View Full Version : ИТАЛФЕСТ 2012
Колеги, молим за вашето мнение за избор на дата за Италфест 2012- Вариантите са 22 септември и 6 ти октомври.
моля да не се пишат други неща в темата а само за датата.
Анкетата ще бъде активна до 27 май 2012 год
Ако ни се кажа, кога ще е Трак Дей-а (който ще е Септември месец), по ще имаме възможност да отговорим :-/
Иначе съм за 6-ти Октомври.
началото на октомври си е традицията;) 22ри септември е твърде рано според мен, хората са си пратили децата на училище и са без лев ...
soldier81
22-05-2012, 18:54
Аз нямам предпочитания,с каквото мога ще помагам.
Колкото по-рано толкова по-добре ... Октомври захладнява и вероятноста за вятър , "студ" и дъжд е много по-голяма :)
Вака между другото и аз си мисля че Октомври ще е захладняло но както каза и колегата тези от колегите които имат деца са ги пратили поучилищата нямат лев хем тъи хем иначе аз съм за септември!!!
само за справка, миналата година италфеста беше на 8ми Октомври, и тогава беше егати жегата! :D Така, че не го мислете студ/жега щот ще ви изненада. :)
П.С: 8ми октомври (който е и рожденния ден на майка ми) е специален ден за мен, тъй като тогава за първи път покарах/тествах 145цата. Седмица по късно, тя вече я имаше пред къщи :)
digitalundgrd
22-05-2012, 23:31
Аз съм също за 6-ти октомври...
И аз съм за 6-ти октомври
nonamecrew
23-05-2012, 09:32
6-ти октомври .. няма да смогнем за Trackday и Итал фест в един месец :hi_temerature:
в случая трак дея не знаем кога ще е ( макар че предполагаме) , а италфеста е свързан с доста повече организация. така или иначе хората които ходят на трак са 50( толкова са номерата зазаписване)
Направете го към края на декември. Може и със снежни топки да се замеряме.
Статистиката сочи, че само 2 /два/ от общо 8 /осем/ ИТАЛФЕСТ-а са били с лоши атмосферни условия!
Аз сгласувах за 6-ти Октомври :)
ReLeFNIQ
23-05-2012, 12:33
Още един глас за 6-ти октомври нека да спазим традицията. А къде се очаква да се проведе, някой знае ли?
И аз гласувах 6-ти, дали септември или октомври няма значение за времето, а все пак две седмици повече туко виж помогнали за по-добрата организация(пример-ако стикерите са готови за 22 септември и може да се закупят от определени места или хора, тези 2 седмици, в който ще караме колите си със залепени стикери по стъклата са огромна реклама за Феста). Да не забравяме, че хората посещаващи Италфест стават все по-малко, та зарибените поне знаят едно - Началото на октомври е Италфест, даже по традиция беше втората събота от октомври, ако не се лъжа :balloon:
Според мен колкото е по-хубаво времето - толкова по-добре. Такива мероприятия просто си искат хубаво време. От тази гледна точка - 22-ри септември изглежда по-обещаващо.
Преди 2 години в навечерието на нова година, на 31 декември следобед температурата в София беше 24 градуса, а аз по къси гащи карах колело. В началото на април бях на Цигов чарк, единият ден беше слънчев, 26-27 градуса. На другия ден натрупа 10-на см сняг. Така че аргументите с хубаво/лошо време са несериозни - може да е всякакво времето. Те не са се научили да го предскажат точно за 7 дни напред, а ние тук за 4 месеца го предвиждаме.
Фестът трябва да е на 6 октомври, защото:
* 22 септември е национален празник, а по време на такива - хората обичат да си пътуват по родните места.
* хората имат деца, пращат ги на училище, харчат пари. На 15 септември - пари за детето, на 22 - пари за Италфест - трудно. Да не говорим, че някои ходят на почивка чак през септември и каквото са събрали като пари - отива за морето.
Ако е на 6 октомври - Тамън ще е новият месец, хората ще са взели новата заплата и няма да са толкова притеснени от финансова гледна точка.
Когато и да го направите, все ще намеря начин да дойда, така че давайте следващите неща да правим.
Да следвайки горното аргументирано мнение и аз съм за 6 октомври.
Immortal
23-05-2012, 20:05
Революционното ми мнение на мен пък е, че Феста трябва да е през лятото.
Не ви ли писна да ви вали?!?
В Сливен валя.
В Габрово валя.
На Лесново валя.
ЗАЩО НЕ ПРЕЗ АВГУСТ?!? Когато повечето сме ваканционно настроени?!?
Във всички случаи ще помагам с каквото мога, но...
Не се поучихте от времето след толкова години.
ЗАЩО НЕ ПРЕЗ АВГУСТ?!? Когато повечето сме ваканционно настроени?!?
То хубаво, ама повечето са или на море или по родните места.
Immortal
23-05-2012, 20:13
То хубаво, ама повечето са или на море или по родните места.
И какъв аргумент е това?!?
Аз през цялото време съм си на родното място.
И никак не съм съгласен, че "повечето" са на море, но няма да споря.
Във всички случаи, ако съм жив и здрав, ще съм на феста, и ще помагам с каквото мога...
Остава въпроса КЪДЕ ще е Феста? (може пък да е на морето :) :) :) ) Решено ли е?
Само за инфо.. трак деят на алфисти.бг ще е на 7 септември.
Аз не знам някога датата да ми е пречела на нощния купон!
Все пак, аргументите за октомври са по-тежки.
Края на септември требе да дооберем бостано, да турим лютеницата, да натирим децата на училище, да закиснем бъчвите, козата ще се разгони...:blah:
козата ще се разгони...:blah:
Уха,блазе му на пЪрча:haha:
За мене няма никакво значение,септември октомври,се ми е добре,така съм и гласувал.Ама август много жега бе.
Затова е анкетата,хората да гласуват,са на който нему аресва нема да дойде и така.
6-ти, през септември сме още летни и освен това заплатите идват в повечето случаи след 25-то число.
още един глас за 6-ти октомври
Аз също съм за 6 октомври:static:
rossenvn
24-05-2012, 09:40
Ми тоже:mail2:
В Сливен валя.
В Габрово валя.
На Лесново валя.
Не че се заяждам, само малко моя статистика, за последните 4-ри Италфест-а !
2011 - Сливен - Опече ни на тая писта като раци ...
2010 - Хасково - Всичкото народ беше под навесите на пейките
2009 - Габрово, виж там валя без почивка
2008 - Лесново, отново слънце, даже имам снимки как лежа да тревичката и гледам драг-а ...
6-ти октомври, не че ако е на 22 септември ще пропусна .
Не че се заяждам, само малко моя статистика, за последните 4-ри Италфест-а !
2011 - Сливен - Опече ни на тая писта като раци ...
2010 - Хасково - Всичкото народ беше под навесите на пейките
2009 - Габрово, виж там валя без почивка
2008 - Лесново, отново слънце, даже имам снимки как лежа да тревичката и гледам драг-а ...
Абе и аз тва се замислих,че само на Дряново и малко на Калояново ни е валяло досега на фестовете.Аз съм за 6 Октомври,това си е традиция..............Аз може и да не дойда,ама съм за 6-и определено :bounce8::bounce8::bounce8:
Имам аз един малък жокер по повод мястото за феста 2012. Но - всъщност времето и мястото за мен не са от особено значение - ще дойда (освен, естествено, ако не възникне някаква наистина непреодолима причина).
soldier81
25-05-2012, 20:28
Не знам от къде ги имаш тези жокери при положение че мястото не е известно още на никой.
Това място което знаеш още не е сигурно.
Темата е за датата,за мястото ще има вероятно друга.
rumanqska
27-05-2012, 13:10
И както виждате резултата е равен.:devil:
Май ще има Дузпи или датата да е по средата на 29, за да няма сърдити (то винаги ще има за цвят,но ...)
За мен няма значение , ще съм там. Правоимащите:comphits: да решават. Успех ;-)
Crazy JTD
27-05-2012, 18:05
6-ти Октомври ;) иначе и септември е добре
Crazy JTD
27-05-2012, 18:37
Та като не е ясно още кога ще е то поне знае ли къде ще е ?
Furious 155
27-05-2012, 19:34
Та като не е ясно още кога ще е то поне знае ли къде ще е ?
Ще кажат като е 100% сигурно. Има време. ;)
alfaa156
28-05-2012, 12:33
Ще кажат като е 100% сигурно. Има време. ;)
искам да кажа ,че в хасково най-много ми хареса :) :afro:
беше забавно :)
и аз съм за 6-ти..
И както виждате резултата е равен.:devil:
Май ще има Дузпи или датата да е по средата на 29, за да няма сърдити (то винаги ще има за цвят,но ...)
За мен няма значение , ще съм там. Правоимащите:comphits: да решават. Успех ;-)
29 ти е работен ден иначе идеята беше за тогава. дузпи едва ли ще има. Ще има консултации с фиат и ланча
D-I-V-A-K-A
28-05-2012, 21:47
искам да кажа ,че в хасково най-много ми хареса :) :afro:
беше забавно :)
и аз съм за 6-ти..
Колега искам само да попитам дали си бил на фест-а на Лесново, защото според мен нямамме друг фест, с който да сравним този в Лесново. Питам чисто приятелски, не искам да звучи като заяждане ;)ю
29 ти е работен ден иначе идеята беше за тогава. дузпи едва ли ще има. Ще има консултации с фиат и ланча
Найстина не е малък и факта, че трябва да се съгласува и с другите клубове. Според мен датата не е толкова от значение, въпроса е да се организират хубаво нещата и за това ще си позволя пак да си предложа услугите и ако имате нужда от помощ веднага може да ми назначите някоя задачка ;)
Поздрави!!!
Колега искам само да попитам дали си бил на фест-а на Лесново, защото според мен нямамме друг фест, с който да сравним този в Лесново. Питам чисто приятелски, не искам да звучи като заяждане ;)ю
Колега,а ти бил ли си на Феста в Калояново,на 16 години,едва ли.И аз не се заяждам:)
alfaa156
29-05-2012, 00:14
Найстина не е малък и факта, че трябва да се съгласува и с другите клубове. Според мен датата не е толкова от значение, въпроса е да се организират хубаво нещата и за това ще си позволя пак да си предложа услугите и ако имате нужда от помощ веднага може да ми назначите някоя задачка ;)
Поздрави!!!
Не колега не съм бил, колата е имам от 2год и съм бил само на 2феста :) надявам се таз годишният фест да е по-добър от всичките досега успех с организацията :afro: :cheers:
D-I-V-A-K-A
29-05-2012, 01:31
Колега,а ти бил ли си на Феста в Калояново,на 16 години,едва ли.И аз не се заяждам:)
Ми аз не съм видял някъде условие, че за да хофиш на фест-а, трябва да притежаваш кола или да е само за 18+! По случайност Алфите в моето семейство са уважавани от 3 поколения и историята е малко дъгла като цяло по тази "мания"....
Не колега не съм бил, колата е имам от 2год и съм бил само на 2феста :) надявам се таз годишният фест да е по-добър от всичките досега успех с организацията :afro: :cheers:
И аз искренно се надявам колега, дано този фест найстина да се запомни с хубаво, както повечето от предишните.
soldier81
29-05-2012, 07:12
Сега е момента да си кажат мнението критиците от миналата година.
Нещо не се виждат техни мнения,или ги оставяме за след феста?
Сега е момента да си кажат мнението критиците от миналата година.
Нещо не се виждат техни мнения,или ги оставяме за след феста?
Aз съм готов да ги дам преди това, просто мислех, че темата не е затова, но ще приема покана ти, като се надявам критиката ми да не бъде приета с лоши намерения. Ще ползвам предишни мой мнения от теми за Италфестове
Отностно място/дата/час/
За мене няма смисал да се пита. Миналата година някой пътували от варна, бургас и т.н. ОК ама колко бяха реално погледнато рядко се намираше мераклия пропътувал тези 800-900-1000км. Е, ако си фен ще пътуваш (и ако си фен ще платиш 50лв. вход) ама то да си фен и финансите да те ограничават са съвсем различни неща. Така че затова са организаторите, организират и казват Дата/Място/Час и всеки си решава сам - може ли, неможе ли ... ако има недоволни дето се вика да организират един фест да понабият пари и да видят колко ще избият !!!
ПП. Успех на организаторите и дано Италфест 2009 бъде по-зрелищен и с повече посещаемост от 2008-мия !
Отностно организация, цени и т.н.:
Какво съм направил или дали съм помогнал не е оправдание и не е правилния начин да дадеш обяснение ... какво съм направил за божурище тази година - НИЩО, какво съм направил за I track day + drift taxi, а за бмв събора - нищо, единственото важно ни беше да пуснат колата и дали ще има достатъчно гуми и бензин. Това е, другото не ме интересува, затова си има организатори, това им е работата и от това печелят, наемат хора правят го интересно на хората се задържа вниманието и продължават да ходят и чакат с нетърпение. И евтините билети не са оправдание. Нека да са 10лв, хората щяха да са пак толкова, а догодина и повече, ако е интересно. Това е това ми беше четвъртия по ред италфест и с всяка година хората намаляват - не им е интересно. Аз съм довел поне 10-15 човека на италфестове и с още толкова и повече съм ходил, който вече не идват защото не представлява интерес.
Отностно програма:
Италфест 2008 имаше около 700++ коли.
Италфест 2009 вярно, че беше и кофти времето - около 300-350 коли.
Италфест 2010 - не мисля да са били повече от 200коли. Докато не се спре с мисленето има си Драг Дей и Трак Дей и само там ще се дава газ. Не всеки отива там с целта да се напие вечерта. Сега знам че имаше майсторско (състоящо се от 3 конуса) и това за мен, честно, беше единственото интересно нещо на Италфест 2010 !!! Другото, което може да се сметне за нововъведение е ерос мивката(която няма да коментирам), но от Тунинг фест-а насам те тея мацки са на всяко мероприятие с коли. Огледайте се почти всяка марка си прави годишните събирания на Калояново, кеф ти място, кеф ти писта, кеф ти драг, кеф ти шоу ................ Пак казвам евала на всеки, който се е потрудил Италфест 2010 да стане реалност.
Отностно стикери и реклама:
И аз гласувах 6-ти, дали септември или октомври няма значение за времето, а все пак две седмици повече туко виж помогнали за по-добрата организация(пример-ако стикерите са готови за 22 септември и може да се закупят от определени места или хора, тези 2 седмици, в който ще караме колите си със залепени стикери по стъклата са огромна реклама за Феста)
Продължавам да твърдя, че има смисал да си лепим лепенките преди феста не да си ги държим на колите след това, като ако приемем, че няма финанси както БМВ клуб България, да се разпечатат и да има 5-10 офиса само в София и още много други за страната, в които идваш и си ги плащаш може да се мина на вариант-а на Пежо форума тази година ... Дават ти файл, желаещите си го разпечатват слагат си го на колата и на фест-а получават оригинала ;-)
Еми те това ми е мнението по тези въпроси :)
Наиграхте ли се? Темата беше за допитване за дата и си изпълни целта-. Всички останали спорове могат да се водят в други теми - заключвам!
В