View Full Version : разпределителни валове
Колеги здравейте!
търся си информация за разпределителни валове на
33-ка 1.7 8V инжекцийката!
Интересува ме колко отварят, на какфи фази са т.н.!
Ако може някой да помогне с нещо ще черпя, обещавам!
Някакъв сайт пък, ако има ще е идеално! Благодаря предварително!
Колеги здравейте!
търся си информация за разпределителни валове на
33-ка 1.7 8V инжекцийката!
Интересува ме колко отварят, на какфи фази са т.н.!
Ако може някой да помогне с нещо ще черпя, обещавам!
Някакъв сайт пък, ако има ще е идеално! Благодаря предварително!Ти колега май не знаеш какво търсиш,първо беше 16в. сега 8в. Гърбицата на вала не трябва да бъде под 36мм.,фазите са като на всеки 4тактов мотор.
Колега много добре знам какво искам! За 16 клапановия мотор си е
отделно! Може би не съм си задал правилно въпроса, извинявам се!
Интересува ме на колко градуса са ми валовете на двигателя (1.7 i.e.) !
Друго ме интересува- всмукателните клапани колко градуса преди ГМТ отварят и колко градуса след ГМТ затварят, същото се отнася и за изпускателните клапани! Дано сега съм по-точен!
При 1.7 всмукателния клапан отваря 30* преди ГМТ и затваря 84* след ДМТ, изпускателния клапан отваря 68* преди ДМТ и затваря 34* след ГМТ.
бате може и да си прав! Не съм сигурен, но до 2-3 дни ще ги замеря и ще видим! За информация само можеш ли да ми напишеш и градусите на 1.5 карбураторите 105 к.с.! Но ги виж в същия каталог от който видя и на 1.7-то да си направя една сверка!
м/у другото моторчето го отворихме, в добро състояние е!
Едното бутало си е казвало ''здрасти'' с някакъв клапан, но става! Ти всъщност от къде ги гледаш градусите на валовете??? В интернет има ли ги??? Че сега и на 1.7 16V ни интересува на какви градуси са и двата модела валове!