Log in

View Full Version : Squadra Tuning - впечатления

Peicho
23-11-2006, 20:04
Вчера дойде дългоочаквания чип от Холаднди и днес бе монтиран, но да разкажа отначало...
Преди месец се сързах по имейла с господина (Stephan Lenior) от въпросната фирма. Същия веднага отговори на любезно за моите въпроси като ми поиска и номера на рамата за да определим точния модел чип. След това дойде ред на плащането: тъй като още не сме в ЕС, цената за БГ е по-ниската от обявените т.е. без ДДС. Допълнително върху тази цена се калкулира цената на транспорт, която е 16 евро. От предложените начини ная плащане си избрах баков превод, което ми струваше още едни допълнителни 10 евро. Самият превод бе получен от Скуадра за 3 работни дни, но след това чаках 3 седмици да пристигне чипа. Оказа се че той бе пристигнал в БГ 7 дни след плащането, но кой знае защо пощите ми го забавиха 2 седмици. Хубавото е, че Stephan не прилага ф-ра към пратката и тук никой не ти иска да плащаш допълнителни данъци.

Сега за самия чип: монтажа бе бърз и лесен съгласно инструкциите на Скуадра, като изключим че ECU-то на 164 не е на много удобно място.
Ефекта - озезаем без да е изключителен, разбира се. Колата реагира обаче доста по живо и бързо при подаване на газ, т.е. 11-те конски сили в плюс според мен са си факт. За разхода на гориво още не мога да кажа...
Поздрави на всички:)