View Full Version : Компютърната индустрия в България, минало и настояще.
spe4elist
04-06-2012, 13:07
Точно за това става дума!
Ако дадеш снимки и на БГ 45-та и БГ 90-та , цена няма да имаш
Няма и нужда - гледай Хонг Конг и разбирай България!!! Айде стига, че е смешно вече.
пп Онези двамката, както ударно режат ленти, след 50 години може и да настигнем Хонг Конг, ама в Хонг Конг не трябва да правят нищо през това време ... Даже най-добре да вземат да събарят ... Тогава може и да стане ...
Няма и нужда - гледай Хонг Конг и разбирай България!!! Айде стига, че е смешно вече.
Точно , че е смешно де , аз отдавна съм престанал да пиша сериозно ...... Хонконг ..и София ... наистина си приличат ... особено като отидеш в Илиенци
---------- Post added at 10:27 ---------- Previous post was at 10:15 ----------
пп Онези двамката, както ударно режат ленти, след 50 години може и да настигнем Хонг Конг, ама в Хонг Конг не трябва да правят нищо през това време ... Даже най-добре да вземат да събарят ... Тогава може и да стане ...
За съжаление си прав...... затова казвам че трябва да е човек който първо на първо обича бг , а вече на второ и трето място про-западно или про - накъдето и да е насочен... мясля че няма да има голяма разлика , ако се мисли първо за БГ а не да се целуват наляво и надясно задници , а вие да ми обяснявате колко е правилно това .... ама айде че пак ще се почне :)
Точно , че е смешно де , аз отдавна съм престанал да пиша сериозно ...... Хонконг ..и София ... наистина си приличат ... особено като отидеш в Илиенци
---------- Post added at 10:27 ---------- Previous post was at 10:15 ----------
За съжаление си прав...... затова казвам че трябва да е човек който първо на първо обича бг , а вече на второ и трето място про-западно или про - накъдето и да е насочен... мясля че няма да има голяма разлика , ако се мисли първо за БГ а не да се целуват наляво и надясно задници , а вие да ми обяснявате колко е правилно това .... ама айде че пак ще се почне :)
Кой обяснява, че е правилно целуването на задници?
Посочването на икономическата несъстоятелност на един строй не означава целуване на задниците на онези дето живеят под друг строй.
Нали казах че ще се почне :)
Точно за това става дума!
Ако дадеш снимки и на БГ 45-та и БГ 90-та , цена няма да имаш
е ти снимка :busted_cop:
http://3.bp.blogspot.com/_H4ITu_ZGsh8/TPIjkqvg1tI/AAAAAAAAAoI/4_TWRGBfE0U/s1600/Lidl%2Bretro.jpg
Кой обяснява, че е правилно целуването на задници?
Посочването на икономическата несъстоятелност на един строй не означава целуване на задниците на онези дето живеят под друг строй.
Имам предвид , че на снимката ,където режат лентички двамата наши гъзолизци, единия целуваше задника на Съветския съюз другия на Европейския съюз .... аз от не помня кога искам да ви обясня че разликата не е огромна , вие твърдите че сега е по добре.... а на снимката се вижда разликата (сега е по шарено)..... АЗ НЕ СЪМ ЗА КОМУНИСТИ < НИТО ЗА ДЕМОКРАТИ НИТО ЗА НИКОЙ , просто мисля че държавния глава трябва да отстоява правата на народа си , а не да ги кара да плащат и да робуват ту на едни , ту на други... Това е !!!!
Имам предвид , че на снимката ,където режат лентички двамата наши гъзолизци, единия целуваше задника на Съветския съюз другия на Европейския съюз .... аз от не помня кога искам да ви обясня че разликата не е огромна , вие твърдите че сега е по добре.... а на снимката се вижда разликата (сега е по шарено)..... АЗ НЕ СЪМ ЗА КОМУНИСТИ < НИТО ЗА ДЕМОКРАТИ НИТО ЗА НИКОЙ , просто мисля че държавния глава трябва да отстоява правата на народа си , а не да ги кара да плащат и да робуват ту на едни , ту на други... Това е !!!!
ББ е наследник на ТЖ, ако целува някакви задници извън БГ те пак са московски.
(По-вероятно, задниците да са си нашенски, а те от своя страна да целуват московски... огледайте се)
Това, че дрънка за ЕС не променя фактите.
Mind_Control
04-06-2012, 13:50
е ти снимка :busted_cop:
http://3.bp.blogspot.com/_H4ITu_ZGsh8/TPIjkqvg1tI/AAAAAAAAAoI/4_TWRGBfE0U/s1600/Lidl%2Bretro.jpg
Как жадно гледат само :)
ББ е наследник на ТЖ, ако целува някакви задници извън БГ те пак са московски.
(По-вероятно, задниците да са си нашенски, а те от своя страна да целуват московски... огледайте се)
Това, че дрънка за ЕС не променя фактите.
Това не променя много нещата нали ?!?!? Пак се целуват задници!!!! СПомни си поне за един ... от нашит държавни глави който не го е правил ... за съжаление , аз не се сещам . На избори при нас се ходи за да се избере , да не е най лошия вариант а не да е най добрия .. нали разбираш за какво говоря .. затова и се кефя на Лукашенко , че изобщо не му дреме кой е срещу него Путин или ЕС , той си защитава неговия народ ..... аз мисля че това е правилно.... а вече какъв строй са колко са напред това вече е друго , важното е че президента им защитава на първо място техните интереси.....искам и тука да е така (което не значи да има диктатори , или да станем комунисти или тем подобни) просто да има човек на поне едни избори на който да му личи че го е грижа за
България... засега не виждам такъв .....
Това не променя много нещата нали ?!?!? Пак се целуват задници!!!! СПомни си поне за един ... от нашит държавни глави който не го е правил ... за съжаление , аз не се сещам . На избори при нас се ходи за да се избере , да не е най лошия вариант а не да е най добрия .. нали разбираш за какво говоря .. затова и се кефя на Лукашенко , че изобщо не му дреме кой е срещу него Путин или ЕС , той си защитава неговия народ ..... аз мисля че това е правилно.... а вече какъв строй са колко са напред това вече е друго , важното е че президента им защитава на първо място техните интереси.....искам и тука да е така (което не значи да има диктатори , или да станем комунисти или тем подобни) просто да има човек на поне едни избори на който да му личи че го е грижа за
България... засега не виждам такъв .....
Лукашенко защитавал техните интереси... още малко и ще повярвам.
А в политиката винаги се избира по-малкото зло.
За по-добро, трябва да имаш работещо общество.
Лукашенко защитавал техните интереси... още малко и ще повярвам.
А в политиката винаги се избира по-малкото зло.
За по-добро, трябва да имаш работещо общество.
Всички елиминирани , или такива на които им предстои да бъдат елиминирани държавни глави , са хората които са отказали да се подчинят ..... Вземи за пример Кадафи.... ако толкова е било зле в Либия и толкова са страдали хората от тиранията му , обясни ми какво по дяволите търсиха нашите лекари там в тази мизерна страна????? А Лукашенко... , ами не знам просто не смеят да се бъркат в руска територия ... не се сещам само защо (сигурен съм че има причини) руснаците го търпят
---------- Post added at 11:05 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
Пак се започна ..... айде аз :Bolt:
Всички елиминирани , или такива на които им предстои да бъдат елиминирани държавни глави , са хората които са отказали да се подчинят ..... Вземи за пример Кадафи.... ако толкова е било зле в Либия и толкова са страдали хората от тиранията му , обясни ми какво по дяволите търсиха нашите лекари там в тази мизерна страна????? А Лукашенко... , ами не знам просто не смеят да се бъркат в руска територия ... не се сещам само защо (сигурен съм че има причини) руснаците го търпят
---------- Post added at 11:05 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
Пак се започна ..... айде аз :Bolt:
Кадафи...
Защо ли познавам лекари дето са били там.
Търсили са долари, заплащане за 9 години учене и повече и денонощен стрес.
За което у нас получаваха по-малко от механизатор в ТКЗС!!!
Е сега ще плачем за медицина.
Но това не прави Либия чудесно място за живеене, 99% след като са поработили там са се прибрали, не са останали.
Руснаците търпят само по-силни или удобно наведени... дали е по-силен?
spe4elist
04-06-2012, 14:14
Вземи за пример Кадафи.... ако толкова е било зле в Либия и толкова са страдали хората от тиранията му , обясни ми какво по дяволите търсиха нашите лекари там в тази мизерна страна?????
Какво търсиха ли - търсиха скапаните американски долари. Това търсиха. След като скапаната ни държава не мисли за кадрите си, те сами помислиха за себе си ... Виж колко доктори напускат страната. И не само доктори - всякакви специалисти ... и неспециалисти, млади ... и не само млади ...
Аз знам това ,идеята на изказването беше че щом дори нашите съграждани са ходили там за да изхранват семействата си , значи не е било толкова зле нали ??? Във всички случаи е било по добре от тука!!!!! Човека си плати с живота за отказа си да се подчини и да продаде народа си!!!! Докато продажниците от неговия народ го убиха !!!! Това че в либия са мусулмани и че за един европеец там не е добре, не означава че на тях не им е!!! http://www.novini.bg/news/29176-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB-%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D 0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-.html
---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:24 ----------
Аз наистина :Bolt:
Аз знам това ,идеята на изказването беше че щом дори нашите съграждани са ходили там за да изхранват семействата си , значи не е било толкова зле нали ??? Във всички случаи е било по добре от тука!!!!! Човека си плати с живота за отказа си да се подчини и да продаде народа си!!!! Докато продажниците от неговия народ го убиха !!!! Това че в либия са мусулмани и че за един европеец там не е добре, не означава че на тях не им е!!! http://www.novini.bg/news/29176-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB-%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D 0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-.html
---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:24 ----------
Аз наистина :Bolt:
Я провери как е в Норвегия и любимата ти Русия... общото (м/у тях и Либия) е, че имат петрол... различното можеш да го откриеш сам.
Я провери как е в Норвегия и любимата ти Русия... общото (м/у тях и Либия) е, че имат петрол... различното можеш да го откриеш сам.
Защо ли не са в ЕС .... да се чуди човек , какви блага изпускат само.....
Норвегия може и да не е член на ЕС, но участва в свободният пазар като членка на Европейската икономическа зона и EFTA, като се има предвид, че са една от най-силно икономически развитите страни, с най-висок индекс на човешко развитие и най-висок стандарт значи могат да си позволят лукса да не се обвързват докрай в ЕС.
Всъщност Норвегия е една от най-изостаналите европейски държави в началото на 20 век, много по-назад от нас, но при нас идва социализъм от съветски тип, а при тях социализъм от скандинавски тип + петрол.
Защо ли не са в ЕС .... да се чуди човек , какви блага изпускат само.....
Що бягаш по тъча?
Що бягаш по тъча?
Защото няма смисъл , казах си мнението ти твоето, какво повече ... едно и също колко пъти ? за какво ?
---------- Post added at 15:33 ---------- Previous post was at 15:30 ----------
Норвегия може и да не е член на ЕС, но участва в свободният пазар като членка на Европейската икономическа зона и EFTA, като се има предвид, че са една от най-силно икономически развитите страни, с най-висок индекс на човешко развитие и най-висок стандарт значи могат да си позволят лукса да не се обвързват докрай в ЕС.
Всъщност Норвегия е една от най-изостаналите европейски държави в началото на 20 век, много по-назад от нас, но при нас идва социализъм от съветски тип, а при тях социализъм от скандинавски тип + петрол.
Не правилното е - Петрол !!!!
Какво търсиха ли - търсиха скапаните американски долари. Това търсиха.
А тук не си прав,много народ ходеше по Коми....донесоха ни хлебарките от там :rotfl::rotfl::rotfl:
Как жадно гледат само :)
Абе и тук май се понаредили на опашка, пък било 2012г.
http://missionlocal.org/2011/11/street-science-lines/
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
Норвегия е малка страна с много богати залежи. Либия беше страната с най-висок стандарт в Африка ама само беше.
Абе и тук май се понаредили на опашка, пък било 2012г.
http://missionlocal.org/2011/11/street-science-lines/
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
А ти правиш ли разлика между тази опашка и опашките време оно в България?
Ти или си болен мозък или супер-як сеирджия!
А ти правиш ли разлика между тази опашка и опашките време оно в България?
Ти или си болен мозък или супер-як сеирджия!
Що бе, и двете са опашки пред пекарни.
Що бе, и двете са опашки пред пекарни.
Разликата е,че едната е доброволна,тоест сами са си избрали да се редят.:please:
Да бе правилно!? Норвегия освен петрол изнася само риба. Русия има петрол и какви ли не още ресурси в това число и риба ама не са случили на революция. А ти ОРМ нещо изклинчи по въпроса за сравнението между почиващите руснаци и българи в чужбина, то не ставаше въпрос за мнение , а за цифри.
Норвегия има и много пророден газ.
---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 20:03 ----------
Разликата е,че едната е доброволна,тоест сами са си избрали да се редят.:please:
Ти още малко и ще кажеш че хората едно време са нямали хляб да ядат.
Драги, и какво като има природен газ, пак изнася по-малко от Русия, но са на светлинни години пред тях.
Норвегия има и много пророден газ.
---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 20:03 ----------
Ти още малко и ще кажеш че хората едно време са нямали хляб да ядат.
Не,няма да кажа подобно нещо,но много-добре помня опашките за хляб,млеко,олио,захар........,цигари,купоните за бензин,липсата на градски транспорт,дървените ваканции поради липсата на нафта и преди 1989-та,ако ти не ги помниш или си доста по-малък или си от семейство на ,,богоизбрани".
Не,няма да кажа подобно нещо,но много-добре помня опашките за хляб,млеко,олио,захар........,цигари,купоните за бензин,липсата на градски транспорт,дървените ваканции поради липсата на нафта и преди 1989-та,ако ти не ги помниш или си доста по-малък или си от семейство на ,,богоизбрани".
Това е времето преди разпада на строя и след него...... вие бъркате мекото с топло
---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:25 ----------
Драги, и какво като има природен газ, пак изнася по-малко от Русия, но са на светлинни години пред тях.
"Клинчиш" до тука само ти , така и не отгоевори дали разбираш какво означава почивка и какво означава слуга ...има интернет потърси в гугъл .....
Норвегия е пъпка на гъза на географията , Русия е 1/16 от свта , пак, ако си го изпуснал в училище може да провериш в гугъл.....
Спирам да споря с тебе защото ти четеш и виздаш само това , което съвпада с твоето мнение............
Купоните и опашките за бензин се получиха след промените защото се освободиха цените по един безмислен начин и започнаха здрави спекули източвания и т.н.
Това е времето преди разпада на строя и след него...... вие бъркате мекото с топло
Ми дори и да вземем периода 86-89 за период преди разпадането на строя аз пак си спомням опашките и преди този период,както и режимите на ток и вода,те си вървеха ръка за ръка с манифестациите за 9-ти септември.:)
Ми дори и да вземем периода 86-89 за период преди разпадането на строя аз пак си спомням опашките и преди този период,както и режимите на ток и вода,те си вървеха ръка за ръка с манифестациите за 9-ти септември.:)
Ами откак идва Горбачев на власт , почвай от там да смяташ .... става все по зле и по зле :picnic::big_beer:
Ами откак идва Горбачев на власт , почвай от там да смяташ .... става все по зле и по зле :picnic::big_beer:
А аз опашките и режимите ги помня от времето на Брежнев...всъщност ги помня от как се помня :)
---------- Post added at 23:41 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
Купоните и опашките за бензин се получиха след промените защото се освободиха цените по един безмислен начин и започнаха здрави спекули източвания и т.н.
Купоните да,опашките не,просто преди това не бяха толкоз чести и мащабни.
Освен това Норвегия не е участвала в световни войни не била разрушавана и има много по-свестни съседи от Русия.
---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
А аз опашките и режимите ги помня от времето на Брежнев...всъщност ги помня от как се помня :)
Какви режими бе, имаше един режим на тока 85г. И то защото се правише профилактика на Тецовете и трябваше да изпълняваме задълженията си за износ на ток.
От времето на Брежнев ли ???? На колко години си бил тогава че ги помниш бе .. ти да не би с Лили Иванова нещо това -онова а ???:notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:
Освен това Норвегия не е участвала в световни войни не била разрушавана и има много по-свестни съседи от Русия.
Опаааааа,са пък ново двайсе....ти за СС Норд чувал ли си??????Дали пък Норвегия не е участвала във ВСВ.....
Опаааааа,са пък ново двайсе....ти за СС Норд чувал ли си??????Дали пък Норвегия не е участвала във ВСВ.....
Абе спретесе бре ........:please::please::please: Финландци са , проверих във Укипедия :) А и плюс това .... нали няма да сравняваш разрушенията в СССР с това в Норвегия?? Чакай че дочетох вернно и норвежци :)
Абе спретесе бре ........:please::please::please: Финландци са , проверих във Укипедия :) А и плюс това .... нали няма да сравняваш разрушенията в СССР с това в Норвегия?? Чакай че дочетох вернно и норвежци :)
СС Норд е основано във Финландия,но включва и шведи,датчани и норжежци....то и за това е Норд.;)
Май не си чел добре Уикито......http://bg.wikipedia.org/wiki/6-%D1%82%D0%B0_%D0%A1%D0%A1_%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD %D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B4%D0%B8%D0%B2% D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F_%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B4,с транна емблема са имали.....
Защото няма смисъл , казах си мнението ти твоето, какво повече ... едно и също колко пъти ? за какво ?
И 3 те изброени имат петрол!
Та на какво се дължат разликите?
И не ми излизайте с разрушения от 2СВ... Германия премазана и разделена, пак е водещата икономика в Европа, макар да влачи комунистическото ремарке ГДР.
Малко като Сърбия дето и война преживя след 89 и пак са много пред нас.
Много е лесно все империализма да ни е виновен... ама дали е вярно?!?!
И не ми излизайте с разрушения от 2СВ... Германия премазана и разделена, пак е водещата икономика в Европа, макар да влачи комунистическото ремарке ГДР.
Германия не е премазана а размазана......Сърбия ми и тя кат Германия,хамериканците първо хвърляха бомби там после пари.......
Абе, ти за план Маршал чувал ли си и че от там започна печатницата на пари.
---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:25 ----------
"Клинчиш" до тука само ти , така и не отгоевори дали разбираш какво означава почивка и какво означава слуга ...има интернет потърси в гугъл .....
Норвегия е пъпка на гъза на географията , Русия е 1/16 от свта , пак, ако си го изпуснал в училище може да провериш в гугъл.....
Спирам да споря с тебе защото ти четеш и виздаш само това , което съвпада с твоето мнение............
Информацията която съм ти дал отговаря точно на този ти въпрос, но ти или не си го прочел или се правиш пак на хитрец. Най-общо казано и в двете държави почти 50% от пътуванията са цел екскурзия, останали са бизнес, работни, образователни и подобни пътувания. Не очаквам да се съгласиш с мен, нямаш толкова достойнство.
spe4elist
05-06-2012, 09:38
Какви режими бе, имаше един режим на тока 85г. И то защото се правише профилактика на Тецовете и трябваше да изпълняваме задълженията си за износ на ток.
Това в "Работническо дело" ли го чете?!?
До `82 година България цъфтеше, що Живков и Брежнев се целуваха под път и над път, руснаците даваха пари, а ние ги харчехме, забележете - "нисколихвено".
Брежнев обаче се спомина, както и Андропов и Черненко, и се появи Горбачов ... Той обаче недолюбваше много-много Живков и нисколихвените заеми секнаха ... Донбаските въглища, захранващи Мариците и Варна, вече не бяха на кредит и трябваше да се карат въглища от Виетнам ... Както се сещаш, навлото е доста по-голямо, а и качеството им е доста по-лошо ... Те затова имаше сътресения с енерго производството ... Тока дотогава струваше 3 ст/kW, след тези сътресения започна тихомълком да се увеличава, но тогава на никой не му стискаше да протестира пред Народното Събрание, щото съществуваха и ДС, и Белене, и други красиви места и курорти ...
Тези профилактики, дето ми ги дрънкаш, ги разказвай на селяните от Канзас ... :drinking:
Абе, ти за план Маршал чувал ли си и че от там започна печатницата на пари.
Печатницата е доста по-късно от плана Маршал.
Чувал съм, изобщо за много неща които нормалния свят е правил, а комуноидите мачкали съм чувал.
Но това преди 60 години.
В последните 20, Норвегия, Русия, Либия... различен обществен строй, много петрол.
Та коментари?
Чувал съм, изобщо за много неща които нормалния свят е правил, а комуноидите мачкали съм чувал.
Но това преди 60 години.
В последните 20, Норвегия, Русия, Либия... различен обществен строй, много петрол.
Та коментари?
Норвегия - 361 243 км²
Либия - 1,759,540 km2 (за Либия дадох и други факти по горе) - Най богатата държава в Африка !!!
Русия - 17 098 242 km²
Вижда ли се ясно разликата ??? Като се има впредвид , че на Либия и Русия постоянно запада им пречи да се развиват с всички възможни средства ... и като имаш предвид че Русия допреди 25-30години с ресурсите си е изхранвала половината от нашия континент и малко от другите континенти , би трябвало да ти стане ясно (ако гледаш обективно на нещата) ....
Ако ти е интересно , може също така да провериш кои са държавите с профицит ;)
Норвегия - 361 243 км²
Либия - 1,759,540 km2 (за Либия дадох и други факти по горе) - Най богатата държава в Африка !!!
Русия - 17 098 242 km²
Вижда ли се ясно разликата ??? Като се има впредвид , че на Либия и Русия постоянно запада им пречи да се развиват с всички възможни средства ... и като имаш предвид че Русия допреди 25-30години с ресурсите си е изхранвала половината от нашия континент и малко от другите континенти , би трябвало да ти стане ясно (ако гледаш обективно на нещата) ....
Ако ти е интересно , може също така да провериш кои са държавите с профицит ;)
Да да да, гнилия световен империализъм мачка неоправданите комунистически държави... тия ги слушахме 45 години и стигнахме дъното на кенефа.
---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:22 ----------
95933
Демокрация!!!
Я виж сърбите, гледките от там бяха подобни, в момента ако някой направи подобни снимки, ще си помисли, че войната е била у нас.
Да да да, гнилия световен империализъм мачка неоправданите комунистически държави... тия ги слушахме 45 години и стигнахме дъното на кенефа.
---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:22 ----------
Я виж сърбите, гледките от там бяха подобни, в момента ако някой направи подобни снимки, ще си помисли, че войната е била у нас.
Кой от фактите ще оспорваме сега??? Площа на държавите ??? Че либия беше най богатата държава в африка или че русия е изхранвала една дузина държави?? Айде стига че е смешно вече !!! Защо трябва да спорите с всичко написано ??? Някакво удоволствие ли получваваш от това че живееш в лъжа??? Одобряваш бомбардирането на държавите за да им се наложи мнението и начина на живот на други ??? Двата воюващи лагера ( имам предвид студената война) от двете страни бяха лъжливи манипулатори на хора , които прибягва към всякакви мръсотии , сега едната страна загуби и я няма вече , а другата гнусна стран е останала и ние се стремим към нея ( имам предвид целуваме задници) ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ < НЕ ГО НАТЯКВАМ НА НИКОЙ !!!!! Надявам се че бях достатъчно ясен , не ми се продължава този безсмислен спор!!!!
Кой от фактите ще оспорваме сега??? Площа на държавите ??? Че либия беше най богатата държава в африка или че русия е изхранвала една дузина държави?? Айде стига че е смешно вече !!! Защо трябва да спорите с всичко написано ??? Някакво удоволствие ли получваваш от това че живееш в лъжа??? Одобряваш бомбардирането на държавите за да им се наложи мнението и начина на живот на други ??? Двата воюващи лагера ( имам предвид студената война) от двете страни бяха лъжливи манипулатори на хора , които прибягва към всякакви мръсотии , сега едната страна загуби и я няма вече , а другата гнусна стран е останала и ние се стремим към нея ( имам предвид целуваме задници) ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ < НЕ ГО НАТЯКВАМ НА НИКОЙ !!!!! Надявам се че бях достатъчно ясен , не ми се продължава този безсмислен спор!!!!
Големината в кв. метри няма никакво значение, да знаеш, че в Либия по брега са големите петролни залежи?
Най-богата не беше ли ЮАР всъщност?
Русия какво е изхранвала бре, глада и канибализма през социализма?
Същата тая Русия има освен петрол и газ, диаманти, злато, въглища и какво ли още не.
Но не може и на малкото пръстче да стъпи на една Норвегия.
Защо ли?
Задниците наоколо още са съветски, за това и сме на дъното на кенефа, дори сърбите го проумяха и войната не ги спря.
Интересно що им е ЕС, след война в която бяха намесени водещи държави в ЕС?
Спора е безсмислен да, щото мнения как гнилия империализъм е виновен и за вкиснатото вино в избата, са меко казано несериозни.
Големината в кв. метри няма никакво значение, да знаеш, че в Либия по брега са големите петролни залежи?
Най-богата не беше ли ЮАР всъщност?
Русия какво е изхранвала бре, глада и канибализма през социализма?
Същата тая Русия има освен петрол и газ, диаманти, злато, въглища и какво ли още не.
Но не може и на малкото пръстче да стъпи на една Норвегия.
Защо ли?
Задниците наоколо още са съветски, за това и сме на дъното на кенефа, дори сърбите го проумяха и войната не ги спря.
Интересно що им е ЕС, след война в която бяха намесени водещи държави в ЕС?
Спора е безсмислен да, щото мнения как гнилия империализъм е виновен и за вкиснатото вино в избата, са меко казано несериозни.
Няма смисъл!
Това в "Работническо дело" ли го чете?!?
До `82 година България цъфтеше, що Живков и Брежнев се целуваха под път и над път, руснаците даваха пари, а ние ги харчехме, забележете - "нисколихвено".
Брежнев обаче се спомина, както и Андропов и Черненко, и се появи Горбачов ... Той обаче недолюбваше много-много Живков и нисколихвените заеми секнаха ... Донбаските въглища, захранващи Мариците и Варна, вече не бяха на кредит и трябваше да се карат въглища от Виетнам ... Както се сещаш, навлото е доста по-голямо, а и качеството им е доста по-лошо ... Те затова имаше сътресения с енерго производството ... Тока дотогава струваше 3 ст/kW, след тези сътресения започна тихомълком да се увеличава, но тогава на никой не му стискаше да протестира пред Народното Събрание, щото съществуваха и ДС, и Белене, и други красиви места и курорти ...
Тези профилактики, дето ми ги дрънкаш, ги разказвай на селяните от Канзас ... :drinking:
Не, родителите ми работеха в енергетиката. За Техенерго ако си чувал.
---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:46 ----------
Но това преди 60 години.
Та коментари?
Аиде бе, парите за плана Маршал откъде дойдоха. Отмяна на златния стандарт още някои др. хватки с международни споразумения и печатницата на долари на пълни обороти.
За Норвегия ти казах, много малка страна с много природни ресурси. За Либия също ти казах че беше страната с най-висок стандарт в Африка и с най-високо ниво на образованост, също така имаха почти нищожен държавен дълг с големи валутни резерви, много социални продобивки за населението. Другите разлики между двете страни идват от националните им особености едните са араби много племена събрани на едно и един от друг по-мързеливи а норвежците са си северна нация, много по-организирани и подредени.
За Русия, Орм много подробно ти обясни.
A забравих да спомена че на Норвегия не и налагат ембаргота, за разлика от Русия и Либия.
---------- Post added at 15:59 ---------- Previous post was at 15:57 ----------
Няма смисъл!
Прав си че няма смисъл, не се коси.
---------- Post added at 16:04 ---------- Previous post was at 15:59 ----------
95933
Демокрация!!!
Да и после им блокираха резервите в чужди банки за да си приспаднат разходите за бомбардировките и вкараха нови играчи в петролната им индустрия.
Да попитам само. Замисляли ли са се някои от тук пишещите да потърсят специализирана помощ?
Да попитам само. Замисляли ли са се някои от тук пишещите да потърсят специализирана помощ?
Де бе пич, сподели на теб как ти се отрази?
nikolaaaay
05-06-2012, 21:21
Купоните се появиха след 1989г. защото държавата вече нямаше пари да покрива вноските по външния дълг и съответно нямаше как да субсидира повече производството и доставките на бензин и хранителни стоки. Това беше всъщност и причината да се разпадне СИВ - фалитът на соц-а, а не Горбачов "предателят".
Опашките си бяха още от много преди да падне соц-а. В Полша държавата фалира фактически още в края на 70-те. Началото на 80-те има купонна система и се въвежда дори военно положение за известно време. След това се разрешават някои частни икономически дейности. Това става много преди 1989г.
Социализмът фалира сам заради липсата на каквато и да е икономическа логика в т.нар. планово стопанство. Това беше един неуспешен социален експеримент, проумейте го най-накрая.
---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
Освен това Норвегия не е участвала в световни войни не била разрушавана и има много по-свестни съседи от Русия.[COLOR="Silver"]
Това не е причина за високия стандарт на страната и ти много добре го знаеш :bouncing_smiley:
ФРГ и Япония са били разрушени напълно, с унищожено цяло поколение. След 30 години липса на социализъм имат сравним стандарт с този на САЩ и в пъти по-висок от този на победителя СССР.
Сомалия също не е разрушавана от световните войни, но БВП на глава от населението стига колкото да не умрат от глад.
Купоните се появиха след 1989г. защото държавата вече нямаше пари да покрива вноските по външния дълг и съответно нямаше как да субсидира повече производството и доставките на бензин и хранителни стоки. Това беше всъщност и причината да се разпадне СИВ - фалитът на соц-а, а не Горбачов "предателят".
Опашките си бяха още от много преди да падне соц-а. В Полша държавата фалира фактически още в края на 70-те. Началото на 80-те има купонна система и се въвежда дори военно положение за известно време. След това се разрешават някои частни икономически дейности. Това става много преди 1989г.
Социализмът фалира сам заради липсата на каквато и да е икономическа логика в т.нар. планово стопанство. Това беше един неуспешен социален експеримент, проумейте го най-накрая.
Това не е причина за високия стандарт на страната и ти много добре го знаеш :bouncing_smiley:
ФРГ и Япония са били разрушени напълно, с унищожено цяло поколение. След 30 години липса на социализъм имат сравним стандарт с този на САЩ и в пъти по-висок от този на победителя СССР.
Сомалия също не е разрушавана от световните войни, но БВП на глава от населението стига колкото да не умрат от глад.
Немците ги признавам няма спор работлива и умна нация , но за САЩ и Япония ....хм някъде бях дал часовника с дълга на САЩ с някаква невероятна сума , а за Япония .... не мога да пиша толкова а и не ми се занимава , само ще ти дам едно име - Адмирал Колчак... ако наистина те интересува какво е това икономическо чудо
nikolaaaay
05-06-2012, 22:08
95933
Демокрация!!!
Къде видя демокрация в Либия? Аз не знам през 2011 или преди това да е имало такова нещо там. Виж ако коментарът ти беше "война" тогава щеше да е адекватен.
Къде видя демокрация в Либия? Аз не знам през 2011 или преди това да е имало такова нещо там. Виж ако коментарът ти беше "война" тогава щеше да е адекватен.
Войната беше за да се наложи демокрация !!! какво има толкова сложно за разбиране????
Немците ги признавам няма спор работлива и умна нация , но за САЩ и Япония ....хм някъде бях дал часовника с дълга на САЩ с някаква невероятна сума , а за Япония .... не мога да пиша толкова а и не ми се занимава , само ще ти дам едно име - Адмирал Колчак... ако наистина те интересува какво е това икономическо чудо
Що бе пробвай се да пишеш за Япония. Чудно какви простотии ще сътвори червенатата ти кратуна.
nikolaaaay
05-06-2012, 22:25
Войната беше за да се наложи демокрация !!! какво има толкова сложно за разбиране????
"Демокрацията" така или иначе не е дошла, така че няма как да е причина за снимката от 2011, която ти си публикувал. Причината за разрушенията е войната, която се води се води там.
Аз мога да ти постна снимка на Манхатън, Париж, Токио или Франкфурт и да напиша "Демокрация", но няма смисъл да постваме изкривени, неверни или безсмислени доводи. Това е практика на една лява партия, която управлява България вече близо 60 години.
Що бе пробвай се да пишеш за Япония. Чудно какви простотии ще сътвори червенатата ти кратуна.
Що синьото ти чекмедже празно ли е ?? Притрябвал си ми да ти пиша нещо....
Абе Никалай,
престани да пишеш глупости, нещата не са толкова прости за колкото ги мислиш.
Що синьото ти чекмедже празно ли е ?? Притрябвал си ми да ти пиша нещо....
Не бе пълно е! Просто ми е интересно каква глупост и лъжа ще сътвориш.
Хайде, нещо като не можем да си го обясним и започваме пак с теорията червен, син и т.н.
Абе Никалай,
престани да пишеш глупости, нещата не са толкова прости за колкото ги мислиш.
А какви са бе американец?
---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:45 ----------
Хайде, нещо като не можем да си го обясним и започваме пак с теорията червен, син и т.н.
Така де, аз това чакам, някой да ми обясни за Япония.
"Демокрацията" така или иначе не е дошла, така че няма как да е причина за снимката от 2011, която ти си публикувал. Причината за разрушенията е войната, която се води се води там.
Аз мога да ти постна снимка на Манхатън, Париж, Токио или Франкфурт и да напиша "Демокрация", но няма смисъл да постваме изкривени, неверни или безсмислени доводи. Това е практика на една лява партия, която управлява България вече близо 60 години.
Демокрацията е оправдание за убийства и нахлувания в чужди държави , естествено че я няма... Едно не мога да разбера , наистина ли не сте забелязали как се погазва всичко и всички които не се подчиняват??? Или вярваш че америка носи добро по света, санта клаус идва на коледа , а българия е свободна демократична държава??!?!? Защо не ме оставите на мира .... живейте си в неописуемия рай с братските народи от ЕС за които сте просто някви мизерници от изтока които са дошли да им чистят туалетните .... Наистина стига толкова не ми се занимава повече
---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
Потруди се малко , ако наистина ти е интересно ,и не е за да може да пишеш глупостите си, казах ти прочети за Адмирал Колчак.....
Демокрацията е оправдание за убийства и нахлувания в чужди държави , естествено че я няма... Едно не мога да разбера , наистина ли не сте забелязали как се погазва всичко и всички които не се подчиняват??? Или вярваш че америка носи добро по света, санта клаус идва на коледа , а българия е свободна демократична държава??!?!? Защо не ме оставите на мира .... живейте си в неописуемия рай с братските народи от ЕС за които сте просто някви мизерници от изтока които са дошли да им чистят туалетните .... Наистина стига толкова не ми се занимава повече
---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
Потруди се малко , ако наистина ти е интересно ,и не е за да може да пишеш глупостите си, казах ти прочети за Адмирал Колчак.....
Ами аз в общи линии давам за доводи външни източници, но щом казваш че пиша глупости сигурно е така. А някакъв идиот написа, че режима на тока през 94 бил щото имало профилактика на тецовете- тотален нещастник, нали колега?
Синия, знаеш ли че Япония е една от най-задлъжнелите държави в света.
Ами аз в общи линии давам за доводи външни източници, но щом казваш че пиша глупости сигурно е така. А някакъв идиот написа, че режима на тока през 94 бил щото имало профилактика на тецовете- тотален нещастник, нали колега?
никой не е писал подобно нещо .... още едно доказателство че не четеш , а просто плямпаш
никой не е писал подобно нещо .... още едно доказателство че не четеш , а просто плямпаш
Ха ти се позна....:bouncing_smiley:
Ха ти се позна....:bouncing_smiley:
Абе ти на 41 ли си или на 17???
Е и?
nikolaaaay
05-06-2012, 23:07
Между СССР и ЕС няма много общо, освен че и в двете присъства думата "съюз".
Основната разлика е, че членството ни в СИВ и закрилата на СССР бяха по принуда, а не бяха резултат от свободен избор. Унгария и Чехия опитаха да се отскубнат от опеката на СССР, но съветските танкове набързо ликвидираха тези им намерения.
Сега ако ние решим да напуснем ЕС, можем да го направим още утре и няма танковете на ЕС няма да дойдат.
Абе ти на 41 ли си или на 17???
На 14 съм, благодаря за комплимента! Много си мил.
nikolaaaay
05-06-2012, 23:09
А Сомалия няма никакви дългове. И какво от това?!
Абе пич, що не си гледаш професията, а се занимаваш с икономика. Не ти се удава, намери си друго хоби.
Между СССР и ЕС няма много общо, освен че и в двете присъства думата "съюз".
Основната разлика е, че членството ни в СИВ и закрилата на СССР бяха по принуда, а не бяха резултат от свободен избор. Унгария и Чехия опитаха да се отскубнат от опеката на СССР, но съветските танкове набързо ликвидираха тези им намерения.
Сега ако ние решим да напуснем ЕС, можем да го направим още утре и няма танковете на ЕС няма да дойдат.
Ами така де , не забелязваш ли приликите ??? Ако някой реши да откаже бива прегазен , а "ние" ако решим (а това няма да стане никога , защото бг се управлява отдавна отвънка ) и ако по някаква причина стане , ще ни се стъжни живота от ембаргота и.т.н - но най важното е че "ние" няма да го направим чак до разпада ;) Пак повтарям , соца не ми е симпатичен даже напротив , въпроса е че в момента виждам ного ама много общо с онзи режим
---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:13 ----------
На 14 съм, благодаря за комплимента! Много си мил.
Ами да според отговорите ти горе долу на толкова трябва да си ...... поне мисловната дейност !!!!
А дали са толкоз прости нещата?
митака-пловдив
05-06-2012, 23:16
Абе пич, що не си гледаш професията, а се занимаваш с икономика. Не ти се удава, намери си друго хоби.
Май го е ударила носталгията,дънки Панака,маратонки Ромика,шейна Чук и Гек......ехееее.Жалко че никога неможах да имам така шейна,щото само на витрината на Детмаг имаше такава,а тя не се продаваше.
Дънките бяха корави,все едно са прани с гипс.А маратонките се купуваха със записване.
Какви години бяха,а? :bg:
nikolaaaay
05-06-2012, 23:17
Немците ги признавам няма спор работлива и умна нация , но за САЩ и Япония ....
Ама това за кои немци важи?! За тези от западните провинции или за тези от ГДР?! Понеже тия източните явно са доста по-тъпи и мързеливи от японците. Стандартът им през 1990 беше в пъти по-малко от на японците, а днес е горе-долу 1 към 1. Чудя се на какво се дължи този феномен.
Май го е ударила носталгията,дънки Панака,маратонки Ромика,шейна Чук и Гек......ехееее.Жалко че никога неможах да имам така шейна,щото само на витрината на Детмаг имаше такава,а тя не се продаваше.
Дънките бяха корави,все едно са прани с гипс.А маратонките се купуваха със записване.
А ти сега с каква шейна си ????:lol_sign:
---------- Post added at 20:21 ---------- Previous post was at 20:18 ----------
Ама това за кои немци важи?! За тези от западните провинции или за тези от ГДР?! Понеже тия източните явно са доста по-тъпи и мързеливи от японците. Стандартът им през 1990 беше в пъти по-малко от на японците, а днес е горе-долу 1 към 1. Чудя се на какво се дължи този феномен.
Всичко се дължи на парите ... че Германия сега цяла Европа дърпа та едно ГДР ли няма да вдигне на крака....
P.S Наистина не знаеш кой е Колчак нали , и защо го споменавам
митака-пловдив
05-06-2012, 23:22
А ти сега с каква шейна си ????:lol_sign:
КанАм.Яката работа.Тази зима поне се накарах на шейна :metal:
КанАм.Яката работа.Тази зима поне се накарах на шейна :metal:
Не ги разбирам - мразя :cold:----------- Обичам :on_da_beach:
nikolaaaay
05-06-2012, 23:37
Ами така де , не забелязваш ли приликите ??? Ако някой реши да откаже бива прегазен , а "ние" ако решим (а това няма да стане никога , защото бг се управлява отдавна отвънка ) и ако по някаква причина стане , ще ни се стъжни живота от ембаргота и.т.н - но най важното е че "ние" няма да го направим чак до разпада ;) Пак повтарям , соца не ми е симпатичен даже напротив , въпроса е че в момента виждам ного ама много общо с онзи режим
Виждаш общо защото си предубеден. Няма нищо общо. Ние имаме интерес да сме в ЕС, а на ЕС им е все тая дали сме вътре или не.
Виждаш общо защото си предубеден. Няма нищо общо. Ние имаме интерес да сме в ЕС, а на ЕС им е все тая дали сме вътре или не.
Аха,да.....ЕС е благотворителна организация с чисти помисли и не гони никакви интереси...
Да да , голям интерес имаме , изгониха ни туристите , спряха ни ат. централа ,армията ни е по скоро дружинка, горивата ни струват като на развита вропейска държава че дори и повече, плащаме за това че заводите ни работят ...... невероятно е наистина , супер е !!!
nikolaaaay
05-06-2012, 23:45
Всичко се дължи на парите ... че Германия сега цяла Европа дърпа та едно ГДР ли няма да вдигне на крака....
Това, че дължи на парите е ясно, но пари имат тези, които са се научили да работят правилно. Докато ние чакахме светлото бъдеще и организирахме манифестации, хората на запад развиха технологии, методи на работа и мислене, което води до висока продуктивност. Ние тепърва трябва да се учим да работим правилно, също както и гдр-ейците (в много по-малка степен, разбира се), румънците, поляците, унгарците и т.н. народи от соц блока.
Това, че дължи на парите е ясно, но пари имат тези, които са се научили да работят правилно. Докато ние чакахме светлото бъдеще и организирахме манифестации, хората на запад развиха технологии, методи на работа и мислене, което води до висока продуктивност. Ние тепърва трябва да се учим да работим правилно, също както и гдр-ейците (в много по-малка степен, разбира се), румънците, поляците, унгарците и т.н. народи от соц блока.
До висока продуктивност води труда на държави като нашата плащат стотинки за производство на стоки и услуги , които после ни продават по европейски цени...
Че при нас 60-70% от хората бачкат по 12-16 часа за да изкарат 1/3 от техните заплати ... кой работи повече????
nikolaaaay
06-06-2012, 00:08
Да да , голям интерес имаме , изгониха ни туристите , спряха ни ат. централа ,армията ни е по скоро дръжинка, горивата ни струват като на развита вропейска държава че дори и повече, плащаме за това че заводите ни работят ...... невероятно е наистина , супер е !!!
Повечето от тези неща са далеч от истината. Пак си личи, че се предубеден.
Никакви туристи не са изгонени. Туристи сега има много повече от преди. Инвестициите в сектора също са в пъти повече от през соца.
Реактори 1-4 бяха опасни, защото конструктивно бяха с ниска сигурност. Сега с 2 реактора Козлодуй произвежда повече от ток от 1991 с 6 реактора, така че спрените реактори далеч не са такава трагедия, каквото противниците на ЕС описват.
Армията ни е малка и разходите ни за нея са по-малко като процент от БВП. Това освобождава средства за други държавни разходи. Във всички европейски държави р-дите за отбрана намаляха драстично. Съвсем логично е, студената война свърши.
Горивата са скъпи, защото държавата не ги субсидира. Така е в цяла Европа. Все пак цените тук са едни от най-ниските, ако не и най-ниските.
Това, че плащаме заводите ни да работят не го разбрах. Така беше преди, когато държавата субсидираше губещи производства като Кремиковци или Правец. Сега какво плащаме за да работи?
Абе Никалай, и за Сомалия нищо не знаеш и продължаваш да говориш глупости.
nikolaaaay
06-06-2012, 00:17
До висока продуктивност води труда на държави като нашата плащат стотинки за производство на стоки и услуги , които после ни продават по европейски цени...
Че при нас 60-70% от хората бачкат по 12-16 часа за да изкарат 1/3 от техните заплати ... кой работи повече????
По 16 часа на ден не работи никой, но и времето през което се работи е без значение. Важното е какво количество работа се свършва през това време. Ако знаеш как да работиш правилно, може и по 2 часа на ден да работиш. Ние просто не знаем как да работим правилно понеже десетки години сме се скатавали на принципа "те ни лъжат, че ни плащат - ние ги лъжем, че работим". Освен това нямаме и инфраструктура, нещо без което силна икономика, т.е. висок стандарт не може да има.
Да да , голям интерес имаме , изгониха ни туристите , спряха ни ат. централа ,армията ни е по скоро дружинка, горивата ни струват като на развита вропейска държава че дори и повече, плащаме за това че заводите ни работят ...... невероятно е наистина , супер е !!!
Бях решил да ви оставя да си отглеждате червенотиквеничковчета, ама подобна глупост понася ли се... ЕС ни били изгонили туристите - от там ли дойдоха да изперат червени пари през бетон на едро, от ЕС ли те гледат намръщено на щанда, бара или рецепцията?
Спряли ни били централите, я пак... някои червени наследници у нас гушнаха едни пари, че да затворят тия блокове... лобизъм от Черна вода.
А за горивата ...Лукойл е руска бре... и шефовете и тук ползват парите да лобират за руските интереси, акцизите си ги определяме сами и са по-високи от минималните за ЕС.
А армията нямаме с какво да я издържаме... макар комуноидите да мечтаят за вариант С. Корея.
Хайде стига все друг (особено гнилия империализъм) виновен, говната си ги творим на родна почва... а пропагандата няма да промени това!
Де бе пич, сподели на теб как ти се отрази?
Жал ми е за теб. В улегнала възраст уж, пък поведението - инфантилно. Ти си знаеш. Успех!
Карай си камиона бе човек! Не се напъвай да остроумничиш! Не ти се получава! ;-) Само за протокола да отбележим, че 1989 година си бил на "улегналата" 4 годишна възраст.
Бях решил да ви оставя да си отглеждате червенотиквеничковчета, ама подобна глупост понася ли се... ЕС ни били изгонили туристите - от там ли дойдоха да изперат червени пари през бетон на едро, от ЕС ли те гледат намръщено на щанда, бара или рецепцията?
Спряли ни били централите, я пак... някои червени наследници у нас гушнаха едни пари, че да затворят тия блокове... лобизъм от Черна вода.
А за горивата ...Лукойл е руска бре... и шефовете и тук ползват парите да лобират за руските интереси, акцизите си ги определяме сами и са по-високи от минималните за ЕС.
А армията нямаме с какво да я издържаме... макар комуноидите да мечтаят за вариант С. Корея.
Хайде стига все друг (особено гнилия империализъм) виновен, говната си ги творим на родна почва... а пропагандата няма да промени това!
"червенотиквеничковчета" = ?
Търсих в тълковния ама - ядец.
Като порастнеш и успееш да асимилираш, че всяко нещо на този свят има две страни и се научиш да виждаш оная, другата страна, която всички се опитват да ти кажат че я няма и не съществува ...
От няколко страници темата се е напълнила с лични нападки и лай**. Браво!
Жал ми е за теб. В улегнала възраст уж, пък поведението - инфантилно. Ти си знаеш. Успех!
Старче ти знаеш как да жалиш, блазе ми.
nikolaaaay
06-06-2012, 07:42
Аха,да.....ЕС е благотворителна организация с чисти помисли и не гони никакви интереси...
Не, но ЕС без България ще изглежда по абсолютно същия начин. Никаква промяна.
България без ЕС ще изглежда по коренно различен начин - без инфраструктура, със затруднена търговия, с по-малко инвестиции, с по-лошо законодателство и т.н.
Не, но ЕС без България ще изглежда по абсолютно същия начин. Никаква промяна.
България без ЕС ще изглежда по коренно различен начин - без инфраструктура, със затруднена търговия, с по-малко инвестиции, с по-лошо законодателство и т.н.
Добре дай да опитаме по този начин.....
Как да направим една държава зависима от нас в 5 стъпки ?!?!?!
1) Слагаш някой глупак да управлява , а под него твои хора
2) Отслабваш армията
3) Правиш енергетиката и икономиката напълно зависими от тебе
4) Създаваш партия , която на изборите да събира гласовете на малцинствата
5) Купуваш телевизията за да промиваш мозъците на хората
Кажи ми сега , кое от изброените не е факт.
Наистина мисля че без ЕС и с едно Умно правителство щяхме да сме по добре...
Добре дай да опитаме по този начин.....
Как да направим една държава зависима от нас в 5 стъпки ?!?!?!
1) Слагаш някой глупак да управлява , а под него твои хора
2) Отслабваш армията
3) Правиш енергетиката и икономиката напълно зависими от тебе
4) Създаваш партия , която на изборите да събира гласовете на малцинствата
5) Купуваш телевизията за да промиваш мозъците на хората
Кажи ми сега , кое от изброените не е факт.
Наистина мисля че без ЕС и с едно Умно правителство щяхме да сме по добре...
1 - Тодор Живков
2 - Наборна казарма в която повече се копае и тероризира от колкото да се готви отбрана
3 - АЕЦ, ТЕЦ, Лукойл, Кремиковци, СОДИ и т.н.
4 - БКП/БЗНС - няма други.
5 - Имаш само национална ТВ и 2 ежедневника.
Да виждаш нещо?
Идиотите начело в последните 20 години си ги отглеждаме сами с овчедушно поведение.
Армията ни няма никакво значение, с наличните ресурси нямаме теоретичен шанс с/у една Турция например... не, че преди сме имали... плановете са 2 часа отбрана, докато долетят ракетите от СССР.
Енергетиката ни е все още напълно зависима само и единствено от Русия!
ДПС беше създадено и оглавено от БКП и ДС.
Най-много медии се държат от хора свързани с ДС - имаше и официални новини по въпроса.
Та хайде стига политпропаганда срещу лошия ЕС и лошите българи дето не искат да са обратно в лапите на руската мечка.
---------- Post added at 11:00 ---------- Previous post was at 10:58 ----------
"червенотиквеничковчета" = ?
Търсих в тълковния ама - ядец.
Като порастнеш и успееш да асимилираш, че всяко нещо на този свят има две страни и се научиш да виждаш оная, другата страна, която всички се опитват да ти кажат че я няма и не съществува ...
От няколко страници темата се е напълнила с лични нападки и лай**. Браво!
Потърси в скоропоговорките и опитай с малко чувство за хумор :BIGsmile:
Да пробвам тогава с поговорки - не питай старило...
А страните са много повече от 2, едната просто си кара със заучените похвати от полит-пропагандата :)
Такова мислене е точно това което се очаква от хората - Двете крайности ... защо все се връщаш назад към комунизма , някаква слабост ли имаш :) ?
P.S енергетиката на цяла европа е зависима от русия и ще е зависима , мисля че ти много добре разбираш за какво говоря ;)
Защото постоянните опити да се реабилитира строя са вредни.
А навиците умират трудно, все още гледам хората чакат на партията, на държавата, на вожда, на някой друг... да поеме отговорност, да поеме вината (било с мезета), да ги оправи (дали житейски или изодзадзе обаче) и т.н.
М/у частично и напълно зависима разлика правиш ли?
А навиците умират трудно, все още гледам хората чакат на партията, на държавата, на вожда, на някой друг... да поеме отговорност, да поеме вината (било с мезета), да ги оправи (дали житейски или изодзадзе обаче) и т.н.
Че за какво са ми иначе бе , човек , за какво им плащам лимузините и спа процедурите ??? За да се грижат за хората не за да си напълнят джобовете..... Как да разчита един човек на себе си , като ти теглиш кредит .... отваряш някакво магазинче , и след месец прас един кауфланд до тебе и затъваш , щото е по важно немеца да си изкарва парите (немци ли са какви са не ги знам и не ме интересуват), защо не мислиш над тези неща , малкия бизнес при нас няма шанс , във всяка една свера изискванията са такива че обикновен човек никога не може да ги спази , а ако ги спазва то след 2 месеца фалира .... Когато тези които си ги избрал , всъшност не си ги избрал - тогава става така !!!!
Ето на това се казва, деформирано съзнание. Шаблон до шаблон набити и зачукани до вдлъбване.
Ето на това се казва, деформирано съзнание. Шаблон до шаблон набити и зачукани до вдлъбване.
И кой го казва само, човека който от САЩ плаче за човеконенавистен интернационал-социализъм :BIGsmile::BIGsmile::BIGsmile:
---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:49 ----------
Че за какво са ми иначе бе , човек , за какво им плащам лимузините и спа процедурите ??? За да се грижат за хората не за да си напълнят джобовете..... Как да разчита един човек на себе си , като ти теглиш кредит .... отваряш някакво магазинче , и след месец прас един кауфланд до тебе и затъваш , щото е по важно немеца да си изкарва парите (немци ли са какви са не ги знам и не ме интересуват), защо не мислиш над тези неща , малкия бизнес при нас няма шанс , във всяка една свера изискванията са такива че обикновен човек никога не може да ги спази , а ако ги спазва то след 2 месеца фалира .... Когато тези които си ги избрал , всъшност не си ги избрал - тогава става така !!!!
Ти като сипваш бензин/антифриз/масло в колата, поглеждаш ли после си уреда на таблото?
Обратна връзка знаеш ли какво е и за какво служи?
А защо търпиш като не си ги избрал?
И кой го казва само, човека който от САЩ плаче за човеконенавистен интернационал-социализъм :BIGsmile::BIGsmile::BIGsmile:
---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:49 ----------
Ти като сипваш бензин/антифриз/масло в колата, поглеждаш ли после си уреда на таблото?
Обратна връзка знаеш ли какво е и за какво служи?
А защо търпиш като не си ги избрал?
Наистина не те разбрах... освен с частта защо търпиш.... ами защото не съм се посветил на политиката, имам други приоритети и се опитвам да оцелея по техните закони..... което автоматически значи напускане на БГ ,което скоро ще стане (за голямо съжаление) ....
Много добре си го написал, но не кореспондира с поста на morfius. Предполагам си го копирал от някой друг форум където също пишеш и това са го написали за теб.
Susscrofa
06-06-2012, 14:04
Много добре си го написал, но не кореспондира с поста на morfius. Предполагам си го копирал от някой друг форум където също пишеш и това са го написали за теб.
Ти адвокат на Матричаря ли си?:whistle:
А ти само това ли видя в поста ми?
spe4elist
06-06-2012, 16:22
Ти пък да не си "крайна инстанция" ?!? :smoke:
Susscrofa
06-06-2012, 16:34
Ти пък да не си "крайна инстанция" ?!? :smoke:
Не, но съм крайна дестинация.:whistle:
spe4elist
06-06-2012, 17:04
Не, но съм крайна дестинация.:whistle:
В кръчмата, нали? :tequilla:
В кръчмата, нали? :tequilla:
А ми, кръчмата?! В Карлуково естествено :cheers:
spe4elist
06-06-2012, 17:28
А ми, кръчмата?! В Карлуково естествено :cheers:
Чшшш, нема да се подиграваш - и там хорица живеят. Най-добре - в кръчмата ... Да си дойдем на думата: Наздраве, прасчо!:cheers: Наздраве на всички!:cheers:
Алеко Константинов е отразил в своето писание за изложението в Чикаго,преди повече от сто години, къде спрямо другите са били тогава японците.Нещата не са по-различни към днешна дата.Толкова за Япония.
Как да разчита един човек на себе си , като ти теглиш кредит .... отваряш някакво магазинче , и след месец прас един кауфланд до тебе и затъваш , щото е по важно немеца да си изкарва парите (немци ли са какви са не ги знам и не ме интересуват), защо не мислиш над тези неща , малкия бизнес при нас няма шанс , във всяка една свера изискванията са такива че обикновен човек никога не може да ги спази , а ако ги спазва то след 2 месеца фалира .... Когато тези които си ги избрал , всъшност не си ги избрал - тогава става така !!!!
Тук мисля,че проблемът е в нашето мислене а не в Кауфланд и други подобни вериги,това мислене аз го наричам ,,Корекомско мислене",още си налитаме на чуждото и лъскавото,едно мислене породено от 45 годишна липса на разнообразни стоки по магазините и от стремежа ни да сме по-европейци......
Едно време се чудех на гърците,при наличието на множество вериги супер маркети по-голямата част пазаруваха от махаленски бакалии,махаленски месарници и плод-зеленчуци,от големите вериги пазаруваха предимно от гръцките и подбираха гръцките стоки въпреки,че те са в някои случаи по-скъпи от вноса.
Но тук има друг проблем,българските производители трябва да се научат да произвеждат качествена продукция.....но това с Правец технологии не става.:)
„...Пусти японци, страшно напреднали. Жива, деятелна,
интелигентна нация! Като че са се надумали сега, на всемирното
изложение в Чикаго, да зачудят света със своя напредък. И наистина го
зачудиха! Няма ни един хотел в изложението, в който те да нямат свой
павилион. Навсякъде наред с първокласните европейски държави ще
видиш импозантни кьошкове с надпис “Japan”. Те не са изложили като
свое: ракия от Станимака, есенция за коняк от Бордо, бутилки от
Прага и етикети от Виена: ами всичко, което пълни техните грамадни
павилиони, е произведение на тяхната индустрия. Сума металически
изделия, копринени платове, златошити материи, сламени изделия,
дрогерии, оризи, чаеве пълнят множеството пръснати из Америка и
Европа японски магазини. Не, не се шегуват японците, те здраво крачат
напред....”
Брех този Алеко, `къв промит мозък бил
Крачене напред му е майката,а не нагъзване и дупедавщина за да се удари келепира.Ама за тая работа трябва и акъл....
Японците са ясни, вижте корейците, едните реват под строй за любимия вожд докато умират от глад, другите през това време удрят и САЩ в технологични производства и имат стандарт който доближава все повече японския.
Японците са ясни, вижте корейците, едните реват под строй за любимия вожд докато умират от глад, другите през това време удрят и САЩ в технологични производства и имат стандарт който доближава все повече японския.
Нещо за войната в Кореа да кажеш и за ограниченията след това.
On 12 August 1950 the USAF dropped 625 tons of bombs on North Korea; two weeks later, the daily tonnage increased to some 800 tons.[208] U.S. warplanes dropped more napalm and bombs on North Korea than they did during the whole Pacific campaign of World War II.[209]
As a result, eighteen of North Korea's cities were more than 50% destroyed. The war's highest-ranking American POW, US Major General William F. Dean,[210] reported that most of the North Korean cities and villages he saw were either ruins or snow-covered wastelands.[211]
As well as conventional bombing, the Communist side claimed that the US had used biological weapons
On 12 August 1950 the USAF dropped 625 tons of bombs on North Korea; two weeks later, the daily tonnage increased to some 800 tons.[208] U.S. warplanes dropped more napalm and bombs on North Korea than they did during the whole Pacific campaign of World War II.[209]
As a result, eighteen of North Korea's cities were more than 50% destroyed. The war's highest-ranking American POW, US Major General William F. Dean,[210] reported that most of the North Korean cities and villages he saw were either ruins or snow-covered wastelands.[211]
As well as conventional bombing, the Communist side claimed that the US had used biological weapons
Павка, не знам дали разбираш, ама това дето си го поснал не е на БЪЛГАРСИ!!!
Павка, не знам дали разбираш, ама това дето си го поснал не е на БЪЛГАРСИ!!!
Пише че през 1950г. американците са пускали по 600-800 тона бомби на ден в Северна Корея като повечето от градовете им са били на 50% разрушени, също така са използвали големи количества напалм и вероятно биологично оръжие.
nikolaaaay
07-06-2012, 08:14
Пише че през 1950г. американците са пускали по 600-800 тона бомби на ден в Северна Корея като повечето от градовете им са били на 50% разрушени, също така са използвали големи количества напалм и вероятно биологично оръжие.
И това ли е според теб причината за разликата в стандарта на живот в Южна и Северна Корея?!
ГФР и ГДР след 2СВ пак ли ще ги ползваме за пример?
Или Сърбия?
Каквото и да си говорим, фактите са ясни, от социализъм икономическа логика не чакайте.
ГФР и ГДР след 2СВ пак ли ще ги ползваме за пример?
Или Сърбия?
Каквото и да си говорим, фактите са ясни, от социализъм икономическа логика не чакайте.
Лошото е че и сега е така :Yoda:
Адмирал Александър Колчак, бяга от немците с близо 80 ( по други данни около 180) тона злато , когато е нападнат от чехословашки корпус , та историята е много интересна , но според някои теории това злато и до сега се намира в Японски и Английски банки..Имайки предвид "Японското икономическо чудо" - нищо чудно ;)
http://www.monitor.bg/article?id=212237 - Ако се разровите ще намерите още инфо !!!
Факт е че дори и сега двете Кореи не са обединени и Северна Корея продължава да търпи международни икономически ограничения.
Адмирал Александър Колчак, бяга от немците с близо 80 ( по други данни около 180) тона злато , когато е нападнат от чехословашки корпус , та историята е много интересна , но според някои теории това злато и до сега се намира в Японски и Английски банки..Имайки предвид "Японското икономическо чудо" - нищо чудно ;)
http://www.monitor.bg/article?id=212237 - Ако се разровите ще намерите още инфо !!!
Япония да 1958 година изплаща приблизително 13 милиарда долара репарации на различни държави и въпреки това постига икономическо чудо, а това което си написал не е меко казано теория?! Друг пример: Народна република Виатнам- съсипана и бедна държава след войната. В началото на 80 -те години сменя социалистическият модел икономика с този на западният свят (по примера на Китай) В момента една от най-бързо развиващите се държави в региона както в икономически така и в човешки аспект. Примерите за мъртво роденият съветски модел икономика са безброй. Проумяха го и последните бастиони на комунизма изключвам С Корея и от части Куба само тук някои другари още го величаят. А примера на Прасето за нахлуването на великата червена армия във Финландия е показателен и за непобедимостта и.
nikolaaaay
07-06-2012, 18:48
Това са увлекателни приказки, но цифрите показват, че 80 тона злато няма как да станат причина за икономическото чудо дори на Люксембург, а какво остава за Япония.
Една проста сметка показва, че ако разделиш 80 тона злато на 130 млн души население се получава по 0,62 грама на човек. По пазарни цени към момента това прави по 19 долара на човек. Годишният БВП на Япония е към 5,5 трилиона долара или към 40 000 долара на човек.
Плюс това май имало една част и в английски банки... приказки от 1001 нощ.
Японското икономическо чудо се дължи само и единствено на това, че хората са амбициозни, трудолюбиви, научили са се как да работят и как да изхвърлят от управлението на страната си разни батко-братковци и борци за равенство и социализъм.
Никалай, бъркаш тотално понятията, продължаваш да се излагаш. БВП не ти е пари в брой че да го сравняваш с наличност в злато.
Каквото и да бърка Николай, японското чудо, както го наричат, няма нищо общо с руското злато, а евентуалната пък липса на това руско злато, няма нищо общо със слабата руска икономика и ниската и производителност спрямо развитите държави, това е истината.
Само не мога да разбера на какво основание правите тези категорични заключения , по въпроси , по които работят много по големи специалисти от вас (като се има предвид че не сте специалист) и не могат дори те да дадат 100% отговор ?!?!?!?
Ами не разбрах въпроса ти, ама ще си повторя отговорите :)
Руската икономита е слаба и нерентабилна-това си факт и за всеки, който подразбира нещо от икономика.
А Японската няма нищо общо с разните му легенди за злата и рубини в случая, а с японската дисциплина, наука и не на последно място-частна собственост, пак е ясно за тия дето разбират нещо от икономиката.Па аз 20 години работя в тая област, а и още 8 съм учил, та все нещо разбирам повече от тия, дето четат основно вестници и гледат СКАТ.
Аз и преди го казах някои хора си обясняват нещата с червено и синьо, ако не си червен си син и обратно, ръководят се от стари шаблони набити в съзнаниео им въобще не си правят труда да се огледат и видят че времето на площадната демокрация и лозунгите отдавна отмина.
Ами не разбрах въпроса ти, ама ще си повторя отговорите :)
Руската икономита е слаба и нерентабилна-това си факт и за всеки, който подразбира нещо от икономика.
А Японската няма нищо общо с разните му легенди за злата и рубини в случая, а с японската дисциплина, наука и не на последно място-частна собственост, пак е ясно за тия дето разбират нещо от икономиката.Па аз 20 години работя в тая област, а и още 8 съм учил, та все нещо разбирам повече от тия, дето четат основно вестници и гледат СКАТ.
8 години си учил за това??? ОК, само да вметна че никой не беше чувал за Колчин преди да го спомена! ;) Искаш да кажеш че нито 80 нито 180 тона злато не могат да повлияят на една економика ?!?!?!? Да кажа само че не отричам техните качества ..... просто много съмнително изглежда всичко това ....
P.S. Имам чувството че само ако напиша думата Русия , ще почнете да отричате, нещо от сорта - "Не , не си прав , не е Русия , ти си комунист , имаш носталгия към соц времената" .....
Отличителни черти на съвременните български комунисти
1 – Виждат света на принципа на оксиморона – в черно и бяло
2 – За тях човечеството все още се дели на „фашисти” и „антифашисти”. Като „фашисти” биват определяно всичко живо от социалдемократи до либертарианеци и от монархисти до нацисти и троцкисти, а „превилегията” да бъдеш антифашист се пази единствено за комунистите.
3 – Мнение, което не споделя тяхната философия, ги изкарва извън нерви. Започват да бълнуват за нуждата от лагери и репресии.
4 – За тях провалилият се в България социализъм е върхово постижение на човешката мъдрост и знание, а влашкият циганин Тодор Живков – еталон за държавническото изкуство.
5 – Разговори на тема „Демонтиране на Паметника на Съветската Армия” и „Комунистически терор след 9 септември 1944 г.” им действат като клизма.
6 – Преливат от идиотски ентусиазъм щом стане дума за някакво комунистически мироприятие.
7 – Ползват Facebook, Skype, Twitter, свободното пространство в Интернет, карат западни марки автомобили, но иначе отричат днешното общество като „капиталистическо”.
8 – Страдат от особено тежка форма на русофилия, която при тях се равнява на деменция и загуба на чувството за обективна реалност.
9 – Когато не говорят за Русия се утешават със заучени лафчета от „Наръчник на агитатора”, партизански песни и мили спомени за корекомите, ерзац кафето и едномесечните почивки в комунални барачки на морето.
10 – Все още живеят с идеята, че настъпването на комунизма предстои и кипят от дива радост щом чуят нещо за „братски Китай”. Когато им кажете обаче, че последната реформа, която стартира в Китай е либерализация на банковата система, просто стойте и гледайте сеир.
11 – Интересна тенденция при днешните български комунисти е да се опитват да се изкарат християни, но представата им за християнската вяра е твърде ограничена и основана на малоумен култ към Дънов, Ванга и другаря Сталин, който според тях бил „искрено вярващ християнин”.
Отличителни черти на съвременните български комунисти
1 – Виждат света на принципа на оксиморона – в черно и бяло
2 – За тях човечеството все още се дели на „фашисти” и „антифашисти”. Като „фашисти” биват определяно всичко живо от социалдемократи до либертарианеци и от монархисти до нацисти и троцкисти, а „превилегията” да бъдеш антифашист се пази единствено за комунистите.
3 – Мнение, което не споделя тяхната философия, ги изкарва извън нерви. Започват да бълнуват за нуждата от лагери и репресии.
4 – За тях провалилият се в България социализъм е върхово постижение на човешката мъдрост и знание, а влашкият циганин Тодор Живков – еталон за държавническото изкуство.
5 – Разговори на тема „Демонтиране на Паметника на Съветската Армия” и „Комунистически терор след 9 септември 1944 г.” им действат като клизма.
6 – Преливат от идиотски ентусиазъм щом стане дума за някакво комунистически мироприятие.
7 – Ползват Facebook, Skype, Twitter, свободното пространство в Интернет, карат западни марки автомобили, но иначе отричат днешното общество като „капиталистическо”.
8 – Страдат от особено тежка форма на русофилия, която при тях се равнява на деменция и загуба на чувството за обективна реалност.
9 – Когато не говорят за Русия се утешават със заучени лафчета от „Наръчник на агитатора”, партизански песни и мили спомени за корекомите, ерзац кафето и едномесечните почивки в комунални барачки на морето.
10 – Все още живеят с идеята, че настъпването на комунизма предстои и кипят от дива радост щом чуят нещо за „братски Китай”. Когато им кажете обаче, че последната реформа, която стартира в Китай е либерализация на банковата система, просто стойте и гледайте сеир.
11 – Интересна тенденция при днешните български комунисти е да се опитват да се изкарат християни, но представата им за християнската вяра е твърде ограничена и основана на малоумен култ към Дънов, Ванга и другаря Сталин, който според тях бил „искрено вярващ християнин”.
Синьо първи номер...Ама направо си безинтересен на фона на сериозната тема,която е поставена от Павлин!
Във форума се обсъждат теми поставени от всеки,но сериозно и с необходимите познания и разбиране, както и с подобаващо уважение към всеки! Ако ти и подобните на теб лица нямате какво да кажете по-поставена тема, може да си замълчите!Доста хора с неподобаващ тон и търсещи лични изяви си намериха мястото!Да не се наложи да се анализира всичката ви помия и да излезете в неплатен отпуск заради неспазване на основни правила на форума-а именно,да се общува коректно,с уважение!!!
А относно темата имам какво да кажа конкретно, но след като някой почисти тази спамерска помия сътворена от вас!:excl:
Я още един! И защо смяташ, че имаш правото да даваш оценки на това кой пише сериозно, кой спами, кой твори спамерска помия......, че даже си позволяваш и да заплашваш със санкции.....ха ха ха
8 години си учил за това??? ОК, само да вметна че никой не беше чувал за Колчин преди да го спомена! ;) Искаш да кажеш че нито 80 нито 180 тона злато не могат да повлияят на една економика ?!?!?!? Да кажа само че не отричам техните качества ..... просто много съмнително изглежда всичко това ....
P.S. Имам чувството че само ако напиша думата Русия , ще почнете да отричате, нещо от сорта - "Не , не си прав , не е Русия , ти си комунист , имаш носталгия към соц времената" .....
Никога не съм чувал за Колчин, говоря ти, че тезата, че икономика, която се оправя със злато е приказка за наивници. Икономиката е форма на организация на обществото и затова победена и разделена Германия, ГФР имам предвид удари за 15 години победителите - СССР.А СССР, който окраде половин Европа след войната се разпадна след няколко десетилетия, даже и без война..
А че критикувам Русия, СССР и т.н си прав :) Но критикувам тая система, като потерпевш, както и няколко стотици милиони, които преживяха, а и още преживяват тоя екстремен", пърдон, експеримент, наречен социализъм.
Нито съм руснак, нито съм комунист, нито пък се влияее от пропагандата, в която преживяхме.
Не че мразя руснаците-мразя обществения модел, който ни наложиха, когато ни завладяха, както и обществото, което вследствие на насилие се въвдвори там.
Даже и руските комуняги са против Путин, прави сметка, докъде стигнахме.Всъщонст вие Путин ли подкрепяте или Зюганов?
...Ама направо си безинтересен на фона на сериозната тема,която е поставена от Павлин!
:excl:
Сериозна тема и Павлин, са нещо несъвместимо, ако съдя по това, което пише тука поне.Темата му е абсолютно несъстоятелна, тенденциозна и манипулативна.
Може да си организира сказки с кубинците във Флорида, вече му го препоръчах, ама явно го е шубе да не го убие някой емигрант от "острова на свободата"...
Жолзи, сега, да не си говорим съвсем глупости, щото то наистина няма смисъл...айде всеки си има мнение, ама да спазваме добрия тон все пак, нали :)
nikolaaaay
07-06-2012, 22:33
Никалай, бъркаш тотално понятията, продължаваш да се излагаш. БВП не ти е пари в брой че да го сравняваш с наличност в злато.
Аз не сравнявам БВП с наличност в злато, но очевидно една наличност от 19 долара на човек от населението няма как да предизвика икон. чудо. Особено в голяма държава с много висок БВП.
Едното е 19, другото е 40 000. Ти си тоя, който се излага, повярвай ми.
Я още един! И защо смяташ, че имаш правото да даваш оценки на това кой пише сериозно, кой спами, кой твори спамерска помия......, че даже си позволяваш и да заплашваш със санкции.....ха ха ха
Пак ти казвам-форума има правила,които трябва да спазваш!Провери си постовете още веднъж и ще разбереш защо...си безинтересен за тази тема!!!:Silent:
Пак ти казвам-форума има правила,които трябва да спазваш!Провери си постовете още веднъж и ще разбереш защо...си безинтересен за тази тема!!!:Silent:
:roll2::roll2::roll2::roll2:
напаните ти за авторитетност са забавни. Иначе по темата- Компютърната индустрия в България, минало и настояще (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1086242#post1086242)
Думите Компютърната индустрия- спокойно могат да бъдат заменени с думата Слоновете! Ще се получи абсолютно подобна сериозна тема.
Аз и преди го казах някои хора си обясняват нещата с червено и синьо, ако не си червен си син и обратно, ръководят се от стари шаблони набити в съзнаниео им въобще не си правят труда да се огледат и видят че времето на площадната демокрация и лозунгите отдавна отмина.
Така е, ама най-глух е оня,който не иска да чуе!:grandpa:
А иначе по темата ти, аз лично си правих дипломната работа в близката 83'та,когато ми се наложи да използвам възможностите на едно Правец 8,на което с 3 входни и 2 изходни параметъра оптимизирахме един металургичен процес!Останах възхитен за колко кратко време получихме множество резултати,които ни помогнаха да направим и публикация,която беше една признателност за работата на целия ни екип в катедрата!
Та ако някой има какво да каже в този аспект да заповяда,лично на мен това ми представлява интерес! :coolio:
в калчищаАз не сравнявам БВП с наличност в злато, но очевидно една наличност от 19 долара на човек от населението няма как да предизвика икон. чудо. Особено в голяма държава с много висок БВП.
Едното е 19, другото е 40 000. Ти си тоя, който се излага, повярвай ми.
Ама другото което го споменаваш и било 40000 не е наличност бе Никалай, Как ще го сравняваш с нещо което е в наличност, оплете се като пате в калчища.
Ама другото което го споменаваш и било 40000 не е наличност бе Никалай, Как ще го сравняваш с нещо което е в наличност, оплете се като пате в калчища.
Павлине ти наистина ли не разбираш сравнението или ти харесва да даваш определения? Опитай се пак да проумееш, че държава в която БВП е 40000 на глава от населението, някакво си злато с реална стойност от 19 пак от глава на населението не може да мръдне и на сантиметър икономиката. Още повече, че цялата история е пълен шит!
Никога не съм чувал за Колчин, говоря ти, че тезата, че икономика, която се оправя със злато е приказка за наивници. Икономиката е форма на организация на обществото и затова победена и разделена Германия, ГФР имам предвид удари за 15 години победителите - СССР.А СССР, който окраде половин Европа след войната се разпадна след няколко десетилетия, даже и без война..
А че критикувам Русия, СССР и т.н си прав :) Но критикувам тая система, като потерпевш, както и няколко стотици милиони, които преживяха, а и още преживяват тоя екстремен", пърдон, експеримент, наречен социализъм.
Нито съм руснак, нито съм комунист, нито пък се влияее от пропагандата, в която преживяхме.
Не че мразя руснаците-мразя обществения модел, който ни наложиха, когато ни завладяха, както и обществото, което вследствие на насилие се въвдвори там.
Даже и руските комуняги са против Путин, прави сметка, докъде стигнахме.Всъщонст вие Путин ли подкрепяте или Зюганов?
Сериозна тема и Павлин, са нещо несъвместимо, ако съдя по това, което пише тука поне.Темата му е абсолютно несъстоятелна, тенденциозна и манипулативна.
Може да си организира сказки с кубинците във Флорида, вече му го препоръчах, ама явно го е шубе да не го убие някой емигрант от "острова на свободата"...
Жолзи, сега, да не си говорим съвсем глупости, щото то наистина няма смисъл...айде всеки си има мнение, ама да спазваме добрия тон все пак, нали :)
Ами аз доколкото знам ( не претендирам че съм прав ама едно 80% съм сигурен) икономиката и златото (тогава) са били много тясно свързани , в смисъл парите на една държава е трябвало да имат златно покритие (или как се казва там не знам), та ти ,който си човек занимаващ се с икономика (доколкото разбрах от поста ти , не си историк а икономист, нямам причина да не ти вярвам) ще кажеш така ли е било или не.... Точно по тази причина аз смятам че ако по онова време такова количество злато се окаже в техните ръце , то това определено би дало силен тласък на икономиката. (това е мое , непрофесионално мнение)
А за темата с руснаците. Ето ти няколко факта:
1) Първите потърпевши от строя са - Руснаците
2) Всички по времето на онзи строй смятаха капитализма за зло , а онази бълвоч за светлото бъдеще .... забележи приликите , сега всички смятат обратното и никой не се замисля ....
3) Преброй моля те жертвите на "демокрацията" на НАТО и на СССР май НАТО печели надпреварата( днеска между другото , пак даваха как по погрешка са бомбардирали сватба - замисли се само един от най светлите дни при тях , а и при нас също, после тези араби идват и взривяват нашите деца, колкото и нелепо да звучи - ЗАСЛУЖЕНО, защото хилядите убити техни деца не се отличават от нашите с нищо , просто деца. P.S слава богу още не са се сетили за нас )
4) И още нещо , може ли да ми кажеш , като сме пълноправни членки на ЕС , с колко закона не сме се съгласили и сме наложили вето????
Такива сравнения само невежи могат да правят. 180 тона злато могат да създадат и 10 млрд. БВП и 100 млр. БВП.
nikolaaaay
08-06-2012, 00:53
По принцип златото само по себе си не създава никакъв продукт, но ти това няма как да го знаеш.
Въпросът тук е, че мащабите са много различни. Тези 80-180 тона злато са една малка капка в морето и няма как да са причина за японското икон. чудо. По едни груби сметки стойността на 80 тона злато е към 2,4 млрд. долара. Тия пари са по-малко от 50% от разходите за 1 ядрен реактор от 1000 мгвт.
29 декември 2011, 07:42
София, България
На 45-то място сме по златни резерви, сочат данни на World Gold Council.
България разполага с 39,9 т. злато, което съставя 11,8% от резервите ни.
Така се подреждаме в класацията над страни като Бразилия, Украйна, Сърбия, Чехия, Словакия и др. Едва 6 държави по света, както и Международният валутен фонд имат повече от 1000 т резерви в злато. Именно те заемат първите 7 места в класацията.
САЩ са категорично на първото място със своите 8133,5 тона златни резерви, следвани от Германия (3401 т.), МВФ (2814 т.) и Италия (2451 т.). Топ 10 допълват Франция, Китай, Швейцария, Русия, Япония и Холадния.
И още:
Япония е една от държавите с най-големи валутни резерви в света. Едва около 3 на сто от тях са под формата на злато, като централната банка управлява запас от благородния метал в размер на 843,5 тона.
Мисля, че повече трябва да се вслушваме в цифрите, а не в свободните съчинения на този или онзи. Цифрите не лъжат.
Така е, ама най-глух е оня,който не иска да чуе!:grandpa:
А иначе по темата ти, аз лично си правих дипломната работа в близката 83'та,когато ми се наложи да използвам възможностите на едно Правец 8,на което с 3 входни и 2 изходни параметъра оптимизирахме един металургичен процес!Останах възхитен за колко кратко време получихме множество резултати,които ни помогнаха да направим и публикация,която беше една признателност за работата на целия ни екип в катедрата!
Та ако някой има какво да каже в този аспект да заповяда,лично на мен това ми представлява интерес! :coolio:
Е то всичко се каза, как се създава идеята, как се гепят и пригаждат технологиите и как липсата на сериозна развойна дейност (гепенето от запада не е развойна дейност) и икономическа логика в строя води до там, че 88 година Правец 16 е всъщност асемблаж от азиатски компоненти.
И там темата приключва... индустрията се предава пред азиатците 88, а 90 започва вноса на и386, после 486 и никой вече не иска и да чуе за побългарена 286.
Настоящето е на софтуера и услугите, асемблажа вече не е интересен, правят го във всеки гараж.
На С/Срр многофакторната оптимизация е доста по-лесна.
---------- Post added at 01:10 ---------- Previous post was at 01:04 ----------
Ами аз доколкото знам ( не претендирам че съм прав ама едно 80% съм сигурен) икономиката и златото (тогава) са били много тясно свързани , в смисъл парите на една държава е трябвало да имат златно покритие (или как се казва там не знам), та ти ,който си човек занимаващ се с икономика (доколкото разбрах от поста ти , не си историк а икономист, нямам причина да не ти вярвам) ще кажеш така ли е било или не.... Точно по тази причина аз смятам че ако по онова време такова количество злато се окаже в техните ръце , то това определено би дало силен тласък на икономиката. (това е мое , непрофесионално мнение)
2) Всички по времето на онзи строй смятаха капитализма за зло , а онази бълвоч за светлото бъдеще .... забележи приликите , сега всички смятат обратното и никой не се замисля ....
3) Преброй моля те жертвите на "демокрацията" на НАТО и на СССР май НАТО печели надпреварата( днеска между другото , пак даваха как по погрешка са бомбардирали сватба - замисли се само един от най светлите дни при тях , а и при нас също, после тези араби идват и взривяват нашите деца, колкото и нелепо да звучи - ЗАСЛУЖЕНО, защото хилядите убити техни деца не се отличават от нашите с нищо , просто деца. P.S слава богу още не са се сетили за нас )
4) И още нещо , може ли да ми кажеш , като сме пълноправни членки на ЕС , с колко закона не сме се съгласили и сме наложили вето????
Баси... само вътрешните жертви на СССР стигат да направят НАТО пеленаче, а хората им е се тая кой ги убива.
Сталин изпреварва по жестокост и брой избити Хитлер в пъти, но пропагандата още замъглява нещата в историята.
Поне ползвайте свестни доводи...
---------- Post added at 01:12 ---------- Previous post was at 01:10 ----------
Павлине ти наистина ли не разбираш сравнението или ти харесва да даваш определения? Опитай се пак да проумееш, че държава в която БВП е 40000 на глава от населението, някакво си злато с реална стойност от 19 пак от глава на населението не може да мръдне и на сантиметър икономиката. Още повече, че цялата история е пълен шит!
Опитва се да изнервя опонентите с определения като види, че му правят на пух и прах пропагандата :D
По принцип златото само по себе си не създава никакъв продукт, но ти това няма как да го знаеш.
Въпросът тук е, че мащабите са много различни. Тези 80-180 тона злато са една малка капка в морето и няма как да са причина за японското икон. чудо. По едни груби сметки стойността на 80 тона злато е към 2,4 млрд. долара. Тия пари са по-малко от 50% от разходите за 1 ядрен реактор от 1000 мгвт.
29 декември 2011, 07:42
София, България
На 45-то място сме по златни резерви, сочат данни на World Gold Council.
България разполага с 39,9 т. злато, което съставя 11,8% от резервите ни.
Така се подреждаме в класацията над страни като Бразилия, Украйна, Сърбия, Чехия, Словакия и др. Едва 6 държави по света, както и Международният валутен фонд имат повече от 1000 т резерви в злато. Именно те заемат първите 7 места в класацията.
САЩ са категорично на първото място със своите 8133,5 тона златни резерви, следвани от Германия (3401 т.), МВФ (2814 т.) и Италия (2451 т.). Топ 10 допълват Франция, Китай, Швейцария, Русия, Япония и Холадния.
И още:
Япония е една от държавите с най-големи валутни резерви в света. Едва около 3 на сто от тях са под формата на злато, като централната банка управлява запас от благородния метал в размер на 843,5 тона.
Мисля, че повече трябва да се вслушваме в цифрите, а не в свободните съчинения на този или онзи. Цифрите не лъжат.
Ами ако са го продали златото, тогава какво правим. Ти откъде знаеш какво са направили с това злато. И как сравняваш сегашни икономически показатели на дадена икономика за да предположиш какво би било влиянието на определи фактори върху същата икономика 50 назад когато показателите и тенденциите са били съвсем различни.
И но кой са го продали златото? На марсианците? Какво изобщо обсъждаме тая измислена история. Фактите- 13 милиарда долара изплатени като репарации до 1958 година! Икономическа сила от първата тройка! Неграмотност под 1%! Безработица под 5% (2011 год.), една от най-добрите образователни системи в света..........много може да се пише.
Е то всичко се каза, как се създава идеята, как се гепят и пригаждат технологиите и как липсата на сериозна развойна дейност (гепенето от запада не е развойна дейност) и икономическа логика в строя води до там, че 88 година Правец 16 е всъщност асемблаж от азиатски компоненти.
И там темата приключва... индустрията се предава пред азиатците 88, а 90 започва вноса на и386, после 486 и никой вече не иска и да чуе за побългарена 286.
Настоящето е на софтуера и услугите, асемблажа вече не е интересен, правят го във всеки гараж.
На С/Срр многофакторната оптимизация е доста по-лесна.
---------- Post added at 01:10 ---------- Previous post was at 01:04 ----------
Баси... само вътрешните жертви на СССР стигат да направят НАТО пеленаче, а хората им е се тая кой ги убива.
Сталин изпреварва по жестокост и брой избити Хитлер в пъти, но пропагандата още замъглява нещата в историята.
Поне ползвайте свестни доводи...
---------- Post added at 01:12 ---------- Previous post was at 01:10 ----------
Опитва се да изнервя опонентите с определения като види, че му правят на пух и прах пропагандата :D
Ако това твое твърдение за Сталин е вярно , сега населението на русия трябва да е - 100 души //или нешо подобно
---------- Post added at 06:40 ---------- Previous post was at 06:37 ----------
Пак ви избива на нападки към СССР (ОТ 20 ГОДИНИ НЕ СЪЩЕСТВУВА), защо не критикувате римската империя, или фараоните например ??? Защо вместо да се вайкате за миналото не се огледате какво става около вас???
И какво става около нас, плащаме гяволъка на комунистите...
Плащаме, че търпим същите или отрочетата им да ни правят на маймуни 20 години след като уж историята ги отрече.
Това става.
Дори в криза нормалните държави са в пъти по-добре от коя да е пост-социалистическа.
Дори след война сърбите са в пъти по-добре от нас.
Огледайте се малко и вие де...
Ей това ми стана интересно, но не мога да отворя линка, коя година попада това злато в Япония????
Ей това ми стана интересно, но не мога да отворя линка, коя година попада това злато в Япония????
Ами май 18 година... Всъщност не е сигурно че е в Япония
---------- Post added at 08:18 ---------- Previous post was at 08:15 ----------
И какво става около нас, плащаме гяволъка на комунистите...
Плащаме, че търпим същите или отрочетата им да ни правят на маймуни 20 години след като уж историята ги отрече.
Това става.
Дори в криза нормалните държави са в пъти по-добре от коя да е пост-социалистическа.
Дори след война сърбите са в пъти по-добре от нас.
Огледайте се малко и вие де...
Това е Унбиливибул :)
А Япония капитулира 45г. Демек няма отношение. То толкова злато така или иначе няма отношение, но все пак....
А Япония капитулира 45г. Демек няма отношение. То толкова злато така или иначе няма отношение, но все пак....
НЕ знам , наистина не съм специалист в тази сфера , просто го споменах като вариант и много интересен исторически факт (чакай да поясня че пак ще ме обявя за комунист - факт не че златото е в Япония , а че е загубено и до сега не се знае къде е)
Това е Унбиливибул :)
Не това е теорията на шаблоните.
Не това е теорията на шаблоните.
Доводче нещо?
Доводче нещо?
Доводите са в твоя коментар.
И но кой са го продали златото? На марсианците? Какво изобщо обсъждаме тая измислена история. Фактите- 13 милиарда долара изплатени като репарации до 1958 година! Икономическа сила от първата тройка! Неграмотност под 1%! Безработица под 5% (2011 год.), една от най-добрите образователни системи в света..........много може да се пише.
По-важно е какво са купили а не на кого са го продали.
Доводите са в твоя коментар.
По-важно е какво са купили а не на кого са го продали.
Първо беше любопитна теория, после стана много интересен исторически факт. Ей това са ви доводите и доказателствата по всички въпроси. Една лъжа повторена 100 пъти става истина.
Такива сравнения само невежи могат да правят. 180 тона злато могат да създадат и 10 млрд. БВП и 100 млр. БВП.
Ами не могат-в СССР бая злато и сребро имаха и от царско време и след края на Втората световна война, отмъкнато от цяла Европа, а отделно и ресурси имат бол (и злато и скъпоценни камъни и нефт и какво ли не) и пак са гола вода-държава, която се крепи на разхищението на ресурсите, а не на тяхното високо технологично използване.
Та невежия си ти явно и не за първи път ти личи.Та като гледаш гредата в окото на ближния си, първо виж гредата в собственото си око, па после плямпай простотии...
Е как на кой-на руснаците разбира се и са ги загробили :)
---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:24 ----------
Колкото да броя жертвите на демокрацията, не мога да докарам и до 1/1 000 000 000 от милионите избити от комунистите.
При това говорим за целенасочена политика при един строй, а ти говориш за жертви вследствие на грешки.
Не знам дали знаеш, ама на всяко военно учение по времето на комунизма, особено тия в рамките на СИВ имаше % на планирани смъртни случаи по най различни поводи, а ти ми говориш за случаи по време на военни действия.
Не знам какво вето в ЕС трябва да налагаме.Това е все едно в класа най тъпия и слаб ученик да дава акъл на отличниците, защото ние сме наистина малкия Иванчо на ЕС. Държава, която е в състоянието на нашето би трябвало да се оправя по бързо проблемите, а не само да ни подръчкват с остена от ЕС за всяко нещо.
А по темата за златото-нито една икономика не може да се съживи, ако не работи по икономическите закони.Затова и тоя строй си умря за нула време от историческа гледна точка.И със злато и с нефт и каквото се сетиш-всичко отива в бездънната каца на неработещата социалистическа икономика.
Първо беше любопитна теория, после стана много интересен исторически факт. Ей това са ви доводите и доказателствата по всички въпроси. Една лъжа повторена 100 пъти става истина.
Специално за особено надарени съм почертал че факт е не че е в Япония а че е загубено!!!
---------- Post added at 17:42 ---------- Previous post was at 17:39 ----------
Ами не могат-в СССР бая злато и сребро имаха и от царско време и след края на Втората световна война, отмъкнато от цяла Европа, а отделно и ресурси имат бол (и злато и скъпоценни камъни и нефт и какво ли не) и пак са гола вода-държава, която се крепи на разхищението на ресурсите, а не на тяхното високо технологично използване.
Та невежия си ти явно и не за първи път ти личи.Та като гледаш гредата в окото на ближния си, първо виж гредата в собственото си око, па после плямпай простотии...
Е как на кой-на руснаците разбира се и са ги загробили :)
---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:24 ----------
Колкото да броя жертвите на демокрацията, не мога да докарам и до 1/100 от милионите избити от комунистите.
При това говорим за целенасочена политика при един строй, а ти говориш за жертви вследствие на грешки.
Не знам дали знаеш, ама на всяко военно учение по времето на комунизма, особено тия в рамките на СИВ имаше % на планирани смъртни случаи по най различни поводи, а ти ми говориш за случаи по време на военни действия.
Не знам какво вето в ЕС трябва да налагаме.Това е все едно в класа най тъпия и слаб ученик да дава акъл на отличниците, защото ние сме наистина малкия Иванчо на ЕС. Държава, която е в състоянието на нашето би трябвало да се оправя по бързо проблемите, а не само да ни подръчкват с остена от ЕС за всяко нещо.
А по темата за златото-нито една икономика не може да се съживи, ако не работи по икономическите закони.Затова и тоя строй си умря за нула време от историческа гледна точка.И със злато и с нефт и каквото се сетиш-всичко отива в бездънната каца на неработещата социалистическа икономика.
Май лееееекичко преувеличаваш!!!!! Човек ще каже че лично си провеждал преброяването !!!! И един такъв въпрос , ако не дай си боже , някой хвърли случайно една бомба върху твоето дете , пак ли ще го отнесеш към косвени жертви или зависи какъв цвят ще е бомбата ???(извинявам се за примера , но не виждам как по друг начин да ти задам този въпрос)
---------- Post added at 17:42 ---------- Previous post was at 17:39 ----------
Май лееееекичко преувеличаваш!!!!! Човек ще каже че лично си провеждал преброяването !!!! И един такъв въпрос , ако не дай си боже , някой хвърли случайно една бомба върху твоето дете , пак ли ще го отнесеш към косвени жертви или зависи какъв цвят ще е бомбата ???(извинявам се за примера , но не виждам как по друг начин да ти задам този въпрос)
Никак не преувеличава!
Ти как би обяснил в дневник на основно училище в България,едно дете в 4-ти клас,тоест на 10 години да се води опасно за социалистическото общество?
За бомбите питай сърбите,ручаха бомби от Сащ,сега се кинат да ручат в МкДоналдс.......
Взимате жертвите от сайгон, виетнам, афганистан, ирак, сърбия, либия , сирия и почваме да смятаме....
nikolaaaay
09-06-2012, 09:39
По тая логика и жертвите от 2СВ са жертви за налагане на демокрация. Въпросът обаче е некоректен, защото тези които са умрели за демокрацията са дали живота си за нещо хубаво и смислено. Затова и не е важно дали са повече или по-малко.
Съжалявам партизаните, ятаците и активните борци, които са се жертвали за едната глупост, наречена социализъм. Ако не се бяха жертвали сега внуците им щяха да живеят далеч по-добре.
Не преувеличавам за жертвите на комунизма-цифрите са фрапиращи, виж сам в нета.
Само един дребен пример-народния съд у нас избива хиляди, а на Нюрнбергския процес в края на Втората световна война има десетина смъртни присъди.
Ами кажи колко жертви имаше при освобождаването на пленените заложници от чеченци в руски театър преди няколко години?
Та да оставим случайните смъртни случаи, които са трагедия особено в рамките на частния случай и да не спекулираме с нея, както правят популистите.
Не преувеличавам за жертвите на комунизма-цифрите са фрапиращи, виж сам в нета.
Само един дребен пример-народния съд у нас избива хиляди, а на Нюрнбергския процес в края на Втората световна война има десетина смъртни присъди.
Ами кажи колко жертви имаше при освобождаването на пленените заложници от чеченци в руски театър преди няколко години?
Та да оставим случайните смъртни случаи, които са трагедия особено в рамките на частния случай и да не спекулираме с нея, както правят популистите.
Я дай , аналог на тази случка.... 30 въоръжени чеченци 5-6 камикадзета .....и 600заложници......
Защото ако не намериш аналог то излиза че това е най успешната операция по освобождаване на заложници в историята
Щом е руско, за теб е най доброто :)Не съм се занимавал да правя статистики на подобни теми и не мога да кажа веднага, но мога да ти кажа пък, че например взривяването на блоково в Русия преди няколко години се приписваше на руските тайни служби-с цел създаване на непоносимост към чеченците...
Аз ти говоря друго-че когато има оръжие и реални действия ще има и невинни жертви.
По горе ти писах, че на големи военни учения се планираха по 10 тина жертви, какво остава когато тия действия са реални.
Но специално в руската история винаги човекът е бил жертван в полза на идеите на "бащицата", бил той цар или комунистически вожд-все тая.
Щом е руско, за теб е най доброто :)Не съм се занимавал да правя статистики на подобни теми и не мога да кажа веднага, но мога да ти кажа пък, че например взривяването на блоково в Русия преди няколко години се приписваше на руските тайни служби-с цел създаване на непоносимост към чеченците...
Аз ти говоря друго-че когато има оръжие и реални действия ще има и невинни жертви.
По горе ти писах, че на големи военни учения се планираха по 10 тина жертви, какво остава когато тия действия са реални.
Но специално в руската история винаги човекът е бил жертван в полза на идеите на "бащицата", бил той цар или комунистически вожд-все тая.
1) Не ти се занимава щото знаеш че подобно нещо никъде никога не се е случвало и за сега по добре от руските службите не се е справял никой в подобна ситуация - това важи и за театъра и за училището ..
2) 11.09 се преписва на американските служби за създаване на непоносимост към арабите и мюсюлманите.
3) Като е имало допустим % на жертви (в което не съм сигурен не ми се проверява) не значи че задължително са се стремили да го изпълнят :) и не значи също че сега на големи учения не загива никой (че при нас без да има учения гърмят складове със снаряди)
4) За съжаление си прав за кървавата история на Русия - което е така си е така
5) ТИ ми говориш че когато има оръжия , ще има жертви - така е , но аз ти говоря че всички тези жертви са невинни хора (мнозинството) , и че те умират за да пълнят джобовете на други , а на целия свят това се представя за някакви патриотически булшити , и вие се връзвате , в момента ( от 20 години насам) единствения агресор и порвокатор е САЩ и НАТО!!!!
1) Не ти се занимава щото знаеш че подобно нещо никъде никога не се е случвало и за сега по добре от руските службите не се е справял никой в подобна ситуация - това важи и за театъра и за училището ..
Абсолютно си прав!!! Никъде никога подобно нещо не се е случвало. На никоя нормална държава специалните служби не са допуснали да се случи.
Абсолютно си прав!!! Никъде никога подобно нещо не се е случвало. На никоя нормална държава специалните служби не са допуснали да се случи.
Ню йорк - По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2 974 души
На 11 март 2004 г. серия от мощни взривове избухват в 4 влака в Мадрид, Испания.
Загиват 192 души, а близо 2 050 са ранени. 30 чужденци от 13 националности са сред жертвите на атентатите в Мадрид.
Лондон - Според официалните съобщения до момента загиналите са най-малко 50 души, а пострадалите са над 700, някои от които са в тежко състояние.
\
Мога да продължа ама няма смисъл...не знам защо изобщо ти отговорям на абсурдите
Ню йорк - По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2 974 души
На 11 март 2004 г. серия от мощни взривове избухват в 4 влака в Мадрид, Испания.
Загиват 192 души, а близо 2 050 са ранени. 30 чужденци от 13 националности са сред жертвите на атентатите в Мадрид.
Лондон - Според официалните съобщения до момента загиналите са най-малко 50 души, а пострадалите са над 700, някои от които са в тежко състояние.
\
Мога да продължа ама няма смисъл...не знам защо изобщо ти отговорям на абсурдите
Така си и знаех, че ще отговориш!!! Манипулатор!!! Не ми пиши за бомбени атентати, а ми дай примери за взети стотици заложници от терористи! 1977 година е отвлечен самолет на Луфтханза с 91 души на борда. В Могадишо са освободени всички без нито една жертва с помощта на германски специални части и местните военни.
Така си и знаех, че ще отговориш!!! Манипулатор!!! Не ми пиши за бомбени атентати, а ми дай примери за взети стотици заложници от терористи! 1977 година е отвлечен самолет на Луфтханза с 91 души на борда. В Могадишо са освободени всички без нито една жертва с помощта на германски специални части и местните военни.
Ти каза че спец службите не допускат подобни атентати , дадох ти пример че допускат и не са спасили нито един човек. А за самолета .... едно е 4 души в самолет да се елиминират , друго е 30-40 (от които и 5-6 камикадзета опасани с бомби) в цяла сграда ... това е ясно и на 14 годишно хлапе ...... не продължавай с глупостите , излагаш се!!! или продължавай - сам решаваш....
Ти каза че спец службите не допускат подобни атентати , дадох ти пример че допускат и не са спасили нито един човек. А за самолета .... едно е 4 души в самолет да се елиминират , друго е 30-40 (от които и 5-6 камикадзета опасани с бомби) в цяла сграда ... това е ясно и на 14 годишно хлапе ...... не продължавай с глупостите , излагаш се!!! или продължавай - сам решаваш....
Казах и продължавам да го твърдя, няма друг пример от бяла държава където спец службите да допуснат терористи да вземат стотици невинни хора за заложници!!! Каквито си искаш квалификации ми прави, но ти си нечестен и нямаш достойнство да си признаеш грешката. Прочети си собственият пост отново и моят отговор под него.
Ето ти цитата ако се затрудняваш да го откриеш:
Цитат:
Първоначално публикувано от Orm http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1086803#post1086803)
Офффффф боже, боже......
И това е нещо. Благодаря.
Шъ кандиса ОРМ може би :biggrin1:
Казах и продължавам да го твърдя, няма друг пример от бяла държава където спец службите да допуснат терористи да вземат стотици невинни хора за заложници!!! Каквито си искаш квалификации ми прави, но ти си нечестен и нямаш достойнство да си признаеш грешката. Прочети си собственият пост отново и моят отговор под него.
Ето ти цитата ако се затрудняваш да го откриеш:
Цитат:
Първоначално публикувано от Orm http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1086803#post1086803)
Това са абсолютни глупости и не трябва да се спекулира с такива ситуации защото понякога спец службите наистина много малко могат да направят.
А кое у умното бре Павлине, че сме били Швейцарията и Японията на ЕС ли?Ми това са пълни глупости.В държава, в която партийните секратари са водещи фигури и ватманите взимат Софийско жителство е блато, каквото сме си де.
Човек, който изповядва теорията на шаблонитте, няма как да разбере някои неща.
Човек, който изповядва теорията на шаблонитте, няма как да разбере някои неща.
Павлине, това самопризнание наистина е много важно, не само за нас, но и за теб самия. :respect:
А кое у умното бре Павлине, че сме били Швейцарията и Японията на ЕС ли?Ми това са пълни глупости.В държава, в която партийните секратари са водещи фигури и ватманите взимат Софийско жителство е блато, каквото сме си де.
Фреди не ми обиждай Блатото....:Tease:
Фреди не ми обиждай Блатото....:Tease:
Аз говоря за другото, нашето блато тук е като земен рай :)
В Аусшвиц, по най - оптимистичните прогнози са загинали от тиф , глад и разстрели 1.1 милиона души.
Заради това, началника на лагера е обесен там.
След карая на войната, два милиона германски войници, много от тях просто деца, са умъртвени в американските концентрационни лагери!
За това никой не държи сметка.
Не мога да приема двойния стандарт.:nono::nono::nono:
mordohy (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6278) дай някакъв линк към тази информация. Честно за първи път чувам, че 2 милиона немски войници и то повечето деца са умъртвени в американски концентрационни лагери? Даже не ми е известен нито един американски концентрационен лагер?
:big_money:
mordohy (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6278) дай някакъв линк към тази информация. Честно за първи път чувам, че 2 милиона немски войници и то повечето деца са умъртвени в американски концентрационни лагери? Даже не ми е известен нито един американски концентрационен лагер?
Тъжен, прегледай филмите за Холокоста!
Там между другото се споменава за американските военни лагери. Там освен жертвите, германски деца и ю'ноши, има и инфо за руснаците предадени на Сталин за унищожение.
Все пак, какво става с германските военнопленници!?
Американците ги довеждат до людоедство!
До масови самоубийства.
Чети Фреди!
Материали има доста!
Да приятелю, чел съм за американските военнопленически лагери, но те са били в Европа и по официални данни там са загинали близо 40000 немски войници, разбира се има и други данни които твърдят че броят им е достигнал до милион. Отношението на Айзенхауер към немците не е било от най-добрите просто по негова заповед са били оставени 6 седмици без храна и на открито, но 45 година генерал Патън освобождава по-голямата част за което си навлича и гнева на първият. Обаче съм чел и за немските пленници в СССР, а още повече съм се впечатлявал и от съдбата на руските пленници завърнали се в СССР. В общи линии ми се струва, че американските военнопленически лагери до 45 година не са били най-доброто място за живеене, но нищо не може да ги сравни с ГУЛАГ където за съжаление освен чужди войници са попаднали и хиляди руски войници и офицери.......
spe4elist
12-06-2012, 13:54
Тази тема заприлича на диспут в хоремаг!
Какво стана с "компютърната индустрия" на социалистическа България? Къде са световно известните Правец 16 с цветен монитор?
Какво стана с "компютърната индустрия" на социалистическа България? Къде са световно известните Правец 16 с цветен монитор?
Ами специалистите от онова време решили че е по-добре да са ИТ полицаи или да сглобяват на килограм вместо да проектират дънни платки за нови компютри. Разбира се за това решение им помогнали едни наши и чужди съветници където нищо не разбират от компютърни технологии но пък иначе знаят как да кешират от продажба на машини и съоръжения.
Така де, там някъде по тези лагери е създаден първия правец 8 за да може да сметнат броя на жертвите ама както виждаш няма точна бройка
Ще ги разберем някои неща, ама трябва време да мине.
http://bnt.bg/bg/news/view/109951/pravec_edna_legenda_se_zavryshta
Ще ги разберем някои неща, ама трябва време да мине.
http://bnt.bg/bg/news/view/109951/pravec_edna_legenda_se_zavryshta
Ха ха ха ха... брандирани китайчета "сглабяме" в доста сектори, още едно нищо не променя.
Ако предложат разумна цена за това което предлагат и работещи гаранционни условия, да ползват носталгията... чудно е, че толкова време никой не се сети за това.
ecotronic
18-10-2013, 10:50
Сега ще се възражда нещо, което някога бе копие на друго нещо.
Възроденото копие ще може ли да конкурира оригинала?
ecotronic
18-10-2013, 12:38
Дано някой не сети да възражда 29 МВ - товите старозагорски дискове, че тогава ще го закъсаме за желязо :)
Сега ще се възражда нещо, което някога бе копие на друго нещо.
Възроденото копие ще може ли да конкурира оригинала?
Все пак ще се намери работа за някой друг българин покрай "правец"-а :) . Пък ако успеят да спечелят някоя и друга държавна и общинска поръчка ще се види стават ли за нещо.
Всяко едно нещо, произвеждащо(сглобяващо) се в България е добре дошло.
ecotronic
18-10-2013, 12:47
Все пак ще се намери работа за някой друг българин покрай "правец"-а :) . Пък ако успеят да спечелят някоя и друга държавна и общинска поръчка ще се види стават ли за нещо.
Всяко едно нещо, произвеждащо(сглобяващо) се в България е добре дошло.
По принцип приветствам произведеното у нас с всичките му ползи за икономиката ни.
Когато пазарувам плодове и зеленчуци се стремя да купувам родното, защото е по-качествено а и защото така удряме по едно рамо на нашия поминък.
Но когато става въпрос за по-високи технологии, съм малко скептично настроен и колкото и да съм оптимист, мисля, че в тези области прекалено много влакове сме изпуснали и сега не ни остава друго освен да бъдем нечии добри работници.
Mind_Control
18-10-2013, 13:07
Единствената полза от начинанието ще бъде, ако тия правеци успеят да ги пласират извън БГ.
old alfist
18-10-2013, 13:22
Вчера разбрах, че на правешките PC-та от хардруерна гледна точка само ще се добави една лепенка или емблема - далаверата в това отношение е по-голямата отспъпка, която ще вземат от китайците за машинната част.
По-голямата печалба ще е от модифицираната операционна система с която ще се продават и която влиза в стойността на компютъра.
По принцип приветствам произведеното у нас с всичките му ползи за икономиката ни.
Когато пазарувам плодове и зеленчуци се стремя да купувам родното, защото е по-качествено а и защото така удряме по едно рамо на нашия поминък.
Но когато става въпрос за по-високи технологии, съм малко скептично настроен и колкото и да съм оптимист, мисля, че в тези области прекалено много влакове сме изпуснали и сега не ни остава друго освен да бъдем нечии добри работници.
Е то за работници ни взимат, за какви други мислиш. Ама е по-добре от безработни.
Нищо странно няма в цялата схема - продуктът е китайски, брандът е носталгичен - схема, по която работи цял свят, включително Европа и САЩ.
То е като с колите, като с Видима - Идеал и т.н. Няма лошо, ама не ни прави високотехнологична нация.
Сега ако някой намеси политически елемент, ще го призная за болен мозък.
ecotronic
18-10-2013, 13:57
То е ясно, че правешките полупроводници се оказаха ялова работа. Поне с целите проводници все още кретаме благодарение на оборота, който обуславят манговците.
Сега ще се мъчим да накараме носталгията да заработи за икономиката.
http://www.youtube.com/watch?v=uTfPBWMLJ1Q
Е то за работници ни взимат, за какви други мислиш. Ама е по-добре от безработни.
Нищо странно няма в цялата схема - продуктът е китайски, брандът е носталгичен - схема, по която работи цял свят, включително Европа и САЩ.
То е като с колите, като с Видима - Идеал и т.н. Няма лошо, ама не ни прави високотехнологична нация.
Сега ако някой намеси политически елемент, ще го призная за болен мозък.
Да като изтървахме питомното сега се опитваме да гоним дивото. Преди имаше материална база, обучени специалисти, професионални училища, изследователска база и т.н. Ако забелязахте в репортажа, един от учителите в училището за програмиране каза че компютрите Правец в края на 80те са били едни съвременни компютри с добри характеристики.
ecotronic
18-10-2013, 16:28
Да като изтървахме питомното сега се опитваме да гоним дивото. Преди имаше материална база, обучени специалисти, професионални училища, изследователска база и т.н. Ако забелязахте в репортажа, един от учителите в училището за програмиране каза че компютрите Правец в края на 80те са били едни съвременни компютри с добри характеристики.
Нищо не сме изтървали. То само си отиде поради стечение на обстоятелствата.
Истината е следната:
Българската компютърна/изчислителна техника беше посредствено копие на продуктите на водещи фирми в бранша.
Особено големите изчислителни машини, бяха със слаби и за времето си характеристики и с ниско качество. За по-отговорните продукти, като стругове с ЦПУ, директно се монтираха управления на FANUC. На по-късен етап естествено бяха побългарени и те, което беше трагедия.
Всичко това обаче имаше голям пазар в рамките на СИВ и така наистина българската изчислителна техника изглеждаше като златна кокошка.
Всичко това рухна с премахването на СИВ поради законите на конкуренцията, действащи извън херметичната система.
Те така стоят нещата.
Работил съм по това време в този сектор и претендирам, че съм запознат с кухнята.
Да бе, а китайците на какво ниво бяха през 80те. Българската електроника и компютърна индустрия бяха умишлено унищожени. След като имаш потенциал от материална база и човешки ресурси, винаги има възможност за развитие.
ecotronic
18-10-2013, 16:53
Да бе, а китайците на какво ниво бяха през 80те. Българската електроника и компютърна индустрия бяха умишлено унищожени. След като имаш потенциал от материална база и човешки ресурси, винаги има възможност за развитие.
Каквото можеше бе плячкосано, опоскано, окрадено и пр. но не и умишлено унищожено.
То просто загина така както загива всеки продукт, който е неконкурентноспособен на пазара.
Айде комундето па почна... да прочетеш преди да лъжеш ли, още Правец 16 е полу-асемблаж бре, процесори и дискове от Азия :tooth:
А в училищата и университетите имаше 8 ци, хората вече работеха на 386 ци, хайде стига глупости... ще сравняваме 8 битов с 32 битов компютър :afro:
А кои компютри не са асемблаж. В Правец около 3% от компонентите са били западен внос.
Сигурно сега като го няма Правец, в училищата всички компютри са 64 битови.
Много ли държиш да те обявя за болен мозък?
Какво питомно и какво диво?!
Имаш ли мнение по конкретната тема или търсиш конфликт?
Много ли държиш да те обявя за болен мозък?
Какво питомно и какво диво?!
Имаш ли мнение по конкретната тема или търсиш конфликт?
Кой пък си ти че да обявяваш. Каквото съм имал съм го казал. Ти ако не си разбрал, проблемът си е твой.
А кои компютри не са асемблаж. В Правец около 3% от компонентите са били западен внос.
Сигурно сега като го няма Правец, в училищата всички компютри са 64 битови.
Явно не само Правец 8 и 16 ами изобщо компютри гледаш само отстрани и си мислиш, че това дето показва образа е компютъра, като някои екземпляри дето срещам.
3% :D Процесора и твърдия диск са почти 50% от стойността на подобна система :biggrin1:
Няма го щото каквото произвеждахме беше по крадени технологии и 2 поколения назад.
Нито можеш да изнесеш, нито да пълниш родния пазар и да чакаш кога Ейпъл, Моторола и Интел ще те осъдят барабар с държавата собственик.
А 90 хората почнаха да си внасят по един или друг начин марковите 386 ци, 91 можеше да имам 1 такава но се размина по други причини. Да напомням ли пак кога излизат и масовите 486?
Ама комунде за пропаганда от реалноста не се интересува, какво значение има ако към мораториума на Луканов се добави някоя друга цифричка от подобни дела или поредния завод с комундета на вход и изход вдига вътрешния дълг, нали то не го плаща а е в нормална държава.
За всеки продукт си има и пазар. Освен това един продукт винаги може да се развие когато имаш материална база и квалифицирани човешки ресурси. Не може да разбиеш цяла една индустрия свързана с електрониката и компютрите и после да обясняваш че нищо не можело да се направи. Китайците на какво ниво са били през 80те и как те успяха да се развият. Сега след 20 години някои умни глави в България се сетиха че трябва да се развиват високи технологии.
ecotronic
19-10-2013, 19:56
За всеки продукт си има и пазар. Освен това един продукт винаги може да се развие когато имаш материална база и квалифицирани човешки ресурси. Не може да разбиеш цяла една индустрия свързана с електрониката и компютрите и после да обясняваш че нищо не можело да се направи. Китайците на какво ниво са били през 80те и как те успяха да се развият. Сега след 20 години някои умни глави в България се сетиха че трябва да се развиват високи технологии.
Проблема на България се състои в това, че не съумя да продължи да развива селското си стопанство - нещо, където има вековни традиции.
Това трябваше да правим вместо да хвърчим нависоко с компютърните технологии, които не са за всяка уста лъжица.
Не се заблуждавай с това, че сме имали, имаме и ще имаме добри и световно-признати софтуерни специялисти.
Хардуерът е нещо доста по-различно. Изисква огромни инвестиции и развойна дейност. 2 месеца "спане" в тази област и си вън от играта.
Та в такъв смисъл - да, изпуснахме питомното (доматите и краставиците) и хукнахме да гоним дивото (компютрите).
old alfist
19-10-2013, 21:14
Проблема на България се състои в това, че не съумя да продължи да развива селското си стопанство - нещо, където има вековни традиции.
Това трябваше да правим вместо да хвърчим нависоко с компютърните технологии, които не са за всяка уста лъжица.
Не се заблуждавай с това, че сме имали, имаме и ще имаме добри и световно-признати софтуерни специялисти.
Хардуерът е нещо доста по-различно. Изисква огромни инвестиции и развойна дейност. 2 месеца "спане" в тази област и си вън от играта.
Та в такъв смисъл - да, изпуснахме питомното (доматите и краставиците) и хукнахме да гоним дивото (компютрите).
Все пак да не забравяме българското у Джон Атанасов.
С домати и краставици, най-много да стигнеш до Каспичанския кооперативен пазар. Селското стопанство има вековни традиции навсякъде но в една развита икономика в този отрасъл работят около 5 % от работната сила.
ecotronic
19-10-2013, 21:46
Все пак да не забравяме българското у Джон Атанасов.
Българското у Джон Атанасов е точно толкова, колкото е у Дилма Русев или много други.
Генетичните предпоставки могат и да оказват някакво влияние върху формирането на една личност, но доста по значимо влияние оказва средата в която тя се развива.
old alfist
19-10-2013, 21:49
Българското у Джон Атанасов е точно толкова, колкото е у Дилма Русев или много други.
Генетичните предпоставки могат и да оказват някакво влияние върху формирането на една личност, но доста по значимо влияние оказва средата в която тя се развива.
Това е като дилемата за първичното - яйцето или кокошката.
ecotronic
19-10-2013, 21:50
С домати и краставици, най-много да стигнеш до Каспичанския кооперативен пазар. Селското стопанство има вековни традиции навсякъде но в една развита икономика в този отрасъл работят около 5 % от работната сила.
Има известен брой малки държави с висок жизнен стандарт, които са се развивали, като са "летяли по-ниско" отчитайки реалните си възможности за разлика от нас.
ecotronic
19-10-2013, 22:17
Това е като дилемата за първичното - яйцето или кокошката.
Да, ако яйцето не е поставено в подходяща среда, от него никога и нищо няма да се излюпи.
old alfist
19-10-2013, 22:20
Да, ако яйцето не е поставено в подходяща среда, от него никога и нищо няма да се излюпи.
E, да, но ако яйцето е некачествено, в каквато и среда да го поставиш, ще си си остане такова.
ecotronic
19-10-2013, 22:29
E, да, но ако яйцето е некачествено, в каквато и среда да го поставиш, ще си си остане такова.
Ако оставим яйцето и кокошката и се върнем на дискутираната личност (Джон Атанасов), ще видим, че баща му е бил хлапе, когато е имигрирал в САЩ. Т. е - дори и той се е формирал като личност едва там. А ако отчетем и факта, че майката на Джон е била математичка от испано-ирландски произход и вероятно е оказала на сина си доста голямо възпитателно въздействие, то и испанци и ирландци също биха могли да претендират затова, че са дали компютъра на света.
Дайте да бъдем макар и по-скромни но хора реалисти, отколкото комплексари и въздухари, каквито се оказват един друг малък народ малко по-назапад от нас.
old alfist
19-10-2013, 22:35
Ако оставим яйцето и кокошката и се върнем на дискутираната личност (Джон Атанасов), ще видим, че баща му е бил хлапе, когато е имигрирал в САЩ. Т. е - дори и той се е формирал като личност едва там. А ако отчетем и факта, че майката на Джон е била математичка от испано-ирландски произход и вероятно е оказала на сина си доста голямо възпитателно въздействие, то и испанци и ирландци също биха могли да претендират затова, че са дали компютъра на света.
Дайте да бъдем макар и по-скромни но хора реалисти, отколкото комплексари и въздухари, каквито се оказват един друг малък народ малко по-назапад от нас.
Не е мястото тук да си предаваме уроци по генетика, но въпросната личност е направила едно гениално откритие на база нещо съвсем елементарно - да или не.
ecotronic
19-10-2013, 22:40
Не е мястото тук да си предаваме уроци по генетика, но въпросната личност е направила едно гениално откритие на база нещо съвсем елементарно - да или не.
Аз не оспорвам гениалното, което е направил този човек.
Единствено поставям под съмнение това, че той едва ли щеше да направи същото гениално нещо, ако живееше в България.
old alfist
19-10-2013, 22:44
Аз не оспорвам гениалното, което е направил този човек.
Единствено поставям под съмнение това, че той едва ли щеше да направи същото гениално нещо, ако живееше в България.
Откритието можеше да се направи във всяка точка на Света, но реализацията му - не, за което си прав, но пак стигаме до яйцето и кокошката.
Има известен брой малки държави с висок жизнен стандарт, които са се развивали, като са "летяли по-ниско" отчитайки реалните си възможности за разлика от нас.
Кои са тези държави.
ecotronic
20-10-2013, 11:13
Кои са тези държави.
Белгия, Холандия, Люксембург, Австрия, Швейцария.....
Все държави, които са следвали устойчиво една посока, без да правят резки завои нагоре и надолу, както България, която реши, че от аграрна страна може да се превърне в компютърна сила.
Нито една от тези страни които си посочил не е аграрна и всички те имат развита индустрия.
dimitar_vd62
20-10-2013, 18:30
Откритието можеше да се направи във всяка точка на Света, но реализацията му - не, за което си прав, но пак стигаме до яйцето и кокошката.
Въпроса за яйцето и кокошкото отдавна е изяснен - без кура на петела нищо не мое да стане.Демек трябва си определени условия и някакъв стимул.
nikolaaaay
20-10-2013, 22:24
Пацо, не съм ти чел всичките умозаключения и затова не знам дали си успял да схванеш най-главното относно лаптопите "Правец". Ето тук: В интервю за БНТ компютърният специалист Бойко Вучев разказа, че частите за лаптопите ще бъдат произведени в Тайван, но ще се сглобяват в България.
Пацо, не съм ти чел всичките умозаключения и затова не знам дали си успял да схванеш най-главното относно лаптопите "Правец". Ето тук: В интервю за БНТ компютърният специалист Бойко Вучев разказа, че частите за лаптопите ще бъдат произведени в Тайван, но ще се сглобяват в България.
Аз от теб нищо не очаквам да схванеш, така че не се хаби да даваш препоръки.
ecotronic
20-10-2013, 23:33
Нито една от тези страни които си посочил не е аграрна и всички те имат развита индустрия.
И какво от това? Дадох пример за малки държави, следвали естествено икономическо развитие без да правят непрестанни завои на 180 гр, като нас, които решихме да спрем да правим компоти и вместо това да ударим света в земята с правешката електроника.
Ако ти под развита аграрна икономика разбираш волове и дървено рало, аз разбирам това, което например Холандия е постигнала - високо продуктивно селско стопанство в което работи само 5% от работната сила и въпреки това генерира излишъци. Това според теб от небето ли пада?
nikolaaaay
21-10-2013, 17:58
Аз от теб нищо не очаквам да схванеш, така че не се хаби да даваш препоръки.
Какви препоръки виждаш тук? Това са просто фактите относно случая "Лаптопи Правец".
частите за лаптопите ще бъдат произведени в Тайван, но ще се сглобяват в България.
nikolaaaay
21-10-2013, 18:28
В което няма нищо лошо.
Лошо няма. Няма обаче и нищо кой знае колко съществено в цялото начинание. То е правено и преди с лаптопите Радиус на Мост Компютърс. Пак се сглобяваха в България, но компонентите си бяха азиатски.
В света има само 2 фирми, които произвеждат процесори са РС-та и за лаптопи и това са Интел с пазарен дял около 80% и АМД с пазарен дял около 20%. Какъв шанс би имал "Правец" като производител на процесори при положение, че многомилиардни фирми и държави са се отказали от този бизнес.
Лошо няма. Няма обаче и нищо кой знае колко съществено в цялото начинание. То е правено и преди с лаптопите Радиус на Мост Компютърс. Пак се сглобяваха в България, но компонентите си бяха азиатски.
В света има само 2 фирми, които произвеждат процесори са РС-та и за лаптопи и това са Интел с пазарен дял около 80% и АМД с пазарен дял около 20%. Какъв шанс би имал "Правец" като производител на процесори при положение, че многомилиардни фирми и държави са се отказали от този бизнес.
Това трябва да го кажат маркетинговите специалисти. Ние, като граждани и данъкоплатци, трябва да подкрепяме разкриването на нови работни места.
България никога не е била развита страна, в смисъла на технологии и т.н.,просто защото икономиката по времето на соца бе изкуствено "развита", по тази причина си отидохме, там където ни сложи СССР - на дъното.Да, имаше безмилсени и скъпо струващи заводи, които изградихме и ни тежат като воденичен камък, защото реално не работиха по предназначение, нямаше как.
От развита агранно-промишлена държва през 30 те години на миналия век, се превърнахме в бивша соц република, изпътрена с морално остерели заводи, с оборудване от СССР, в които не се произвеждаше нищо смислено. Тези творения на соца навлякоха огромни дългове, както се случи и в целия соц лагер въобще.Тезата на социализма, е че работника е нещо по висше от селяниа е пълна глупопост и малоумие.Най интересно, че е лансирана основно от бивши селяни......
Развитието не се определя от наличието на безмислени заводи, а от реална икономика, а тя е съставена от широк спектър предприятия в зависимост от природните дадености и пазарните принципе, а не от тезисите на цървули с петолъчки на реверите.
Айде комундето па почна... да прочетеш преди да лъжеш ли, още Правец 16 е полу-асемблаж бре, процесори и дискове от Азия :tooth:
А в училищата и университетите имаше 8 ци, хората вече работеха на 386 ци, хайде стига глупости... ще сравняваме 8 битов с 32 битов компютър :afro:
Не може да му обясниш на него тези неща. Както и що за чудо са 6502, 8086, 8088 и имат ли те почва у нас :rotfl:
Той си е просто един трол ... :cheers:
Единственото хубаво нещо в случая е, че може да се отворят нови работни места, за продажба на лапИтопите . Иначе имаме един нов бранд лаптопи с леко пипнат линукс(предполагам). Ми това си е нещо обикновено в ИТ средите. Всичко се сглобява от жълтите. Трябва само да им кажеш как да ти го брандират ;)
Хайде пак се появиха разни умници където да обясняват ме това не можело онова не можело. Да ама не, човека си взел марката без пари и сега ще продава компютри със собствена операционна система. Нищо нямало преди. Да бе нямало го , само че това нищо е произвеждало 60 000 компютъра на година, имало си научна и изследователска база, обучавало специалисти и т.н.
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:51 ----------
Иначе имаме един нов бранд лаптопи с леко пипнат линукс(предполагам). Ми това си е нещо обикновено в ИТ средите. Всичко се сглобява от жълтите. Трябва само да им кажеш как да ти го брандират ;)
Като е толкова обикновено , защо не го направиш бе, умник.
Хайде пак се появиха разни умници където да обясняват ме това не можело онова не можело. Да ама не, човека си взел марката без пари и сега ще продава компютри със собствена операционна система. Нищо нямало преди. Да бе нямало го , само че това нищо е произвеждало 60 000 компютъра на година, имало си научна и изследователска база, обучавало специалисти и т.н.
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:51 ----------
Като е толкова обикновено , защо не го направиш бе, умник.
Защото ти би трябвало по-добре от мен да знаеш, че всичко в този свят се прави с цел печалба, бе тъпчо...
И ОС-а не е негова, а е дистрибуция, ама какво да обяснявам....
Пак казвам - хубаво ще е ако се отворят работни места. Иначе това си е едно нормално бизнес начинание. И това го разбира всеки един, малко по-запознат с ИТ нещата!
P.S. А за предишните Правци, по-добре да не говориш, ако не си бил свидетел на тяхното развитие, защото някои сме били...
Не може да му обясниш на него тези неща. Както и що за чудо са 6502, 8086, 8088 и имат ли те почва у нас :rotfl:
Той си е просто един трол ... :cheers:
Добре че си ти да обясниш, поредния дървен разбирач.
---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
Защото ти би трябвало по-добре от мен да знаеш, че всичко в този свят се прави с цел печалба, бе тъпчо...
Сам ли стигна до този извод или някой ти помогна.
Добре че си ти да обясниш, поредния дървен разбирач.
---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
Сам ли стигна до този извод или някой ти помогна.
Не уе мой, имам шепа боб и фърлям от време на време. ;)
А че си дървен, го разбрах отдавна, ма се чудя оти другите ти се връзват...
Не уе мой, имам шепа боб и фърлям от време на време. ;)
А че си дървен, го разбрах отдавна, ма се чудя оти другите ти се връзват...
Спри са се чудиш, че да не ти стане нещо.
Спри са се чудиш, че да не ти стане нещо.
Споко, аз на простотии не се връзвам, а и от доста отдавна съм си ориентиран къмто спорта. Демек не затлъстявам с биг-мак-бла-бла... ;)
Mario_95
23-10-2013, 08:51
Ох боже... Много се овъртях около простотиите на Павлин за да ги коментирам ама тези лаптопи приличат на лошо сглобен Асус които пък като марка са си достатъчно зле сами по себе си. Това възкръсване на "Правец" точно никакви работни места няма да отвори! Няма и кой да ги купува тея лаптопи, най-много да сглоби няколко и да ги продаде на някаква смешна цена колкото за частите.
А пък някакви носталгии ако имате по соц икономиката ги забравете. Просто тя е напълно несъвместима с капитализма и няма как заводи и предприятия от зоната на СИВ да просъществуват особено повечето промишлени заводи в България понеже нямаме достатъчно ресурси да ги поддържаме. Тук трябва сериозно да се наблегне на земеделието и туризма (но не селския алкохолен туризъм) а не на молове и лаптопи :screwy:
Нещо не мога да разбера еуфорията около "новия" правец. Някой купил китайски части, на които гордо ще си залепи етикета и това е. Същото правят и Плесио, JAR също имат брандирани с тяхното име лаптопи. Наивно е да се смята, че в България може да има развита компютърна промишленост в среда на пазарна икономика. Няма да повтарям колегите преди мен, те са написали как седят нещата. Единствената надежда е някой от големите да построи завод тук, което ще е продиктувано от евтината работна ръка. Но за тази цел трябва да има изградена някаква инфраструктура, а в България едва завършихме една магистрала...
Добре усукана носталгия, нищо повече.
Ако успее да даде разумно съотношение цена/качество и стабилен гаранционен/следгаранционен сервиз, му желая успех.
Няма да успее да продаде по-евтино от Техномаркет, но предполагам на поне 50% от нас им е писнало от К§К представата за гаранция и сервизи.
И примери в областта бол... но трябва да има дупе да се докаже.
Колкото до заводите и инфраструктурата, железниците са промишлената инфраструктура, но и там виждаме класическото комуноидно разграбване, скоро очаквам да видим и подаряването на роден червен или маскиран руски олигарх на промишления сектор (товарни превози), при това на безценица.
А без железници какво правим със суровините и произведеното - тирове, скъпо и нерентабилно е за големи количества.
Не, че някой се е засилил толкова, при безумията които минават пред стадото (като тоя безумен и безсмислен мораториум за земята) нормалните държави и инвеститори бягат далеч.
ecotronic
23-10-2013, 13:33
Историята с правешките персонални компютри бе като детска игра в сравнение с тази на големите машини, които се произвеждаха в ЗИТ. За това производство бяха изградени множество скъпо-струващи заводи из страната като ДЗУ-Стара Загора и един огромен институт в София (ЦИИТ). Работата на института беше да изготви копието. Първоначалните прототипи, които бяха базирани на TTL логически схеми биваха реализирани с оригинални схеми от 74-та серия. След това в хода на производството започваха и процесите по оптимизацията (замяната на схемите от 74-та серия с руските и копия от серията 155). И тогава наставаше същинската трагедия. В средата на 80-те работех като входящ контрол в ЗИТ. По мои наблюдения около 30% от платките пристигащи от Русе и пак толкова от дисковите устройства на ДЗУ-Ст.З. пристигаха неработещи и се отремонтираха локално или се връщаха обратно на производителя.
Изобщо кипеше много сериозна дейност. Работехме денонощно и пак не смогвахме да изпълняваме плановете на партията.
И всичко това беше едно яко пиратсво, добре организирано на държавно ниво.
Чист шанс си беше това, че IBM не осъдиха България за всичко това.
Ето тук още спомени на други хора по темата:
http://e-vestnik.bg/?p=5713&cp=1
ivan dimitrov
23-10-2013, 15:50
Реално 5-6 фирми произвеждат дьната за всички марки. Вьпросьт е да се избере подхдяща платформа, Да се "облече" подходящо и да се продава на добра цена.
За сьжаление всичката ни соц. индустрия беше на ниво Правец.
Ама, да обясниш това на Павлин - мисията невьзможна.
Иначе - успех на заелите се с тая непосилна задача.
Както и на новото производство.
Не знам защо си мислите че в западните фирми работят едни свръх човеци със свръх възможности. Всички тези пропуски и недодостатъци които описвате са характерни и за тях , само че там не се отказват, учат се от грешките си и продължават напред. Не разрушават за щяло и нещяло. Като нямаш куража да развиваш индустрия се превръщаш в една бананова република и нищо повече. Чакаш някой да ти отвори фабрика за да използва евтина работна ръка, евтини ресурси и т.н.
ecotronic
23-10-2013, 16:52
Не знам защо си мислите че в западните фирми работят едни свръх човеци със свръх възможности. Всички тези пропуски и недодостатъци които описвате са характерни и за тях , само че там не се отказват, учат се от грешките си и продължават напред. Не разрушават за щяло и нещяло. Като нямаш куража да развиваш индустрия се превръщаш в една бананова република и нищо повече. Чакаш някой да ти отвори фабрика за да използва евтина работна ръка, евтини ресурси и т.н.
Нещата въобще не опират до кураж. В тази техника се касае до много сериозни инвестиции, дългогодишна развойна дейност, промишлен шпионаж и до защитено от законите ноу-хау.
Тези технологии се развиват в среда на жестока конкуренция а не под партийни призиви и лозунги.
Е като няма кураж и няма държавна политика, нещата опират до краставиците и доматите. Обаче ако те питам, ти дали ще работиш на полето, съмнява ме да се съгласиш.
Изобщо не си го мислим, това е мишмаш от глупости и комуноидни обвинения.
Разрушено заради самото разрушение и у нас няма (случаите да подпалим къщата, че да гори на комшията плевнята са пренебрежимо малко), има ограбено по време на "перестройката" - държавните активи станаха лични активи на комуноидите, загубите останаха за държавата и населението.
Бананова република сме да, но не защото нямаме кураж, а защото така беше планиран прехода в Москва.
ecotronic
23-10-2013, 17:48
Е като няма кураж и няма държавна политика, нещата опират до краставиците и доматите. Обаче ако те питам, ти дали ще работиш на полето, съмнява ме да се съгласиш.
На този етап не ми се налага да отглеждам домати и краставици, защото дълги години съм инвестирал в себеси и така съм придобил способността да работя нещо доста по-трудно от това.
Но ако някой ден се окаже, че работодателите нямат нужда от моите способности и така остана без препитание, то бих работил и на полето.
Лично за мен това е много по-приемливо отколкото да нямам работа.
Носталгичният подход в маркетинга не е измислен тук. И няма нищо лошо в него. Дали лаптопите ще се казват Правец или Банкя няма никакво значение, има значение дали ще се продават и къде ще отиват парите.
На този етап не ми се налага да отглеждам домати и краставици, защото дълги години съм инвестирал в себеси и така съм придобил способността да работя нещо доста по-трудно от това.
.
Aми защо казваш тогава че бълг. икономика трябва да разчита на селското стопанство.
---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:10 ----------
Бананова република сме да, но не защото нямаме кураж, а защото така беше планиран прехода в Москва.
Така беше планирано, ама не от Москва. Те и Русия се опитаха да я направят бананова ама безуспешно.