View Full Version : Скоростна кутия
davidoff_306
02-06-2012, 23:46
Хора помагайте скоростната кутия на Алфа Ромео 155 2.0 16V T.Spark еднаква ли е с на Фиат Мареа 1.8?
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:37 ----------
И подскажете кутия 2-ра употреба от 155 2.0 16V T. Spark на какви цени вървят?
Васил Петров
03-06-2012, 12:33
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71144
Ето ти кутия. От фиат мареа незнам дали ще стане(но със сигурност ще е с различни предавателни числа.)
davidoff_306
03-06-2012, 12:53
Аз имам от Мареа но не знам дали ще пасне.
Не знам въобще камбаната дали ще влзе в блока! А колата с такава кутия ще се спъне драстично и ще стане супер мудна!
Търси като за първо четене от Алфа 146 TI / Алфа 145 QV - кутиите им са 1:1 като на 155 2.0 16v.
А какъв и е проблема на кутията ти? Ако дифа ти е здрав и проблема друга де, тогава имаш голям избор от "счупени кутии" на различни кутии от Алфа, с които да можеш да си оправиш твоята.
davidoff_306
07-06-2012, 22:06
Не сме я сваляли кутията но по звуци е строшен диференциала. Един зъб беше паднал на 5-та и след като го извадих почна да има зверско чукане, което идва от диференциала и от там ме навежда на мисълта, че парчето е от диференциала.
Правилно ли прочетох? Отворили сте кутията извадил си счупен зъб...затворили сте я ...налял си масло и газ? :BIGsmile::BIGsmile::BIGsmile:
Правилно ли прочетох? Отворили сте кутията извадил си счупен зъб...затворили сте я ...налял си масло и газ? :BIGsmile::BIGsmile::BIGsmile:
по вероятно му е паднал в лигена , като са сменяли масалото на ск. кутия.
davidoff_306
08-06-2012, 10:46
Не отворих капака където е 5-та скорост. Този капак се намира до ляво колело.
не виждам как, зъбче от Диф-а може да стигне до 5-тата запчатка?
Ето и малко личен опит от мен, миналата година, хъркаше ми яко скоростната кутия. И то на всяка скорост. Като в началото се чуваше леко похъркване, но след всеки изминати 200-300 КМ, звука ставаше все по-зверски и по да бие на метал. Но въпрек и това си пердаших със 180, а колата си набираше перфектно.
Това продължи докато дойде един момент, и нищо не се чуваше, само на моменти потропване и странно удряне :D През това време, купих си кутия от QV, и смених ск. кутия.
Като отворихме моята, оказа се, че ДИФа му няма абсолютно нищо. А проблема е бил в лагера в който ляга вторичния вал. Но за жалост, поради моето пренебрегване, не само лагера се преебал, а самата ос е станала на конус! а смятай с тази кутия съм вдигал 180 КМ/ч и хич не я жалих (ето и клипче правен с прецакана кутия: http://www.youtube.com/watch?v=e4ZLPmq3YZw :D /бях вдъхновен след Италфеста в Сливен)
Та в крайна сметка, кутията която бях ОТПИСАЛ, защото мислех, че ДИФ-а е заминал, е била напълно перфектна, само дет и било за смяна лагер, и от моето "отписване" наложи се и ОС да се търси.
За щастие, купих ОЩЕ една кутия, която не беше много много в час, мисля, че беше от 1.8 TS 16v (забравих точно), разглобихме я, взехме каквото ни трябваше, сглобихме моята оригинална кутия обратно, и зимата си я върнах в колата, като повярвай ми стана като заводска! Ест. направихме и пълно обслужване, от към лагери и семеринги, почистване, след което едно хубаво масалце Тутела и стана "Муцка" :)
Та моя съвет колега, нека отворите цялата кутия, и да видите какво е положението. Ама предварително си уговори с някой за кутия и т.н , че да не я отворите и после те първа да си търсиш кутия.
Успех! ;)
davidoff_306
10-06-2012, 18:44
До месец месец и половина ще вадя мотора и тогава ще извадя и кутията и ще видя какво става. До тогава така ще си върви.
Furious 155
10-06-2012, 22:55
До месец месец и половина ще вадя мотора и тогава ще извадя и кутията и ще видя какво става. До тогава така ще си върви.
Моторът за какво ще го вадиш? Смяна на съединител ли?
davidoff_306
10-06-2012, 23:43
Шлайф глава, маслоубира, сегменти, лагери, съединител и в най-лошия случай кутия.