PDA

View Full Version : Тойота Авенсис vs Хонда Акорд vs Мазда 6?

BLUE1
29-06-2012, 23:27
Колеги, бих желал да получа мнения от хора ползващи гореспоменатите автомобили. Бензин или дизел няма значение, става въпрос за моделите след 2002 година. Четох много в съответните форуми и там всички са твърде пристрастни. Надявам се на безпристрастни мнения от нашият си форум, иначе за Алфа 159 съм на ясно.

Бобби
29-06-2012, 23:31
Аз ги подреждам така:
1. Мазда
2. Хонда
3. Тоьота...тя не може да бега:))...специално Авенсиса:spell:

BLUE1
29-06-2012, 23:35
Бегането не ме интересува, по-скоро за мен е важна надеждността. Маздата не е ли твърде много Форд?

abart_
30-06-2012, 00:04
Аз ги подреждам така:
1. Мазда
2. Хонда
3. Тоьота...тя не може да бега:))...специално Авенсиса:spell:

И аз бих ги наредил така ;)

Незнам колко е "форд" и какво искаш да кажеш с това,но имаме Мазда 6 в семейството, 2007 г 2.0 дизел,много приятна за каране кола с добър разход и возия

За малко повече от година от както е при нас,е сменяно само масло

Хммм......верно само масло :gruebel:

koolio
30-06-2012, 01:53
Мазда 6 е красива отвън, но отвътре е като Логан. А поддръжката е мамма миа. Щях да купувам такава преди време, като проучих нещата се отказах.
Авенсис - толкова грозно и безлично нещо ...
Акорда май най-става.

dilian alfa gtv
30-06-2012, 08:40
Мазда 6 фейса,след 2008г,притежаваме мазда 5 и мога да кажа че е страшно добър автомобил от където и да погледнеш,така че аз съм за Маздата но пак казвам фейса.

koolio
30-06-2012, 09:43
Мазда 6 фейса,след 2008г,притежаваме мазда 5 и мога да кажа че е страшно добър автомобил от където и да погледнеш,така че аз съм за Маздата но пак казвам фейса.

И да е със спортния салон, че иначе с късите седалки е като жигула.

Mury
30-06-2012, 12:40
Хондата е най-истинския автомобил..............:punk::punk::punk:

Доко
30-06-2012, 13:09
Хондата е най-истинския автомобил..............:punk::punk::punk:

Мда... :yes::super:

BLUE1
30-06-2012, 17:44
Определено се насочвам към хонда и то бензин с двулитровият мотор, но тези които ми харесват ми надхвърлят бюджета. Май още ще трябва да поработя.

Mind_Control
30-06-2012, 17:50
Хондата е най красива и от вън и от вътре.

Та от тая гледна точка аз гласувам за нея, защото, колкото и да е надеждна една кола, като не ме изпълва вътрешно, то не я карам с кеф.

Susscrofa
30-06-2012, 23:11
Тя хондата е отвсякъде над другите два автомАбила.:on_da_beach:

Gelew
01-07-2012, 00:12
хондата е в пъти по добра.

gigi
01-07-2012, 02:09
А някои карал ли е тази Хонда???

abart_
01-07-2012, 03:02

Всъщност от трите,само хондата не съм карал за съжаление.....

Маздата след фейса никак не е лоша вътре,верно седалките не изглеждат добре на вид,но пък са удобни-една от малкото коли при които на макс опъната седалка назад немога да ритна съединитела до доло, а съм 194 см

Инъче от към разход на гориво,според мен авензиса е най-икономичен..... за дизели де, и D4D конкретно

Susscrofa
01-07-2012, 09:03

Аз:)
Но за малко и само извънградско.:tequilla:

Хайде кажи какво мислиш за нея, защо е нужно това закачливо и леко надменно подхвърляне на въпросче?:)
Усещам, че знаеш нещо.

Gelew
01-07-2012, 11:04
и аз съм я карал беше Type-R

koolio
01-07-2012, 11:36
Всъщност от трите,само хондата не съм карал за съжаление.....

Маздата след фейса никак не е лоша вътре,верно седалките не изглеждат добре на вид,но пък са удобни-една от малкото коли при които на макс опъната седалка назад немога да ритна съединитела до доло, а съм 194 см

Инъче от към разход на гориво,според мен авензиса е най-икономичен..... за дизели де, и D4D конкретно

Пинко беше правил тестове на хондата и мнението му беше крайно негативно. Най-добре той лично да се включи и да каже.

---------- Post added at 08:36 ---------- Previous post was at 08:34 ----------

Ето, намерих го!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=382625&highlight=%E0%EA%EE%F0%E4#post382625

RPWWD
01-07-2012, 18:11
От тези трите - Тойотата. Маздата, особено дизеловата, е много проблемна и прекалено скъпа за поддръжка спрямо това което предлага като автомобил. За Акорда и аз съм чувал за проблемите в пътното им поведение.

koolio
01-07-2012, 18:48
А Тойотата е безумно скучна и грозна.
Мазда 6 на фасон го докарва, по-новия дизел не е лош, обаче аз бих я взел само ако ми я подарят. Не бих дал една шапка пари за нещо, което е със седалки на Жигула, табло на Логан фейслифт и поддръжка на БМВ 7. Да си ги карат "разумните" хора, едно Волво S60 е много по-добър избор.

abart_
01-07-2012, 19:03
:bouncing_smiley:

само философи тука,брадче........

VFTI
01-07-2012, 19:18
Алфа 159....уупс грешка :drool::drool:

Мазда 6
Авенсис
Хонда

koolio
01-07-2012, 20:38
:bouncing_smiley:

само философи тука,брадче........

