PDA

View Full Version : На някой да му се е случвало.

alfa156jtd
27-04-2012, 18:07
Колеги,на някой да се е случвало да му блокира ICS и да неможе да включи или изключи било то парно или климатик,правих рестарт,но не се оправя.Някакви идеи. Колата е 166 2.4jtd 20v фейслифт 2003г.Благодаря.

leketo84
27-04-2012, 18:25
Дам на мене ми се случва така вече 2 пъти откачих клемата на акумулатора и после си се включи кода и така !

Pepko-Bepko
27-04-2012, 20:24
Рестартирай захранването ако не се оправи огледай внимателно дали някои бутон не е задържал и за това да се получава така.Натисни ги един по един да усетиш има ли го нормалното щракване.

alfa156jtd
27-04-2012, 21:11
Направих рестарт нищо,бутоните си работят нормално но вентилатора не работи,утре ще прегледам всичко.

old alfist
27-04-2012, 22:03
На мен не ми се е случвало, но трябва някой основно да прегледа връзките на всички блокове в този район.
Обикновено такива аномалии са вседствие теч от радиаторчето за отопление на купето - може да ти се появят и други проблеми по ел.инсталацията свързани с други възли и детайли.

alfa156jtd
28-04-2012, 13:26
Благодаря колеги,проблема е решен с вентилатора ,не трябва да се натискат безразборно бутоните защото има значение дали ще го натиснеш един път или два пъти вероятно ICS-а влиза в различни режими на работа и затова беше блокирана системата,но вече всичко е наред.Да поясня на колегите които ми писаха за някакво табло под кората на чистачките,такова няма.

gorbi
28-04-2012, 13:31
понеже и моята е фейслифта - да питам и аз - на някой случвало ли му се е да настройва климатика на сляпо, т.е. на екрана на ics да не се променя нищо когато натискаш копчетата на климатика - за температура и за позиции на духане, за вентилатора, в същото време тези промени да се възприемат от климатика, а като смениш за малко екрана - примерно натиснеш аудио и после клима - вече промените ги има на екрана.... ? При мен често се случва...

alfa156jtd
28-04-2012, 15:27
има ги тези моменти както казах по-горе не трябва да се натискат безразборно защото се обърква нещо.Миналата година дойде време за климатик и отивам да го проверят как е ,специалиста каза че има фреон и всичко е нормално,но компресора не тръгва и веднага реши че компресора е заминал нормално за майсторите,но какво беше всъщност като натиснеш един път ауто работи парното,а като натиснах втори път ауто веднага компресора включи без проблем,така че на тези фейслифта внимавайте какво и по колко пъти го натискате.Успех.

gorbi
28-04-2012, 23:38
Нищо не се обърква, ами е направено калпаво според мен, това си е бъг, което описах. Не знам дали има ъпгрейд на софтуера на тези ics-и, жалко че алфите не са разпространение много в Русия, щеше да има доста модифициран софтуер :) :)