PDA

View Full Version : 140 км/час по родните магистрали

Pages : 1 [2]

nikolaaaay
04-05-2012, 23:22
Полицията веднага установила, че колата е на частна фирма. В деня на побоя е била управлявана от служител – 39-годишният Ивайло Дончев от Плевен, който живее под наем в София. Нападателят се е явил в полицията с адвокат и е отказал да даде обяснения по случая.
Той е регистриран в полицията и осъждан за извършена кражба.

Ако онзи наистина е бил брутално засечен, напсуван, заплашен и т.н. от журналиста е трябвало да сигнализира в полицията. Той вместо това е решил друго. Съвсем нормално е да е задържан и дано го осъдят отново.

mordohy
04-05-2012, 23:50
Полицията веднага установила, че колата е на частна фирма. В деня на побоя е била управлявана от служител – 39-годишният Ивайло Дончев от Плевен, който живее под наем в София. Нападателят се е явил в полицията с адвокат и е отказал да даде обяснения по случая.
Той е регистриран в полицията и осъждан за извършена кражба.

Ако онзи наистина е бил брутално засечен, напсуван, заплашен и т.н. от журналиста е трябвало да сигнализира в полицията. Той вместо това е решил друго. Съвсем нормално е да е задържан и дано го осъдят отново.
Задържането е превантивна, а не наказателна мярка.
Обаче в тоя случай се използва като наказателна.
Наказанието лишаване от свобода се налага само от съда!
И помни, че до произнасянето на осъдителна присъда, той е невинен, независимо какво плещят клакьорите.
Истината може да е съвсем друга от това, което ни представят!

nikolaaaay
05-05-2012, 00:36
Задържането е превантивна, а не наказателна мярка.
Обаче в тоя случай се използва като наказателна.
Наказанието лишаване от свобода се налага само от съда!
И помни, че до произнасянето на осъдителна присъда, той е невинен, независимо какво плещят клакьорите.
Истината може да е съвсем друга от това, което ни представят!
Това е така, но 3 дни арест (някъде писаха 24 часа, а не 72) не е лишаване от свобода. По-добре да седи някой 3 дни в ареста невинен, но да има ред, отколкото полицаите да бездействат заради някакви недоразбрани човешки права. Демокрацията не означава беззаконие. Във всяка цивилизована държава щяха да го задържат тоя с шамарите, а в някои щеше да е вече осъден.
Същото е и с бездомните кучета. От 20 години не може да се реши този проблем, защото и животните имали права. Те ядат хора по улиците, ама не било хуманно да се избиват. Няма такива филми. Ако плъзнат змии какво. Ще ги оставим да ни хапят ли.
Няма пълно щастие. Или ред и няколко невинни задържани или това, което е в момента. Аз съм за първото.

Кайо
05-05-2012, 00:45
......................................
.....................................
Същото е и с бездомните кучета. От 20 години не може да се реши този проблем, защото и животните имали права. Те ядат хора по улиците, ама не било хуманно да се избиват.

Едно куче никога не може да бъде убито хуманно просто,защото не е човек.......

И два час безпричинно задържане е отнемане на свободата и в цивилизованите държави уж не тепат....не е хуманно ;)

Mind_Control
05-05-2012, 11:04
Това е така, но 3 дни арест (някъде писаха 24 часа, а не 72) не е лишаване от свобода. По-добре да седи някой 3 дни в ареста невинен, но да има ред, отколкото полицаите да бездействат заради някакви недоразбрани човешки права. Демокрацията не означава беззаконие. Във всяка цивилизована държава щяха да го задържат тоя с шамарите, а в някои щеше да е вече осъден.
Същото е и с бездомните кучета. От 20 години не може да се реши този проблем, защото и животните имали права. Те ядат хора по улиците, ама не било хуманно да се избиват. Няма такива филми. Ако плъзнат змии какво. Ще ги оставим да ни хапят ли.
Няма пълно щастие. Или ред и няколко невинни задържани или това, което е в момента. Аз съм за първото.

Изобщо не си прав тука. Аз преди време се бих на центъра на София с 5-ма селяндури с голф, пак поради засичане (твърдяха, че съм ги засекъл брутално, на тръгването на светофара, забележи!). та както и де е, бихме се там, правихме квото правихме и по живо по здраво се запътих към нас.. Обаче си викам, я да им усложня малко живота и си пуснах една жалба в РПУ-то. Познай сега какво става :) това ми е любимата част. Излизам аз от РПУ-то и ги гледам тия хубавци отпред. Идват да подават жалба, че съм ги набил.
А сега кажи, кой е виновен? Аз ли трябваше да седя 72 часа в РПУ-то или те?

В крайна сметка полицията прекрати следствието поради липса на доказателства.. А най- тъпото беше, че на бележката, с която ми го съобщаваше имаше и моя адрес и адреса на един от 5-мата хайвани дето подаде жалба срещу мен. :D

Та мисълта ми е- не се знае, кой на кого е раздавал шамари и какво точно е станало... Просто хората са склонни да съчувстват на тези, който се изкарват жертви.

koolio
05-05-2012, 11:27
Изобщо не си прав тука. Аз преди време се бих на центъра на София с 5-ма селяндури с голф, пак поради засичане (твърдяха, че съм ги засекъл брутално, на тръгването на светофара, забележи!). та както и де е, бихме се там, правихме квото правихме и по живо по здраво се запътих към нас.. Обаче си викам, я да им усложня малко живота и си пуснах една жалба в РПУ-то. Познай сега какво става :) това ми е любимата част. Излизам аз от РПУ-то и ги гледам тия хубавци отпред. Идват да подават жалба, че съм ги набил.
А сега кажи, кой е виновен? Аз ли трябваше да седя 72 часа в РПУ-то или те?

В крайна сметка полицията прекрати следствието поради липса на доказателства.. А най- тъпото беше, че на бележката, с която ми го съобщаваше имаше и моя адрес и адреса на един от 5-мата хайвани дето подаде жалба срещу мен. :D

Та мисълта ми е- не се знае, кой на кого е раздавал шамари и какво точно е станало... Просто хората са склонни да съчувстват на тези, който се изкарват жертви.

Набил си петима наведнъж? Че ти си цял Чък Норис бре!

Mind_Control
05-05-2012, 11:29
Набил си петима наведнъж? Че ти си цял Чък Норис бре!

Не съм ги набил.. просто си разменихме по няколко удара. А и те бяха пишлямета. Незнам дали ти се е случвало, обаче в уличен бой всичко се развива в рамките на 30 секунди до минута. Ако продължи повече, значи нещо не е наред :)

Susscrofa
05-05-2012, 21:30
Не съм ги набил.. просто си разменихме по няколко удара. А и те бяха пишлямета. Незнам дали ти се е случвало, обаче в уличен бой всичко се развива в рамките на 30 секунди до минута. Ако продължи повече, значи нещо не е наред :)

Ако те налагат пет човека, както е било в твоя случай, да, боят продължава 30 секунди.:)

ФЕРАРИСТ
05-05-2012, 23:07
=======
Коментирай моля.....
http://youtu.be/LosyvT2FKME

П.П - все си мисля че нещо подобно е станало със случая с журналиста.......и е по страшно отколкото се вижда на камерата, аз рядко по принцип натискам клаксон, обикновенно толерирам известна доза нарушения.....

Furious 155
05-05-2012, 23:35
Коментирай моля.....

П.П - все си мисля че нещо подобно е станало със случая с журналиста.......и е по страшно отколкото се вижда на камерата, аз рядко по принцип натискам клаксон, обикновенно толерирам известна доза нарушения.....
тоя хич не те отрази че идваш... а и клаксон на магистрала не върши работа, само със светлините можеш да му кажеш нещичко...
Подобни случки имам и аз, неведнъж, но освен с фарове, не ръкомахам и да си играя да обяснявам нещо с ръце...

При мен по-страшното е когато караш в средна лента на сравнително празна магистрала със 130 и на някой от разклоните ти се включи автомобил, директно от детелината с не повече от 60-70км/ч, а понякога и по-малко! Е тогава става голям проблем, особенно ако лявата лента не е свободна.
Аз придобих този навик, да се местя в лявата, ако е свободна, че не винаги включващия се мисли че влиза на магистрала!

koolio
05-05-2012, 23:45
Коментирай моля.....

Този определено е за бой!

thecleaner
05-05-2012, 23:50
Коментирай моля.....

Ауууууу, ако живееше в Германия да си в панделата вече :bg:

Доко
06-05-2012, 00:37
Ауууууу, ако живееше в Германия да си в панделата вече :bg:

И в Брюксел, и в Брюксел... :gay[1]:

ФЕРАРИСТ
06-05-2012, 10:03
а и клаксон на магистрала не върши работа, само със светлините можеш да му кажеш нещичко...

Тва за мен е още едно доказателство че за найстина опасните блейки, няма значение дали денем си с фарове или не - когато не е задължително през деня не пускам къси, но тогава заплющя дъжд и реших че може би трябва.......и къв ефект.....никакъв.....

Stefo
06-05-2012, 11:21
По-рано в темата беше даден някакъв пример, но аз за всеки случай ще дам друг пример....
Аз се движа с моето Пунто в лява лента със 140км/ч
...

Коментирай моля.....
...

Ами както някой каза по-нагоре - щом вие не спазвате правилника, не очаквайте някой да си причинява неудобство заради вас ...
Защо карате в лентата за изпреварване ?!?

