View Full Version : Климатик или Климатроник
Furious 155
28-11-2006, 01:12
Имам голямо желание да притежавам един от тия италиански екземпляри(модела 155), но освен всичко което четох тук по форума ме вълнува кое е по надеждно: климатика или климатроника. До колкото знам климатика дава само студено на принципа на хладилника. Единственото което се регулира е сиалта на вятъра :roll: . При климатроника има контролер на който се задава температура и вече той управлява топлото и студеното и смесването им. Та кое е по-подходящо да има в колата? :?:
Alexanderbb
28-11-2006, 09:02
ми кво да ти кажа. кое е по-добре да гледаш черно бял или цветен телевизор. пък и от чист климатик много лесно се настива
Да ама на чистия климатик ги няма пожечето електронни джуджавки за управлението. Ако ти се прецаке нещо управлението на климатроника дали няма да се видиш в приключение ?
Иначе климатроника си е по- доброто естествено.
WhitePower
28-11-2006, 12:42
е да де цветен или чернобял телевизор
аз като сам с климатроник какво ми е
Има и друга италианска измислица - Термотроник. Аз съм така - ако искаш топло само си нагласваш температурата и става мн яко. Иначе е като парното на жигула.
Колкото и да са приключенията - климатроника е по-добър избор според мен.
И ако закъсаш с осветлението на панела на климатроника се обади
Ivan Petkov
24-12-2006, 12:39
здр. колега аз имам проблем с осветлението на климатроника. Кажи какво да направя . Благодаря предварително.
здр. колега аз имам проблем с осветлението на климатроника. Кажи какво да направя . Благодаря предварително.
Не ти свети въобще ли ?? Дай малко подробности.
Ако не свети от Конрад 1 поялник за 2,50 лв 8W /12V като химикалка е. Презапояват се 3 или 4 диода SMD .Осветлението на бутоните е реализирано със светодиоди.Захранването им минава през тези 3 или 4 диода./ им модели с 3 диода има и с 4 бр./
Осветлението на дисплея е с ел.лампи .
Ако обаче не си запоявал намери някой който може да презапоява или в сервиз за GSM. Дай е-маил ще ти пратя снимки на таблото за да си в час кое трябва за се презапои.
Изивнявай за закъснението но не бях влизал скоро.
ALFA CORSE
24-12-2006, 23:50
Ето снимка:
http://img81.imageshack.us/img81/8897/aircovoorkant575lv4.jpg
Ivan Petkov
25-12-2006, 17:51
благодаряти сам ще я оправя :D
Ivan Petkov
25-12-2006, 17:55
ivanpetkov1982@abv.bg прати нещо друго интересно ако имаш
благодаряти сам ще я оправя :D
Смукни 1 валидолче предварително, че е много пипкава работата.
Малко съвети:
Запоявай само с колофон и тинол ф 0,5-0,8 мм. Имай в предвид , че краишата на диодите са много окислени.
Не задържай поялника, че се отпоява и другият край на диода.
Дръж до себе си и мултицет за да измериш след запояване да не си обърнал посоката на диодите /, ако се разпоят и от 2 те страни/.
Въоръжи се и с 1 пинсета с много тънки накрайници.
При мен са 4 диода последователно.
Още 1 съвет - и така и така си свалил панела - смени и ел.крушки .Дори и да са изправни са потъмнели/ почернели/.
Сега като гледам панела вечер ми се иска да шунтирам 4 я диод / осветлението на бутоните е слабичко/.
Ivan Petkov
26-12-2006, 18:28
всичко океи ама как се сваля тоя панел :(