View Full Version : За забраната за пушене
Stoyan Georgiev
07-06-2012, 13:50
от години насам плажовете са доста чисти, казано от страна на морско чАдо :D
Което е хубаво, ама може и още. Пак казвам, това да си пушач не те лишава от възможността да бъдеш културен, да си вземеш шишенце от мин вода наполовина пълно, и да си буташ фасовете там. След което, кутлурно да изхвърлиш това, заедно с останалите боклуци, които си събрал в една торбичка. Не е сложно, а после плажа е чист. Но въпрос на култура... дето у много селски бекове липсва.
old alfist
07-06-2012, 14:37
Така е, заради някои простаци, страдаме всички пушачи, но не отпадат псувните по адрес на управляващите - може да има нудиски плажове, но не може да има плажове за пушачи.
Lei-chery
07-06-2012, 16:40
Така е, заради някои простаци, страдаме всички пушачи, но не отпадат псувните по адрес на управляващите - може да има нудиски плажове, но не може да има плажове за пушачи.
Хе хе хе ....да спретнат и плажове за пияници.....там ще е купона........!!! :BIGsmile:
old alfist
07-06-2012, 16:57
Пречили им фасовете - на мен пък ми пречи чалгата по плажовете, но не я забраняват, защото бати ви Рамбо е чалгар.
spe4elist
07-06-2012, 17:14
Пречили им фасовете - на мен пък ми пречи чалгата по плажовете, но не я забраняват, защото бати ви Рамбо е чалгар.
В тази връзка - във Варна си имаме едно култово заведение на плажа, "Red Rock" се казва - слушаме си рок, лятото има и лайвмюзик, цацката е прекрасна, другите риби - също, а мбирката си е подобаващо студена ... :cheers: по този повод ... След малко свършвам работа и отивам там на инспекция ...
Пропуснах да кажа - пушенето е свободно на външните маси, проверено ... то пък кой ли седи вътре в тома време ?!?
old alfist
07-06-2012, 17:21
При нас като няма море, я правим тази работа около два язовира в Кайлъка, но ходим до там с колелета. След малко и аз яхвам колелото - добре, че полицаите не ни проверяват за алкохол.
Lady Marmalade
08-06-2012, 23:13
http://www.sofiautre.bg/gradut/blogut_na/teodor_mihaylov/878-to_smoke_or_not_to_smoke
Първи юни, 0,00 часа. Четвъртък вечер. Призракът на здравословния начин на живот преминава като тайфун из всички нощни заведения в страната.
Пепелниците са прибрани някъде на тайно място, а на пушачите започва да се гледа като на палестински терорист камикадзе в израелска детска градина. Купонът се пренася извън баровете, на тротоара, където развеселени хора пушат, сякаш участват в забавен експеримент, който скоро ще приключи. Тъкмо обратното. Не е забавен, няма да приключи скоро, а освен това няма да е последният. А какво ни очаква занапред можем само да гадаем. Но нека се концентрираме за малко другаде. Върху това, че баровете не са места за здравословен начин на живот. Тъкмо обратното. Измислени са с цел да бъдат места за свободни пороци. Пиене, пушене, танци и флирт. Толкова ли е сложно някой да осъзнае, че забраната на само едно от тези четири неща превръща веселбата в баровете в учинически вечеринки за средношколци. Толкова ли е трудно да се разбере, че тези, които водят или искат да водят здравословен начин на живот отдавна са си в леглата и са изпили фреша си от моркови. Кого пази тази забрана? Айде, в ресторанти, публични места, градинки, молове и т.н. ок, ама в нощен бар?! Що за черен хумор е това? Продавате ни цигари, но ни забранявате да ги пушим. Тровете се, ама да ви е неприятно, така ли? Яд ви е, че не можете да пушите на банките в Народното събрание, нали? То не че на тях има някой, ама айде. Цивилизационният избор, за който говорите минава през куп други забрани и ограничения. И когато казвате, че в цяла Европа не се пуши, е редно да видите, че там няма дупки по пътищата, че няма бездомни кучета, че няма лайна по тротоарите на домашни кучета, че минималната пенсия е колкото висока заплата тук. Мога да изброявам още. Но няма, знам, че се сещате и сами. Можеше да забраните и всички МПС-та, които не са на електрическа енергия. Какво по-цивилизационно от това. Край на смога, край на астматиците, край на трафик проблемите, разцвет на градския транспорт, взимаш метрото от ЦУМ до плажа в Созопол, печеш се, пиеш фреш от маракуя, почесваш се по главата и привечер се прибираш в панелката в Обеля. А вие с електрически велосипеди на работа. И зимата, да. Ако ви е студено, спирката на метрото е близо до парламента. Стиска ли ви?
Mind_Control
11-06-2012, 13:46
Ми едно време мутрите се забавляваха, като стреляха по заведенията, дай да им разрешим пак да го правят!?
И сте много прави- на никой не му пука за здравето на пушачите. Този закон е, за да защити непушачите и най вече да направи неатрактивно пушенето сред младите ;) Вие дъртите не сте интересни вече.
Аз пък на снимката в паспорта съм с цигара!
Един приятел навремето викаше, че пушачите са генно увредени.То и аз пушех тогава :)
Сега като чета някои мнения в защита на "правата им" излиза, че може да е и вярно,,
Пра-пра -дядо ми Зафир умря, май защото беше пушач.
Дядото на баба ми почина, когато бях в седми клас.
Заради цигарите не доживя 100 години и почина в съня си, без да проявява претенции.
Пра баба ми накрая си беше алкохоличка, щото друго не приемаше.
И тя горката от алкохола си съкрати живота и си умра на 96 годишна възраст.
Та следвайки фактите, може пък да не е чак толкова лошо да се пуши и пие.
Ама като надушвам съвременните цигари, по-добре е да си умреш. отколкото да ги пушиш
Mind_Control
11-06-2012, 22:37
Пра-пра -дядо ми Зафир умря, май защото беше пушач.
Дядото на баба ми почина, когато бях в седми клас.
Заради цигарите не доживя 100 години и почина в съня си, без да проявява претенции.
Пра баба ми накрая си беше алкохоличка, щото друго не приемаше.
И тя горката от алкохола си съкрати живота и си умра на 96 годишна възраст.
Та следвайки фактите, може пък да не е чак толкова лошо да се пуши и пие.
Ама като надушвам съвременните цигари, по-добре е да си умреш. отколкото да ги пушиш
Защо вадиш отделни случай (изключения) от общата статистика? Не е коректно някак си...
Защо вадиш отделни случай (изключения) от общата статистика? Не е коректно някак си...
Тия изключения са семейството ми!
по-късно, майка ми от менте цигарите почина в ръцете ми мъчително, плюейки дробовете си.
Това ме накара да откажа цигарите.
Аз ги пушех 33 години по две кутии на ден.
Ето ти коректност!
И аз съм грешен!:brickwall:
Пушача ако ще и до 100г да доживее си е получовек.
Някак си е смешно и жалко да коментираме "полезните" цигари вече. ;-)
old alfist
12-06-2012, 11:07
Всички непушачи тук претендират, че им се нарушават правата като се налага да дишат цигарен дим - на пушачите пък им се нарушават правата, че им забраняват да пушат.Отделни обособени заведения и места в пространството за двете категории хора - това е правилното решение за България, щом няма разбирателство, всичко друго е бля-бля.
Всички непушачи тук претендират, че им се нарушават правата като се налага да дишат цигарен дим - на пушачите пък им се нарушават правата, че им забраняват да пушат.Отделни обособени заведения и места в пространството за двете категории хора - това е правилното решение за България, щом няма разбирателство, всичко друго е бля-бля.
Човек който нанася вреди на себе си и околните какъвто е пушача, не може да претендира за никакви права.
Ако на пушача се дадат права, то тогава ще следва да поискат и махане на ограничението на скороста по пътищата, защото на половината шофьори им се нарушават правата да карат с 200км/ч - примерно.
Мога да изброя още куп "нарушени права", стига с тези смешни цигари. ;-)
Mind_Control
12-06-2012, 11:34
Напротив- разбирателство има и то е постигнато от депутатите изпрани и от пушачи и от непушачи. Не може да се пуши и толкова. Следващия път пушачите да гласуват за този, който ще отмени забраната. Ако искат и партия да си направят. В демократично общество живеем все пак.
Стига ревахте бе! И аз пуша, обаче съм абсолютно ЗА тези ограничения. Още преди 2 год, когато отидох в Македония и видях ползата от пълната забрана, категорично се съгласих. Отнети правя няма - може да се пуши навън. Никой не е длъжен да ни диша дима в затворените помещения.
Защо да принуждавам непушачите в моята компания да се вмирисват на тютюн и да дишат дима, само щото от 5 човека, 3-ма сме пушачи и им налагаме да седнем в салона за пушачи, за да можем да пуфтим като комини? Ми не е правилно. Като ни се допуши, навън по цигарка и после обратно на масата. Тамън по този начин значително по-малко цигари се изпушват.
Тоя рев за отнетите права и дискриминацията, ще ме извинявате, колеги пушачи, ама тотално НЕ СТЕ прави.
old alfist
12-06-2012, 14:05
Ако толкова се бяха замислили всички умници за вредите на хората - да бяха забранили производството и продажда на цигари. Не се борете със следствието, а с причините, но така ви е по-лесно.
Stoyan Georgiev
12-06-2012, 14:12
Ако толкова се бяха замислили всички умници за вредите на хората - да бяха забранили производството и продажда на цигари. Не се борете със следствието, а с причините, но така ви е по-лесно.
това трябва да стане малко по малко, защото много хора живеят благодарение на тютюна за цигари, а сега малко по малко ще се преориентират към други отрасли с постепенния (евентуален) спад на пушенето :)
old alfist
12-06-2012, 14:18
това трябва да стане малко по малко, защото много хора живеят благодарение на тютюна за цигари, а сега малко по малко ще се преориентират към други отрасли с постепенния (евентуален) спад на пушенето :)
Не е ясно дали няма да има обратен ефект след тези забрани, но ако стане, всички лаещи ще подвият опашки.
Тютюнопроизводството, акцизите и въобще всичко, свързано с това, са голямо перо във всеки бюджет. И тъй като няма логика някой, намиращ се на открито, да му бъде забранено да чади, след като никой не забранява на автомобилите да го правят, просто се въвежда една забрана да се пуши на закрито, както е забранено на колите да чадят в затворени помещения. Ясно и елементарно.
И така, от гледна точка правителствата, и вълка сит, и агнето цяло. Хем пушачи ще има още, ще купуват цигари и ще пушат, хем непушачите доволни, че вече никъде на закрито не е опушено и така.
И примера с разделението на заведенията на салони за пушачи и непушачи също спрете да го вадите като аргумент, защото ги има онези по-малките заведения, дето трябва да решат дали са едното или другото, защото разделение няма как да има, а нощните барове и дискотеките - аз НИ ЕДНА не видях да дели салони, вътре си се пушеше яко. Ето това е дискриминация спрямо непушача, който хем иска да си е с компанията и в обстановката, хем не ще да диша дим. А при забраната, пушача пак може да си пуши и правата му не са отнети. Само дето трябва да го прави навън. :)
old alfist
12-06-2012, 14:41
И примера с разделението на заведенията на салони за пушачи и непушачи също спрете да го вадите като аргумент, защото ги има онези по-малките заведения, дето трябва да решат дали са едното или другото, защото разделение няма как да има, а нощните барове и дискотеките - аз НИ ЕДНА не видях да дели салони, вътре си се пушеше яко. Ето това е дискриминация спрямо непушача, който хем иска да си е с компанията и в обстановката, хем не ще да диша дим. А при забраната, пушача пак може да си пуши и правата му не са отнети. Само дето трябва да го прави навън. :)
Не става въпрос за разделяне на зони в заведенията, а изобшо за обособяване на цели заведения за пушачи и непушачи, но тогава ще ревнете, че сте дискриминирани - хем искате да сте сред хората, хем някой да ви играе по свирката.Който иска да не му се дими - да си ходи в такива заведения където е абсолютно забранено или в сладкарниците и закусвалните.
Ей там е проблема, че до скоро и в сладкарниците се пушеше. Една Неделя има тук недалеч от офиса, и салона за пушачи беше там, където са хладилните витрини с тортите... дето ги ядат децата...
За другото обособяване не съм съгласен, защото пак има дискриминационния момент - ти и още 2-3ма приятели пушите, ама жена ти/гаджето не пуши, както и още няколко човека от компанията. И кво, ти ще я принуждаваш да диша дима, при положение, че не иска, или ще й кажеш "ми марш, заминавайте с останалите, ние тук ще си пушим с аверите"? Или е по-добре вътре да е приятна и нормална обстановката, а на вас тримата, като ви се допуши, да излезете да се надишате, без да пречите на никой друг? Сам прецени...
И не се обръщай към мен със "СТЕ дискриминирани", защото аз, както вече уточних, пуша. Едното не пречи на другото обаче.
old alfist
12-06-2012, 15:00
За другото обособяване не съм съгласен, защото пак има дискриминационния момент - ти и още 2-3ма приятели пушите, ама жена ти/гаджето не пуши, както и още няколко човека от компанията. И кво, ти ще я принуждаваш да диша дима, при положение, че не иска, или ще й кажеш "ми марш, заминавайте с останалите, ние тук ще си пушим с аверите"? Или е по-добре вътре да е приятна и нормална обстановката, а на вас тримата, като ви се допуши, да излезете да се надишате, без да пречите на никой друг? Сам прецени...
И не се обръщай към мен със "СТЕ дискриминирани", защото аз, както вече уточних, пуша. Едното не пречи на другото обаче.
Това къде ще отидат едни приятели - дали в заведение за пушачи или непушачи си и тяхна работа и държавата не и е работа да се бърка в техните взаимоотношения и да влиза в ролята на арбитър.Пазара ще определи съотношението между различните типове заведения.
Mind_Control
12-06-2012, 15:19
Това къде ще отидат едни приятели - дали в заведение за пушачи или непушачи си и тяхна работа и държавата не и е работа да се бърка в техните взаимоотношения и да влиза в ролята на арбитър.Пазара ще определи съотношението между различните типове заведения.
Това не може да стане на пазаран принцип. Ако искаш да си прекараш времето с наркозависимия (пушещия демек), то трябва да избереш или да се опушиш и ти или да не сте заедно, защото той, наркозависимият, не може да се откаже от дрогата си.
Примери безброй, как една компания от 5-6 човека се съобразява с двама пушещи, само за да са заедно.
old alfist
12-06-2012, 15:31
Това не може да стане на пазаран принцип. Ако искаш да си прекараш времето с наркозависимия (пушещия демек), то трябва да избереш или да се опушиш и ти или да не сте заедно, защото той, наркозависимият, не може да се откаже от дрогата си.
Примери безброй, как една компания от 5-6 човека се съобразява с двама пушещи, само за да са заедно.
А, ми наркозависимия като види, че го отбягват ще се замисли и ще реши кое е по-ценното - пушенето или хората, на които държи или са му приятни, а не някакви принудителни забрани. Той сам трябва да стигне до това умозаключение - да остави цигарите.
А, ми наркозависимия като види, че го отбягват ще се замисли и ще реши кое е по-ценното - пушенето или хората, на които държи или са му приятни, а не някакви принудителни забрани. Той сам трябва да стигне до това умозаключение - да остави цигарите.
Наркозависим - "замисли", "реши" ???
Нещо не се вързва смислено, логиката липсва в това изречение.
Не мерси, не искам наркозависими да взимат умопомрачени решения вместо мен. ;-)
old alfist
12-06-2012, 15:51
Наркозависим - "замисли", "реши" ???
Нещо не се вързва смислено, логиката липсва в това изречение.
Не мерси, не искам наркозависими да взимат умопомрачени решения вместо мен. ;-)
Отнема се правото всеки да избира средата си - това е. А, доста хора взимат умопомрачени решения и без да са пушачи.
Anton Karagyozov
12-06-2012, 16:02
Всеки си защитава тезата. Пушачите са в състояние да обясняват мноооого дълго защо не трябва да им се отнемат "правата". Посоката на събитията обаче е само една и малко по-малко ще трябва да се съобразят. Аз също съм бивш пушач. Не може да не си давате сметка, че времената на пушенето отминават и след 10-на години на пушачите ще се гледа като на втора ръка хора, отказвайте ги и това е. Хем ще живеете, хем ще си вдигнете доходите със 150лв на месец :clap2: Хем няма да ви смърди в устата на мангал.:oops: По-малко ще кашляте, ще качвате стълби с кеф и още мноооого благинки от сорта. :)
Много ми е чудно само как ще качваш стълбите с кеф, като качиш 15 кила след като откажеш цигарите. А както гледам след 10-на години ще забранят и солта. И тя е вредна, нали?
---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:57 ----------
Всеки си защитава тезата. Пушачите са в състояние да обясняват мноооого дълго защо не трябва да им се отнемат "правата". Посоката на събитията обаче е само една и малко по-малко ще трябва да се съобразят. Аз също съм бивш пушач. Не може да не си давате сметка, че времената на пушенето отминават и след 10-на години на пушачите ще се гледа като на втора ръка хора, отказвайте ги и това е. Хем ще живеете, хем ще си вдигнете доходите със 150лв на месец :clap2: Хем няма да ви смърди в устата на мангал.:oops: По-малко ще кашляте, ще качвате стълби с кеф и още мноооого благинки от сорта. :)
Ей там е проблема, че до скоро и в сладкарниците се пушеше. Една Неделя има тук недалеч от офиса, и салона за пушачи беше там, където са хладилните витрини с тортите... дето ги ядат децата...
Е, ти цигарите ги изкара с ядрен разлив. Чак по тортите, дето ги ядяли децата :razz:
Mind_Control
12-06-2012, 16:02
За пореден път ще го кажа- ЗАБРАНАТА Е ФАКТ! Или свиквайте или билетчето и ей го къде е Ирак.
Е, ти цигарите ги изкара с ядрен разлив. Чак по тортите, дето ги ядяли децата :razz:
Ти чистил ли си помещение, в което се е пушило много? Виждал ли си какво представлява полепналия никотин на петна навсякъде по стени, пердета? Ако не си, недей да обясняваш кое било ядрен разлив и кое не! Много добре съм наясно защо давам примера чак с тортите.
old alfist
12-06-2012, 16:07
За пореден път ще го кажа- ЗАБРАНАТА Е ФАКТ! Или свиквайте или билетчето и ей го къде е Ирак.
Благодаря за информацията, заведенията не са единственото място за общуване - вървете си там да ядете и да не ви пречи никой на храносмилането.
Благодаря за информацията, заведенията не са единственото място за общуване - вървете си там да ядете и да не ви пречи никой на храносмилането.
Има една поговорка която в случая си е на място:
Нали знаеш какво му е празно на Сърдитко Петко, хохохоо... ;-)
Вчера бях на стриптийз.... да ви кажа децата-клиенти изглеждаха много по бодри ......:butt:
Вчера бях до България и имах нещастието да си забравя пуретите та си купих една кутия цигари от която изпуших 6-7......още кашлям кат магаре.......
Доко,
я ти като вътрешен човек кажи има ли отлив на народ от клубовете?? Защото по заведенията които ходя е фул. Даже оня ден един приятел чак сутринта в 6 се сети че не е пушил и следобет вика брато за пръв път да не ми е гадно след дискотека.....
Вчера бях до България и имах нещастието да си забравя пуретите та си купих една кутия цигари от която изпуших 6-7......още кашлям кат магаре.......
Ела запали една две тука до Лукойла, става "лайна с праз" - красота. ;-)
---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
Доко,
я ти като вътрешен човек кажи има ли отлив на народ от клубовете?? Защото по заведенията които ходя е фул. Даже оня ден един приятел чак сутринта в 6 се сети че не е пушил и следобет вика брато за пръв път да не ми е гадно след дискотека.....
Ами сега съм у караоке и всичко си е нормално.
Има повече позитиви от колкото негативи за бизнеса, ако така ги поставя нещата.
Но все пак е топло и си пушат навън, това от една страна е добре, хората ще свикнат и зимата ще се намери алтернатива и решение за пушачите, знаеш, че сме изобретателни, все пак всички трябва да са доволни. ;-)
Ела запали една две тука до Лукойла, става "лайна с праз" - красота. ;-)
---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
Ми не знам,са юли кат се прибера в България или ще си купувам пурети от Гърция или ще ги спирам,тия дет ги пуша ги има и в България но първо са по-скъпи отколкото в Гърция,втора са някак си по различни,по-сухи и гадни..........
Ми не знам,са юли кат се прибера в България или ще си купувам пурети от Гърция или ще ги спирам,тия дет ги пуша ги има и в България но първо са по-скъпи отколкото в Гърция,втора са някак си по различни,по-сухи и гадни..........
По добре си набери листа от некой бор и си ги изпуши от колкото да си купуваш цигари от тука, всичко е менте, и въздуха е менте-китайско, маа му... :-)
По добре си набери листа от некой бор и си ги изпуши от колкото да си купуваш цигари от тука, всичко е менте, и въздуха е менте-китайско, маа му... :-)
Не от бор бре,от липа в тях има никотинец.;)
...може малко бор за аромат:):):):)
Не от бор бре,от липа в тях има никотинец.;)
...може малко бор за аромат:):):):)
А бе то и моя племеник пуши некви компоти от ябълки и сливи в едни наргилета с приятелчетата, ама все си е токсично бре. Ходят като прилепи по цял ден, не може да познае дядо му ли стои насреща или баба му, не си били обръснали мустаците... :-)
А бе то и моя племеник пуши некви компоти от ябълки и сливи в едни наргилета с приятелчетата, ама все си е токсично бре. Ходят като прилепи по цял ден, не може да познае дядо му ли стои насреща или баба му, не си били обръснали мустаците... :-)
Дали е от компотите?