Че кво лошо виждаш във философската наука, браДче?

abart_
01-07-2012, 20:59
Че кво лошо виждаш във философската наука, браДче?

Попринцип нищо,ама не съм фен :) Неможе ли ?

Ще ти кажа и защо: ти си стигнал до философското заключение, че дадена кола не струва и то от форумни проучвания,разпитвания от брата на сестрата на мъжа ,на стринка и т.н ,докато моето мнение е от реален "допир" с колата. Случайно и знам историята, серв. книжка от както е излязла от магазина до сега,и то при положение че се кара и продължава да се кара почти всеки ден .

Това е разликата м-у философията и реалността, и затова не съм фен ;)

gigi
01-07-2012, 21:40
Ами за мен хондата има доста лошо пътно поведение.

BLUE1
01-07-2012, 22:38
Добре де, четох няколко ревюта, в ютюб също има клипове с ревюта на хондата, но никъде не видях или прочетох за лошо пътно поведение. Даже напротив. Ако е възможно тези които твърдят, че колата е нестабилна на пътя да дадат линкове към информацията, аз все още се колебая дали да хвърля едни 16~17 К за кола.

koolio
02-07-2012, 01:24
Защо си решил да ги хвърлиш непременно за джапанка?

Mury
02-07-2012, 07:38

Което е интересно,защото именно Акорда е една от първите коли с този тип окачване,с горен носач и вилица :punk::punk::punk:

Mind_Control
02-07-2012, 10:47
Добре де, четох няколко ревюта, в ютюб също има клипове с ревюта на хондата, но никъде не видях или прочетох за лошо пътно поведение. Даже напротив. Ако е възможно тези които твърдят, че колата е нестабилна на пътя да дадат линкове към информацията, аз все още се колебая дали да хвърля едни 16~17 К за кола.

Ако се колебаеш, по добре дай 10000 за един читав джип.

Mury
02-07-2012, 11:05

Ето http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek не че нещо ..............виж все пак кой е на последно място и кой е на първо :humpx::humpx::humpx::humpx:

koolio
02-07-2012, 12:14
Т.е. вземай една 159-ка и не се занимавай с глупости.

Ladjov
02-07-2012, 22:48
Гледам че само японки гледаш защо игнорираш субару аутбек / легаси 3 които са с приличен разход за бензин 4х4 , хубав вътрешен и външен дизайн , здравина няма смисъл да говорим . Пък и е 4х4 което за зима като последната си е сериозен плюс.
За тия пари има няколко обяви за двулитров мотор ако търсиш нещо с не голям двигател .

BLUE1
03-07-2012, 18:54
Колега, субарото също ми беше на сърце, но като разпитах за ремонтите и поддръжката сърцето ме заболя. Вярно много здрав и читав автомобил,но все пак...Всъщност аз се отказах да загробвам пари в нова (стара) кола. Тъй, че темата може да се заключи.

stu
05-07-2012, 20:48
Карал съм 3-4 пъти и съм се возил много пъти в Дизеловият Авенсис-150коня и изобщо не съм очарован, тъй като Алфата ми върви повече, спира по добре и дава същият разход.Единствено ми се стори по безшумна при висока скорост.С две думи не бих си сменил Алфата за Авенсиса независимо , че е 4-5 пъти по евтина.

Mind_Control
06-07-2012, 09:47
Колега, субарото също ми беше на сърце, но като разпитах за ремонтите и поддръжката сърцето ме заболя. Вярно много здрав и читав автомобил,но все пак...Всъщност аз се отказах да загробвам пари в нова (стара) кола. Тъй, че темата може да се заключи.

Правилно си направил...

Susscrofa
06-07-2012, 11:04

Това означава ли, че си решил да направиш по-голямата глупост, а именно да погребеш пари в нова "нова" кола?

Бобби
07-07-2012, 18:06
Гледайте в скоро време мазда и алфа какво ще сътворят...и си говорете каквото щете...:))
Маздата в тоя вариант е за предпочитане;-)
п.п. лично мнение!

---------- Post added at 15:06 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Ето http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek не че нещо ..............виж все пак кой е на последно място и кой е на първо :humpx::humpx::humpx::humpx:
Хондата е колата, която притежава свръх обороти на мотора спрямо другите!!!!....и неможе да говорим за пътно поведение....тук е нужно умение да се управлява;-)

BLUE1
07-07-2012, 18:24
Това означава ли, че си решил да направиш по-голямата глупост, а именно да погребеш пари в нова "нова" кола?

Не, смятам да постегна чисто козметично алфата и да отстраня някой дребни технически проблеми като смяна на съединител, да обърна внимание на бензиновата рейка с дюзите, че след една добавка за почистване и вече не пали на бензин и до 3К оборота стига за 30 секунди, ще ремонтирам тъпата пластмаса в основата на скоростният лост, че се счупи на сто места и лоста се мандахерца както си иска, може да и вържа и ПИН 15 и да я закарам на някой специалист от София, че да видя как ще ми оправи клатещите се обороти. Пък после драсвам на екскурзия из островите на фалиралата Гърция. Иначе Акорда много ми харесва.

koolio
07-07-2012, 18:25
Не, смятам да постегна чисто козметично алфата и да отстраня някой дребни технически проблеми като смяна на съединител, да обърна внимание на бензиновата рейка с дюзите, че след една добавка за почистване и вече не пали на бензин и до 3К оборота стига за 30 секунди, ще ремонтирам тъпата пластмаса в основата на скоростният лост, че се счупи на сто места и лоста се мандахерца както си иска, може да и вържа и ПИН 15 и да я закарам на някой специалист от София, че да видя как ще ми оправи клатещите се обороти. Пък после драсвам на екскурзия из островите на фалиралата Гърция. Иначе Акорда много ми харесва.

Т.е. ще налееш маса пари в 13-годишна кола. В един момент ще усетиш, че няма смисъл. Аз затова продадох 155-цата, въпреки че много ме кефи като кола.

Бобби
07-07-2012, 18:45
:)))..а бе тебе немога да те разбера..:))
Аз като харесвам някоя жена, и ако имам възможност...хващам и я чу...м:))
Същото е, и с колата.....надявам се, че ме разбра...защо зорлем си търсиш баджанаци....:)))

---------- Post added at 15:42 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

Попринцип нищо,ама не съм фен :) Неможе ли ?

Ще ти кажа и защо: ти си стигнал до философското заключение, че дадена кола не струва и то от форумни проучвания,разпитвания от брата на сестрата на мъжа ,на стринка и т.н ,докато моето мнение е от реален "допир" с колата. Случайно и знам историята, серв. книжка от както е излязла от магазина до сега,и то при положение че се кара и продължава да се кара почти всеки ден .

Това е разликата м-у философията и реалността, и затова не съм фен ;)
Много точно казано...

---------- Post added at 15:44 ---------- Previous post was at 15:42 ----------

Влизаш без газ в завоя...и на излизане здраво натисни.....и виж какво е това поведение....хондата е играчка не за всеки:))

---------- Post added at 15:45 ---------- Previous post was at 15:44 ----------

Аз:)
Но за малко и само извънградско.:tequilla:

Хайде кажи какво мислиш за нея, защо е нужно това закачливо и леко надменно подхвърляне на въпросче?:)
Усещам, че знаеш нещо.

По права линия..:))

Ladjov
07-07-2012, 20:11

остава да кажеш че ще смениш и всичко по предницата и ще дадеш парите колкото за още една алфа на тия години

специално за субаруто какво те отказа та изобщо не е в списъка ми е интересно ако може да споделиш . До колкото съм чел подръжката му не е по-скъпа от тая на алфата ,но за разлика от нея е доста по-здраво

Mury
07-07-2012, 20:31
:)))..а бе тебе немога да те разбера..:))
Аз като харесвам някоя жена, и ако имам възможност...хващам и я чу...м:))
Същото е, и с колата.....надявам се, че ме разбра...защо зорлем си търсиш баджанаци....:)))

---------- Post added at 15:42 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

Много точно казано...

---------- Post added at 15:44 ---------- Previous post was at 15:42 ----------

Влизаш без газ в завоя...и на излизане здраво натисни.....и виж какво е това поведение....хондата е играчка не за всеки:))

---------- Post added at 15:45 ---------- Previous post was at 15:44 ----------

По права линия..:))

Боби мъж на години си и знаеш какво е пътно поведение,но в никакъв случай не е само движение в завой.Това което описваш например 159-та го може с педала в ламарината и колата е като влак по релси,но темата не е за 159 :afro::afro::afro::afro:Недей да я хвалиш толкова защото не е цвете за мирисане,въпреки че я харесвам,ма аз все си падам по такива коли,коли като авенсиса са ми адски скучни...............:static::static::static:

haljscho
08-07-2012, 10:25
Къ мой са откажеш от "японската сила" бре!!!!!!
Мнооооо върви........
Малко гори..............
Ииииии никога ни са разваля.......

Ша умреш от скука бре..........:heavy_cry:

Ееее глей Кольо са отказал да налива.

На скоро един комшия си взе една ТойоДа Карина 93-набор............
Ииииии бахти и радоста, ако знаеш как ми обяснява колко е запазена, как нямала грам ръжда, никви забележки и как сигурно никога нямало да му се развали............

Чак са размислих, АЗ как са набутах!!!!!!

А представям си новите модели сигурно ША СА дъ фърст и дъ бест.........

Да ни ти е по-убао по островите бре!!!!:Tease:

koolio
08-07-2012, 10:34
Май трябва да въведем дрегер за влизането във фроума.:upsidedwnsmiley::Tease:

Mind_Control
08-07-2012, 10:36
Т.е. ще налееш маса пари в 13-годишна кола. В един момент ще усетиш, че няма смисъл. Аз затова продадох 155-цата, въпреки че много ме кефи като кола.

Е колко да налее? макс 3000 лв. и ще е като нова. Къде са 17000, къде са 3000? Само обслужването + гуми за Хондата е 2000 лв. Каско ощ 1200-1300. Къде отиваш ти, може би...

gigi
08-07-2012, 11:08
[/COLOR]
Влизаш без газ в завоя...и на излизане здраво натисни.....и виж какво е това поведение....хондата е играчка не за всеки:))[COLOR="Silver"]

Е аз съм си отявлен неможар, явно тая свръхоборотна хонда не е за такива като мене........иначе е готина да си я гледаш.....а да и за професионалисти.......:drinking:

Кайо
08-07-2012, 11:16

Това е въпрос на лично виждане и много относително....няма нищо лошо в правилното наливане на пари в една 13-15 годишна кола.

koolio
08-07-2012, 11:24
По принцип сте прави, но ако може да си позволи значително по-нова и по-ново поколение кола, защо не?
Съгласен съм, че няма смисъл да смениш 13 годишна с 10-годишна кола например, има смисъл ако разликата е поне 5-6 години.

