PDA

View Full Version : потят се прозорците

mirqka
25-11-2006, 20:03
колеги потят ми се прозорците .
пуснал сам парното да духа на тях но няма усобено голяма разлика
добре са единствено когато ми работи климатика.
така ли е по принцип или проблема е в моята кола.
това ми е парва зима с нея и не сам много запознат

DiStefano
25-11-2006, 20:14
еми моята и тя е така
на МАКС ДЕФ я пускам като се припотят
и после вече не се потат ... като го спра де климата
то май всички са така :roll:

trustworthy
25-11-2006, 21:00
Май са си така, за съжаление :( И аз имам същите наблюдения. даже преди малко се върнах то Бургас, по целия път имаше мъгла и периодично пусках климатика са да изсуши. Досега такава кола не съм карал :shock: Иначе съм чувал, че и фиатите били така

pent
25-11-2006, 21:00
ами ... аз климатика не го пускам....

пускам да духа макс топло към прозорците, като циркулира въздуха в колата..... и това за мен върши работа ;)

ПС
сменил съм филтъра и аз :)

BatVas
25-11-2006, 21:50
Oт кога не сте сменяли филтъра за въздуха в купето - поленов мисля беше. Аз моя го смених преди година и полвина и стана добре , сега гледам пак се потят(макар и не много) и мисля че пак трябва да го сменя - този филтър преди не помня колко струваше, ама не беше много. Да знаете, че мръсния филтър е една от причините за потене на стъклата - особенно при по влажен външен въздух :wink:

ALFA CORSE
25-11-2006, 21:52
И преди е казвано, че препаратите против изпотяване на стъклата вършат работа :)

Евгени Генчев
25-11-2006, 22:12
Сменете си поленовия филтър. По темата има много "инфо" във форума.
И между другото в нашите условия филтъра издържа около 9 месеца. Имам в предвид ,че е много прах и мизерии по улиците, така че и да сте го сменяли скоро пак трибва да се сменя. Моя за 9 месеца изглендаше както оригиналния , който не беше сменян 8 години.

trustworthy
25-11-2006, 22:46
Е моя го смених преди 2 месеца, баси! Минал съм около 1000 км. И пак се поти доста :?

tonov
26-11-2006, 11:31
На филтъра си пишеше: replace every year. Иначе казано веднъж годишно. Само че на моя имаше и надпис prod date 11.95 :shock: То бива немарливи собственици ама чак толкоз..
И мойте стъкла се потеха зверски което е разбираемо. Като го смених проблема изчезна. Има леко запотяване когато в колата са 3+ човека и вътре има нещо мокро :roll:
Филтъра беше към 15-на лева.

Евгени Генчев
26-11-2006, 12:15
"trustworthy" тарси някаде другаде проблема. Можеби някаде по системата може да имаш някоя откачена траба и да не води добре въздухопотока. Иначе при пълна изправност суши много добре"гаранция".Виж да не си взел някой филтър"ментак". В Т&H са 15лв.
и стават

georgievst
26-11-2006, 13:41
ами ... аз климатика не го пускам....

пускам да духа макс топло към прозорците, като циркулира въздуха в колата..... и това за мен върши работа ;)

ПС
сменил съм филтъра и аз :)

И аз съм така. Нищо друго не помага. По принцип не ми пречи, но не могат да се използват останалите зони на климатика. Смяната на филтър не помага.

vamfan
26-11-2006, 17:06
и клапата за външния въздух трябва да е отворена ( да не ви е запецнала на затворено) аз нямам такав проблем със стъклата

trustworthy
26-11-2006, 19:49
По принцип при ударно обдухване на прозорците, нали си има такова положение на врътката, съм забелязал, че си духа топло, но веднага се включва климатикът и явно суши допълнително въздуха.
Днес например беше яко мъгла, но прозорците не се изпотяваха, а времето е доста влажно - от два дена е стршно мъгливо. Който не вярва, нека погледне снимките от срещата ни и, ако види море - евала :) ...а бяхме на 10 метра от него
Справка :) (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=8753&highlight=)

gigi
26-11-2006, 20:33
Ако филтъра е сменен, пуснат е външен въздух и е на режим за обдухване (демек и климата работи) и пак се потът стъклата има вероятност да има леко изпускане от радяторчето на парното :?

Patsimir
29-11-2006, 06:52
Днес отивам за поленов филтър, убедихте е :) А някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?

pent
29-11-2006, 08:56
ае няма ли кои да оправи темата... това 'потат' просто ми изважда очите...

tonov
29-11-2006, 09:57
Днес отивам за поленов филтър, убедихте е :) А някъде има ли инфо кфе е филтъра и как се сменя?

Според епер на всички 145-ци, че и на браво/а, мареа, ланча делта/дедра филтъра е един и същ, ама :screwy: Аз като казах на продавача филтър за Алфа ми обяви цена 34лв. :shock: Е, после го намерих за 15лв....
На кутийката му имаше инструкция с картинки.
Сваляш дясната чистачка и кората под нея. Кората е закрепена отпред с 2 винта, а откъм стъклото е на щипки. Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея :lol:

vovata
29-11-2006, 16:16
Каквито щете филтри сменяите, стъклата на всички италянки са така,клапите и да ги отваряте и затваряте проблема си остава. Спрей против изпотяване помага леко.
Ама какво дасе прави :roll: карайте и това е :!:

nikola_n
29-11-2006, 17:20

Според епер на всички 145-ци, че и на браво/а, мареа, ланча делта/дедра филтъра е един и същ, ама :screwy: Аз като казах на продавача филтър за Алфа ми обяви цена 34лв. :shock: Е, после го намерих за 15лв....
На кутийката му имаше инструкция с картинки.
Сваляш дясната чистачка и кората под нея. Кората е закрепена отпред с 2 винта, а откъм стъклото е на щипки. Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея :lol:

Това ме навежда на мисълта че моята няма филтър, защото когато вадих тази кора видях отдолу направо перката на парното или нещо подобно. Нямаше мръсен филтър :lol:

DiStefano
29-11-2006, 19:00
ми аз моят филтър го смених преди 2 месеца с нов разбира се
и положението е както си беше и преди
смисъл явно и стария си беше ОК
а за смяната ... ми не е много лесно .. ма не е и особено трудно

ne0
29-11-2006, 21:15
аз като си смених филтъра (тоест ми го смениха) всичко е ок.

MONI
30-11-2006, 08:57
аз като си смених филтъра (тоест ми го смениха) всичко е ок.

Абе да ви кажа аз да чукна на дърво и аз неам проблеми с потенето.

tonov
30-11-2006, 09:29
.....Под нея има втора пластмаса с нещо като улей. Филтъра е онова мръсното под нея :lol:

Това ме навежда на мисълта че моята няма филтър, защото когато вадих тази кора видях отдолу направо перката на парното или нещо подобно. Нямаше мръсен филтър :lol:

:shock: точно там стои филтъра, в една пластмасова рамка. То е добре да си сложиш, че всичката гняс от вънка се набива в перката и по въздуховодите

mikoasp
30-11-2006, 10:16
При всички коли е така със стъклата,но трябва да е в допустими граници примисълта,че са сменени филтрите и всичко друго е ок. При БВТ-то имаше проблем от радиаторчето на парното.Наляхме в антифриза една USA добавка предназначена за пропуски по системата и всичко се оправи.
Ако Ви интересува добавката,ще Ви я напиша допълнително,че нея помня сега.
Това се далжи според мен на разликите в температурите в купето и отвън.В къщи по същият,начин в това време.Запечатан съм с изолации отвън и отвътре и неработят ли климатиците прозорците се потят.По тоя въпрос що информация сам изчел в интернет.
На моята каляска,ако и затвовя клапата за въздух отвън не след дълго започват да се потят.Започва да завъртва въздуха само в купето и ефекта е готов.

reptli
05-12-2006, 23:14
момчета доста късно се включвам ама отговора на въпроса е много лесен алфите ви са добре уплатнени.Със старата алфа тоя проблем го нямаше Просто си дръж леко отворен прозореца :)

reptli
05-12-2006, 23:23
или пуснете климатика на AUTO и намалете темпепатурата на 20-26 градоса и сте ОК :wink:

Mury
06-12-2006, 18:35
Аз немога да разбера защо всяка зима се пуска тази тема :evil: поразтърсете се малко и ще намерите поне 2-3 такива теми и всяка година си дъвчеме едно и също :idea: :idea: Прозорците не се потят само от това че са ви мръсни филтрите а колегата го каза тези коли са доста добре уплътнени и шумоизолирани/особено боксерите/.При мен например открих че отдолу под мокета всичко е вир вода :evil: :evil: явно някоя тапа а няма :evil: :evil: