снимки на един и същи ICS :)
9558795588
Разликата е повече от очебийна :)
Ето и грешките които могат да се видят през FES.
При мен се повтарят заради непрекъснатото изключване и ръчкане.
95589 95590
Сложих си екстра сим в колата Прави ми впечатление че като запаля много дълго време минава докато телефона влезе в режим готов за работа Сигурно 2-3 минути Другото е че на около 10 обаждания докато съм в колата ми звъни само едно В картата още не съм въвел номера и имена Моето предположение за проблемите е че картата е 4G Може ли поради тази причина ацс да не работи коректно или да не би нещо настройки на картата да не са наред Или настройки на телефона на колата ??? рових в настройките но нищо не можах да променя
danchev63
17-12-2016, 12:58
Сложих си екстра сим в колата Прави ми впечатление че като запаля много дълго време минава докато телефона влезе в режим готов за работа Сигурно 2-3 минути Другото е че на около 10 обаждания докато съм в колата ми звъни само едно В картата още не съм въвел номера и имена Моето предположение за проблемите е че картата е 4G Може ли поради тази причина ацс да не работи коректно или да не би нещо настройки на картата да не са наред Или настройки на телефона на колата ??? рових в настройките но нищо не можах да променя
колега а дали не е от антената на покрива :-)
Не би трябвало Обхвата е или пълен или без една чертичка
Alexandra
24-12-2016, 14:42
Тоя слот за картата така загрозява ICS и цялостният интериор, че се чудя как ви се занимава с него...!?
Въпрос на личен вкус Слота така или иначе го имам но не мисля да се занимавам с него Имам проблем с действието на телефона
Проблем Телефона в колата нещо се бъгна Вадих слагах картата но неще Направи ми впечатление че нещо заяжда при ваденето на картата Незнам дали има връзка Обхвата е пълен но редува надписи само спешни и търсене на мрежа Рових в настройките но неще Аз ли го разчовърках той ли се бъгна Картата работи в моя телефон
Да добавя че обхвата е пълен а телефона се държи все едно няма обхват
Явно нямате такива проблеми Мисля да пробвам с откачане на акумулатора Честит празник
Явно нямате такива проблеми Мисля да пробвам с откачане на акумулатора Честит празник
Да чукна на дърво нямам. Чудя се обаче с МЕС не може ли да се влезе в ICS и от там да се види какво се е случило? При мен понякога има друг проблем; при палене от време на време изписва "no sim", но с вадене и поставяне на картата се оправя. Обаче го отдавам на това, че отчупих картата, за да мога да прехвърля контакти от телефона. Кирилица не разчита обаче и се наложи да преправям на латиница.