Кайо
08-07-2012, 11:24
Къ мой са откажеш от "японската сила" бре!!!!!!
Мнооооо върви........
Малко гори..............
Ииииии никога ни са разваля.......

Ша умреш от скука бре..........:heavy_cry:

.....абе донякъде е така,зависи на какво попаднеш.
Брат ми кара от 3 години и кусур Мазда Кседос-9,1996,2,0 V6,арна кола,голяма,удобна,добра возия,за кола 96-та много екстри много чудо....сменил е по нея за тия години само едни носачи,биалетки и един маншон,ама все се заглежда по Алфи и кат теб вика ,,Ша умреш от скука бре..........:heavy_cry:."

koolio
08-07-2012, 11:25
Гледайте в скоро време мазда и алфа какво ще сътворят...и си говорете каквото щете...:))
Маздата в тоя вариант е за предпочитане;-)
п.п. лично мнение!

---------- Post added at 15:06 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Хондата е колата, която притежава свръх обороти на мотора спрямо другите!!!!....и неможе да говорим за пътно поведение....тук е нужно умение да се управлява;-)

Е то по тая логика и Рено 19 да си купи :).

Кайо
08-07-2012, 11:35
По принцип сте прави, но ако може да си позволи значително по-нова и по-ново поколение кола, защо не?
Съгласен съм, че няма смисъл да смениш 13 годишна с 10-годишна кола например, има смисъл ако разликата е поне 5-6 години.

Пак е относително,поне за мен,аз лично предпочитам ако имам пари за една добра 5-6 годишна 159-ка да ги налея в сегашната ми 156-ца,за Брера нещата са на кантар:),но след покупката на каквато и да е кола има и други разходи свързани по нея,та кат отворих дума за 159-ка и Брера...носачи за 159-ка,135 евро за горен носач и 320 за долен носач за Брера май са същите не съм 100% сигурен,за бройка говорим и оригинални а оригинални комплект за 156-ца са 400 евро...бе всичко е относително....:):):)

BLUE1
08-07-2012, 18:20
Днес любимата ме остави на сред магистрала "Тракия" при 36*С, кучка долна! Хубаво, че бях оставил децата и жената на балкана и бях сам. Първо се разтрака нещо в двигателя, малко след това светна индикацията на акумулатора, после abs, алтерантора виеше като за последно, тоци моци изчезнаха, повече от 1500 оборота не вдигна и най-накрая угасна напълно. Миналата година го ремонтирах алтернатора, нови лагери, едната цялата страна където се поставя лагера я купих нова заради леглото, нова плочка маса пара дадох и сега пак ме предаде (ако разбира се проблема е от него). Карал съм нисан, мицубиши даже форд е такова чудо не съм видял. Колата ми не е от морга, тук има колеги които ме познават и знаят как поддържам, цялото окачване е TWR всичко що е по електрониката се сменя с оригинално без компромис, масла и други течности само най-доброто, свещи мещи, кабели щуротии ,ГИ BIGAS..........до скоро бяха само колебаещите се обороти, но от как удари 200К км и няма спиране от изненади. Днес беше краят на италианската ми авантюра! Едно приятелче ми дава 3 хилки давам му я и да си я бие в главата. Връщам се в японският отбор и то точно с Акорд ще се напъна за нещо до 15~16 к лева. И моля не ме оплювайте, просто направете сравнение между раздела за 156 в нашият форум и този за Акорд в хонда форума.

koolio
08-07-2012, 18:33
Много бързо си сменяш решенията ...

thecleaner
08-07-2012, 18:46
Днес любимата ме остави на сред магистрала "Тракия" при 36*С, кучка долна! Хубаво, че бях оставил децата и жената на балкана и бях сам. Първо се разтрака нещо в двигателя, малко след това светна индикацията на акумулатора, после abs, алтерантора виеше като за последно, тоци моци изчезнаха, повече от 1500 оборота не вдигна и най-накрая угасна напълно. Миналата година го ремонтирах алтернатора, нови лагери, едната цялата страна където се поставя лагера я купих нова заради леглото, нова плочка маса пара дадох и сега пак ме предаде (ако разбира се проблема е от него). Карал съм нисан, мицубиши даже форд е такова чудо не съм видял. Колата ми не е от морга, тук има колеги които ме познават и знаят как поддържам, цялото окачване е TWR всичко що е по електрониката се сменя с оригинално без компромис, масла и други течности само най-доброто, свещи мещи, кабели щуротии ,ГИ BIGAS..........до скоро бяха само колебаещите се обороти, но от как удари 200К км и няма спиране от изненади. Днес беше краят на италианската ми авантюра! Едно приятелче ми дава 3 хилки давам му я и да си я бие в главата. Връщам се в японският отбор и то точно с Акорд ще се напъна за нещо до 15~16 к лева. И моля не ме оплювайте, просто направете сравнение между раздела за 156 в нашият форум и този за Акорд в хонда форума.

:respect:

BLUE1
08-07-2012, 19:00
В края на месеца заминавам на почивка извън България с децата си, просто нямам доверие в този автомобил. Преди две години на Корфу като каза, че няма да пали и ми разказа играта, като се върнах в България -дюзите му били зацапани е па що не са му сложили един филтър тези жабари. Твърде капризен и своенравен- спрях да си водя дневник на разходите по поддръжката от страх жена ми да не го намери и да ме напусне като види сумите. Е баси на дъртият нисан образно казано не знаех от къде му се отваря капака на двигателя. Е дааааа грозен, муден, безличен нооооо здрав като чук. Сега ще кажете, че те като старите автомобили вече не правят, сигурно, но Алфа никога не са правили надеждни автомобили те и за това са на това дередже, ако не е италианското правителство да гарантира на Фиат, че полицията и жандармерията ще са оборудвани основно с Алфа сигурно китайците отдавна да са купили марката. И не ме съдете строго защото висях на магистралата 2 часа докато ме издърпат и то с едно 20 годишно Ауди.

Kuku
08-07-2012, 19:51
Спокойно, тук никой няма да признае, че казваш самата истина :D

RPWWD
08-07-2012, 21:10
В края на месеца заминавам на почивка извън България с децата си, просто нямам доверие в този автомобил. Преди две години на Корфу като каза, че няма да пали и ми разказа играта, като се върнах в България -дюзите му били зацапани е па що не са му сложили един филтър тези жабари. Твърде капризен и своенравен- спрях да си водя дневник на разходите по поддръжката от страх жена ми да не го намери и да ме напусне като види сумите. Е баси на дъртият нисан образно казано не знаех от къде му се отваря капака на двигателя. Е дааааа грозен, муден, безличен нооооо здрав като чук. Сега ще кажете, че те като старите автомобили вече не правят, сигурно, но Алфа никога не са правили надеждни автомобили те и за това са на това дередже, ако не е италианското правителство да гарантира на Фиат, че полицията и жандармерията ще са оборудвани основно с Алфа сигурно китайците отдавна да са купили марката. И не ме съдете строго защото висях на магистралата 2 часа докато ме издърпат и то с едно 20 годишно Ауди.

Ако си я беше взел дизелова верно нямаше да знаеш откъде се отваря капака, което разбира се нямаше да те спаси от любимите ти чаркове по окачването TRW ;-) Успех с Акорда и да не забравяш да пописваш у форума...

BLUE1
08-07-2012, 21:27
Ако си я беше взел дизелова верно нямаше да знаеш откъде се отваря капака, което разбира се нямаше да те спаси от любимите ти чаркове по окачването TRW ;-) Успех с Акорда и да не забравяш да пописваш у форума...

Колега, заклет бензинаджия съм, но когато е ставало въпрос за приятел който ме пита дали да си вземе алфа винаги съм го съветвал все пак да е дизел, а що се отнася до хондата всъщност май доста ще се узоря докато намеря нещо подходящо, избора е доста малък поне от сайтовете за автомобили. А алфата има вероятност да я оставя на жена ми да я досасипе.

Кайо
08-07-2012, 23:24
Днес любимата ме остави на сред магистрала "Тракия" при 36*С, кучка долна! Хубаво, че бях оставил децата и жената на балкана и бях сам......

Алфа шо искаш????......никога не се знае кво ше и скимне.....:drinking:

---------- Post added at 23:24 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

Ако си я беше взел дизелова верно нямаше да знаеш откъде се отваря капака.....

Ае са........

koolio
09-07-2012, 00:59
Ти не ги разбираш сега, Алфа Ромео на газ си работи перфектно и хич не е селяния.
П.С. Таман научих магарето да не яде и то взе, че умря ...

rossenvn
09-07-2012, 07:52

Тези Алфи са си така - преди две години правих стартер - лагери, ротор, четки и още нещо. Преди няколко седмици се наложи да ходя на работа с колело защото...стартера изпуши:super: Взимай нещо от скучните форуми, където нямат и по 30 човека онлайн - това не е ирония.

Mind_Control
09-07-2012, 14:05
Ако ще се ръсиш 17000 за кола, то се ориентирай към Лексус IS250 вместо Акорда. 100 пъти по доволен ще останеш.

BLUE1
09-07-2012, 14:51
Ако ще се ръсиш 17000 за кола, то се ориентирай към Лексус IS250 вместо Акорда. 100 пъти по доволен ще останеш.

Колега къде го видя този IS 250 за 17000 лева?

Mind_Control
09-07-2012, 16:09
Колега къде го видя този IS 250 за 17000 лева?

Сори, няма толкова евтина, към 10500 Евро има прилични в Германия. Явно Акорда си остава, като вариант. Но пък 17000 за Акорд ми се струват прекалено много.

Ivanov_
09-07-2012, 17:52
Много са "пластмасови" тея японки бе хора... Погледни някое БМВ... за тези парички като нищо може да си намериш е60 530д - Икономия, вървеж, всичко... може поддръжката да е малко по-скъпа, но поне ще караш кола!:super:

AR147
09-07-2012, 18:33
Много са "пластмасови" тея японки бе хора... Погледни някое БМВ... за тези парички като нищо може да си намериш е60 530д - Икономия, вървеж, всичко... може поддръжката да е малко по-скъпа, но поне ще караш кола!:super:
С малката подробност че се чупи като алфа .

Аз се убедих че при по новите автомобили , каквото и да вземеш алфа малфа - "японка" - караш 2 -3 години и почваш едно през друго.
Колкото по "премиум" толкова по зле ...

Успех с акорда и да не ни забравяш тука....

santo_traficante
09-07-2012, 20:08
Търси си Легаси от 2004год. на горе:grin:Като покараш пак ще си говориме:grin:Разхода се лекува с ГИ без никакви грижи:grin:Много по лесен за подръжка от хондата.

koolio
09-07-2012, 21:00
За който иска здраво (щото няма какво да се чупи), евтинджос возене и за 17 бона - Дачия Сандеро с фабрична газова.

BLUE1
09-07-2012, 21:38
Търси си Легаси от 2004год. на горе:grin:Като покараш пак ще си говориме:grin:Разхода се лекува с ГИ без никакви грижи:grin:Много по лесен за подръжка от хондата.

Гледах Легаси с двулитровият мотор, много превликателни оферти има и то за автомобили `05, `06 година, за мотора съм чел, че е едва ли не е вечен, окачването било здраво, но все пак си е доста екзотичен автомобил. Интериора ми харесва повече от на Хондата, но екстериора изобщо не ме кефи. Всъщност аз и хонда не мога да си харесам от тези които се предлагат в България та ще видим какво ще ми хрумне.

koolio
09-07-2012, 22:02
Логан/Сандеро. :gas::clown:

Drag0
09-07-2012, 22:16
За който иска здраво (щото няма какво да се чупи), евтинджос возене и за 17 бона - Дачия Сандеро с фабрична газова.

Аз знам за едни много здрави KIA. ;)
7-10 години гаранция

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

Гледах Легаси с двулитровият мотор, много превликателни оферти има и то за автомобили `05, `06 година, за мотора съм чел, че е едва ли не е вечен, окачването било здраво, но все пак си е доста екзотичен автомобил. Интериора ми харесва повече от на Хондата, но екстериора изобщо не ме кефи. Всъщност аз и хонда не мога да си харесам от тези които се предлагат в България та ще видим какво ще ми хрумне.

Много хубави коли, 4 и 6 цилиндрови боксер двигатели, които нямат нужда от реклама.
Но дизайна не струва а и зимата бутахме едно субару в големия сняг.
4wd но като легне колата върху сняг и всичките колела са във въздуха ... докато един citroen c5 само с предно се справяше ... ако затъне -сваля окачването , после го вдига и снега вече не опира в пода на колата. :)

santo_traficante
09-07-2012, 22:27
2,5 мотор.2,0 идва слаб за тази кола.Чета някви тъпизми за бутане зимата:grin:Като се замисля мойто Субару копаеше в неизчистен сняг до фаровете:fuckoff:

BLUE1
09-07-2012, 22:40
2,5 мотор.2,0 идва слаб за тази кола.Чета някви тъпизми за бутане зимата:grin:Като се замисля мойто Субару копаеше в неизчистен сняг до фаровете:fuckoff:

А ти защо изостави субаруто? Двойката 2005 година е 164 к.с. а последната 2.5 се прави пак до 2005 година и е 165 к.с.. После отиваме на 2.5 от 2007 година където е 173 к.с., но цената е недостижима за мен.

Mind_Control
10-07-2012, 09:56

Е то зависи от снега все пак.. В пресен сняг до предния номер и с 145-цата съм правил кръгчета на мотопистата в София :) Но принципно съм съгласен, че субарото със сигурност е най- проходимо сред автомобилите.

santo_traficante
10-07-2012, 12:29
А ти защо изостави субаруто? Защото според мойте разбирания стана дърто на години.Все пак го карах безгрижно 4 год. Имам съсед със новия Форестър СТИ:naughty: Е за тва бих сменил Мергела въпреки че нямам грижи с него освен зимата:naughty:
Относно Мазда 6 от 2005 год .... бензинова на 100к купена нова от С.М. отваряхме мотор за сегменти и т.н. На 1000км лапаше 1л масло.От долу цялата е ръждясала...бати и кенефа.

BLUE1
11-01-2013, 15:30
Я да си вдигна темата. Почти половин година си търся Хонда Акорд, бензин, двойка. За малко се разминах с една в Ст. Загора, но я бяха продали още в деня на вноса. От октомври съм възложил надежди на стар приятел, който е в бизнеса с коли и му имам доверие, но той също се затруднява с намирането на читав автомобил в Германия, или са твърде скъпи или са на много километри, всъщност и там бензиновите са доста по-малко от дизелите, но както и да, от известно време изскочиха две оферти и трябваше да взема решение дали да ми докара едната или да продължавам да избирам .....Както и да е, бях зареден с търпение за моята Хонда до онзи ден когато имах шанса да покарам Субаро Легаси 2.5, комби от 2005 година. Ако между Акорда и 156- цата намирах доста общо като усещане от шофирането (разбира се има и разлики), то Субаруто е коренно различно, 4х4 ми дава някаква по-голяма сигурност,не съм я напъвал защото все пак е чужд автомобил, но така го почувствах, звука на боксера също много ме накефи, интериора в сравнение с на Акорда е по-добър, екстериора на живо всъщност не е зле, а за вървенето нямам думи мощността е разпределена във всички обороти.......И сега вече съм пред огромната дилема Легаси/Аутбек или Акорд, собственика на Субаруто твърди, че поддръжката не е по-скъпа от на Акорда, за две години от както я карал е минал 40 к км и ремонти не е правил....Субаруто е по-функционален автомобил в моя случай тъй като имаме вила в планината до която се минава през отъпкан път в гората, комбито не изглежда така катафалски като на Акорда......Знам, че тук всички сте алфисти, но ще се радвам на мнение по дилемата ми.

Kuku
11-01-2013, 15:43
Аз съм ЗА Субарото :)

koolio
11-01-2013, 15:44
Няма база за сравнение - Субаруто е много по-кола.

Doomguy
11-01-2013, 15:47
+1 за Субаруто. С удоволствие бих си взел едно за по-пресечени местности. Акорд комби наистина прилича на катафалка.

santo_traficante
11-01-2013, 15:54
Субито е чук още ми е жал като продадох мойто:crazy: Много корава кола.

pinko
11-01-2013, 16:03
Между другото, Субару доста коригираха цените на частите в правилната посока, вече не е такава цифромания като едно време.

Аз съм за стария Аутбек 2.5 (2003-2009), май 165 коня беше - много хубаво, приятно и проходимо комби, а и не е лакомо, ако се кара нормално.

Но и ХС70 е добър вариант.

BLUE1
11-01-2013, 16:18
Гледам по немските сайтове около 2005 година има на добра (за мен) цена, обаче чета във форума на колегите, някакви системи, възглавници, мотори с 4 вала, задните амортисьори били по-особени и нищичко не ми е ясно. Тъй като съм се спрял на бензин 2.5, кажете има ли различни версии тоя двигател, въобще какво да гледам при тези автомобили?

Mind_Control
11-01-2013, 16:44
Гледам по немските сайтове около 2005 година има на добра (за мен) цена, обаче чета във форума на колегите, някакви системи, възглавници, мотори с 4 вала, задните амортисьори били по-особени и нищичко не ми е ясно. Тъй като съм се спрял на бензин 2.5, кажете има ли различни версии тоя двигател, въобще какво да гледам при тези автомобили?

Недей да четеш много. Просто вземи това, което ти е на сърцето и никога няма да съжаляваш. От много четене само ти се обърква мозъка. Единственото, което има смисъл е да видиш, конкретния екземпляр дали е читав, било то субару или хонда.

morfius
11-01-2013, 16:51
Субаро Аутбек 8)

Stoyan Georgiev
11-01-2013, 16:55
както ти каза майнд_контрол не прекалявай с четенето, защото там ще четеш само за проблеми, понеже е естествено във форума да влязат и да пишат хора с проблеми, хората на които им работят колите няма да влязат и да пуснат тема "колата ми е 6 точки"

като се счупи - счупи се, цените на всички части вече са почти еднакви когато са на едно и също качество, какво толкова го мислиш не знам... машина е, чупи се ;)

santo_traficante
11-01-2013, 16:55
Много четеш...така няма да си купиш кола:crazy:Като гледам от кога я купуваш......:clap2: Като се скапе въздушното слагат нормално окачване...голяма драма:crazy: Не е драма подръжката:) Двама мой приятели декември ги качих на Субита Форестъри:) Единия вчера го продаде след като ходи до Украйна с него в най голямата зима:) Сега съм му намерил Трибека ...смятай как се запали за 1 месец по тея коли:)

Stoyan Georgiev
11-01-2013, 17:05
Много четеш...така няма да си купиш кола:crazy:Като гледам от кога я купуваш......:clap2: Като се скапе въздушното слагат нормално окачване...голяма драма:crazy: Не е драма подръжката:) Двама мой приятели декември ги качих на Субита Форестъри:) Единия вчера го продаде след като ходи до Украйна с него в най голямата зима:) Сега съм му намерил Трибека ...смятай как се запали за 1 месец по тея коли:)

просто субарутата са хубави коли, това че им е различна философията на правене на коли от немските или италианските даже е предимство за мен

Kuku
11-01-2013, 17:25
Остави какво пишат по форумите..... то и тук пише едни работи :D
Единствената ти цел в момента е да намериш хубав и възможно НАЙ-запазения екземпляр, дори да не е точно това, което искаш ;)

Mury
11-01-2013, 17:54

Tвърдо за Легасито,за мен тва е уникална кола.:BIGsmile::BIGsmile::BIGsmile:

П.С.Санто твоя приятел е направил голяма грешка,ако ще сменя Форестър за Трибека/тва е страшен кенеф/ :sniper::sniper::sniper:

santo_traficante
11-01-2013, 19:11
П.С.Санто твоя приятел е направил голяма грешка,ако ще сменя Форестър за Трибека/тва е страшен кенеф/ :sniper::sniper::sniper:
Вече е факт:) Човека разполага със средства не е проблем:) Трибеката не върви много и харчи бая:) Имам клиенти с такива и реват само от разход който лекуват с ГИ. И ако не ги барне Митко секирата да им откачи тиквите хаха По принцип и аз съм мераклия на последния Форестър:)Има в квартала такъв СТИ...майко мила...лигите ми текат по него хаха Друга опция но само от Америка Легаси ГТ 260 коньове...щях да го докарам ама излезна колко мерца и го заебах:)

DiStefano
11-01-2013, 21:14
Аз сигурно съм споменавал и преди, но тази генерация на Акорд за мен лично е автомобил с неадекватно поведение на пътя .. особено в завои.

Mury
12-01-2013, 08:11
Вече е факт:) Човека разполага със средства не е проблем:) Трибеката не върви много и харчи бая:) Имам клиенти с такива и реват само от разход който лекуват с ГИ. И ако не ги барне Митко секирата да им откачи тиквите хаха По принцип и аз съм мераклия на последния Форестър:)Има в квартала такъв СТИ...майко мила...лигите ми текат по него хаха Друга опция но само от Америка Легаси ГТ 260 коньове...щях да го докарам ама излезна колко мерца и го заебах:)

Тиквеник,да заебеш такова Субару за някъв мерник :bash::bash::bash::bash::bash:

П.С.Трибеката освен с разход има и доста проблеми с електрониката,катализатори,предни амортесьори/продават се само оригинал с/у скромната сума от 600 лв. на бр./ повярвай ми знам го от опит,моя позната има таквоз животно.................:repuke::repuke::repuke:

BLUE1
07-08-2013, 22:09
Темата вече е за коша! Днес си докарах "новата" стара кола от Швейцария. Субару Аутбек 2.5, `06 .....като динамика леко отстъпва на Алфата, но като стабилност на пътя е в пъти по-добре.

