PDA

View Full Version : Температурен датчик на инжекциона.

Kamen
12-12-2006, 09:10
Някой може ли да ми каже в какви граници трябва да бъдат стойностите на датчика когато е топло и когато е студена колата. Искам да си примеря моя датчик. Благодаря ви предварително.

Afla146
12-12-2006, 23:29
За датчика на температурата на двигателя дават тези стойности
за -40 градуса 100,700 килоома съпротивление
за -20 градуса 28,677
за 0 градуса 9,423
за 20 -> 3,515
40 -> 1,459
60 -> 0,667
80 -> 0.332

Kamen
13-12-2006, 07:38
Благодаря. Моя постоянно показва половин ом, интересното е че прибора на таблото за температурата отчита.

tonov
13-12-2006, 10:10
Благодаря. Моя постоянно показва половин ом, интересното е че прибора на таблото за температурата отчита.

Щот за таблото е друг датчик :wink:

Kamen
13-12-2006, 12:22
Не е друг датчика. Един датчик е - комбиниран, защото когато го откача и на таблото прибора не работи. Датчика има три извода. Единия е за прибора на таблото, а другия е явно за двигателя защото когато откача буксата прибора на таблото не отчита и вентилатора на радиатора се включва на втората степен.

Bobo
13-12-2006, 13:20
Не е друг датчика. Един датчик е - комбиниран, защото когато го откача и на таблото прибора не работи. Датчика има три извода. Единия е за прибора на таблото, а другия е явно за двигателя защото когато откача буксата прибора на таблото не отчита и вентилатора на радиатора се включва на втората степен.

Точно така и данните на този датчик немат общо с данните които е дал колегата :wink:

Kamen
13-12-2006, 14:49

Точно така и данните на този датчик немат общо с данните които е дал колегата :wink:

Bobo този датчик оказва влияние на инжекционната система нали? - или бъркам :gruebel:

Bobo
13-12-2006, 15:35

Bobo този датчик оказва влияние на инжекционната система нали? - или бъркам :gruebel:

Да оказва влияние :wink:

Yon
13-12-2006, 17:43
... този датчик оказва влияние на инжекционната система нали? - или бъркам :gruebel:

@Камен Сега него ли набеди :?
Нали преди беше писал , че на диагностика всичко било ОК?

Kamen
14-12-2006, 10:55
... този датчик оказва влияние на инжекционната система нали? - или бъркам :gruebel:

@Камен Сега него ли набеди :?
Нали преди беше писал , че на диагностика всичко било ОК?

Ами на диагностика 4 пъти съм я закачал на различни места и всичко е наред. Събрах хиляди различни менения. Нищо несъм набеждавал просто се опитвам да си реша проблема сам, защото то се видя че по тея диагностики нищо няма да стане. Другия вариянт е другата седмацата като идвам до София да дойда с колата и да я закарам при бат Бобо. въпросния датчик който каза че съм го бил набедил излезна работещ. Отпада и той от черния списък- ами то не остана какво да проверявам. В събота ще проверя дебитомера.

Bobo
14-12-2006, 14:06
В събота ще проверя дебитомера.

Би ли обеснил как се проверява дебитомер :?:

Kamen
14-12-2006, 15:53

Незнам как се проверява дебитомер, но мога да ти кажа как мисля да проверя моя. Ще сваля моя дебитомер и ще го сложа на друга алфа със същия двигател когато е студена и ако няма проблеми изключвам дебитомера като вариянт. В това ще се състои моята проверка.

BatVas
14-12-2006, 15:55

Незнам как се проверява дебитомер, но мога да ти кажа как мисля да проверя моя. Ще сваля моя дебитомер и ще го сложа на друга алфа със същия двигател когато е студена и ако няма проблеми изключвам дебитомера като вариянт. В това ще се състои моята проверка.

А може и от другата да сложиш на твоята да видиш твоята променя ли се :idea:
Ама ако и двата не са в ред - не знам :?

SwatboyBP
21-12-2014, 23:00
А къде се намира тоя датчик при 145-ца 1.4 боксеровия мотор,че и при мен май той ми дава проблеми и ми светва индикатора на таблото за инжекциона?

ivan dimitrov
22-12-2014, 13:15
---