PDA

View Full Version : лампа за масло

Асен
25-11-2006, 18:53
Здравейте,вчера ми се появи проблем със смазването на двигателя.При достигане на работна температура,на ниски обороти светва лампата за масло,щом пипна газта и гасне ,но оборотите паднат ли в диапазона 900-1000 свети постоянно.Сериозно ли е ,и ако да ,къде може да е проблема.Поздрави.

tonov
26-11-2006, 11:21
Ндааа. Сериозно е и ако не искаш да опрасиш двигателя съвсем, не треа да караш докато не оправиш проблема. Щом лампата светва на ниските об. когато загрее, начи няма достатъчно налягане на маслото. Сменял ли си го скоро? Или ако си налял некво менте и то е станало на лимонада, хвърляй го по-скоро.
Ако маслото е добре, това навежда на мисълта за маслена помпа, и по-страшното за лагери на колянов вал и биелни :cry:

bluegod
26-11-2006, 11:33
Един колега имаше същия проблем и се оказа че е от маслената помпа

Асен
26-11-2006, 12:15
Здравейте,маслото го смених преди един месец Селения ,а и предишното беше същото и изкара 12000км ,като от сервиза ми казаха че лимита му е 15000км.Евентуално можете ли да ми кажете някакви цени за помпа или за смяна на лагерите,а също да ми препоръчате сервиз за тия манипулации,че тука в Перник в никой от сервизите не са виждали боксер.Поздрави.

IXIBIT
26-11-2006, 12:23
ако маслото е 20к е голяма грешка да го караш повече от 10 000 км
Това че лимита му е 15000 е голяма глупост :!:
И аз им повярвах и сега разпределителните ми валове са на петна и са шумни :!: :!:

tonov
26-11-2006, 12:42
За сервиз някой колега от София да ти препоръча.
Иначе за маслото специално от селения нямам впечатления понеже отскоро съм с алфата, но според прочетеното от форума много колеги се оплакват от 20К :roll: Да не би маслото да е менте?
Аз съм с MOTUL 6100.

Lisan
27-11-2006, 09:26
Здравейте,вчера ми се появи проблем със смазването на двигателя.При достигане на работна температура,на ниски обороти светва лампата за масло,щом пипна газта и гасне ,но оборотите паднат ли в диапазона 900-1000 свети постоянно.Сериозно ли е ,и ако да ,къде може да е проблема.Поздрави.Пробвай първо с датчика за масло,дават постоянно ядове. При по лошо мазане се променя звука на мотора, имам маслена помпа, може и монтаж.Всичко е с гаранция!

BatVas
27-11-2006, 09:53
Здравейте,маслото го смених преди един месец Селения ,а и предишното беше същото и изкара 12000км ,като от сервиза ми казаха че лимита му е 15000км.Евентуално можете ли да ми кажете някакви цени за помпа или за смяна на лагерите,а също да ми препоръчате сервиз за тия манипулации,че тука в Перник в никой от сервизите не са виждали боксер.Поздрави.

Разбери се с Лисан да ти види колата - тея момчета(с боби33) са си играли доста с боксери :wink: :D