PDA

View Full Version : динамо

Coyota
03-05-2012, 19:22
Колеги въпроса ми е такъв: трябва ли на динамото да имам демпферна шайба или може и да нямам? Дали в Италия преди да взема колата не са правили магарии :)
Колата ми е 1.9 жтд

myato
03-05-2012, 20:35
Колеги въпроса ми е такъв: трябва ли на динамото да имам демпферна шайба или може и да нямам? Дали в Италия преди да взема колата не са правили магарии :)
Колата ми е 1.9 жтд

Колега,"динама" има на велосипедите, колата ти е с алтернатор.Шайбата му трябва да е с еднопосочен центробежен съединител или т.нар. фрайлауф.Демпферна е шайбата на коляновия вал.

Coyota
03-05-2012, 21:41
Колега,"динама" има на велосипедите, колата ти е с алтернатор.Шайбата му трябва да е с еднопосочен центробежен съединител или т.нар. фрайлауф.Демпферна е шайбата на коляновия вал.

динамо и алтернатор е едно и също....

myato
03-05-2012, 22:19
динамо и алтернатор е едно и също....
Те тук си в дълбоко заблуждение, но това за мен е без значение.
Надявам се да си научил това, което те интересува

Coyota
04-05-2012, 11:33
въпроса ми беше дали трябва да е с еднопосочен центробежен съединител или т.нар. фрайлауф или може да е с обикновена, защото при мен е обикновена, а на един приятел има фрайлауф но явно жтд-то му е по нов модел и даже ремъка е разположен по различен начин?

myato
04-05-2012, 13:15
Най-сигурно е да я провериш в Е-per по VIN, но мисля че трябва да е с фрайлауф.

Coyota
05-05-2012, 12:07
Най-сигурно е да я провериш в Е-per по VIN, но мисля че трябва да е с фрайлауф.

дайте един сайт на който мога да го проверя, че не можах да намеря нищо :(

serafim
05-05-2012, 19:49
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?GUI_LANG=3&LANGUAGE=3&COUNTRY=012&WINDOW_ID=1&KEY=HOME&EPER_CAT=SP&MAKE=R&SBMK=R
Тук би трябвало да намериш - по VIN.