PDA

View Full Version : Покупка на алфа ромео

lalagirl
26-04-2012, 10:21
Здравейте,
Не съм сигурна дали мястото на темата ми е тук, така че ако администраторите решат нека я изтрият. :) Утре ще си купувам алфа 147 и съм много щастлива, тъй като това ще е първата ми кола(взех книжка преди месец ). И тъй като съм млад шофьор и все пак момиче, което няма никаква представа от коли, а и няма кой да ми помогне искам да попитам каква е процедурата по закупуване и регистрация на колата? Мисля, че не трябва да се сменят номерата тъй като си има номера и продавача е от моя град, но наистина нямам никаква представа. Ще съм безкрайно благодарна ако се намери някой търпелив потребител който може да ми обясни стъпка по стъпка какво да правя и да ми даде представа колко пари ще ми трябват за регистрацията :)

myato
26-04-2012, 10:38
Първо, добре дошла в клуба и успешна покупка!
Процедурата накратко е следната:
Продавачът трябва да е извадил удостоверение за даначна оценка на автомобила.С него и другите документи отивате при нотариус.Заплаща се такса за нотариуса и държавна такса, която е процент от цената записана в договора, най-често данъчната оценка, защото не може да е по ниска от това.Гледаш да са налице всички документи на автомобила - талони/малък и голям/,застраховка,платени данъци.Ако те съмнява нещо по колата, преди прехвърлянето отиваш в сервиз за оглед и диагностика.
След нотариуса, отиваш в КАТ.Удоволствието е около 60лв, без смяна на номерата.
От там отиваш при застраховател за застрахователна оценка и до един месец трябва да идеш с всички бумаги в данъчното и да внесеш такса за придобиване 2% от застрахователната оценка за придобиването на автомобила и данък, ако не е платен от предния собственик за цялата година.
Ми това е.
Успех!

lalagirl
26-04-2012, 11:03
Благодаря за отговора :)
А трябва ли да плащам еко такса? Гражднската отговорност е платена до 10ти април тази година - и нея ли трябва да платя преди да отида в КАТ?
И друг въпрос - в Кат с колата ли трябва да отида и мога ли да шофирам преди да съм правила всички документи ( в КАТ, в данъчното...)

dekstur
26-04-2012, 11:27
Привет! Моята версия отговори на твоите въпроси - ако колата е регистрирана в България и с български номера, отивате със собственика при нотариус - там се представя големия талон на МПС - то, застрахователна оценка и квитанция за платени данъци, като до юни 2012 г. може да се представя и бележка за платен данък от миналата година т.е.2011 г., т.к. за текущата година данъка до юни е дължим, но не и изискуем (моят съвет е да настояваш за данъка за текущата година или поне за първата му вноска за шестмесечието). Таксата при нотариуса се определя от стойността, която ще искате да посочите с продавача в договора - на 1000 лева продажна цена и 1000 лева застрахователна оценка примерно би следвало да платиш около 115 лева такса, като в сумата се включва нот.такса, местен данък, написване на документите и застрахователната оценка като документ (повечето нот. кантори изготвят застр. оценки). След нотариуса с усмивка отиваш в КАТ където се изисква представяне на старите талони, договора за покупко - продажба, квитанцията за данъка и валидна гражданска (щом е до 10 -ти април, трябва нова). За всяка община е различно, но в Бургас, за смяна на талон се заплащат около 30 лева, за смяна на талон и номера 60 лева. Ако постоянните ви адреси (т.е. тези по лична карта) са ви еднакви т.е. твоя и на продавача, ще смениш само талони в КАТ, без номера, ако ти си от друга Община по постоянен адрес сменяш и талон и номера. Ако ще се сменя само талон можеш да отидеш в КАТ и без колата. Колата следва да се регистрира в срок до 14 дни след сключването и заверяването на договора за покупко - продажба. Можеш да управляваш МПС-то, но задължително с договора за покупко - продажба, за да няма актове. След КАТ се посещава данъчното, срокът за регистрация там е 2-месеца от датата на сключване на договора с продавача. В данъчното се ходи с новите талони вече на твое име, договора, застрахователна оценка и квитанция за платен местен данък, която нотариуса следва да ти даде и се попълва една бланкетна декларация по чл.54 ЗМДТ. Еко такса ако колата е регистрирана вече в КАТ от продавача не следва да заплащаш. Таксата се дължи за коли нов внос, които не са регистрирани в БГ.

lalagirl
26-04-2012, 11:44
Благодаря за отговорите, много ми помогнаха :) Дано утре всичко мине по мед и масло! И дано да се окаже здрава машинката, че не се виждам да ходя по сервизи :D

JoRiX
26-04-2012, 11:49
Благодаря за отговорите, много ми помогнаха :) Дано утре всичко мине по мед и масло! И дано да се окаже здрава машинката, че не се виждам да ходя по сервизи :D

За какви пари ти я продава ? :pokey: Ако не е тайна разбирасе :) И двигателя какъв е ?

dekstur
26-04-2012, 12:03

Моля! Щах да забравя покрай обясненията да изразя положителните си впечатления от въпросния модел. Карам 147-ца с дизелов агрегат, не знам ти на какво си се спряла, но колата е приятна за шофиране, икономична (за дизела говоря), красива на външен вид, с малко по-скъпички части, но при редовно обслужване и поддържане не е болка за умиране. Заслужава си машинката ако човек попадне на читав екземпляр. Успех.
П.С. По повод сервизите, във форума има инфо за няколко препоръчвани горещо от алфисти - не знам дали ще са ти удобни като местоположение, но от малкото опит, който имам ти препоръчвам да караш колата в сервизи, който се занимават усилено и почти само с Алфа, Фиат и Ланчия, за да не те боли главата после от майстори.

lalagirl
26-04-2012, 12:13
Ето колко си личи че не разбирам от коли :D Колата всъщност е била 146 не 147 хаха :) Иначе това е въпросната кола -> http://www.cars.bg/u660168 Мисля, че като за 1ва кола е идеална мммм червеничка :D

---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 12:12 ----------

тъкмо може да си кажете мнението като разбиращи къде къде повече :)

JoRiX
26-04-2012, 12:15
[QUOTE=lalagirl;1067139]Ето колко си личи че не разбирам от коли :D Колата всъщност е била 146 не 147 хаха :) Иначе това е въпросната кола -> http://www.cars.bg/u660168 Мисля, че като за 1ва кола е идеална мммм червеничка :D

:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley : Идеална ти е за първа кола :Д

lalagirl
26-04-2012, 12:21
ммм дааа и аз така си мисля :) много и се раджам и нямам търпение да я карам :) и педалите са мнооого яки има нарисувани дракончета по тях :D МНОГО Е КРАСИВА!!!!

dekstur
26-04-2012, 12:39
ммм дааа и аз така си мисля :) много и се раджам и нямам търпение да я карам :) и педалите са мнооого яки има нарисувани дракончета по тях :D МНОГО Е КРАСИВА!!!!

Мда.....щом ти допада всичко е ок! За първа кола е супер!
П.С. Моят съвет е да го накараш продавача да си й оправи документите - т.е. гражданската, техн.преглед и данъците, щото цената я е писал за твърда, поне като няма да сваля от нея всичко по колата документално, а и не само да е наред.
П.С. Още един съвет, мини задължително през някой сервиз и попитай дали ще могат да ти огледат колата преди да я купиш - една диагностика (оглед) по ходовата част и по двигателя не би следвало да ти коства повече от 20/30 лева. Успех! :afro:

lalagirl
26-04-2012, 12:46
Ще му кажа да ги оправи, но пък да не вземе да каже в такъв случай няма да я продам :D Ако не иска аз ще си ги платя :) Иначе за преглед и аз си мислех да я заведем, сега даже се ровя в интернет да намеря къде да я заведем :) Нямам търпение да идва утре и Алфонсо да е мой :D

oTBpaTuTko
26-04-2012, 13:44
Колата беше на един съсед! И мисля, че беше 1.6. - първо.
Второ - не е нов внос :)
Казват, че поддържана в Италия незнам си кво. Според мен глупости :D
Лично звука не ми харесваше, и не мога да кажа че е поддържана.
Всеки да прави каквото си иска :D Казвам като очевидец

dekstur
26-04-2012, 13:46
:D Ако не иска аз ще си ги платя :)

Това ми звучи доста мазохистично настроено от твоя страна :afro: !
Има оферти за подобни коли на по - ниски цени, а примерно по-нови години или пък "по - добре изглеждащи" т.е. предложената ти оферта не е манна небесна.....ако ме разбираш!
П.С. Що не погледнеш 145 или три врати не те устройват! ;-)

Vasil82
26-04-2012, 13:53
един съвет и от мен,ако ти поемаш разходите по прехвърлянето изтеглиси от нета договор за покупко -продажба ,мисля че и някаква декларация имаше и си ги попълни ти (нищо сложно) така ще спестиш минимум 60-70 лв. ако ти ги изготвя нотариуса

lalagirl
26-04-2012, 14:00
Честно и аз не знам какво ме устройва :D Тази ми хареса, защото изглежда добре за парите си, на газ е (пък аз като студентка, която не работи и разчита на мама не искам да давам пари за бензин или дизел), вътре е чистичко, дават я с гуми и музика. Това са нещата които гледам.... Да не говорим че мама ми каза, че за първа кола повече от 1500 няма да ми даде. Гледах в cars.bg и тази ми се видя най-удачната. Пък и не съм от най-търпеливите да обикалям и да гледам и тнт :)

---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:59 ----------

Vasil82 благодаря за съвета, ще се възползвам от него :)

stelt
26-04-2012, 14:45
Не ми харесва тази кола от снимките. Не я купувай, не бързай, пазара е препълнен с коли.

Furious 155
26-04-2012, 14:56
Не ми харесва тази кола от снимките. Не я купувай, не бързай, пазара е препълнен с коли.Споделям мнението! Огледай се, че то алфи има доста... ама читавите собственици са малко.
Огледай се и в обявите тук във форума.

dekstur
26-04-2012, 15:01
[QUOTE=lalagirl;1067181]Честно и аз не знам какво ме устройва :D Тази ми хареса, защото изглежда добре за парите си, на газ е (пък аз като студентка, която не работи и разчита на мама не искам да давам пари за бензин или дизел), вътре е чистичко, дават я с гуми и музика. Това са нещата които гледам.... Да не говорим че мама ми каза, че за първа кола повече от 1500 няма да ми даде. Гледах в cars.bg и тази ми се видя най-удачната. Пък и не съм от най-търпеливите да обикалям и да гледам и тнт :)

"Слушай мама"......:afro:...колицата изглежда.....малко съмнително ще го кажа, но за първа кола няма да й се притрисаме толкова нали....... щом парите са обещани а и не са твой какво по - хубаво от това ;-)! Закарай я на сервиз без значение кой, всеки майстор ще ти каже кое как е по ходовата част, защото то се вижда с просто око. Освен 1500 за колата си сметни едни 100 лева максимум при нотариус, едни 50 максимум в КАТ, 100 за гражданска примерно, не знам винетка има ли, ако не още 70 лева, технически преглед 50 кинта, ако е изтекъл, едно масълце + маслен и въздушен филтър поне (това е минимума) - 100/110 кинта максимум и едно пълнене на бутилката с газ, за да има бръъъъъъм из Варна - 40 кинта, някой лев за почерпка на колежките студентки за новата придобивка - 20 кинта, целувка по бузата за щедрата мама......безценно....:afro:

