PDA

View Full Version : Браво и 146 JTD съединител

ivaka89
27-05-2012, 22:58
Здравейте дават ми 2та съединителя различни за 2те коли, а уж са с еднакви двигатели, има ли разлика в 2та съединителя понеже браво 1.9 жтд слагат маховик от HGT и обикновен съеднител. При алфата има ли възможност за махане на демферния маговик и да сложа този ?? еднакви ли са всъщност съеднителите ??

error145
28-05-2012, 01:40
Не може, аз питах дали може да се направи, обаче скоростните кутии са различни, така че не става

phoenix
28-05-2012, 10:38
Тази информация сигурна ли е?
Щото аз на алфата съм с кутия от фиат купе 2.0...
Така че трябва просто да се провери или някой който има да каже... много е вероятно да могат да се правят такива леки промени...

acko88
28-05-2012, 14:14
Не може, аз питах дали може да се направи, обаче скоростните кутии са различни, така че не става

Може,може ;)

ivaka89
28-05-2012, 23:18
Може,може ;)

Ти монтирал ли си на алфата този маховик :) изглеждаш така все едно си го сложил :) За бравото знам със сигурност, че става :)
Кутия от фиат купе 2.0 ??? защо колега с такава кутия, не ти ли идват къси скоростите ??

phoenix
30-05-2012, 09:53
Предавателните числа са същите, като 5-та е по-дълга, дори скоро ще сложа още по-дълга 5-та (дълга дълга.... с по-малко предавателно число, то не е кренвирш я, че да е дълго)

brazen
30-05-2012, 10:23
Я пак да повдигнем въпроса, при такава интервенция с НЕдемпферен маховик, какво се случва в ниските обороти и при потегляне?
Дет' се вика: да не почне да тресе като ГАЗ-ка на върло(по нанагорнище)?

Jivko7777
30-05-2012, 12:42
Я пак да повдигнем въпроса, при такава интервенция с НЕдемпферен маховик, какво се случва в ниските обороти и при потегляне?

нали тогава пружините са ти на феродовия :smoke:

ivaka89
30-05-2012, 21:08
Няма да има тресене, даже би трябвало да се развърта по бързо двигателя(понеже маховика е по лек) Гледам, че за бравото и за алфата са 2 различни съединителя по каталог. Алфата има и една въздушна кутия преди турбото (при бравото я няма а алфата ми е по шумна и го отдавам на кутията) Тя за какво е ??
Колега acko88 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2744) днес ти видях алфата на теца на надежда (беше в локалното) Много е хубава на живо :big_love:

Airfan
31-05-2012, 01:37
Малко по-твърдо е потеглянето, но няма вибрации. Разлика в набирането аз не усетих, но все пак карах чужда кола, сравнявайки с моята, която е със сравнително нов демпферен маховик.