Log in

View Full Version : Колата не се отваря с ключа

seepo
01-06-2012, 14:58
Начи колата е 2ка бензинка като вкарам ключа в вратата централното работи ,а като натисна копчето на ключа лампичката (блещука :) ), а и смених батерите и неще да отключи някои да е имал този гаден проблем и от какво може да е и пи кои да отида да го оправи деба :( ,че зимата иде и ако замръзне ключалката гадно нема отключване :/ Мерси на сички отзовали се колеги !

leketo84
01-06-2012, 19:59
Начи колата е 2ка бензинка като вкарам ключа в вратата централното работи ,а като натисна копчето на ключа лампичката (блещука :) ), а и смених батерите и неще да отключи някои да е имал този гаден проблем и от какво може да е и пи кои да отида да го оправи деба :( ,че зимата иде и ако замръзне ключалката гадно нема отключване :/ Мерси на сички отзовали се колеги !

Колега при мен беше така само че не знам при теб дали е същия вариант на ключа (прибиращ се с фабр. аларма) и ходих при БОБО , не знам какво е правил но го оправи !

ecotronic
01-06-2012, 20:38

Казваш, че не отклюва. Предполагам че и не заключва.
Ако е така и дистанционното изобщо не работи, пробвай да доближиш дистанционното до третия стоп. Под него е приемникът. Добре е да се провери да няма някой лош контакт по приемника. Имаш ли фабрична аларма?

seepo
02-06-2012, 00:47
да нито отключва нито заключва ,а ключа е от по старите червени дето не се прибират иначе свети ,че работи ма как така изведнъж спря нз. страно да няма некое реле може да е изгоряло незнам и др. се чуда да не са срезали некои кабел тия от газаджите ,че слагах газ ма си работеше след тях ,а за аларма има маи е фабрична ма не съм сигора

ecotronic
02-06-2012, 01:22
да нито отключва нито заключва ,а ключа е от по старите червени дето не се прибират иначе свети ,че работи ма как така изведнъж спря нз. страно да няма некое реле може да е изгоряло незнам и др. се чуда да не са срезали некои кабел тия от газаджите ,че слагах газ ма си работеше след тях ,а за аларма има маи е фабрична ма не съм сигора

Провери приемника за разкачен или лошо контактуващ конектор. Намира се под третия стоп (под кората).
Провери и конектор D25-A. Намира се вляво и под таблото с презпазителите. Ограденото с червено на скицата:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1338589298d.jpg

Иначе е много вероятно причината да е в самия излъчвател (ключа). Това, че свети не означава, че излъчва. Това няма как да го провериш с подръчни средства.

seepo
02-06-2012, 02:35
ще вид и ще пиша мерси

RASI
07-06-2012, 23:08
кво стана и аз имам същия проблем,ключовете работят,излъчват със сигорност но нищо не се случва

seepo
08-06-2012, 12:59
ми още не съм ходил имах доста работа ,но ако ти имаш по бърз успех да споделиш :)

PacheV
09-06-2012, 22:45
колеги за да не пускам нова тема искам да попитам,при мен не се отваря с копчето само с ключа,копчето за багажника бачка,задна дясна врата не се отключва явно машинката не бачка.ключа е черният които се пребира мерси предварително

ecotronic
10-06-2012, 16:17
колеги за да не пускам нова тема искам да попитам,при мен не се отваря с копчето само с ключа,копчето за багажника бачка,задна дясна врата не се отключва явно машинката не бачка.ключа е черният които се пребира мерси предварително

Свали и отвори модула за централното M80 (жълтата кутийка зад ICS - а), като за целта ползвай това ръководство (http://www.clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1008831&postcount=27). Провери за поражения от проникнал антифриз и ако има такива, почисти и възстанови прекъснали писти.

Успех!

trop4i
12-06-2012, 18:56
Виж ECOTRONIC-и при мен беше така.

RASI
12-06-2012, 20:08
ECOTRONIC -кво е тва къде седи

ecotronic
12-06-2012, 20:35

В пост № 10 по темата съм дал линк, но ще сложа снимките и тук:

http://snimki.be//store/1/cl1.jpg

http://snimki.be//store/1/cl2.jpg

http://snimki.be//store/1/cl3.jpg

http://snimki.be//store/1/cl4.jpg

Ако все още не е ясно, питай.

seepo
14-06-2012, 13:03
добре колега за мен същото ли се отнаса аз нямам копче за централното просто с ключа неиска да отключи или заключи а ключа работи и рчно като вкарам ключа работи централното (ключа е от старите червени с гумичката) Че нещо се разводни темата та да питам

ecotronic
14-06-2012, 13:44
добре колега за мен същото ли се отнаса аз нямам копче за централното просто с ключа неиска да отключи или заключи а ключа работи и рчно като вкарам ключа работи централното (ключа е от старите червени с гумичката) Че нещо се разводни темата та да питам

И при теб може да е проблема от жълтата кутийка. Този модул управлява централното като се задейства по 2 начина:
1 - От контактите на бравите (това което при теб работи)
2 - От сигнал, който идва от приемника на дистанционното.

Проблем по т. 2 също може да се дължи на проникнала в модула течност.
Така че, провери го.

seepo
14-06-2012, 15:04
ти само ли си го прави ?и ако не каде да отида ,че това сам да не стане фал :р

trop4i
15-06-2012, 20:16
Информацията в поста на колегата ECOTRONIC

iveli
15-06-2012, 20:27

Колега ключа ти има централно и то е под споменатата от теб гумичка Като гледам другите теми в които си описал наводненията ако не вземеш мерки наистина освен досега насъбралите се фалове ще имаш и други-ел. стъкла мигачи Вземи мерки да си подсушиш колата Поразгледай снимките предоставени ти ок ЕКОТРОНИК и се заеми с подсушаване и на релетата в централната конзола След това вече може да търсиш централни и коя врата се отваря коя неще и защо Незнам за кви течове по гредите споменаваш но прочети темите за радиаторчето на парното и провери дали тези наводнения не идват от там Имаш доста работа Успех

seepo
18-06-2012, 12:45
ще го видиме като вида тази платка дали е от теч или е от износване с времето и дали изобщо е от там

v1play3r
19-06-2012, 19:09

Колега от 4-5 дни и аз съм така ... Бахти масовката :-D
Нещо има бум на изгорели бушони в последно време ми се струва и то не само при мен .. :unsure:

seepo
25-07-2012, 01:04
някои останови ли от какво е това нещо

seepo
11-08-2012, 01:08
някакво развитие някои ? идва зима :(

RASI
11-08-2012, 11:55
аз проврих всичко и бушона е ок и не работи да ти еба и колите

ML 20V
11-08-2012, 12:32

уоу! Имам абсолютно същия проблем с единствената разлика, че моята задна дясна врата не се Заключва. Когато работеше дистанционното, всичко беше точно.

Ще пробвам да стига до тази жълта кутийка да видим какво ще стане.

п.с. Сега се замислям, ако проблемът е само в колата, защо червената лампичка на самия ключ не свети при натискане на копчето за отключване. И с резервния клюя същото. (при натискане на копчето за багажника си свети) ???

ML 20V
13-08-2012, 18:28
Странно, но аз такава жълта кутийка не намерих. Отворих и там имаше само една и тя нямаше общо с горепоказаната жълта кутия.

Май ще трябва да потърся някой сервиз където са запознати с подобен проблем, че ми писна да отключвам и заключвам със самия ключ като москвич.

Някой да има идеи? Според тази тема Бобо може да го оправи това.

ecotronic
13-08-2012, 20:45
Странно, но аз такава жълта кутийка не намерих. Отворих и там имаше само една и тя нямаше общо с горепоказаната жълта кутия.

Май ще трябва да потърся някой сервиз където са запознати с подобен проблем, че ми писна да отключвам и заключвам със самия ключ като москвич.

Някой да има идеи? Според тази тема Бобо може да го оправи това.

Колега, а поне двата куплунга (сивия и червения) в които на снимката е бодната жълтата кутийка има ли ги при теб на това място? Възможно ли е да е преправяно нещо по инсталацията?
Централното задейства ли се, когато се отключва с ключ? Или само вратата в чиято ключалка е пъхнат ключа.

ML 20V
13-08-2012, 23:19
Колега, а поне двата куплунга (сивия и червения) в които на снимката е бодната жълтата кутийка има ли ги при теб на това място? Възможно ли е да е преправяно нещо по инсталацията?
Централното задейства ли се, когато се отключва с ключ? Или само вратата в чиято ключалка е пъхнат ключа.

Тези куплунги не ги видях колега. Може и да греша, имаше и доста прах, но съм почти сигурен, че ги нямаше. Централното работи с ключа. Не мисля, че е пипано там, но няма как да съм 100% сигурен.

п.с. Това, което ми направи впечатление беше, че имаше едно малко кабелче с бял малък накрайник, който не беше включен никъде. Може би не обяснявам много ясно, трябваше да направя снимки..

to_lose_HEART
15-08-2012, 11:29
Колеги помагайте преди малко ми се случи следното нещо шофьорската ми врата нещо блокира ключалката и не може да се отключи, а така няма как да се разглоби кората да се види откъде е проблема и да се реши. Не иска нито с ключа нито отвътре. Проблема го усещам чисто механичен но няма как да достигна там. Някакви идеи

ecotronic
15-08-2012, 12:40
Колеги помагайте преди малко ми се случи следното нещо шофьорската ми врата нещо блокира ключалката и не може да се отключи, а така няма как да се разглоби кората да се види откъде е проблема и да се реши. Не иска нито с ключа нито отвътре. Проблема го усещам чисто механичен но няма как да достигна там. Някакви идеи

Пробвай да развиеш малко пластмасовото копче (лостчето, което излиза нагоре при отключване и слиза надолу при заключване), така че да се покаже малко и да можеш да го хванеш и да пробваш да го издърпаш нагоре за да отключиш вратата.

to_lose_HEART
15-08-2012, 22:24
Така и направих колега благодаря ти. Обаче се наложи с клещите да го дърпам чак тогава се предаде. Разглобих и сглобих бравата засега е добре, миналата година ми се случи така да ми остане само че в отключено положение след същата процедура изкара доста време но вече ще се оглеждам за друг механизъм

кучето
20-08-2012, 11:25
Колеги,ако не се справите и имате възможност-ходете при Bobo.Той е човека...!Успех!

ML 20V
20-08-2012, 16:10
Колеги,ако не се справите и имате възможност-ходете при Bobo.Той е човека...!Успех!

При първа възможност съм при него.

seepo
05-12-2012, 23:14
Аз минах през ванто там момчето е ново и неразбира ,после през ауто италия там пк са малумни и искаха да ми свалат кожата искаха си купа ключ за скромните 860лв и отидох при бобо и проблема без много болка се.отстрани :)евала на колегата

seepo
27-05-2013, 14:56
за ключ