View Full Version : День победы / Ден на Европа
Понеже съм русофил според някои тука ...
С праздником друзья и товарищи!
http://www.youtube.com/watch?v=RtriRSZMKss
lordliness
09-05-2012, 20:36
Аз пък се наслаждавам на руските военни паради, нямат равни.
Большое тебя спосибо:grin:
И тебя с празником:tank:
Поздравльяю http://vbox7.com/play:fd7db5bb
boris037
09-05-2012, 22:04
С днем победой товарищи!
Почитам го и аз този празник!
:tank:
Европа дължи много на руснаците!
Траурен ден в историята на човечеството!
Траурен ден в историята на човечеството!
За твое сведение и немците празнуват деня на освобождението на Германия от нацистите .
А за всички останали нормални хора :) Честит празник , велик подвиг на обикновенния Човек!!!! Вечна почит!!!!
За твое сведение и немците празнуват деня на освобождението на Германия от нацистите .
А за всички останали нормални хора :) Честит празник , велик подвиг на обикновенния Човек!!!! Вечна почит!!!!
И ние празнувахме 9-ти септември и какво от това?
Какво освобождение на немците?Как се освобождаваш,когато не си бил поробен а си избрал доброволно дадено нещо?
nikolaaaay
10-05-2012, 00:19
Това не е вярно. "Празнувал" се е 8 май само в ГДР и то не през всичките години на руската окупация. Във ФРГ никога не се е празнувал такъв ден. Още повече, че е абсурдно да почиташ окупирането си от друга държава.
Днес в парка срещу университета се бяха събрали празнуващите - пенсионер до пенсионера. Супер купон беше :-)
П.С. обикновения се пише с едно "н".
http://www.youtube.com/watch?v=yz9XoCmx1IA
Susscrofa
10-05-2012, 08:42
Значима историческа дата, но нищо повече.
Русия има право да я празнува, това е съвсем логично, но не виждам защо ние трябва да я отбелязваме.
Имаме нацистки концлагери, а от другата страна имаме Катин, Гулак и все сибирская шир.:picnic:
Когато магаретата дървят пишки, пинчера е по-добре да стои настрана.
Честитя деня на Европа на всички колеги и съфорумци.:picnic:
---------- Post added at 05:42 ---------- Previous post was at 05:39 ----------
Понеже съм русофил според някои тука ...
С праздником друзья и товарищи!
http://www.youtube.com/watch?v=RtriRSZMKss
Имат ли нещо общо тези два празника според теб?
Денят на Европа няма много общо с деня на победата:):picnic:
Значима историческа дата, но нищо повече.
Русия има право да я празнува, това е съвсем логично, но не виждам защо ние трябва да я отбелязваме.
Имаме нацистки концлагери, а от другата страна имаме Катин, Гулак и все сибирская шир.:picnic:
Когато магаретата дървят пишки, пинчера е по-добре да стои настрана.
Честитя деня на Европа на всички колеги и съфорумци.:picnic:
---------- Post added at 05:42 ---------- Previous post was at 05:39 ----------
Имат ли нещо общо тези два празника според теб?
Денят на Европа няма много общо с деня на победата:):picnic:
Браво Суске!
Толкова адекватно мнение не си писал отдавна.
Суско , това с магаретата и пинчерите си прав но не съвсем, щото все пак и ние имаме жертви в тази война , но пък пълния абсурд да се честитие за това че немците с французите почват да добиват въглища заедно това е просто някъкъв връх на .......... достигнат от вас , честито , покоряване ....ахахахахах!!!!!!:rotfl:
Суско , това с магаретата и пинчерите си прав но не съвсем, щото все пак и ние имаме жертви в тази война , но пък пълния абсурд да се честитие за това че немците с французите почват да добиват въглища заедно това е просто някъкъв връх на .......... достигнат от вас , честито , покоряване ....ахахахахах!!!!!!:rotfl:
Абе я кажете , международния ден на бъбречната криза празнувате ли го ????:lol_sign:
За някои ден победи (това руското на моята клавиатура го няма), за други загуба и 65 години управление на цървул и каскет.
Взели интернационал-социалистите, че победили национал-социалистите... ама жертвите на първите това какво ги топли?
Жертвите във войната у нас са в пъти по-малко от колкото тези след войната, когато червената армия и родните цървули и каскети спрятат прочистването на офицерството, интелигенцията, дребния и среден бизнес.
Та за кого победа бре?
...
Взели интернационал-социалистите, че победили национал-социалистите...
Важното е, че е победил социализмът....:devil:
Иначе народите от бившия СССР заслужават признание от цялото човечество.
Останалото е политика, разбирай мръсотия.
Susscrofa
10-05-2012, 15:09
Сега обясни защо заслужават признание?
:picnic:
Отървали са земята от марсианци ли?
А может быть так оно и есть?:alien:
Да не забравяме, че във войната с Германия са включени и САЩ, Великобритания и т.н.
Както и фактът, че в навечерието на Втората световна война Хитлер и Сталин сключват мирно споразумение и си поделят Полша.Тоест, до 1941, юни Хитлер си воюва небезпокояване, а Сталин си мисли, че няма и да бъде нападнат.
Малко преди това са извършени поредните репресии и Червената армия е буквално обезглаване от най талантливите си водачи.
20 те милиона загинали граждани на СССР са и поради нехайството на съветското ръководство, както и поради пълното игнориране на човешкия живот.
Та мнението че СССР е спечелил войната, едва ли е абсолютно невярно.
След 1945 пък СССР завалядява източно европейските държави и провежда политика на репресии и насилия, адекватни на тези от Германия. И докато в Германия се срамуват от Хитлер, в Русия ронят сълзи за Сталин.А двамата са двете лица на една и съща монета,
Искаш ли аз да ти обесня...?:shoot:
.....а някои народи от бившият СССР са посрещали немците като освободители!
.....а някои народи от бившият СССР са посрещали немците като освободители!
Не някои, а всички! Сталин се опитва после да изсели цяла Украйна, ама това се оказва непосилен залък дори и за него. Иначе, както казва гн. Резун, Сталин и Хитлер са два ботуша от един чифт. На единият носа е малко извит наляво, а на другия надясно. Идеологиите им, които знаем, са пречупени от съветската, еврейската и американската пропаганда. Нещата стават малко по различни, ако човек има нерви да седне да търси и изгледа речите на Хитлер. Който не вярва, да опита!
Не някои, а всички! Сталин се опитва после да изсели цяла Украйна, ама това се оказва непосилен залък дори и за него. Иначе, както казва гн. Резун, Сталин и Хитлер са два ботуша от един чифт. На единият носа е малко извит наляво, а на другия надясно. Идеологиите им, които знаем, са пречупени от съветската, еврейската и американската пропаганда. Нещата стават малко по различни, ако човек има нерви да седне да търси и изгледа речите на Хитлер. Който не вярва, да опита!
Остави ги Хитлер и Сталин,виж само последиците за България след този прочут празник 9-ти май.......още ги сърбаме.....:drinking:
Остави ги Хитлер и Сталин,виж само последиците за България след този прочут празник 9-ти май.......още ги сърбаме.....:drinking:
Естествено де , като се продаваш ту на едните , ту на другите последиците няма да са добри..... Никой не говори тука за Сталин и Хитлер.
Става дума за обикновенния селянин когото са нападнали
и той е ял пръст и е плювал кръв за да защити семейството и земята си , а не се е продал като някои други ...... Повече няма да пиша по темата , няма смисъл.....
Естествено де , като се продаваш ту на едните , ту на другите последиците няма да са добри..... Никой не говори тука за Сталин и Хитлер.
Става дума за обикновенния селянин когото са нападнали
и той е ял пръст и е плювал кръв за да защити семейството и земята си , а не се е продал като някои други ...... Повече няма да пиша по темата , няма смисъл.....
....а виж как братушките са докарвали до канибализъм някои бивши републики на СССР преди войната без да има война.
....а виж как братушките са докарвали до канибализъм някои бивши републики на СССР преди войната без да има война.
Айде почна се с холивуд ...... Да знам, освен това руснаците пият кръв, спят в ковчези и може да ги убиеш само със сребърни куршуми, или чесън , а главния руснак на пълнолуние се превръща в Шрек...... А немците преди войната са тичали по полята с лайка , младият Адолф е бил по къси гащета , с диадемка и поскачал в зелената тучна трева,пеейки от старите песни на Лили Иванова ......
Айде моля ти се стига с тези глупости.....
Айде почна се с холивуд ...... Да знам, освен това руснаците пият кръв, спят в ковчези и може да ги убиеш само със сребърни куршуми, или чесън , а главния руснак на пълнолуние се превръща в Шрек...... А немците преди войната са тичали по полята с лайка , младият Адолф е бил по къси гащета , с диадемка и поскачал в зелената тучна трева,пеейки от старите песни на Лили Иванова ......
Айде моля ти се стига с тези глупости.....
Не знам дали някой друг, освен теб, се кефи на стила ти на репликиране към останалите участници във форума. Изказванията от типа 'последна инстанция' не звучат добре, дори да са подкрепени с факти, а твоите съвсем не са. Като за начало не е лошо да попрочетеш нещо по случая. Давам ти жокери - Приволожието през 20-те години, поинтересувай се за големият глад през 30-те години в Съветска Русия, какво се е случвало в районите на Украйна, на Кубан. Ако си чувал за Александър Солженицин, потърси и прочети някоя негова книга. Може да провериш коя е Евгения Гинзбург и какво е ГУЛаг. Желая успех :yawn:
Комунизма не прощава...
Това към кого и по какъв повод :calc:
Никого конкретно, наложените догми от оня период визирам.
Ако някой не ме е разбрал, ще повторя пак.Уважение заслужават народите от бившата СССР, а не управляващите им, нито преди, нито сега.
Не съм фен нито на социализма, нито на фашизма и не желая да се вкарвам във филма на сравнението им.
На такива дни е хубаво просто да помълчим. Умните хора мълчат повече отколкото говорят.
Заемането на крайни позиции (независимо от техния полюс) е силен комплекс - "колко съм велик крещейки мнението си"
Susscrofa
11-05-2012, 16:11
На такива дни е хубаво просто да помълчим. Умните хора мълчат повече отколкото говорят.
Заемането на крайни позиции (независимо от техния полюс) е силен комплекс - "колко съм велик крещейки мнението си"
Ние тук не говорим, а само пишем.
---------- Post added at 13:11 ---------- Previous post was at 13:09 ----------
Ако някой не ме е разбрал, ще повторя пак.Уважение заслужават народите от бившата СССР, а не управляващите им, нито преди, нито сега.
Не съм фен нито на социализма, нито на фашизма и не желая да се вкарвам във филма на сравнението им.
Социализмът може да вирее и при демократична система:)
Фашизмът може да вирее само при тоталитарна система.
Съветският тоталитаризъм, който беше един извратен вид комунизъм не бива да се бърка със социализъм.
Само си чешате езиците....въпроса не е до Сталин и Хитлер или какъв к*р е изяла България....бля, бля...някой пък ми говори за кумонизъм.....
Я проявете по широк мироглед!
nikolaaaay
11-05-2012, 19:51
Социализмът може да вирее и при демократична система:)
Коя соц. държава е (била) демократична?
Susscrofa
11-05-2012, 20:36
Коя соц. държава е (била) демократична?
Tе и сега са такива:)
Ограничен си много:) Не чел и не познаващ нищо, продукт на медии и интернет:)
Типичен ГЕРБ-гласоподавател:)
Новоизбраният френски президент какъв е?
Какво според теб има в Норвегия, та дори и в Швеция и Финландия?:)
Не бъркай, социалистите и социалдемократите с тоталитарните режими в страните със съветско влияние преди края на студената война.:)
Това го приемем, ама заслувжават уважение и всички, които започнаха и водеха войната с Хитлер, а това определено не може да е монопол на СССР.
---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:56 ----------
Не някои, а всички! Сталин се опитва после да изсели цяла Украйна, ама това се оказва непосилен залък дори и за него. Иначе, както казва гн. Резун, Сталин и Хитлер са два ботуша от един чифт. На единият носа е малко извит наляво, а на другия надясно...
Много точно определение-за ботушите :)
---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:57 ----------
А и ще си сърбаме дълго при това :calc:
Това го приемем, ама заслувжават уважение и всички, които започнаха и водеха войната с Хитлер, а това определено не може да е монопол на СССР.
По този въпрос няма спор, още повече че СССР вече не съществува.
.....и все пак изказваш мнение и ти............
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:19 ----------
Приволожието през 20-те години, поинтересувай се за големият глад през 30-те години в Съветска Русия, какво се е случвало в районите на Украйна, на Кубан. Ако си чувал за Александър Солженицин, потърси и прочети някоя негова книга. Може да провериш коя е Евгения Гинзбург и какво е ГУЛаг. Желая успех :yawn:
Ми аз в общи линии това имах в предвид,но мразя да се впускам в дълги обяснения ,,Който търси намира.",въпроса е дали на някой му се търси....
Мир на праха на всички загинали в тая отвратителна касапница, независимо от коя страна са били!
Всички те са умирали, борейки се за някакви идеали!
Нека почетем паметта им с минутка мълчание и с нужното уважение!
Кои народи по-точно,защото поне аз знам за украинци,грузинци,белоруси,прибалтийци и много други,които са вършили черната работа на Вермахта..........
---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:26 ----------
Всички те са умирали, борейки се за някакви идеали!
Бих казал за да оцелеят.....
Кои народи по-точно,защото поне аз знам за украинци,грузинци,белоруси,прибалтийци и много други,които са вършили черната работа на Вермахта..........
---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:26 ----------
Бих казал за да оцелеят.....
Точно черната работа е погубила Хитлер.
Ако малко се е поучил от историята и е следвал политиката на Александър Велики, то целия свят е щял да завладее.
Ама на!
Като не е знаел, какво да прави- трепал е наред , дори и тия, които са го посрещали с хляб и сол.
Susscrofa
11-05-2012, 22:48
Точно черната работа е погубила Хитлер.
Ако малко се е поучил от историята и е следвал политиката на Александър Велики, то целия свят е щял да завладее.
Ама на!
Като не е знаел, какво да прави- трепал е наред , дори и тия, които са го посрещали с хляб и сол.
Всеки допуска грешки:)
Моето краино мнение...... хм дайте да видим, Няколко души (като казвам няколко души имам предвид .... абе те ще се сетят :)) от този форум как реагират на всичко свързано с Русия и СССР
Честит празник на русофилите и всеки който мисли че днеска е празник... - отговор - Сталин е убивал , виж глада от 20-та година , руснаците са комунисти
Защо се бъркат във вътрешните работи на Белорус..... -комунистите са убивали Лукашенко потушил протести
АЕЦ - русия иска да ни преебе те са комунисти 65 години сме били роби
Ако се разтърся съм сигурен че ще намеря още...
По принцип тези няколко души ....не искат да отговорят на конкретно поставени въпроси..... А аз се дразня от това , защото говорят със заучени фрази и реплики , когато свършат аргументите, се обръщат към некви линкове , писани от незнайни хора . "Прочети Солженицин" ... солженицин е бил малтретиран от този строй , как може този човек да даде честно мнение по въпроса?!?!?! Според мен той може да опише само лошите неща , а не е известно защо той е бил малтретиран , не се знае дали е бил доносник или кои ... съдейки по това къде е живял е ясно , кой е този човек и интересите на кого е представлявал цял живот (Държа да подчертая че за мене линковете не са ориентир). ЗАщо всичко свързано с русия трябва да се обръща на комунисти ??? Тези хора ( имам предвид СССР) са полетяли първи в космоса , построили са архитектурни шедъоври , написали са и имат една от най богатите литератури в света, извършили са най големия подвиг в историята на човечеството ......
Имам предвид простичкото нещо , че когато руснак каже че е руснак - той е горд от този факт (и има с какво да се гордее) АКо не сте забелязали , във всяка една точка на света , без значение дали става дума за мусулмани или христиани, черни или бели , страни от третия свят или от най развитите , където каквото се случи първи кацат самолетите на МЧС на руссия с помощите , всеки един конфликт който се заражда , руснаците винаги са против вкарване на войски и бомбандировки ....... ами явно не са все още толкова демократични колкото ЕС, САЩ и ООН
Пропуснал си и руснаци, защото и това е било.
Пропуснал си и руснаци, защото и това е било.
Пропуснали сте и немците които са вършели черната работа на руснаците , защото и това е било ;) И хитлер са го взривявали немци .......
nikolaaaay
12-05-2012, 15:00
Tе и сега са такива:)
Ограничен си много:) Не чел и не познаващ нищо, продукт на медии и интернет:)
Типичен ГЕРБ-гласоподавател:)
Новоизбраният френски президент какъв е?
Какво според теб има в Норвегия, та дори и в Швеция и Финландия?:)
Не бъркай, социалистите и социалдемократите с тоталитарните режими в страните със съветско влияние преди края на студената война.:)
Разочароваш ме тотално. Къде ще ми сравняваш френския президент със социализма в източна Европа. В Норвегия и Швеция няма и помен от социализъм, такъв какъвто беше у нас. То по тая логика и ФРГ е била социалистическа държава едни 30 години след войната. Компоти и компютри сравняваш.
Тамън да си помисля, че си интелигентно момче и изръсиш някоя мозъчна пръдня. Много пишеш и малко мислиш.
Скандинавските държави са силно социално ориентирани, понеже икономиките им са конкурентно-способни и могат да си го позволят. Бившите соц. държави искаха да са социално ориентирани, но нямаше как да се случи, понеже икономиките им работеха зле. Това доведе и до фалита на соц-а. В България към 87-ма, в Полша - около 1980г. Швеция, Финландия и Норвегия не съм чул да са пред фалит, но ти явно пак си на друго мнение.
Susscrofa
12-05-2012, 17:52
Разочароваш ме тотално. Къде ще ми сравняваш френския президент със социализма в източна Европа. В Норвегия и Швеция няма и помен от социализъм, такъв какъвто беше у нас. То по тая логика и ФРГ е била социалистическа държава едни 30 години след войната. Компоти и компютри сравняваш.
Тамън да си помисля, че си интелигентно момче и изръсиш някоя мозъчна пръдня. Много пишеш и малко мислиш.
Скандинавските държави са силно социално ориентирани, понеже икономиките им са конкурентно-способни и могат да си го позволят. Бившите соц. държави искаха да са социално ориентирани, но нямаше как да се случи, понеже икономиките им работеха зле. Това доведе и до фалита на соц-а. В България към 87-ма, в Полша - около 1980г. Швеция, Финландия и Норвегия не съм чул да са пред фалит, но ти явно пак си на друго мнение.
Tочно това имах предвид:)
Този път си си научил урока.:bounce8:
Социализъм може да има и извън тоталитарна система.:picnic:
А кое доведе до фалита на ЕС ??? С какво се отличава то зи фалит от онзи ???
А кое доведе до фалита на ЕС ??? С какво се отличава то зи фалит от онзи ???
Това е въпрос с ,,повишена" трудност.:):):)
Са някой ще се изрепчи,че ЕС не е фалирал.............но въпросът не е дали е фалирал а защо......
Ето виждаш ли , като задам неудобен въпрос всико мълчи.... Примерно някой може ли да и обясни разликите между същия този Гулаг и Гуантанамо ???? Като се има впредвид че онова е било преди 70г а гуантанамо е сега????
Няма неудобни въпроси,има неудобни отговори,отговори които първо не искаме да дадем на самите себе си защото тези отговори са в разрез с илюзиите с които живеем.
Дори и да не е фалирал ЕС рано или късно ще поеме гръцкият курс,всъщност Гърция е именно модела който трябва да следва ЕС,високи данъци и ниски заплати.
Ето виждаш ли , като задам неудобен въпрос всико мълчи.... Примерно някой може ли да и обясни разликите между същия този Гулаг и Гуантанамо ???? Като се има впредвид че онова е било преди 70г а гуантанамо е сега????
Аз бих ти 'обяснил', но за момента не виждам смисъл. Опитай сам, няма да ти е леко, но ако не успееш, ще ти се помогне.
Започни от това, че нямат нищо общо - едното е административна структура , а другото е военноморска база, на чиято територия има лагер за досъдебно задържане :notify:
[QUOTE=Pepo;1074885]Аз бих ти 'обяснил', но за момента не виждам смисъл. Опитай сам, няма да ти е леко, но ако не успееш, ще ти се помогне.
Започни от това, че нямат нищо общо - едното е административна структура , а другото е военноморска база, на чиято територия има лагер за досъдебно задържане :notify:[/QUOT
Официалната версия .....
Според мене и на двете места имаме политически затворници, едните не са искали комунисти , другите не са искали демократи ......
Между другото , по времето когато го имаше гулак , хората го одобряваха , точно като тебе сега ...... ГУантанамо е база където има лагер .... дрън-дрън..... абсолютно същото е само че ония бяха врагове на народа , сега тия се казват терористи ......
Мисля, че пак не разбра - ГУЛаг е административна структура, не е лагер! Твърдейки обратното е все едно да кажеш, че Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията” е наказателен лагер.
Не разбирам в какъв смисъл употребяваш термина 'официална версия' и ако смяташ, че има различна такава, би ли я споделил?
Какво значи да одобрявам или не съществуването на някаква администрация и ТИ как го прецени?
Правиш ли разлика между лагер за досъдебно задържане на лица участници във военен конфликт и над 500 лагера, някои от който цели градове с хора, осъдени по политически причини в мирно време?
За 30-тина години любимата ти Съветска власт изтребва над 2 милиона от собственото си население.
Нужно ли е да изпадаме до по детски елементарни примери, за да ти светне, че между едното и другото няма нищо общо?
Германия празнувала деня на победата... ама, моля ти се - те германците си умират от любов към руснаците :roll2:
Да, има го като официален празник и в Украйна - опитай се да го честитиш на някой украинец - ще останеш много учуден от реакцията :death:
Всичките бивши реСпублики, освен деня на победата имат един друг празник - Ден на Независимостта. Досещаш ли се защо :-)
Мисля, че пак не разбра - ГУЛаг е административна структура, не е лагер! Твърдейки обратното е все едно да кажеш, че Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията” е наказателен лагер.
Не разбирам в какъв смисъл употребяваш термина 'официална версия' и ако смяташ, че има различна такава, би ли я споделил?
Какво значи да одобрявам или не съществуването на някаква администрация и ТИ как го прецени?
Правиш ли разлика между лагер за досъдебно задържане на лица участници във военен конфликт и над 500 лагера, някои от който цели градове с хора, осъдени по политически причини в мирно време?
За 30-тина години любимата ти Съветска власт изтребва над 2 милиона от собственото си население.
Нужно ли е да изпадаме до по детски елементарни примери, за да ти светне, че между едното и другото няма нищо общо?
Германия празнувала деня на победата... ама, моля ти се - те германците си умират от любов към руснаците :roll2:
Да, има го като официален празник и в Украйна - опитай се да го честитиш на някой украинец - ще останеш много учуден от реакцията :death:
Всичките бивши реСпублики, освен деня на победата имат един друг празник - Ден на Независимостта. Досещаш ли се защо :-)
Точно двама украинци съм честитил , същия ден. Съветската власт не ми е любима - защо мислиш така???
Мисля че всеки със средно ниво на развитие разбра какво имах впредвид , дай да не се занимаваме с детско закачане на думи ..... Може ли да ми обясниш какво значение има мирното и немирното време ??? говорим за места за лишаване от свобода, заради политически възгледи, 2 милиона ми говориш??? ОК, моля те, провери броя на затворниците в момента в щатите или даже в Русия и ми кажи защо мислиш че не може да е имало 2 милиона бандити и изменници тогава ?!?!?!? Естествено че може и някой невинен да е имало (или няколко хиляди аз не знам , и точно това се чудя от къде располагате с толкова сигурна информация??? аз просто се питам как е възможно)....... Ти тръгваш да търсиш някакви термини - "досъдебно задържане" , следсъдебно задържане .....Ще кажеш това са терористи ... Добре дай да помислим , кой е по терорист този който години наред бомбардира , убива и се подиграва с една нация или този който е хванал оръжието и е тръгнал да го спира това ??? Това че са араби не ги прави хора с по малко чувства , кажи ми (не дай си боже , не го пожелавам на никой ) ако някой убие семейството ти , някой срещу когото нямаш икакъв шанс в честна битка и той го знае и се въсползва от това , какво ще направиш ??? Ще се подчинииш за да не те убият и тебе едва ли , жените самоубийци - ами като убиеш многодетното й семейство и някой й предложи да си отмъсти , дали ще приеме или не ( като имаш предвид че там веднъж омъжена жена е съвсем друго отколкото в европа , и аз не виждам някой освен тях си да има право да го промени)???? Имай предвид , повечето хора , независимо от расата или вярата , повечето са добри , трябва да направиш нещо за да предизвикаш дадена реакция!!!
Не , аз не съм за съветската власт и тя не ми е любима , просто когато говорите за нещо , казвайте всичко до край , не може да прочетеш две статийки в нета , погледаш CNN ( или разните разновидност към които включвам и нашите тв канали) , и без да помислиш поне малко да предаваш получената информация.
Май по нагоре в темата ме обвиняваха че хората ми дават линкове а аз само говоря без линкове .... Аз ако искам да чета статии ще ги намеря тези линкове и без чужда помощ , гугъл бълва за всички еднакво , мисля че тука е форум и трябва да се изразява мнението на всеки участник а не мнението на някой си който е написал статийка.......
rossenvn
14-05-2012, 19:58
Естествено че може и някой невинен да е имало (или няколко хиляди аз не знам , и точно това се чудя от къде располагате с толкова сигурна информация???
Това е най-веселото нещо, което съм чел скоро. Давай, аз съм ти фен:roll2:.
Susscrofa
14-05-2012, 20:26
Точно двама украинци съм честитил , същия ден. Съветската власт не ми е любима - защо мислиш така???
Мисля че всеки със средно ниво на развитие разбра какво имах впредвид , дай да не се занимаваме с детско закачане на думи ..... Може ли да ми обясниш какво значение има мирното и немирното време ??? говорим за места за лишаване от свобода, заради политически възгледи, 2 милиона ми говориш??? ОК, моля те, провери броя на затворниците в момента в щатите или даже в Русия и ми кажи защо мислиш че не може да е имало 2 милиона бандити и изменници тогава ?!?!?!? Естествено че може и някой невинен да е имало (или няколко хиляди аз не знам , и точно това се чудя от къде располагате с толкова сигурна информация??? аз просто се питам как е възможно)....... Ти тръгваш да търсиш някакви термини - "досъдебно задържане" , следсъдебно задържане .....Ще кажеш това са терористи ... Добре дай да помислим , кой е по терорист този който години наред бомбардира , убива и се подиграва с една нация или този който е хванал оръжието и е тръгнал да го спира това ??? Това че са араби не ги прави хора с по малко чувства , кажи ми (не дай си боже , не го пожелавам на никой ) ако някой убие семейството ти , някой срещу когото нямаш икакъв шанс в честна битка и той го знае и се въсползва от това , какво ще направиш ??? Ще се подчинииш за да не те убият и тебе едва ли , жените самоубийци - ами като убиеш многодетното й семейство и някой й предложи да си отмъсти , дали ще приеме или не ( като имаш предвид че там веднъж омъжена жена е съвсем друго отколкото в европа , и аз не виждам някой освен тях си да има право да го промени)???? Имай предвид , повечето хора , независимо от расата или вярата , повечето са добри , трябва да направиш нещо за да предизвикаш дадена реакция!!!
Не , аз не съм за съветската власт и тя не ми е любима , просто когато говорите за нещо , казвайте всичко до край , не може да прочетеш две статийки в нета , погледаш CNN ( или разните разновидност към които включвам и нашите тв канали) , и без да помислиш поне малко да предаваш получената информация.
