Log in

View Full Version : В случай на ПТП с полицаи !!!!

Orm
08-06-2012, 11:27
Колеги днеска , как си карах и една патрулка ми отне предимството (не бяха в специален режим , просто демонстрираха колко са велики) и много зверски ме засече, та се замислих , ако се бях ударил в тях ... ами със сигурност те ще се окажат прави а аз ще съм с глоба нали ?!?!?! В смисъл че те обикновено са по двама а ти си сам (имам предвид че винаги са показания на двама полицаи срещу твоите) , а и никой полицай няма да пише акт на колега , а също така и не знам кой би трябвало да пише акта в този случай .....

juliano155
08-06-2012, 12:00
Това да изкараш полицаите виновни в тоя случаи си е като да пикаш срещу вятъра.

bager
08-06-2012, 12:15
Повтарям се от една друга тема, но колкото по-навреме си монтираме камери в колите, толкова по-добре.
Иначе нямаш никакъв шанс да докажеш че те са виновни.

Нещо такова. (http://shop.sbs.bg/multimedia/webcams/mt4036-u-drive-dvr-camera.html#)

Ето и клипче. (http://www.youtube.com/watch?v=bVAbld7Eo-U)

Susscrofa
08-06-2012, 14:03
Колеги днеска , как си карах и една патрулка ми отне предимството (не бяха в специален режим , просто демонстрираха колко са велики) и много зверски ме засече, та се замислих , ако се бях ударил в тях ... ами със сигурност те ще се окажат прави а аз ще съм с глоба нали ?!?!?! В смисъл че те обикновено са по двама а ти си сам (имам предвид че винаги са показания на двама полицаи срещу твоите) , а и никой полицай няма да пише акт на колега , а също така и не знам кой би трябвало да пише акта в този случай .....

Вика се друг екип да пише акта.
Кофтито е, че накрая ще излезе нещо такова: "Велосипедистка удари патрулка":toilet:

adv_petrov
08-06-2012, 21:29
Ако ПТП-то е в твоята лента и се опише в протокола, че ти си бил отзад... според така действащото законодателство не мож отърва акта - и то щото иначе те тряа да пишат къде са потрошили патрулката отзад :) Нека да не забравяме каква ни е държавата и в чия полза са създадени някои членове на ЗДвП все пак, особено тия за несъобръзена с пътните условия скорост и т.н.
Единствената превантивна мярка при така действащото гласоподаване по избори е друг път, като видиш около теб патрулка, с 1 на ум да намалиш до скорост при която можеш да реагираш адекватно тъй, че да си запазиш колата. И талона.

juliano155
09-06-2012, 11:08
Вика се друг екип да пише акта.
Кофтито е, че накрая ще излезе нещо такова: "Велосипедистка удари патрулка":toilet:
:thumbup::thumbup::thumbup:

Alexanderbb
09-06-2012, 13:09
Пак си приказвате по инерция. Ако ситуацията е недвусмислено в полза на колегата тия с патрулката ще се окажат в голямо приключение. Щото не могат просто така да послъгват дали са били с включени сирени или не например ако са изскочили от улица без предимство.

Orm
09-06-2012, 13:13
Ако ПТП-то е в твоята лента и се опише в протокола, че ти си бил отзад... според така действащото законодателство не мож отърва акта - и то щото иначе те тряа да пишат къде са потрошили патрулката отзад :) Нека да не забравяме каква ни е държавата и в чия полза са създадени някои членове на ЗДвП все пак, особено тия за несъобръзена с пътните условия скорост и т.н.
Единствената превантивна мярка при така действащото гласоподаване по избори е друг път, като видиш около теб патрулка, с 1 на ум да намалиш до скорост при която можеш да реагираш адекватно тъй, че да си запазиш колата. И талона.

Не бях отзад а идвах отсреща им отдясно а там левия завой беше с предимство (за тях десния) , а те завиваха на ляво.. С други думи трябаше аз да завия а след това те.... но в место това аз набих спирачки и наплаших малкия те завиха и след това аз..........
Баси колко сме безсилни !!!! Каквото и да стане , ако те двамата напишат че са се движели на лампи - гориш

old alfist
09-06-2012, 16:45
По принцип една патрулка без включена светлинна или звукова сигнализация си е един редови автомобил, както и водача му, подчиняващи се на всички закони в държавата и едно ПТП с такава си е както с всеки друг автомобил - ако си виновен си поемаш вината, но за съжаление на практика не е така и се задейства някаква криворазбрана солидарност.
Единственият начин да докажеш правотата си е да попаднеш на добросъвестен адвокат.

митака-пловдив
09-06-2012, 16:58
Баси колко сме безсилни !!!!

Макар че не е по темата,искам да бъда сапричастен в общото безсилие.

2007 година имам акт от ДАИ(бивши) или АИ.
Глобата е в размер на 700 лева,заради административно нарушение,не съм писал товарителница и нечетлив!!!!!! (пиша с краката верно) пътен лист.Както и да е,глобата беше платена.

По някаква случайност,в същия ден вадих и удостоверение за Д+Е категория,освен акта платих и таксата за удостоверението.Същите ми баха дадени в джоб папка и в бързането всичко беше прибрано в нея.

Миналата година съвсем случайно ми потрябва въпросното удостоверение и вътре намерих и бележката от платения акт.

Вчера,жаната получава писмо от НАП,за мен.В което писмо,пише горе-долу нещо такова.

Поради това че не сте заплатили глобата от 2007 година на стойност 700 лева.(!!!!!!!!)
Държавата завежда дело в което ви осъжда!!И вие сте признат за виновен!!!Трябва да заплатите сумата от 930 лева 700 АИ / 120 лихви / 110 разноски по делото.
В случай че не заплатите доброволно в 7 дневен срок (от къде в днешно време някой разполага със свободни 1000 лева за глоби??!?!?!?!!? и то за 7 дни?)
Ви е назначен съдия изпълнител,който ще опише вашите движими и недвижими имущества с цел събирането на тези пари.
Или ще ги вземе от вашите спестявания (нещо от сорта)

...Ахнах!

И ако не пазих по някаква случайност тази бележка,какво щеше да се случи?В банката разполагам с доста средства и държавата просто щеше да си ги вземе.Или щеше да цъфне някой слънчев ден съдия изпълнител пред вратата?

Нямам думи.В понеделник ще има бесни разправий в НАП,поради какви причини се сещат за мен след 4 години и къде аджеба са потънали моите пари,след като служителката на гишето,взе единия екземпляр от вносната бележка и срещу нея ми върна контролния талон?Направо съм втрещен!

ФЕРАРИСТ
09-06-2012, 21:15
Единственото което може да спаси колегата е да има камера в колата, която недвусмислено да заснеме кочината......иначе всичко друго е бошлаф, тия могат да кажат квото си искат......

Drag0
10-06-2012, 12:50
Единственото което може да спаси колегата е да има камера в колата, която недвусмислено да заснеме кочината......иначе всичко друго е бошлаф, тия могат да кажат квото си искат......

Камерите не са доказателство, но журналистите биха се зарадвали на такъв запис. Продават се устройства тип black-box : 2 широкоъгълни камери + gps + датчик за движение или звук. Записва едновременно от 2те камери, точното време, скорост, и показва маршрута с помощта на google maps.
Цена 250-300лв
Или софтуер за мобилен телефон с близка до тази функционалност за 0-10лв... и специална стойка за телефона трябва - не от най-евтините.

ФЕРАРИСТ
10-06-2012, 14:48
Тук не става дума за специални разузнавателни средства, нито за разследване на престъпление, нито за нужно разрешение от прокурор - моята камера не се различава с нищо от тия дето засичат скорост освен че не може да засича скорост.......камерата за скорост не е СРС, но възоснова на нейните снимки и отчитания се налагат наказания и глоби......направен и е контрол в лаборатория, голямо важно.....ако само ще снима няма да и се прави.......а и в закона за СРС е описано кое и как.......

ivo_io
10-06-2012, 18:10
Колеги само да споделя,преди 5-6 год.карах ауди А6 и имах леки неприятности с една патрулка на излизане от паркинга на районното ме удариха от дясно в двете врати аз бях на главен път първо се опитаха да ме изкарат мен виновен тъй като нямало стоп при тях и те били дясностоящи ама след малко викове излезе и началника им и тогава нещата потръгнаха,та тогава всичко май се покри в смисъл че ми поправиха за една седмица колата в някакъв техен сервиз,но не писахме нищо,но пак казвам благодарение на шефа им иначе ония л.....та се опитаха да ме изкарат виновен.Та не знам ако беше друга ситуацията.
Поздрави

alex052
10-06-2012, 19:52
Макар че не е по темата,искам да бъда сапричастен в общото безсилие.

2007 година имам акт от ДАИ(бивши) или АИ.
Глобата е в размер на 700 лева,заради административно нарушение,не съм писал товарителница и нечетлив!!!!!! (пиша с краката верно) пътен лист.Както и да е,глобата беше платена.

По някаква случайност,в същия ден вадих и удостоверение за Д+Е категория,освен акта платих и таксата за удостоверението.Същите ми баха дадени в джоб папка и в бързането всичко беше прибрано в нея.

Миналата година съвсем случайно ми потрябва въпросното удостоверение и вътре намерих и бележката от платения акт.

Вчера,жаната получава писмо от НАП,за мен.В което писмо,пише горе-долу нещо такова.

Поради това че не сте заплатили глобата от 2007 година на стойност 700 лева.(!!!!!!!!)
Държавата завежда дело в което ви осъжда!!И вие сте признат за виновен!!!Трябва да заплатите сумата от 930 лева 700 АИ / 120 лихви / 110 разноски по делото.
В случай че не заплатите доброволно в 7 дневен срок (от къде в днешно време някой разполага със свободни 1000 лева за глоби??!?!?!?!!? и то за 7 дни?)
Ви е назначен съдия изпълнител,който ще опише вашите движими и недвижими имущества с цел събирането на тези пари.
Или ще ги вземе от вашите спестявания (нещо от сорта)

...Ахнах!

И ако не пазих по някаква случайност тази бележка,какво щеше да се случи?В банката разполагам с доста средства и държавата просто щеше да си ги вземе.Или щеше да цъфне някой слънчев ден съдия изпълнител пред вратата?

Нямам думи.В понеделник ще има бесни разправий в НАП,поради какви причини се сещат за мен след 4 години и къде аджеба са потънали моите пари,след като служителката на гишето,взе единия екземпляр от вносната бележка и срещу нея ми върна контролния талон?Направо съм втрещен!

А защо не заведеш дело срещу държавата?И да търсиш компенсация?

митака-пловдив
10-06-2012, 19:57
А защо не заведеш дело срещу държавата?И да търсиш компенсация?

Попитах адвокат още вечерта.
Безнадежно е :shocking:

Stefan Caromov
30-06-2012, 16:54
Попитах адвокат още вечерта.
Безнадежно е :shocking:

Не ти трябва адвокат .. Заведи си Исковата молба сам, плати си таксата ,искай милиони левове неимуществени вреди, изчакай трите отказа - от градски, апелативен и върховен, и след това ,отиваш при Ина Лулчева и завеждаш дело в Страсбург ,а там вече няма не може ...

Mind_Control
30-06-2012, 17:48
Не ти трябва адвокат .. Заведи си Исковата молба сам, плати си таксата ,искай милиони левове неимуществени вреди, изчакай трите отказа - от градски, апелативен и върховен, и след това ,отиваш при Ина Лулчева и завеждаш дело в Страсбург ,а там вече няма не може ...

Не може да искаш милиони левове, щото таксата дето я плащаш е % от тия милиони левове, дето няма да ги получиш.

Stefan Caromov
30-06-2012, 18:22
Не може да искаш милиони левове, щото таксата дето я плащаш е % от тия милиони левове, дето няма да ги получиш.
Такса има ,когато декларираш имуществени вреди. За неимуществени, няма такса.
Знам, защото съдя РБ в момента по 4 различни искови молби ,заведени за незаконно задържане .Общата сума на иска ми е 450 000 евро неимуществени вреди - таксата за всяка искова молба е 32 лева (ако не ме лъже паметта)

RUNNING WILD
07-07-2012, 03:24
на тебе акта щи е 50 лева и 1 месец без талон ама на тях доста по зле и невинни да са,ще им спрат разходките с кола до баничките,много е тегаво да удариш служебна кола в МВР дори и невинен,абе и при нас имаше един оперативен преди много години дето ме прибираше с една бяла лада едно време от нас,ама накрая от много клетви се натресе в рейс 280 с нея у Студенски,иначе Цветанката е безкомпромисен към такива изцепки само чака рапорта и го разписва та е вероятно при такава ситуация да те помолят д акажеш че са "гонили" някой и така е станало ни по тяхна ни по твоя вина вервай ми.

Liminat
07-07-2012, 10:54
Пак си приказвате по инерция. Ако ситуацията е недвусмислено в полза на колегата тия с патрулката ще се окажат в голямо приключение. Щото не могат просто така да послъгват дали са били с включени сирени или не например ако са изскочили от улица без предимство.
Абсолютно. МОмци, идея си нямате колко тежат в съда показнията на свидетели, които примерно са видели ситуацията и свидетелстват, че не е имало специални сигнали от колата на полицията.
После съдията изисква и полицаите да покажат и с доказателства поради каква причина са били със пуснати специални сигнали.