PDA

View Full Version : Проблем с придърпване и гаснене - 155 1.8

stuvan
05-08-2012, 16:51
Имам следния проблем с Алфа 155 ТС 1,8 , придърпване и даже в движение изключва двигателя и не може да запали след това . След няколко часа като е отпочинала :) пали няма проблем но при продължително каране гасне

митака-пловдив
05-08-2012, 17:43
С колко клапана ти е двигателя?Какъв ти е разхода?И сменял ли си нещо скоро по колата;кабели,свещи,дебитомер,ламбда сондата на мястото ли си е....

Andi_88
05-08-2012, 19:30
Колега симптомите които си изброил много ми приличат на холов датчик.Направи една диагностика ще покаже всичко.

Alfa User
05-08-2012, 20:12
Ако е датчика на коляновия вал, колата ще пали трудно ... а колегата не е споменал такова нещо.
Не е изключена причината да е комплексна - т.е. да има повече от един проблем.
Но диагностиката може да хвърли малко светлина наистина. Иначе само ще хвърляме боб тука ...

stuvan
06-08-2012, 13:33
ходих на диагностика , но не можа да ми каже 100 % възможно е да е от коленовия вал датчика така ми каза но не е сигурен , иначе при паленето по някой път не може да запали като махна клемата +са , и я сложа веднага си пали

VFTI
07-08-2012, 09:02
За да ти помогнем:
1. Кажи каква е колата! Или поне снимка на двигателя! 8клапана или 16в, година на производство...
2. Къде се намираш
3. може би телефон за контакти...

Може да е от релетата. Зад акумулатора има 4 релета. Те имат общ "-" и ако някое от релетата се прецака то нищо по колата не работи. Интересното е че "няма как да го хванеш" . Два пъти съм имал такива проблеми и релето ту рабиботи както трябва, ту не. За това и си нося релета(втора ръка) и при нещо такова ги сменям на ред или ги разбърквам и те така.

Според мен не е датчик колянов. Намери реленца 2-ра ръка по 5лв. или ако някой колега ти подари и ги смени. От там нататък ще търсим проблема :)

Може да е и хлабава връзка 12волта към бензинова помпа. За това е хубаво да се разбере дали колата не подава бензин или искра или и двете...ако и двете ги няма значи 100% са реленца...

От къде си? Аз скоро може да имам няколко релета за проба??