View Full Version : alfa 145 разход и инфо за колата
iakudza389
12-12-2006, 12:11
Насочил съм се към този модел на алфа :D но ме притеснява разхода(тук някой каза 8-9 извънградско,11градско за 1.6 ако не се лъжа),а и факта че повечето които се продават са с боксер двигател. Тяхната поддръжка била много трудна и повечето майстори отказвали ремонти на този тип двигател,вярно ли е това?
Събирам и всякаква информация и впечатления за 145.
Благодаря Ви предварително.
P.S.пробвах с търсачката но ми даде повече от 800 резултата!!!!!
мани я търсачката....
значи глей каква карам аз... разход извънградско 10, разход градско... 13
А да стигнеш до ремонт на двигател на колата значи яко си се прецакал няма значение ТС/боксер или каквото щеш да е :)
иначе колата си е хубава... различна е, има си собствен стил.
зависи колко пари ти се дават, виж и дизелите, чета че колегите ги хвалят.
ПС
100% ако искаш да минеш тънко... алфата не е твойта кола
разход извънградско 10
Вярно ли :shock: как така бре човек, на мен извънградско ми дава 6.5 - 8.5 в зависимост от времето и/или климатика пуснат. Мислех че ТвинСпарк-овете харчат по-малко?
Абе зависи колко ти е тежък крака. Моята извунградско е средно 8 литра, а иначе от 6,5 до 10 съм я докарвал-зависи :wink:
Гледай сега и запомни тва дето щи кажа щото е истина. РЕАЛНОСТ.
Читавата алфа е 100 процента удоволствие. Кола дето кат се кача сутрин за работа ми кеф да запаля. Гледам другите карат опели, пежа, рена, бмвета ама мойта си е номер едно.
Щом е удоволствие значи струва пари. Тва е така.
Много важно (мое мнение) ако си решил че ще вземеш алфа и после ще сложиш газ не си взимай алфа. Не убивай поредната, остави я на някой друг. Гоо фор анадъ бранд!
Консомативите трябва да са качествени и да се сменят често.
В града моята гори 12-15. Извън града е супер относително. Зависи с колко караш и колко изпреварваш. Случвало ми се е от София за Бургас да не ми стигне резервоара (51 литра). На входа на Бургас свети вече лампата. Но ко караш човешки може и 6-7 да гори. Случвало се е ама аз съм нечовек.
Но пък колата вози супер. Стои на пътя перфектно. Волана е точен и директен. Вида е единствен. Винаги се познава и отличава. Практична е (тва незнам що го казах ма Баща ми каза, че отзад мога да пренеса домашния фризер :lol: ).
Окачването е здраво. А не както е според фолклора.
МНОГО ВАЖНО.
Помни че повечето неща за лошите страни на алфите е фолклор. Питай такива дето са патили а не такива дето са чули (но щом си тук значи нацели).
Те тва е което аз исках да ти кажа. Колегите ще допълват.
Успех. Винаги има читави коли на пазара, въпрос на шанс е. Ко си я взимаш от софия помоли за помощ от някой член на клуба. Те ще ти дадат номера на един дето разбира и щи помогне....
P.S.пробвах с търсачката но ми даде повече от 800 резултата!!!!!
па прочети ги.
майсторите - дай им голф 2 да са хепи (почнаа да се отварят на голф 3 вече)
разхода - гори колкото и сипваш. ако не спипваш няма да гори. ама ич.
Най-добре търси 1,8 или 2.0 двигател - разлика в разхода на гориво с 1,4 и 1,6 е доста малка - разлика във вървенето има обаче :wink:
Макар, че ако намериш запазена с боксер двигател също ще изпитваш голям кеф. Не слушай какво ти говорят за боксерите -те са едни от най-здравите двигатели и даже са по ефтини за поддръжка от Туйн Спарк двигателите (да не мислиш че порше 911 и Субару случайно монтират боксери)
Окачването е много здраво и най -важното - много ефтино. Например в момента носача за моята (които е май по скъм от боксеровия) е 44 лв целия - откачаш и закачаш за 10 минути, Преден лагер е 25 лева.
А както знаеш в БГ окачването си е едно от най-важните неща. Двигателя ако е читав сменяш редовно консумативите и даваш газ - ама даже и до ремонт да дойде не е по различно от всяка друга кола - просто отиваш при правилните майстори :wink:
Както обичам да казвам : Алфа = Хубава жена - има си недостатъци ама като я обичаш забравяш за всичко и си щастлив. :!: :D :D :D
танасее - нема ли да напраиш аутоансвер на тоя въпрост.
с линк за 56-ти ремонт по скалата на Вальо.
iakudza389
12-12-2006, 17:39
за ремонтите имах предвид,че майсторите много мрънкат за боксера защото трудно се обслужвал :shock: много трябвало да разглабят и свалят и такива им работи :x и за това монтажът на консумативите бил по-скъп(а не самите консумативи).wasp с какъв двигател е твоята?
pent какъв в тоя разход бе братле 10л извънградско :shock: :shock: :shock: на бащата бравата прави под 6л с 1.6 16V 103 hp(като пример)!не знам колко е разликата в теглото,но все ми се струва,че е в полза на бравата?не разбирам откъде идва този разход на тези мъници? :D
благодаря на всички за мненията.
Не си написал от къде си - майсторите мрънкат щото не са правили достатъчно боксери , в София има майстори за боксери които не мрънкат.
Може да ти изглеждат мъници, ама моята ер 1215 кила мерена на кантар със светеща резерва и без музиката.
Пиши на ЛъкиМен колко е дал досега за почти две години каране 145 1.6 боксер( а той е карал преди това опел) май само термостат е правил за 34 лева. Иначе първоначалните консумативи +труд след покупката са по ефтини от тези на Туйн Спарк-не помня колко бяха , ама наполовина.
nikola_n
12-12-2006, 17:46
за ремонтите имах предвид,че майсторите много мрънкат за боксера защото трудно се обслужвал :shock: много трябвало да разглабят и свалят и такива им работи :x и за това монтажът на консумативите бил по-скъп.
майсторите - дай им голф 2 да са хепи (почнаа да се отварят на голф 3 вече).
Баща ти ако кара с 100-120 ще гори 6, а като я настъпваш колата ще харчи
Както беше писано някъде "Алфа е кола за удоволствие, а ако искаш да носиш компоти от вилата и да ти гори малко си вземи Голф на газ" :lol: Моята я имам от 3 месеца и до сега не съжалявам за нито едно стотинка дадена за нея, макар че ножех да имам и по икономична кола с по евтина поддръжка - ТАЗИ КОЛА НОСИ НАСЛАДА ПРИ ШОФИРАНЕ.
nikola_n
12-12-2006, 17:55
Аз за боксера съм дал 260 за ремъците, масла (ск. кутия и двигател) филтри и труд. 70 лв Термостат 45 термостата и 25 труд.
wasp с какъв двигател е твоята?
1.6 боксер, 8v , то си пише в подписа.
А вие, серсеми, с колко карате по магистралата, че ви арчи 10 ? със 200 ли ? Аз като карам със 130-140 (гледам да не нарушавам много максималната скорост) - и ми харчи 7.5 - мисля си е нормално.
Ако карам по-бързо, кой-знае колко по-рано няма да стигна, най-много хич. Така че - внимавайте със скоростите, хората се убиват по пътищата :( .
iakudza389: ако държиш да харчи малко - купи си дизел. Бензинова алфа си лапа! Моята градско последния път беше 19/100, но я карах само студена и настъпвах :roll:
georgievst
12-12-2006, 22:19
От известно време сутрин я чакам да загрее и това се отразява на разхода. Без майтап !!!
trustworthy
12-12-2006, 22:34
...Моята градско последния път беше 19/100, но я карах само студена и настъпвах :roll:
Бе то не е хубаво студена докато е да я настъпваш много. Не толкова заради разхода, за доброто на колата е ;)
Разхода може да не успееш да го свалиш на 11 градско. Боксера не е труден за ремонтиране, просто е по различен от другите и майсторите не са му свикнали. Но тези където са ремонтирали, си го знаят и няма да ти откажат. Педалите на газта и на съединителят са меки, газта е чувствителна, боксера има мощност в по голям диапазон на оборотите, много е пъргав, помага да се измъкваш бързо от ситуации. Има огромна кормилна рейка и хидравлика на волана, което прави колата много приятна за управление. Окачването е твърдичко, колата е ниска и много стабилна на пътя. За градско може да ти е малко твърдичка возията. Частите не са скъпи, можеш да прегледаш темата за сервизите и частите.
Насочил съм се към този модел на алфа :D но ме притеснява разхода(тук някой каза 8-9 извънградско,11градско за 1.6 ако не се лъжа),а и факта че повечето които се продават са с боксер двигател. Тяхната поддръжка била много трудна и повечето майстори отказвали ремонти на този тип двигател,вярно ли е това?
Събирам и всякаква информация и впечатления за 145.
Благодаря Ви предварително.
P.S.пробвах с търсачката но ми даде повече от 800 резултата!!!!! Разхода е точно такъв, а за майстори не бери грижа,има доста.
...Моята градско последния път беше 19/100, но я карах само студена и настъпвах :roll:
Бе то не е хубаво студена докато е да я настъпваш много. Не толкова заради разхода, за доброто на колата е ;)
Аз не я настъпвам още като се кача. Ако е студено правя следното. Паля я - чакам 3-4 минути тръгвам, и след 2 светофара вече я понастъпвам :roll:
но като цяло си арчи доста повечко, щото почти хич не е загряла, а и я карам за 3 км и спирам ...
само да коментирам въпроса с разхода: градско в София 11л ,извънградско съм я свалял на 5.5 обикновенно 6.5.При условие че не е по магистрала а през Петрохан. :wink: :!: :D
iakudza389
13-12-2006, 11:48
добре де откъде такава разлика :shock: ти 5.5-6.5л а другите 9л?а след като ти дава толкова извънградско как достигаш до 11 градско?все пак това са около 5л. разлика :!: защо лапа толко тоя змей :lol:
Първото и най-важно за тази кола е, че всеки път като отиваш към нея си казваш на ум - "Баси красивата кола дето имам!".
Иначе си гори добре - моята в момента минава 12 градско/ но има за смяна дебитомер и моторче за празен ход/.
Вътре е доста просторна и дори отзад има място за човек по-висок от 1,65 /не както в разни други тривратки/.
Кола с характер и за хора,които обичат да ги забелязват :)
добре де откъде такава разлика :shock: ти 5.5-6.5л а другите 9л?а след като ти дава толкова извънградско как достигаш до 11 градско?все пак това са около 5л. разлика :!: защо лапа толко тоя змей :lol:
Тъй мързеше ме да пиша ма щом настояваш :roll:
Значи за градското в София е ужас както знаем, всяка кола гори, мисля че трудно ще намериш кола на тези години +/- която да даде под 10.бензин.
Може би някоя 1.1 ма няма да е отдолу с много.
За извън случая беше такъв: Тръгнах за варна заредено пълно,обаче тръгнах 02.30 от София сутринта спокойно каране 120 на места до 140.Във варна като заредих 5.5 литра разход приблизително но не беше 6л.
На връщане обаче пътувах по обяд коли колко щеш на Ябланица бях изперкал,по магистралата 160/180 до София и м/у другото колата не роди както се изказа един колега :roll: разхода ми беше 6.5л.пак заредих пълно.
Как си го обеснявам, :twisted: :twisted: :lol: ми не си задавам въпроса :roll: 8) не знам може би характеристиките на ДВГ-то не са за градска кола,или дрго не знам. :roll:
ПП защо на някой колеги дава 9 :shock: не знам и не мога да коментирам,казвам как е моята :roll: :roll: :)
trustworthy
13-12-2006, 12:33
... тръгнах 02.30 от София сутринта спокойно каране 120 на места до 140.Във варна като заредих 5.5 литра разход приблизително но не беше 6л...
Явно много малко са били местата с по 120-140 км/ч. Иначе аз имам същия разход извън града на ЖТД-то. Трябва много да си галил педала на газта, че да постигнеш тоя резултат. :shock:
Има и друго обяснение ;) Наскоро засякох служебната каляска по същия метод - 'пълно-пълно'. За ходене до Бургас в разстояния на няма седмица ми даде първия път 6.5 :shock: (това 6.5 при деу ланостие е нещо като твоето 5.5 при алфа боксер) а втория - 9/100. За мен обяснението е едно: не са напълнили до горе при междинното зареждане и оттам разходът бяга. Усредних 6.5 и 9.0 и воала.....получих нормалния за колата разход. Капиш ;)
Така ще е като не слагат борд компютри
НЕМА НАЧИН ДА харчи толко малко, увеличи малко де!
Не се съмнявай щом казва че е толкова - толкова е!
Виж,аз не държа никой да ми вярва :idea: Мразя да карам по инерция и не го правя :idea: И последно на бензиностанцията аз платих тъй че спора е безмислен. :roll: който вярва ок който не ок.Казах това е моята кола това съм видял и го споделям.
М/у другото като кажа на някой че за 20к км разходите по колата са ми 40лв или айде с термостата 70лв но той си беше скапан като я взех,пак не ми вярват ма това си е техен проблем :lol: :wink:
Аз си я карам и се кефя :idea: нали.
пу-пу да не са уроки :D
Виж,аз не държа никой да ми вярва :idea: Мразя да карам по инерция и не го правя :idea: И последно на бензиностанцията аз платих тъй че спора е безмислен. :roll: който вярва ок който не ок.Казах това е моята кола това съм видял и го споделям.
М/у другото като кажа на някой че за 20к км разходите по колата са ми 40лв или айде с термостата 70лв но той си беше скапан като я взех,пак не ми вярват ма това си е техен проблем :lol: :wink:
Аз си я карам и се кефя :idea: нали.
пу-пу да не са уроки :D
Чай сега нема се връзваш мноо ясно че у форума винаги ше се намери некой (кат мен например :lol: ) дет ша ти каже че си сънувал :wink:
Ма ти го каза добре това си е твоят джоб и важното е теб да те кефи как стават нещата :wink: Споделяш и ги оставяш да си акат колко си искат - ти си си дал мнението :wink:
iakudza389
13-12-2006, 17:34
добре а кой двигател е по-икономичен boxer-a или TS?
добре а кой двигател е по-икономичен boxer-a или TS?
Ко значи по-икономичен, май е по-правилно с какъв капацитед?
Може и да греша.
iakudza389
13-12-2006, 20:16
добре разбирайте въпроса кой както иска :D кой двигател колко гориво харчи и какъв е капацитета му?кой е според вас по-икономичен?
Колега има само една алфа дето не харчи - тази дето е на трупчета:)
Иначе на въпроса ти всички си полапват, но разликата в разхода между 1.4 тс и 1.6 тс е малка а във вървежа се усеща че по - големия джигател си е по добре.
Как си го обеснявам, :twisted: :twisted: :lol: ми не си задавам въпроса :roll: 8) не знам може би характеристиките на ДВГ-то не са за градска кола,или дрго не знам. :roll:
И аз съм на това мнение ... не може моята да лапа толкоз градско, а извънградско 2.5 пъти :!: по-малко ... има нещо, и аз си мисля, че алфа не е градска кола.
Тази тема е обсъщана 1000 пъти коя колко харчи тъй че стига ви толкова има общи приказки.