Май по нагоре в темата ме обвиняваха че хората ми дават линкове а аз само говоря без линкове .... Аз ако искам да чета статии ще ги намеря тези линкове и без чужда помощ , гугъл бълва за всички еднакво , мисля че тука е форум и трябва да се изразява мнението на всеки участник а не мнението на някой си който е написал статийка.......
Много смешно:))))
Според теб, възможно ли е Путин да бъде разследван за секс в президентския му кабинет и ако докажат, че го е направил, да го свалят?
Отговори си на този въпрос и ще разбереш разликата, а тя е ФУНДАМЕНТАЛНА:)
Русия върви към република от тоталитарно-олигархо-монархичен тип:)
Гулаг да се сравнява с Гуантанамо е смешно:)
valio 323
14-05-2012, 21:00
Като гледам заглавието на темата мога да кажа едно.Поклон пред гибелта на всичките воиници дали живота си.....Относно Европа въпрос на време е всеки да се върне към собствената си самоличност....и когато престанем да внасяме немско мляко по 0.95ст на границата може би ще ни потръгне селск. стопанство...
rossenvn
14-05-2012, 21:02
Като гледам заглавието на темата мога да кажа едно.Поклон пред гибелта на всичките воиници дали живота си.....Относно Европа въпрос на време е всеки да се върне към собствената си самоличност....и когато престанем да внасяме немско мляко по 0.95ст на границата може би ще ни потръгне селск. стопанство...
Какво точно му гледаш на заглавието? И ти ли още не си разбрал, че това са две съвсем различни неща? Явно, за съжаление....
п.п. То и самият автор на темата не е наясно, но на него му е простено - все пак е русофил:-)
И пак, все едно сте чели друг пост.....
---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:01 ----------
Много смешно:))))
Според теб, възможно ли е Путин да бъде разследван за секс в президентския му кабинет и ако докажат, че го е направил, да го свалят?
Отговори си на този въпрос и ще разбереш разликата, а тя е ФУНДАМЕНТАЛНА:)
Русия върви към република от тоталитарно-олигархо-монархичен тип:)
Гулаг да се сравнява с Гуантанамо е смешно:)
Естественно че не ... путин управлява , амеркианския президент е еврейска марионетка.........
И кое е смешното според тебе???? Само това че см сравнил нещо, или имаш мисли по впроса ??? Или ти е смешно че в предния пост е написано че е смешно ????
И пак, все едно сте чели друг пост.....
---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:01 ----------
Естественно че не ... путин управлява , амеркианския президент е еврейска марионетка.........
A Дали и Путин не е еврейска марионетка?
Те евреите и там си имат силно лоби от край време.......
A Дали и Путин не е еврейска марионетка?
Те евреите и там си имат силно лоби от край време.......
Ами може , но поне не е толкова ясно изразено :) . Съмнявам се по този повод щото все пак путин има някаква власт , незнам.... според мене той просто е един от тях (имам предвид не евреите а олигарсите :) )
Далеч съм от мисълта че русия е прфектна ,аз мога да изброя много неща които не ми харесват в русия и много големи плюсове на щатите , но въпроса е в това че ако се разтърсиш , на нито един въпрос зададен от мене няма отговор , има само заучени реплики и цитирани статийки, не съм казал че задължително аз съм прав , ама не може да даваш мнение по въпроса и да ми даваш линк към чуждо мнение .... поне според мене е така, аз казвам как аз мисля .
Повече няма да пиша по темата , няма смисъл.....
И ти да напишеш нещо мъдро!
Що ти трябваше да продължаваш :picnic:
И ти да напишеш нещо мъдро!
Що ти трябваше да продължаваш :picnic:
Ето за тези инфантилни коментари става дума......
valio 323
15-05-2012, 20:11
Какво точно му гледаш на заглавието? И ти ли още не си разбрал, че това са две съвсем различни неща? Явно, за съжаление....
п.п. То и самият автор на темата не е наясно, но на него му е простено - все пак е русофил:-)
Ами темата е за деня на победата.Денят на Европа не го броя.....Точно на този ден нещо е станало според световната енциклопедия.Това да е русофил е великолепно.Толкова сме близки като хора че не е истина.Нямате си и на представа колко ни е дърпала Русия преди време.Много е лесно да си 20-25 год и да пишеш неща за които само си чувал от този или онзи.Повярваи животът преди години бе с пъти по добър.Е имаше си и негативни страни но като цяло само ще го сънуват някои.Такава простотия и наркомания не е била никога тогава както сега.Е може би расъждавам така понеже баба ми е Русначка....та имам жилка....:popesmiley: но повярваи хората там още ни харесват и обичат.Не са като нас дупедавци....
.Нямате си и на представа колко ни е дърпала Русия преди време.
......и все назад,от ,,освобождението" от турско робство та до ден днешен!
Почети малко......
Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”
“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
Русчук, 1-й Март 1886 г.
З.Стоянов
Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.
“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.
Захарий Стоянов
Кой въстана срещу нашето свещено дело – съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навля*зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре*щу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него*вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив*ница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на Бълга*рия ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой поду*чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се поди*гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин – Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събра*ние, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бълга*рия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” – Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи*янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !” – Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.
И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне
Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дьрзостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александьр III… Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…
Захари Стоянов
Най-големият ни неприятел днес е официална Русия
След поредица от напомняния на руски дипломати, правителството на Княжество България чрез нарочно упълномощеното си лице - г-н Кирияк Цанков подписва в Санкт Петербург споразумение за погасяване на т.н. окупационен дълг към Русия, покриващ разходите по издръжката на 50000 руски окупационен корпус за 2 години. Договорената сума е 10 618 250.43 рубли (със златен еквивалент на 32 тона злато по пазарна цена). По късно във връзка с подписаното споразумение, княз Александър I Батенберг издава на 24.12.1883 г. Указ № 1144. Указът е публикуван в бр.2 на "Държавенъ вестникъ" от 10 януари 1884 г. Неговият член І гласи: “Княжеското българско Правителство припознава да дължи на Руското Императорско правителство за разходите по окупацията на Императорските Руски войски, съгласно с определенията на Берлинский договор, сумата от десет милиона, шестстотин осемнадесет хиляди, двеста петдесет книжни рубли и четиридесет и три копейки”.
По-нататък в член ІІ на договора четем: “Княжеското Правителство задължава се да изплати този дълг, както следва: На 1/13 септемврий 1883 г. четиристотин хиляди рубли; в разстояние на дванадесет години от 1884 до 1895, всяка една година по осемстотин хиляди рубли, които ще се плащат в два срока, 1/13 януарий, на 1/13 юлий всяка година, сиреч на всяки от тези два срока, по четиристотин хиляди рубли. На 1/13 януарий 1896 година четиристотин хиляди рубли и на 1/13 юлий същата година остатъкът, двеста осемнадесет хиляди двеста петдесет рубли и четиридесет и две копейки”. Член ІV уточнява, че Руската империя няма да изисква изплащането на каквато и да е лихва върху количеството на въпросния дълг.
Това съм го чел естествено, най важното тука е тази част- "са биле против официална Русия". Ние говорим за хората .... Това са единствените , които са пролели своята кръв за нас ..... Следващия път като си на Шипка просто се опитай да си представиш какво са преживяли тези хора ..... Но, това е съвсем друга война и история , ето на какво се натъкнах вчера ...... това не са мисли на някой, а реч произнесена от Алън Фостър Дълес по отношение на "соцблока" илантплн, брилиантно испълнение , няма спор....... но от ЧОВЕШКА гледна точка мръсно и нечестно , но това е цялата човешка история мръсна и нечесна :) http://www.youtube.com/watch?v=-txCrMtKM2c - като го изгледаш , помисли колко от нещата казани там са направени , аз бях , меко казано , учуден!!! :) Има малко собствени мисли на автора на клипа ама нас ни интересува самата реч.....
По отношение на това кой кого накъде е дръпнал :) Ще кажа едно за 20-30г са построили държавата в която живееш , имам предвид заводи , пътища , мостове , курорти , градове......и може би апартамента от който пишеш :), ние за 20г , сме построили отсечката на магистралата от чирпан до стара загора , каквото и да пишеш след това , факта си остава факт
nikolaaaay
16-05-2012, 11:04
Това съм го чел естествено, най важното тука е тази част- "са биле против официална Русия". Ние говорим за хората .... Това са единствените , които са пролели своята кръв за нас ..... Следващия път като си на Шипка просто се опитай да си представиш какво са преживяли тези хора ..... Но, това е съвсем друга война и история , ето на какво се натъкнах вчера ...... това не са мисли на някой, а реч произнесена от Алън Фостър Дълес по отношение на "соцблока" илантплн, брилиантно испълнение , няма спор....... но от ЧОВЕШКА гледна точка мръсно и нечестно , но това е цялата човешка история мръсна и нечесна :) http://www.youtube.com/watch?v=-txCrMtKM2c - като го изгледаш , помисли колко от нещата казани там са направени , аз бях , меко казано , учуден!!! :) Има малко собствени мисли на автора на клипа ама нас ни интересува самата реч.....
Тази "реч" циркулира в Русия и България само. Интересно как е направен превод на речта, след като оригинална версия на английски НЯМА. В същото време американският архив от онзи период е разсекретен и такава реч не е открита.
Освен, че няма как да преведеш нещо, което го няма в оригинал, си личи, че текстът е писан от руснак. Никой американец няма да каже, че руският народ е "най-непокорния" по простата причина, че това е далече от истината. Руснаците винаги са били с крепостно мислене и винаги са искали да имат цар, генсек или пожизнен президент-премиер. Нищо непокорно няма в това.
Речта на Дълес, планът Ран-ът и тем подобни измислици са си чиста пропаганда. Няма никакви доказателства за съществуването на такива неща. За Ран-ът има доказателства, че не съществува в този вид, който циркулира в България.
http://lam.yuku.com/topic/3087/t/1945-CIA-Allen-Dulles.html#.T7ImoFKTKnB
nikolaaaay
16-05-2012, 11:40
По отношение на това кой кого накъде е дръпнал :) Ще кажа едно за 20-30г са построили държавата в която живееш , имам предвид заводи , пътища , мостове , курорти , градове......и може би апартамента от който пишеш :), ние за 20г , сме построили отсечката на магистралата от чирпан до стара загора , каквото и да пишеш след това , факта си остава факт
Кои заводи се построиха, които са рентабилни и работят и сега?! Май не са много тези. Построиха се безсмислени огромни комбинати, които в условията на пазарна икономика фалираха скоропостижно и отидоха за скрап.
В западна Европа всичките хиляди км. магистрали, които ги има в момента се построиха след войната, в Бг се построиха 60 км. от София до Правец и 150 км. от София до малко след Пловдив. 200 км. магистрали за 45 години. За панелен апартамент и Лада се чакаше по 10-15 години.
Най-голямата спортна зала побираше 1000 човека, летище София беше като провинциална автогара, пътят до Варна беше (и все още е) двулентов.
В последните 20 години се построиха много повече "курорти" и апартаменти, но това не е мерило за силата на икономиката.
Построи се и повече инфраструктура, не е вярно, че е само отсечката от Чирпан до Стара Загора. Доста повече неща се направиха, въпреки че социализма остави държавата във фалит 1990г. Имахме мизерен БВП, голям външен дълг и нерентабилни предприятия. Ти като имаш купонна система и дефицит на основни храни как очакваш да се строи инфраструктура?! В последните 10 години и тоя процес се задвижи. Магистралите специално са повече отколкото през онези 45 години.
Тая драматична носталгия към социализма е излишна. Ти ако не си доволен от личната си реализация, това не означава, че трябва да прославяш социализма като система, която е по-добра от сегашната. Това просто не е вярно.
Сините гущери от първата част на мнението ще ги пропусна... но хайде стига се хвалили с построеното, защото за същия период държавите с нормално обществено устройство, не само построиха повече, но и се образоваха повече, създадоха по-добра здравна система, пенсионна система, работеща икономика и най-важното - гражданско общество.
Та да ми се хвалиш, че си вдигнал къща, когато до теб за същото време някой е построил комплекс, не мерси.
nikolaaaay
16-05-2012, 11:48
Та да ми се хвалиш, че си вдигнал къща, когато до теб за същото време някой е построил комплекс, не мерси.
Не къща, а по-скоро продънена колиба.
Susscrofa
16-05-2012, 15:38
Кои заводи се построиха, които са рентабилни и работят и сега?! Май не са много тези. Построиха се безсмислени огромни комбинати, които в условията на пазарна икономика фалираха скоропостижно и отидоха за скрап.
В западна Европа всичките хиляди км. магистрали, които ги има в момента се построиха след войната, в Бг се построиха 60 км. от София до Правец и 150 км. от София до малко след Пловдив. 200 км. магистрали за 45 години. За панелен апартамент и Лада се чакаше по 10-15 години.
Най-голямата спортна зала побираше 1000 човека, летище София беше като провинциална автогара, пътят до Варна беше (и все още е) двулентов.
В последните 20 години се построиха много повече "курорти" и апартаменти, но това не е мерило за силата на икономиката.
Построи се и повече инфраструктура, не е вярно, че е само отсечката от Чирпан до Стара Загора. Доста повече неща се направиха, въпреки че социализма остави държавата във фалит 1990г. Имахме мизерен БВП, голям външен дълг и нерентабилни предприятия. Ти като имаш купонна система и дефицит на основни храни как очакваш да се строи инфраструктура?! В последните 10 години и тоя процес се задвижи. Магистралите специално са повече отколкото през онези 45 години.
Тая драматична носталгия към социализма е излишна. Ти ако не си доволен от личната си реализация, това не означава, че трябва да прославяш социализма като система, която е по-добра от сегашната. Това просто не е вярно.
Нефтохим, няколко "малки" теца, десетки "Вец-чета", добивна промишленост /работеща и сега/. Асарел медет, соди девня, са добър пример, не ми се изброява повече.:)
Железопътни линии, пътища /според нуждите от тях/.
Аз предпочитам вместо да строим магистрали, за да преминават стоки, да се ползва железопътния транспорт, който умишлено фалираха.
Училища, детски градини, ясли и т.н.
Работеща икономика имаше, но когато трябваше да се преструктурира, Горби развя бялото знаме и соц блока загуби студената война.:)
Нефтохим, няколко "малки" теца, десетки "Вец-чета", добивна промишленост /работеща и сега/. Асарел медет, соди девня, са добър пример, не ми се изброява повече.:)
Железопътни линии, пътища /според нуждите от тях/.
Аз предпочитам вместо да строим магистрали, за да преминават стоки, да се ползва железопътния транспорт, който умишлено фалираха.
Училища, детски градини, ясли и т.н.
Работеща икономика имаше, но когато трябваше да се преструктурира, Горби развя бялото знаме и соц блока загуби студената война.:)
Преструкторирането беше наложително защото блока вече беше загубил икономически студената война.
И им оставаха 2 варианта, от който бе избран по-изгодния за тях.
Да капитализират политическата си власт.
А вие ми обяснявайте колко бил по-добър комунизма... по-добър но за партийно-феодалната клика.
Susscrofa
16-05-2012, 16:34
Преструкторирането беше наложително защото блока вече беше загубил икономически студената война.
И им оставаха 2 варианта, от който бе избран по-изгодния за тях.
Да капитализират политическата си власт.
А вие ми обяснявайте колко бил по-добър комунизма... по-добър но за партийно-феодалната клика.
Не съм казвал никъде, че тоталитарният режим е бил добър:)
Просто не мога да твърдя, че нищо не е правено, както и, че сме тъпкали на едно място.
Глупотевини, от рода на: нищо не е направено, построено и създадено, не ми се слушат.
Това е била политическата реалност наложена ни от великите сили, това е била реалността, това е било създадено, а то не е никак малко.
Не съм казвал никъде, че тоталитарният режим е бил добър:)
Просто не мога да твърдя, че нищо не е правено, както и, че сме тъпкали на едно място.
Глупотевини, от рода на: нищо не е направено, построено и създадено, не ми се слушат.
Това е била политическата реалност наложена ни от великите сили, това е била реалността, това е било създадено, а то не е никак малко.
Малко е бре, това е проблема.
На фона на другите е малко.
Не е нищо... но пак повтарям, сравнено с другите е малко.
И не върви да се хвалиш с това.
nikolaaaay
16-05-2012, 19:09
Ако се сравняваме с африканските държави (и то не всички) тогава през социализма е направено нещо. Ако се сравняваме с европейските държави извън соц. блока развитието ни е незначително и жалко.
Каква работеща икономика имахме когато нямаше елементарни битови стоки по магазините. Не може един народ да се реди на опашки да си купи дрехи да се облече и да няма кисело мляко по магазините след 9,30 ч. и да има работеща икономика.
Ако беше работеща икономиката щеше да има инфраструктура още тогава, а то нямаше.
Била е работеща икономиката първите 10-15 години след 1944 докато хората са били ентусиазирани. След това никой не си даваше зор да работи. Крадеше се на всякакво ниво - от магазини, от заводи, от администрацията. От държавното най-лесно се краде, щото е ничие.
Социализмът е сбъркана философия като икономическа система. Там където няма конкуренция няма и развитие. Затова и Горбачов го ликвидира. Нямаше какво да се преструктурира, защото цялостната концепция се провали. Нямаше нито една планова икономика, която да осигурява добър стандарт на населението. Стана така, че Запада стана по социален от социалистическите страни, понеже икономиките им са конкурентни и могат да осигурят висок стандарт и качествено здравеопазване, образование, инфраструктура и т.н.
Ако се сравняваме с африканските държави (и то не всички) тогава през социализма е направено нещо. Ако се сравняваме с европейските държави извън соц. блока развитието ни е незначително и жалко.
Каква работеща икономика имахме когато нямаше елементарни битови стоки по магазините. Не може един народ да се реди на опашки да си купи дрехи да се облече и да няма кисело мляко по магазините след 9,30 ч. и да има работеща икономика.
Ако беше работеща икономиката щеше да има инфраструктура още тогава, а то нямаше.
Била е работеща икономиката първите 10-15 години след 1944 докато хората са били ентусиазирани. След това никой не си даваше зор да работи. Крадеше се на всякакво ниво - от магазини, от заводи, от администрацията. От държавното най-лесно се краде, щото е ничие.
Социализмът е сбъркана философия като икономическа система. Там където няма конкуренция няма и развитие. Затова и Горбачов го ликвидира. Нямаше какво да се преструктурира, защото цялостната концепция се провали. Нямаше нито една планова икономика, която да осигурява добър стандарт на населението. Стана така, че Запада стана по социален от социалистическите страни, понеже икономиките им са конкурентни и могат да осигурят висок стандарт и качествено здравеопазване, образование, инфраструктура и т.н.
Добре де , защо построеното задължително значи че комунизма е добро ??? Кои други държави в европа имате предвид??? Защото половината от държавите също са строени от комунягите , а другата половина се е строяла с векове ...... Кажете ми освен отсечката Чирпан-Стара загора какво е построено ???? за същите тия 20 години ??? О сори метрото .... това го бях забравил!!!
Но също така не може да отречете че по голямата част от населението има апартаменти , даже по няколко , да испреваря събитията , тези които ще кажат че са панелени и не са хубави , приемам ключове от всякакви апартаменти ;)
Живея в Гърция,за жалост юли се прибирам и апартамента от който пиша на е продукт на социалистическата панелна архитектура ;)
Говори за простия руски войник мрял на Шипка,а какво мислиш,дали е мрял по собствено желание?
Имаш ли идея от понятието крепостен селянин и колко години е била военната служба в царска Русия?
"Моля ви се, где на друго място под ясното небе има такова блаженство, каквото същ
ествува в България — особено по селата? Когато нашите сиромаси освободители (простите солдати) преминаха в България, още на Свищов те прехапаха език. Като видяха, че братушките, за които те имаха понятие от по-напред, че са някакви си същества без облекло, без къщи и покъщнини, ходят по улиците да подават ръка на проходящите, като ги видяха, казвам, че на всякого в къщата могат да се поберат по 20 техни семейства; че яхърите им са сто пъти по-добри от техните в Русия хашеви и изби, неволно почнаха да псуват. „Проклети братушки! От какво се вие оплаквахте? От какво искахте да ви освободим?“ — питаха те, нещастниците, нашите селяни, а тия последните им отговаряха: „От турки и черкези, братушко.“
Другояче не можеше и да бъде. Руският селянин, наречен „мужик”, спи на „печката“ заедно с цялото си семейство, на което за постелка и завивка служи мазният и миризливият кожух. Неговата изба, или къща, прилича на нашите кочини. За градинка, лозици, двор, нови дрешки и пр. той е петимен. Всичкото му съществувание принадлежи на помещика, на пристава, на полосната старшина, на попа и пр. Пред всички той е обязан да сваля своята кирлива шапка и да се кланя до земята. Той не прилича на човек даже, а на четвероножно животно. Догдето той стигне нашия селянин, трябва да се минат стотина години. Да не говорим за ирландците, за френците, италианците, румънците и други още народи, които са скотове, а не хора."
Повярваи животът преди години бе с пъти по добър.Е имаше си и негативни страни но като цяло само ще го сънуват някои.Такава простотия и наркомания не е била никога тогава както сега.Е може би расъждавам така понеже баба ми е Русначка....та имам жилка....:popesmiley: но повярваи хората там още ни харесват и обичат.Не са като нас дупедавци....
Ето това е истината, през социализма хората живееха по-добре, бедността, безработицата и престъпността бяха в пъти по-малко. Социалното неравенство също беше много по-слабо изразено. Сега за 22 години икономиката затъва все повече и болшинството от хората стават все по- бедни. Силно намалените активи на икономиката попадат в ръцете на една малка група от хора които в симбиоза с държавата скубят данъкоплатците. Това че по-онова време не е имало храни и дрехи по магазините въобще не е вярно.
Susscrofa
17-05-2012, 08:25
Живея в Гърция,за жалост юли се прибирам и апартамента от който пиша на е продукт на социалистическата панелна архитектура ;)
Говори за простия руски войник мрял на Шипка,а какво мислиш,дали е мрял по собствено желание?
Имаш ли идея от понятието крепостен селянин и колко години е била военната служба в царска Русия?
[ той стигне нашия селянин, трябва да се минат стотина години. Да не говорим за ирландците, за френците, италианците, румънците и други още народи, които са скотове, а не хора."
Сега като върнат драхмата и този апартамент ще струва колкото боксониера в Овча купел /панелка/:)
Залитна в крайности за руския войник.
Баба ми лка и пръст беше приютявала и французи и немци и руснаци в селската им къща, казваше, че и сред едните и сред другите е имало и читави и лоши. Само дет французите са подарявали шоколади:)
"Моля ви се, где на друго място под ясното небе има такова блаженство, каквото същ
ествува в България — особено по селата? Когато нашите сиромаси освободители (простите солдати) преминаха в България, още на Свищов те прехапаха език. Като видяха, че братушките, за които те имаха понятие от по-напред, че са някакви си същества без облекло, без къщи и покъщнини, ходят по улиците да подават ръка на проходящите, като ги видяха, казвам, че на всякого в къщата могат да се поберат по 20 техни семейства; че яхърите им са сто пъти по-добри от техните в Русия хашеви и изби, неволно почнаха да псуват. „Проклети братушки! От какво се вие оплаквахте? От какво искахте да ви освободим?“ — питаха те, нещастниците, нашите селяни, а тия последните им отговаряха: „От турки и черкези, братушко.“
Другояче не можеше и да бъде. Руският селянин, наречен „мужик”, спи на „печката“ заедно с цялото си семейство, на което за постелка и завивка служи мазният и миризливият кожух. Неговата изба, или къща, прилича на нашите кочини. За градинка, лозици, двор, нови дрешки и пр. той е петимен. Всичкото му съществувание принадлежи на помещика, на пристава, на полосната старшина, на попа и пр. Пред всички той е обязан да сваля своята кирлива шапка и да се кланя до земята. Той не прилича на човек даже, а на четвероножно животно. Догдето той стигне нашия селянин, трябва да се минат стотина години. Да не говорим за ирландците, за френците, италианците, румънците и други още народи, които са скотове, а не хора."
Е като почнете да хвалите това турско РОБСТВО, направо ми настръхват косите ....... Какъвто и да е бил руския войник , само той се е застъпил за нас...... ;)
---------- Post added at 05:57 ---------- Previous post was at 05:52 ----------
Ето това е истината, през социализма хората живееха по-добре, бедността, безработицата и престъпността бяха в пъти по-малко. Социалното неравенство също беше много по-слабо изразено. Сега за 22 години икономиката затъва все повече и болшинството от хората стават все по- бедни. Силно намалените активи на икономиката попадат в ръцете на една малка група от хора които в симбиоза с държавата скубят данъкоплатците. Това че по-онова време не е имало храни и дрехи по магазините въобще не е вярно.
Ти пък съвсем го описа тоя комунизъм като някъкъв рай на земята..... Сега си жънеме плодовете на социализма..... въпреки че ако всички почнат да исплащат "Откраднатите" апартаменти то веднага ще дръпнем напред , щото тия комунисти да не са били извънземни и са излетели на някъде ... това сме ние и наще родители ...които сме крали ..... нали така излиза ... но недай си боже да се върне "ХУБАВОТО" време на соца
---------- Post added at 05:59 ---------- Previous post was at 05:57 ----------
Сега като върнат драхмата и този апартамент ще струва колкото боксониера в Овча купел /панелка/:)
Залитна в крайности за руския войник.
Баба ми лка и пръст беше приютявала и французи и немци и руснаци в селската им къща, казваше, че и сред едните и сред другите е имало и читави и лоши. Само дет французите са подарявали шоколади:)
Ей тия французи...... голяма работа са :) Ама и баба ти е знаела кой да приюти..... :)
Е като почнете да хвалите това турско РОБСТВО, направо ми настръхват косите ....... Какъвто и да е бил руския войник , само той се е застъпил за нас...... ;)
Точно пък аз да хваля турското робство нема да стане!
Не се е застъпил руският солдат за нас,а Русия си е гледала и гонила имперските интереси!Войника е войник,и на Луната да го пратиш ще воюва!
---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 08:59 ----------
Ако върнат драхмата ойде ЕС,така,че боксониера в Овча Купел ще струва колкото овча глава в гръцка месарница :):):)
Susscrofa
17-05-2012, 09:16
Не се е застъпил руският солдат за нас,а Русия си е гледала и гонила имперските интереси!Войника е войник,и на Луната да го пратиш ще воюва!
Ако върнат драхмата ойде ЕС,така,че боксониера в Овча Купел ще струва колкото овча глава в гръцка месарница :):):)
Ти пък нищо не каза:)
Това все едно ти да си заминеш, ако някой ти отреже нокътя на палеца:)
Ще фалираш Германия ли? Хахаха, това е възможно само, ако загубят война.
---------- Post added at 06:16 ---------- Previous post was at 06:10 ----------
Имперския интерес няма нищо общо със съзнанието, морала и достойнството на воюващите субекти:)
Това не са били професионални войници, воюващи за пари:)
Нали знаеш защо САЩ толкова настояваха за профи войници, защото при тях няма никакво значение, за кой мрЪт. Руснаците са знаели за каква кауза мрЪт. Без този мотив, с това в пъти по-лошо въоръжение, логистика и подготвеност от турската армия са били обречени на поражение.
По онова време войни са се печелели основна с кауза и мисия, а иначе "големите" винаги са имали интереси зад тази войнишка романтика.
