View Full Version : 166 се разкрачи и изхаби гумите отзад.
Както става ясно от заглавието 166-цата на баща ми се разкрачи отзад и изхаби гумите отвътре.Гледахме я уж всичко е наред ама явно не е... неможем да разберем от къде е проблема помагайте моля.
Колега проверихте ли т. нар. скърцащи втулки на шенкела! По принцип от там идват проблемите, вижте ги за луфт! Има много писано за този проблем, пробвай с търсачката!
Колега проверихте ли т. нар. скърцащи втулки на шенкела! По принцип от там идват проблемите, вижте ги за луфт! Има много писано за този проблем, пробвай с търсачката!
Точно така ,тези тампони на шенкела са направили поразията
leshoiad
31-07-2012, 06:32
И аз го направих това упражнение.........смяна на тампоните!
silversnake
31-07-2012, 18:46
...Аз не съм правил реглаж след смяната на втулките...по простата причина че на местна почва учащи се "притежатели на стендове" не искам да пипат отзад:paddle: Не се наложи нищо такова - колата се държи прекрасно на пътя, а съчетано с новите мортове, стойката стана убийствена.
По същия начин се разкрачи от зад и ми ядеше гумите от вътрешната страна.Ходих в Стара Загора да ми подменят втулките и след това задницата си доде на мястото не ми е мръднал грайфера повече т.е износва се равномерно.
Колеги здравейте.. от скоро съм във форума притежател съм на алфа 166 2.4 ЖТД 150к.с.
Та въпроса ми е следния .. и моята се разкрачи така както вие сте писали по горе и ми казаха да ходя да ми рециклират Ляв и Десен ГОРЕН носач ..
Някой от вас има ли идея къде мога да отида от Пловдив съм.
благодаря предварително :):unsure:
lordliness
10-05-2013, 21:08
Колеги здравейте.. от скоро съм във форума притежател съм на алфа 166 2.4 ЖТД 150к.с.
Та въпроса ми е следния .. и моята се разкрачи така както вие сте писали по горе и ми казаха да ходя да ми рециклират Ляв и Десен ГОРЕН носач ..
Някой от вас има ли идея къде мога да отида от Пловдив съм.
благодаря предварително :):unsure:
разкрачва се от втулките на шенкела
Лорд приятел имаш ли идея къде мога да отида в пловдив....
от много скоро имам тази алфа.. а и по принцип не разбирам много от коли :) откъде мога да ги взема тези втулки...
lordliness
10-05-2013, 21:14
Лорд приятел имаш ли идея къде мога да отида в пловдив....
от много скоро имам тази алфа.. а и по принцип не разбирам много от коли :) откъде мога да ги взема тези втулки...
написах ти лично съобщение, видя ли го
Защо не я закачиш първо на апаратурата да се види колко градуса са ти наклоните? Миналата седмица правих на моята реглаж, а след това и на брат ми на 166-та и и на двете коли страничните наклони бяха по 2*30'. Малко невероятно ми се струва и двете коли да са им скапани еднакво и 4-те тампона и да са блъскани толкова еднакво по дупките за да станат и 4-те наклона с еднакви градуси! Планките отгоре към моста също бяха регулирани на различно ниво което ме навежда на мисълта, че страничния наклона трябва да е повече от 1*30' както го дават в програмата:gruebel:
Големия страничен наклон идва и от крив "горен носач" или V-щанга. Регулира се чрез нагряване и изправяне.