Log in

View Full Version : Проблем с алфа 146 2.0 тс

lokara
21-07-2012, 21:34
Днес колеги си спирам до един склад и гася колата за около 5мин.След това не ще да запали,давам на контакт завъртам ключа и нищо нито стартер нищо не се чува,бутнах ме колата и запали и се прибрах в къщи.От какво може да е?,аз си мисля някой кабел или нещо такова ама все пак някой колега да каже да ли се е сблъсквал с такъв проблем

serafim
21-07-2012, 21:43
При абсолютно същите симптоми - заминал стартер. Ремонт или нов...

lokara
21-07-2012, 22:20
Благодаря за бързия отговор колега
струва ли си да се прави или друг 2-ра ръка

tonov
21-07-2012, 23:00
Може и само шалтера да е заминал, или пък кабелче нещо... Но без да свалиш стартера няма как да разбереш. А свалиш ли го, по-добре си го ревизирай (четки, втулки, бендикс ако има нужда) и ще знаеш че вече си приключил с този въпрос. А втора ръка не е ясно какъв ще е :)

i.ganchev.ganchev
22-07-2012, 00:08
Може да имаш някакви ядове с клемите на акумулатора. При окислени такива, може да не достига необходимото количество ток, за да завърти стартера.
Казвам го, щото съм го ял този.

Иначе и със стартера на ланчата ми имах подобен проблем, който се появи след смяна на бендикса. Нещеше да върти от време на време, ама го лекувах... носих си винаги с мене един по-масивен гаечен ключ, и като стане така го хлопвах по един път, и се оправяше за няколко месеца. После пак тъй :D

ivailo rachev
22-07-2012, 00:54
Първо си провери кабелите,които отиват към стартера,също така и клемите на акумулатора.Ако не са те вземи един чук или тръба(нещо по-масивно) и удари два три пъти стартера,трябва да завърти.Аз пък не съм поглеждал дали има място да се удари стартера.Ако кабеляците са наред най-вероятно ти е заминала котвата и не може да изхвърли бендикса.Както каза колегата по-горе,ако вземеш стартер втора ръка може да е същия като твоя,така че моето мнение е да си ревизираш този и да си караш.

zaryto
22-07-2012, 04:42
Аз го имах същия проблем зимата.Има 1 кутия до акумулатора малка с червено капаче.Представлява мост на плюса от акумолатора.Та въпросната кутия се беше опекла и правеше същия номер като при теб.Може и от нея да е.

lokara
28-07-2012, 21:29
Оказа се стартера,но вече е оправен,че дори пали с доста по-малко въртерне
цялата работа с частите около 3 часа и гаранция ако има проблем със стартера части и ремонт безплатно