---------- Post added at 06:16 ---------- Previous post was at 06:10 ----------
Имперския интерес няма нищо общо със съзнанието, морала и достойнството на воюващите субекти:)
Това не са били професионални войници, воюващи за пари:)
Нали знаеш защо САЩ толкова настояваха за профи войници, защото при тях няма никакво значение, за кой мрЪт. Руснаците са знаели за каква кауза мрЪт. Без този мотив, с това в пъти по-лошо въоръжение, логистика и подготвеност от турската армия са били обречени на поражение.
По онова време войни са се печелели основна с кауза и мисия, а иначе "големите" винаги са имали интереси зад тази войнишка романтика.
Суско ти ме разочарова....
Каква романтика,какво съзнание?
Войната официално си е наречена Руско-Турска,нарицателното ,,Освободителна" е лепнато години по-късно,а войната за България си е наречена от Русия окупация,окупация за която сме си платили разходите.
Що не споменава никой нищо за умрелите в тази война финландци или тяхната кръв не се брои?
Освен на Балканите тази война е имала и Кавказки фронт,войната си е чисто между Русия и Турция с благоприятен ефект за България.
Руската армия по онова време си е била един вид професионална,25 години служба със заплащане в пари и земя.........
Susscrofa
17-05-2012, 09:31
Суско ти ме разочарова....
Каква романтика,какво съзнание?
Войната официално си е наречена Руско-Турска,нарицателното ,,Освободителна" е лепнато години по-късно,а войната за България си е наречена от Русия окупация,окупация за която сме си платили разходите.
Що не споменава никой нищо за умрелите в тази война финландци или тяхната кръв не се брои?
Освен на Балканите тази война е имала и Кавказки фронт,войната си е чисто между Русия и Турция с благоприятен ефект за България.
Руската армия по онова време си е била един вид професионална,25 години служба със заплащане в пари и земя.........
Не знаех, че до сега съм те очаровал:)
Говорех само за войниците, чети внимателно.
Говорех само за войниците, чети внимателно.
Е и аз за тях говоря....
Ти как стигна до извода,че са тръгнали с кеф,чисти пориви и емоции да воюват?
Сусе та тия крепостни,необразовани мужчини едва ли са знаели за България и българи..............
Е и аз за тях говоря....
Ти как стигна до извода,че са тръгнали с кеф,чисти пориви и емоции да воюват?
Сусе та тия крепостни,необразовани мужчини едва ли са знаели за България и българи..............
Е та точно тези които са служели не са били баш тези мужици за които говориш, било е много престижно да служиш в армията ..... Второто нещо , за руснака славяните са братя , за нас са позор, когато мятаха бомби по сърбия , ние се бяхме навели ,а те даваха концерти по площадите , ( нали няма да кажеш че концерти дават мръсни мужици на които им е платено да дават концерти 20 години :) ) . А плюс това знаеш ли колко молби и писма е мало към руснаците да почнат война , например освен нас и арменците се нуждаели отчаяно от тяхната помощ ....
Малко е бре, това е проблема.
На фона на другите е малко.
Не е нищо... но пак повтарям, сравнено с другите е малко.
И не върви да се хвалиш с това.
Сегашната икономика се крепи на отраслите създадени по време на социализма, енергетика, химия, машиностроене и т.н. Много се затриха включително и високо технологични като роботостроене, производство на електроника, полупроводници и др. ама това е друг въпрос.
Сегашната икономика се крепи на отраслите създадени по време на социализма, енергетика, химия, машиностроене и т.н. Много се затриха включително и високо технологични като роботостроене, производство на електроника, полупроводници и др. ама това е друг въпрос.
То за това и е на такова дередже сегашната ни икономика... защото 75% от нея умряха още с края на строя, от останалите 25% се открадна каквото може (от същите които властваха през строя) и тук там нещо оцеля.
Роботостроене викаш, електроника, цели и още по-цели проводници :biggrin::biggrin::biggrin:
Позволи ми да съм бил по тия заводи 90 те години... да знам колко светлинни години назад бяха от истината.
Да се гордееш с ЕЛКА ХХ когато японците я сместват в 5 пъти по-малко място и с 3 пъти повече функции или с Правец 16 когато американците вече продават на дребно 32 битови с копроцесори, с ТВ което вече има дистанционно, когато вносен с пъти по-добро качество излиза 30% по-евтино.
Високи технологии ли рече или опитваш да заблудиш забравилите/по-младите?
Нищо не знаеш, положението е такова защото умишлено се съсипват и продават на парче. То това беше и идеологията на прехода където не се знае кога ще го преходим.
Китай какви компютри правеха преди 30 години. Цели проводници също правехме и завода в Бургас го продахме на турчин без пари.
Нищо не знаеш, положението е такова защото умишлено се съсипват и продават на парче. То това беше и идеологията на прехода където не се знае кога ще го преходим.
Китай какви компютри правеха преди 30 години. Цели проводници също правехме и завода в Бургас го продахме на турчин без пари.
Лъжеш като комунист :biggrin:
Казах ти, че съм бил в заводите бре... съсипването (с комунистически фирмички на вход и изход) и разпродажбата (което си беше чиста проба капитализиране на комунистическата власт) бяха доста по-късно.
Когато през бюджета чрез тия предприятия бяха посъбрани и парите на хората.
Та да се върнем на 90 та... Елка ХХ с/у Касио?
ТВ Велико Търново 885 с/у Филипс?
Правец 16 с/у Ейпъл, ИБМ и т.н. 32 битови с копроцесори?
Китай ли, боже опази... Китай произвежда защото е ЕВТИНО, отива Ейпъл и финансира завода, после китаеца краде технологията и прави ментета, с които финансира нов завод за нови ментета и т.н.
Ейпъл си траят защото инак трябва да плащат 10 - 50 пъти по-високи заплати.
Лъжеш като комунист... :twisted:
Къде си бил, какво си правил и на колко години си бил тогава. Ти освен да се пениш и да повтаряш заучени шаблони друго май не можеш.
Комуниста се пени :D
Като ми отговориш смислено тогава ще ти давам сметка какво съм правил по заводите.
Високи технологии с 5 до 25 години изостанали технологии не се правят бре червенотиквеничковчета 8)
Няма какво да кажеш затова.
nikolaaaay
17-05-2012, 22:39
Баш си беше вярно. Аз съм на 36 и си спомням много добре какво обикаляне на магазините падаше. Само като тръгне слух, че еди къде си са пуснали маратонки ромика или дънки панака и хората правеха километрични опашки. Понякога стоката така и не идваше. Банани и портокали имаше само за нова година. Важното беше да имаш правилните връзки, за да те светнат къде какво ще пускат. Малцина бяха тези, които имаха долари и си пазаруваха западни стоки директно от Кореком. Простолюдието плащаше по 4лв за долар на виетнамците, за да може да се сдобие с видео или миксер. Покупателната способност беше по-висока само за субсидираните стоки. Един телевизор Кристал струваше 2500 лв. и после го намалиха наполовина. Заплатата на майка ми беше 220 лв.
Безработица нямаше, защото всички бяха назначени някъде, но БВП беше в пъти по-малък от този на Запада. Там работят 90% ама произвеждаха 15 пъти повече БВП от 100% работещи тук. Сега БВП на България е 2,5 пъти по-голям от този през 1991. като населението е 1,5 млн. по-малко.
Престъпността във всяка тоталитарна държава е по-малко по обясними причини. То всеки десети работещ беше военен или милиционер. Тежки престъпления обаче си имаше и тогава. В селото на баща ми брат изнасилил жената на брат си. Онзи като разбрал му беше отрязал главата и я изхвърлил на улицата. Това ако се беше случило сега щяха да го отразят всички телевизии на място и щеше да се говори за случая поне 1 година. Познай тогава дали беше написана и една дума в "пресата".
Болшинство е руска дума и идва от больше. На български се казва мнозинство.
Преставам да си губя времето с теб. Няма смисъл, а и не съм лекар :prescription:
Е та точно тези които са служели не са били баш тези мужици за които говориш, било е много престижно да служиш в армията ..... Второто нещо , за руснака славяните са братя , за нас са позор, когато мятаха бомби по сърбия , ние се бяхме навели ,а те даваха концерти по площадите , ( нали няма да кажеш че концерти дават мръсни мужици на които им е платено да дават концерти 20 години :) ) . А плюс това знаеш ли колко молби и писма е мало към руснаците да почнат война , например освен нас и арменците се нуждаели отчаяно от тяхната помощ ....
1.Престижно е било да служиш в армията но като офицер а не като редови войник,а офицери са били предимно за да не кажа само дворяните......
2.Аз съм твърдо против славянската теория,славяни няма,има някъде обширна тема по този въпрос.
3.Именно заради несъгласието на голяма част от българската интелигенция след ,,освобождението" Русия е била срещу България и в подкрепа на Сърбия,Гърция та дори и Турция.
4.Писма са писани не само до Русия.
---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
Случвало се и да ме очароваш със своите мнения...е рядко де. :):):)
Няма какво да кажеш затова.
Ти щото имаш поне един довод как с остаряла 16 битова архитектура се прави конкуренция на i386 DX.
Да не забравяме крадена архитектура от Моторола...
Още чакам да чуя кое ще победи на пазара :D
Но не би, ти гледаш типично по комунистически да излъжеш... като не мине номера минаваш на принизяване на опонента.
На това му се вика трол 8)
Абе крайно време е и интернационал-социализма да бъде осъден и забранен за проповядване като братчето си национал-социализма.
Чакаме да кажеш къде си бил какво си правил и на колко години си бил тогава, многознайко. Апъл също са започнали с копиране.
Аз първи зададох въпросите, докато не получа смислен отговор, няма защо да ти давам повече доводи.
1.Престижно е било да служиш в армията но като офицер а не като редови войник,а офицери са били предимно за да не кажа само дворяните......
2.Аз съм твърдо против славянската теория,славяни няма,има някъде обширна тема по този въпрос.
3.Именно заради несъгласието на голяма част от българската интелигенция след ,,освобождението" Русия е била срещу България и в подкрепа на Сърбия,Гърция та дори и Турция.
4.Писма са писани не само до Русия.
---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
Случвало се и да ме очароваш със своите мнения...е рядко де. :):):)
Ти си против славянската теория , ама аз съм учил 5 години славянски филологии, имах изпит на който трябваше да напишем кои старобългарски думи , как са се развили в -руския , българския , чешкия, украинския, полския , сръбския, белоруския (и още няколко езика) ...... което логично значи че преди време тези хора са говорили един език , което автоматично означава че са били една общност, и ти за да го обориш, трябва много професори и умове , работили в тази област да обориш...... което не става със статийки от интернет и цитати на незнайни хор ;)
Susscrofa
18-05-2012, 13:28
Ти си против славянската теория , ама аз съм учил 5 години славянски филологии, имах изпит на който трябваше да напишем кои старобългарски думи , как са се развили в -руския , българския , чешкия, украинския, полския , сръбския, белоруския (и още няколко езика) ...... което логично значи че преди време тези хора са говорили един език , което автоматично означава че са били една общност, и ти за да го обориш, трябва много професори и умове , работили в тази област да обориш...... което не става със статийки от интернет и цитати на незнайни хор ;)
Хайде прочети малко и тогава се върни пак.:)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65490
Защо в Българския език нямаме падежи?
Граматиката ни няма нищо общо с руската:)
То има македонски професори с 10 книги за великия македонец Александър велики.
Аз първи зададох въпросите, докато не получа смислен отговор, няма защо да ти давам повече доводи.
Ето многознайко да видиш как от старите телевизори се правят нови:
http://ru.tv.electron.ua/
Ето и за българските компютри,електроника,роботостроене и т.н.
http://www.pravetz.info/about-pravetz.html
Е да Правец 16 (сделан с теслата ментак на ИБМ 286) срещу ИБМ и386?
Та да питаме колегите ... кое биха си взели ако имаха избор тогава... защото реално на пазара у нас и Правец 16 нямаше, тук там с връзки 8Д.
Аз знам, защото който имаше възможност около мен се оборудва с 386 ци.
От старите ТВ правели нови, я да видим на кой пазар ги предпочитат пред ЛЕД ТФТ Фул ХД на Филипс?
Руски сайтове... типично :hehehm:
Те руснаците тая година спряха производството на Лада 2107 бре, ама нещо не се купуваха извън Русия.
А ония годинки ТВ Кристал с дистанционно струваше повече от Тошиба, а беше с части на Тошиба сглобен у нас 8)
В. Търново 84 с западните части работи още, 85 с руските измряха непоправимо до към 95, 885 се провали с гръм и трясък, когато почна вноса на телевизори.
Като намеси Корея, да попитам - защо само южната... С. Корея какво им пречи да имат промишленост за износ?
Та такива едни нещица за ония години...
И в заводите на В. Търново съм бил (Т.Е. А.С.Попов В. Търново си имаше от 1 курс разходки из заводите и стажове ... после нямаше заводи) и в завод Електроника (по горната причина) и къде ли още не.
ДИП Витоша например работеше ... докато не го обработиха с фирми на вход и изход (е па случайно познавах единия от техническите ръководители).
И още примери имам, ама за сега ти стигат :afro:
Из http://www.pravetz.info/about-pravetz.html:
Благодарение на този бум в производството, през 80-те години на XX век, България се нарежда на трето място в света по производство и използване на електронни устройства на глава от населението
Пхахах... Най-голямата глупавина, която съм чел напоследък :rotfl::
Абе, я с малко по-сериозни аргументи :D
Да, празни приказки отново, затова и прехода ни такъв, това не става онова не става е сега ДЗУ прави кабели за автомобили на ишлеме и беше купен от Видеотон където едно време бяха на едно ниво на развитие.
Многознайко, виждал ли си новите модели на Лада и знаеш ли по колко коли продават на година.
Ето да видиш как е изглеждал Апъл 1982, и той ли е дялан с теслата:
http://m.guardian.co.uk/technology/2007/aug/06/applevfranklin?cat=technology&type=article
Хайде прочети малко и тогава се върни пак.:)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65490
Защо в Българския език нямаме падежи?
Граматиката ни няма нищо общо с руската:)
То има македонски професори с 10 книги за великия македонец Александър велики.
