PDA

View Full Version : Ключ

da4katakn
08-12-2006, 12:27
Колеги искам да попитам на АЛФА 146 има ли чип в ключа или е обикновен?
Като я купувах ми казаха че е обикновен,но като дам на контакт на таблото за момент светва лампичката,после гасне и всичко си е нормално.Та мога ли да си направя дубликат и какъв трябва да е той?

Kamen
08-12-2006, 13:17
Моята алфа има. Единия ми ключ е с чип и се води някакъв обучаващ а другия няма чип ( който ползвам всекидневно ). Казаха ми че двата ключа не било хубаво да стоят един до друг. Не ги разбирам тея неща но за ключовете съм сигорен че единия има а другия не.

bass
08-12-2006, 13:30
:shock: :shock: :shock:
Е като колата палела с ключ "без чип" кво има да се обучава с другия ключ? И за кво въобще й е този имобилайзер тогава? :D
Тъмният ключ служи, за да вкара имобилайзера в режим на "обучение", ако се наложи подмяна на някой от другите ключове (тоест имобилайзерът да почне да познава кода на новия ключ, най-грубо казано).

Е тук има снимка на комплекта на Бобо - такива трябва да са ключовете.
http://www.clubalfaromeo.com/?Section=7&Entry=11

Kamen
08-12-2006, 15:52
:shock: :shock: :shock:
Е като колата палела с ключ "без чип" кво има да се обучава с другия ключ? И за кво въобще й е този имобилайзер тогава? :D
Тъмният ключ служи, за да вкара имобилайзера в режим на "обучение", ако се наложи подмяна на някой от другите ключове (тоест имобилайзерът да почне да познава кода на новия ключ, най-грубо казано).

Е тук има снимка на комплекта на Бобо - такива трябва да са ключовете.
http://www.clubalfaromeo.com/?Section=7&Entry=11

Казах че несъм много наясно и написах това което съм чувал и това което съм разбрал. Явно несъм разбрал правилно :)

Lucky
08-12-2006, 15:58
За 146 незнам но има 145 с обикновен ключ без ламба :roll:

Bobo
08-12-2006, 17:20
Еми то така става кат некой без подпис и без да каже каква е колата зададе въпрос :wink:

vamfan
08-12-2006, 19:21
ако не е елиминиран имобилаизера няма да може да запали с ключ без чип. ако са ти оригинални всички са с чип. караш с червения. има тема за тези кючове във форума, потърси я. там е обяснено всичко. иначе може да се направи дубликат с чип 70лв беше последно в бриколажа на ключарското ателие, а навсякаде другаде ми искаха 80-90лв. а винаги може да се изкючи имобилаизера де :D

nikola_n
08-12-2006, 19:54
Аз пък си мислих че тоя 3-тия ключ ми е правен допълнително :oops:

DiStefano
08-12-2006, 20:30
мойте са такива
http://hgt.hit.bg/PIC_0031.JPG

имам и 2 карти с тях
черните бутони на тях отключват вратите
не че ги използвам след монтажа на алармата де
иначе имат някви чипленца вътре дет кат дам контакт
после свети лампата "code"
честно казано другите дет съм ги виждал са по-различни
не знам :roll:

vamfan
09-12-2006, 21:42
да моите на са такива, няамам копче за отключване. явно е някаква заводска екстра, не сам виждал такива. абе колеги има ли някои такива на 146 96, боксер. изненадите не спират с тези коли :?:

Bobo
09-12-2006, 23:14
а винаги може да се изкючи имобилаизера де :D

Я ни светни кой може да го махне и как :roll:

vamfan
10-12-2006, 10:41
а винаги може да се изкючи имобилаизера де :D

Я ни светни кой може да го махне и как :roll:
не бери грижа, само ела до пловдив да ти кача паметта на програматора и да променя туй-онуй(да не търси код) и си готов за нула време.а може да прочета кодовете какви са , на ключаря му ги казваш и ти прави ключ с този код ( трябва само да има подходящото устроиство и то да е с клавиатура, а не само да чете от оригонален кюлч) е малко разглобяване ще падне ама не е фатално. апа и колко километража сам записал на по малко километри( е само на 2 алфи, ама много зор беше да намеря правилния куплунг)тук става въпрос за софтуерно елиминиране на имобилаизера. може и хардуерно ама е бая ровичкане ( друг приятел се занимава с това). говоря за CODE 1. е те тва е за сега :D