Наргилето е много по-...... от цигари и прочие,все пак всичко минава и се филтрира през вода,и аз имам и пафкам наргиле ама кат прилеп ода много рядко.;)
Дали е от компотите?
Наргилето е много по-...... от цигари и прочие,все пак всичко минава и се филтрира през вода,и аз имам и пафкам наргиле ама кат прилеп ода много рядко.;)
Успокой малко страстите, не само цигарите причиняват рак на белия дроб, дизела също. Трябва и него да го забрани Бойко. ;-) http://btvnews.bg/svetut/szo-dizelovite-izpareniya-prichinyavat-rak.html
Успокой малко страстите, не само цигарите причиняват рак на белия дроб, дизела също. Трябва и него да го забрани Бойко. ;-) http://btvnews.bg/svetut/szo-dizelovite-izpareniya-prichinyavat-rak.html
А така съгласен съм,нека страдат и нафтаджиите.:):)
.....нема само да ни се фукат колко малко им арчат колите и как ич не им се трошат.:):):):)
Stoyan Georgiev
13-06-2012, 11:15
наргилето е голяма работа :)
има и безникотиново, което даже е по-приятно от никотиновото
Anton Karagyozov
13-06-2012, 13:05
Ти чистил ли си помещение, в което се е пушило много? Виждал ли си какво представлява полепналия никотин на петна навсякъде по стени, пердета? Ако не си, недей да обясняваш кое било ядрен разлив и кое не! Много добре съм наясно защо давам примера чак с тортите.
Добре, ама същите тези загрижени родители, да не си мъкнат децата постоянно по сладкарници и МакДоналдс, защото не знам в случая кое е по-вредно. За мен не е нормално едно дете на 12 години да тежи колкото мъж на средна възраст. Нали разбираш, че аортите му приличат още от сега на агнешки черва. И все пак... никой никъде не е доказал вредата от пасивното пушене. Поинтересувай се малко да видиш, че не ми се рови сега в статиски да показвам.
Susscrofa
13-06-2012, 13:12
Добре, ама същите тези загрижени родители, да не си мъкнат децата постоянно по сладкарници и МакДоналдс, защото не знам в случая кое е по-вредно. За мен не е нормално едно дете на 12 години да тежи колкото мъж на средна възраст. Нали разбираш, че аортите му приличат още от сега на агнешки черва. И все пак... никой никъде не е доказал вредата от пасивното пушене. Поинтересувай се малко да видиш, че не ми се рови сега в статиски да показвам.
A кой някъде е доказал вредата от МД и сладкарниците?
Stoyan Georgiev
13-06-2012, 13:58
за вредата от МД има неколкократни обстойни изследвания и експерименти, включително и много известни аматьорски такива
Аха, и викаш, като никой (според теб) не я е доказал вредата от пасивното пушене, дай да пуфтим у физиономиите на непушачите, дай да държим децата в задимените помещения, нека си дишат спокойно, щото никой не доказал (според теб) вредата от пасивното пушене.
Все едно слушам Любен Корнезов за патладжаните... само дето ти, като млад човек, на фона на закорявал заклет комин като него, дето пуфка по 3 кутии на ден и се чувства като дете, на което са му взели играчката, не ти отива да говориш по този начин.
И къде набърка МакДоналдс в цялата история, така и не разбрах. Първо, че никой не оспорва тяхната вреда, второ че там, откакто ги има у нас, не съм видял да са разрешавали да се пуши вътре - сам се сети защо. А с това за сладкарниците избиваш рибата, просто... децата с наднормено тегло (които ги има, да, ама като % у нас са много по-малко от световните тенденции, особено в страни като САЩ), определено не са го натрупали от сладкарниците, повярвай ми. Преди това, има една камара неща като джънк фаст фууд, снаксове, чипсове, оцветени сокове и све боклуци, каквито се сетиш, които са допринесли за това. А не сметановите, шоколадовите или плодовите торти, пастите, тулумбичките, баклавите и реванетата... аз, ти и останалите от нашето поколение не сме имали наднормено тегло от тези неща и бозата, а в нашето детство, поради липса на друго, само такива лакомства набивахме, така че примера ти е безкрайно грешен.
И пак казвам - знам защо го давам примера с тортите и цигарения дим. Малката квартална сладкарничка до нас, въпреки че имат пресни и хубави торти на супер цени, сравнено с вериги като Неделя, до въвеждането на закона за разделянето на салони (или избор дали да се пуши или не при под 50 кв. м), ги бях навикал и им бях обещал, че нищо няма да купувам повече от тях, след като ми продадоха прясна, хубава торта... осмърдяна обаче на пушек. Още при отварянето на кутията лъхаше, какво да говорим като се яде... Извиняваха ми се, ама нищо не направиха по въпроса. Разрешаваха да се пуши при тях, това беше причината... и що? Щото - сакън да не изтърват 6-мата си клиента от махалата, дето пият кафе за 60 ст'инки при тях, ама искат с цигарка, но не на външните маси, ами вътре. Същият тъпизъм и стотинкаджийство владее и собствениците на по-големите заведения, разликите са само в мащабите. Ето затова, за такова нещо е нужно да има ЗАКОН, ПРИНУДА, ГЛОБИ.
Вече половин месец почти важи забраната, аз редовно излизам и съм в заведения - е, спад на оборота и по-малка посещаемост не съм забелязал да има. Всичко е само в главите на пушачите... някои от тях. Свиквайте, така ще бъде оттук нататък, колкото да носи от 10 кладенеца вода.
Susscrofa
13-06-2012, 15:32
за вредата от МД има неколкократни обстойни изследвания и експерименти, включително и много известни аматьорски такива
Мммммммм, колко интересно.
А ти умнико замислял ли си се, защо правят изследвания за вредата от МД, а не за вредата от дюнерите или мазните баници с гадна боза?
Защото МД е един и няма конкуренция сред веригите за бързо хранене.
Отговори си на този въпрос и ще разбереш, че МД не е по вреден от горепосочените, но със сигурност е по хигиенично и по-безопасно храненето там.
И все пак ще ми е интересно да ми покажеш проучване за вредния биг мак.:meeting:
Немога да я разбера таз държава !
Забранява тютюнопушенето и в същия момент СУБСИДИРА фабриките за тютюнопроизводство !
За мен това е пуполизъм.
Mind_Control
13-06-2012, 16:30
А ти умнико замислял ли си се, защо правят изследвания за вредата от МД, а не за вредата от дюнерите или мазните баници с гадна боза?
Отговори си на този въпрос и ще разбереш, че МД не е по вреден от горепосочените, но със сигурност е по хигиенично и по-безопасно храненето там.
И все пак ще ми е интересно да ми покажеш проучване за вредния биг мак.:meeting:
Е ти щом за вредата от МД започна да спориш :D няма човек, като тебе просто...
Между другото са информациа- Събуей имат повече ресторанти от МД глобално погледнато, така че пак даваш неверни данни.
Хихи, почнало се е ровене в матрицата за статистики яко... :-)
Stoyan Georgiev
13-06-2012, 17:00
умнико, първо нивото на хигиената в МД е отчайващо, колкото и да не ти се иска (поне в България - съмнява ме историите, които са ми разказвали да се случват по-на запад)
второ, дюнери и тем подобни тъпотии в повечето случаи не ползват месо,което е преплувало 1 океан и 1 море, 3000 км по ЖП линия и е стояло 5 месеца замразено под формата на синьо топче (ако не си виждал)
не можеш да сравняваш съдържанието на мазнини в месото и продуктите на МД, с който и да било от изброените от теб по-горе продукти - баници, дюнери
интересен факт е, който можеш да провериш внимателно в таблиците с хранителни стойности на МД, че по-голямата част от продуктите на МД, (и подобни,межу другото въобще не смятам че МД са единствените и най-зли - до тях се нареждат КФС, БК и другите знайни и незнайни гиганти) съдържат захар
може би си чувал колко е вредна захарта, но дори да игнорираме вредата й, защото захар така или иначе консумираме във всяка сладка вкусотия, захарта в продуктите на големите вериги за бързо хранене се ползва като пристрастяващ елемент - високи количества захар = жизнерадостен и енергичен, ниски количества захар = депресиран и отпаднал
А сега дайте и за вредата от секса да чуем...
Абе пушете си бре, аз даже съм и за намаление на акциза на цигарите, ама за забраната съм с две ръце и ще подавам сигнали винаги, когато установя нарушения :busted_cop:
ПП-Мазнините са полезни, а и да се вредни, не се замърсяват околното пространство пък я :spiteful:
old alfist
13-06-2012, 20:24
Бившите пушачи са най-големите привърженици на забраните от страх да не би отново да пропушат - не е това начина, братя, не бъдете гадни копелета.
А сега дайте и за вредата от секса да чуем... :spiteful:
Ааааа не... :haha: :hehehm: :sex: :smoke: :biggrin: :bounce8:
Ааааа не... :haha: :hehehm: :sex: :smoke: :biggrin: :bounce8:
Е аз съм против тая "вреда":idea:, ама както се казва, да не ручаме доматите с колците :biggrin1:
умнико, първо нивото на хигиената в МД е отчайващо, колкото и да не ти се иска (поне в България - съмнява ме историите, които са ми разказвали да се случват по-на запад)
второ, дюнери и тем подобни тъпотии в повечето случаи не ползват месо,което е преплувало 1 океан и 1 море, 3000 км по ЖП линия и е стояло 5 месеца замразено под формата на синьо топче (ако не си виждал)
не можеш да сравняваш съдържанието на мазнини в месото и продуктите на МД, с който и да било от изброените от теб по-горе продукти - баници, дюнери
интересен факт е, който можеш да провериш внимателно в таблиците с хранителни стойности на МД, че по-голямата част от продуктите на МД, (и подобни,межу другото въобще не смятам че МД са единствените и най-зли - до тях се нареждат КФС, БК и другите знайни и незнайни гиганти) съдържат захар
може би си чувал колко е вредна захарта, но дори да игнорираме вредата й, защото захар така или иначе консумираме във всяка сладка вкусотия, захарта в продуктите на големите вериги за бързо хранене се ползва като пристрастяващ елемент - високи количества захар = жизнерадостен и енергичен, ниски количества захар = депресиран и отпаднал
Факт е и,че продуктите в МД-Европа са европейски а не зад океански.;)
---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 22:57 ----------
Между другото са информациа- Събуей имат повече ресторанти от МД глобално погледнато, така че пак даваш неверни данни.
Събуей имат повече заведения но са в по-малко страни....броят на заведенията на една верига не е показателен за......
ivan dimitrov
13-06-2012, 23:10
---
Ама понеже сьм демократ по душа, ще умра за вас, тоест - спазвам закона.
Вече пия кафе от автомат, губя по 30 тина минути на ден за да не пуша на работа. Радвам се че непушачите са щастливи.
Така и трябва!
Решил си да се тровиш - трови се, но само и единствено себе си. ;-)
Така и трябва!
Решил си да се тровиш - трови се, но само и единствено себе си. ;-)
И да се тровя и да не се пак ще ви надживея.....аз съм Зевс!:):):):):)
...ама кат се тровя искам и на вас да ви е гадно.:):):)
И да се тровя и да не се пак ще ви надживея.....аз съм Зевс!:):):):):)
...ама кат се тровя искам и на вас да ви е гадно.:):):)
А бе за сега само на вас ви е гадно, и дизелджиите... ;-)
Susscrofa
14-06-2012, 08:40
Твоят мозък е преплувал два океана:)
Познавам случайно системата МД, наистина спазват строга дисциплина относно съхранеието на храните. Виждал съм бракувани "кифтета", заради развален климатик на камион, при това не работил едва един час.
Познавам и начина на отглеждане на говедата, от които папкаме месцето.
Само да вметна, че родните картофо-производители не успяха да покрият изискванията на МД и сега си доставят компирите от наши съседи. Хлебчетата също ги изнесоха Румъния, като производство.
Пътувал съм доста, по-чист ресторант съм виждал единствено в Париж. МД в БГ са много чисти.
Мазнината в едно каймено говеждо кифте е значително по-малко от накиснатото арабско хлебче в гадната пилешка мазнина капеща от шиша.
Ти умнико на колко дюнера си видял написана информация за съдържащото се вътре.
Температурата на фритюрниците за картофи е с около 25 градуса над "леко подгрятата" мазнина във всеки средностатистически български ресторант.
МД определено не е полезна храна, но да ми се разтягат смешни аргументи, че е по-вредна от пилешка супа на един месец, притоплена в микровълнова е тъпо.:)
---------- Post added at 05:40 ---------- Previous post was at 05:37 ----------
Когато се изказваш, моля, погледни пазарния дял, прегледай цена на акции, прегледай финансова състоятелност, прегледай годишна печелба и т.н.
Да не говорим за популярност.:)
То и клозети има повече от ресторанти на МД.
А нещо за пернишките печки и кьомурО!?
Те пък как пушат.....
Susscrofa
14-06-2012, 08:55
Aко тръгнем в тази посока, бих искал да попитам колко от вас осъзнават вредата от печеното месо и други продукти на въглища /на скара/. Там отровите са значителни /полиароматни въглеводороди, доиксини, фурани/ и всичко това отива в пържолките и кифтетата.
Не случайно в Италия забраниха пиците печени на въглища.
Aко тръгнем в тази посока, бих искал да попитам колко от вас осъзнават вредата от печеното месо и други продукти на въглища /на скара/. Там отровите са значителни /полиароматни въглеводороди, доиксини, фурани/ и всичко това отива в пържолките и кифтетата.
Не случайно в Италия забраниха пиците печени на въглища.
Аз веднъж получих рак на гърдата от това и умрях ....
Susscrofa
14-06-2012, 09:16
Еми ти горе-долу пишеш като от отвъдното.
Еми ти горе-долу пишеш като от отвъдното.
Внимавай че ще те прокълна
Mind_Control
14-06-2012, 11:32
[/COLOR]
Когато се изказваш, моля, погледни пазарния дял, прегледай цена на акции, прегледай финансова състоятелност, прегледай годишна печелба и т.н.
Голяма фурнаджийска лопата си ти. Първо казваш, че МК нямат конкуренция, което категорично не е вярно, после ми говориш за обороти. Да вярно е, че МК има 37% по- висок оборот от Subway, но това далеч, не означава, че нямат конкуренция. Освен това гледайки тенденцията, скоро Subway ще задминат MK.
Stoyan Georgiev
14-06-2012, 16:28
Твоят мозък е преплувал два океана:)
Познавам случайно системата МД, наистина спазват строга дисциплина относно съхранеието на храните. Виждал съм бракувани "кифтета", заради развален климатик на камион, при това не работил едва един час.
Познавам и начина на отглеждане на говедата, от които папкаме месцето.
Само да вметна, че родните картофо-производители не успяха да покрият изискванията на МД и сега си доставят компирите от наши съседи. Хлебчетата също ги изнесоха Румъния, като производство.
Пътувал съм доста, по-чист ресторант съм виждал единствено в Париж. МД в БГ са много чисти.
Мазнината в едно каймено говеждо кифте е значително по-малко от накиснатото арабско хлебче в гадната пилешка мазнина капеща от шиша.
Ти умнико на колко дюнера си видял написана информация за съдържащото се вътре.
Температурата на фритюрниците за картофи е с около 25 градуса над "леко подгрятата" мазнина във всеки средностатистически български ресторант.
МД определено не е полезна храна, но да ми се разтягат смешни аргументи, че е по-вредна от пилешка супа на един месец, притоплена в микровълнова е тъпо.:)
---------- Post added at 05:40 ---------- Previous post was at 05:37 ----------
ок прав си
Са кво става?Ше пушим или ше ядем?Или ше пушим след ядене?:smoke:
Susscrofa
15-06-2012, 09:37
Голяма фурнаджийска лопата си ти. Първо казваш, че МК нямат конкуренция, което категорично не е вярно, после ми говориш за обороти. Да вярно е, че МК има 37% по- висок оборот от Subway, но това далеч, не означава, че нямат конкуренция. Освен това гледайки тенденцията, скоро Subway ще задминат MK.
За мен те нямат конкуренция.:)
Събуей са ниска летва, там зеленчуците са прокиснали почти винаги.
Тях ги крепи само пекания на място лебец.
Всичко останало е на доста посредствено ниво.
Ти някога пил ли си кафенце в Мак кафе:) или капучино? А кроасанче с шоколад в маккафе хапвал ли си:) Мннного са далеч закусвалните събуей от МД, като ниво.
Тук в БГ се харесват защото има Леб за народа:), но да не се отклоняваме толкова от темата.:rosso_racers:
Mind_Control
15-06-2012, 14:46
За мен те нямат конкуренция.:)
Събуей са ниска летва, там зеленчуците са прокиснали почти винаги.
Тях ги крепи само пекания на място лебец.
Всичко останало е на доста посредствено ниво.
Ти някога пил ли си кафенце в Мак кафе:) или капучино? А кроасанче с шоколад в маккафе хапвал ли си:) Мннного са далеч закусвалните събуей от МД, като ниво.
Тук в БГ се харесват защото има Леб за народа:), но да не се отклоняваме толкова от темата.:rosso_racers:
За тебе не били конкуренция :D финансовите резултати друго говорят. То и за мене Мимас нямат конкуренция, ама това си е само за мене..
Susscrofa
15-06-2012, 16:32
За тебе не били конкуренция :D финансовите резултати друго говорят. То и за мене Мимас нямат конкуренция, ама това си е само за мене..
Ти явно говориш само за БГ.
Хайде като си такъв умник, сподели финансовите резултати.
Събуей от скоро влязоха в БГ.
Не забравяй, че аз внесох нотката за финасовите резултати и пазарния дял, докато ти говореше празни приказки и си бъркаше в носа, най-вероятно. Чудя се само дали се отлагат сополи по десния бутон на мишката ти?
old alfist
15-06-2012, 19:42
Ако не се пуши в тези вериги - хич не ми ги хвалете.
Ако не се пуши в тези вериги - хич не ми ги хвалете.
Ма как бе Олди, в МД винаги се е пушело, даже в детските кътове има специално изведена тръба да задимява с цигарен дим в случай, че на децата не им се пуши. :-)
Ето и любимото ми клипче http://vbox7.com/play:d755b3b13b
И нещо за пасивното пушене, някой твърдеше, че нищо не било доказано ;-) : http://doctoronline.bg/articles/1257/Pasivnoto-pushene-uvrejda-cherniya-drob
Susscrofa
15-06-2012, 21:11
Ма как бе Олди, в МД винаги се е пушело, даже в детските кътове има специално изведена тръба да задимява с цигарен дим в случай, че на децата не им се пуши. :-)
И нещо за пасивното пушене, някой твърдеше, че нищо не било доказано ;-) : http://doctoronline.bg/articles/1257/Pasivnoto-pushene-uvrejda-cherniya-drob
В МД България НЕ СЕ ПУШИ.:pain:
Ако някога си усещал миризмата на такъв дроб, никога няма да пипнеш цигара.
В МД България НЕ СЕ ПУШИ.:pain:
Ако някога си усещал миризмата на такъв дроб, никога няма да пипнеш цигара.
Стига бе Суско, как да не се пуши в МД, там даже на детските рождени дни раздават "десетки", после децата по-малко буйствали в къщи...:smoke::smoke::smoke::sex::pain::hehehm: :wow:
old alfist
15-06-2012, 21:46
По-добре не си угоявайте децата в тези дебеларници с разни гумени храни, а ги заведете в един ресторант, дори и с риск да ги поопушат.
Не, че искам да се хваля, но както си пуша яко, пия си по няколко бири на ден и си карам по 20км. колело почти ежедневно през пролетно-лятния сезон, вчера ходих на ехокардиография - докторите бяха много доволни от параметрите.
.................................... - докторите бяха много доволни от параметрите.
Е па доволни ще са я........:hehehm:
old alfist
15-06-2012, 21:59
Е па доволни ще са я........:hehehm:
Просто задължителен профилактичен преглед наложен от Здравната каса.
Просто задължителен профилактичен преглед наложен от Здравната каса.
Шегувам се!
Радвам се, че си в цветущо здраве, и искрено ти го желая за на пред. ;-)
old alfist
15-06-2012, 22:25
Шегувам се!
Радвам се, че си в цветущо здраве, и искрено ти го желая за на пред. ;-)
И аз желая на всички здраве, но не става по административен път да се налагат принципи, които се изграждат от самосебеси с годините - затова продължавам да подържам тезата, че трябва да си има места, в които се пуши свободно и такива, в които е абсолютно забранено, дори около тях.
Хората сами ще стигнат до заключения свързани с пушенето и ще направят своя избор.
Междуличностните предпочитания в едно семейство или компания си ги решават хората от тези общности.
Ако някой държи на другите няма да пуши в тяхно присъствие, както и обратното - някой би изтърпял пушеците заради хората, въпреки принципите си.
Всичко насила наложено, може да доведе до извратени изкривявания, от които никой няма да спечели.
По-добре не си угоявайте децата в тези дебеларници с разни гумени храни, а ги заведете в един ресторант, дори и с риск да ги поопушат.
А с какво да ги храним бре Олди,с кифли,банички,милинки,тутманици и боза......все здравословни храни.
Защо пишат за МкДоналдс хора,които никога не са работили на отговорен пост в световна верига за бързо хранене а само хора черпещи информация от жълтата преса,ЮТюб и Вбокс?
Прасето в право,МД са на ниво,продуктите са европейски а не хамерикански.
Имам над 10 години стаж в МД,Пица Хът-КФС,във всичките тези вериги в Европа основните продукти 99,99% са произведени в Европа,Англия,Франция,Холандия,Гърция,Румъния..... ....и не са гумени а си са естествени,все пак тези вериги отговарят на задължителни стандарти ΙSO,HASAP и прочие.
абе какво ти разбира свиня от кладенчова вода. знаеш ли колко тъпаци има за които макдоналдс Е ресторант и се "хранят" редовно там с "естествени" продукти ....
Susscrofa
16-06-2012, 07:58
А с какво да ги храним бре Олди,с кифли,банички,милинки,тутманици и боза......все здравословни храни.
Защо пишат за МкДоналдс хора,които никога не са работили на отговорен пост в световна верига за бързо хранене а само хора черпещи информация от жълтата преса,ЮТюб и Вбокс?
Прасето в право,МД са на ниво,продуктите са европейски а не хамерикански.
Имам над 10 години стаж в МД,Пица Хът-КФС,във всичките тези вериги в Европа основните продукти 99,99% са произведени в Европа,Англия,Франция,Холандия,Гърция,Румъния..... ....и не са гумени а си са естествени,все пак тези вериги отговарят на задължителни стандарти ΙSO,HASAP и прочие.
Аз черпя информация от мои познати работещи там.
Добре, че го написа някой друг, че аз нали съм вечната опозиция.:drool:
Mind_Control
16-06-2012, 08:55
Точно от високия си отговорен пост няма как да видиш за каква мизерия иде реч на ниско ниво. То няма как да е иначе, като в МК работят полуолигофрени само.
Аз също обичам МК ама повече от 1 път в месеца не си е работа да ядеш там.
old alfist
16-06-2012, 08:58
С гозбички и салатки приготвени от вас/нас - миш-машче, лещичка, боб, мукакичка, картофени яхнийки, пиле с ориз и мн.други.
По-лесно е да блеем пред PC-тата, да водим безмислени разговори по телефона или да зяпане тъпи предавания по Телевизията, вместо да сготвим нещо на хората около нас - после викаме, че няма време и ги водим по прехвалените от вас вериги.
Susscrofa
16-06-2012, 09:43
Точно от високия си отговорен пост няма как да видиш за каква мизерия иде реч на ниско ниво. То няма как да е иначе, като в МК работят полуолигофрени само.
А в баничарниците и мимас работят само синеоки бели младежи завършили ТОХ и вътре е чистота.
Поне в МД тези, които приготвят храната не ти вземат поръчката и парите.
Има и цяла книга за това как се мият ръце.
И никога не ми излизат афти, за разлика от китайските ресторанти.
Сигурно за веднъж месечно ти стигат доходите:)
Бил съм на отговорен а не на висок отговорен пост в изброените от мен вериги,тоест съм бил заместник управител и управител и много съм наясно с нивото на ниското ниво,това ниво се определя точно от отговорните чието задължение е и да следят за чистотата и за спазването на всички стандарти.
Какви и как работят в МД-България идея си нямам,в Гърция поне докато аз бях в тази сфера работеха предимно идиоти и олигофрени студенти от които една част в момента са на отговорни постове в банки,в разни неизвестни пак световни фирми и лекари......но освен от местната централна управа в дадена страна във всичките тези вериги щъкат и инспектори от чужбина,които с лека ръка отнемат франчайза.
А аз като пъленолигофрен пак заемам отговорен пост във верига но не за хранене.:)
---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 21:56 ----------
С гозбички и салатки приготвени от вас/нас - миш-машче, лещичка, боб, мукакичка, картофени яхнийки, пиле с ориз и мн.други.
По-лесно е да блеем пред PC-тата, да водим безмислени разговори по телефона или да зяпане тъпи предавания по Телевизията, вместо да сготвим нещо на хората около нас - после викаме, че няма време и ги водим по прехвалените от вас вериги.
Ооо тук си леко прав Олди,всъщност освен компютъра другите технологии рядко ги използвам а и на всичко отгоре готвя,правя на децата ми КФС-Кайо Fried Chicken по моя си рецепта с продукти от хлебарница,месарница и зеленчуци от пазара,но ям и ходя и семейно от време на време по разни вериги,никой не ги хвали,просто казвам,че храната там е по на ниво от една баничка и,че разните клипчета из нета за тези вериги не са пълната истина и по-точно не са валидни за Европа....... но ям с удоволствие и банички,когато съм в България.:)
Мани майтапа, ама това засяга и мъжете, макар и по-рядко
http://vbox7.com/play:8fb4f46537 :gruebel:
http://vbox7.com/play:8fb4f46537 :gruebel:
Ами никак, пушат като комина.У нас това е някаква "норма".
Не виждам никаква промяна в поведението на хлапетата. Пак си пушат.
Има една промяна.
Вместо по чалготеките, сега са се изнесли в парковете.
Събират пейки, купуват си от магазина евтино къркане и започват.
Като някаква епидемия е!
Събират пейки, купуват си от магазина евтино къркане и започват.
Като някаква епидемия е!
Ъ и аз така правех.....виетнамска водка и цигари Партагас....:Tease:
Лош пример давате пушачите. :gruebel: :nuke:
Аз за сега вече не пуша
:drinking:
Susscrofa
26-06-2012, 13:23
Не разбирам това изречение. Би ли поставил някакъв препинателен знак някъде.:drinking:
Не разбирам това изречение. Би ли поставил някакъв препинателен знак някъде.:drinking:
Теб те знам, не се мъчи, не го мисли толкова. :-)
Susscrofa
26-06-2012, 13:59
Теб те знам, не се мъчи, не го мисли толкова. :-)
Аз не се мъча, просто се опитвам да ти помогна.:drinking:
Аз не се мъча, просто се опитвам да ти помогна.:drinking:
Ще ти пратя на лични една банкова сметка, мерси предварително. :-)
Susscrofa
26-06-2012, 14:43
Ще ти пратя на лични една банкова сметка, мерси предварително. :-)
Парите са просто средство да ти обърнат внимание и да ти дадат възможност да покажеш останалите си качества. В материален свят живеем.
Ти нямаш нужда от пари:):picnic:
ivan dimitrov
27-06-2012, 22:01
---
crazy_dude_
03-07-2012, 00:42
Във всички бели държави е забранено, а в най- белите е най- забранено. Смятам натам се стремим и ние или?
Би ли ми ги цитирал тези толкова бели държави, ако обичаш? :)
dimitar_vd62
03-07-2012, 08:40
Добре де! Той може и да няма нужда, аз обаче имам.
От МНОГО пари.
Не искам да си купувам щастие, искам да си купя остров. Мьничьк. Мааалко остовче.
Да давам ли номер на сметка?:?
Ето бе, събирай манги и си ти.
http://www.millionaire.bg/article.jsf?articleId=926&img=5
Mind_Control
03-07-2012, 16:29
Би ли ми ги цитирал тези толкова бели държави, ако обичаш? :)
Норвегия, Швеция, Финландия.
ivan dimitrov
03-07-2012, 21:02
---
dimitar_vd62
08-10-2012, 19:51
Е нали заведенията бяха пълни с непушачи та се пръскаха по шевовете.http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5189871
Susscrofa
08-10-2012, 20:07
Наркоманът първо трябва да се излекува от зависимостта си и след това започва да води нормален живот.
Нека първо спрат да мислят за цигарите и пак ще влязат в заведенията.
Много са смешни с тези напъни.
dimitar_vd62
08-10-2012, 20:24
Ми не бяха ли згрижени за здравето, а не за хазната.Само дето нечии сметки да напълни хазната с глоби излязоха криви.То пиенето и курвалъка сащо са пристрастяване, аз викам да яхаме велосипеди и да се замонашим.
old alfist
08-10-2012, 20:30
Както отдавна казах в тази тема - всичко е за пари и никой не се е замислил за здравето на хората.
Борбата тук е как ще се разпрелят парите.
Пуши си се пак, но по малко по-различен начин - вместо да се тръска в пепелник, се тръска и гаси цигарата в чашка пълна с вода.
Mind_Control
08-10-2012, 20:59
Както отдавна казах в тази тема - всичко е за пари и никой не се е замислил за здравето на хората.
Борбата тук е как ще се разпрелят парите.
Пуши си се пак, но по малко по-различен начин - вместо да се тръска в пепелник, се тръска и гаси цигарата в чашка пълна с вода.
В София никой не си и помисля да запали в заведение. Даже в дискотеките никой не пуши, а аз лично си мислех, че ще е невъзможно да се въведе точно там тази забрана.
П.С. Все още трябва да си правя резервация за заведенията, така че са смешни разсъжденията на господата ресторантьори. А и няма лошо да фалират малко заведения и без това са в повече.
В София никой не си и помисля да запали в заведение. Даже в дискотеките никой не пуши, а аз лично си мислех, че ще е невъзможно да се въведе точно там тази забрана.
.
Значи не си ходил скоро в "Night Flight", да видиш вазите с вода след 12. :smoke:
Знам само за "Camino", че със сигурност спазват. ;-)
old alfist
08-10-2012, 21:30
За Детската Градина не се пуши, но като удари Дванадесетият час и принцесата се превръща в Пепеляшка.
spe4elist
08-10-2012, 21:44
Е нали заведенията бяха пълни с непушачи та се пръскаха по шевовете.http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5189871
"Ако всяко от 17-те хиляди заведения в София съкрати средно по двама души, това означава, че на трудовата борса ще отидат нови 34 хиляди души, пишат ресторантьори в отворено писмо ... "
Най-сетне и в София да се увеличи малко безработицата! :Bolt:
Днес беше по-хладно и реших да измарширувам през през града около 19ч.
Е нема такава гледка.
Хората изчезнали от улиците. Тук, там по някой люшкащ се надрусан тинейджар. Кафенетата празни. На бара се подпира бармана, а сервитьорките дремят на някоя маса. Тук, там някой нагърчен на някоя маса навън.
Те такова чудо нивгаш не е било.
Къде са тълпите от непушачи, пълнещи заведенията или и тази работа трябва да е в стил "зло куче под кисела джанка"?
Който му пречи пушенето да върви в сладкарница. Посещението на кафене е свързано с определен тип "култура" и отнемайки ми правото да я практикувам, аз не бих влязал в заведението. Явно масата споделя мнението ми, за да се опразнят заведенията с първия "студ". За сведение на непушачите ще кажа, че пуша по цигара на няколко дни, но държа да го направя с кеф.:smoke:
dimitar_vd62
08-10-2012, 22:13
И защо не беше приемливо решението на проблема със заведения за пушачи и непушачи или обособено място за пушачи.Ммм?
ivan dimitrov
08-10-2012, 22:20
---
dimitar_vd62
08-10-2012, 22:25
Ми като слушам новините сме напред с безработицата и назад с приходите, в същото време в Норвегия отчитат 34-5 млрд. излишък и го влагат в допълнителни пенсионни фондове.А ний се занимаваме с глупости.
Напоследък се убеждавам, че ми е нужен психиатър.
Виждам как преопаковат хранителни стоки и се възмущавам. Иде ми да го хвана за гушата отговорния....
Ловя го за гушата, а околните си мислят, че пак съм изпаткал.
Докопваме баланса на една наша известна марка вина и ракии и се оказва, че колкото е произведената ракия, толкова са и внесените алкохолни градуси спирт, а освен това и глицерин и ароматизатори.
Пак нерви.
Влизам в известна верига супермаркети и виждам бутилки със 72-градусов абсент.За какво ти е ЛСД. Имаме си абсент.
Мдаааа. Той е забранен у нас още по царско време.
Пушенето е бич божий на днешното време.
Вместо да помогнат на хората да се откажат от него, пълнят се главите с пустословия и преливащи от забрани програми.
Успеят ли хората да откажат цигарите и в заведенията няма да се пуши.
Дайте евтини медикаменти за отказване , а не контрольори по баровете. Те само рушвета гледат.
Като някой пуши и ми пречи, нямам случай да съм го помолил и да не ме е разбрал. Като са повечко пушачите или се махам или си трая. Тъй де. И на мен ми е скъпа кожата.
Иначе много ме нервят, като крещят някои, че заведенията ще се опразнят щом не се пуши. Простата сметка показва, че непушача пие две питиета повече, само от икономията на цигари.
Пак се нервя!:throw:
Ама не ме гледайте мене!
Аз съм ренегат!
35 години пушех средно по две кутии цигари!
dimitar_vd62
08-10-2012, 23:33
Повече от ясно е че хората няма да се откажат от пороците си.Ако ще и безплатни хапчета и лепенки да пуснат, като не мога си свия една цигара за какво са ми.Не може да се изисква от всички да имат волята да се откажат, но би могло да се уважат претенциите на всички.
По добро нещо не се е случвало в Б-я от мн време от приемането на тази забрана.
- Пушачи намаляват цигарите
- много пушачи спират цигарите, купуват си електронни такива
- малки деца в училищна възраст не пушат вече, или въобще не се и захващат
- не мирише на тоалетна в заведения, ресторанти, дискотеки
Мн познати разправят, че са спрели да пушат, или карат на електронна цигара. Намалили са цигарите.
Нз какво се оплакват вс от забраната.
Вс ресторанти и заведения са пълни, дискотеките също.
Ето и един добър начин да се запознае човек с някое девойче пред дискотеката!
Jivko7777
08-10-2012, 23:45
По добро нещо не се е случвало в Б-я от мн време от приемането на тази забрана.
- Пушачи намаляват цигарите
- много пушачи спират цигарите, купуват си електронни такива
- малки деца в училищна възраст не пушат вече, или въобще не се и захващат
- не мирише на тоалетна в заведения, ресторанти, дискотеки
Мн познати разправят, че са спрели да пушат, или карат на електронна цигара. Намалили са цигарите.
Нз какво се оплакват вс от забраната.
Вс ресторанти и заведения са пълни, дискотеките също.
Ето и един добър начин да се запознае човек с някое девойче пред дискотеката!
именно и просто да кажем през 30 мин казват айде вън да пушим и хоп като измръзнат пак са вътре :)
много е готино това преди зимата дрехите ти се умирисваха за нула време, сега вече е доста по свежо... определено наистина едно от най хубавите неща гласувани последно време...
dimitar_vd62
08-10-2012, 23:55
А защо ресторантьорите мрънкат след като по вашите думи заведенията са пълни с непушачи.И пак питам какъв беше проблема да има заведения за пушачи и за непушачи.
Всеки си гледа нещата от неговата камбанария, пушачите викат празно било, непушачите виждаме че ни лъжат и си е пълно. Днеска по студентски град всичко олепено с "Търсим сервитъорки" тия ми говорят че щели да уволняват. А за мене е важно че вече не се вмирисвам.
Еми моите наблюдения са, че са пълни заведения, механи, дискотеки.... Всеки нормален човек, може да си позволи да не пуши толкова, да си закупи електронна цигара, мн хора казват, че са задоволителни!
dimitar_vd62
09-10-2012, 00:14
Ми аз пушех по две кутии на ден и вече 3 седмици пуша ел.цигара, но качествена и съм ммного доволен.Имам една кутия за резерва ако ми свърши батерията и честно предпочитам ел.цигара.
old alfist
09-10-2012, 01:57
Ми аз пушех по две кутии на ден и вече 3 седмици пуша ел.цигара, но качествена и съм ммного доволен.Имам една кутия за резерва ако ми свърши батерията и честно предпочитам ел.цигара.
Дано да се лъжа, но няма да е задълго с това електричество.
И какво се разбира под качествена, че всичко иде от чинките... дунапренчетата искат постоянно омокряне, танковете протичат, картовете им са тука има тука нема?
Дано да се лъжа, но няма да е задълго с това електричество.
Няма да ме учуди... и държавата и фирмите производители и търговци на едро на цигари губят от това.
Jivko7777
09-10-2012, 12:14
истината е следната!!!
Дори и пушач да си ще излезеш 1,2 пъти на кафе през седмицата за по 1,2 часа точно тия 1,2 часа за цяла седмица не може ли без да пушиш ?!
истината е следната!!!
Дори и пушач да си ще излезеш 1,2 пъти на кафе през седмицата за по 1,2 часа точно тия 1,2 часа за цяла седмица не може ли без да пушиш ?!
И кафето и алкохола засилват желанието за пушене... като се наплюскаш пак там :)
Истината е друга... тръгнахме да сме по ербап от държави дето тоя проблем го борят от 30 и кусур години... какво беше за жабата и коня.
И пак го направихме по български... вътре не може, освен ако не си голяма риба като ония с випа на летище София.
Аман от двойни стандарти...
Та каква е разликата м/у ВИП зала на летище и друго заведение в закона?
Susscrofa
09-10-2012, 12:59
И кафето и алкохола засилват желанието за пушене... като се наплюскаш пак там :)
Истината е друга... тръгнахме да сме по ербап от държави дето тоя проблем го борят от 30 и кусур години... какво беше за жабата и коня.
И пак го направихме по български... вътре не може, освен ако не си голяма риба като ония с випа на летище София.
Аман от двойни стандарти...
Та каква е разликата м/у ВИП зала на летище и друго заведение в закона?
Отново не мислиш задълбочено.
Никой не иска крайно изнервен наркозависим на борда на самолет.:)
В кръчмите са лесни за оправяне, но в самолета е трудно.:)
spe4elist
09-10-2012, 13:04
Никой не иска крайно изнервен наркозависим на борда на самолет.:)
:)
Мда, далеч по-добре от брадат муджехидин с неврална астма и забравен Калашников под тюрбана ... :shoot:
ecotronic
09-10-2012, 13:13
Когато подобни забрани се въведоха в Европа, на много летища нямаше места за пушачи или имаше само малки кабинки.
В момента на повечето летища има обособени относително големи помещения за пушачи, с всичките удобства.
Vip мястото за пушене на софийското летище е само една от многото нашенски изгъзици.
spe4elist
09-10-2012, 13:14
... само една от многото нашенски изгъзици.
Цялата ни държава е изгъзица!
Нещо хубаво се случи и в Б-я, и се опитвате да го опорочите.
Стига хора, не са ви забранили секса или яденето и пиенето. Въс собствените Ви домове можете да пушите спокойно. В мн държави си е така, и хората не се оплакват.
Държавата ние красива като природа, но като управа и закони сме скапани!
Най-накрая някой направи един добър закон!
Аз съм пушач и не мрънкам от забраната,даже я подкрепям с две ръце.Винаги съм се съобразявал къде пуша.Сега поне не виждам млади майки с деца на по 1г в супер задимени заведения където и на мен като пушач ми е ставало гадно а те помъкнали бебетата.А относно това,че с тази забрана се грижат за здравето ми това са пълни глупости,изобщо не съм намалил цигарите от както е влязла забраната.Да ми направят заплатата европейска а аз знам как да се грижа за мене си.:pancake:
Нещо хубаво се случи и в Б-я, и се опитвате да го опорочите.
Стига хора, не са ви забранили секса или яденето и пиенето. Въс собствените Ви домове можете да пушите спокойно. В мн държави си е така, и хората не се оплакват.
Държавата ние красива като природа, но като управа и закони сме скапани!
Най-накрая някой направи един добър закон!
Я да видим (ама с линкове от чужди сайтове) в кои други европейски държави има пълна забрана?
САЩ не ми ги хвали... отдавна не са пример за нещо смислено.
И ако изобщо си прав, защо пак има двойни стандарти, ВИП зали и т.н.?
Поредното насъскване на стадото в глупостите е това, освен желанието да пълнят хазна от глоби щото инак не могат.
В Европейския съюз 7 страни са с пълна забрана за пушене на обществени места, а 22 с частични (както е в България).
Испания, Литва, Кипър, Германия, Ирландия, Англия, Гърция, Испания, Унгария, Франция, САЩ, Австрия, Норвегия, Италия, Албания, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Исландия, Северна Ирландия, Холандия, Норвегия, Полша, Портогалия, Румъния, Шотландия, Словакия, Словения, Швеция, Швейцария, Уелс...
Като имам повече време, че излизам, мога да ти дам и подробности за всяка една държава, откога, и къде точно е забранено пушенето.
За вип в летище Сф, дори нз, но в държавата на абсурдите, не се учудвам. На вс летище по света има обособени зали за пушачи, ако е забранено да се пуши на открито.
crazy_dude_
09-10-2012, 17:36
В Европейския съюз 7 страни са с пълна забрана за пушене на обществени места, а 22 с частични (както е в България).
Испания, Литва, Кипър, Германия, Ирландия, Англия, Гърция, Испания, Унгария, Франция, САЩ, Австрия, Норвегия, Италия, Албания, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Исландия, Северна Ирландия, Холандия, Норвегия, Полша, Портогалия, Румъния, Шотландия, Словакия, Словения, Швеция, Швейцария, Уелс...
Като имам повече време, че излизам, мога да ти дам и подробности за всяка една държава, откога, и къде точно е забранено пушенето.
За вип в летище Сф, дори нз, но в държавата на абсурдите, не се учудвам. На вс летище по света има обособени зали за пушачи, ако е забранено да се пуши на открито.
Аз бих искал да ми дадеш, да. Защото онзи ден се върнах от Румъния и се пушеше дори в закусвалните. Та не дрънкай глупости ;)
За частични забрани съм съгласен. Частична забрана е да не се пуши в дворове на детски градини, закусвални, болници. Ама предполагам и тук никой не е против това.
Цяла Европа подкрепя нашите тютюнопроизводители, щели да им дават не знам колко субсидии, ама иначе се грижели за здравето ни, като ограничават местата на които се пуши.
Ще призная, че се грижат за здравето ми тогава, когато забранят производството и разпространението на тютюневи изделия. Ама да не са луди, от акциз в хазната годишно влизат 2 милиарда лева, това е повече, отколкото бюджета за здравеопазване за годината.
Блажени са вярващите, които си мислят, че някой го грее за здравето им!!!
А пък тези, които се омирисвали въобще няма да ги коментирам! ;)
Общи приказки...
Какво значи частична всъщност?
Защо без никакъв опит в тая работа се набутахме с пълна забрана?
(Освен ако не броиш ВИП залата, сме с пълна забрана на закрито)
Изобщо какво се оказва... дай на стадото да се дъвче едни други, даже доноснически групи организират.
dimitar_vd62
09-10-2012, 20:10
истината е следната!!!
Ми то кафе без цигара е като да си легнеш с гола жена и да се дърпаш.
http://www.epha.org/a/1941
Пушенето е забранено във всички затворени обществени места в Румъния. Какво се спазва мен не ме топли много. За повече инфо потърсете малко. Има достатъчно инфо! Последно обновен юни 2012 сайтчето...
Понякога се налага.... :D :D :D
До зимата и са я махнали забраната.......:yes:
Аз съм труден и трудно отказвам :prison:
Верно ли не сте се дърпали па вие бре?! :hmm:
crazy_dude_
09-10-2012, 20:52
http://www.epha.org/a/1941
Пушенето е забранено във всички затворени обществени места в Румъния. Какво се спазва мен не ме топли много. За повече инфо потърсете малко. Има достатъчно инфо! Последно обновен юни 2012 сайтчето...
Пич, не знам какви "сайтове" гледаш, ама не ме и интересува.
Не напразно Румъния ликуваше, заради нашата забрана за тютюнопушене, като казваше, че туристите от България ще отидат при тях. Можеш да прочетеш и малко българска преса, няма да ти навреди ;)
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1392519
Susscrofa
09-10-2012, 20:58
Ако е с хайдушки мустак и рунтави подмишници ша бегам направо.
След като спрях цигарите разбрах какво означава изразът "уникален чаромат".:pancake:
Цигарите пречат на всичко.
---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:52 ----------
Пич, не знам какви "сайтове" гледаш, ама не ме и интересува.
Не напразно Румъния ликуваше, заради нашата забрана за тютюнопушене, като казваше, че туристите от България ще отидат при тях. Можеш да прочетеш и малко българска преса, няма да ти навреди ;)
Тези туристи няма да ми липсват.
С едно уиски издърпват кутия цигари, ниска класа.:pancake:
---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:54 ----------
До зимата и са я махнали забраната.......:yes:
Ще се обзаложим ли?
---------- Post added at 17:56 ---------- Previous post was at 17:55 ----------
Общи приказки...
Какво значи частична всъщност?
Защо без никакъв опит в тая работа се набутахме с пълна забрана?
(Освен ако не броиш ВИП залата, сме с пълна забрана на закрито)
Изобщо какво се оказва... дай на стадото да се дъвче едни други, даже доноснически групи организират.
Точно, защото нЕма такова животно като частична, избраха пълната.:pancake:
---------- Post added at 17:58 ---------- Previous post was at 17:56 ----------
:humpx::pancake:
Верно ли не сте се дърпали па вие бре?! :hmm:
Ти от толкова дърпане, накрая си останал със здрава юздичка:director:
---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:52 ----------
С едно уиски издърпват кутия цигари, ниска класа.:pancake:
---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:54 ----------
Ще се обзаложим ли?
---------- Post added at 17:56 ---------- Previous post was at 17:55 ----------
Нисък клас държава,нисък клас туризъм....
Ми казвай на какво и се обзалагаме.;)
crazy_dude_
09-10-2012, 21:00
Искаш да ми кажеш, че един непушач прави повече оборот от пушач?? Ти си забулен в цигарен дим!
Питай и ресторантьорите и те мислят като теб! :rotfl:
Susscrofa
09-10-2012, 21:04
Искаш да ми кажеш, че един непушач прави повече оборот от пушач?? Ти си забулен в цигарен дим!
Когато пушех изпивах пет водки без да ям.
Сега изпивам шише с един тон месо и салатки.:pancake:
Аз съм добре, но зависимите са зле.
---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 18:02 ----------
Кафеджиите не са ресторантьори.
---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 18:03 ----------
Скоро на балканите ще сме висок клас, след фалита наГърция в който ти още се съмняваш.
Точно така е,
А иначе ми хареса тая статия на Валери Найденов:
http://www.slava.bg/news/43510.html
---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:06 ----------
Я да видим (ама с линкове от чужди сайтове) в кои други европейски държави има пълна забрана?
САЩ не ми ги хвали... отдавна не са пример за нещо смислено.
И ако изобщо си прав, защо пак има двойни стандарти, ВИП зали и т.н.?
Поредното насъскване на стадото в глупостите е това, освен желанието да пълнят хазна от глоби щото инак не могат.
Аз съм бил в Италия и Франция и не видях някъде да се пуши, ако има някъде, е почти неоткриваемо.Беше декември месец в Италия и ноември във Франция. Даже видях как празнуват и новото божуле-цигари само по улиците. ( Рим и Париж визирам)
Па понеже бяхме нещо като полувип гости, ни водеха по скъпи места.....:)
Susscrofa
09-10-2012, 21:07
Точно така е,
Стига с тези ченгета бре, нали си "демократ".:pancake:
dimitar_vd62
09-10-2012, 21:08
Ми то зависимоста не е само до цигарите,щом си стигнал до шише замисли се малко.
Susscrofa
09-10-2012, 21:11
Точно така е,
---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:06 ----------
Аз съм бил в Италия и Франция и не видях някъде да се пуши, ако има някъде, е почти неоткриваемо.Беше декември месец в Италия и ноември във Франция. Даже видях как празнуват и новото божуле-цигари само по улиците. ( Рим и Париж визирам)
Доколкото си спомням, в Брюксел не се пушеше само там където се сервира някаква храна.
---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 18:09 ----------
Ми то зависимоста не е само до цигарите,щом си стигнал до шише замисли се малко.
Грешиш.
Само 5 % от пиещите редовно алкохол изграждат зависимост към него.
Не така обаче е при цигарите.
Аз не пия всеки ден!
Доколкото си спомням, в Брюксел не се пушеше само там където се сервира някаква храна.
У Брюксел не съм бил, ама имам познати, работят там от 7-8 години, като ги видя, ще ги питам.
crazy_dude_
09-10-2012, 21:11
Само не ми става ясно, на теб какъв ти е келепира от тази забрана? Мислят за здравето ти? Ще живееш 100 години? Животът ти е по-лек и приятен?
Лично на мен ми е неприятно да влизам в окадени помещения (макар че пуша по една цигара седмично:innocent:).Купувам си пури, пурети, цигари. Имам лули и тютюни, много харесвам аромата на хубавия тютон. Пушил съм около 12 години активно, а първата си цигара запалих в 3-ти клас.
Неприятен навик е.Особено ако някой пуши непрестанно, както е у нас (и то основно качаци), а не да пали за кеф понякога, както е в по-развитите държави.
Другият ми келипир е, че не искам децата ми и другите разбира се, да пушат, защото това е основното занимание, където се съберат повече от двама души.
Susscrofa
09-10-2012, 21:18
Само не ми става ясно, на теб какъв ти е келепира от тази забрана? Мислят за здравето ти? Ще живееш 100 години? Животът ти е по-лек и приятен?
Преди една година с малката се разхождах по Стамболийски, минахме покрай сладкарница неделя, детето поиска нещо сладичко, на вратата имаше табела В ЗАВЕДЕНИЕТО СЕ ПУШИ.........НЕ СЕ ДОПУСКАТ ЛИЦА ПОД 18..........
Вътре седяха смръдльовци сърбащи кафенце с по пет цигари. Лелки лекуващи запека си с цигарка и кафе:)
Стига бе.......
Печеля чистота, печеля чиста среда, печеля удоволствие от вкуса на храната, тортата и алкохола.
crazy_dude_
09-10-2012, 21:23
fred, благодаря за изчерпателния отговор. Работата е там, че в окадените заведения се влиза пожелание, не е задължително. ;) И не ми става ясно само, как забраната за тютюнопушене ти гарантира, че децата ти няма да пропушат? Всъщност въпросът ми беше към колегата над теб ;)
П.п. Не искам никой да ме разбира погрешно. Ни най-малко защитавам тютюнопушенето, напротив. Аз съм против абсурдната забрана, която ограничава правата ми.
След като забранят тютюневите изделия, мога да се съглася, че някой мисли за здравето на хората и бих го приел с радост!
---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 18:02 ---------
---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 18:03 ----------
Скоро на балканите ще сме висок клас, след фалита наГърция в който ти още се съмняваш.
Дори и да фалира Гърция а тя няма да фалира България никога няма да дръпне толкова туристи.....а Балканите не са само България и Гърция,имаме и една Турция и една Хървтаска...
Susscrofa
09-10-2012, 21:30
fred, благодаря за изчерпателния отговор. Работата е там, че в окадените заведения се влиза пожелание, не е задължително. ;) И не ми става ясно само, как забраната за тютюнопушене ти гарантира, че децата ти няма да пропушат? Всъщност въпросът ми беше към колегата над теб ;)
П.п. Не искам никой да ме разбира погрешно. Ни най-малко защитавам тютюнопушенето, напротив. Аз съм против абсурдната забрана, която ограничава правата ми.
След като забранят тютюневите изделия, мога да се съглася, че някой мисли за здравето на хората и бих го приел с радост!
Наркоманите крещят, хванете дилъритеееееее.:)
Слушай сега, ако харесваш да лъскаш бастуна, никой не ти нарушава правата, ако не ти дава да душиш пилето на публично, обществено място. Лъскай у вас.
Никой не е забранил вибраторите, забранени са само за публична употреба.:pancake:
---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
Дори и да фалира Гърция а тя няма да фалира България никога няма да дръпне толкова туристи.....а Балканите не са само България и Гърция,имаме и една Турция и една Хървтаска...
Не се пише "една Турция", "една Хърватска", "един Ботев", няма втора Турция нито друг Ботев.:)
Не говорех само за туризъм.
crazy_dude_
09-10-2012, 21:33
Преди една година с малката се разхождах по Стамболийски, минахме покрай сладкарница неделя, детето поиска нещо сладичко, на вратата имаше табела В ЗАВЕДЕНИЕТО СЕ ПУШИ.........НЕ СЕ ДОПУСКАТ ЛИЦА ПОД 18..........
Вътре седяха смръдльовци сърбащи кафенце с по пет цигари. Лелки лекуващи запека си с цигарка и кафе:)
Стига бе.......
Печеля чистота, печеля чиста среда, печеля удоволствие от вкуса на храната, тортата и алкохола.
Какво ти пречи да усещаш вкуса на храната и алкохола в помещението за непушачи? Ех, да му се невиди, всеки мисли само за себе си и не му пука ама грам за другия, ако ще да умира, типично по български.
Законът, който действаше преди 1 Юни беше, най-добрият, който можеха да вкарат, въпреки че ощетиха собствениците на заведения. Но не, целия свят се върти около мен и щом на мен ми е добре, майната им на другите, с извинение!
Susscrofa
09-10-2012, 21:34
Какво ти пречи да усещаш вкуса на храната и алкохола в помещението за непушачи? Ех, да му се невиди, всеки мисли само за себе си и не му пука ама грам за другия, ако ще да умира, типично по български.
Законът, който действаше преди 1 Юни беше, най-добрият, който можеха да вкарат, въпреки че ощетиха собствениците на заведения. Но не, целия свят се върти около мен и щом на мен ми е добре, майната им на другите, с извинение!
Малките заведения станаха само за пушачи.
Няма по- явен егоизъм и егоцентризъм от пушенето.
Драги приятелю (или форумни колега, все едно), уви не е така-20 години ходя по окадени заведения, защото вечно има някой който не може да изкара без цигара.То навремето и аз бях о тия, а накрая останаха един двама само дето пушат...
А има и неокадени заведения, ама ми е малко скъпо да ходя редовно:) Вярно е, че последните месеци преди забраната имаше хубави, сносни заведения с отделни салони, ама често пъти се получаваше това в първото изречение.
И аз те разбирам, не съм против пушенето, а против това, което е у нас.Сигурен съм, че някой ден ще мислиш така и ти.
А за отговорът ми макар и не за теб е част от дискусията ни тука в крайна сметка :)
Тоест да се стремим да поддържаме разумен тон и доводи, а не да се хванем тука гуша за гуша, за поредния спор.
---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
Не се пише "една Турция", "една Хърватска", "един Ботев", няма втора Турция нито друг Ботев.:)
Не говорех само за туризъм.
Не се измъквай с граматика,точно за туризъм говореше.
..има и друг Ботев, ФК-Ботев Пловдив.
crazy_dude_
09-10-2012, 21:44
Интересно ми е защо увъртате толкова? :)
Задал съм конкретен въпрос, а отговор така и не получих.
Като се замисля, няма и смисъл от него, защото отново ще е увъртян :)
Що се отнася до предпоследния пост на колегата със странното нещо на аватара, нито мисля да да падам до подобно ниво, нито бих искал да има комуникация по между ни под каквато и да било форма!
Все пак смятам, че сме големи хора и трябва да се държим на ниво.
Останете си със здраве! :)
dimitar_vd62
09-10-2012, 21:54
Ся ако теоретично направя две абсолютно идентични заведения едно до друго за пушачи и непушачи, практически пушач няма да влезе в това за непушачи, обаче съм сигурен че непушачите ще искат и двете.
Ся ако теоретично направя две абсолютно идентични заведения едно до друго за пушачи и непушачи, практически пушач няма да влезе в това за непушачи, обаче съм сигурен че непушачите ще искат и двете.
+1......!!!!!!!
Susscrofa
09-10-2012, 22:00
Не се измъквай с граматика,точно за туризъм говореше.
..има и друг Ботев, ФК-Ботев Пловдив.
"Висок клас държава" може да се постигне и без туризъм, пък когато тя е висок клас по твоята логика и туризма ще е висок клас.
Няма и друг ФК Ботев.:)
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
Интересно ми е защо увъртате толкова? :)
Задал съм конкретен въпрос, а отговор така и не получих.
Като се замисля, няма и смисъл от него, защото отново ще е увъртян :)
Що се отнася до предпоследния пост на колегата със странното нещо на аватара, нито мисля да да падам до подобно ниво, нито бих искал да има комуникация по между ни под каквато и да било форма!
Все пак смятам, че сме големи хора и трябва да се държим на ниво.
Останете си със здраве! :)
Не зная какъв е конкретният ти въпрос.
Нещо те погнуси ли в моя пост?
И мен ме е гнус от пепелници, ама не се държа като ощипана мома.
dimitar_vd62
09-10-2012, 22:01
Бг и висок клас...Тряба ни тима за фантастика.
Susscrofa
09-10-2012, 22:02
Е, ако гаджето е с готин задник и държи да пуши и от тази тъпа цигари зависи топването на сачИто, няма как момчето да не влезе да се трови при пушачите.
То точно това е проблемът.:pancake:
"Висок клас държава" може да се постигне и без туризъм, пък когато тя е висок клас по твоята логика и туризма ще е висок клас.
Няма и друг ФК Ботев.:)
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
Ми нека първо постигнем държава пък тогава да говорим.....
ivan dimitrov
09-10-2012, 22:17
---
Стига с тези ченгета бре, нали си "демократ".:pancake:
Ми то други няма, само ченгета списват :dyrvo_v_kenefa:
dimitar_vd62
09-10-2012, 22:29
За мен лично се оказа че забраната е готинка. От как я вьведоха сьм стьпвал в заведение само ведньж, щото беше неизбежно. Свикнах с кафето от автомат, и се оказа че нищо не ми липсва. Сьдейки по двете кафенета които посещавах - доста народ е на моя хал. Едното май ще го затварят, амааа... мен вече не ме касае. Важното е сега, като дойде зимата, да има достатьчно непушачи та да не затвори и другото. Щото се губи смисьла иначе.
Виж ко градски, дай да са пазарим, ти ша ма научиш да ходя за риба, аз шта науча да пиеш кафето с цигара.
Susscrofa
09-10-2012, 22:39
Крейзи пича се разсърди, аз не визирах него за лъскането, а принципно поставих примера.:dyrvo_v_kenefa:
ivan dimitrov
09-10-2012, 22:42
---
dimitar_vd62
09-10-2012, 23:11
Ако дьржиш - ща науча. Обаче.. да не мрьнкаш после.
Дан стане тьй, аз да те науча как се пият по 12 кафета на ден, с по две цигари.
Ако си сериозен за риболова - насреща сьм. Даже утре сьм планирал два сеанаса, преди и след работа.
Миии...виж ся, за утре няма да стане, щото имам много обикаляне.Хванал съм се да изкарам едни курсове за капитан до 40БРТ, за оцеляване на море по STCW и ми е доста натоварено.Обаче като си изясня графика ще ти се обадя, щото имам нужда да разпусна с нещо.:handshake:
ivan dimitrov
09-10-2012, 23:23
---
Крейзи пича се разсърди, аз не визирах него за лъскането, а принципно поставих примера.:dyrvo_v_kenefa:
Не се извинявай сега, изневеряваш на стила... :-)
Примера беше добър. Аз мога да допълня, че и никой не ни забранява да пикаем и серем, но на определените за това места. С цигарите трябваше да се случи същото, защото са лайна.
Извинявам се, но от това вулгарно сравнение по-точно няма.
Примера беше добър. Аз мога да допълня, че и никой не ни забранява да пикаем и серем, но на определените за това места. С цигарите трябваше да се случи същото, защото са лайна.
Извинявам се, но от това вулгарно сравнение по-точно няма.Не е баш така, защото когато пикаеш/сереш ти го правиш в тоалетната чиния (надявам се), а не върху дрехите на хората от съседната маса, както се получава с цигарения дим в заведенията по принцип.
Тук изключвам ексклузивното по рода си на балканския полуостров заведение за бързо сране 'В устата на Суси' :dyrvo_v_kenefa: :dyrvo_v_kenefa: :dyrvo_v_kenefa:
Не е баш така, защото когато пикаеш/сереш ти го правиш в тоалетната чиния (надявам се), а не върху дрехите на хората от съседната маса, както се получава с цигарения дим в заведенията по принцип.
Тук изключвам ексклузивното по рода си на балканския полуостров заведение за бързо сране 'В устата на Суси' :dyrvo_v_kenefa: :dyrvo_v_kenefa: :dyrvo_v_kenefa:
Ех Кики, Кикиии, нали това казвам, да си пушат у тях пушачите, и на местата позволени от закона, без да мрънкат, защото никой не сере по улиците, в заведенията по масите и по дрехите им. ;-)
Важното е на свинята да му е вътре :dyrvo_v_kenefa:
Интересно ми е само твърдението че пушачите правели повече оборот, как става тоя номер като аз всеки месец съм напред с 200лв и ги давам вместо за цигари за ядене и пиене по кръчмите.
А приятелка, управителка на заведение, каза че според нея /а е пушачка/ е много по добре като не се пуши, не се занимават всяка седмица да чистат катран полепнал по всичко, не купуват постоянно пепелници, филтрите на климатиците не се цапат толкова и т.н.
И колкото и да мрънкате ефект от забраната има, сега като учениците не могат да пушат по кафета заведения и дискотеки, %-та на започналите да пушат ще е по малък.
Susscrofa
10-10-2012, 09:05
Извинявам се, но от това вулгарно сравнение по-точно няма.
Не съм се извинявал, направих констатация само.:humpx:
---------- Post added at 06:04 ---------- Previous post was at 06:03 ----------
Не е баш така, защото когато пикаеш/сереш ти го правиш в тоалетната чиния (надявам се), а не върху дрехите на хората от съседната маса, както се получава с цигарения дим в заведенията по принцип.
Хахаха, куку умното, отново грее във форума.
---------- Post added at 06:05 ---------- Previous post was at 06:04 ----------
Ех Кики, Кикиии, нали това казвам, да си пушат у тях пушачите, и на местата позволени от закона, без да мрънкат, защото никой не сере по улиците, в заведенията по масите и по дрехите им. ;-)
Имам възможност да те вкарам да прекараш час два при червенодупестия павиан в софийския зоопарк, там ще разбереш защо куку умното не те разбира.:humpx:
И тук да възстановим спорния момент, кой на кого...? ;-)
http://vbox7.com/play:20c953e432
Баси мрънкалата сте всички,пушачи и непушачи.....:spam:
Мизерниците са вече вън на чист въздух. Те така.
А реакциите на собствениците на заведения са от чиста алчност.
crazy_dude_
28-10-2012, 23:54
Мизерниците са вече вън на чист въздух. Те така.
А реакциите на собствениците на заведения са от чиста алчност.
Типично изказване на дребна душица мислеща само за себе си!
Mind_Control
30-10-2012, 15:22
Типично изказване на дребна душица мислеща само за себе си!
Човек сам ако не помисли за себе си, то кой? И мен ме е яд, че няма къде да си пуша пурата с уискито, но това е положението.
ivan dimitrov
30-10-2012, 21:13
---