Kuku
06-05-2012, 11:44
При ограничение 140км/ч, всяка скорост под тази е спазване на правилника.
Караме в лентата за изпреварване, защото.... изпреварваме :?
Никой не си причинява неудобство, а НИ причинява неудобство!

koolio
06-05-2012, 14:17
Тва за мен е още едно доказателство че за найстина опасните блейки, няма значение дали денем си с фарове или не - когато не е задължително през деня не пускам къси, но тогава заплющя дъжд и реших че може би трябва.......и къв ефект.....никакъв.....

Тук не съм съгласен. Особено при по-тъмните коли е доста важно да са включени фаровете и през деня - виждаш ги по-добре когато идват насреща ти, отколкото ако не са включени.

Stefo
06-05-2012, 15:55
Карането в лентата за изпреварване е не само нарушение, ами и пречи на останалите участници на движението. Точка.

Susscrofa
06-05-2012, 16:22
Коментирай моля.....

Ти нарушаваш правилата, ти не задминаваш, а си периш в лявата и това е причината някой да ти наруши личното пространство, което всъщност не е лично.:picnic:

Няма да коментирам, че определено караш с несъобразена с пътните условия скорост, което не ме изненадва. Като гледам как се движат линиите от маркировката, бас ловя, че караш с около 160:).

Доко
06-05-2012, 16:24
Карането в лентата за изпреварване е не само нарушение, ами и пречи на останалите участници на движението. Точка.

"Останалите участници" викаш само изпреварват, а ние да не им пречим... :kiss:

Ти нарушаваш правилата, ти не задминаваш, а си периш в лявата и това е причината някой да ти наруши личното пространство, което всъщност не е лично.:picnic:

Няма да коментирам, че определено караш с несъобразена с пътните условия скорост, което не ме изненадва. Като гледам как се движат линиите от маркировката, бас ловя, че караш с около 160:).

Суско анализа не ти се получава тука... ;-)

Susscrofa
06-05-2012, 16:31
"Останалите участници" викаш само изпреварват, а ние да не им пречим... :kiss:

Суско анализа не ти се получава тука... ;-)

Дай обосновка, иначе не важи, въздухарско е.:picnic:

Доко
06-05-2012, 16:37
Дай обосновка, иначе не важи, въздухарско е.:picnic:

Гледната точка на камерата не може да ти даде ясна представа за реалността.
Второ: кадъра е изваден от контекста, нямаш представа за ситуацията преди и след засичането.
Убеден съм, че Ферариста е предугадил дейвтвията на пишман-шофьора и е отнел газта. ;-)
Демек: ала-бала... ;-)

Susscrofa
06-05-2012, 16:45
Второ: кадъра е изваден от контекста, нямаш представа за ситуацията преди и след засичането.
Убеден съм, че Ферариста е предугадил дейвтвията на пишман-шофьора и е отнел газта. ;-)

Аз не виждам той да изпреварва!

Нещо за скоростта да ми кажеш?

Доко
06-05-2012, 16:54
................................

Нещо за скоростта да ми кажеш?

К'во повече да кажа ?

ФЕРАРИСТ
06-05-2012, 18:36
Няма да коментирам, че определено караш с несъобразена с пътните условия скорост, което не ме изненадва. Като гледам как се движат линиите от маркировката, бас ловя, че караш с около 160:-).
Поредното доказателство колко грешни са ти представите за скорост и местоположение на пътя.....
Значи на седалката до мен седи буля, а тя винаги и безпогрешно започва да надава вой при скорост над 140 кмч.......когато обстановката е валежна воят се надава доста по рано........в случая скороста преди да застигна тая група от 3-4 коли карах с 120......като ги наближих реших да проявя нещо което се нарича "съобразена реакция" и което е твърде мътен термин за тия който сляпо са вглъбени в мита за превишената скорост.......свалих до 100 и ако не очаквах въпросния да направи това, можех и да го нахендря.......щото се вижда че дори и мигач не дава......
Така че несъобразена скорост и несъобразена реакция са различни неща........

Колега тва е магистрала, лявата лента е за изпреварване, а не за красота.......и не е направена за да пречи......две точки.....

koolio
06-05-2012, 18:51
Поредното доказателство колко грешни са ти представите за скорост и местоположение на пътя.....
Значи на седалката до мен седи буля, а тя винаги и безпогрешно започва да надава вой при скорост над 140 кмч.......когато обстановката е валежна воят се надава доста по рано........в случая скороста преди да застигна тая група от 3-4 коли карах с 120......като ги наближих реших да проявя нещо което се нарича "съобразена реакция" и което е твърде мътен термин за тия който сляпо са вглъбени в мита за превишената скорост.......свалих до 100 и ако не очаквах въпросния да направи това, можех и да го нахендря.......щото се вижда че дори и мигач не дава......
Така че несъобразена скорост и несъобразена реакция са различни неща........

Колега тва е магистрала, лявата лента е за изпреварване, а не за красота.......и не е направена за да пречи......две точки.....

Аз вече съм развил инстинкт за идиоти по магистралата и когато видя автомобил - най-често малолитражка, която кара зад камион и плахо настъпва разделителната лента с левите гуми, очаквам плавно изнасяне в лявата лента, естествено без мигач, но и без да се превишава разумната скорост от 100 км/ч и лекичко вдигам крака от газта.

fred
06-05-2012, 19:04
Така е, трябва да се наблюдава ситуацията и да се правят изводи, а не само да се върти геврека

koolio
06-05-2012, 19:22
Така е, трябва да се наблюдава ситуацията и да се правят изводи, а не само да се върти геврека

Анджак. Найтролъра го каза преди време най-точно - безопасното шофиране означава да шофираш предвидимо и да предвиждаш действията на останалите. Безопасната скорост зависи от много обстоятелства.

Kuku
06-05-2012, 21:45
Боже, боже.... Сусе.... Стефо.... :?

mordohy
06-05-2012, 23:02
Ситуацията, която ни плясна Ники е тривиална. Ако се загледаш в мизансцена, можеш много лесно да определиш скоростта и тя е точно такава, каквато е посочена от автора. 100-110 км/ч. Подобни субекти карат с 80-90 км/ч но не само по магистралите, но и в населените места. Масово селяндурите не използват лентите за ускоряване и намаляване на скоростта и или изкачат директно с космическите 50-60 директно на магистралата или намалят на 50-60 в дясната лента, но много често се изнасят и в лявата, сякаш карат панеловоз и после рязко завиват в дясно, като карат всички зад тях да набиват спирачки. Тия хайвани са много по-опасни от тия , дето карат със 160. Точно заради тях пред всяко кръстовище се слага знак, ограничаващ на 60 км/ч. С такъв материал, без автомобилна култура не се влиза в Европа, пък и където и да е.

koolio
06-05-2012, 23:34
Ситуацията, която ни плясна Ники е тривиална. Ако се загледаш в мизансцена, можеш много лесно да определиш скоростта и тя е точно такава, каквато е посочена от автора. 100-110 км/ч. Подобни субекти карат с 80-90 км/ч но не само по магистралите, но и в населените места. Масово селяндурите не използват лентите за ускоряване и намаляване на скоростта и или изкачат директно с космическите 50-60 директно на магистралата или намалят на 50-60 в дясната лента, но много често се изнасят и в лявата, сякаш карат панеловоз и после рязко завиват в дясно, като карат всички зад тях да набиват спирачки. Тия хайвани са много по-опасни от тия , дето карат със 160. Точно заради тях пред всяко кръстовище се слага знак, ограничаващ на 60 км/ч. С такъв материал, без автомобилна култура не се влиза в Европа, пък и където и да е.
Няма смисъл, сега ще ти обяснят как скоростта убива и т.н. цитати от бтв новините ...

digitalundgrd
07-05-2012, 00:28

Колега Вие пиян ли сте бил, когато сте писали тези постове? :gruebel:

Кажете Ни, когато МПС 1 се движи с около 100км/ч в дясна лента, а ние се движим с 120 или 130км/ч и настигаме МПС 1 в коя лента трябва да се движим?

Относно случая на Ферариста в закона е написано:

Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.
Никъде не е упоменато, че е забранено движението в най-лява лента на магистрала, освен, ако не сме :

Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите
на автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, както и на водачите на
състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е
повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея
пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и
при изпреварване.

Единственото, което ни забранява закона е да се движим в :

Раздел XIII. Автомагистрала. Автомобилен път

Чл. 58. При движение по автомагистрала на водача е забранено да се движи по лентата за принудително спиране.

И колега, ако все пак си мислите, че карането в лява лента на Автомагистрала е НАРУШЕНИЕ, то моля посочете какво е наказанието в закона - точки, парична глоба итн.

morfius
07-05-2012, 01:07
Ами както някой каза по-нагоре - щом вие не спазвате правилника, не очаквайте някой да си причинява неудобство заради вас ...

А после що сме се били трепали по пътищата, от толкова познания и преценки хич не е чудно.

badmadafaka
07-05-2012, 07:42
Съгласен съм с mordohy, защото доста често ставам свидетел на такъв тип поведение - на междуселския път, на който дори и маркировка няма и представлява лунен пейзаж, тия хора се режат с бясна скорост и направо те избутват от пътя без мигачи или каквито и да било предупредителни сигнали... След 5 минути го настигаш на магистралата, където човека "смирено" си кара с 60-70, много често в лявата лента...
И аз мисля, че тези са доста по-опасни от движещите се със 160... :whistle:

Susscrofa
07-05-2012, 08:58
Колега Вие пиян ли сте бил, когато сте писали тези постове? :gruebel:

Кажете Ни, когато МПС 1 се движи с около 100км/ч в дясна лента, а ние се движим с 120 или 130км/ч и настигаме МПС 1 в коя лента трябва да се движим?

Относно случая на Ферариста в закона е написано:

Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.
Никъде не е упоменато, че е забранено движението в най-лява лента на магистрала, освен, ако не сме :

Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите
на автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, както и на водачите на
състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е
повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея
пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и
при изпреварване.

Единственото, което ни забранява закона е да се движим в :

Раздел XIII. Автомагистрала. Автомобилен път

Чл. 58. При движение по автомагистрала на водача е забранено да се движи по лентата за принудително спиране.

И колега, ако все пак си мислите, че карането в лява лента на Автомагистрала е НАРУШЕНИЕ, то моля посочете какво е наказанието в закона - точки, парична глоба итн.

Виждам, че си ужасяващо компетентен.
Хайде сега ми обясни на двулентова магистрала, коя е съседната лента, по която могат да карат камионите над 3,5 тона:). Този член е за магистрали с три активни ленти:)
Пак ще повторя, ферариста не изправарва!!!!!!!!!! Той кара постоянно в лявата лента!!!!!!! Така, че члена за изпреварването е уникално не на място поставен от теб.
Караш със 130, настигаш МПС, предприемаш изпреварване и обратно в дясната:) Лесно е, опитай:):whistle:
Според мен ферариста не кара със 120, звучи ми смешно даже това:)

ФЕРАРИСТ
07-05-2012, 09:25
Той кара постоянно в лявата лента!!!!!!! Така, че члена за изпреварването е уникално не на място поставен от теб.
Караш със 130, настигаш МПС, предприемаш изпреварване и обратно в дясната:) Лесно е, опитай:):whistle:
Мда, прав си.....бих качил цялото видео от времето в което заваля дъжд, или дори от както тръгнах от СТЗГ, но не си струва труда заради тебе тва......
При положение че през 500 - 1000 метра в дясната лента има трафик който се налага да изпреварвам, при полажение че голяма част от него са тирове, камиони автобуси и подобни хайвани като тоя чийто коли вдигат изключително много вода във въздуха, при положение че дясната лента там е на два хубави "тирови" коловоза, не виждам никаква логична причина да шаря на зиг - заг по магистралата за да ти е кеф на тебе, и да е по правилник......
И да - толкова убедено казваш че не съм бил с тая скорост дето е спомената, че си мисля че найстина може да съм бил с едни 160 - 180 кмч, дори и като се загледам като ги настигам май увеличавам скороста преди да ми изкочи тоя, вместо да намаля......

Понеже нямам нужното време да си водя безмислени и тъпи спорове с хора чиято храна е убеждаването на опонента ВИНАГИ колко погрешно е това което той прави, провокативния и безмислен дървен философизъм и прочее неща който осмислят пребиваването ти тука, аз мисля да не участвам в дебати с тебе, да не отговарям на твои мнения, цитати и каквито и да било подобни, без да ми пука дали това ще те трогне или впечатли......

Мисля и че доста хора трябва да направят същото тука, макар че за такива който не са свикнали да остават безучастни на евтини провокации ще бъде трудно, но лично аз нямам време за губене.......

Доко
07-05-2012, 09:37
Хайде сега ми обясни на двулентова магистрала, коя е съседната лента, по която могат да карат камионите над 3,5 тона:). Този член е за магистрали с три активни ленти:)
Пак ще повторя, ферариста не изправарва!!!!!!!!!! Той кара постоянно в лявата лента!!!!!!! Така, че члена за изпреварването е уникално не на място поставен от теб.

Суси говориш с догатки, малко ми е въздухарско.
Спри се, че почна да ти пада гарда. ;-)

Susscrofa
07-05-2012, 09:55
Мда, прав си.....бих качил цялото видео от времето в което заваля дъжд, или дори от както тръгнах от СТЗГ, но не си струва труда заради тебе тва......
При положение че през 500 - 1000 метра в дясната лента има трафик който се налага да изпреварвам, при полажение че голяма част от него са тирове, камиони автобуси и подобни хайвани като тоя чийто коли вдигат изключително много вода във въздуха, при положение че дясната лента там е на два хубави "тирови" коловоза, не виждам никаква логична причина да шаря на зиг - заг по магистралата за да ти е кеф на тебе, и да е по правилник......
И да - толкова убедено казваш че не съм бил с тая скорост дето е спомената, че си мисля че найстина може да съм бил с едни 160 - 180 кмч, дори и като се загледам като ги настигам май увеличавам скороста преди да ми изкочи тоя, вместо да намаля......

Понеже нямам нужното време да си водя безмислени и тъпи спорове с хора чиято храна е убеждаването на опонента ВИНАГИ колко погрешно е това което той прави, провокативния и безмислен дървен философизъм и прочее неща който осмислят пребиваването ти тука, аз мисля да не участвам в дебати с тебе, да не отговарям на твои мнения, цитати и каквито и да било подобни, без да ми пука дали това ще те трогне или впечатли......

Мисля и че доста хора трябва да направят същото тука, макар че за такива който не са свикнали да остават безучастни на евтини провокации ще бъде трудно, но лично аз нямам време за губене.......

Само не разбрах защо ми се обясняваш:)
Не вземай толкова присърце нещата.
Ако спазваш ограниченията, няма да имаш проблем в подобни ситации и ще имаш време да реагираш.
Точно затова казах, че високата скорост убива.
Този с корсичката има същите права като теб да бъде в лявата лента, а когато вали трябва да си още по-внимателен, защото видимостта е лоша.
А ти иначе си перкай в лявата лента, тя е само за асове, като теб.:whistle::tequilla:

---------- Post added at 06:55 ---------- Previous post was at 06:53 ----------

Суси говориш с догатки, малко ми е въздухарско.
Спри се, че почна да ти пада гарда. ;-)

Кога Доко ще започне да отговаря с повече от две прости изречения?
Отговор:
Когато слезе от двуколесното превозно средство.:tequilla:

Kuku
07-05-2012, 10:02
Сусенце, ще ли ни светнеш, с колко километра в час карам на старт-финалната права в тоя клип?

http://www.youtube.com/watch?v=X9wwEpKbAEk

Доко
07-05-2012, 10:06
Само не разбрах защо ми се обясняваш:)
Не вземай толкова присърце нещата.
Ако спазваш ограниченията, няма да имаш проблем в подобни ситации и ще имаш време да реагираш.
Точно затова казах, че високата скорост убива.
Този с корсичката има същите права като теб да бъде в лявата лента, а когато вали трябва да си още по-внимателен, защото видимостта е лоша.
А ти иначе си перкай в лявата лента, тя е само за асове, като теб.:whistle::tequilla:

---------- Post added at 06:55 ---------- Previous post was at 06:53 ----------

Кога Доко ще започне да отговаря с повече от две прости изречения?
Отговор:
Когато слезе от двуколесното превозно средство.:tequilla:

Суско боли ли те или те сърби?
На Ферариста казваш да не ти се обяснява, на мен да ти обяснявам! Да не сме ти любовници бре, че да ти дължим обяснения? Не намирам за нужно на твоите писания да отговарям с повече от две-три думи, даже и това трябва да те ласкае защото съм един от "тримата" които все още ти обръщат "внимание".
А и 90% от постовете ги пиша от телефон. ;-)

Susscrofa
07-05-2012, 10:36
Суско боли ли те или те сърби?
На Ферариста казваш да не ти се обяснява, на мен да ти обяснявам! Да не сме ти любовници бре, че да ти дължим обяснения? Не намирам за нужно на твоите писания да отговарям с повече от две-три думи, даже и това трябва да те ласкае защото съм един от "тримата" които все още ти обръщат "внимание".
А и 90% от постовете ги пиша от телефон. ;-)

Купи си таблет, става по лесно:)
Не държа да ми обръщаш внимание:)
Що за тъпотия беше това?
Обръщал ми внимание.хааха
При Ферариста ставаше дума за друго обяснение, това, което сега и ти ми направи.
Аз не знам защо ми се обяснявате.:tequilla:

digitalundgrd
07-05-2012, 11:00

Дааам понеже и ти си от компетентните искам да ми покажеш къде в закона има санкция/наказание за МПС, което постоянно се движи в лява лента на автомагистрала и какво е то?

Ако няма такова, как ще ме накажат за карането в лявата лента? Все пак нали такъв е принципа на тия глоби итн...Като съгрешиш, да те накажат, ти да си вземеш бележка и следващия път да си примерен водач.

Всичките членове, в преднишния ми пост са си много на място ;)

Специално този, за който питаш...В БГ аз по магистрала с 3 и повече активни платна не съм карал, но може и да има ти ще ни кажеш, ако е така :whistle:

Според този член, докато се движиш по магистрала като нашите с по 2 активни ленти, се позволява дори и на тези изброените по-горе "тежкотоварни", да преминават в лявата лента! Тоест още по-зле за твоята теза, че нямаш право да караш в лява лента, щом дори и на "тежкотоварните" им е разрешено... :bg:

Susscrofa
07-05-2012, 11:23
Дааам понеже и ти си от компетентните искам да ми покажеш къде в закона има санкция/наказание за МПС, което постоянно се движи в лява лента на автомагистрала и какво е то?

Ако няма такова, как ще ме накажат за карането в лявата лента? Все пак нали такъв е принципа на тия глоби итн...Като съгрешиш, да те накажат, ти да си вземеш бележка и следващия път да си примерен водач.

Всичките членове, в преднишния ми пост са си много на място ;)

Специално този, за който питаш...В БГ аз по магистрала с 3 и повече активни платна не съм карал, но може и да има ти ще ни кажеш, ако е така :whistle:

Според този член, докато се движиш по магистрала като нашите с по 2 активни ленти, се позволява дори и на тези изброените по-горе "тежкотоварни", да преминават в лявата лента! Тоест още по-зле за твоята теза, че нямаш право да караш в лява лента, щом дори и на "тежкотоварните" им е разрешено... :bg:

Аз никъде не съм казал, че е забранено да се движиш в лявата:), но ти постави член, който разисква случай с изпреварване.
Основният проблем тук е сравнително високата скорост на ферариста съчетана с лошите метео условия.
В развитите държави има магистрали с три активни ленти, там си е ок този член, но при нас издиша, дори не знам защо го има.
Няма такава санкция, но я ти ми кажи тогава, аз ако реша да карам в лявата лента със 110, ти какво ще направиш? Нарушавам ли правилата? Откъде ще ме задминеш? Имаш ли право от дясно?
Та в този ред на мисли, лявата лента се използва за заобикаляне, за задминаване, за което я ползва и корсичката.:tequilla:

morfius
07-05-2012, 11:37
Свинчо, както казах от такова мислене се трепаме...
Тоя бунак с корсата изобщо не си ползва огледалата и мигачите по предназначение.
По нашия закон, нямаш право да възпрепятстваш вече започнато изпреварване (и никъде не се уточнява колко коли по-рано започва маневрата).
А липсата на мигач и поглеждане в огледалата, означава просто, че на бунака не му пука за ставащото около него, той е "царя" на пътя.
Е пак опряхме до мисленето... ама ти за да си напук и да хулиш околните от амвона пропагандираш точно да се трепаме от наглост!

digitalundgrd
07-05-2012, 11:44
Корсичката коментираме, че тръгна да изпреварва без мигач като и почти 99.9% не е погледнал в огледалото преди да предприеме маневрата. Това в комбинация е могло да доведе до ПТП с Ферариста, който го изпреварва, карайки в лявата лента :)

А иначе ще ти кажа аз какво правя по принцип като се движа по магистралата. Ако искам да карам икономично 100-110 карам в дясната лента, ако трябва да изпреваря, колкото и да не ми се иска натискам газта и бързичко изпреварвам със 130-140 да речем като преди това съм си проверил в огледалата дали има някой идващ изотзадзе брЪз (рядко се случва напоследък), след което веднага при първа възможност (ако има колона бавнодвижещи се МПС-та) се прибирам в дясната лента и пак си намалявам до 100-110.

Ако карам по-бързичко 130-140 през целия път съм лявата лента, при което това ми коства повече усилия и почти постоянно се оглеждам като стрелян заек в огледалата, случайно дали има някой, на който ще преча. АКо има такъв, бия десен мигач(да му покажа, че го виждам) и се прибирам в дясната лента колегиално, оставям го да ме изпревари, след което пак си се връщам в лявата лента...

Kuku
07-05-2012, 12:02
.... ЩЕ МИ ОТГОВОРИШ ЛИ НА ВЪПРОСА, РАДАРЧО???

.....с колко километра в час карам на старт-финалната права в тоя клип?

Доко
07-05-2012, 12:14
Купи си таблет, става по лесно:)
Не държа да ми обръщаш внимание:)
Що за тъпотия беше това?
Обръщал ми внимание.хааха
При Ферариста ставаше дума за друго обяснение, това, което сега и ти ми направи.
Аз не знам защо ми се обяснявате.:tequilla:

Сега да ти се обясняваме ли, или да не ти се обясняваме?
Горния ти пост е празен от към съдържание и вече не мога да ти следя позицията.
Всъщност "опозицията" е твойта поза, но Суси има моменти в които смешното става тъжно, а както в случая вече е и празно, демек ръсиш едни "празни приказки" и тъй-като форума вече е на самотек, всяка тема моем си я оспамваме колко ни душа иска... ;-)

Stoyan Georgiev
07-05-2012, 12:20

чукча, това че той е решил предвидливо да застане в лявата лента отдалеч за изпреварването, не означава, че си стои там перманентно

айде стига дърво-философствай!

gigi
07-05-2012, 12:53
Абе няма се оправиме........ в българия всеки е прав.

Доко
07-05-2012, 13:15
Логиката "щом ти не спазваш правилата откъде накъде ще искаш аз да ги спазвам" рулира... :gay[1]:

Значи хипотетично ако Доко си кара Ескалейда в средната лента (съвсем по правилата) и някоя 156-чка тръгне от дясна лента да застава пред него в ситуация подобна на тази от клипа (обаче нека допуснем, че камиончето Доко си го кара с около 100км/ч, нали казахме, че всичко си е по правилата) и не подаде мигач (демек нарушава правилата за движение, закона и каквото се сетиш друго), то тази "логика" един вид разрешава на Доко да прегази олигофрена напълно спокойно, защото оня не е спазил правилата и не е подал знак, че преминава в съседната лента... Не е ли така? :whistle:

Хаха, има интересен момент обаче при шофирането на Ескалейд (особено негърски :-) ), всички са много толерантни и правят път, за разлика от моментите когато шофирам Алфата,
и всеки път се питам "Защо ли?"... :sex:

Mind_Control
07-05-2012, 13:23
Както обичам да казвам- истината никога не е само една и не е задължително едната истина да е по- истинска от другата.

Имал съм абсолютно същия случай, като с ферариста. Един приятел кара със 130-140 и бус излиза в лява лента със 90. Обаче в моя случай нацелихме буса отзад. После съда отмени наказателното постановляние, че моя приятел е виновен.

Доко
07-05-2012, 13:36
Както обичам да казвам- истината никога не е само една и не е задължително едната истина да е по- истинска от другата.

Имал съм абсолютно същия случай, като с ферариста. Един приятел кара със 130-140 и бус излиза в лява лента със 90. Обаче в моя случай нацелихме буса отзад. После съда отмени наказателното постановляние, че моя приятел е виновен.

Казва се " Отнемане на предимство", което е спицифично и често прилагано на мотоциклетисти от страна на шофьори.
Ма той Суско сега ще ти обясни как твоя приятел е купил съдията... мухахахааа:-)

Kuku
07-05-2012, 13:39
Аз много труден въпрос ли зададох? :?

Stefo
07-05-2012, 13:50
Искам само да напомня на неграмотните и недочелите колеги, че в лявата лента се изпреварва, който не е запознат - да чете, не ми се търсят цитати защото едва ли някой ще ги прочете.
Извън града при 2 ленти за движение се движиш във възможно най-дясната, изпреварваш си в лявата и се връщаш.
Моля колегите, незапознати със закона за движението по пътищата, да преминат един опреснителен курс с книжлето, да не се получават комични ситуации с 2 невинни страни при инцидента. И да не се получава ситуацията, в която си пречим един на друг, защото като погледна в лявото огледало постоянно има някой там и аз не мога да изпреваря безрисково камиона пред мен, който кара с 80 примерно.

Доко
07-05-2012, 13:57
.............................
защото като погледна в лявото огледало постоянно има някой там и аз не мога да изпреваря безрисково камиона пред мен, който кара с 80 примерно.

А ти защо ще нарушаваш закона като преминаваш в лявата лента?
Я си стой зад камиона... :whistle::sex:

Кайо
07-05-2012, 14:07
Максималната разрешена скорост по българските пътища трябва да бъде равна на свинският тръст и да се спазва от всички за де не се дразни Суската..............:rotfl:

Pepo
07-05-2012, 14:10
...
И да не се получава ситуацията, в която си пречим един на друг, защото като погледна в лявото огледало постоянно има някой там и аз не мога да изпреваря безрисково камиона пред мен, който кара с 80 примерно.

Нали не очакваш, подавайки мигач и тръгвайки да изпреварваш, движещите се в лявата лента да спрат, за да те пуснат?

Kuku
07-05-2012, 14:27
.... Стоиш и чакаш, брат - съдба :?

Mind_Control
07-05-2012, 14:28
Искам само да напомня на неграмотните и недочелите колеги, че в лявата лента се изпреварва, който не е запознат - да чете, не ми се търсят цитати защото едва ли някой ще ги прочете.
Извън града при 2 ленти за движение се движиш във възможно най-дясната, изпреварваш си в лявата и се връщаш.
Моля колегите, незапознати със закона за движението по пътищата, да преминат един опреснителен курс с книжлето, да не се получават комични ситуации с 2 невинни страни при инцидента. И да не се получава ситуацията, в която си пречим един на друг, защото като погледна в лявото огледало постоянно има някой там и аз не мога да изпреваря безрисково камиона пред мен, който кара с 80 примерно.

Неграмотен си ти, че вече 5 страници не можеш да извадиш един прост цитат. А и е очевидно от по- долу изложеното, че ти си за опреснителен курс!!!

"ДВИЖЕНИЕ ПО АВТОМАГИСТРАЛА
Чл. 116. На автомагистрала е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято максимална конструктивна скорост надвишава 50 км/ч.

Чл. 117. (1) Водач, който навлиза на автомагистрала, е длъжен да пропусне движещите се по нея пътни превозни средства, а който иска да напусне автомагистралата, трябва своевременно да заеме място в съответната пътна лента за излизане от нея.
(2) При навлизане или при излизане от автомагистрала водачът е длъжен да използва съответната пътна лента за ускоряване или за забавяне на движението.

Чл. 118. Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите на автомобили с максимално допустима маса над 3,5 т, както и на водачите на състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е повече от 7 м, е забранено да навлизат в крайната лява пътна лента.

Чл. 119. При движение по автомагистрала на водача е забранено:
1. да спира пътното превозно средство за престой или за паркиране извън специално обозначените за това места;
2. да завива в обратна посока, да се движи назад, да навлиза в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната;
3. да се движи по лентата за принудително спиране. Тази забрана се отнася и за случаите, когато движението е двупосочно по едно от пътните платна на автомагистралата.

Чл. 120. (1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.
(2) Пътно превозно средство, получило повреда при движение по автомагистрала, може да бъде теглено с гъвкава връзка само до най-близкия изход на автомагистралата.

Чл. 121. На автомагистрала е забранено:
1. движението на велосипедисти и пешеходци;
2. воденето на животни;
3. навлизането на моторни превозни средства, теглещи пътни превозни средства с гъвкава връзка;
4. организирането на демонстрации и движението на рекламни и други шествия."

Никъде не виждам забрана за движение в лява лента.

gigi
07-05-2012, 14:44

Щях да напиша подобна случка. Един авер кара с поне 200, някакво ситроенче zx го засича при което понеже ситроена е с макс 110 моя човек решава вместо да прави маневри да го удри отзад, съответно завърта го и става на пастет/добре че се отървават с малко наранявания/ а на моя човек колата се прибира на ход. Ушевите пишат акт за несъобразена скорост и причиняване на тежко ПТП. В съда постановлението отпада поради ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО от страна на тоя със ситроенчето.
Та по добре си гледайте в огледалата и изчаквайте вместо да си мислите че сте прави като тоя отзад кара с превишена скорост.

Susscrofa
07-05-2012, 14:50
Абе няма се оправиме........ в българия всеки е прав.

Тук някъде има главна буква:)
Не ти отива на възрастта да допускаш такива грешки.:)

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Колеги, започвате да пропагандирате дивашко шофиране по магистрала.

Отклонихте грубо темата.
Отклони я Фераристът, той е цар на желираното пропагандиране. То е като да плеснеш дебело дупе, после се клатушка дълго време.
Идеше реч за високите скорости.
Фераристът показа именно случай, при който високата скорост убива.:), за което му благодаря.
Куку, не мога да отварям този сайт. Довечера ще свърша тази работа.

---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:48 ----------

Неграмотен си ти, че вече 5 страници не можеш да извадиш един прост цитат. А и е очевидно от по- долу изложеното, че ти си за опреснителен курс!!!

"ДВИЖЕНИЕ ПО АВТОМАГИСТРАЛА
Чл. 116. На автомагистрала е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято максимална 3. навлизането на моторни превозни средства, теглещи пътни превозни средства с гъвкава връзка;
4. организирането на демонстрации и движението на рекламни и други шествия."

Никъде не виждам забрана за движение в лява лента.

Ти си неграмотен:)
Имаш глава ИЗПРЕВАРВАНЕ и тя важи за всички пътища.
Моля, моля:)
Забележи, че там се уточнява когато става дума за изпреварване в лента с НАСРЕЩНО движение, което означава, че тя важи и за други пътища.

Kuku
07-05-2012, 14:55
Очаквам с непърпение твоя отговор и предварително те моля да не се впускаш в излишни обяснени по случая. Очаквам чисто и просто елементарен отговор с цифри :)
БлагодарЪ!

Mind_Control
07-05-2012, 15:05
Тук някъде има главна буква:)
Не ти отива на възрастта да допускаш такива грешки.:)

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Колеги, започвате да пропагандирате дивашко шофиране по магистрала.

Отклонихте грубо темата.
Отклони я Фераристът, той е цар на желираното пропагандиране. То е като да плеснеш дебело дупе, после се клатушка дълго време.
Идеше реч за високите скорости.
Фераристът показа именно случай, при който високата скорост убива.:), за което му благодаря.

---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:48 ----------

Ти си неграмотен:)
Имаш глава ИЗПРЕВАРВАНЕ и тя важи за всички пътища.
Моля, моля:)
Забележи, че там се уточнява когато става дума за изпреварване в лента с НАСРЕЩНО движение, което означава, че тя важи и за други пътища.

Докато не ми постнеш нещо конкретно въобще не смятам да ти отговарям :) А явно и ти си неграмотен, както колегата, защото очевидно не си чел тази глава "Изпреварване" скоро.

bager
07-05-2012, 15:07
Със все по-голям страх си карам колата вече, особено като си возя семейството. А с какво удоволствие карах навремето... Пълни селтаци сме, всичките до един! Който не вярва да покара в чужбина така, както кара тук и да види до кога ще го търпят. Но там много бързо започваме да се съобразяваме с другите, нали? И после тук пак същото - аз съм прав винаги, а другите да го духат! Правилата са ни проблем - те са за другите, но не и за нас. Непознаването им, както и нежеланието да се съобразяваме с тях ни правят "смотани" шофьори.
Който иска ще ме разбере...

Mind_Control
07-05-2012, 15:11
Щях да напиша подобна случка. Един авер кара с поне 200, някакво ситроенче zx го засича при което понеже ситроена е с макс 110 моя човек решава вместо да прави маневри да го удри отзад, съответно завърта го и става на пастет/добре че се отървават с малко наранявания/ а на моя човек колата се прибира на ход. Ушевите пишат акт за несъобразена скорост и причиняване на тежко ПТП. В съда постановлението отпада поради ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО от страна на тоя със ситроенчето.
Та по добре си гледайте в огледалата и изчаквайте вместо да си мислите че сте прави като тоя отзад кара с превишена скорост.

В нашия случай обаче колата беше смачкана отпред, а на буса почти нищо му нямаше.

koolio
07-05-2012, 17:22
моя човек решава вместо да прави маневри да го удри отзад,

Е това някакси не го разбирам ... Ами ако утрепе хората вътре? Какво са виновни, че ги вози кретен?
Моите постове по темата бяха, че ако вече си предприел изпреварване в лява лента, а някой те настигне с много по-висока скорост, на този някой нищо няма да му стане ако изчака до първата възможност да се прибереш.

Доко
07-05-2012, 17:50
Е това някакси не го разбирам ... Ами ако утрепе хората вътре? Какво са виновни, че ги вози кретен?
Моите постове по темата бяха, че ако вече си предприел изпреварване в лява лента, а някой те настигне с много по-висока скорост, на този някой нищо няма да му стане ако изчака до първата възможност да се прибереш.

Ами ако алтернативата ти е да си нанижеш тиквата в мантинелата какво ще направиш, катапултираш...?

ФЕРАРИСТ
07-05-2012, 17:55
Тука май ще е добре да се уточни нарочно ли го е халосал или не, щото Гиги може да ползва просто израз, а да не е било нарочно.....

Susscrofa
07-05-2012, 19:21
Ами ако алтернативата ти е да си нанижеш тиквата в мантинелата какво ще направиш, катапултираш...?

Ставаше дума за ЗАСТИГАНЕ, а не за ЗАСИЧАНЕ.
Но Ганьо Бързаков се смята за прецакан, егото му е нарушено, ако някой с МАЛОЛИТРАЖКА се изпречи на пътя на 3,5 литровият му осмак, който той не използва по предназначение, а просто счита за естествено продължение на късия си пенис. Умира от кеф да ръмжи с руса изпразвачка вътре, без значение дали слушат Азис или лейди Гага.

nikolaaaay
07-05-2012, 19:59
Явно не сте карали Корси. Аз съм карал точно такава и знам, че е много вероятно в червената Корса да са били счупени поне половината врътки по вентилацията, вкл. тази за обдухване на прозорците. Много е възможно тоя човек да е виждал само и единствено напред и то когато си забърше предното стъкло с кърпа и да не е чувал за филтър на купето.
Предвиждането на възможните пътни ситуация включва и разпознаване на моделите автомобили. Аз например съм най-внимателен когато видя в огледалата БМВ 5 и 7 и Ауди А8. Задминавайки Корса, Туинго, Пунто и т.н. човек трябва да има едно наум. Също по възможност не паркирам до малолитражки, особено с регистрация извън Сф. Ако мястото е тясно пък в никакъв случай не паркирам до тях.
В ситуацията на Ферариста естествено, че вината си е на човека от Корсата, но такива има с хиляди. Мен всеки ден ме засичат така, че и по-лошо. Не виждам какво токова се е случило.
Майка ми кара кола и жена ми кара кола и знам, че и те са същите като тоя с Корсата. Няма какво да направим, освен да караме една идея по-бавно и възможно най-внимателно.
Ако на пътя бяхме само съфорумниците, сигурно можеше средната скорост да е чувствително по-висока, но не е така.

Доко
07-05-2012, 20:05
Ставаше дума за ЗАСТИГАНЕ, а не за ЗАСИЧАНЕ.
Но Ганьо Бързаков се смята за прецакан, егото му е нарушено, ако някой с МАЛОЛИТРАЖКА се изпречи на пътя на 3,5 литровият му осмак, който той не използва по предназначение, а просто счита за естествено продължение на късия си пенис. Умира от кеф да ръмжи с руса изпразвачка вътре, без значение дали слушат Азис или лейди Гага.

Не ми се обяснявай сега. ;-)
6.2 е осмака. За русата си разбрал правилно, но не завиждай, пак си бъркал в носа и не си чел, става въпрос за отнемане на предимство. Ако аз си карам със 130 в лявото платно по магистралата, а ти рязко ми отнемеш предимство без мигач, решавайки да си изпреварваш с 80, и русата изпразвачка действа, ще разбереш какъв е размера и дали има значение...:sex: Мисля, че на момента ще омекнеш отзад...:gay[1]:

koolio
07-05-2012, 20:15
Никой не може да ми се ИЗПРЕЧВА на пътя и то без да е дал мигач! Независимо с малолитражка, среднолитражка или многолитражка!

mordohy
07-05-2012, 20:32
Прасчо пак не го разбрахте! Карам си със 120-130 и пред мен се изпречва камион, който се движи с 70-80. Поглеждам в огледалото и виждам 200-300 метра зад мене кола, която няма пуснат мигач. Подавам си мигач и тръгвам да изпреварвам. На практика засичам кретена, който кара с 200 и за това си е виновен само той. Тука е тънкият момент на изпреварването в колона. Ако няколко коли тръгнем да изпреварваме, първи тръгва тоя, който първи е подал мигач. Ако всички сме подали мигач едновременно, първи минава първият, вторият... Това , което дискутираме е, когато караме в лявата лента с превишена скорост и някой Кадет тръгне да изпреварва и ни засече. Ами първо сме в нарушение Второ, след като той е подал мигач за изпреварване, най-малкото той е дясностоящ и е с предимство. Има дълбок смисъл в това и по-горе описах ситуацията. С една дума: Нарушаваш ли правилата, нямаш предимство!

Sunny
07-05-2012, 20:35
Допълнение към мнението на koolio
А също така мигача НЕ ОСИГУРЯВА предимство
Засичането си е засичане и с мигач и без мигач .

Доко
07-05-2012, 20:38
Прасчо пак не го разбрахте! .................................................. ... Това , което дискутираме е, когато караме в лявата лента с превишена скорост и някой Кадет тръгне да изпреварва и ни засече. Ами първо сме в нарушение Второ, след като той е подал мигач за изпреварване, най-малкото той е дясностоящ и е с предимство. Има дълбок смисъл в това и по-горе описах ситуацията. С една дума: Нарушаваш ли правилата, нямаш предимство!

К'во да му разбираме на Прасю? Той сам не може да се разбере. ;-)
А с горното не съм съгласен, хипотези много:
Карам си със 130 в ляво платно, застигам те и ти непосредствено пред мен (клипа на ферариста, но с мигач ;-)) решаваш да ми пуснеш мигач и да се престроиш пред мен за да не си отбиеш 90-те километра с които си засилен, защото камиона който настигаш кара с 85. Това си е чисто класическо отнемане на предимство. Правилно ще постъпиш ако си подадеш мигач и след като се убедиш, че не пречиш на никой предприемаш маневра по престрояване.
Но това манталитета не ни го позволява, ще се наруши един от трите големи страхове на българина, и той е да не го преебат. ;-)

Susscrofa
07-05-2012, 20:54
Не ми се обяснявай сега. ;-)
6.2 е осмака. За русата си разбрал правилно, но не завиждай, пак си бъркал в носа и не си чел, става въпрос за отнемане на предимство. Ако аз си карам със 130 в лявото платно по магистралата, а ти рязко ми отнемеш предимство без мигач, решавайки да си изпреварваш с 80, и русата изпразвачка действа, ще разбереш какъв е размера и дали има значение...:sex: Мисля, че на момента ще омекнеш отзад...:gay[1]:

Нарцис, тежък егоцентризъм:)
Защо си мислиш, че постовете ми са насочени към теб, нито те познавам, нито знам каква кола караш:)
Защо са всичките тези обяснения?
Има тема "Представете се", отиди там и си сложи снимка при изгрев или залез:)
И защо пък да ти завиждам?
Ти наистина имаш някакво чувство за машинно-русо себедоказване:)

mordohy
07-05-2012, 20:57
Това, което описа е типичното затапване, ако ония не кара с 85, а с 48. Иначе си прав, ама пак говорим за различни неща/ За протокола, аз като карам по магистралата, много рядко има коли, които да ми издържат на темпото. Особено в нанагорнището. Но винаги гледам не 25-30 метра, тоест под носа си, а много по-далеч и оценявам както обстановката, така и участниците. Като видя някоя очукана таратайка, винаги имам едно, че и две наум и не се правя на велик. В тая очукана таратайка, след 20 години може да съм и аз. Може да е баща ти, дядо ти и прочие. За това ви говореше Прасето, а не, че той кара много кротко! И той свинства по магистралите!

Доко
07-05-2012, 21:00
Нарцис, тежък егоцентризъм:)
Защо си мислиш, че постовете ми са насочени към теб, нито те познавам, нито знам каква кола караш:)
Защо са всичките тези обяснения?
Има тема "Представете се", отиди там и си сложи снимка при изгрев или залез:)
И защо пък да ти завиждам?
Ти наистина имаш някакво чувство за машинно-русо себедоказване:)

Ей мисли мисли, и чак след час го измисли. :-)
Веднага ти отговарям:
Юркаме се с теб защото връзваш бре праси, забавен си на моменти като бръщолевиш плява у форума. ;-)
Нали знаеш в училище като малки кои пошляпквахме зад врата, или имаш лоши спомени. :gay[1]:

gigi
07-05-2012, 21:04

Бързах и не го описах добре. Та бърза си моя човек и кара към 200 при което настига ситроенчето и пред него камион които кара малко в аварийното. Намаля малко при което ситроена излиза както тоя с корсата пред Феро (явно е мислел че като е половината камион в аварийното и ще го изпревари по бързо....) Моя човек бие колкото може спирачки, но вижда че няма да стане оня кара прекалено бавно и при възможността да се прасне в камиона или мантинелата избира да влезе в задницата на ситроена, мисля че всеки би направил така.
Ясно е че и моя човек е проЗ, но мисълта ми е че е по добре да се гледа в огледалата и да се дава път на бързо движещите се.
Даже и съда е отсъдил че бавния е виновен поради отнемане на предимство. Та не си мислете че винаги бавния е прав и по безопасен.

koolio
07-05-2012, 21:08
Прасчо пак не го разбрахте! Карам си със 120-130 и пред мен се изпречва камион, който се движи с 70-80. Поглеждам в огледалото и виждам 200-300 метра зад мене кола, която няма пуснат мигач. Подавам си мигач и тръгвам да изпреварвам. На практика засичам кретена, който кара с 200 и за това си е виновен само той. Тука е тънкият момент на изпреварването в колона. Ако няколко коли тръгнем да изпреварваме, първи тръгва тоя, който първи е подал мигач. Ако всички сме подали мигач едновременно, първи минава първият, вторият... Това , което дискутираме е, когато караме в лявата лента с превишена скорост и някой Кадет тръгне да изпреварва и ни засече. Ами първо сме в нарушение Второ, след като той е подал мигач за изпреварване, най-малкото той е дясностоящ и е с предимство. Има дълбок смисъл в това и по-горе описах ситуацията. С една дума: Нарушаваш ли правилата, нямаш предимство!

Прасчо и сам не се разбира, теб те разбрах и съм съгласен. Когато караш с превишена скорост - това си е твоя грижа и отговорност и очите трябва да са на 18. Тогава няма да си опасен. Има коли, които по технически причини не могат да ускоряват бързо и да вдигат голяма скорост. Това не значи, че нямат право да се движат.

mordohy
07-05-2012, 21:29
Гиги, или нещо ни се разминават нещата или аз съм тъп, защото си има постановления на ВС точно по такива казуси. Допускам обаче, че съвременните съдии не са били на тия лекции, а адвокатите са били двуокати!

Mind_Control
07-05-2012, 22:22
Ами първо сме в нарушение Второ, след като той е подал мигач за изпреварване, най-малкото той е дясностоящ и е с предимство. Има дълбок смисъл в това и по-горе описах ситуацията. С една дума: Нарушаваш ли правилата, нямаш предимство!

Мигачът първо, че не осигурява предимство и второ вижте добре, кога точно се подава!

"Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:
1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;"

Незнам за какво правило на десностоящия говориш, при положение, че си се движиш в лявата лента..

thecleaner
07-05-2012, 22:29
Мигачът първо, че не осигурява предимство и второ вижте добре, кога точно се подава!

"Чл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:
1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;"

Незнам за какво правило на десностоящия говориш, при положение, че си се движиш в лявата лента..

Десностоящия доколкото имам спомен не важи при подобен казус.

Mind_Control
07-05-2012, 22:33

Не важи разбира се :) Единствено важи ако има 3 ленти и аз съм в най- лява лента, а бай Генчо е в най- дясна и двамата искаме да се престроим в средната лента. Тогава бай Генчо е с предимство.

Kuku
07-05-2012, 22:52
.... Чакам цифри :)

mordohy
07-05-2012, 22:57

Остави спомените! Припомни си престрояване! Там е описано много добре Това , че дивееш в лявата лента не те прави герой!

Susscrofa
07-05-2012, 22:59
Ей мисли мисли, и чак след час го измисли. :-)
Веднага ти отговарям:
Юркаме се с теб защото връзваш бре праси, забавен си на моменти като бръщолевиш плява у форума. ;-)
Нали знаеш в училище като малки кои пошляпквахме зад врата, или имаш лоши спомени. :gay[1]:

O, да, аз бях точно от тези дето ги юркаха и пошляпваха зад врата.:) хахаха
Не можеш да ме засегнеш.

В събота и Павиана в зоото ми се гъзеше, плюеше ме и лъскаше бастуна пред мен, ама какво да му се сърдиш, то животинка милото, съвсем други инстинкти има, неразумно е.:)

Mind_Control
07-05-2012, 22:59
Остави спомените! Припомни си престрояване! Там е описано много добре Това , че дивееш в лявата лента не те прави герой!

Не си прав. Виж цитата от закона по- горе в моето мнение.

Susscrofa
07-05-2012, 23:04
Сусенце, ще ли ни светнеш, с колко километра в час карам на старт-финалната права в тоя клип?

Уникално досаден и тъп клип:)
Честно. И с отврат музика:)

Моят ориентир е прекъснатата линия, тук нямаше такава.
Аз на писта не съм карал.
А и тук само завои.
Но за да ти начеша крастата, ще ти кажа средна скорост от 80 км в час.

mordohy
07-05-2012, 23:05
Не си прав. Виж цитата от закона по- горе в моето мнение.

А ти виж погоре, какво е правил павиана на Суско! Абе айде стига, че съм настинал!

Доко
07-05-2012, 23:05
O, да, аз бях точно от тези дето ги юркаха и пошляпваха зад врата.:) хахаха
Не можеш да ме засегнеш.

В събота и Павиана в зоото ми се гъзеше, плюеше ме и лъскаше бастуна пред мен, ама какво да му се сърдиш, то животинка милото, съвсем други инстинкти има, неразумно е.:)

Извинявай Сусенце, не исках да те засегна, та чак да спреш да отговаряш на всички. Айде не се дръж като ощипана госпожичка, ами почвай да отговаряш наред, не се чувствай длъжен да ми се обясняваш, няма да те правя любовница. :pain:
И внимавай с Павиана...:butt::sex:

Mind_Control
07-05-2012, 23:08
А ти виж погоре, какво е правил павиана на Суско! Абе айде стига, че съм настинал!

Бе, ти май прихващаш от Суско ми се струва..

nikolaaaay
07-05-2012, 23:08
Никой не може да ми се ИЗПРЕЧВА на пътя и то без да е дал мигач! Независимо с малолитражка, среднолитражка или многолитражка!
Искаш да не може, но всъщност се случва всеки ден :-P

Susscrofa
07-05-2012, 23:11
Извинявай Сусенце, не исках да те засегна, та чак да спреш да отговаряш на всички. Айде не се дръж като ощипана госпожичка, ами почвай да отговаряш наред, не се чувствай длъжен да ми се обясняваш, няма да те правя любовница. :pain:
И внимавай с Павиана...:butt::sex:

Ти започна да ми се обясняваш пръв:)

Бате, наистина ли не можеш да измислиш нещо различно, а повтаряш това, което аз ти писах днес на обяд:)
Напъни се малко.
И не разбра ли, че на тема сексуална ориентация няма как да се засегна, защото съм наясно каква е тя при мен, виж ти май още не си наясно.:whistle:

Доко
07-05-2012, 23:15
Бате, наистина ли не можеш да измислиш нещо различно, а повтаряш това, което аз ти писах днес на обяд:)
Напъни се малко.
:whistle:

Не виждам смисъл!

И не разбра ли, че на тема сексуална ориентация няма как да се засегна, защото съм наясно каква е тя при мен:whistle:

Виж как си те представям, ама да не вземеш да ми се обидиш сега, сериозно, някакъв подобен образ ми изплува за твоята особа, анонимния защитник на правдата. :-P
http://vbox7.com/play:0f1f7e0540

Kuku
07-05-2012, 23:17
Какво повече да ти кажа? Само си прочети глупостите....
Тъп клип, тъпа музика, писта, завои, прекъсната линия, средна скорост, краста.....
ТОВА ЛИ ТЕ ПОПИТАХ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, РАДАРЧОООООООООО ?????????????? :D :D :D

Очаквам с непърпение твоя отговор и предварително те моля да не се впускаш в излишни обяснени по случая. Очаквам чисто и просто елементарен отговор с цифри :)
БлагодарЪ!

Уникално досаден и тъп клип:)
Честно. И с отврат музика:)

Моят ориентир е прекъснатата линия, тук нямаше такава.
Аз на писта не съм карал.
А и тук само завои.
Но за да ти начеша крастата, ще ти кажа средна скорост от 80 км в час.

Mind_Control
07-05-2012, 23:19
Виж как си те представям, ама да не вземеш да ми се обидиш сега, сериозно, някакъв подобен образ ми изплува за твоята особа, анонимния защитник на правдата. :-P

Стига си му давал душевна храна, като му се връзваш на глупостите. :)

Susscrofa
07-05-2012, 23:21
Не виждам смисъл!

Не можах да го видя това:)
А защо си ме представяш, питай някой да ме опише, аз не съм инкогнито:)
И защо анонимен?

Доко
07-05-2012, 23:24
Не можах да го видя това:)
А защо си ме представяш, питай някой да ме опише, аз не съм инкогнито:)
И защо анонимен?

Нищо, лаф да става, накой път ще пием фанти. ;-)

Susscrofa
07-05-2012, 23:26
И само да добавя, че бавя отговорите, защото си джиткам новото вертолетче, днес си го взех и е много яко.:)

---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:25 ----------

Нищо, лаф да става, накой път ще пием фанти. ;-)

Пия алкохол, той ме разнежва, че иначе съм темерут малко.

Доко
07-05-2012, 23:26
И само да добавя, че бавя отговорите, защото си джиткам новото вертолетче, днес си го взех и е много яко.:)

Жироскоп има ли?

Ша та науча от фанти да се разнежваш...:tequilla:

Susscrofa
07-05-2012, 23:29
Жироскоп има ли?

О, да, радио управление с 2,4 Gh и жироскоп.

Но е малък, около 25 см, страх ме е като карам в нас да не пребия малката.:)

Този е триканален, следва четири каналния:)

Доко
07-05-2012, 23:37
О, да, радио управление с 2,4 Gh и жироскоп.

Но е малък, около 25 см, страх ме е като карам в нас да не пребия малката.:)

Този е триканален, следва четири каналния:)

25см е малко, аз съм мераклия и ги заглеждам, ама искам да е с повече екстри. Добре де, за размера държи ли се адекватно с жироскопа, задните лопатки управляват ли се, как е с маневрите? Много ми е малък, аз имам мерак, ама за някой по-големичък, поне една бира със 200гр цаца да може да пренася. :whistle:

Susscrofa
07-05-2012, 23:42
25см е малко, аз съм мераклия и ги заглеждам, ама искам да е с повече екстри. Добре де, за размера държи ли се адекватно с жироскопа, задните лопатки управляват ли се, как е с маневрите? Много ми е малък, аз имам мерак, ама за някой по-големичък, поне една бира със 200гр цаца да може да пренася. :whistle:

Голямото си е голямо, две мнения няма:)

Но ако си начинаещ няма смисъл, ще потрошиш машинката само.
Аз започнах с двуканален с инфраред управление от джъмбо за 30 кинта:)
Този сега се държи страхотно, дори и когато върви назад. Седи като осичка и сменя ляво и дясно отсечено, сякаш е кугър, абе много е яко, но за управлението се изисква тренинг малко. А и аз предпочитам малък, защото разпускам в офиса с него.

Tonimir
07-05-2012, 23:43
При мен по-страшното е когато караш в средна лента на сравнително празна магистрала със 130 и на някой от разклоните ти се включи автомобил, директно от детелината с не повече от 60-70км/ч, а понякога и по-малко! Е тогава става голям проблем, особенно ако лявата лента не е свободна. Аз придобих този навик, да се местя в лявата, ако е свободна, че не винаги включващия се мисли че влиза на магистрала!
Това е на 100% вярно. И ще ви кажа къде има такъв много опасен участък!
При края на всеки голям празник, когато сумати и народ се прибират в София (и не само), там където се включва Е-79 с магистрала Хемус.

Ужасно глупав участък, направен по възможно най-кривия начин! Проблема идва от там, че там е завой (ляв), и особенно както има много тирове, някой "тарикати" в момента в който им се отваря възможност, изпреварват тира (или колоната) минавайки в средната лента! И не се съобразяват с това, че може да има идващи (в завой) коли! И там винаги се получава разлика от 40-50 КМ в скоростта м/у идващите и включващите се.

Обаче, по-големия проблем става, когато тези от магистралата, които карат в средата, опитват се да избегнат въпросните малоумници, и минават в най-лявата лента, като преди това леко са набили спирачките, и този който е в най-сляпата точка при ляв завой, който кара най-отляво (и по-бързо) в средата на завоя го посреща не толкова приятна изненада!
Споделям ви го от личен опит, като тогава се движех с около 140 и се наложи в завой да набия здраво спирачките, като дори ми се включи АБС-а. Но за щастие успях да намаля. От тогава при такива места (включване, към магистрала) особенно при завой, намалям дори много под ограничението!

Коментирай моля.....

Аз съм сигурен, че тоя ама въобще не е погледнал в огледалото преди да предприеме изпреварване! Просто няма как! Такива са най-опасни на пътя!

Дори и да е така, с нищо не може да оправдаеш това, че червения опел изпреварва без да гледа в огледалото си.

Доко
07-05-2012, 23:53
Голямото си е голямо, две мнения няма:)

Но ако си начинаещ няма смисъл, ще потрошиш машинката само.
Аз започнах с двуканален с инфраред управление от джъмбо за 30 кинта:)
Този сега се държи страхотно, дори и когато върви назад. Седи като осичка и сменя ляво и дясно отсечено, сякаш е кугър, абе много е яко, но за управлението се изисква тренинг малко. А и аз предпочитам малък, защото разпускам в офиса с него.

Сега като се замисля и ти си със щерка а хеликоптерчета и купуваш. Моята вече е 17 годишна, ама и аз ще взема да "и" купя едно... :whistle:

Кайо
08-05-2012, 00:11
---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:25 ----------

Малко?Или малко в повече? :):):)

Susscrofa
08-05-2012, 00:19
Малко?Или малко в повече? :):):)

Зависи от гледната точка.

Но нека се върнем на високата скорост, която убива.:tequilla:

Доко
08-05-2012, 00:22

Така както съм те цитирал на мен 140км/ч са ми като на забавен кадър, ако зависи от гледната точка, примерно. ;-)
А при цитата на Кайо гледната точка си е твоя. :-)

Кайо
08-05-2012, 00:34

Самата висока скорост по сам осебе си не убива,или по-точно тези скорости за които иде реч тук........:tequilla:

п.п.Да си играш дома с хелихоптер за 30 лева от Джъмбо също е опасно,не се знае кога ще спре да бачка нормално и да лупне малекото по главата :):):):)

Walker
08-05-2012, 00:45
Коментирай моля.....

Добре де, само на мен ли ми прави впечатление, че пред този с корсата е имало друга кола, която се опитва да спре в дясната лента?

Та на шофера с корсата може това да му е реакцията...
Не се е замислил много много, ами е пробвал и той да избегне евентуално птп в мокрото време като се изнесе в съседната лента.
Тук идва и проблема с дистанцията, която явно не е спазена много много.

Кайо
08-05-2012, 00:57
Добре де, само на мен ли ми прави впечатление, че пред този с корсата е имало друга кола, която се опитва да спре в дясната лента?

Та на шофера с корсата може това да му е реакцията...
Не се е замислил много много, ами е пробвал и той да избегне евентуално птп в мокрото време като се изнесе в съседната лента.
Тук идва и проблема с дистанцията, която явно не е спазена много много.

Не се опитва да спре а е пуснала десен мигач........:tequilla:

Доко
08-05-2012, 08:40
Не се опитва да спре а е пуснала десен мигач........:tequilla:

А може и така да си кара, с мигача. :-)

Кайо
08-05-2012, 08:46
А може и така да си кара, с мигача. :-)

Ами напълно е възможно.......тук така карат или не пускат мигачи или кат пуснат после нема спиране.......

Kuku
08-05-2012, 08:49
Но нека се върнем на високата скорост, която убива.:tequilla:След като неколкократно доказа, че изобщо не разбираш от скорости, та камоли от високи такива, за чий фуй да се говори с теб на такава тема?! Ляляй си там глупостите и остави скоростите на мъжете :starwars:

Доко
08-05-2012, 09:06
Ами напълно е възможно.......тук така карат или не пускат мигачи или кат пуснат после нема спиране.......

Току-що описа един приятел... :super:

old alfist
08-05-2012, 10:39
Имам един познат германец, вече смени няколко Алфи, но не иска да кара тук в България, защото шофьорите са много откачени, иначе в Германия с бичи с над 200 по техните магистрали.

Mind_Control
08-05-2012, 11:34
Имам един познат германец, вече смени няколко Алфи, но не иска да кара тук в България, защото шофьорите са много откачени, иначе в Германия с бичи с над 200 по техните магистрали.

Не иска да кара, щото не може :D ... Виж каква школа имаме тука. Движението в западна Европа е приказка за нас. А тук също си караме без да ни прави особено впечатление, нито дупките, нито идиотите.

old alfist
08-05-2012, 13:01
Не иска да кара, щото не може :D ... Виж каква школа имаме тука. Движението в западна Европа е приказка за нас. А тук също си караме без да ни прави особено впечатление, нито дупките, нито идиотите.

Тук всички са факири - само хора със силно развита интуиция и късмет могат да останат невредими. Голямя част от водачите стават за рали-шампионата.

Susscrofa
08-05-2012, 13:52
След като неколкократно доказа, че изобщо не разбираш от скорости, та камоли от високи такива, за чий фуй да се говори с теб на такава тема?! Ляляй си там глупостите и остави скоростите на мъжете :starwars:

Високата скорост, пистата и смешната ти каска не те правя мъж, дете мое.:)
Разбирам слабостта ти към скоростите, но едни такива келеши със слабост към високата скорост убиха шест деца. Тестваха си тъпата таратайка с колко ще влезе в завой и като резултат имаме шест убити деца и двама "мъже", на които предстои да възмъжеят в затвора.
Високите скороси са за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, на писта, а ти се занимавай с печене на кифли, а защо не и със счетоводство.:)

Mind_Control
08-05-2012, 15:46
Разбирам слабостта ти към скоростите, но едни такива келеши със слабост към високата скорост убиха шест деца. Тестваха си тъпата таратайка с колко ще влезе в завой и като резултат имаме шест убити деца и двама "мъже", на които предстои да възмъжеят в затвора.
Високите скороси са за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, на писта, а ти се занимавай с печене на кифли, а защо не и със счетоводство.:)

Може и с пчеларство, като мен :)

Kuku
08-05-2012, 15:52
Високите скороси са за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, на писта, а ти се занимавай с печене на кифли, а защо не и със счетоводство.:)ЕВАЛА, Радарчо, отново изпъкна.... с дезинформираност, комплекси и тесногръдие.... :)

Susscrofa
08-05-2012, 16:40
Може и с пчеларство, като мен :)

Тази дейност я уважавам много.
Но ме е шубе, веднъж местихме един кошер в казармата и като го слагахме на новото място леко го стръснах.........малииии, бях точно на изхода, за секунди до колената бях целия в пчели. Жилеха мамицата им яко, а аз с изваден панталон, не заврян в кубинките, налазиха отдолу и стана страшно.
Избягах, иамх късмет според мен, че не излезе целият рояк, щеше да ме убие сигурно.
20 ужилвания на левия и над 30 на десния крак.
Две влязоха по булото и ме ужилиха над окото.
И оттогава седя далеч.:)

---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:36 ----------

ЕВАЛА, Радарчо, отново изпъкна.... с дезинформираност, комплекси и тесногръдие.... :)

Да, моите гърдички са теснички и съм комплексар с пъпчиво лице и космат гръб.:)

Пускай си клипчета в нета, как ръчкаш с каска на тиквата.:lupe:

Kuku
08-05-2012, 16:50
Нещо се засегна?
Яд те е, че не разбираш нищо от ръчкане и каски?
Или от кифли и счетоводство? :D

Суска, сускаааааа..... сърдит ше си умреш в тоя форум, батка!
Сърдит на себе си.... :D

Tonimir
08-05-2012, 17:19

"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson.

Susscrofa
08-05-2012, 17:40
Нещо се засегна?
Яд те е, че не разбираш нищо от ръчкане и каски?
Или от кифли и счетоводство? :D

Суска, сускаааааа..... сърдит ше си умреш в тоя форум, батка!
Сърдит на себе си.... :D

Аз, сърдит, ххаха, това е виц.
Няма как тук да съм сърдит, не влагам нищо лично тук.:)
От каски не разбирам нищо, носил съм каска само в казармата.
От кифли разбирам малко, а от счетводство нищо.:)

---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson.

Клишета и тъпотии.
Пак ще се повторя.
Скоро любители на високата скорост убиха 6 деца!!!
А двама инфантили, надбягващи се по бул България убиха нищо неподозиращи, чакащи на спирка млади мъж и жена.
Високата скорост убива, тя носи адреналин, но тя убива, тя носи наслада, но тя убива, тя дава самочувствие, но тя убива.
Всичко, което получавате от високата скорост можете да го имате и с амфети и кокаин, и в този ред на мисли и кокаинът никой не убива, нали?.:)

Kuku
08-05-2012, 17:41
Е, "виц" е, щото не ме разбра.... ноооооо карай, нали съм сухар :)

ФЕРАРИСТ
08-05-2012, 18:42
Някой дали ще заключи вече темата....?????

Stefo
08-05-2012, 19:06
Мда, май е време. Много се радвам, че спестихме цели 12 минути между София и Бургас, карайки с максималната допустима скорост при условие, че я вдигнат с 10 км.
Но изобщо не ме радва факта, че 90% от хората не знаят даже и къде да карат по пътя и са страшно убедени в това (жокер - разположение на МПС-тата на пътя, стига с тия цитати за някакви си камиони над 3.5 тона) ...
После защо ставали инцидентите, скоростта е само един от проблемите.

Mind_Control
08-05-2012, 20:03
Мда, май е време. Много се радвам, че спестихме цели 12 минути между София и Бургас, карайки с максималната допустима скорост при условие, че я вдигнат с 10 км.
Но изобщо не ме радва факта, че 90% от хората не знаят даже и къде да карат по пътя и са страшно убедени в това (жокер - разположение на МПС-тата на пътя, стига с тия цитати за някакви си камиони над 3.5 тона) ...
После защо ставали инцидентите, скоростта е само един от проблемите.

Никакъв жокер не можеш да ни дадеш ти, защото това, което твърдиш липсва в закона. И фактът, че не го цитираш потвърждава, че говориш глупости.

Доко
08-05-2012, 20:06
................................
Но изобщо не ме радва факта, че 90% от хората не знаят даже и къде да карат по пътя и са страшно убедени в това.............

А ти защо си мислиш, че не спадаш към тази група?
Или си страшно убеден в "това"? :asthanos:

old alfist
08-05-2012, 22:05
Има толкова неориентирани хора водещи превозни средства, че направо бият на очи.
Гледаш разни екземпляри обкрачили лентите в даденото платно и се чудят накъде да поемат и блокират всичко около себе си.
В същото време има идиотчета с разни ошмулени коли шмугащи се насам-натам, като, че ли са в някоя компютърна игра.
Няма единомислие, няма ред и дисциплина - затова хората от другите народи като дойдат у нас и виждат какво става тук, се шашкат.