PDA

View Full Version : Проблем помпа съединител

Hokum
24-11-2006, 16:09
Педала на съединителя ми пропадна . Огледах и видях че от долната помпа има теч . Свалих я и я дадох за ремонт , монтирах я и не може да се обезвъздуши . Обезвъздушавам я от болта на нея които е за тази цел . След 500 помпания педала е все в долно положение . :oops: . Ако някой има идея как да го оправя ???

pr_00f
24-11-2006, 17:09
Aми нова не е много скъпа май , към 40 лв ми се върти нещо :)

Yon
24-11-2006, 17:17
Развиваш много малко пробката на 1/4, Рязко натискаш и после много бавно вдигаш педала с ръка , чакаш малко,повтаряш и трее си готов.Завиваш пробката

п.с.
Бай Митьо :bowdown: добре , че ти знам телефона оти така щех да си остана в гаража след подобна процедура :lol: :lol:

Милен
26-11-2006, 18:18
Обезвъздушава се от 2 човека.Помпиш 5-6 пъти и задържаш педала долу, развиваш пробката , после я завиваш и тогава вдигаш педала с ръка, после пак напомпяш (ако трябва и с ръка ще движиш педала) и така докато спре да излиза въздух. И следи нивото на казанчето със спирачна течност да не остане под нивото на маркуча за съединителя.

IXIBIT
26-11-2006, 19:29
има и още един начин.....развиваш пробката за обезвъздушаване и надуваш с помпа (уста) казанчето за спирачната течност...........иначе на самотек е малко трудно :wink:

Hokum
26-11-2006, 20:18
Мерси много на всички , оправих я и сега и се кефя като на нова :D