Log in

View Full Version : Бушона за чистачките на 146 TS

umax
03-12-2006, 23:02
Като взех колата бушона беше изгорял по книжка го дават 20А,
смених го имаше резервни изкара и няма и 2 часа и изгоря.
Сложих пак 20 А пак изгоря :-( сложих 30 А изкара 2 седмици и пак изгоря. Купих бушони 30 А
хубави една шепа викам ше я караме така, да ама не като се включиха тез чистачки та няма спиране
без значение на контакт ли е не е ли, постояно зацепени. Спирането ставаше с махане на бушона,
обаче същата вечер и клаксона се пусна сам без причина та и на него махнах бушона ;-).
Закарах я на майстор човека каква 75-ца гласи :twisted: , ама това друга тема. Та гледа я човека каза
било е намокрено бушонното табло от там е проблема търси той ново 2-ра ръка табло ама не намери,
уж исуши старото табло монтира го и една седмица нямаше ядове до днес :-( Историята е същата,
само как сложа бушона и той изгаря.
Някакви идей?

П.П.
Гледах я миналата неделя от къде може да се мокри евентуално таблото и единственно ми дойде на акъла
да е от маркуча който отива към задната чистачка той минава точно над бушонното табло :shock: .
Затова спрях водата към задната чистачка ;-)

pr_00f
04-12-2006, 09:48
Колега, и при мен беше същото.
Венци като ми ремонтира радиатора на парното, итърва малко антифриз в бушониерата . И чистачките си живееха собствен живот. Обаче в един момент махам бушона им , почва клаксона да свири, махам и бушона на клаксона всички светлини в колата почват да мигат като авариики. Абе пълен купон. Добре че Еньо имаше една бушониера, та я сменяхме в 22ч. по тъмното с Венци :big_bow_down: и сега в ОК. Отворихме старта бушониера- вътре има пластмасови листи с нанесени по тях писти, и тези листи - поне 7-8 са хваната един за друг, т.е. намокрят ли се много бавно ще изсъхне.

umax
09-12-2006, 16:15
такаааа днес смених бушонното табло обаче бушона на чистачките пак гори :brickwall: Правих експеримент след това, извадих кабела от задното моторче за чистачката пак гори бушона махнах кабела от моторчето на предните чистачки пак гори бушона
ПОМОЩ, някой няма ли идея къде да търся проблема?

Милен
09-12-2006, 17:18
Лошо, огледай инсталацията да не ти направи по-голям проблем.

Bobo
09-12-2006, 23:12
Ами според мен проблема ти е в релето на чистачките от което идват всички ядове свързани с чистачките :wink:

umax
10-12-2006, 00:10
Ами според мен проблема ти е в релето на чистачките от което идват всички ядове свързани с чистачките :wink:

Ми ще взема утре да пробвам да сложа релето от на брат ми 145-цата да пробвам ;)

Аз иначе преди го свалях, и го отворих ама то в него нищо нередно не се вижда, ето и снимка:

Bobo
10-12-2006, 00:49

Ми ще взема утре да пробвам да сложа релето от на брат ми 145-цата да пробвам ;)

Аз иначе преди го свалях, и го отворих ама то в него нищо нередно не се вижда, ето и снимка:

Така така с проба става :wink: Иначе в тва реле няма кво да гледаш по-добре е да мериш :lol:

Alfamaniak
10-12-2006, 01:01
Ако в това реле е късото и е изгоряло 30А бушон ще му личи от 1км продължавай да ровиш :lol:

umax
10-12-2006, 20:59
Така днес продължих да се боря с чистачките ама няма резултат сменях релета проследявах жици нищо :frown:

Утре я карам на жичкаджия, да попитам някой да знае такъв добър?

SFINKS
11-12-2006, 13:14
Виж да не тече от уплътненията на предното стъкло . Според специалистите от Вантотрейд много 145/146 им протича от там и мокри бушонното табло

umax
11-12-2006, 15:05
Виж да не тече от уплътненията на предното стъкло . Според специалистите от Вантотрейд много 145/146 им протича от там и мокри бушонното табло

Гледах и там ни нищо не открих :-(
Обаче днес минах през клубния сервиз и там ми решиха проблема за 5 минути :D :D :D Оказа се протъркан кабел на задната врата. Абе просто нямаше кой да се сети, да се погледне точно там където кабелите минават от купето във вратата в гумения маншон ;-)