НЕ ми се чете сега толкова , ама ако бяхте прави , вие щяхте да ми преподавате в университета ;)
Ей го как хората си празнуват .. личи си патриотизма и уважението - през очите на автомобилистите
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AFTta2IBj70
Susscrofa
18-05-2012, 20:29
НЕ ми се чете сега толкова , ама ако бяхте прави , вие щяхте да ми преподавате в университета ;)
Учените не са умни и умните хора не стават учени.
:BBQ:
САМ ТЪРСИ ИСТИНАТА!
На това те учи университета, ако е добър и знаеш защо си там:BBQ:
[QUOTE=Susscrofa;1076904]Учените не са умни и умните хора не стават учени.
САМ ТЪРСИ ИСТИНАТА!
На това те учи университета, ако е добър и знаеш защо си там:BBQ:[/QUOTE
Наистина ли мислиш че ще посветя няколко години от живота си на това да ви затапя ????? Това е теорията на някой, която ви е харесала и толкоз , гарантирам ти че , седнеш ли срещу един учен човек , веднага ще те направи да изглеждаш смешен , защото има хиляди тънкости за които изобщо даже не подозирате нито вие нито аз .......
Учените не били умни ....ох сусе сусе.....:)
P.S. Софийския достатъчно добър ли е за този форум ???? :)
Susscrofa
18-05-2012, 22:28
[QUOTE=Susscrofa;1076904]Учените не са умни и умните хора не стават учени.
САМ ТЪРСИ ИСТИНАТА!
На това те учи университета, ако е добър и знаеш защо си там:BBQ:[/QUOTE
Наистина ли мислиш че ще посветя няколко години от живота си на това да ви затапя ????? Това е теорията на някой, която ви е харесала и толкоз , гарантирам ти че , седнеш ли срещу един учен човек , веднага ще те направи да изглеждаш смешен , защото има хиляди тънкости за които изобщо даже не подозирате нито вие нито аз .......
Учените не били умни ....ох сусе сусе.....:)
P.S. Софийския достатъчно добър ли е за този форум ???? :)
Гарантирай ми:)
Ти вярваш ли, че един "човек" загубил 30 години от живота си в това да пише и изследва нещо, което в последствие се оказва чиста полит манипулация, сега ще си признае леко, че това са пълни глупости.
Никаква версия не ни е харесала:)
Аз просто ти подадох лесен жокер:)
Езиците ни си приличат само лексикално, но не и граматично, а граматиката е това, което се запазва с времето:)
Чуждиците в лексиката влизат лесно:)
Прочети темата, не се инати, няма да те карам да си сдъвчеш дипломата после.
СУ.........в БГ вече няма добри университети, всичко е плява.:)
Батка ти сам го каза но се замисли и за миг над написаното от теб ,,аз съм учил 5 години славянски филологии, имах изпит на който трябваше да напишем кои старобългарски думи , как са се развили в -руския , българския , чешкия, украинския, полския , сръбския, белоруския (и още няколко езика) ......",тоест няма славянски езици а производни на българският език,няма славянска писменост,има българска....следователно си учил нещо напълно измислено ,,славянска филология" и такова чудо НЕМА............
За моите източници не се захващай,повечето са на старогъцки.
П.п.Толкова ли е трудно да се стим,че сме учили това,което са искали да учим. ;)
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:39 ----------
[QUOTE=Orm;1076911]
Гарантирай ми:)
Ти вярваш ли, че един "човек" загубил 30 години от живота си в това да пише и изследва нещо, което в последствие се оказва чиста полит манипулация, сега ще си признае леко, че това са пълни глупости.
Никаква версия не ни е харесала:)
СУ.........в БГ вече няма добри университети, всичко е плява.:)
:bravo::respect:
Батка ти сам го каза но се замисли и за миг над написаното от теб ,,аз съм учил 5 години славянски филологии, имах изпит на който трябваше да напишем кои старобългарски думи , как са се развили в -руския , българския , чешкия, украинския, полския , сръбския, белоруския (и още няколко езика) ......",тоест няма славянски езици а производни на българският език,няма славянска писменост,има българска....следователно си учил нещо напълно измислено ,,славянска филология" и такова чудо НЕМА............
П.п.Толкова ли е трудно да се стим,че сме учили това,което са искали да учим. ;)
[QUOTE=Susscrofa;1076978]
:bravo::respect:
Вие четете ли изобщо какви глупости пишете??? Естествено че езиците се развиват ( нашия е по примитивен защото 500г е седял на едно място, затова в руския има падежи и правила , при нас почти няма ) Аз не съм завършил университета 68г. а преди няколко години . Аз ви казвам не говорете за нещо от което си нямате на идея... Ако се закачате за термина старославянски... то да руснаците чак преди няколко години са признали че езика е старобългарски а не старославянски ( това което комунягите не са го признавали ) . Но това няма нищо общо с темата , ти сам каза че са тръгнали от старобългарски , от една група , както има група романски езици , индоевропейски , тюрски и.т.н НО групата езици която включва и българския се казват СЛАВЯНСКИ !!!!!
Да, празни приказки отново, затова и прехода ни такъв, това не става онова не става е сега ДЗУ прави кабели за автомобили на ишлеме и беше купен от Видеотон където едно време бяха на едно ниво на развитие.
Многознайко, виждал ли си новите модели на Лада и знаеш ли по колко коли продават на година.
Ето да видиш как е изглеждал Апъл 1982, и той ли е дялан с теслата:
http://m.guardian.co.uk/technology/2007/aug/06/applevfranklin?cat=technology&type=article
Комуоиден троле, стига ме репликира с определения... и аз мога 8)
Не ми показвай на какво прилича, виждали сме го на живо.
Както и ИБМ 386.
В тия технологии 5 години закъснение и си вън...
ДЗУ просто беше последния, с най-новото оборудване, но другите... 5 години са малко.
Видеотон си инвестираха, родните комуноиди източваха до последно... после парчетата или на бюджетна издръжка - Кремиковци колко милиона глътна да знаеш?
А за коли... новите Лада пак са с теслата, не гледай форма бре... Калина се ползват няколко за таксита из София, неуДачия е повече кола :D
Единствения що-годе успешен модел е Нива... заради много късата база, в нивите се справя... но на пътя е мазохизъм.
Дългата база на Нива я спряха сами... цепи купето по средата :D :D :D
Паисий Хилендарски is the man :)
Susscrofa
19-05-2012, 12:30
]Батка ти сам го каза но се замисли и за миг над написаното от теб ,,аз съм учил 5 години славянски филологии, имах изпит на който трябваше да напишем кои старобългарски думи , как са се развили в -руския , българския , чешкия, украинския, полския , сръбския, белоруския (и още няколко езика) ......",тоест няма славянски езици а производни на българският език,няма славянска писменост,има българска....следователно си учил нещо напълно измислено ,,славянска филология" и такова чудо НЕМА............
Вие четете ли изобщо какви глупости пишете??? Естествено че езиците се развиват ( нашия е по примитивен защото 500г е седял на едно място, затова в руския има падежи и правила , при нас почти няма ) Аз не съм завършил университета 68г. а преди няколко години . Аз ви казвам не говорете за нещо от което си нямате на идея... Ако се закачате за термина старославянски... то да руснаците чак преди няколко години са признали че езика е старобългарски а не старославянски ( това което комунягите не са го признавали ) . Но това няма нищо общо с темата , ти сам каза че са тръгнали от старобългарски , от една група , както има група романски езици , индоевропейски , тюрски и.т.н НО групата езици която включва и българския се казват СЛАВЯНСКИ !!!!!
Ама ние се опитваме да ти обясним, че такова животно славяни нЕма. А най-голямата глупост е, че българите са славяни:)
Ама ние се опитваме да ти обясним, че такова животно славяни нЕма. А най-голямата глупост е, че българите са славяни:)
Не мога да разбера вие с думата славяни ли спорите ???? Ако е така , ви оставям да спорите , ако искате да кажете че не сме били една общност то тогава те питам тебе и kaio156 : Кои по лесно ще отличиш един от друг ако застанат пред тебе :
1) Немец , Арабин и Руснак или
2) Руснак , Белорусин и Чех (примерно)
Отговорете си на този въпрос и ще получите отговора !
Успех!
Само глупости говотиш бе ,мушморок.
Твоето пенявене е паталогичен случай. Превръщаш всяко пбсъждане в махленски спор.
Трол, трол, трол, трол, с червен задник гол :headbang:
Доводите били махленски спор, наглост комуноидна ... висша степен 8)
И още чакам да чуя кой нормален купувач/пазар ще предпочете:
Лада или Москвич пред Алфа
Сгъвайка Балкан пред Чопър
Правец 16 пред ИБМ 386
В. Търново 885 пред Филипс.
Респром пред Шнайдер
Елка пред Касио.
Платненка пред Пума
Дочени гащи пред Райфъл
Марципанче пред Линд
Идеал пред Турбо
И да продължавам ли се чудя... червени тролове от доводи не се трогват :D
Ако не беше безкрайната ти наглост да лъжеш от САЩ тия дето не са виждали ония години, нямаше и да ти обръщам внимание, ама вие комуноидите на това разчитате, че вече не ви помнят извращенията.
nikolaaaay
19-05-2012, 17:33
Отиди да се прегледаш бе мушмул, колкото и да се пенявиш няма да избягаш от комплексите и ще си останеш същата злорада и нещастна безгласна буква.
Ти си за преглед. Определено ти хлопа дъската и то здраво. Ходи си разтягай локумите за комунизма в щатите. Тук вече сме го виждали и знаем какво е. Не ни трябва радиоточка да ни надува главите с червени простотии.
Сега не сме богати, но сме 1000 пъти по-добре отпреди, а ти си болен.
Susscrofa
19-05-2012, 18:35
Не мога да разбера вие с думата славяни ли спорите ???? Ако е така , ви оставям да спорите , ако искате да кажете че не сме били една общност то тогава те питам тебе и kaio156 : Кои по лесно ще отличиш един от друг ако застанат пред тебе :
1) Немец , Арабин и Руснак или
2) Руснак , Белорусин и Чех (примерно)
Отговорете си на този въпрос и ще получите отговора !
Успех!
А между холандец, руснак и белгиец?
Арабинът е различна раса:)
Я прочети онази тема и ще разбереш защо българите са с космати крака:)
Говорехме за езика:)
---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:34 ----------
Матричар, Павлин, Николай, не така бре момчета,какъв е смисъла да се обиждате?
:bath:
.....а някой бе казал ,,...и все пак Земята се върти.."
.....а някой бе казал ,,...и все пак Земята се върти.."
Ти до него ли искаш да се наредиш ?????:prescription: Това се казва мания за величие май :)
Отиди да се прегледаш бе мушмул, колкото и да се пенявиш няма да избягаш от комплексите и ще си останеш същата злорада и нещастна безгласна буква.
Плувай бе, плувай... ... :D
Лъжите не хващат дикиш и почваме да ругаем а 8)
ТРОЛ, ТРОЛ, ТРОЛ... С ЧЕРВЕН ЗАДНИК ГОЛ 8) 8) 8)
---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:27 ----------
А между холандец, руснак и белгиец?
Арабинът е различна раса:)
Я прочети онази тема и ще разбереш защо българите са с космати крака:)
Говорехме за езика:)
---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:34 ----------
Матричар, Павлин, Николай, не така бре момчета,какъв е смисъла да се обиждате?
:bath:
Като няма да говорим сериозно що па да му не влеза в тона :)
Susscrofa
20-05-2012, 08:35
Плувай бе, плувай... ... :D
Лъжите не хващат дикиш и почваме да ругаем а 8)
ТРОЛ, ТРОЛ, ТРОЛ... С ЧЕРВЕН ЗАДНИК ГОЛ 8) 8) 8)
---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:27 ----------
Като няма да говорим сериозно що па да му не влеза в тона :)
Тренирал ли си бокс, много прецакан спорт, в който и победителя и победения са еднакво набити.
---------- Post added at 05:35 ---------- Previous post was at 05:33 ----------
Ти до него ли искаш да се наредиш ?????:prescription: Това се казва мания за величие май :)
Не, дава ти пример за човек, който е страдал от хора като теб:)
Тренирал ли си бокс, много прецакан спорт, в който и победителя и победения са еднакво набити.
Я втори пациент ... ще взема да отворя клиника :prescription:
Не,просто ти давам пример за разминаване на официалната теория и истината........но явно ти е по-лесно да се придържаш към официалната теория отколкото да търсиш истината.
Не, дава ти пример за човек, който е страдал от хора като теб:)[/QUOTE]
......лошото в даденият случай е,че не страда един човек а цяла нация и тази нация не може да прозре,колко е обезличена.
Айде , оставям ви да спасявате нацията!!!! Успех!!!!
Даже и през ум не ми минава да спасявам,някого освен себе си..........
Susscrofa
20-05-2012, 17:25
Това най го харесвам:)
Имам гости и изведнъж те искат да си тръгнат.Тогава вместо да кажат : "искаме да си тръгнем", те казват: "хайде ще си тръгваме да не ви притесняваме".
Никой не оставяш, просто няма какво да напишеш:):tooth:
---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:21 ----------
Я втори пациент ... ще взема да отворя клиника :prescription:
Отвори един Университет:picnic:
Не си създавай идоли, дори и учени и преподаватели.:tooth:
И винаги прочитай поне трима автори, когато те вълнува някаква тема.
valio 323
21-05-2012, 20:45
Не,просто ти давам пример за разминаване на официалната теория и истината........но явно ти е по-лесно да се придържаш към официалната теория отколкото да търсиш истината.
......лошото в даденият случай е,че не страда един човек а цяла нация и тази нация не може да прозре,колко е обезличена.[/QUOTE]
Каио......много прости мнения бе брат.Хич те няма да знаеш.Мълчи малко като не знаеш къде живееш и къде се намираш.Ако беше много умен нямаше да лъскаш Гръцки гъзове....за без пари.Аи спри се малко....
Брей, че агресия?!?! А ма те простаците винаги са били агресивни!
valio 323
21-05-2012, 21:00
Брей, че агресия?!?! А ма те простаците винаги са били агресивни!
Може и така да е....но глупаците не го разбират защо се стига до там....просто са глупави и сиирджии така че продължаваи да се чудиш......
Може и така да е....но глупаците не го разбират защо се стига до там....просто са глупави и сиирджии така че продължаваи да се чудиш......
Слабо, некомпетентен си, но продължаваш да си агресивен!
Susscrofa
21-05-2012, 21:12
......лошото в даденият случай е,че не страда един човек а цяла нация и тази нация не може да прозре,колко е обезличена.
Каио......много прости мнения бе брат.Хич те няма да знаеш.Мълчи малко като не знаеш къде живееш и къде се намираш.Ако беше много умен нямаше да лъскаш Гръцки гъзове....за без пари.Аи спри се малко....
Пич си.
Евала брато, как му го казА само.:-D
Като гледам, темата е станала състезание по хвърляне на лайна!:cussing:
Там , както знаете не е важно колко ще хвърлиш, а колко ще паднат по тебе!:spam:
Каио......много прости мнения бе брат.Хич те няма да знаеш.Мълчи малко като не знаеш къде живееш и къде се намираш.Ако беше много умен нямаше да лъскаш Гръцки гъзове....за без пари.Аи спри се малко....[/QUOTE]
Каио се пише с Й,много добре знам и къде живея и къде съм живял и къде се намирам........лъскането на гъзове е въпрос на география а умът е нещо относително ,,Ум умува,ум царува,ум патки пасе.".
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:19 ----------
Пич си.
Евала брато, как му го казА само.:-D
...чак се насълзих.:)
Бах тия локуми .... много се били разтягали бе...... :BBQ:
Каио......много прости мнения бе брат.Хич те няма да знаеш.Мълчи малко като не знаеш къде живееш и къде се намираш.Ако беше много умен нямаше да лъскаш Гръцки гъзове....за без пари.Аи спри се малко....[/QUOTE]
Явно, за да лъскаш гъзове се изискват определени умения и акъл.
Акъл за да изкарваш пари и умения, за да не лапаш много лайна, докато лижеш!
Виждал съм много ентусиасти, дето първото не им се отдаде, а второто го правеха за спорта!
Прав си за тоя кретен Кайо!
Хем не разбира нещата и не знае да краде, хем и не се е научил да лиже задници!
Направо неудачник.
Останалите и те неудачници.
И Свинята- свинска му работа и Николай и той в кюпа и Морфиус е дегенерат, Синият 1 е гейер...
Сипвам си едно и се мятам в експреса!:bounce8:
Явно, за да лъскаш гъзове се изискват определени умения и акъл.
Акъл за да изкарваш пари и умения, за да не лапаш много лайна, докато лижеш!
Виждал съм много ентусиасти, дето първото не им се отдаде, а второто го правеха за спорта!
Прав си за тоя кретен Кайо!
Хем не разбира нещата и не знае да краде, хем и не се е научил да лиже задници!
Направо неудачник.
Останалите и те неудачници.
И Свинята- свинска му работа и Николай и той в кюпа и Морфиус е дегенерат, Синият 1 е гейер...
Сипвам си едно и се мятам в експреса!:bounce8:[/QUOTE]
Мордоха,няма смисъл,хабиш се за глупости......
Ела си у трено та да се знае.:)
Честит празник!
http://www.dnes.bg/blogini/2013/05/09/9-mai-den-na-pobedata-i-den-na-evropa.187505
Susscrofa
09-05-2013, 10:05
Два съвсем различни празника на една дата.
Денят на Европа дали има нещо общо с деня на победата?:boxing:
Благодаря за честитката по случай "победата", заради тази "победа" сега по новините слушаме сводки колко автомобила са преминали ГКПП Кулата/Промахон за да прекарат празниците в "гръцките" провинции Тракия и Македония...
Като толкова ни обичат "братушките", барем да ни бяха оставили излаза на Бяло море, ей така от стратегически съображения, за Македония и Поморавието не смея и да си мечтая :spell:
Няма лошо да се празнуват и двата празника, само да не се забравя, че Сталин и Хитлер, сключиха споразумение, бяха съюзници, поделиха си Полша и прочее.. Докато Хитлер не нападна СССР си дружаха.През 1938г пък Сталин изби голяма часта от офицерите си (от най висшите, маршал Тухачевски) до най-низши длъжности, като критерия бяха точно най образованите и прогресивни руснаци.
След края на войната Сталин зароби Източна Европа и още му сърбаме последиците.При Хитлер си бяхме и върнали някои територии, евреите си спасихме, докато после комунистите, освен че избиха сума ти народ, включително и някои от собствените си хора, прогониха и евреите, а България беше тотално лишена от суверенитет.Не че съм фен на Хитлер, даже напротив, но Сталин ни причини много по големи вреди!
Съжалявам, че Чърчил и Рузвелт не бяха договорили границата на разделението да е по Дунава, а не по северната граница на Гърция...Тук да вметна, че цар Борис III e започнал преди смъртта си преговори със съюзниците относно излизане от съюза с Германия и т.н, но умира набързо.Сигурен съм, че ако беше останал жив тук руски ботуш нямаше да стъпи, както и че синът му Симеон, нямаше да си продаде клыощавия задник на комунистите...., ма да не се хвърля и аз в лайната, както е отбелязал Мордохай, ще спра дотук :blah:
ПП сега видях, че тая тема се точи от миналата година и всеки си пише неговото, та догодина пак
ecotronic
09-05-2013, 20:29
Няма лошо да се празнуват и двата празника, само да не забравя, че Сталин и Хитлер бяха съюзници и докато Хитлер на го нападна си имаха и договор даже.
След края на войната Сталин зароби Източна Европа и още му сърбаме последиците.При Хитлер си бяхме и върнали някои територии, евреите си спасихме, докато после комунистите, освен че избиха сума ти народ, включително и някои от собствените си хора, прогониха евреите и, а си загубихме тотално и суверенитета.Не че съм фен на Хитлер, даже напротив, но Сталин ни причини много по големи вреди!
Съжалявам, че Чърчил и Рузвелт не бяха договорили границата на разделението да е по Дунава...., та сега щяхме да сме по-добре от гърците.Тук да вметна, че цар Борис III e започнал преди смъртта си преговори със съюзниците относно излизане от съюза с Германия и т.н, но умира набързо.Сигурен съм, че ако беше останал жив тук руски ботуш нямаше да стъпи, както и че синът му Симеон, нямаше да си продаде клыощавия задник на комунистите...., ма да не се хвърля и аз в лайната, както е отбелязал Мордохай, ще спра дотук :blah:
Много може да се дискутира по въпроса. Но това са други теми.
Тук е мястото да се каже, че 9 - ти (8 - ми) май 1945 е една от най-значимите дати в човешката история.
Денят в който приключва една голяма битка между доброто и злото.
Поклон пред паметта на всички онези, които паднаха в нея.
Съвсем основателно е това да бъде и денят на Европа.
Бъдете живи и здрави!
vaklinator
09-05-2013, 20:44
Много интересна тема
Тук се споменава за "Оргтехника"-Силистра
Като факт ще Ви уведомя, че в комбината навремето работиха почти 9000 човека. Когато си тръгваха изморени след края на смяната покрай моя блок -беше същинска манифестация от хора..... добре, че навремето нямаше много автомобили. :)
А относно темата -мисля, че целия соц. блок е един век назад от водещите икономиката сили в света, отговорността е условно на БКП, но едва ли под ботуша на Брежнев са имали избор?
П.П. Оргтехника работи и до днес - с около 130 човека :(
lordliness
09-05-2013, 23:20
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HnRQei_27dM#!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HnRQei_27dM#!
Не си ли ги гледал достатъчно като малък, даваха ги и по Първа програма ;-)
п.п. Нямам нищо против руският народ, даже имам и приятели руснаци, на които съм честитил ТЕХНИЯТ празник, защото те имат право да го честват. Проблемът е, че ние няма защо.
Аман от комплексарчета!
Засрамете се! Това е история! Хубава, лоша - история.
П.П. Нека плюенето да започне сега! В това поне Ви бива!
lordliness
10-05-2013, 23:12
парада беше хубав, показаха и техника, успяха да ме впечатлят
ecotronic
10-05-2013, 23:17
Кой каквото ще да си говори, но аз мисля, че само една тоталитарна централизирана власт, каквато беше СССР можеше да преобърне операция Барбароса.
lordliness
10-05-2013, 23:22
Кой каквото ще да си говори, но аз мисля, че само една тоталитарна централизирана власт, каквато беше СССР можеше да преобърне операция Барбароса.
Гледал ли си - враг пред портата, на двама една пушка, мрат ей така безмислено ,защото , ако не тичат напред техните ги трепят отзад
ecotronic
10-05-2013, 23:27
Гледал ли си - враг пред портата, на двама една пушка, мрат ей така безмислено ,защото , ако не тичат напред техните ги трепят отзад
Да, хубав филм. При това съвсем реален.
lordliness
10-05-2013, 23:32
Да, хубав филм. При това съвсем реален.
и 100 грама водка преди бой- как няма да правиш чудеса :)
ecotronic
10-05-2013, 23:42
Руснаците успяха да обърнат хода на войната основно заради това, че благодарение на формата на управление в страната са успели да демонтират, пренесат на огромно разстояние и отново да пуснат в действие ключовите си производствени мощности. Така са осигурявали значителен превес на материално снабдяване на армията с ресурси.
Немците от друга страна са имали добро командване в чиято работа сериозно се е бъркал Хитлер и така са допуснали възлови грешки.
Чърчил е казал, че единственият сигурен начин затова Германия да загуби войната - това е Хитлер да бъде главнокомандващ.
lordliness
10-05-2013, 23:47
по скоро са ги погубили необичайния студ,красивите,но тънки дрехи и тесните вериги на танковете- направени за асфалта на западните държави, а не за калта в Русия
ecotronic
10-05-2013, 23:53
по скоро са ги погубили необичайния студ,красивите,но тънки дрехи и тесните вериги на танковете- направени за асфалта на западните държави, а не за калта в Русия
Това са фактори, които събрани с много други са определили изхода на войната.
А ето един друг фактор, който изглежда странен и незначим, но много историци и военни стратези го определят като един от ключовите:
Ако по онова време днешният Волгоград не се е казвал Сталинград, може би днес в тези територии щеше да се говори на немски език.
lordliness
11-05-2013, 00:11
да защото се заинатил Хитлер, че е въпрос на чест, вкарал танковете в града в тесните улици където не са маневрени и останал без тях, а войниците умрели от студ лежейки в полето наоколо, другите се предали- това е историята накратко
ecotronic
11-05-2013, 00:18
да защото се заинатил Хитлер, че е въпрос на чест, вкарал танковете в града в тесните улици където не са маневрени и останал без тях, а войниците умрели от студ лежейки в полето наоколо, другите се предали- това е историята накратко
Не просто се заинатил. Първоначалният план бил група армии да пробият на юг до Кавказ и да завладеят петрола, така необходим за армията. В последния момент Хитлер е наредил известен немалък ресурс да бъде отклонен от това важно направление за да се прегази Сталинград. Не си е дал сметка, че от една страна руснаците ще се борят на всякаква цена заради името на града а не заради самия град, и от друга, че така намаленият ресурс за направлението Кавказ ще се окаже недостатъчен за целта.
Ако не беше разделил силите си и беше плячкосал петрола, изходът на войната можеше да е друг.
dimitar_vd62
11-05-2013, 07:46
И ся щяхме да караме вагини и нямаше да има цигани.Всеки опит да се завладее Русия е претърпявал провал.Не им ли омръзна.
Susscrofa
11-05-2013, 07:59
И ся щяхме да караме вагини и нямаше да има цигани.Всеки опит да се завладее Русия е претърпявал провал.Не им ли омръзна.
Е, как? Болшевиките успяха!
dimitar_vd62
11-05-2013, 11:44
Болшевиките са си руснаци, аз говоря за външни окупатори.Между другото всяка една световна империя се е разпадала рано или късно поради невъзможност да се подържа.И да беше успял Хитлер, рано или късно щеше да се разпадне.
Е, как? Болшевиките успяха!
То че са руснаци, както вика Митака е едно, но другото е, че и тяхната империя просъществува 70 години и си замина, сега се възстанови в царската династия - Путин I :big_money:
---------- Post added at 15:47 ---------- Previous post was at 15:30 ----------
Всъщност завладяването на всяка една държава и народ, съществуващи в последните 500-600 години са се проваляли. Много държави са се стремили да покоряват други държави в последните столетия години и винаги
са се проваляли.
ака че Русия не е изключение. От своя страна тя се опита също да завладее пък други държави и също се провали.
dimitar_vd62
11-05-2013, 19:27
Да, само дето ако не беше Русия, сега щяхме да носим фесове.Вярно че и ако не беше СССР, сега щеше да е друго, но знаеш приказката - ако Левски беше с ботуши и Ботев с каска....
Фесове и руски калпаци не носим само и единствено заради българите - Левски и Ботев, Захари Стоянов и още стотици и хиляди.
Тая война беше за Русия пореднатаза влияние на върху Босфора. Русия е искала да има влияние-не и е пукало нито за жертвите на мужиците, нито за положението на българите.
Та ако не бяха българите патриоти, сега щяхме да носим будьоновки ......
Русия винаги - и във времето на Възраждането е била главния прът в колелата на България- трябва да се чете.
Та въпреки Русия ние успяхме да се освободим, така, както всички други балкански народи.
dimitar_vd62
11-05-2013, 20:35
Като споменаваш Босфора не пропускай Англия, Германия и Австро-Унгария.Къде да чета за това че Русия ни е пречила през Възраждането.Тука става ли http://chitanka.info/text/15907/2
Става Митак, четмо може да намериш навсякъде. Тия неща ги четях преди 20-30 години,дневник и картони не съм си водил, тогава нямаше и интернет- всеки сам търси истината.Аз ги четях, просто защото ми беше интересно.И затова сега никой не може да ми влияе, върху това което съм научил, осмислил и разбрал.
