View Full Version : Колите: Началото на 90-те vs сегашните красавици.....
Нещо , колеги ме налази носталгия ( сигурно одъртявам :)), ама днеска как си карах , пред мене караше един с една Toyota 4runer... И си помислих колко , брутално и яко са излежали тогава колите ... В смисъл сега са красиви , да така е фрашкани са с всякакви екстри , но няма нито една кола , която да има бруталния вид на BMW 5серия с джанти с огромен борт, или злобния поглед на 155-цата , за RZ съвсем мълча.......Имам предвид че всяка си имаше някакво излъчване , огромното пежо 605....... Ами липсват ми ... сигурно край , одъртял съм ....ама искам пак брутални и груби форми , а не колата да ми прилича на подарък от зрънчо... Не ме разбирайте погрешно , сега има много красиви коли .... просто лично на мене ми липсва нещо .... не знам какво........
Та въпроса ми е , че всъшмост няма въпрос , просто реших да споделя с вас.....
Мен от дрътите много ме радват Сиерите и Ескортите Косуърт. Безкрайно агресивни автомобили...
митака-пловдив
05-08-2012, 21:34
В новите коли няма,душа.Приличат ми на бездушни купета.Като полуфабрикат,дълбоко замразен и претопоплен на микровълнова.
Какво ще кажете за тези?
като цяло вече липсват по ръбатите форми да . Въпрос на вкус е вече е какво намираш за брутална форма . Като като цяло на мен ми прави впечатление колко много пораснаха колите . Примерно новата А класа колко по-голяма е от старата . 159 колко по-голяма е от 156 направо друг клас . И30 се води хечбек а е по-просторен от 156 която се води комби и е със същия размер на багажника ,
Alexanderbb
05-08-2012, 22:48
Едно време имаше повече конкуренция, повече свобода на дизаинерите, повече гориво, по-малко регулации и ограничения. Дето се вика едно време колите се правеха от инженери а сега се правят от счетоводителите избиращи доставчиците на възлите. Колегата правилно ти е показал снимките на мъселите от 60 те и 70. Ама пък тогава горивото не е било на сегашните цени .....
Като ти липсваш си купуваш една 155чка и имаш перфектно рабата кола от 90те:devil::devil: Аз това направих...запазих още една легенда жива...
Иначе много си прав, но нещата тук щяха да са още по-добре ако демокрацията беше дошла 70те...защото 80-те++ щяхме/те да се радваме/те на наистина уникални алфи ромео и други по нашите пътища....
98609
Ето това имам предвид под брутално ;) Едва ли ще се намери някой да каже че не е!!!
Като ти липсваш си купуваш една 155чка и имаш перфектно рабата кола от 90те:devil::devil: Аз това направих...запазих още една легенда жива...
Иначе много си прав, но нещата тук щяха да са още по-добре ако демокрацията беше дошла 70те...защото 80-те++ щяхме/те да се радваме/те на наистина уникални алфи ромео и други по нашите пътища....
Еххххх........
:rockon:
http://s18.postimage.org/izj3rdxlh/1989_Alfa_Romeo_Zagato_SZ_Coupe_f3q.jpg (http://postimage.org/image/izj3rdxlh/)
badmadafaka
06-08-2012, 09:35
Викате от тези коли няма такива, които да са "брутални" и да имат "душа"..? И са проектирани от счетоводители..? :dunno:
PS: Между другото Андреа Загато (който е проектирал SZ-та на снимката в поста над моя) е завършил "Бокони", демек най-вероятно и той е бил ако не счетоводител, то поне някакъв финансист/икономист... ;)
Викате от тези коли няма такива, които да са "брутални" и да имат "душа"..? И са проектирани от счетоводители..? :dunno:
Ами приличат на някакви скъпи играчки..... чесно ... не знам, сигурно трябва да мине време , да свикне човек с колата , да създаде спомени свързани с тези коли..... Нямам представа какво , но нещо им липсва.....
Alexanderbb
06-08-2012, 09:51
PS: Между другото Андреа Загато (който е проектирал SZ-та на снимката в поста над моя) е завършил "Бокони", демек най-вероятно и той е бил ако не счетоводител, то поне някакъв финансист/икономист... ;)
Ми аз нищо брутално не виждам честно да си кажа. Единствено в мустанга и то защото има доста прилика с оригинала си
badmadafaka
06-08-2012, 09:52
Може би ти липсва това, че онези, за които говориш са оставили дълбока следа в мозъка ти, защото си точил лиги по тях, когато си бил млад-младеж, тепърва отварящ очи за красотите на автомобилния дизайн (съдя от възрастта в профила ти), докато повечето от тези ги приемаш като играчки, които едва ли ще можеш да си позволиш...
Ако се абстрахираш от подобно мислене, може би ще откриеш красота и в тях... ;)
В крайна сметка "Красотата е в окото на гледащия".
Това не е от '90-те, по-старо е, но изобщо няма да му откажа.
И като гледам не са избягали много от линията през 2012-та. ;-)
badmadafaka
07-08-2012, 09:19
Ето още няколко "скучни" съвременни коли... И изобщо не става дума за екзотики като кУрвета... :yes:
Мен от дрътите много ме радват Сиерите и Ескортите Косуърт. Безкрайно агресивни автомобили...
Аууу колега, уцели ме в 10-ката! Освен алфа 75, за мен това са едни от най-готините ("бюджетни") машини от 80-те и началото на 90-те! И много подценявани тука в БГ.
Друга супер маниашка кола е Лотус Омега...
rossenvn
07-08-2012, 13:16
Абе тези, които ги гони носталгията, да погледнат този автомобил:
98670
и тогава да говорят за дизайн:evil:. Всяка епоха си има своите герои и антигерои. Няма нужда да отричаме настоящето. А също мога да кажа, че няма по-красива кола от тази от аватара ми, а тя е доста старичка:naughty:.
badmadafaka
07-08-2012, 13:54
Всяка епоха си има своите герои и антигерои.
Много правилно казано. Моя фаворит на всички времена е произведен през 1967 година, за съжаление в гама от общо 18 броя...
Много правилно казано. Моя фаворит на всички времена е произведен през 1967 година, за съжаление в гама от общо 18 броя...
Alfa Romeo 33 Stradale , хехе и аз съм луд по това нещо...
Иначе ако говорим само за 90 - те, то тогава няма как да не споменем Тойота Супра и Мазда РХ7 :) . Определено ми се нравеха...
митака-пловдив
07-08-2012, 18:23
Именно,не са нищо повече от напомпани мотори в пластмасови купета.
Само пластамасовите им колектори и изобщо всичката пластмаса в една кола,ме кара да гледам на тях като на розов пекинез воден от цицореста блондинка :)
Само пластамасовите им колектори и изобщо всичката пластмаса в една кола,ме кара да гледам на тях като на розов пекинез воден от цицореста блондинка :)
Друго си е картона и чугуна викаш а :Tease::Tease::Tease::Tease: Сама по себе си темата е доста извратена,всяко време си има своето дали агресивно,дали модерно,дали пластмасово-всичко това времето го изисква.............:heavy_cry::heavy_cry::heavy_c ry::heavy_cry:
Няма как да върнем времето,но виж моделите можем,пожелавам на всеки който си има по една дърта мечта,някой ден да може да я има и да я реставрира например.Ето това е мойта:
митака-пловдив
07-08-2012, 20:54
Друго си е картона и чугуна викаш а :Tease::Tease::Tease::Tease: Сама по себе си темата е доста извратена,всяко време си има своето дали агресивно,дали модерно,дали пластмасово-всичко това времето го изисква.............:heavy_cry::heavy_cry::heavy_c ry::heavy_cry:
Няма как да върнем времето,но виж моделите можем,пожелавам на всеки който си има по една дърта мечта,някой ден да може да я има и да я реставрира например.Ето това е мойта:
Е те твойта "дърпа" една струна в мен,която ме кара да се чувствам "щастлив". :respect:
haljscho
07-08-2012, 21:22
Ко ти разбира свиня от кладенчова вода!!!!!:Tease:
митака-пловдив
07-08-2012, 21:29
:static:Квото и магаре от духова музика:static:
"Певецарите" сте предубедени,заслепени,обладани......вашето мнение е "прозрачно".
mimouzunov
07-08-2012, 22:26
http://www.vbox7.com/play:a4b60db4
Гледаите и помислете пак... Старите или новите...
Аз съм фен на тракторите -> http://www.netcarshow.com/lamborghini/1990-diablo/800x600/wallpaper_01.htm
:pizza:
mimouzunov
07-08-2012, 23:25
Аз пък съм фен на това!!! http://en.wikipedia.org/wiki/Vector_W8
Загледаите го какви характеристики има и как изглежда (ако ви се занимава потърсете и други снимки)... (произвеждано е от 1989 до 1993)
:innocent:
Кви нови коли,кви 5 лева......
Слабост ми е и на мен... :big_love:
Слабост ми е и на мен... :big_love:
На кой не е ????? :saint::saint::saint:
Alfa User
09-08-2012, 20:46
Е не с рогата де ... не знам да има як фен тип "petrol head", на който да не му омекват краката от това возило дърто ...
Ето още едно "грозно" чудовище, което ме размеква :
http://farm4.staticflickr.com/3246/4560449374_b9c77974aa_z.jpg
:cheers:
митака-пловдив
09-08-2012, 22:21
На кой не е ????? :saint::saint::saint:
На тия с манекенките,тия модели са им анатема :)
Е тия са ми на мен любимите!!!!:moon:
Е тия са ми на мен любимите!!!!:moon:
На тази от дясно съм карал "шофьорския курс" навремето, лелеее... :-)
На тази от дясно съм карал "шофьорския курс" навремето, лелеее... :-)
И ти ли бре?
.....а за мотор карах на колело балканче направено кат BMX.:hehe:
И ти ли бре?
.....а за мотор карах на колело балканче направено кат BMX.:hehe:
То тва беше мода след филма " Банда БМХ". Веднага след като гледах филма собственоръчно с една ножовка си срязах багажника на балканчето, паснах една водосточна тръба по-средата, вързах ги с тел, и така карах около седмица докато намеря кой да ми ги завари. :-)
То тва беше мода след филма " Банда БМХ". Веднага след като гледах филма собственоръчно с една ножовка си срязах багажника на балканчето, паснах една водосточна тръба по-средата, вързах ги с тел, и така карах около седмица докато намеря кой да ми ги завари. :-)
......малиииииииии как знаеш....тва си беше як тунинг.:handshake:
......малиииииииии как знаеш....тва си беше як тунинг.:handshake:
Па ти говориш с провесионален колоездач бре.
А това помниш ли го, а? С това се научих да карам на две гуми, вдигах го настрани.
И сега като се замисля и в момента едната гума все ми е излишна. :-)
Пущам линк, че съм от телефона и не мога да кача снимка : http://templar.blog.bg/photos/31865/original/Trikolka2.jpg
Па ти говориш с провесионален колоездач бре.
А това помниш ли го, а?
Пущам линк, че съм от телефона и не мога да кача снимка : http://templar.blog.bg/photos/31865/original/Trikolka2.jpg
Такова карах дока беше майка ми бремена с мен.:):):)
....първото ми колело беше ,,Школник".
А бе майка ти да не те е родила направо шестокласник бре? :-)
Школниците не ме кефиха, карах само балканчета на задна гума. ;-)
На тия с манекенките,тия модели са им анатема :)
Що бре и аз карам манекенка,ама съм им луд фен..............:evilsmiley::evilsmiley::evilsmil ey:
---------- Post added at 07:28 ---------- Previous post was at 07:27 ----------
Чшшшшш спамери,спрете се бре,незнам какво удоволствие ви създава да превръщате всяка тем в блато....................:nono::nono::nono::nono:
Що бре и аз карам манекенка,ама съм им луд фен..............:evilsmiley::evilsmiley::evilsmil ey:
---------- Post added at 07:28 ---------- Previous post was at 07:27 ----------
Чшшшшш спамери,спрете се бре,незнам какво удоволствие ви създава да превръщате всяка тем в блато....................:nono::nono::nono::nono:
Може би си прав ама не е точно така.
митака-пловдив
10-08-2012, 18:36
Щот да казваш че една от най-масовите коли в момента по улиците е манекенка,значи пътищата ни са станали модни подиуми :)
Както и да е,ние сме широко скроени свине,които не пием кладенчова вода,щот немое я оценим.Оно колегата е естет,само дето по-ми мяза на Ицо 100-те манекенки :alien:
А какво ще кажете за тази легенда?!?!? Изглежда...... ами МОНУМЕНТАЛНО (видяхте ли как намерих точната дума:)) !!!!
rossenvn
12-08-2012, 07:05
А какво ще кажете за тази легенда?!?!? Изглежда...... ами МОНУМЕНТАЛНО (видяхте ли как намерих точната дума:)) !!!!
Падаш си по мунинга, това мога да кажа:lol_sign:.
Подобни говеда изобщо няма нужда от мунинг ;)
Аз ако мога да барна едно такова, направо ще ме загубите като слушател....
http://img571.imageshack.us/img571/3993/w124e500.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/2689/e34m5.jpg
Ами за едно 6-7 имбарици може да се направи май... поне на външени вид да изглежда така........ а после лека по лека до като стане перфектна и така.... чакайте че май забравих началото на мисълта си да на пиша :), имам предвид взимаш една за 1200-1600 лв , теглиш й една боя ( качествена за 2500-3000) едни джанти.... един тапицер да ти направи салона .... и си готов ... двигателите на тия поне са почти безсмъртни...... аз тамън имам една оферта за такава от втората снимка... та съм се зачудил дали да се пускам в приключения или да си зема нещо по нови'ко зимата че сега лятото не стана ... та много се чудя
badmadafaka
12-08-2012, 14:35
Точно тези, които Kuku е показал, няма как да ги "направиш" от някой скрап за 1500 лева... :alien:
old alfist
12-08-2012, 14:46
В средата на 90-те ми харесваше непретенциозната Subaru Impreza.
Точно тези, които Kuku е показал, няма как да ги "направиш" от някой скрап за 1500 лева... :alien:
Ясно де аз говоря за по земните варианти :) И не за 1500 а за 6-7к
Ясно де аз говоря за по земните варианти :) И не за 1500 а за 6-7к
Да превърнеш някоя пенсионерска 200 Е в Е 500 е мисия невъзможна според мен - това е доста по-различен автомобил, с различно окачване, спирачки, освен това не е произвеждан от Мерцедес, а е сглобяван ръчно от Порше - работата по всеки екземпляр е отнемала 18 дни.
Общо са произведени малко над 10 000 екземпляра и днес са голяма рядкост.
Да превърнеш някоя пенсионерска 200 Е в Е 500 е мисия невъзможна според мен - това е доста по-различен автомобил, с различно окачване, спирачки, освен това не е произвеждан от Мерцедес, а е сглобяван ръчно от Порше - работата по всеки екземпляр е отнемала 18 дни.
Общо са произведени малко над 10 000 екземпляра и днес са голяма рядкост.
Хубаво разказа доста подробности за тази кола,а знаеш ли защо го наричат Чочоне ?????:screwy::screwy::screwy:
П.С.Иначе и аз съм му фен,особено на Е62 АМГ от тези години
http://4.bp.blogspot.com/-mooXXe-ImnU/UARI5ux8hmI/AAAAAAAAE6A/faIGbW1EsNo/s400/W124_e62_amg_1.jpg
Хубаво разказа доста подробности за тази кола,а знаеш ли защо го наричат Чочоне ?????:screwy::screwy::screwy:
П.С.Иначе и аз съм му фен,особено на Е62 АМГ от тези години
http://4.bp.blogspot.com/-mooXXe-ImnU/UARI5ux8hmI/AAAAAAAAE6A/faIGbW1EsNo/s400/W124_e62_amg_1.jpg
Май значеше "дебеланко", ако не се лъжа ... В София има два черни, които виждам общо взето често / веднъж на няколко месеца / и определено са страхотни ... може и други да има, но тези съм мяркал ...
Ми то ние българите сме големи майстори на тия прякори. Чувал съм, че е кръстен Чочоне, щото на италиански значело дебелак.