Lyubo
08-08-2013, 06:25
Темата вече е за коша! Днес си докарах "новата" стара кола от Швейцария. Субару Аутбек 2.5, `06 .....като динамика леко отстъпва на Алфата, но като стабилност на пътя е в пъти по-добре.

Честито! Със здраве да си я караш. Дай някоя снимка да я видим.

morfius
08-08-2013, 12:07

Със здраве и безаварийно :)

Susscrofa
08-08-2013, 13:26
:bravo:

BLUE1
08-08-2013, 14:09
В момента имам само тази гаражна снимка

Susscrofa
08-08-2013, 14:15
Хубаво е субарото, но си е скъп автомобил.:director:

BLUE1
08-08-2013, 14:19
Ами не е много по-скъп от 159, но се намира твърде трудно, темата ми брадяса докато го намеря това.

Кайо
08-08-2013, 14:22
Честито!!!!
Много безаварийни!

Susscrofa
08-08-2013, 15:04
Ами не е много по-скъп от 159, но се намира твърде трудно, темата ми брадяса докато го намеря това.

Еми мотльо си, казвам ти.

Бобби
08-08-2013, 18:17
В момента имам само тази гаражна снимка http://img62.imageshack.us/img62/248/jq0i.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/jq0i.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
При мен като кликна в/у снимката излиза още една на вътрешният интериор.....:calc:
Честито.....:respect:
.....това твойто Субаро ли е на снимката...?

Lyubo
08-08-2013, 18:44
Страхотна е колега.

santo_traficante
08-08-2013, 21:37
Защо не си купувате талянски коли:respect:

koolio
08-08-2013, 21:46
Честито и със здраве да си го караш!
Субару си е все още истинска марка!

BLUE1
08-08-2013, 22:18
При мен като кликна в/у снимката излиза още една на вътрешният интериор.....:calc:
Честито.....:respect:
.....това твойто Субаро ли е на снимката...?
Благодаря на всички за пожеланията, Боби, да това е моето субару другата снимка не я пуснах защото не е читава.

---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:13 ----------

Защо не си купувате талянски коли:respect:

Мииииии.....честно, аз дадох своя дан към красотата на италианското автомобилостроене.....
за това този път реших да заложа на нещо надеждно и практично. Има цели 4 места за поставка на чашки и бутилки :static:

Ladjov
08-08-2013, 23:02
Пу пу ! Красавец ! Честита да ти е с много здраве да си я караш !
Дай малко инфо . Какви екстри освен четирите поставки за чаши има ? Колко излиза обслужването ?

BLUE1
08-08-2013, 23:15
Ами екстрите са известни при Субару, постоянното 4х4 е голям коз и на шосето и извън него. Първоначалното обслужване включващо ремъци и ролки и всички флуиди по мотор, скоростна кутия и дефове е под 1000 лева.....но като цяло автомобила е доста надежден и залага на доказали се във времето мотор, скоростна кутия и окачване, които макар и не последен писък на модата в автомобилостроенето са предпочитани от хора като мен.

koolio
09-08-2013, 01:30
Има ли темпомат? Телефон?

BLUE1
09-08-2013, 08:20
Предполагам круиз контрола е подобно на темпомата, телефон няма, има подгряване на седалките и на предното стъкло, двоен стъклен шибедах....стандартните екстри, климатроник, борд компютър, доста еърбеци има не съм ги преброил точно колко са, по принцип модела го има и с навигация и мултифункционален волан, но аз не попаднах на такъв.....

santo_traficante
09-08-2013, 13:01
Предполагам круиз контрола е подобно на темпомата,
Това е. По окачването най много някоя биалетка да даде фира но поне след 3 год. лашкане по наще дупки.
Гледай го за ръжда че взехме един Форестър от там и му се показа яко ръжда след 1 год.

Ladjov
09-08-2013, 21:30
От един съсед който има Оутбак 98-ма знам , че най-много трябва да се гледат отдолу защото се карали доста офроуд . И отдолу може да са доста поужулени субитата и както трафиканта каза ръждата тръгва .

Susscrofa
09-08-2013, 22:22
Аз когато търсех аутбак преди да започна да търся маршрутка едно не намерих да не е ръждясало от долу.
Е затова италианките ги харесвам!
Алфата /156/ гони 16 години и адски трудно може да се намери ръжда, аз поне не успявам, а чуквания колкото искаш.

BLUE1
09-08-2013, 22:57
Единствената ръжда която Субаруто има е по тръбите на генерацията, но не бих казал, че е нещо фатално, по веждите, по праговете и вътрешните долни ръбове на вратите няма и точица ръжда. По принцип като се почне от под двигателя до задният мост всичко е с кори, там от където минават тръбите на генерацията е с алуминиеви термо щитове откъм купето, като на места щитове има и под гърнетата към земята. Отдолу под багажният отсек ламарината е с боя подобна на пластмаса. Доколкото разбрах от разните форуми колите субару продавани в Швейцария са с допълнителна антикорозионна защита за разлика от тези в Австрия и Германия. Това можах да снимам без колата да е подемник:
http://img209.imageshack.us/img209/7663/y80g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/209/y80g.jpg/)

а това е част от кората под купето
http://img835.imageshack.us/img835/2551/vta6.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/vta6.jpg/)

chico
14-08-2013, 10:41
Айде честито и добре дошъл в клуба :)
...предполагам вече си открил и този сайт: http://www.subaruclubbg.com/forum/

santo_traficante
14-08-2013, 12:12
Форум на сектантите:-P

BLUE1
15-08-2013, 20:30
На края и две по-добри снимки на новата ми играчка

http://img202.imageshack.us/img202/1103/2r92.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/202/2r92.jpg/)