View Full Version : Реле за мигачи!
Издирвам реле за мигачи със седем извода за ALFA 164 Супер. Старото нещо се скапа и работи само в едната посока. Проверих в ТиН за ново, но нямаха, както нямаше и при Италианеца.
Благодаря: Томе
snimai go i kachi snimka shtoto imam mnogo releta sorry za eng. No pisha ot telefona
Отвори го и виж за студени спойки, докато търсиш.
Левият мигач ли изчезна? :)
virusalfa
26-04-2012, 00:06
Отвори го и виж за студени спойки, докато търсиш.
Левият мигач ли изчезна? :)Точно студени спойки е проблама.Най-добре е с топъл въздух да се духнат спойките,аз имах подобен проблем-не работеха аварийните.
;-)
начи не струва мильони едно реле, да си играеш спойки мойки и пак да не стане, я да ти е мирна главата кажи ко е релето да ти го пращам срещу някой лев :)
студени спойки е стандартния проблем. повтарят се всички с поялника и става по-добре от ново гаранция ! а нови не са от най-евтините.
Пробвах да го отворя, но се притеснявам да не го счупя. Но след като толкова препоръки има за отваряне и проверка за студени спойки ще пробвам отново. Ако не стане тогава ще търся ново. (за Дидод- мисля че изчезна десния мигач).
студени спойки е стандартния проблем. повтарят се всички с поялника и става по-добре от ново гаранция ! а нови не са от най-евтините.
ново не ама за 20лв. от мен е перфектно,даже и бонус ше му дам :)
виж сега, да не вземеш да ми се обидиш. не е това целта, а ти казвам какво става. и твоето реле е със студени спойки които можеби още не се обаждат но и това ще стане.
при заливане с припой на спойките , крачетата на реленцата които са вътре в релето са с голяма площ. те действат като радиатор. спойките там изстиват по-бързо и се получава микропукнатина /студена спойка/. там започва окисляване и в един момент вече няма проводимост. затова се отваря релето и се припоява и проблема се елиминира. ремонтирани са много релета вече по тая схема и още никой не се е обадил че пак не му работят мигачите.
Съгласен съм с kolev на 100%
Има два фактора за да спре релето
Студени спойки и физически прегоряло реле - което се случва изключително рядко .
Затова колегата да си отвори релето без много да се страхува да си го презапои с поялника после мери с мултицета и ще си реши проблема .
Ако пък се окаже ,че не е от студени спойки след замерването ( съмнявам се да не е ) то вече знае от кого и за каква сума може да се снабди с това което му трябва .
виж сега, да не вземеш да ми се обидиш. не е това целта, а ти казвам какво става. и твоето реле е със студени спойки които можеби още не се обаждат но и това ще стане.
при заливане с припой на спойките , крачетата на реленцата които са вътре в релето са с голяма площ. те действат като радиатор. спойките там изстиват по-бързо и се получава микропукнатина /студена спойка/. там започва окисляване и в един момент вече няма проводимост. затова се отваря релето и се припоява и проблема се елиминира. ремонтирани са много релета вече по тая схема и още никой не се е обадил че пак не му работят мигачите.
хах, знам, правил съм го, просто ако не е техничар човека най лесно да му дам :)
Благодаря за постването на всички. Понапънах го малко и го отворих. Проблема се оказа точно в спойките. Не толкова студени, ами направо си се бяха цепнали точно спойките който излизат на изводите на релето. Презапойх ги, и засега работи перфектно. Благодаря за съветите!
Съгласен съм с kolev на 100%
Има два фактора за да спре релето
Студени спойки и физически прегоряло реле - което се случва изключително рядко .
Затова колегата да си отвори релето без много да се страхува да си го презапои с поялника после мери с мултицета и ще си реши проблема .
Ако пък се окаже ,че не е от студени спойки след замерването ( съмнявам се да не е ) то вече знае от кого и за каква сума може да се снабди с това което му трябва .
Ай сиктир,ами ако е спряло управлението му....................:punk::punk::punk:
Ай сиктир,ами ако е спряло управлението му....................:punk::punk::punk:
Тооо да не е 159 ;)
:holiday:
Възможно е , НО само в случай ,че е спукана и резервната гума :bangin:
Тооо да не е 159 ;)
:holiday:
Възможно е , НО само в случай ,че е спукана и резервната гума :bangin:
Доообре,159 няма реле за мигачите :new_Eyecrazy::new_Eyecrazy::new_Eyecrazy::new_Eye crazy::new_Eyecrazy: ако падне предния джам обаче,и влезнат стъкълца в конзолата с мигачите,ще спрат а заедно с това коже да гръмне и еку-то:busted_cop::busted_cop::busted_cop:
кво управление бе, то даже КАН бъс няма :roll2::hehe:
dragomia
24-11-2012, 23:04
Здравейте на всички имам проблемче аварийните имат навика да се пускат сами чат пат,пак ли е проблема във въпросното реле и каде се намира кораба е 95та супер мерси за отговорите.
Здравейте на всички имам проблемче аварийните имат навика да се пускат сами чат пат,пак ли е проблема във въпросното реле и каде се намира кораба е 95та супер мерси за отговорите.
като се пуснат показва ли на таблото че има отворена врата ?
dragomia
25-11-2012, 22:49
не все едно аз съм ги пуснал без никакви странични работи понякога и си спират сами. :wallbash:
аха, и при мен светваха, но като набия спирачки само, при тебе е по странно