Ето малко за бай Стефан - Стамболов-, който бе убит, после му обърнаха ковчега, изровиха му гроба- една част от народа го мислеше за гадина, след 1944 пък беше обявен за фашист и еди какъв си /винаги бе против Русия и държеше на България, балъка нещастен/, а накрая му се направи паметник в градинката на Кристал (там пък се зароди първата проява срещу бай Тошо и БКП).
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD_%D0%A1%D1%82% D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2
тука по контректно по една тема и т.н
http://meto76.blog.bg/politika/2012/09/05/stefan-stambolov-zashto-rusiia-prechi-na-syedinenieto.996850
А наздраве, аз ще ударя още едно две, за размисъл.
Па и тука:
http://www.viaevrasia.com/bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D 0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D 0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D 0%B0.html
От последния линк на мен лично ми направи впечатление следното мнение от един руски вестник по онова време:
Ние (Русия демек) умеехме само да се сърдим на българите, да ги упрекваме в неблагодарност, едва ли не в измяна. Грубите маниери на нашите администратори в България предизвикваха справедливо недоволство, дразнеха българите, които намираха (и намират) подкрепа на най-добрите си стремежи не от страна на руската дипломация, както би трябвало да бъде, а от страна на Гладстон…
…Сега вече е късно да пращаме в България руските войски, както предлага “Гражданин”: България вече е стъпила на краката си и никога няма да стане руска провинция.”
RUNNING WILD
16-05-2013, 22:03
добра тема,аз лично не чествам но бих отишъл с удоволствие да гледам парада,3 дена преди парада военните почват да гърмят с ракети в небето-Град за да разсеят облаците дори да вали там не вали винаги е слънце,минават танковете и правят асфалта и всичко на бабуни става офроуд,нощтта се полага нов асфалт и на другия ден пак и така,не делете света на добрите руснаци и лошите германци света го доказа,заявявам че по нареждане на СССР разцепиха България Георги Димитров е национален предател за мене,ако германците бяха спечелили воината ни беше обещано нещо което щеше да се изпълни,от историческа гледна точка ние българите винаги сме имали само полза от германците и никога не са ни ебавали в историята до ден днешен,2рата световна сме били съюзници те не са окупатори или агресори за нас,не ми сравнявайте техническият напредък и обноски и всичко на германци и руснаци за времето си,едните избиват дори царя си и семейството му и интелигенцията а в Германия интелигенцията е била на почит и са имали титлите си!!!Сталин избива съюзниците си дето се бият на негова страна-калмиките,приложен геноцид към хора и към военнопленници и в пъти повече избито цивилно население от Хитлер,в природата винаги има баланс за това те се раждат по едно и също време,никой не знае какво щеше да стане ако Хитлер беше победил сега можеше да сме цъфтяща германска колония,мисля че след воината си пролича най добре кои имаше добра стратегия,всъщност на немските танкове им оставаха 200 метра да стигнат ГСМ да заредят до които им отрязаха пътя с всички сили иначе тая воина щеше да е друга вервайте ми,и никой не може да отвори в Европа 3000 км фронт и да се бие с 3 могъщи страни и да търпи партизанска воина и бомбандировки,и още един факт винаги където са се срещали германски войници и руски войници руснаците са превъзхождали числено в пъти понякога но са побеждавани,но пък японската армия която никои не успя да огъне братушките ги разчлениха буквално на тяхна територия,аз съм ЗА да има паметник на съветската армия и дори на германската армия историята си е история,не оплювайте германците такива са били времената.
ecotronic
17-05-2013, 16:53
Много може да се предполага на тема "какво щеше да бъде ако........"
Важното, което в случая трябва да се вземе впредвид - това е, че немците, които са окупирали чужди територии не са били просто немци а фашисти.
Т. е - изповядвали са една идеология, опасна за много хора.
Тъй както 45 години жънахме и все още жънем "плодовете" на социализма, знаем ли, какво щеше да ни донесе фашизмът?
RUNNING WILD
17-05-2013, 19:01
фашизма идва от Италия не от Германия да те наклоня в вярната посока,иначе Мусолини строи първата автомагистрала в света през 1926 та не е Тато или ББ с сигурност,оправя доста неща като почнеш мафия,църква,обявява и по време на жътва-Битката за пшеницата,не тормози колониите и чуждоземното население на Италия а даже им дава право да строят джамии!!!и разбира се любимата му кола е символа на Италия Алфа Ромео,така че от ако до ако има разлика колега,фашисти колонизатори но не поробители и разрушители,не знам дали знаеш че през първата световна в Русия събаряха църкви и ги правеха кенефи,Хитлер не бомбандира паметници на културата и не руши църкви и тн забележителности нито Мусолини.
ecotronic
17-05-2013, 20:08
фашизма идва от Италия не от Германия да те наклоня в вярната посока,иначе Мусолини строи първата автомагистрала в света през 1926 та не е Тато или ББ с сигурност,оправя доста неща като почнеш мафия,църква,обявява и по време на жътва-Битката за пшеницата,не тормози колониите и чуждоземното население на Италия а даже им дава право да строят джамии!!!и разбира се любимата му кола е символа на Италия Алфа Ромео,така че от ако до ако има разлика колега,фашисти колонизатори но не поробители и разрушители,не знам дали знаеш че през първата световна в Русия събаряха църкви и ги правеха кенефи,Хитлер не бомбандира паметници на културата и не руши църкви и тн забележителности нито Мусолини.
Трябва да попитаме някой евреин на какво мнение е.
Мдаа, да не говорим за избитите милиони от собствените им народи и разрухата са държавите, в които тия откачалки (това е най мекото определение за такива) причиниха.
Мдаа, да не говорим за избитите милиони от собствените им народи и разрухата са държавите, в които тия откачалки (това е най мекото определение за такива) причиниха.
Не знам защо мерите нещата по сегашния, а не по тогавашния аршин.
Втората световна война се залага от алчността на Франция и Англия.
Втората световна война се разпалва от СССР. За нея говори Ленин в 1919 година, когато няма още никакъв фашизъм.
Комунизма не може да съществува в мир със свободния свят. Иначе ще се разложи, както и стана.
Световната война е нещо желано от комунистите и те го прокламират още в декларацията за образуването на СССР.
Да видим, какво прави Хитлер:
Ликвидира хиперинфлацията
ликвидира безработицата
ликвидира престъпността( в Бухенвалд комунистите идват много по-късно. Първоначално там са крадци, мошеници, убийци, травестити, проститутки, сводници, вещици,измамници и други с подобни професии. На практика почиства Германия)
Възражда културата на Германия( вярно изгаря няколко автора публично, но за сметка на това киното, операта и театъра откриват нови хоризонти)
Не прави социална реформа, а прави така, че тя да не е необходима на никого.
Възражда въоръжените сили.
Възражда промишлеността, като набляга на новите технологии. По негово време, немските автомобили са пълни доминанти по състезателните писти.
Развива технологии в химията, металургията, ракетната техника и прочие.
Много от откритията по негово време дават силен тласък на след-военна Европа и Америка.
Хитлер е всичко друго, но не и стратег.
На практика встъпва във войната абсолютно неподготвен.
Няма нито един качествен съюзник, не е почистил армията от идиотите, не си е осигурил суровинната база и тн.
Всичко това Сталин го е направил.
На практика Хитлер има превъзходни войници и великолепни офицери, но идиоти в ГЩ.
Гьоринг, Халдер, Рундщед и компания са кретени до един.
Няма по-голяма глупост от плана Барбароса в цялата човешка история.
Молтке, Бисмарк и всеки един от германските стратези, винаги са твърдели, че Германия не може да воюва на два фронта.
Сам Хитлер казва, че единствената армия, която е способна да спечели световната война е Червената армия.
И напада.
Напада, защото няма друг избор. Сталин не му остава.
Прочетете "Ледоразбивача" на Виктор Суворов.
Скандална книжка.
Първият път я четох с изумление, но автора съвсем безмилостно те налага по главата с факти, които можеш лесно да провериш. Сталин е щял да нападне две седмици по-късно. Просто Хитлер го е изпреварил и хванал със смъкнати гащи. Сталин спечелва войната, но не и битката за Европа. За това не той, а Жуков приема Парада на победата.
Веднага след парада казва : ние проиграхме войната. На друго място се изразява направо нецензурно: Ние просрахме войната.
А ако беше победил Хитлер:
Сега Беломорието щеше да е наше. Нямаше да имаме отрицателна раждаемост. Нямаше да работим заради циганите. България щеше да е държава от световна величина.
Но уви. Чичко Джо прецаква Хитлер и на нас ни го навират за пореден път.
ecotronic
18-05-2013, 10:28
Не знам защо мерите нещата по сегашния, а не по тогавашния аршин......
Теорията на Суворов е интересна. Освен това е подкрепена с факти, които трудно биха могли да бъдат обяснени по друг начин, освен със самата нея.
Съгласен съм с доста от това, което си казал.
Но каквото и да е, не мога да приема обстоятелството, че един народ трябва да просперира за сметка на нещастието на много други.
Тук общо взето сравняваме Хитлер и Сталин и разсъждаваме кой от двамата е по-полезен за хората.
Моето мнение е - нито един от двамата.
Една тоталитарна система не носи нищо добро на хората, пък била тя наречена "трети райх" или "CCCP".
dimitar_vd62
18-05-2013, 10:34
Всичко е започнало в дълбока древност когато някакъв идиот е казал - тази жена е моя.
Всичко е започнало в дълбока древност когато някакъв идиот е казал - тази жена е моя.
:roll2::roll2::roll2:
dimitar_vd62
18-05-2013, 11:40
И жената почва да иска и още и още....и идиота почва да и уйдисва и те така се е зародила алчноста.
Не знам защо мерите нещата по сегашния, а не по тогавашния аршин.
Втората световна война се залага от алчността на Франция и Англия.
Втората световна война се разпалва от СССР. За нея говори Ленин в 1919 година, когато няма още никакъв фашизъм.
Комунизма не може да съществува в мир със свободния свят. Иначе ще се разложи, както и стана.
Световната война е нещо желано от комунистите и те го прокламират още в декларацията за образуването на СССР.
Да видим, какво прави Хитлер:
Ликвидира хиперинфлацията
ликвидира безработицата
ликвидира престъпността( в Бухенвалд комунистите идват много по-късно. Първоначално там са крадци, мошеници, убийци, травестити, проститутки, сводници, вещици,измамници и други с подобни професии. На практика почиства Германия)
Възражда културата на Германия( вярно изгаря няколко автора публично, но за сметка на това киното, операта и театъра откриват нови хоризонти)
Не прави социална реформа, а прави така, че тя да не е необходима на никого.
Възражда въоръжените сили.
Възражда промишлеността, като набляга на новите технологии. По негово време, немските автомобили са пълни доминанти по състезателните писти.
Развива технологии в химията, металургията, ракетната техника и прочие.
Много от откритията по негово време дават силен тласък на след-военна Европа и Америка.
Хитлер е всичко друго, но не и стратег.
На практика встъпва във войната абсолютно неподготвен.
Няма нито един качествен съюзник, не е почистил армията от идиотите, не си е осигурил суровинната база и тн.
Всичко това Сталин го е направил.
На практика Хитлер има превъзходни войници и великолепни офицери, но идиоти в ГЩ.
Гьоринг, Халдер, Рундщед и компания са кретени до един.
Няма по-голяма глупост от плана Барбароса в цялата човешка история.
Молтке, Бисмарк и всеки един от германските стратези, винаги са твърдели, че Германия не може да воюва на два фронта.
Сам Хитлер казва, че единствената армия, която е способна да спечели световната война е Червената армия.
И напада.
Напада, защото няма друг избор. Сталин не му остава.
Прочетете "Ледоразбивача" на Виктор Суворов.
Скандална книжка.
Първият път я четох с изумление, но автора съвсем безмилостно те налага по главата с факти, които можеш лесно да провериш. Сталин е щял да нападне две седмици по-късно. Просто Хитлер го е изпреварил и хванал със смъкнати гащи. Сталин спечелва войната, но не и битката за Европа. За това не той, а Жуков приема Парада на победата.
Веднага след парада казва : ние проиграхме войната. На друго място се изразява направо нецензурно: Ние просрахме войната.
А ако беше победил Хитлер:
Сега Беломорието щеше да е наше. Нямаше да имаме отрицателна раждаемост. Нямаше да работим заради циганите. България щеше да е държава от световна величина.
Но уви. Чичко Джо прецаква Хитлер и на нас ни го навират за пореден път.
Хитлер ликвидира много неща и подобрява икономиката, НО:
Дествията му са обречени на неуспех във времето.Това го доказа и историята.
Тия мерки са временни и за да продължи едно общество трябва ресурси-пари, поръчки, енергия, горива и т.н Та се почва..Отделно като почнеш да казваш кой е прав и кой крив винаги се стига, до това, че рано или късно всеки ще ти пречи.Отдлено той страда и от мания за величие, съчетани с параноя и налудничиви мисли.Възгледите му са такива, че тях няма как да се роди нещо положително.Аналогичен е и проблемът със Сталин.
Както каза в едно интервю вчера Марио Льоса-няма значение дали диктатурата е лява или дясна.
Тоест пътя, който те поеха и поведоха хората, не води до храма-да използваме реплика от филма Покаяние.
Та затова никога нямаше да имаме Беломорието и т.н.Което се и сбъдна.Аз само съжалявам, че поради слабата ни външна политика след смъртта на Цар Борис попаднахме в лапите на Сталин.
Колкото за другото-да Франция и Англия правят грешки и прочее и допринасят за действията на Хитлер, косвено.
За войната е писано много, сега наизлязоха и още много хубави книги от западни автори, от източни и от всякакви, че всеки може да си прави изводите сам.
etrovskii
18-05-2013, 16:58
Абе правилно съм казал че си фашист :guillotine::humpx: