View Full Version : Показания ИЦС
Здравейте,
търсих но ми излиза само една тема в която се споменава само за този проблем, а именно че спря да ми показва на ИЦС-а оставащите км. според наличното гориво, а си ги показваше. Някакви идеи. Всичко си работи адекватно.
Поздрави
Здравейте,
търсих но ми излиза само една тема в която се споменава само за този проблем, а именно че спря да ми показва на ИЦС-а оставащите км. според наличното гориво, а си ги показваше. Някакви идеи. Всичко си работи адекватно.
Поздрави
Какво, какво ти показва ?! :new_Eyecrazy: 5г я имам тая кола и сега ще ме изненадваш май :native::haha:
ecotronic
29-05-2012, 11:25
В описанието на ICS - a (http://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/AlfaRomeo/166/ICS.pdf) на стр. 60 пише следното:
System ceases indicating residual endurance
for values less than 15 km (dashes
are displayed in lieu of km endurance values).
– In case of refuelling with fuel pilot lamp
on, system will update residual endurance, at
the end of refuelling, only if fuel tank contents
are equal to or exceed 1/4 of its capacity
(18 litres). In case of lower refuelling
quantities, residual endurance display will remain
the same as before refuelling.
.........което, ако съм разбрал правилно означава, че:
1 - Индикацията за автономията (възможния пробег с наличното количество гориво), изчезва когато въпросното разстояние е по-малко от 15 км. Т.е - когато има прекалено малко гориво в резервоара.
2 - Въпросната индикация се възстановява, когато резервоарът се напълни на най-малко 1/4 от капацитета си (18 литра)
В описанието на ICS - a (http://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/AlfaRomeo/166/ICS.pdf) на стр. 60 пише следното:
System ceases indicating residual endurance
for values less than 15 km (dashes
are displayed in lieu of km endurance values).
– In case of refuelling with fuel pilot lamp
on, system will update residual endurance, at
the end of refuelling, only if fuel tank contents
are equal to or exceed 1/4 of its capacity
(18 litres). In case of lower refuelling
quantities, residual endurance display will remain
the same as before refuelling.
.........което, ако съм разбрал правилно означава, че:
1 - Индикацията за автономията (възможния пробег с наличното количество гориво), изчезва когато въпросното разстояние е по-малко от 15 км. Т.е - когато има прекалено малко гориво в резервоара.
2 - Въпросната индикация се възстановява, когато резервоарът се напълни на най-малко 1/4 от капацитета си (18 литра)
Ще го пробвам това. Сега държа по около 15 литра гориво в резервоара.
Поздрави
Pepko-Bepko
29-05-2012, 21:12
А и моя е изчезвал и никога не съм мислил,че е проблем защото знам че се показва след време някак си:) но явно това е била причината.
Linkestis
29-05-2012, 21:36
mian4o те го бре.. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70521&page=3
Ама не се появи и след пълен резервоар :)
А и съм си и писал за моите ядове с ICS-а.Та даже цял ден си играх до като влезна с FES-а в него :)