View Full Version : пак проблем - колата прекъсва и глъхне
незнам какво и става на тази кола но не е хубаво
колата прекъсва, трепти цялата, глъхне/и на газ и на бензин/. Само на бензин оборотите си варират сами не постоянни са 1200,900,1200, 1000 и накрая изгасва а на газ не е така.
Бях на замемер /компютър/ и там ми казаха че колата е перфектна /няма грешки/ в смисъл всичко което се гледа на компютъра е без грешка, но той не хваща кабели и свещи.
След като не се намери грешка така наречените "майстори" решиха че е катализатора, избиха го но пак същата работа само където колата сега е толкова шумна че не се трае.
сега колата си е пред нас и незнам вече на къде
колата прекъсва, трепти цялата, глъхне/и на газ и на бензин/. Само на бензин оборотите си варират сами не постоянни са 1200,900,1200, 1000 и накрая изгасва а на газ не е така.
Бях на замемер /компютър/ и там ми казаха че колата е перфектна /няма грешки/ в смисъл всичко което се гледа на компютъра е без грешка, но той не хваща кабели и свещи.
След като не се намери грешка така наречените "майстори" решиха че е катализатора, избиха го но пак същата работа само където колата сега е толкова шумна че не се трае.
Абе немаше ли един друг раздел за тая ГАЗ брееее
пиша за газ и за бензин или трябваше да ги разделя в разделите
е и коя е тая кола? не е мойта сметам по описанието.
Приятелю, в този форум "газ" е мръсна дума... Имах подобен проблем НА БЕНЗИН и, естествено, ми преместиха темата веднага като разбраха, че имам и газов инжекцион... Моя проблем беше много комплексен, но покрай другото се оказа, че смуче въздух след дебитомера... Въпреки това все още имам понякога леки колебания на тихи обороти, но за това най-вероятния причинител е моторчето за празен ход, има няколко теми как се чисти, но досега не съм имал време да направя упражнението.
приятели
хванете си напишете колата ква е ...
те на бобо му викаха "бобо ванга" ... ама и той си има лимити.
пък току виж някой взел, че ти помогнал
и приемайте критиките конструктивно.
Това ако го прави, когато колата е на празен ход, може да е стъпковото моторче на празния ход. Ако стъпковото моторче запуши притока на въздух и дроселната клапа е затворена(на празен ход) то като нищо ще загасне колата.
Друго за което се сещам е жилото на газта, в края които е към дроселната клапа. Там е хванато с е една пласмаса за метал, и е леко под наклон. Когато тази пластмаса се счупи ги прави тези проблеми. Но не би трябвало да гасне колата, а по-скоро да държи по високи обороти, които ту падат ту се качват.
Само на празен ход ли забелязваш проблем, когато даваш газ как се държи колата
Всъщност горните два проблема дето описах, щяха да се проявяват и на газ като си. Щом не го прави на газ е много вероятно това да е инжектор емулаторът. Той ги прави тези проблеми и не може да се хване при тестване на инжекциона с компютър.
Ако се откачи кабела на инжектор емулаторът от инжекторите и се вържат направо оригиналните кабели на инжекторите ще се разбере дали е от тях. Това устройство прави такива проблеми, особенно когато се намокри. Ако е ниско долу може от локва или при миене на колата да се напълни с вода. Инжектор емулаторът е една кутийка с разерите на цигарена и обикновено пише броя на цилиндрите. Може да се намери като се проследят кабелите от инжекторите къде отиват
сега колата си е пред нас и незнам вече на къдеКакъв е двигателя?
Аз ще ви дам жокер,двигатела му е 1,6 боксер.
ооооооо забравил съм
колата е 145 1,6 Боксер
добре колеги немога да разбера защото така усещам почти във всяка тема нотка на заяждане за да имаш кола значи си поне над 18 години това форум за приятелство и разберателство ли е или всеки да се прави на герой.
забравил съм да кажа марката на колата сори има газ пак сори И НАЙ ВЕЧЕ ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗАТОВА НЕКА ПИШЕМ ПО ТЕМАТА
алфиста ти да не си АЛЕНА :lol:
ДНЕС ЩЕ Е КАРАМ ПАК НА МАЙСТОР ЩЕ ИМ КАЖА ЗА ТОЗИ ЕМУЛАТОР ДА ПОГЛЕДНАТ МЕРСИ КОЛЕГА
МЕЖДУ ДРУГОТО КАТО СЪМ Е МОКРИЛ МАЙ СИМПТОМИТЕ БЯХА СЪЩИТЕ
НО ЗАЩО ПЪК НА БЕНЗИН КАТО ДАМ РЯЗКО ГАС И ПЕДАЛА СЕ ЕДНО ГО НЯМА ЗАГЛЪХВА КАТО ОТПУСНА И СЕ ОПРАВЯ
ми аз до колкото си спомням някъде из правилата и препоръките на форумта пишеше да си положите модела в подписа, което спестява подобни дискусии.
колкото да нотките на заяждане - къде ти е чувството за хумор ... нека не умира с алфата.
вярваш ли ми че съм като болен направо че немога да си карам алфичката
миналата седмица дадох 350 лева и пак не върви ЗА КЪКВ ХУМОР МИ ГОВОРИШ :cry:
вярваш ли ми че съм като болен направо че немога да си карам алфичката
миналата седмица дадох 350 лева и пак не върви ЗА КЪКВ ХУМОР МИ ГОВОРИШ :cry:
А от къде си?????? Да знаем към кого да те насочим-защото могат да ти вземат и 500 лева и да не я оправят, а разбиращ човек да я оправи за 20 лева като разбира точно какво е и как се прави.
Сега ще кажеш , че пак се заяждаме - ама и това можеше да попълниш в полето при регистрация. :idea:
хе 350 лева ...
свиквай - "... тва е алфа за бога ..." цитат Вальо, псалм 5, стих 7 от "ремонти и подобрения с цени"
и нема да се плашиш - ще се оправи - и после ще хлебиш и ти другите с проблеми (нещо кат тъпата реклама на спрайт)
ОТ ПЛОВДИВ СЪМ
===============
Колега за да е по лесно напиши какъв автомобил караш и от къде си в профила :wink:
продължавам смених и свещите и бенз. филтъра и пак нищо продължава да глъхне на банзин
има едно леко предърпване като сменям скоростите от 1-ва към 2- ра като работи на газ и подържа обороти на 900 и като пусна фарове вдига оборотите стават непостояни като ги загася се оправя
ЩО Е ТО?
възможно ли е да е от акумолатора, динамо, или там други ел. части.
колко вакума има алфа 145 Боксер 1,6 103 коня
нещо ми свести как да го обясна все едно имам разкачен вакум някаде
allberti
18-01-2007, 14:51
Такаа моята е 146 BOXER 1.3. Когато я купих клатеше оборотите безобразно.Закарах я във Ванто там ми зачистиха накакъв датчик за тепературата на двигателя срещу 20лв. и проблема изчезна.А пък за това където натискаш гаста спира отпускаш тръгва ми се случваше понякога и адски ме дразнеше.Но порових във форума и открих една много ценна препоръка на Бобо.След като запалиш колата да и дадеш 60сек.преди да предприемеш каквото и да било.От тогава само и се кефя.Успех колега.
колко вакума има алфа 145 Боксер 1,6 103 коня
нещо ми свести как да го обясна все едно имам разкачен вакум някаде
Незнам колко вакуума има но разгледай маркуча за въздух който влиза в всмукателния колектор да не е скъсан някъде :wink: