Log in

View Full Version : Данъци?

KiKo
11-12-2006, 11:53
Колеги, имам едно въпросче тъй като се сетих, че не съм плащал никъкви данаци на мойта колица от как съм я взел. Та въпросчето ми е колко пари ще ми е данъка на колата от миналага година април месец, тогава купих алфата ми и не съм ходил в общината да я регистрирам, та ако ида сега дали ще ми откъснат главата или няма много. Имам едно приателче с Jetta и той като ходи да си плаща разните данъци е платил некакви си 40лв. А аз преди в някъкъв сайт бях гледал че за мойта колица данъка е 200 кинта и се чудя кви са тия неземни разлики в данъците! :roll:

търтей
11-12-2006, 11:57
чичко гугле пита ли то?
не си нали :tongue:

цък (http://www.taxadmin.minfin.bg/calc.php?calc=2)

sharky
11-12-2006, 12:02
а пък глобата ти че не си я регистрирал в двумесечен срок е 200-300 лв.

trustworthy
11-12-2006, 12:02
Ako отидеш сега, то ще си пропуснал двумесечния срок и ще те глобят. От 20 до 150 лв май беше глобата. Мен ме удариха с 30 лв

KiKo
11-12-2006, 12:04
Ужас, май ще правя подаръци на държавата. Ма така е който не си плаща навреме :lol:

sharky
11-12-2006, 12:05
Намери некой познат в данъчна поне глобата да не плащаш

KiKo
11-12-2006, 12:06
Задължително, щото 200лв на тая държава нема да дам, по добре да ги изпия :lol:

търтей
11-12-2006, 12:43

а после що сме били зле ...

KiKo
11-12-2006, 12:44
:oops: :lol:

Слав
11-12-2006, 13:25

а после що сме били зле ...

Ми прав е човека...тая държава не знам нещо да ми е дала досега.
Всъщност дала ми е-главоболия, неуредици и куп такси и данъци, сметки, сметчици и т.н. :idea:

И аз да имам възможност и аз няма да я дам тая глоба.
И не заради това, че не съм съвестен гражданин, а заради това, че тия глоби се хващат все за обикновените хора...некои са по-равни просто :evil:

търтей
11-12-2006, 13:27
... тая държава не знам нещо да ми е дала ...

държавата не ти е длъжна - държавата това си ти/аз/ние :idea:

но не ми се спори на тази тема

Слав
11-12-2006, 13:34
Не...и аз не искам да споря.

Знам, че сме Ние държавата, но с течение на времето това Ние някак си се изменя... :roll: :lol: :lol:

KiKo
11-12-2006, 13:42
Ми мноо ясно че нема да им платя тия пари не че като ги дам ше умра от глад ама да ме извинява държавата, но когато прехварях колата на мое име в нотариуса човека там ми каза, че до няколко дни ще получа писмо и чак тогава ще мога да ида в общината и да си оправя нещата, но така и не получих такова писмо. И естествено аз забравих, че трябва да свърша тази работа поради факта че още неможех да се нарадвам на колата и така си мина бая време :lol:

Roberta
11-12-2006, 14:48
Ако решиш да продаваш колата ще ти се наложи да си платиш данъците ..........

KiKo
11-12-2006, 14:52
Това ми е ясно ама тази кола така като гледам цените вече кви са и смешни ще си остане вечно моя :lol: :lol: :lol:

trustworthy
11-12-2006, 16:15
а пък глобата ти че не си я регистрирал в двумесечен срок е 200-300 лв.

Koлега, написах ти, че глобата е от 20 до 150 лв. Ти, ако искаш обаче, може и да има оставиш бакшиш и да платиш 200-300 лв. невярвам да ти откажат. ;)
Аз ги черпих 30 лв мизерниците, ега кон да ги членува със задна дата тея дето ги измислят тея глоби! :evil:

KiKo
11-12-2006, 16:20
Е докато не проверя няма как да разбера колко е, но квато и глоба да е нема се плаща :lol: ако искат ше ги почерпа нещо символично както ти си минал па ако нещат може да си направят една снимка с мене и тва е :lol:

trustworthy
11-12-2006, 16:30
Ами размерът, както при всяка глоба май, се определя от Началникът на съответното данъчно. Ако отидеш да ти заведат партида, този, който ти приема документите, по принцип ще трябва да ти състави акт, защото ще е констатирал нарушение. После си чакаш решението и размера на глобата. Аз си платих като поп 30-те лева, защото на фона на една абсолутно нелепа глоба, която ми бяха лепнали преди време и платих тази година след дела и обжалване, 30 левчета бяха пренебрежимо малка сума :frown: Но нека пак да отправя най-искрените си пожеланията за конски секс към всички виновни за това :lol:

Успех и дано се отървеш тънко!

Sashe
11-12-2006, 16:39
Моята я купих Ноември 2005. Преди няколко дни ходих със свито сърце в общината. Съставиха ми акт за 20 лева, който платих с огромно удоволствие :)
Един приятел за неотписване в срок (като си я продал) го глобиха с 80 лева. Това се случва във Варна.
Трябва да имаш и бележката за платен данък от предишния собственик. Поне на мен ми я поискаха.
Отиди и ще разбереш :( Успех!

BatVas
11-12-2006, 17:17
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ......................

САМОРедактирано за да не лъжете ОБЩИНАТА
БатВас

търтей
11-12-2006, 17:18
а мое ли да не даваме идеи как се лъже държавата? :idea:

Aquila
11-12-2006, 23:36
Моята я купих Ноември 2005. Преди няколко дни ходих със свито сърце в общината. Съставиха ми акт за 20 лева, който платих с огромно удоволствие :)
Един приятел за неотписване в срок (като си я продал) го глобиха с 80 лева. Това се случва във Варна.
Трябва да имаш и бележката за платен данък от предишния собственик. Поне на мен ми я поискаха.
Отиди и ще разбереш :( Успех!

Аз също платих 20 лева за закъснение.Като отидеш на място ще разбереш

Bobo
12-12-2006, 10:57

А мое ли да ми асфалтираш улицата :?:

търтей
12-12-2006, 11:02

нали се сещаш че така ще се въртим в омагьсан кръг? :wink:

Bobo
12-12-2006, 11:12
[quote="търтей":rx4r69q2]а мое ли да не даваме идеи как се лъже държавата? :idea:

нали се сещаш че така ще се въртим в омагьсан кръг? :wink:[/quote:rx4r69q2]

Ми недей дава акъл тогава щото аз от 15 години се върта в тоя кръг и си плащам кат поп :idea: И на всичкото отгоре си ремонтирам колите за моя сметка - така че държавата требе да се лъже докато може :!: След като те ме лъжат и обират и аз ще го правя не съм ДЕБИЛ че да им плащам честно а те да ме лъжат :idea:

Малко ли им е че им плащам задължителните МНОГО пари повтарям МНОГО пари за застраховки и минетки и кво ли не още :?: Нали видехте миналата година а и предната сме плащали ГО колкото в европа а кво получавахме :?: Аз ше ви кажа 1 К.Р :idea: Добре че застрахователите лъжеха държавата и даваха бонуси кат луди иначе щеше да стане бунт :wink:

Bobo
12-12-2006, 11:16
Бат Бойко мое да секъв ма им каза че са мутри и те СА :idea: Мое ли да плащат два лева на квадрат за разрешително и после с тия два лева да им се поддържа улица е как да стане :?:

търтей
12-12-2006, 11:17
[quote="търтей":gzi24s39]а мое ли да не даваме идеи как се лъже държавата? :idea:

Ми недей дава акъл тогава щото аз от 15 години се върта в тоя кръг и си плащам кат поп :idea: И на всичкото отгоре си ремонтирам колите за моя сметка - така че държавата требе да се лъже докато може :!: След като те ме лъжат и обират и аз ще го правя не съм ДЕБИЛ че да им плащам честно а те да ме лъжат :idea:[/quote:gzi24s39]

ммм
да
ама понеже сами си избираме идиотите дето ни управлавят кой ни е крив?
та ако си играем на лъжене нищо няма да се промени - тва ми е мисълта

Bobo
12-12-2006, 11:19
[quote=Bobo][quote="търтей":2saiox5j]а мое ли да не даваме идеи как се лъже държавата? :idea:

Ми недей дава акъл тогава щото аз от 15 години се върта в тоя кръг и си плащам кат поп :idea: И на всичкото отгоре си ремонтирам колите за моя сметка - така че държавата требе да се лъже докато може :!: След като те ме лъжат и обират и аз ще го правя не съм ДЕБИЛ че да им плащам честно а те да ме лъжат :idea:[/quote:2saiox5j]

ммм
да
ама понеже сами си избираме идиотите дето ни управлавят кой ни е крив?
та ако си играем на лъжене нищо няма да се промени - тва ми е мисълта[/quote:2saiox5j]

Ми да САМИ СИ ГИ избирате аз не гласувам :idea: Докато не се смени хунтата нема да гласувам :idea: И наеш колко европейци ни се чудат на акъла що продължават едни около 60% да гласуват за същите малоумни идиоти :idea:

търтей
12-12-2006, 11:22
[:

е бате с негласуване не става
всъщност става де - с пушка;)
как да се сменят дебилите като никой нищо не прави?
самички да си дадат баницата???
ега не е станало така ...

Bobo
12-12-2006, 11:23
[:

Ми аз невиждам как да стане :wink:
Ти оди гласувай още па чакай да стане нещо :wink:

търтей
12-12-2006, 11:25
[:

е чекам чекам - не стаа - и место бюлетина ше пусна нещо друго
:machinegunner: :jason2:

Bobo
12-12-2006, 11:26
[quote=Bobo][:

е чекам чекам - не стаа - и место бюлетина ше пусна нещо друго
:machinegunner: :jason2:[/quote:tgbiaez0]

Ша са сетиш :wink:

търтей
12-12-2006, 11:28

аз отдавна съм се сетил - ма тия неща не се пишат с големи букви по форумите :wink:

Bobo
12-12-2006, 11:31

аз отдавна съм се сетил - ма тия неща не се пишат с големи букви по форумите :wink:

Ми явно се налага па ега се сетът ко стаа :lol:

търтей
12-12-2006, 11:33

Ми явно се налага па ега се сетът ко стаа :lol:

шъ съ сетат кат им се подпали задника :lol:
пак че ги палнем :laser:

Mind_Control
12-12-2006, 17:08
Незнам, ама на мойта алфа по онзи калкулатор ми изкарва, че данъка е 123 лв., а аз имам черно на бяло платен данък за миналата година от 30 лв.

BatVas
12-12-2006, 17:37
Незнам, ама на мойта алфа по онзи калкулатор ми изкарва, че данъка е 123 лв., а аз имам черно на бяло платен данък за миналата година от 30 лв.
Щот са та писали 1,3 боксер 90 коня и с отстъпката за катализатор - таман толкоз :wink:

ne0
12-12-2006, 18:05
Щот са та писали 1,3 боксер 90 коня и с отстъпката за катализатор - таман толкоз :wink:

ИЗВОДА:
Като отидите в данъчнотот се правите на ни лук ял ни мирисал.
Аз колата я взех на фактура. Познайте дали съм платил 2 процента от стойността, и познайте дали не съм с 66 киловата и катализатор. :twisted:
Влязох аз и глеам къде е най-младичката, прая се на разсеян че незнам ништо, любезно питам тва онува. Не забравяйте да си направите ДО (данъчна оценка) при някой познат. И като стане весело ме пита какъв ти е мотора и аз абе май стотина коня ма не съм сигурен щото старат кола беше 2000 кубика пък и тя 100 коня. И и викам бе пиши нещо аз неразбирам пък ко е за хубаво ще почерпя и така. И там има хора и те са кат нас няма за 20 коня за смях да ставам я.

А за търтей, абе ти да нямаш накви държавни облаги или ти плащат от правителството по некоя нова програма за развитие да моделираш форумите в полза на Родино :lol: :lol: :lol:

Aquila
12-12-2006, 18:21
А за търтей, абе ти да нямаш накви държавни облаги или ти плащат от правителството по некоя нова програма за развитие да моделираш форумите в полза на Родино :lol: :lol: :lol:

Има той...малко повече съвест да се държи като човек...ама защо не са повече такива хора...

nikola_n
12-12-2006, 18:25

Е добре де, как е станала тая работа аз утре ще ходя за тая декларация и ми искат талона там си пише колко кубика е

ne0
12-12-2006, 18:39

Има той...малко повече съвест да се държи като човек...ама защо не са повече такива хора...

Брат,
ето на мен в ролята на съвестен гражданин.
Карам си аз и ще завивам надясно и пред мен маршрутка набива спирачки и след 5 сек пуска аварийни аз се ядосах дадох газ и я минах отляво. И си завих. След 200 метра отзад бяла стра със сирени и лампи и мегафон: "отбийте в дясно ПОЛИЦИЯ".

Викам си ебаси филма ко напраих. Та спираме идват ка на война, и ми казва как така завивам от лява лента надясно. Обясних му и той вика, сигурен ли си че е така, викам м ДА!. И другия ок айде даваЙ МУ документите. И тоя олекна и гледа че нямам талона за преглед. Аз му казах че не го нося но има стикер. А той да да тия ги знаем.... Ще пишем. Има пита да пишем ли. И аз си викам БЕ ДРИСЛ-- я пиши ти доде акъла у главата, пари нема ти дам. И после 4 пъти ходя да ми презаверяват акта за дето не са взели решение за наказанието. Та карах с продължен акт 35 дена и после изтече ама си карах така...
И отидох за 5-ти път, тоя път бам 30 лева без точки като чаках на опашка 2 часа в работен ден. Е кажи че бе по-добре да не платя.
Следващия път бам на улицата 10-ка и пей сърце. Не се противи щото мога ти разказвам дълго.

Aquila
12-12-2006, 18:51

Брат,
ето на мен в ролята на съвестен гражданин.
Карам си аз и ще завивам надясно и пред мен маршрутка набива спирачки и след 5 сек пуска аварийни аз се ядосах дадох газ и я минах отляво. И си завих. След 200 метра отзад бяла стра със сирени и лампи и мегафон: "отбийте в дясно ПОЛИЦИЯ".

Викам си ебаси филма ко напраих. Та спираме идват ка на война, и ми казва как така завивам от лява лента надясно. Обясних му и той вика, сигурен ли си че е така, викам м ДА!. И другия ок айде даваЙ МУ документите. И тоя олекна и гледа че нямам талона за преглед. Аз му казах че не го нося но има стикер. А той да да тия ги знаем.... Ще пишем. Има пита да пишем ли. И аз си викам БЕ ДРИСЛ-- я пиши ти доде акъла у главата, пари нема ти дам. И после 4 пъти ходя да ми презаверяват акта за дето не са взели решение за наказанието. Та карах с продължен акт 35 дена и после изтече ама си карах така...
И отидох за 5-ти път, тоя път бам 30 лева без точки като чаках на опашка 2 часа в работен ден. Е кажи че бе по-добре да не платя.
Следващия път бам на улицата 10-ка и пей сърце. Не се противи щото мога ти разказвам дълго.

Верно много може да се разправя,всеки ще извади пример за да докаже,че е прав и сигурно в неговия случай ще е.Говоря по принцип как би трябвало да е ,но не ми се спори по такива теми.

BatVas
13-12-2006, 10:39

Aз имам съвест бе - всеки месец давам от заплатата си 400 лева данъци - обаче съм виждал данъчни декларации на хора с коли за по 100 000 лв дето данъка им на половина на моя.
Този данък за който говорим е за ОБЩИНАТА - е дигат ми колата с паяк(незаконно е ако не знаете) сложили някакви измислени легнали полицай (не стандартни ами бабуна от асфалт - колата опира) - ами данъка да го вземат от комшията ми с Джипа защото той си минава безпроблемно от там или от един с трабант дето опушва и събужда целия квартал сутрин. Или да им дам данъка за дупката дето си оставяш окачването и после плащам - или не сетих се ще им платя данъка и няма да ми останат пари за спирачките и ще се натреса някъде за да може като отида в общината да ми викат "чакай къде си тръгнал , не виждаш ли че съм заета" (да говори по телефона за някакви магазинио за дрехи) Сега ще кажете че първо трябва да платим за да получим - ами не съм съгласен - при излишък само към октомври 2 380 000 000 лв (да сумата я вярна) преразпределя се чрез бюджета 42 процента от Брутния Вътрешен Продукт. Ами не важи и оправданието - няма пари(виж излишъка) е да ама той ще се разпредели без да е гласуван като закон( закона за държавния бюджет) а по осмотрение на министрите и то за бъдещи и сегашни облаги(сегашните в парично изражение , бъдещите като дивидент за следващи избори. А на вас ще Ви дигнат цената на бензина и нафтата с 12,5 стотинки на литър , ще се оправдаят за 100 милиона за армията ( а я да видим излишъка как е - ами 24 пъти повече от тази сума) Ами правят ни на балами - защо и ние да не се възползваме ако има дупчици и в без това тежката данъчна политика спрямо честния нормален човек. :evil: :evil: :evil:

KiKo
13-12-2006, 10:49
Напълно съм съгласен с BatVas :wink:

ne0
13-12-2006, 13:11
И аз подкрепям Бат Вас,
Бат Вас хубава заплата взимаш ти ееее, нема ли да се жениш...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BatVas
13-12-2006, 14:07
............... ееее, нема ли да се жениш...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Е, тогава вече не знам как ще се оправям с две - Алфа и Жена. :? :?: :roll:

Bobo
13-12-2006, 14:13

Начи кво викаш от глад умри съвестен бъди а? А защо не са повече умиращите от глад пък и да са хора :idea: :?:

ne0
13-12-2006, 14:59
............... ееее, нема ли да се жениш...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Тука се роди ЕСТЕСТВОТО НА СЪЩЕСТВОТО - ЕСЕНЦИЯТА.

Тоз кому е по сили да храни жена и Алфа, то той за живота много учен е, той се зове успял чоловек, е те тва е оня де го нищо не мое събори и нерви не си образувава!!!

pr_00f
13-12-2006, 15:05
Абе аз и дете храня :Tease:
А питай ме дали не си образувам нерви, и дали не ми побеля вече косата :)

@Bat VAs , абре баце ти не си ли на държавна работа ?
Баси и данъците изпраска честно :)

trustworthy
13-12-2006, 15:42

Не питай! :? Алфата - добре, ама жената.... :frown:

Aquila
13-12-2006, 18:27

Aз имам съвест бе - всеки месец давам от заплатата си 400 лева данъци - обаче съм виждал данъчни декларации на хора с коли за по 100 000 лв дето данъка им на половина на моя.
Този данък за който говорим е за ОБЩИНАТА - е дигат ми колата с паяк(незаконно е ако не знаете) сложили някакви измислени легнали полицай (не стандартни ами бабуна от асфалт - колата опира) - ами данъка да го вземат от комшията ми с Джипа защото той си минава безпроблемно от там или от един с трабант дето опушва и събужда целия квартал сутрин. Или да им дам данъка за дупката дето си оставяш окачването и после плащам - или не сетих се ще им платя данъка и няма да ми останат пари за спирачките и ще се натреса някъде за да може като отида в общината да ми викат "чакай къде си тръгнал , не виждаш ли че съм заета" (да говори по телефона за някакви магазинио за дрехи) Сега ще кажете че първо трябва да платим за да получим - ами не съм съгласен - при излишък само към октомври 2 380 000 000 лв (да сумата я вярна) преразпределя се чрез бюджета 42 процента от Брутния Вътрешен Продукт. Ами не важи и оправданието - няма пари(виж излишъка) е да ама той ще се разпредели без да е гласуван като закон( закона за държавния бюджет) а по осмотрение на министрите и то за бъдещи и сегашни облаги(сегашните в парично изражение , бъдещите като дивидент за следващи избори. А на вас ще Ви дигнат цената на бензина и нафтата с 12,5 стотинки на литър , ще се оправдаят за 100 милиона за армията ( а я да видим излишъка как е - ами 24 пъти повече от тази сума) Ами правят ни на балами - защо и ние да не се възползваме ако има дупчици и в без това тежката данъчна политика спрямо честния нормален човек. :evil: :evil: :evil:

Айде пак се почнаха.БатВас,пишеш умни работи,запознат си с доста неща,но да ти напомня ли какви ги говореше по темите на 156 М Джет - колко ти било хубаво в България,как трябва да сме патриоти и да се борим за по-добра държава и тн. Кажи ми тогава в момента в който излезе тема за корупця,за дупки,за данъци защо пак си първи да обясняваш кое как трябва да стане и как ни лъжат ,и как ние да излъжем държавата? Като имаш мнение го отстоявай,не да се въртиш на където ти е по-удобно.

За колегата Нео ,нали точно това казвам - "...защо няма повече хора,като Търтея..." ,което не се отнася само за теб,ами и за онези полицаи ,които са те глобили,защото ако не бяха такива тиквеници,щяха да спрат маршрутката а не теб. Ама ако продължаваме всеки път някой като каже,че трябва да се стегнем за да се оправи тази държава да си вадим примери и да си търсим оправдания още 100 години ще сме така.

ne0
13-12-2006, 18:56
Абе прав си.
Ма и Васето е прав.
Аз съм седнал ма и аз така мисля.
Искам да ти благодаря че си изчел постовете ми, евала!
Всички са прави :lol:

ама нали се сещаш че като ядеш само лайна и стях свиквапш, е аз обичам бъркани яйца, с пилешко, сирене и домати, и кат се приготви да му излеят соса от соматие плюс препечена питка хляб
та тва е

аз лайна не ядем и никога нема се съгласим!!!

Mind_Control
13-12-2006, 20:05
А относно това как се разпределят излишъци в бюджета, нали по принцип ако не си изхарчиш парите, следващата година ти дават по- малко. Е по тоя случай вуйчо ми ми е разказвал как в данъчна администрация (където работеше преди време) им останали пари и в бързината, за да ги похарчат накупували разни бланки за документи (които с години няма да изразходят), вместо да си платят тока, където имали задължения.. Ама става така щото няма кой де помисли, не че няма пари..

Nikiboy
13-12-2006, 23:01
Момчета нашата мила родина за смотаняци като 99% от нас (в клуба) си е една дупка, в която си наливаме заплатите и получаваме по един голям....

Въпроса е малко като с кокошката и яйцето - Кое е да е първо - Добрите условия и после да плащаме или обратното?

Практиката показва, че ако започнем с първо да плащаме се намира някой тарикат, който обира кинтите и кара лимузина и се обявява със заплата 300 лв. и ние го лапаме.

За това нека първо се въведе ред! После ще плащаме!

Tickles
13-12-2006, 23:27
чичко гугле пита ли то?
не си нали :tongue:

цък (http://www.taxadmin.minfin.bg/calc.php?calc=2)

Дължимият от вас данък е: 136.95 лева

егати, а аз си мислех, че нещо са ме изментили, като го платих преди известно време :(
Значи всяка година това ме чака ... еми не е честно :roll:

Aquila
13-12-2006, 23:55

Начи кво викаш от глад умри съвестен бъди а? А защо не са повече умиращите от глад пък и да са хора :idea: :?:

Нещо грешно сте ме разбрали май :!: Това за съвестните не сам го казал за теб,за мен, за колегата Нео, или за още някой конкретно :!: Разбирайте го така - "Ако имаше повече нормални , като започнеш от дребния тарикат,че стигнеш до правителството,където са най-големите крадци,сега нямаше да сме в такова положение :!: "

Съответно няма всеки да търси начин да се спасява, да гледа да не плаща и да минава метър когато може. Получава се един затворен кръг,за съжаление за да се излезе от него ще трябва да се започне от някъде и докато всеки бяга от отговорност нещата няма да се оправят :!: ( и това "всеки" не го приемайте пак лично :wink: )

BatVas
14-12-2006, 10:16

Айде пак се почнаха.БатВас,пишеш умни работи,запознат си с доста неща,но да ти напомня ли какви ги говореше по темите на 156 М Джет - колко ти било хубаво в България,как трябва да сме патриоти и да се борим за по-добра държава и тн. Кажи ми тогава в момента в който излезе тема за корупця,за дупки,за данъци защо пак си първи да обясняваш кое как трябва да стане и как ни лъжат ,и как ние да излъжем държавата? Като имаш мнение го отстоявай,не да се въртиш на където ти е по-удобно.

За колегата Нео ,нали точно това казвам - "...защо няма повече хора,като Търтея..." ,което не се отнася само за теб,ами и за онези полицаи ,които са те глобили,защото ако не бяха такива тиквеници,щяха да спрат маршрутката а не теб. Ама ако продължаваме всеки път някой като каже,че трябва да се стегнем за да се оправи тази държава да си вадим примери и да си търсим оправдания още 100 години ще сме така.

Ами точно щото аз съм съвестен и ме е яд , че не се прави така , че и тия с лимузинете над 100 -200 хилки да станат такива.
Аз имам право да критикувам, да протестирам , да хуля държавата - защото съм тук и тук работя и живея, а много мразя избягалите да ми критикуват от вън. (сития на гладния не вярва) Затова не позволявах на М-джет да плюе .
И за разлика от него аз мога да обясня точно причината да се изкажа така и имам и конкретни виждания как може да се промени самата данъчна политика (ама ще стане много дълго да обяснявам)
Аз казвам каква е вратичката в закона от където ще платиш по малко (нали видя какъв излишък има - е значи ти и аз сме платили достатъчно) е да ама вратичките са малко когато не въртиш десетки милиони . Така ,че не се въртя - точно за държавата работя като посочвам нещата. При усовие ,че сме платили и ма излишък - въпреки спестените и откраднати стотици милиони ( да не кажа по стряскащи цифри ) от ДДС и сруги , не смяташ ли че са ти взели малко повече от джоба и ако избегнеш даването на 50-100 лева е един вид протест. Защото ти казах как се разпределя излишъка . Все едно да искаш да плащаш повече на топлофикация, че да може да да си разпределят повече към тяхните фирми ( а не да кажем да оправят тръбите и да няма загуби) Дано си ме разбрал. :idea: :!: :wink:

Walker
12-03-2008, 11:04
Е хубаво, ама как сте си писали колите по-малко KW при положение, че се дава и копие от картона на колата?! :roll:
И какво ще стане ако като си подам документите и забележат тази разлика в KW ?

Blade
12-03-2008, 14:01
Е хубаво, ама как сте си писали колите по-малко KW при положение, че се дава и копие от картона на колата?! :roll:
Нищо няма да ти кажат, моята я писаха, че е 500лв. и платих трите процента за регистрация, което ми излезе 15 лева ;)

Walker
12-03-2008, 15:29
Нищо няма да ти кажат, моята я писаха, че е 500лв. и платих трите процента за регистрация, което ми излезе 15 лева ;)

Не става дума за таксата за придобиване на МПС, ами за декларацията... Там как е минал номера да пишете колата по малко KW и без да погледнат копието на талона :roll:

lyuli
12-03-2008, 15:50

Не става дума за таксата за придобиване на МПС, ами за декларацията... Там как е минал номера да пишете колата по малко KW и без да погледнат копието на талона :roll:

ти още ли не си я регистрирал в общината????

Walker
12-03-2008, 15:58

ти още ли не си я регистрирал в общината????
Не ... :roll: имам още месец време ;)

миро
12-03-2008, 16:07
Аз трябва да я регистрирам моята до началото на април и мисля края на седмицата да се правя на луд пред общината. Днес минах техн. преглед и тези се зачудиха защо толкова рано минавам като имам още месец до изтичането на срока. :roll: Ама нали искат бележка за платен пътен данък за текущата година и...
Та малко мисля да се позабавя с плащането му, не бързам.

fred
12-03-2008, 21:15
Сега не трябва да се плаща данък, защото най вероятно ще бъде отменен, въпреки че не е сто процента сигурно

Walker
12-03-2008, 21:37
Сега не трябва да се плаща данък, защото най вероятно ще бъде отменен, въпреки че не е сто процента сигурно
Но трябва да си подам декларацията и въпроса е колко кв да я пиша, и ако я пиша по - малко дали ще ме хванат? При мен проблема е, че преди е била писана по-малко и на бележката за платен данък която трябва да представя е по-малко пари...

fred
13-03-2008, 10:00
Но трябва да си подам декларацията и въпроса е колко кв да я пиша, и ако я пиша по - малко дали ще ме хванат. При мен проблема е, че преди е била писана по-малко и на бележката за платен данък която трябва да представя е по-малко пари...

Ами какво да ти кажа, наистина се дава копие и от оригиналния талон и от този в КАТ.Според мен си пиши, каквото трябва, за да нямаш ядове после.Глобата е около 300 лева, ако не си я регистрирал навреме, а отделно неплатените суми с лихва.

lyuli
04-04-2008, 23:25
Днес платих данъка на колата - не е промен, 130 лв. Айде юруш сега да хванете намалението от 5 % :lol: :lol: :lol:

миро
05-04-2008, 08:43
Аз вчера обявих моята в общината, имам я от началото на февруари и ми изчислиха, че дължа 166лв.

fred
05-04-2008, 16:56
Аз вчера обявих моята в общината, имам я от началото на февруари и ми изчислиха, че дължа 166лв.
Сега не плащай, а изчакай да видим-Наредбата от тая година е атакувана в съдеа от Областния на София, да видим какво ще се стане :!:

lyuli
05-04-2008, 19:46
Сега не плащай, а изчакай да видим-Наредбата от тая година е атакувана в съдеа от Областния на София, да видим какво ще се стане :!:

плаща се по миналогодишните цени.

Blade
05-04-2008, 20:59
Оле и аз тея дни трябва да ходя да плащам данъци...
Най-безмислените пари, аз си чупя колата по шибаните ни пътища и трябва да плащам за това :evil: :evil: :evil:

fred
06-04-2008, 19:35

плаща се по миналогодишните цени.
Е ако е така е добре.