lalagirl
26-04-2012, 15:38
Вярно е, че има къде къде по - хубави алфи от тази, но както вече казах имам 1500 за кола с газова уредба и искам да си я купя от Варна, не ми се ходи по други градове да търся. То е ясно че за тези пари ще си има кусури, ама все пак всичко е въпрос на късмет, когато си купуваш кола( поне така са ми казвали :) ) Пък и нямам търпение вече да имам моя си кола а за тея пари не видях по хубава, така че грешка или не мисля да я взема ( дано все пак не е грешка :D ) Момчето което я продава ми каза че трябва да сменя маслото, ама филтрите задължителни ли са или могат да изчакат до другия месец :P :D

Furious 155
26-04-2012, 15:43
Ако искаш да си сигурна в мотора и маслото и филтрите и обслужване с ремъци ролки и т.н... и колата отива на 2000лв с прехвърлянето и регистрацията.

stelt
26-04-2012, 16:00
Младото си е младо, не можеш да го разубедиш. Тази кола за състоянието си е скъпа, а и колега ти даде жокер, че продавача лъже.
Най-вероятно тази кола ще я покараш малко и ще се превърне в паметник, тъй като казваш, че нямаш собствени доходи, а повярвай ми - големи разходи те очакват.
С най-добри пожелания :)

---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:44 ----------

Я погледни тази - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11326739891916746&f1=details

niki_future
26-04-2012, 16:24
Вярно е, че има къде къде по - хубави алфи от тази, но както вече казах имам 1500 за кола с газова уредба и искам да си я купя от Варна, не ми се ходи по други градове да търся. То е ясно че за тези пари ще си има кусури, ама все пак всичко е въпрос на късмет, когато си купуваш кола( поне така са ми казвали :) ) Пък и нямам търпение вече да имам моя си кола а за тея пари не видях по хубава, така че грешка или не мисля да я взема ( дано все пак не е грешка :D ) Момчето което я продава ми каза че трябва да сменя маслото, ама филтрите задължителни ли са или могат да изчакат до другия месец :P :D

Слушай какво. Забрави я тази кола! Когато сменяш масло - задължително сменяш и масления филтър. Съветвам те същото да направиш и с въздушния и горивния. Цената не е висока, но има много голям потенциал да стане в пъти по-висока. Моят съвет е да говориш с "родителското тяло", дори ако се налага да изчакаш някой друг месец и да събереш още 1000 лв. и да си купиш Honda Logo или VW Polo 1.4. И за двете не е задължително да са с газова уредба и двете в ръцете на неопитен шофьор като теб ще харчат между 5-6 бензин, което е доста по-добър вариант от кола с газова уредба закупена от лъжлив продавач.
Ако не се всушаш в съвета ми, пак може да си спокойна - всички в бъдеще ще помагаме за проблемите с алфата :)

badmadafaka
26-04-2012, 16:29
Всичко е въпрос на късмет като купуваш кола - много правилно са ти го казали... Ама ти с тия пари не купуваш кола, а мърляшка кочина... Браво, че харесваш Алфа, ама що не загледаш нещо по-така елементарно, примерно някое пунто от първите за тия пари може да немериш дето си е кола...

dekstur
26-04-2012, 16:59
Що я мъчите студентката? Решило е момичето да я купи тази кола - нейна воля, не й се обикаля по други градове, не й се занимава в общи линии. Честно да ви кажа аз като се върна назад - първата ми кола беше един стар Опел Кадет на който обаче страшно много се кефих, слагах му тасове, сини габарити, бели калъфки за облегалките на главите с емблемата, стелки за седалката с цвета на колата и прочие сега глупаво изглеждащи ми неща....., но пък ми беше кеф, щото си беше моя и ми беше първата. В този ред на мисли утре "лалагърл" да пише как са нещата след първото кръгче.

forza_italia
26-04-2012, 17:45
Ако я купи колата ,тя ще пише тук още много пъти,не само след първото кръгче... Точно тази кола изобщо не е оферта,сигурен съм че ще бере доста ядове с нея - слаб мотор,висок разход,даже и на газ/там пък други дертове излизат/,скъпи консумативи,голям данък и т.н ,а тя си каза че няма пари за поддръжка и сервизи. Но пък мерака си е мерак щом е решила нека я взема,ние сме длъжни да я предупредим все пак,както и повечето тук вече и го казаха това не е колата ,но тя си знае най добре. Успех с покупката и късмет от мен.

myato
26-04-2012, 18:10
Сега, като видях за какво става въпрос, ще кажа, че не бих се спрял до тая кола.:no:
Много внимавай, ако тръгнеш да я взимаш, че ще береш ядове.
Във Варна има фирмен сервиз, а и колегите могат да помогнат.

endeavour
26-04-2012, 18:57
Гуми,музика и чист салон кола не правят. Още по-малко червения цвят. Ако имаше перфектни алфи на такива цени, щях да си взема поне две. А пък за човек без доходи и неразбиращ нищо от туинспаркове - направо си е самоубийство. Бягай далече и си търси ФВ Поло на метан:no:

lalagirl
26-04-2012, 22:36
аз не съм човек без доходи, мога да заделям за поддръжка, въпроса е че на майка ми и дадоха съвет, че първата кола трябва да е евтина, особено що се отнася до мен :) Поне според мен дори за 2-3 месеца каране ще си избие парите, а когато свикна и мога да карам без проблеми ще си купя по хубава. Интересни са ми мненията ви. в общи линии освен слаб мотор и висок разход, дори на газ, какви са другите и недостатъци?
На 2 места прочетох за Поло, но тези коли изобщо не ми харесват :( А и вече съм казала на момчето, че ще я купя. Бащата на приятеля му също я гледа и думите му бяха " То само газовото, гумите и джантите са и 1000 лв. заслужава си". Покрай толкова много и различни мнения съвсем се обърках вече :(

---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

Колкото до данъка, понеже стана на въпрос е малък - 177 лв на година. Аз на месец мога да отделям към 100-150 лв за поддръжка, нз дали е достатъчно...

firedragon
26-04-2012, 22:51
Спарка е с 8 свещи и ако нещо там е прецакано са си цифра. Обслужването си е задължително,няй-малкото маслото и филтрите трябва да се сменят. 1.4 е 105 коня (според Алфа Ромео),които са си напълно достатъчни според мен. Разхода на газ си е висок,но пък и газта си е на половина на другите горива. В крайна сметка като вторични суровини колата има едни 700-800 лв + някой други неща загубата ако нещо се провали няма да е кой знае колко голяма,разочарованието обаче ще е. Щом си харесала колата,закарай я в сервиза във Варна да я погледнат(дали и колко е зле) и след това решавай. Всички тук знаем,че Алфа Ромео не се купува с разум,а със сърце.

Omni
26-04-2012, 22:52
---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

Колкото до данъка, понеже стана на въпрос е малък - 177 лв на година. Аз на месец мога да отделям към 100-150 лв за поддръжка, нз дали е достатъчно...

Как така 177лв. данък на тази кошница?! Нещо си се объркала той моят данък е 140лв.

lalagirl
26-04-2012, 23:34
Аз вече толкова се обърках, че чак ми се плаче :( Не съм си и представяла че е толкова трудно да се купи кола. Аз толкова се бях навила за тази алфа, даже се уговорих с момчето, че утре ще я взема. Ама сега като чета коментарите и не знам какво да правя :( Уж всичко е уговорено, ама ако се окаже грешка... Пък си я харесах вече и я искам :( Да не говорим че съм се навила до утре вечер да имам кола :D Пък и ддз каква е гаранцията че каквато и кола да си избера няма след това да се окаже батак. Хаха аз тръгнах да питам каква е процедурата по регистрирането тя каква стана :D

---------- Post added at 23:34 ---------- Previous post was at 23:32 ----------

Гледах колко схте ми излезе гражданската и е толкова.Може би има за това че съм малка, или че имам книжка от месец не знам, но най - евтината ми е в лев инс и е 177 лв.

PEPI-2ALFA
26-04-2012, 23:41
Аз вече толкова се обърках, че чак ми се плаче :

Гледах колко схте ми излезе гражданската и е толкова.Може би има за това че съм малка, или че имам книжка от месец не знам, но най - евтината ми е в лев инс и е 177 лв.
Не се шашкай. С първата кола е така. Закарай я на сервиз да я огледат за очевидни проблеми и ако не са много, действай.
А и ... данъка и гражданската са 2 различни неща ;)
Успех.

angelovi69
26-04-2012, 23:49
Изчетох темата. Относно регистрацията - продавача ако е женен, при нотариуса трябва да присъства и съпругата му. Т.К. колата им е семейна собственост, макар че може да се води по талона само на негово ( или нейно ) име. Пиша това, за да не се бавите утре при прехвърлянето. Обаче първо мини през сервиз. Сега си афектирана от покупката на колата и няма да спиш, обаче поеми дълбоко дъх и помисли трезво. 20-30 лв. за преглед може да покажат много лоши неща и да откажеш сделката. Нямаш опрян пищов в челото, нали? Ако излезат каквито и да са недостатъци, искай отбив от цената и бъди твърда. ако не си обръщай гърба и си тръгвай - коли много. Успех!

JTD 20v M-JET
27-04-2012, 00:13
НЕ Я КУПУВАЙ ТАЯ КОЛА ! ОТКАЖИ СЕ ОТ НЕЯ И СИ КУПИ ДРУГА АЛФА !

JoRiX
27-04-2012, 17:54
Офертата, която се опитвате да отворите,
е неактивна. Сигурно колежката я е подкарала вече :)

KirilSol
27-04-2012, 20:36
Офертата, която се опитвате да отворите,
е неактивна. Сигурно колежката я е подкарала вече :)

ами здраве да има....да дойде тази неделя на клубната среща, с какво може ще и помогнем...то такова голямо желание има момичето за алфата все пак :flirt:

angelovi69
27-04-2012, 22:12
Колежке, ти се загуби. Ами раздухай де - какво се случи днес - има ли сделка, няма ли .... Малко снимки така да качиш .... да погледнем....Да викаме ли добре дошла в отбора .... Живот в бокса ...

lalagirl
28-04-2012, 00:11
Вече съм горд собственик на въпросната алфа. Добре че беше един познат, който дойде със мен, иначе нямаше да се справя. Та накратко - не очаквах че за един ден ще успея да я прехвърля и регистрирам. Имах малко ядове с гражданската - не искат да им я правят защото съм била рисков клиент( нямала съм нито години нито стаж като шофьор :) ), но и нея я платих. Заведохме я на пълен преглед и единственото което трябва да и сменя е някакъв филтър за климатика, едно нещо с Б бабуна ли какво беше и да разбера защо предния ляв прозорец не се отваря :) Момчето ми донесе с документите и фактури за всичко което е превил по колата ( всичко е сменено и новичко) Даже майстора ми каза че съм ударила 6ца от тотото с тази кола :) Много съм щастлива! Направо искам да спя в колата тази вечер. И най-важното резервоара до горе и 2-3 часа обикалях из Варна да и свикна. Малко ми е трудно тъй като се учих на тойота ярис и то на дизел и при кофти инструктор но мисля че се справям :) Само 2 пъти изгасих колата което си е похвално :D И така де аз съм най-щастливата на света! Само за това ми се говори , чак сън не ме хваща :D

---------- Post added at 00:11 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

снимки на колата ще направя утре и ще кача, че днес от ходене по инстанции и еуфория не ми остана време :)

PEPI-2ALFA
28-04-2012, 00:23
Ами, честито. Много безаварийни ти пожелавам. Като ти сменяват бобината и филтъра накарай майстора да ти махне и "спортните" педали - само ще ти пречат.

lalagirl
28-04-2012, 00:30
пък те толкова ми харесват :D обрисувани са с много яки дракончета хаха :D Аз днес 3х я карах колат аи педалите добре ми бяха, поне така мисля :) Само потеглянето ми е трудно, защото се учих на дизел и инструктора ми казваше като потеглям само съединителя да отпускам и си карах почти само на съединител ама вземам да свиквам. И другия проблем паркирането на задна! Не ме питайте колко време паркирах пред нас :D

morfius
28-04-2012, 00:35
пък те толкова ми харесват :D обрисувани са с много яки дракончета хаха :D Аз днес 3х я карах колат аи педалите добре ми бяха, поне така мисля :) Само потеглянето ми е трудно, защото се учих на дизел и инструктора ми казваше като потеглям само съединителя да отпускам и си карах почти само на съединител ама вземам да свиквам. И другия проблем паркирането на задна! Не ме питайте колко време паркирах пред нас :D

Отиваш на някой голям паркинг на Била/Кауфланд/Техномаркет/Технополис и сие който е свободен що годе в момента... и започваш да тренираш успоредно и паралелно (2 клетки образуват чудесно място за първи опити като си нямаш колчета) в пустия му край.

А за колата, честито... със здраве и безаварийно.

lalagirl
28-04-2012, 00:43
ооо аз сигурно един час се мъчих да паркирам на един паркинг на пристанището и там ми се получава а пред блока като се мъча да я паркирам все едно за 1ви път се качвам в кола :D ама то и пред блока си е геройство да намериш място за паркиране де :)

myato
28-04-2012, 00:54
Айде честито и от мен.Дано наистина да си случила с покупката и много безаварийни!
А карането се учи с каране:yes::thumbup:

PEPI-2ALFA
28-04-2012, 03:55
И другия проблем паркирането на задна! Не ме питайте колко време паркирах пред нас :D
И месец да ти отнеме, и два, после цял живот ще ти е лесно, удобно и няма да ти се смеят, че не можеш да паркираш :yes: Не напразно се паркира назад.

firedragon
28-04-2012, 09:27
Честита да ти е колата,колежке. Само приятни мигове с нея,а ако има проблеми може да разчиташ,че всички ще помагаме с каквото можем :static:

lalagirl
28-04-2012, 10:53
Благодаря на всички :)
Ето и малко снимки на Алфонсо :
http://i1210.photobucket.com/albums/cc405/lalagir1/SAM_0523.jpg
http://i1210.photobucket.com/albums/cc405/lalagir1/SAM_0522.jpg
http://i1210.photobucket.com/albums/cc405/lalagir1/SAM_0524.jpg

JoRiX
28-04-2012, 11:00
Честито и от мен много радост да ти носи колата и задължително сложи и една твоя снимка до дракончетата :Д Хахах:bouncing_smiley::bravo:

lalagirl
28-04-2012, 11:03
няма как да се напъхам чак там долу иначе с удоволствие ;) Иначе днес като се снимам с нея може да кача.

rossenvn
28-04-2012, 11:19
няма как да се напъхам чак там долу иначе с удоволствие ;) Иначе днес като се снимам с нея може да кача.

Честито и да я измиеш и покажеш на някоя среща:static:

morfius
28-04-2012, 12:27
ооо аз сигурно един час се мъчих да паркирам на един паркинг на пристанището и там ми се получава а пред блока като се мъча да я паркирам все едно за 1ви път се качвам в кола :D ама то и пред блока си е геройство да намериш място за паркиране де :)

Продължавай да тренираш... после ще оцениш умението, че като знам как не учат на маневри и паркиране вече :)

lalagirl
28-04-2012, 17:59
всяка неделя ли има срещи във Варна? И къде? Искам да се похваля че успях да ударя алфата :D Чукнах и задния стоп в един контейнер, ама то беше защото един instruktor от учебен автомобил ми се развика че много бавно съм паркирала и запушвам уличката и от притеснение дадох повече газ и отидох в коша :(

KirilSol
28-04-2012, 18:22
всяка неделя ли има срещи във Варна? И къде? Искам да се похваля че успях да ударя алфата :D Чукнах и задния стоп в един контейнер, ама то беше защото един instruktor от учебен автомобил ми се развика че много бавно съм паркирала и запушвам уличката и от притеснение дадох повече газ и отидох в коша :(

всяка втора и последна неделя на месеца.

утре има от 17.30 на паркинга на Терапията.

ами може някой колега който има излишен стоп да ти помогне. Напиши в раздел Купува.

а тук има една на части във Варна http://www.mobile.bg/11247592667476321

или тук, двата за 40 лева http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70526

RoMeO_156_GTA
28-04-2012, 20:59
Честито колежке и безаварийни километри :D Дано ти носи постоянно тази радост , с която си я купила :) Не случайно хората казват , че Алфа Ромео се купувала със сърце , виждам , че при теб е така , аз също се убедих . Временно ти се замъглява съзнанието :crazy: А сега колкото и да ти убиват ентусиазма и да ти пробутват някое Голфче или нещо подобно , важното е на теб да ти харесва и да ти доставя удоволствие 8) Ще покараш , ще свикнеш и ще се научиш да паркираш , няма научени хора , особено с днешните инструктури :)

rumanqska
29-04-2012, 10:25
Честито и безаварийни км ! Споко , Кола не ударена и жена не на..... няма ! Карането:drive: му е майката, колкото повече толкова по-добре.Като гледам къв мерак имаш още първата вечер требвало да направиш:kissy:сефтето(ама с нещо чуждо), за да не я урочасат :tooth: . Късмет !

M.Gruev
29-04-2012, 14:11
Честито за Алфата и дано продължава да те радва и за напред, както те радва сега. ;)

angelovi69
29-04-2012, 23:03
Е, Колежке, честито и много безаварийни. Още един истински фен на марката! Искрено се радвам за теб.

lalagirl
30-04-2012, 08:28
От сърце благодаря на всички :kissy::kissy::kissy: От както я взех не мога да и се нарадвам :) Мисля че съм влюбена! :big_love: Беше ми малко тъпо, когато четох коментарите да не я купувам тази кола и да си взема Поло, защото толкова много я исках :) Даже след като я купих, докато я гледаше майстора, сърецето ми щеше да се пръсне от страх да не се окаже кошница :D Ама като ми каза че съм ударила 6ца от тотото с колата си нямате дори бегла представа колко бях щастлива! Е има някой дребни неща които трябва да се сменят но те са по интериора на колата. Единственото по сериозно е че единия прозорец не иска да се отваря. Водих я да и проверят компютъра, но не е от там. Един познат каза че може да е изгорял бушон. Трябва да намеря къде да я заведа да го погледнат. А къде трябва да отида да ми погледнат дали фаровете ми светят еднакво, защото ми казаха че веднъж годишно трябва да ги регулирам.

PEPI-2ALFA
30-04-2012, 19:41
Трябва да намеря къде да я заведа да го погледнат. А къде трябва да отида да ми погледнат дали фаровете ми светят еднакво, защото ми казаха че веднъж годишно трябва да ги регулирам.
Ето тук са хората, които ще те упътят за сервизи, магазини ... http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=43 , че не навсякъде ще свършат работа, както трябва.

rusiq86
30-04-2012, 22:21
Може да се е скъсало жило, или запекъл механизъм, да трябва да се почисти.
За фаровете ако нямаш оплаквания вечер, или не ти пресвяткат, значи са ок, и няма нужда от регулиране.
Налсука!