Log in

View Full Version : Държавни домове за стари хора

Gligan
07-06-2012, 12:28
Колеги, търся държавни домове за стари хора и заведения за психично болни. Искам да даря дрехи и знам, че в тези заведения имат нужда. Някой да знае къде се намират?

Peter_63
07-06-2012, 13:13
Обади се на хората тук (http://www.mh-community.org/?page_id=9). Ако не им трябват дрехи, ще те насочат за някои домове

fred
07-06-2012, 20:17
Може да се обърнеш и към БЧК, както и социалното министерство.

CBET
08-06-2012, 13:11
Само да вметна, че навсякъде ще ти поискат бележка/квитанция, че дрехите са минали през химическо чистене. При липса на такава не ги вземат.

soldier
09-06-2012, 02:17
Само да вметна, че навсякъде ще ти поискат бележка/квитанция, че дрехите са минали през химическо чистене. При липса на такава не ги вземат.
Това не е вярно.

CBET
09-06-2012, 05:55
ОК. Сънувах го или си го измислих.

soldier
09-06-2012, 14:28
ОК. Сънувах го или си го измислих.

Колега не искам да се заяждам, просто искам да съм полезен.
Много ясно, че не може да им закараш парцали, но няма нужда "бележка/квитанция, че дрехите са минали през химическо чистене".

Последно приятели закараха един багажник дрехи на Отец Иван. Преди година някъде от офиса събрахме един бус с дрехи и ги дадохме на една организация, на която не мога да се сетя за името в момента. Дойдаха хората, благодариха и си взеха дрехите, без изобщо да искат каквито и да е бележки.

old alfist
09-06-2012, 16:28
Ако не ти се занимава, просто нареди чувалите до кофите за смет - ще ги глътнат веднага.
Неприятно е когато видиш например, че някое сополиво циганче носи дрехите на децата ти, но все пак е по-добре, отколкото да отидат така в небитието.

CBET
10-06-2012, 19:42
Колега не искам да се заяждам, просто искам да съм полезен.
Много ясно, че не може да им закараш парцали, но няма нужда "бележка/квитанция, че дрехите са минали през химическо чистене".

Последно приятели закараха един багажник дрехи на Отец Иван. Преди година някъде от офиса събрахме един бус с дрехи и ги дадохме на една организация, на която не мога да се сетя за името в момента. Дойдаха хората, благодариха и си взеха дрехите, без изобщо да искат каквито и да е бележки.

Колега, моля те прочети отново първият пост на Gligan (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1037) :

Колеги, търся държавни домове за стари хора и заведения за психично болни. Искам да даря дрехи и знам, че в тези заведения имат нужда. Някой да знае къде се намират?

Най-малко искам да подвеждам някого, но той е задал точен и ясен въпрос за "държавни домове за стари хора и заведения за психично болни". Към тези заведения аз бих добавил и домовете за сираци и изоставени бебета. Та всички те, приемат дарения от дрехи само ако се представи квитанция/бележка от химическо чистене, която се прикрепя към протокола за дарение, който са длъжни да изготвят (ако не изготвят такъв, шанса дрехите да "се загубят" преди крайното им предназначение е сигурен). Информацията ми е напълно достоверна понеже от две седмици се местим и жента беше нагласила една камара стари наши дрехи и дрешки от хлапето, които отдавна са му умалели (естествено всичко това си беше изпрано, изгладено и надлежно прибрано по гардеробите). Въпреки огромното желание да ги дарим на някой в нужда, уникалната глупост с квитанцията от химическо чистене (всяко от тези специализирани заведения разполага със собствени перални) ни принуди в крайна сметка да ги оставим в русенският театър (актьорите в постановките не излизат голи на сцената все пак).

Отец Иван в Нови Хан ми е доста далечко, а разни съмнителни организацийки, които събират дрехи и после зареждат магазините втора употреба с цел лична облага убиват всичко в идеята да помогнеш на някой в нужда!

А и варианта на old alfist (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=8907) винаги е възможен.

Gligan
10-06-2012, 23:22
Благодаря на всички за отделеното внимание и за отговорите. Колегата СВЕТ е прав. Естествено, че не смятам да даря парцали и мръсни дрехи, НО наистина искат бележка от химическо та даже на някои места искат в бележката да е посочен с какви препарати са обработени дрехите :screwy:

Все пак като информация за такива домове попаднах тук
http://roditeli.bg/Държавни-домове-за-стари-хора/Държавни-домове-за-стари-хора

Определено не смятам да ги оставя до кофите за циганите. Те получават достатъчно от държавата. Ще намеря начин да ги дам на нуждаещи се хора.

alex052
15-06-2012, 15:30
Ако намериш начин пиши.С благоверната отделихме няколко чувала,но категорично отказвам да се изръся за химическо.