PDA

View Full Version : Помощ! Проблем серво на волана!

emilio
01-12-2006, 11:22
Помощ , колеги! Под колата има голямо петно и сервото на волана го няма...ама НАИСТИНА ГО НЯМА! Чудя се какво и има и при какъв майстор да я водя,че пред блока има един,който се занимава с двигатели и каза,че не е за него...

BatVas
01-12-2006, 11:53
Виж да не изпуска при вътрешния накрайник. Ако работата е серьозна - трябва да рециклираш кормилна рейка, ама аз не разбирам много и може и да греша. Иначе в София до колкото знам , някакъв Жан прави такива операции по рециклиране. :?

50 cent
01-12-2006, 13:48
Даммм. Жан ги прави. Сервиза се намира до окръжна болница. Занимават се до колкото знам със хидравлика и окачване. Карал съм 2 рейки при него и не мога да кажа, че съм очарован от резултата или трайност на здравината, но едва ли ще се хвърлиш да купуваш нова рейка.
Но щом е изтекло маслото толкова бързо провери да не е спукан някой маркуч. Проследи ги от казанчето до хидравличната помпа и от там до рейката да разбереш от къде е.
Пожелавам ти да не е рейка :roll:

mikoasp
01-12-2006, 14:02
Помощ , колеги! Под колата има голямо петно и сервото на волана го няма...ама НАИСТИНА ГО НЯМА! Чудя се какво и има и при какъв майстор да я водя,че пред блока има един,който се занимава с двигатели и каза,че не е за него...
emilio бих те посъветвал да звъннеш на Стельо в сервиза в Кичево.Уверявам те,че работят мн.добре,читаво и си разбират от италиянките.На л.с. пращам телефоните му.Успех.Ако ти трябва друга помощ звънкай.

emilio
01-12-2006, 16:04
Мерси за съпричастието, колеги. Оказа се маркуч, който смених в един сервиз наблизо. Добре работеше чичката,но за смяна на маркуча и регулиране на фаровете/това второто го направих щото имах вопиюща нужда/ ми взе 30 кинта за труд!!! Аз естествено си платих с кеф,защото очаквах рейка... :) Сложиха ми масло Texamatic 7045E, на което пише,че е за АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА кутия....Дали е подходящ за хидравлика на волан се чудя....Някой експерт, ако може да ме светне ще съм благодарен![/u]

pr_00f
01-12-2006, 16:49
Последно като сменях течноста на сервото, ми сложиха масло за автоматична скоростна кутия. Явно така трябва. Споко колега.

vamfan
01-12-2006, 21:48
такова е маслото, и за хидравликата дават такова

mikoasp
01-12-2006, 22:36
Е, браво много се радвам!Утре и аз ще проверя за марката масло?

Mury
02-12-2006, 14:22
Е, браво много се радвам!Утре и аз ще проверя за марката масло?

Няма значение марката сипвай квото вземеш само гледай да е марково да не е Приста,и да е червено-маслото че има и зелено ма то е за ФВ :lol: :lol: :lol: