View Full Version : Сериозен теч на Антифриз!!!!!!!!!!!!
Алфа Ромео 155 1.8ТС 95г.
Първо да кажа много съм бос по отношение на колите като цяло!
Това, което направих е, че локализирах теча. Тече доста немога да го определя съвсем точно но е м/у края на решетката и десния фар!
Моля помогнете радиатора ли отишъл или......? За седмица замина почти 1л. антифриз
да не те плаша ама може и радиатора да е
но трябва да се види от къде точно тече щото така говорим на изуст - може и то маркуч/датчик да е и т.н.
Благодая ти за информацията!
Записах си час преди малко в Итал Сервиз там добър вариант ли е да ми прегледат колата? Кажи някаква цена за нов и втора ръка радиатор? Да говорим за най-тежкия вариант
втора ръка е голям риск
нови не помня
обади се на тин те ще ти кажат цена
има ги в адреси
Ок това ще направя поне да съм наясно какво може да предстои!
А варианта лепене на радиатор или и той не е качествена опция?
радиатора в евро 07 е 190 лева ако ползваш остъпка става160лв този радиатор по принцип е от темпра но разликата му е само че трябва да запушиш една тръбичка за преливно казанче аз така направих :lol: и си шест айде успех :lol:
Благодаря за инфото Коко! И цената не е лоша :D
радиатора в евро 07 е 190 лева ако ползваш остъпка става160лв този радиатор по принцип е от темпра но разликата му е само че трябва да запушиш една тръбичка за преливно казанче аз така направих :lol: и си шест айде успех :lol:
"ЕВРО 07".... не ти го препоръчвам!!!
Дай някакав друг вариант? Готов съм да чуя мнения и съвети!
иди да ти видят какво е първо пък после ще го мислиш:)
Утре ще пиша какво е положението! :frown:
Утре ще пиша какво е положението! :frown:
споко:)
радиатор ако не намериш става от 110-ка
Прочетох във форума за тази опция!
Ще се обръщам към тебе за инфо ако има нужда пазбрах, че си наясно
Чуй първо каква е причината, просто "ЕВРО 07" не се хвалят с "качествени" части, леко казано всичко е менте с 300% надценка...
Най-вероятно ти тече от пластмасовото казанче на самия радиатор. Миналата зима се разтече и моя, само че откъм акумулатора. Занесох го на радиаторджия - пристегна само металните пластини, които затискат казанчето и играят ролята на щипки - 5 лв. Изкара 3 месеца и се разтече , `ма яко. Опитах се да си го оправя (със силикон м/у пластмасата и металната част на радиатора вместо изпокъсаните стари гарнитури), но без успех. Съответно си взех друг (втора употреба) от Италянеца - 70 лв, ако се разчатиш с циганетата го зимаш на 50. Перфектен беше, ама до тая зима. Пак текна тъпото пластмасово казанче, и пак откъм акумулатора. Сипвах от течните запушалки за радиатор - няма ефект. Намерих си радиатор Бер за 195 лв, обаче докато намеря свободен ден да ида и заминал. За 160 лв италянски някакъв ми предлагаха, но отказах. Този път ще си взема нов само малко сила да събера, че съм минал нещо на икономичен режим напоследък. А според мен до итал или някакъв друг реномиран сервиз няма смисъл да ходиш. Ако ти тече от маркуч си го смени сам. Ако е от радиатора - такава диагностика (да ти открият, че ти тече радиатора) ще ти направят във всеки гаражен сервиз за 5 лв.
Това е от мен.
Много благодая за изчерпателния отговор!
Дано проблема да е там където казваш! :D
неискъм никой да убеждавам да си купува нещо от евро 07,просто казвам че това което съм взел оттам си работи без грешка :idea: всеки има право на избор :idea: :?: :evil:
ако радиатора, който ти продават евро07 е Валео, и цената ти се види приемлива, то какъв е проблема ?
марката е важна, не толкова вносителя...
освен това за радиатори, защо не пробваш в Нисенс България? качеството (според доста хора) е много добро, имат адекватен склад... и цените не са от най високите
Чуй първо каква е причината, просто "ЕВРО 07" не се хвалят с "качествени" части, леко казано всичко е менте с 300% надценка...
И как го реши тва :?: :idea: частите навсякъде са едни и същи :idea: :wink:а тва за надценката което каза е адска простотия за мен :evil: :wink:
ако радиатора, който ти продават евро07 е Валео, и цената ти се види приемлива, то какъв е проблема ?
освен това за радиатори, защо не пробваш в Нисенс България? качеството (според доста хора) е много добро, имат адекватен склад... и цените не са от най високите
Не мисля че за тази цена ще е Валео защото моя го взех за 370 лв. пак от там Валео :wink: :wink: :wink:
Не мисля че за тази цена ще е Валео защото моя го взех за 370 лв. пак от там Валео :wink: :wink: :wink:
еми начи Нисенс, 320лв беше за 156ца след 2001ва....
без отстъпки, без разправии, от склад, културна работа
Спукан радиоатор тече доста! Казаха ми нещо от сорта,че било от капсоловките на казанчето!
Кажете какво да правя????? И да попитам каъде се намира Нисенс България?
http://www.avtoradiatori-nissens-bg.com/arela/head.htm
е тука има и телефони , и контакти и сякъв кеф :)
кажи после кво е станало
Благодаря ти сега ще звънна да питам ще пиша как се развиват нещата! :)
еми начи Нисенс, 320лв беше за 156ца след 2001ва....
без отстъпки, без разправии, от склад, културна работа
Вале моя радиатор излезна по каталога на Валео като за твойта кола :idea: :idea: и естествено аз не го взех на тази цена а с отстъпка бая надолу :idea: :wink:
Спукан радиоатор тече доста! Казаха ми нещо от сорта,че било от капсоловките на казанчето!
Кажете какво да правя????? И да попитам каъде се намира Нисенс България?
Значи точно, както ти написах. И капсуловки е силно казано. Радиаторджиите звимат м/у 20 и 30 лв, за смяна на гарнитурите и презащипване на въпросните скапани казанчета. Там е работата, че това още не съм го пробвал и немога да ти напиша колко изкарва такъв ремонт.
Бладоря ти отново! Днес обаче един ми обади 40-50 лв. за демонтаж и монтаж на радиатора!!! Не е ли много :shock:
И как го реши тва :?: :idea: частите навсякъде са едни и същи :idea: :wink:а тва за надценката което каза е адска простотия за мен :evil: :wink:
Не искам да убеждавам никого във нищо!!! Просто предупреждавам колегата! А който иска да си разваля колата като слага части от "ЕВРО 07" си е негово желание... Те внасят много "оригинални" части за Алфа Ромео, имал сам много общо с тях и затова Ви споделям пък който иска да приема съвета ми
Колега най-вероятно ще го взема от ТиН един прятел има отстпки там или направо както ми каза Вальо от Нисенс! Тези варианти май са по-добри?
Според мен - със сигурност
като стана спор,дали в евро07 всечко е менте,в което и аз съм напълно убеден :evil: :twisted: да споделя че когато си купувах маншон за каре, в диникспрес ми дадоха такъв за 6 лв :evil: :?: е ако някой ми каже че е оригинал,го черпя на момента,мисълта ми е,4е не е важно откаде купуваш а какво получаваш :shock: а и все пак,винаги важи максимата-за толкова пари,това получаваш :twisted:
Колега най-вероятно ще го взема от ТиН един прятел има отстпки там или направо както ми каза Вальо от Нисенс! Тези варианти май са по-добри?
Аз пък си мисля че радиаторите Валео са доста по-добри от тези дето ги продават в ТиН или Нисенс :idea: :idea: :idea: нема значение че е от Евро 07 :idea: :idea: :wink:
Успех
Не искам да убеждавам никого във нищо!!! Просто предупреждавам колегата! А който иска да си разваля колата като слага части от "ЕВРО 07" си е негово желание... Те внасят много "оригинални" части за Алфа Ромео, имал сам много общо с тях и затова Ви споделям пък който иска да приема съвета ми
Бате и аз имам отдавна взема даване с тях и мога да ти кажа че някои части са им много по-добри и на по-добри цени от тези в ТиН и Александър :idea: :idea: :idea:
Бате и аз имам отдавна взема даване с тях и мога да ти кажа че някои части са им много по-добри и на по-добри цени от тези в ТиН и Александър :idea: :idea: :idea:
Всичко си има обяснение...
Аз пък си мисля че радиаторите Валео са доста по-добри от тези дето ги продават в ТиН или Нисенс :idea: :idea: :idea: нема значение че е от Евро 07 :idea: :idea: :wink:
Успех
и как така реши че Нисенс е по зле от Валео?
има повече С-та или как го измисли по точно???
аре да не говорим наизуст а?
тези някой тествал ли ги е?
http://www.avtoradiatori.hit.bg/
щото уж ги правят от мед - което значи че са вечни:)
тези някой тествал ли ги е?
http://www.avtoradiatori.hit.bg/
щото уж ги правят от мед - което значи че са вечни:)
Да виждал съм техни работи и не ме кефят :wink:
Успех
Щото съм слагал и от двата нови и имам наблюдение :idea: :idea: :idea: само не ми се карай :idea: :idea: и имам познати които работят във фирмата вносител-Арела сървисис и знам и тяхното мнение-плюс това те внасят и китайски радиатори пакетаж на Нисенс :idea: :idea: :idea: така че май ти говориш наизуст а и самия факт че доста автомобилни марки използват марката Валео за първоначално вграждане говори сам по себе си :idea:
П.С.пиййсс бабе пийййс :whip: :cheers:
Успех
Щото съм слагал и от двата нови и имам наблюдение :idea: :idea: :idea: само не ми се карай :idea: :idea: и имам познати които работят във фирмата вносител-Арела сървисис и знам и тяхното мнение-плюс това те внасят и китайски радиатори пакетаж на Нисенс :idea: :idea: :idea: така че май ти говориш наизуст а и самия факт че доста автомобилни марки използват марката Валео за първоначално вграждане говори сам по себе си :idea:
П.С.пиййсс бабе пийййс :whip: :cheers:
Нема се плашиш че му туриме на Вальо Нисссссенс съединител другия път :lol: :lol: :lol:
тва па отде го изкопахте;) бех го забравил;)
е ако некой праи съединители неначи че прави и фарове например - справка Валео; )))
:P
а турете си съединител Хела тогаЗ;)
е ако некой праи съединители неначи че прави и фарове например - справка Валео; )))
Тарикат се праиш ма ако хела напраат съединител определено ше си го турим без угризения :wink: Там е разликата разбииш :lol:
Днес купих радиатора от ТиН!
Искам да попитам къде мога да отида да ми го сменят?
В смисъл някаде където си разбират от работата?
Благодаря предварително
155TS2.0
14-12-2006, 19:47
ами за тази смиана не се изисква кои знае каква техни4еска грамотност така 4е в които и сервиз да иа направиат ниама проблем! гледаи само да е по танко! аз моиа си гоо смених сам за около 30мин!
Днес купих радиатора от ТиН!
Искам да попитам къде мога да отида да ми го сменят?
В смисъл някаде където си разбират от работата?
Благодаря предварително
А ти кога ше си напишеш В ПОДПИСА каква ти е колата ако е кола може и самолетен радиатор да искаш да се сложи :roll:
Иначе клубния сервиз могат да ти сменят радиатора :wink:
Алфа 155 1.8 ТС 95г. с климатроник!
с предварително записване ли става или ?
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632
Има информация тук, търси клубния сервиз :wink:
Ако нещо не ти е ясно звънкаш на Румен и питаш как става :lol:
Благодаря ти за инфото! :lol:
искъм да попитам колегата дето еэсменил радиатор за половин час на алфа :?: :?: :?: :P абе как го направи това чудо :?: :lol: за половин час неможеж да махнеш решетката и перката с дифузьора :idea: :?: :wink: на мен ми трябваше доста повече време хахаха да не говорим пак да отвиеш болтовете между двата радиатора :idea: :?: :!: :wink: нямам против да е така,ама май не става за половин час :twisted: :evil: :wink: :idea:
искъм да попитам колегата дето еэсменил радиатор за половин час на алфа :?: :?: :?: :P абе как го направи това чудо :?: :lol: за половин час неможеж да махнеш решетката и перката с дифузьора :idea: :?: :wink: на мен ми трябваше доста повече време хахаха да не говорим пак да отвиеш болтовете между двата радиатора :idea: :?: :!: :wink: нямам против да е така,ама май не става за половин час :twisted: :evil: :wink: :idea:
Колега фани и ти напиши ква кола караш у подписа че сега си мисла че си сменял радиатор на МБ 64-ти набор :roll:
155TS2.0
15-12-2006, 12:19
искъм да попитам колегата дето еэсменил радиатор за половин час на алфа :?: :?: :?: :P абе как го направи това чудо :?: :lol: за половин час неможеж да махнеш решетката и перката с дифузьора :idea: :?: :wink: на мен ми трябваше доста повече време хахаха да не говорим пак да отвиеш болтовете между двата радиатора :idea: :?: :!: :wink: нямам против да е така,ама май не става за половин час :twisted: :evil: :wink: :idea: карам 155тс2.0 без клима! следователно радиатора е един! дигам колата на крик,свалиам мига4и,декор.ре6етка,лаисни4ките и брониата!отка4ането и зака4ането на радиатора стажа изклу4ително барзо! пални6 системата с те4ност ка4ва6 вси4ко свалено(описано е по горе) и кара6!!! а за 30мин. е леко образно казано. наистина става доста барзо.(ако сам пропуснал ниакоиа процедура се извиниавам смениах го преди година и тва ми е по спомен!!)!
:twisted: мерси за бързия и изчерпателен отгов :wink: :wink: аз също сам си го смених,но имам и климатик и се озорих абе да вървят алфичките без много ремонти това се иска :?: :evil: :!:
За първи път като го свалях си играх 1/2 ден. Сега обаче свалям и качвам за 15-ина минути. И аз съм без клима.
Всичко е ок Румен го смени за 2 часа!
И всичко е ок! Благодаря на Бобо за бързия отговор и качественото място, където ме прати за тази манипулация! :)
Ми Валео прави фарове бе баце :wink: