Log in

View Full Version : Отново,ТРАГЕДИЯ!!!!!!

mikoasp
07-12-2006, 21:47
http://dnes.dir.bg/2006/12/07/news1046447.html

Немога да свикна,като човек доста често отсъстващ от БГ и жаден за новини от Родината,всяка такава новина или друга за убийства ме...травматизира.

Дано повече хора оцелеят!

pipi
07-12-2006, 22:39
http://dnes.dir.bg/2006/12/07/news1046447.html

Немога да свикна,като човек доста често отсъстващ от БГ и жаден за новини от Родината,всяка такава новина или друга за убийства ме...травматизира.

Дано повече хора оцелеят!

Много е жалко :((. Аз сутринта като излизах видях на островчето на спирката да липсва половината от предпазните решетки. Имаше коментар, че катастрофиралите били 2-ма мъж и жена, но не разбрах дали са живи.

Alexanderbb
08-12-2006, 10:25
Да бе пълна отврат е това. Честно да си призная иде ми от време на време да си окича колата с плакати с голями червени букви "ИСКАМ НОРМАЛНО УЛИЧНО ДВИЖЕНИЕ" ама най-много да ме помислят за луд

Bobo
08-12-2006, 15:27
Еми така е полицията глобява за високо шумово ниво ма пропуснала ТАТРА дето е на 30 години със строшени спирачки и претоварена с около 10 тона горница :idea: После рацерите виновни :lol:

Naso
08-12-2006, 15:35
Ne mi kazvai che sa te globili ? Ebati prostacite.... tuka u tova gradche nash li kolko racerii ima... to ne sa RX-7ci RX-8ci supri, integri, peja i nai veche za kyde bez golf (alfa tuning nema ama i nevideh s po malko 3.2.... da gi eva) i edva li gi globqvat, shtoto kuki ima nasekade.

Bobo
08-12-2006, 15:41
Не ве не са ме глобили ма сега нали им купиха 17 мобилни лаборатории да ни мерат газовете :idea: Вместо да ебът гъзовете дет карат без спирачки стопове ... със курници дето едвам се движат :evil:

Naso
08-12-2006, 15:53
Mi ti shtom imash takava kola, znachi i parici ti se namirat. Toi policaq da ne e trygnal obstanovkata po putishtata da opravq ? Toi e na rabota, pari da pecheli. Ot koj she ima po golem kelepir ? Ot tebe deto sichko ti e phine, samo po BDS ne otgovarqsh na kup gluposti ili ot onq deto se razpada na putq. Nikoi ne mu puka za vtoriq tip. On ke se pretrepa s toq kurnik i gotovo, ama che she zatrie i edin reis narod.... kvo ot tova! Pari trebe da se izkarvat ei, s edna zaplata ot 200 leva jiveee li se ?

pth7712
08-12-2006, 15:59
Бобо, прав си.
Вчера излизам от локалното на 7-ми км. тъмница и мъгла. 19:00ч. Оглеждам наляво - фарове на 100-150 метра. Натискам газта, отпускам съединителя ..... и в последния момент виждам някакъв силутет...... КОСМИЧ! без светлини в мъглата. Ама съвсем без. Замалко да ме удари странично. И ЩЕ МИ КУПУВАТ ИДИОТИТЕ ГАЗОАНАЛИЗАТОРНИ СТАНЦИИ!!!! Пред мен полицейска кола се престроява от най-дясно в сердно платно БЕЗ мигач в мъглата и набива спирачки дейба и льошперите да им изсъхнат фуражките дано! И седнали капундрелите на кръговото на 4-ти км. палки вадят .. .

BatVas
08-12-2006, 18:51
То за каямьончетата и едни други са виновни -ДАЙ Държавната автомобилна инспекция. (Вирусе ти мълчи - ти ако вземаше , щеше да идваш в Сф с колата , а не с автобус- за теб не се отнася) :wink:

mikoasp
08-12-2006, 22:34
Искам още веднаш да споделя с Вас,че отново новините за трагичната катастрофа в град Бяла Русенско,бяха потресаващи!
Това е живата,жестоката действителност по БГ пътищата!

Искам да апелирам към всички Вас,собственици или фенове на Италиянски автомобили,да бъдем пример с поведението си като участници в движението си по-пътищата на България!
Да обявим своя мълчалив протест:НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА![b][i]

Bobo
09-12-2006, 22:17
Искам още веднаш да споделя с Вас,че отново новините за трагичната катастрофа в град Бяла Русенско,бяха потресаващи!
Това е живата,жестоката действителност по БГ пътищата!

Искам да апелирам към всички Вас,собственици или фенове на Италиянски автомобили,да бъдем пример с поведението си като участници в движението си по-пътищата на България!
Да обявим своя мълчалив протест:НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА![b][i]

Колега напълно те подкрепям ма в случея война не е имало а селянин с таратайка за пореден път убива хора :idea: :evil:

75 2.0 turbo
10-12-2006, 02:14
мисля че не само вината в шофьора на товарния автомобил :idea: щото една жена която е била в автобуса по телевизията каза че веднага след като са излезли от бяла на магистралата са били ударени което ме кара да мисля че шофьора на автобуса типично в стил софииска маршрутка е сякъл пътя на шкодата ! която пък от своя страна не е била в състояние да спре ! естествено каквото и да кажем тук няма да върнем живота на хората които загинаха :!:
съболезнования на близките :!:

mikoasp
13-12-2006, 21:13
мисля че не само вината в шофьора на товарния автомобил :idea: щото една жена която е била в автобуса по телевизията каза че веднага след като са излезли от бяла на магистралата са били ударени което ме кара да мисля че шофьора на автобуса типично в стил софииска маршрутка е сякъл пътя на шкодата ! която пък от своя страна не е била в състояние да спре ! естествено каквото и да кажем тук няма да върнем живота на хората които загинаха :!:
съболезнования на близките :!:

Източник: в-к Стандарт :

Топят шофьора на рейса за сблъсъка
Адвокат твърди, че не е спрял на знак “Стоп”, свидетели отричат

12-12-2006
Работи се по версия, че шофьорът на автобуса Иван Илиев също има вина за катастрофата при Бяла. Той не е спрял на знак "Стоп", каза вчера Валентин Вълков. Той е адвокат на 24-годишния Синан Бедриев, който бе зад волана на фаталния ТИР, блъснал автобуса.
Проверява се и тази възможност, потвърди зам. окръжният прокурор на Русе Валентина Личева. Това е абсурд. Аз карах зад него. Разбира се, че спря на знака, каза пред "Стандарт" 42-годишният Христо Георгиев, който е карал точно зад рейса в деня на инцидента. Автобусът спря на знака, а аз спрях зад него, категоричен е Георгиев. Когато тръгна да завива, от тира нямаше следа. Камионът дойде изневиделица, движеше се с много висока скорост, светеше с фарове и надуваше клаксон. Очевидно беше изтърван, каза още Георгиев. Че автобусът е спрял на знака, потвърди и пътуващият във втория рейс Атанас Генчев.
Самоубийство е да не спреш на този знак. Иван Илиев е опитен шофьор. От години обслужва тази линия и е изключено да не спре на знака, смята и управителят на "Бяла транспорт" ЕООД Цветан Цветанов.
Съжалявам за всичко, което се случи. Това бяха единствените думи на шофьора на тира Синан Бедриев Алиев. Вчера съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по искане на окръжния прокурор на Русе Огнян Басарболиев. Шофьорът може да обжалва решението в 3-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Доходите на Бедриев са 200 лева, които получава от баща си в качеството на негов работодател, заяви Басарболиев. Според него с това месечно възнаграждение той няма да може да плати гаранция. Делото срещу шофьора ще се гледа на 21 декември.
Цветелина Терзиева

Tinoto
13-12-2006, 22:46
Човешки животи, деца сираци и осиротели родители заради майстроски изцепки!
И това не единстевената автомобилна трагедия от нашата действителност ...
Техническата неизправност не е оправдание.

Подкрепям призива за повече толерантност и внимание.

Постоянно се сблъскваме с тъпанарски прояви и трошим нерви, далеч съм от мисълта, че само в БГ е така - ама то от нас си зависи.

Сигурно всеки може да разказва случки дето едва се е измъкнал и слава богу. Пожелавам Ви да нямате какво да разказвате.

viki
14-12-2006, 11:58
Видях в един друг форум,че се набират средства за семействата на пострадалите .

за повече инфо Дарик Радио (http://darik.bg/view.php?p=article&cid=5&id=104208)

СТАРТИРА ИНИЦИАТИВАТА “ПРОЕКТ ЧЕРВЕНО”. ДАРИК РАДИО, M-TEL, GLOBUL и VIVATEL ВЕЧЕ СЪБИРАТ СРЕДСТВА ЗА СЕМЕЙСТВАТА НА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА КРАЙ ГРАД БЯЛА.

Всички средства, постъпили след изпращането на SMS на номер 1355 – за абонати на M-TEL и VIVATEL, и номер 3733 – за абонати на GLOBUL, ще бъдат предоставени на семействата на пострадалите от тежката катастрофа в град Бяла. Цената на съобщението е 1 лев...........

аз изпратих смс вече,дано съм помогнала ,макар и с малко..

mikoasp
14-12-2006, 12:18
Благодарение на viki и този път сме бързо информирани за Благородната инициатива!

И аз отчетох скромния си глас в подкрепа “ПРОЕКТ ЧЕРВЕНО”!

<MTEL>Blagodarim Vi che podkrepihte M-Tel i Darik v Proekt Cherveno. S tozi SMS pomagate na postradalite pri tejkata katastrofa v gr.Biala.<MTEL>14.12.2006 12:08

Naso
14-12-2006, 13:53
Балъци стеее балъци. Тия продължават да вземат от бедните и да се изкарват големи благотворители ! Защо мтел не отдели едни пари, ами иска от хората ? И на това отгоре ще прибере печалба и ще си направи реклама. Всичките тия коледи, великдени и сега червени простотии, са егати ташака. Щели да съберат 1 милион за коледа. Ми мтел да отелят по 2 левчета от сметката на всичките си абонати и ето ти 6 милиона според тях. Те и без това надписват като за световно. Измекяри са всички големи в .бг, а народа се е хванал на въдицата и не стига дето е беден, ами плаща и отгоре.... срамота.... плюс това всеки билет е и застраховка. Е за какво са още пари ? Нали плащаме застраховки ? Пък и не мисля, че ще им стане на бедните хорица по-добре, ако им дадат по 1000-1500лв. Това нема да върне никой!

Питам се, щом като са видели, че камиона идва с голяма скорост и светка и свирка и според тях явно го е опущил, не са сторили път ? Пак некой се е правил на ербап шофер де има целия опит... аман!

viki
14-12-2006, 14:05
..

BatVas
14-12-2006, 14:09
Да , ама М-тел дигнал печалбата на Телеком Аустрия със 17,6% - правете сметка как печелят- е те няма да заделят от себе си пари и пак ще спечелят от хорското нещастие(на такива им викам лешояди - гушат се от хорската мъка- има и такива политици - дигат рейтинг покрай нещастието и трагедиите-също са "мършояди", има и такива медии) :evil: :evil: - дори държавата ще си вземе 20% ДДС и няма да го задели за направата на друго платно на моста да речем. :roll:

Но въпреки това от вашето левче 10-20 стотинки ще дадът на хората. макар, че по добре да преведете левче ако има спецялна сметка създадена за това - отколкото СМС. И внимание - сметката да е създадена целево и да не е на някаква новосформирана фондация (щото и те могат да си вземат 40% по закон уж за тяхни си разходи) :idea: :idea: :idea:

mikoasp
14-12-2006, 14:16
Naso принципно си прав за рекламата на всички оператори,затова,че си правят своята печалба покрай такива инициативи и т.н.Но нали се сещаш,те имат и банкова сметка открита ама превод на 1,хайде да речем 10 лева от хора които имат само такава възможност, пак колко ще е таксата за превода на банката."Балъци" за мен са тия които гласуват с СМС за фаворитите си в предавания от рода на "бай брадър",а не тия който всяка година за съжаление само по това време на годината се провеждат такива инициативи!
Въпрос на лично мнение!

Naso
14-12-2006, 14:30
Ко ше гризеш ? Тия организации като се бият в гърдите, че са благотворители - ами да помогнат. И Васко ви каза, че работата мирише. Не давам нито на бай брадър нито на тия дори със сметки ! Аз имам няколко сметки да ви ги дам ? Държавата не иска да си смъкне ДДС, а аз ше помагам и ше ме облагат с данъци!

Пък и нищо не казахте за застраховките ? Какво става с тях ? Нещо май държавата не съблюдава спазването на закона ? Хмм ей много нагли хора има в тая България! Не стига, че няма да изплатят застраховки, няма и кой да ги помоли дори, не да ги накара, а и пари ще изкарат от цялата история ! СРАМ!