Колеги вие много далеч отидохте , те тези май по 20к струват, аз говорех за обикновенните 5-ци, и 124-ки...
Иначе наистинас са уникални коли
Колеги вие много далеч отидохте , те тези май по 20к струват, аз говорех за обикновенните 5-ци, и 124-ки...
Иначе наистинас са уникални коли
Единствената W124, за която изобщо си струва да се говори, е само и единствено Е 500...
Единствената W124, за която изобщо си струва да се говори, е само и единствено Е 500...
Маниак :boost:
AnastasKOSTOV-REX
16-08-2012, 02:42
Ето това е мойта:
Хич не си бил лесен и ти.
Ама и аз съм шейтан!
Моите топ 3 пък са най-ячки!
ivan dimitrov
16-08-2012, 04:30
---
митака-пловдив
16-08-2012, 20:54
А това средното,имаш ли интерес за едно такова?Форд Капри МК1?Беше изкърпено преди 3 години,аз му сглобих мотора (щото беше в багажника) а ел.инсталацията започнах да я подменям и така си и остана на половина.Неприятното беше че го взехме двама човека с единствената цел да го възстановим в оригиналния му вид,но "ортака" ми реши да го прави на бегачка (1.7 4v - 65 коня) При което си ми доплати всички дадени от мен пари,а той до този момент не му е завил нито един болт и колата прашасва в един гараж в Пловдив.
mitaka_cs
16-08-2012, 21:22
90-те, 21-ви, 30-ти век, ама...
adv_petrov
16-08-2012, 21:25
За съжаление и дума не може да става за сравнение между качеството на автомобилите от началото на 90те и второто десетилетие на 21в, особено когато стъпват в България след 10-годишна употреба. Въпреки че за мене Ламборджини Контач е най-страхотната кола на света, харесвам много и тия двете - мощност, стил и качество на изработката. Класики.
ivan dimitrov
16-08-2012, 23:36
---
митака-пловдив
16-08-2012, 23:45
Ми навремето е бил достатъчен явно :)
6 цилиндровите са 1.9,двукамерен Вебер 90 конски сили.Общо взето Капри няма кой знае какви мотори.Единствено купето ти "пълни душата".
Аз неставам за реставрация на кола,прекалено се вманиячвам.
Я да видим някой сеща ли се това какво е?И такава имах,за съжаление беше страхотно изгнила и неможах да направя нищо за нея.
ivan dimitrov
17-08-2012, 00:05
---
http://bulgariq.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-bmw-nazca-m12-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/
Ето малко мечти.....
ivan dimitrov
17-08-2012, 23:19
---
http://bulgariq.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-bmw-nazca-m12-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/
Ето малко мечти.....
Къде в София могат да му обърнат волана ? :mrgreen::mrgreen::in_love:
хайде още едно конче: http://www.seriouswheels.com/pics-def/Ferrari-Testarossa-Yellow-Side-st.jpg
+ нещо голямо, отвъд океана (то малко има ли там:mrgreen:)
http://www.greatestcollectibles.com/wp-content/uploads/2012/07/1970-Buick-Riviera-Series.jpg
badmadafaka
18-08-2012, 11:02
Жълтото е моя номер 2 за всички времена... Ама жълто..? Малко странно при положение, че в името му има "червено", ама ако ми го подарят ще го карам ако ще и кафяво да е... :D
Само слухове от едно време гласяха, че черно и жълто Ферари са поръчкови. Колко е истина незнам. Мисля не, но на жълтият цвят по-добре изпъкват формите. Мое мнение разбира се, и то специално за този модел :mrgreen:.
http://motoburg.com/images/nissan-patrol-03.jpg
А помните ли това чудовище и тези момчета : Dog eat Dog и Beastie Boys......... Имам ебати спомените от тази комбинация............:grandpa::grandpa::grandpa:
забравихте малко известната ръбата 164...която в началото на 90-те с феислифта си ми става любима заедно с Мерцедес 124...но алфата надделя в чуствата :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Maserati_Shamal
Ръбато, мощно,стилно
Да изчерпим темата. Колкото обществото става по-потребителско толкова автомобилите стават по-еднодневки. Преди 20 и повече години фирмите са правили автомобили за цял живот, а сега за 3 години или 100 000 километра....и после новият модел.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maserati_Shamal
Ръбато, мощно,стилно
Е те това е! :big_love:
---------- Post added at 07:34 ---------- Previous post was at 07:30 ----------
По темата мога мноого да изпиша, тъй като съм голям фен на бизнес-клас колите от края на 80-те и началото на 90-те - Алфа Ромео 164, Ланча Тема, Фиат Крома, Рено 25, Пежо 605, Ситроен ХМ, Ауди 100. Солидни, удобни, опростени и с достатъчно екстри.
Кой ще се сети какво е това ?!?!?!
http://srv2.betterparts.org/images/nissan-300-zx-09.jpg
Бате отде изрови тая тема бре ????? Тва на снимката няма нищо ръбато и агресивно в него !!!!!!!!1 :puke::puke::puke:
Бате отде изрови тая тема бре ????? Тва на снимката няма нищо ръбато и агресивно в него !!!!!!!!1 :puke::puke::puke:
Ръбатите са от 80-те :)
Изскочи ми в мобилето та се сетих и за темата. А това купе с 200 и кусур магарета дали не е весело а?!?!? Поне сети ли се какво е?
Опа тази тема не съм я виждал, допада ми... любимите ми коли са от 80-90те.. Да живее старото автомобило строене!! :torch:
dimitar_vd62
14-10-2015, 22:36
Едно време имаха душа и характер, ся ЕКУ и програмен код.Едно време изглеждаха ръбати и агресивни, ся са метросексални.
Едно време имаха душа и характер, ся ЕКУ и програмен код.Едно време изглеждаха ръбати и агресивни, ся са метросексални.
Иначе казано педерастията превзе света....новите модели са като травеститите....с много малко се различават един от друг...:))
Особено японските и корейските заприличаха на играчки от зрънчо.... Те и френските де :)
Практично погледнато сега имат душа и характер, защото реално "мислят".
Преди са били просто зомбита и са вървели на самотек.:Yeeeehaaa:
Така си е,аз даже знам какво си мислят:
- А да се счупя ли сега или след три километра,щот станах на извънгаранционна възраст.
А старите си вървяха без да се умислят много.
Така си е,аз даже знам какво си мислят:
- А да се счупя ли сега или след три километра,щот станах на извънгаранционна възраст.
А старите си вървяха без да се умислят много.
Да. И ти надуваха главата като за световно. Управлението им беше уникално, харчеха двойно повече гориво, а пък недай си боже се млатнеш с 50 км/ч и се пишеш бегал.
Хайде няма нужда.
Ами щото съм карал и старите,а сега карам от новите смея да твърдя, че не си прав.Но не ми се спори точно в момента,ако отскоча към вашия край, може да разнищиме темата някъде на маса както си му е реда,а и ти си добре дошъл насам.
Единствено в екологично отношение има съществен напредък, като изключим някои пернишки марки.
Да. И ти надуваха главата като за световно. Управлението им беше уникално, харчеха двойно повече гориво, а пък недай си боже се млатнеш с 50 км/ч и се пишеш бегал.
Хайде няма нужда.
Не да бси боже да се удариш със съвременна кола в някоя волга :). А и не е вярно че.са харчели повече. Харченето почти не се е променило според мен.
Не да бси боже да се удариш със съвременна кола в някоя волга :). А и не е вярно че.са харчели повече. Харченето почти не се е променило според мен.
Хибридите арчат по-малко,другите са си същите, Сега имат повече ербеци и с това са по-безопасни. И като, че поне опелите ръждясват по-бавно. При рязко въртене на волана на новите сработват разни системи и за дамите е лесно да овладеят колата,но ако се прави човек на рацер колите са гадно непредсказуеми.АБС са определено по-направени и вече дори и най-смотаните имат филтри на вентилацията.
Хибридите арчат по-малко,другите са си същите, Сега имат повече ербеци и с това са по-безопасни. И като, че поне опелите ръждясват по-бавно. При рязко въртене на волана на новите сработват разни системи и за дамите е лесно да овладеят колата,но ако се прави човек на рацер колите са гадно непредсказуеми.АБС са определено по-направени и вече дори и най-смотаните имат филтри на вентилацията.
Ех.... а едно време, натискаш спирачката рязко, колата си продължава почти със същата скорост, а ти си се хванал за волана здраво, усещаш как ти побеляват 3-4 косъма в очакване на неизбежното :)
Романтика......
Един път съм го имал това преживяване с " поло 2 " и още един път с една " Астра "
dimitar_vd62
16-10-2015, 22:35
Мислят точно толкова колкото и блондинка пред мигащ жълто светофар с регулировчик.А не дай си боже да прояви характер.
Мислят точно толкова колкото и блондинка пред мигащ жълто светофар с регулировчик.А не дай си боже да прояви характер.
Въобще не си познал.
Примерно карам кола, която спирачките се управляват изцяло от компютър. Нямаш връзка между педала на спирачката и хидравличната система на спирачките.
И повярвай, че мисли много повече от колкото аз и ти взети заедно бихме се справили в целия процес на спиране.:baby:
Да не си мислиш, че с Волгата имаш някакъв шанс? Направо се размазваш като прасе.
А може ли да ми дадеш пример за кола, която си карал преди 20 години, която е над 200 коня и е харчила под 8 средно?
dimitar_vd62
17-10-2015, 01:32
Много на сериозно го взехте.Разбира се че не мога да сравнявам алфата с жигула.Аз го приемам малко носталгично, даже бих се върнал в 50 и 60-те години.Например в щатите тунинговат такива коли с хидравлики и АВС но си запазват старите атмосферни мотори..
Орм, и аз мислех че старите коли са по здрави, верно на един краш тест, кола от 60-те, на вид като Волга, направо размаза един нов звяр при челен удар, обаче зад стъклото картинката беше друга.Ма това при нормални скорости 60-80-100.Ето нещо примерно макар и не същото че не мога го намеря. http://www.vida.tv/watch.php?vid=79aea65d6&lang=bg
Малко встрани от темата ама е впечатляващо - http://vbox7.com/play:c5491f685f
Да не си мислиш, че с Волгата имаш някакъв шанс? Направо се размазваш като прасе.
А може ли да ми дадеш пример за кола, която си карал преди 20 години, която е над 200 коня и е харчила под 8 средно?
Ей не разбирате от ирония вие бе, хора.... Много ясно че с каквотони да се удариш с над 100 си пътник почти винаги. Ясно е че съвременните коли са по безопасни.... Въпреки че с Волгата на дядо съм огъвал едно бусче (от тия малките японски) почти на дъга, а на волгата й нямаше нищо.
Колкото до разхода... ами същото поло 2, 1.1 двигател ако не се лъжа харчеше 5,5-6/100км бензин. Най новите съвременни малолитражки с какъв разход са ( наистина не знам)? А колите над 200 кс не са за хора дето следят разхода.... Саабчето харчеше 14 и беше 230кс...
Ех.... а едно време, натискаш спирачката рязко, колата си продължава почти със същата скорост, а ти си се хванал за волана здраво, усещаш как ти побеляват 3-4 косъма в очакване на неизбежното :)
Романтика......
Един път съм го имал това преживяване с " поло 2 " и още един път с една " Астра "
То в началото на 90-те колите си бяха с абс и тоя филм не беше баш такъв,да не говориш за коли от 80-те,тия двете да не са били нещо нулева серия.
То в началото на 90-те колите си бяха с абс и тоя филм не беше баш такъв,да не говориш за коли от 80-те,тия двете да не са били нещо нулева серия.
91-93 та бяха, ама и двете нямаха такава екстра...
А може и да се лъжа.. отдавна беше :)
https://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
Тук си личи най-добре какво става
https://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
Тук си личи най-добре какво става
Да бе.. да не повярва човек.... това рено не е ли от онези с пластмасови калници?!?!?!
Пак дадохте на BO матерял да спори с вас.
Пак дадохте на BO матерял да спори с вас.
За?
Едно забавно видео по темата old vs new
Внимание към 9.40 мин :)
http://www.youtube.com/watch?v=7RQ0WdQpA4Y&feature=youtube_gdata_player
ecotronic
17-10-2015, 20:32
Ей не разбирате от ирония вие бе, хора.... Много ясно че с каквотони да се удариш с над 100 си пътник почти винаги. Ясно е че съвременните коли са по безопасни.... Въпреки че с Волгата на дядо съм огъвал едно бусче (от тия малките японски) почти на дъга, а на волгата й нямаше нищо.
Е точно това много хора не разбират, защото са спали в часовете по физика.
Хората правят коли, които при челен удар да се намачкат и така енергията от удара да се превърне в мачкане на ламарини вместо в убиването на хората.
Ти би ли се радвал от онзи свят, ако знаеш, че колата ти е останала непокътната след удара?
Е точно това много хора не разбират, защото са спали в часовете по физика.
Хората правят коли, които при челен удар да се намачкат и така енергията от удара да се превърне в мачкане на ламарини вместо в убиването на хората.
Ти би ли се радвал от онзи свят, ако знаеш, че колата ти е останала непокътната след удара?
Абе то винаги тия дето произвеждат и продават коли всячески ще ни убеждават, че новото е по-добро от старото. Иначе няма да правят пари. И винаги ще сме на върталежката. А всъщност ни правят по-зависими. Пък ние сме по-щастливи от това.
А в действителност по-сигурни коли, по-добро всичко и накрая повече смърт на пътя.
Е, поне така има работа и за погребалните агенции все пак.....
Стига с тия реклами, как всичко ново било по-хубаво. На зомбита ни направиха. Всеки час телевизия е минимум 20 минути реклами. Само не ме убеждавайте, че не ви влияят.
dimitar_vd62
17-10-2015, 21:55
Има лесно бе, монтират един джипиес дето засича скороста, връзват го със сметката ти дето ти привеждат заплатата и всеки километър с превишена скорост или всяка минута с привишена скорост ти взема 10 кинта, даже и приложение на смартфона може да сложиш да гледаш как заработеното се стопява, кеф цена няма.
ecotronic
17-10-2015, 21:56
Абе то винаги тия дето произвеждат и продават коли всячески ще ни убеждават, че новото е по-добро от старото. Иначе няма да правят пари. И винаги ще сме на върталежката. А всъщност ни правят по-зависими. Пък ние сме по-щастливи от това.
А в действителност по-сигурни коли, по-добро всичко и накрая повече смърт на пътя.
Стига с тия реклами, как всичко ново било по-хубаво. На зомбита ни направиха. Всеки час телевизия е минимум 20 минути реклами. Само не ме убеждавайте, че не ви влияят.
Рекламите са си реклами, приказките са си приказки а физичните закони за разлика от първите 2 са вечни и железни.
И меките ламарини и разтеглящите се колани са желязно средство срещу неприятните ситуации на пътя.
Ако на някой все още не му е ясно, защо и си мисли, че е жертва на рекламни приказки, мога да му го обясня, ако не може и сам да си намери информация по въпроса.
Че сме консуматори е така, но определено грешиш за новите технологии.
Колите са се развили доста от преди 15 години ако щеш. А са несравними с такива от преди 30-40 години.
Също и за умрелите грешиш. В момента има по-малко жертви на пътя от 80-те години с "железните" коли въпреки, че автопарка е в пъти по-голям.
Да не мислиш, че всичко се дължи просто на увеличаване на късмета на хората с 10 пъти да речем?
Има лесно бе, монтират един джипиес дето засича скороста, връзват го със сметката ти дето ти привеждат заплатата и всеки километър с превишена скорост или всяка минута с привишена скорост ти взема 10 кинта, даже и приложение на смартфона може да сложиш да гледаш как заработеното се стопява, кеф цена няма.
Баце,джипиеси по колите вече бол,джиесем модеми също почнаха да монтират,засега с цел да ходи линейка при птп.Карти също бол,ако нямаш какво да правиш наслагай спид лимити на пътищата в нашия тараф дето съм направил в OSM. Лесно е. Банките за нула време ще направят частта от софтуера касаеща 10-кинта. Другото е готово на 90% и може да се сглоби за нула време ,изходните кодове си стоят в сорсфордж.Най-трудното е законодателно да се изпипат нещата,дане се притесняват хората,че са следени.
dimitar_vd62
21-10-2015, 22:03
Ми в Лондон имало няколко дестки хиляди камери ма никой не реве че го следели щото разбират че касае сигурността им.Ма преди всичко трябва да се създадат условия за безопасно шофиране, а не предпоставки за нарушения, в смисъл на път по който спокойно си карат хората със 110 примерно да му набиеш едни 70 км и събирай урожай.
Ми в Лондон имало няколко дестки хиляди камери ма никой не реве че го следели щото разбират че касае сигурността им.Ма преди всичко трябва да се създадат условия за безопасно шофиране, а не предпоставки за нарушения, в смисъл на път по който спокойно си карат хората със 110 примерно да му набиеш едни 70 км и събирай урожай.
стотици хиляди бих казал,лично съм се гъзил пред много,и съм спирал ескалатора у неколко спики на метрото,прибраха ме един път на гетуик летището.....:calc:
невинен съм.:offtopic:
148798148799148800148801
Четири превъртания на магистралата. Осем човека невредими. Определено шанса им за оцеляване е по-голям от жука или уазката. Та ето на практика що се мачка,пък оцеляват. Скоростта е била приблизително 120км/ч.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
dimitar_vd62
21-10-2015, 23:47
148798148799148800148801
Четири превъртания на магистралата. Осем човека невредими. Определено шанса им за оцеляване е по-голям от жука или уазката. Та ето на практика що се мачка,пък оцеляват. Скоростта е била приблизително 120км/ч.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Иди към края на клипа на 3.40 пък после говори за жук или узка еле пък за лада.:noooo:https://www.youtube.com/watch?v=FI_RC4HlPoE
Иди към края на клипа на 3.40 пък после говори за жук или узка еле пък за лада.:noooo:https://www.youtube.com/watch?v=FI_RC4HlPoE
М...да...ако ще да имаш и 12 аербега..
ако нямаш късмет ще мине валяк през теб с 120км/ч. и файдата никаква...съдба.... само, че избягвайте да я предизвиквате...
dimitar_vd62
23-10-2015, 13:11
Щом става дума за руснак съм сигурен че водкато го пази.
кученцетоОгиитаткоДоги
23-10-2015, 14:26
Батка,това със сигурноста е бош лаф.........целта на капиталситическите държави е колкото може по здраво да стисне с пипалата си всеки един за гушата и да не можеш и да пръднеш без това да се знае от власта.Тука в момента искат да сложат на регистрационните номера на всички автомобили чипове които ще садържат цялата информация за собственика на автомобила,който само при сканиране от разтояние, в патрулката ще излиза от това къде живееш,месечни доходи,досие в полицията до семейното ти положение и евентуални задължение към държавата.Това със сигурноста......заеби........тоя мач съм го играл и с дузпи и с продължения.Това се нарича грубо нарушаване на личните данни и личното пространство.
dimitar_vd62
23-10-2015, 19:08
Мне, това се нарича да се научиш да спазваш закона.На мене не ми пречат ни камери ни чипове понеже нямам какво да крия.
ecotronic
23-10-2015, 20:07
Мне, това се нарича да се научиш да спазваш закона.На мене не ми пречат ни камери ни чипове понеже нямам какво да крия.
Не става въпрос дали имаш, какво да криеш. Въпросът е "колко навътре в живота ни можем да допуснем Big Brother". Това е една много голяма тема. Помисли малко и ще се сетиш, че не е добра идея да имаш имплант с всичките ти лични данни и те да могат да се свалят при всяко влизане в МОЛ.
кученцетоОгиитаткоДоги
23-10-2015, 20:14
Аз така или иначе си спазвам закона:) карам с ограниченията защото е 10 евро на превишен километър:) Тоест 20 километра 200 еврака:) И нема мърдане батка:) За една вечер ме щракнаха 4 пъти:) 3 по 150 и една от 50:):) После да ли ще прая пак магарии:):) А тва наиш колко пиене е на слънчефф бряг:):)
ivan dimitrov
23-10-2015, 20:21
Не става въпрос дали имаш, какво да криеш. Въпросът е "колко навътре в живота ни можем да допуснем Big Brother". Това е една много голяма тема. Помисли малко и ще се сетиш, че не е добра идея да имаш имплант с всичките ти лични данни и те да могат да се свалят при всяко влизане в МОЛ.
Ако съм наркотрафикант, със сигурност ще се притесня яко. При полужение че нямам "кирливи ризи", нека големия брат ми гледа в панера, ако така ще накара тия дето са се "осрали", да поизперат малко. Така и така това е близкото бъдеще, фантастите са го писали, разбирай - неизбежно е.
ecotronic
23-10-2015, 20:30
Ако съм наркотрафикант, със сигурност ще се притесня яко. При полужение че нямам "кирливи ризи", нека големия брат ми гледа в панера, ако така ще накара тия дето са се "осрали", да поизперат малко. Така и така това е близкото бъдеще, фантастите са го писали, разбирай - неизбежно е.
Тъй като на този етап говорим за RFID чипове, наясно си, че всеки може да ти копира информацията от твоя чип (ако имаш такъв) и да я ползва за злонамерени действия.
За неприятни сценарии всеки може да се сети.
Тепърва предстои борбата с това уж лесно и удобно за идентифициране средство.
Някои го наричат "печатът на антихриста".
Не без основание, според мен.
кученцетоОгиитаткоДоги
23-10-2015, 20:40
Ваньо,кви наркотици бе батка:) От както вече няма гранични пунктове в западна европа,наркотици си влизат както ти от кухнята в хола и от там в спалнята:):):) Това със мерките за сигурност е много старо театро:flirt:
dimitar_vd62
23-10-2015, 22:03
Аз така или иначе си спазвам закона:) карам с ограниченията защото е 10 евро на превишен километър:) Тоест 20 километра 200 еврака:) И нема мърдане батка:) За една вечер ме щракнаха 4 пъти:) 3 по 150 и една от 50:):) После да ли ще прая пак магарии:):) А тва наиш колко пиене е на слънчефф бряг:):)
А ти знаш ли колко растройство е това - http://www.moreto.net/novini.php?n=304635 Черноморието съм го отебал като дестинация отдавна.
кученцетоОгиитаткоДоги
23-10-2015, 22:46
А ти знаш ли колко растройство е това - http://www.moreto.net/novini.php?n=304635 Черноморието съм го отебал като дестинация отдавна.
Митак,аз имам на хладилника ми магнитче с гледка към слънчев бряг от птичи поглед.Но рядко поглеждам към него,защото винаги когато го погледна очите ми се пълнят със сълзи:(:( Защото имам само хубави спомени от нашето черноморие,и знам че там има само хубави хора.В мое присъствие никога не съм позволявал на чужденци било то немци,холанци или англичани да плюят по България.Това значи да плюят и по мен,а това няма как да стане.Шибаните дебели мазни и комплексирани англичани ги е яд че нямат този земен рай,а имат само един грозен и дъждовит целогодишно Лондон,където карат в ляво п*далите му с п*дали
ivan dimitrov
24-10-2015, 01:13
Ваньо,кви наркотици бе батка:) От както вече няма гранични пунктове в западна европа,наркотици си влизат както ти от кухнята в хола и от там в спалнята:):):) Това със мерките за сигурност е много старо театро:flirt:
Добре де. Намери някой от тия, дето ги вкарват свободно и го питай ще ли да му боцнат чипче, за да не се изгуби. Мен ми дреме, еле пък ако не се налага при всеки допир с държавата да си давам личните данни. МързелиФ съм, що да се мъча?
кученцетоОгиитаткоДоги
24-10-2015, 01:22
Добре де. Намери някой от тия, дето ги вкарват свободно и го питай ще ли да му боцнат чипче, за да не се изгуби. Мен ми дреме, еле пък ако не се налага при всеки допир с държавата да си давам личните данни. МързелиФ съм, що да се мъча?
А бре хората да не са кучета да им боцват чипове:):) Ако дойдат такива времена,аз ще си тегла патрона и ще го пусна в тубата:):)
А бре хората да не са кучета да им боцват чипове:):) Ако дойдат такива времена,аз ще си тегла патрона и ще го пусна в тубата:):)
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3572697
Чакаме шоуто в youtube :)
ecotronic
24-10-2015, 18:15
Във въпросната статия има някои интересни разсъждения, но има и важни и същевременно невярни твърдения, върху които се градят те.
Едно такова твърдение е, това:
"На първо място, по всяко едно време със сигурност ще се знае местоположението ви до метър почти на всяко място на Планетата"
Общо взето още масло в огъня срещу теорията за световната конспирация.
кученцетоОгиитаткоДоги
24-10-2015, 22:02
Батка,имах предвит когато започват да чипосват хората на сила:) Няма да им са дам на тия тумбаци посмъртно:sniper: Пък който иска да става овца за стригане и за доене негова воля.
Иначе в интерес на истината,както могат със тапи да се заглушават джипиесите на крадените автомобили,така и тия джипиеси ще могат да се заглушават,и ще ми разберат местоположението нанайци ромале шукар бибитка:):) Пък в крайна сметка ще си отидфа на село,то там магарета няма,па ка моли обхват:):) Ще си ходя по цял ден за риба и вечер ще си поркам в комшиите:):)
ivan dimitrov
25-10-2015, 23:03
Пък в крайна сметка ще си отидфа на село,то там магарета няма,па ка моли обхват:):) Ще си ходя по цял ден за риба и вечер ще си поркам в комшиите:):)
Мечтател! То и сега песовете имат по вече права от теб/мен, в близко бъдеще няма и да смееш да си мечтаеш даже.
Нямало обхват......кога проверява за последно? Ако е било преди половин час, провери пак. Казах - фантастите са го писали, значи е време да го приемете за даденост. И като гледаме новините, неизбежно ще се случи чипосването, рано или късно.
Гадничко, а!?
Ама пък искаме умен телефон, колата с нежен глас да ни казва от къде да минем, искаме мол, суши.......абе.....искаме.
Ами......те ти булка.....потребителско общество, те ти техническа революция, те ти сексуална такава. Накратко казано - те ти революция. Не е като еволюция, макар и да звучи почти по същият начин.
кученцетоОгиитаткоДоги
25-10-2015, 23:25
Мечтател! То и сега песовете имат по вече права от теб/мен, в близко бъдеще няма и да смееш да си мечтаеш даже.
Нямало обхват......кога проверява за последно? Ако е било преди половин час, провери пак. Казах - фантастите са го писали, значи е време да го приемете за даденост. И като гледаме новините, неизбежно ще се случи чипосването, рано или късно.
Гадничко, а!?
Ама пък искаме умен телефон, колата с нежен глас да ни казва от къде да минем, искаме мол, суши.......абе.....искаме.
Ами......те ти булка.....потребителско общество, те ти техническа революция, те ти сексуална такава. Накратко казано - те ти революция. Не е като еволюция, макар и да звучи почти по същият начин.
Начи батка,аз това което искам е да си ям и да си пия с приятели,да си паля от време на време по един холандец за да ми става още по весело:):) Да си карам някаква таратайка от времето когато Ицето Стоичков беше гол майстор на световното:):) Да си слушам Цеца Величкович,може и на еднокасетачен Шарпп,не е задължително на Харман Кардон долби дигитал 7+1:):) и както казваха в един култув сръбски филм ,,а за оно друго? Боли ме патка,, :):)
ivan dimitrov
26-10-2015, 00:30
Да си слушам Цеца Величкович,
Искаш Цеца, получаваш чипеца. Това е полужението.....
кученцетоОгиитаткоДоги
26-10-2015, 00:54
Искаш Цеца, получаваш чипеца. Това е полужението.....
Ваньо,начи в мойто село става някаква конфронтанция между нашите радио вълни и румънските:):) Джипиеса губи обхвад,както и джасмито:):) Турбото влиза в авариен режием,и преди години изчезна един селско стопански самолет който пръскаше за комари,както и през 89-та един пътнически кораб с немски туристи и руски екипаж:):) Става въпрос за бермутсксия триъгълник батка:) Начи мисля да са покрия там след около 10-тина години:) Само чакам да паднат още цените на недвижимите имоти там:) Ако спра да пиша във форума начи съм там:)
ivan dimitrov
26-10-2015, 20:44
Ваньо,начи в мойто село става някаква конфронтанция между нашите радио вълни и румънските:):) Джипиеса губи обхвад,както и джасмито:):) Турбото влиза в авариен режием,и преди години изчезна един селско стопански самолет който пръскаше за комари,както и през 89-та един пътнически кораб с немски туристи и руски екипаж:):) Става въпрос за бермутсксия триъгълник батка:) Начи мисля да са покрия там след около 10-тина години:) Само чакам да паднат още цените на недвижимите имоти там:) Ако спра да пиша във форума начи съм там:)
Ш са крийш у интерференцията викаш.......хм, требе да търсиш място с пик, щото инак ща изловят. Ама то...до 10-тина години радиопредаванията ще ги изпонаспрат. Цифровизация,.... и пак ще те цифровизират. Абе......нема мърдане бре. Аз не го мисля, щото тогава вече ще съм на "ония" свят(предполагам). Вий(младите) му мислете от сега. Инак казано - свиквайте с тая мисъл.
dimitar_vd62
26-10-2015, 21:12
Нищо подобно, досега не вярвах, ма Веско потвърди съмненията ми - http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/10/skalarni-orazhiya-zemetreseniya-uragani-tsunami-zamrazvane-goreshtini-zabolyavaniya-kontrol-na-saznanieto-chetene-na-misli/ тамън се чудих де ми изчезна малкия ъглошлайф.
ivan dimitrov
26-10-2015, 22:49
Нищо подобно, досега не вярвах, ма Веско потвърди съмненията ми - http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/10/skalarni-orazhiya-zemetreseniya-uragani-tsunami-zamrazvane-goreshtini-zabolyavaniya-kontrol-na-saznanieto-chetene-na-misli/ тамън се чудих де ми изчезна малкия ъглошлайф.
Ъглошлайфчето синичко ли беше? Гледах едно китайче правеше автомобили с такова. Може там да се е материализирало.
На мен пък ми няма тесла-та(с малко т отпред).
Вескоу, ако я намериш там, да ми я върнеш, ей. Има сантиментална стойност, наследствена е.
Евала за линка,от години се чудя,що кат си сипя едно малку и съответно си пусна някое концертче на дивидито почват ми се привиждат "образи заобикалящи очите",а то било от суббаса .Докарах се до там да пия на пълна тишина.Това дето го прочетох в посочения сайт ми даде отговор. За това говоря:
25Hz: Визуален кортекс: Образи в мозъка заобикалящи очите
друго си беше като басите на старата ми музика почваха от 45 херца,сега вече ще включвам найт моде дето реже всичко под 50 , та да немам ядове,а и комшиите вероятно ще са по-доволни,че не им дрънчат чашите в секциите.
А това е най-важно:"Те имат технологията да изпращат подсъзнателни съобщения директно в подсъзнанието на човека, заобикаляйки мозъка " -сега знам що пиша тук.
и за още нещо се сетих като прочетох целия сайт
От няколко дни гледам в небето на изток към 4-5 сутринта два ярки обекта.Знам,че имаш телескоп, та фърли едно око дали не са извънземни,че аз нямам ,а ако тръгна да ровя в интернет най-много да намеря някое обяснение,че са планети или не знам кво си,а аз съм на принципа "ръка да пипне,око да види" ,а без телескоп не мога да съм сигурен кво става и не спя спокойно.
dimitar_vd62
27-10-2015, 11:33
Венера и Юпитер, малко встрани е и Марс.Глей да не се наредят на една линия че мое вкисне виното, да изветрее ракията или да спечелиш от тотото.Извънземните аз ги наплаших с едно зелено китайско лазерче и не смеят да се покажат от обратната страна на Луната където фсъщност се крият.
Венера и Юпитер, малко встрани е и Марс.Глей да не се наредят на една линия че мое вкисне виното, да изветрее ракията или да спечелиш от тотото.Извънземните аз ги наплаших с едно зелено китайско лазерче и не смеят да се покажат от обратната страна на Луната където фсъщност се крият.
А така,показал си им,че сме в готовност и да внимават кво праят.ша спа спокойно утре.
Колкото до виното и ракията нема имат време да вкиснат,поне при мен.Тото почти не пускам, та и от там съм подговен.
Моята любимка oт 90те http://bgtools.eu/images/corrado-driving.jpg
кученцетоОгиитаткоДоги
28-10-2015, 23:53
Моята любимка oт 90те http://bgtools.eu/images/corrado-driving.jpg
Корадото е страхотно нещо:) Особенно VR6 отнася земята:) Тъпнята е само че интериора е много голФаджийски,иначе пък екстериора е кърти мивки и отвива болтове:) Макарче е дъртянан от времето когато Ицето Стоичков премина от Цесека в Барселона,и сега като мине по улиците сички си чупат вратовете:) Моя топ голмайстор за 90-те е ето това
https://www.youtube.com/watch?v=Df5Z-cnByHI само че 750 12 цилидъра.Най-доброто някога правено в автомобилостроенето.И до сега нито една компания не може да искара такъв автомобил.Щом има и филм,в който главната роля го играе той:):)
Тва 750 е баси пробития дънер... не може се опре по нищо на мечо, нито на s8.
А при отсечки с по-остри завои, дори с 1.8 155ца ще го направя да изглежда като чувал с картофи :D
Тва 750 е баси пробития дънер... не може се опре по нищо на мечо, нито на s8.
А при отсечки с по-остри завои, дори с 1.8 155ца ще го направя да изглежда като чувал с картофи :D
Ще го зърнеш за малко да..... отзад...
Ще го зърнеш за малко да..... отзад...
Именно, докато го настигна и си пусна левия мигач...
Моя топ голмайстор за 90-те е ето това
https://www.youtube.com/watch?v=Df5Z-cnByHI само че 750 12 цилидъра.Най-доброто някога правено в автомобилостроенето.И до сега нито една компания не може да искара такъв автомобил.Щом има и филм,в който главната роля го играе той:):)
Сериозен ли си? И в какво е най-добра тая кола? Заради това, че има 12 цилиндъра? Ми всеки Ягуар аналогичен на тая щайга от тия години е по-готин и по-екзотичен.
кученцетоОгиитаткоДоги
29-10-2015, 18:30
дори с 1.8 155ца ще го направя да изглежда като чувал с картофи :D
Не са мери с акули,с тая мида...............то дори не е цаца:grin:
---------- Post added at 19:30 ---------- Previous post was at 19:20 ----------
Сериозен ли си? И в какво е най-добра тая кола? Заради това, че има 12 цилиндъра? Ми всеки Ягуар аналогичен на тая щайга от тия години е по-готин и по-екзотичен.
Не само заради 12-ка,И точно че дизайна не е екзотичен,все пак искам да се возя в кола а не в панаирджийски фургон:coolio: За мен с тоя автомобил е постигнато максимума.Качество+комфорт,изчистен и в същото време модерен дизайн,мощност,сигурност,адаптивна скоростна кутия,може да го кара рацер,а може и някое бабе:) Дет са вика кола за всеки,който може да я бецален:):) Съчетано е спортен автомобил с класическа лимузина.И най-вече огромен ресурс на двигатела.Гледаш ли го,ще те надживее:Lkingsmiley:
Не са мери с акули,с тая мида...............то дори не е цаца:grin:
---------- Post added at 19:30 ---------- Previous post was at 19:20 ----------
Не само заради 12-ка,И точно че дизайна не е екзотичен,все пак искам да се возя в кола а не в панаирджийски фургон:coolio: За мен с тоя автомобил е постигнато максимума.Качество+комфорт,изчистен и в същото време модерен дизайн,мощност,сигурност,адаптивна скоростна кутия,може да го кара рацер,а може и някое бабе:) Дет са вика кола за всеки,който може да я бецален:):) Съчетано е спортен автомобил с класическа лимузина.И най-вече огромен ресурс на двигатела.Гледаш ли го,ще те надживее:Lkingsmiley:
И сега кво викаш, никога в Ягуар примерно няма да е същото, като в едно БМВ, дето вече и мангалите ги карат? Аз пък съм сигурен, че ако ще е скучен дизайна, по-добре да е японец от високия клас, па нищо, че няма да е 12-так, а осмак
кученцетоОгиитаткоДоги
29-10-2015, 20:22
И сега кво викаш, никога в Ягуар примерно няма да е същото, като в едно БМВ, дето вече и мангалите ги карат? Аз пък съм сигурен, че ако ще е скучен дизайна, по-добре да е японец от високия клас, па нищо, че няма да е 12-так, а осмак
На мен японките от 90-те с изключение на Prelude 5-та генерация ми идват много ръбати.Иначе от към двигатели са може би най-коравите.Иначе Джагуара като дизайн на мен ми идва много постен.По скоро е за 60+ възраст хора от колкото за млади.Иначе преди време един познат си взе Фият Пунто,и като го питах защо Фият,а не ауди или беенве,ми каза абе те вече беенветата и аудитата почна всеки да кара,даже и най-долните утайки,а аз искам да бъда различен:) Тоест да покажа че съм интелигентен:) Е викам му ако мислиш че като седнеш в марка кола с която да са различаваш от болшинството и това ще те направи англо-саксонски възпитаник:):)
На мен японките от 90-те с изключение на Prelude 5-та генерация ми идват много ръбати.Иначе от към двигатели са може би най-коравите.Иначе Джагуара като дизайн на мен ми идва много постен.По скоро е за 60+ възраст хора от колкото за млади.Иначе преди време един познат си взе Фият Пунто,и като го питах защо Фият,а не ауди или беенве,ми каза абе те вече беенветата и аудитата почна всеки да кара,даже и най-долните утайки,а аз искам да бъда различен:) Тоест да покажа че съм интелигентен:) Е викам му ако мислиш че като седнеш в марка кола с която да са различаваш от болшинството и това ще те направи англо-саксонски възпитаник:):)
Бах ти постния дизайн, ако това е постно, то БМВ-то седи като Сааб 93 спрямо Алфа 156 от едни и същи години:
кученцетоОгиитаткоДоги
29-10-2015, 21:06
Бах ти постния дизайн, ако това е постно, то БМВ-то седи като Сааб 93 спрямо Алфа 156 от едни и същи години:
Дай линк за технически данни и повече снимки да го разгледаме тоя луноход:)
Дай линк за технически данни и повече снимки да го разгледаме тоя луноход:)
Като за начало ето всичко за модела XJ , през всичките му поколения и т.н. Богата история има модела:https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_XJ
кученцетоОгиитаткоДоги
29-10-2015, 21:48
Като за начало ето всичко за модела XJ , през всичките му поколения и т.н. Богата история има модела:https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_XJ
Ще коментирам по следния начин: Винаги съм смятъл англичаните за извратеняци.Няма едно нещо което да е като хората при тях.Хумора им е извратен,карат извратено(в ляво),климата им е извратен целогодишно дъждовно, тези хора имат ли нещо нормално..........? Дори Евгени Минчев им подръжава.
Ще коментирам по следния начин: Винаги съм смятъл англичаните за извратеняци.Няма едно нещо което да е като хората при тях.Хумора им е извратен,карат извратено(в ляво),климата им е извратен целогодишно дъждовно, тези хора имат ли нещо нормално..........? Дори Евгени Минчев им подръжава.
То сега ако пък ми похвалиш немците......грозен език (може да се мери само с китайски или някакъв азиатски по гнусно звучене), грозни жени (дебели, безформени медузи), гадна кухня (нашата е 1000 пъти по-добра), също гаден климат. Кво остана? Та викаш швестерите са ти вдъхновение? Та те , заобиколени от толкова гнус, кажи от какво да се вдъхновят, че да измислят и направят нещо хубаво?
Тъпия спор може така да си върви до безкрай, ма ми се струва, че просто гледаш да си на 180 градуса, не за друго спориш Или пишеш наистина това, което мислиш, все едно съм влязъл в забита кръчма в забито Пернишко село и се опитвам да споря с пиян дядка. Просто няма смисъл.
Всъщност с лявото кормило извратените сме ние, защото подражаваме на хАмериканците, които са обърнали кормилото, за да се различават от англичаните, където е тръгнало всичко, ама това е друга бира. Джага е класа и аристократизъм, които БМВ няма как да постигне. По съвсем друг начин ще те погледнат като спреш голямата котка... ;)
кученцетоОгиитаткоДоги
29-10-2015, 23:58
То сега ако пък ми похвалиш немците......грозен език (може да се мери само с китайски или някакъв азиатски по гнусно звучене), грозни жени (дебели, безформени медузи), гадна кухня (нашата е 1000 пъти по-добра), също гаден климат. Кво остана? Та викаш швестерите са ти вдъхновение? Та те , заобиколени от толкова гнус, кажи от какво да се вдъхновят, че да измислят и направят нещо хубаво?
Тъпия спор може така да си върви до безкрай, ма ми се струва, че просто гледаш да си на 180 градуса, не за друго спориш Или пишеш наистина това, което мислиш, все едно съм влязъл в забита кръчма в забито Пернишко село и се опитвам да споря с пиян дядка. Просто няма смисъл.
Виж сега батка,немците са измислили нещо много важно може би най-вжното нещо в автомобилостроенето.А именно четиритактовия двигател.Да точно така,същия този който е под капака ти на колата ти.Измисли ли са формата Mp3,да точно така същия тоя формат който е на влашката ти в колата.И само заради тия две неща смятам че трябва да бъдат оценени по достойнство.Ония обратните от острова и срещу тях да тичат не могат да ги настигнат.Иначе грешката в дизайна на джагуара е че е пренаситен с кръгли форми,даже прекалено кръгли........точно като на богат чичка на 70+ с голиям диоптер очила и шкембе,когато се съблича преди баня
---------- Post added at 00:58 ---------- Previous post was at 00:52 ----------
[QUOTE=pa4ito;1448283] Джага е класа и аристократизъм
Така е прав си:) Ако реша да са направа на Евгени Минчев и да са пусна градска в центъра на Полски Тръмбеш бих си взел един:) Макър че там не съм много сигурен да ли знаят значението на думата аристократ:( Както и в Долни Богоров междувпрочем:(
dimitar_vd62
30-10-2015, 00:14
Веско....ама нищо, нищо не разбираш от закръглени форми...
кученцетоОгиитаткоДоги
30-10-2015, 00:25
Веско....ама нищо, нищо не разбираш от закръглени форми...
Имах предвит толкова закръглени че чак разплути и висящи като бабешки килоти:):)
Ако Ягуара беше толкова готин , кралицата нямаше да се вози на това.......... :rotfl::rotfl::rotfl:
http://ichef-1.bbci.co.uk/news/ws/624/amz/worldservice/live/assets/images/2015/06/13/150613135139_trooping_the_colors_6_624x351_reuters .jpg
Да бе, ама точно поколението, което се равнява на 7-цата от 90-те е толкова пропаднало, че сигурно е най-скапания Джаг правен някога.
В случая дори няма какво да се говори за тоя Джаг, камо ли да го сравняваш.
ecotronic
30-10-2015, 12:23
http://www.alfaowner.com/Forum/573877-post2.html
Какво мислите за Toyota Kikai?
http://smartnews.bg/toyota-kikai-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0/
Мен адски много ме кефи това извращение!
dimitar_vd62
30-10-2015, 19:57
Хахаха, направо ма изкефи.Само дето на сутринта ще е останало само купето...За градска кола и къси разстояния става.Не е скучна като новите.
[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги[/QUOTE]
Не мога да рабера, щом те кефи 750 , защо си взе този кошер 3 ка от времето на вартбург ?
В нащо мобиле има на доста сносна цена 7 цата мечта а в европата пък ги има колкото щеш !
Следваи мечтите си !
кученцетоОгиитаткоДоги
30-10-2015, 20:35
Не мога да рабера, щом те кефи 750 , защо си взе този кошер 3 ка от времето на вартбург ?
В нащо мобиле има на доста сносна цена 7 цата мечта а в европата пък ги има колкото щеш !
Следваи мечтите си !
3-ката беше от същото време на 750 E38,говорим за поколението от 90-те.За мобилето в бг не знам,но в Холандия хич ги няма.Гледам от години,но винаги има по 2-а максимум 3-ри екземпляра за продан но никога черна:( Искам да си взема същия екземпляр като във филма:(
Гледам се коментират Англия и Джаг-ове. Да споделя мнение от "първа ръка"
Та в Англия прелива от немски коли,буквално!
Най-много са ваг-овете,а от местното производство-рейнджовете
Иначе по темата
http://www.google.bg/search?q=best+car+of+90s&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAWoVChMIlOeA0Y3ryAIVRzAaCh3rvgV7#tbm= isch&q=ford+escort+cosworth&imgrc=MebYCkRptbIZNM%3A
Всеки със своите пристрастия и мечти....:balloon: защо се дразните...?...доказвайте се..:))
Следваи мечтите си !
Аз си мисля, че не всеки може да си позволи да си купи такъв автомобил, какъвто му харесва.
кученцетоОгиитаткоДоги
31-10-2015, 13:45
Аз си мисля, че не всеки може да си позволи да си купи такъв автомобил, какъвто му харесва.
Те не са скъпи по 4000-5000 еврея са.Проблема е че в някои държави данъците за две години ще надхвърлят стойноста на колата+ 20 на 100 градско бензин и много хора са отказват,като се има напредвит че е 15-20 годишна кола,трее си бесен фен на автомобила,и най-вече на филма148891148893 че да цакаш.Аз за туй си търса същия екземпляр,за маслено зелена или сив металик няма да плащам:nono:
Търсиш таратанци.
Ако имаше пари и искаш колата, до сега да си я намерил и купил.
И аз искам много неща за които нямам пари, ама не ми пречи да си го кажа.
кученцетоОгиитаткоДоги
31-10-2015, 18:01
Търсиш таратанци.
Ако имаше пари и искаш колата, до сега да си я намерил и купил.
И аз искам много неща за които нямам пари, ама не ми пречи да си го кажа.
Не съ изказвай неподготвен........:prescription:
Вчера гледах едно предаване.....оказа се, че Ицо, стоте манекенки притежава страхотна Алфа.....ограничени бройки....:flirt:
Вчера гледах едно предаване.....оказа се, че Ицо, стоте манекенки притежава страхотна Алфа.....ограничени бройки....:flirt:
И ква е тя? Да не е RZ ?
И ква е тя? Да не е RZ ?
:)))....знаеш ги ти адаш....същата е жълта....с точната табела....:flirt:
alfa racer GTA
08-11-2015, 20:25
И Лучано има такава същата.
Така че в България са няколко...
И Лучано има такава същата.
Така че в България са няколко...
Имаше.....и бе червена...тая кола некъде се загуби.....:flirt:
На Лучано колата беше № 114
На Лучано колата беше № 114
И.. къде е сега...?....оти на Сираков.. е още на щъркела......по едно време тази на Лучано се продаваше на смешната цена от 8- хилки преди години....просто.. заеби, че тогава нямаше пара....
Е това ме интересува......защото, не са няколко...а и да са две у бг е много добро постижение......казвам го като фен.....а не няколко....оти бройките са бая ограничени...
Нещо (http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/dva-tramvaia-se-udariha-v-sofiia-ima-postradali-6045106) не толкова по темата. :grandpa:
Bobo Markov
10-11-2015, 00:00
Обичам да си купувам коли малко аз но не мога да го правя тва често иначе много искам :) карам Алфа Ромео, което автоматично ме прави няккъв луд :( мечтая за Тесла Моторс но като гледам как тия трамваи са се ударили и се сдухах :( извода е (според мен) не щофиргайте Тесла у Софията особено сутрин защото всички са махмурлета - залагайте на метростанциите и нямате грижи :) - особено първа метростанция тва Обеля до крайна метростанция ахаджи димитър черни връх особено след 10:00 га я налазват мацки :)
Обичам да си купувам коли малко аз но не мога да го правя тва често иначе много искам :) карам Алфа Ромео, което автоматично ме прави няккъв луд :( мечтая за Тесла Моторс но като гледам как тия трамваи са се ударили и се сдухах :( извода е (според мен) не щофиргайте Тесла у Софията особено сутрин защото всички са махмурлета - залагайте на метростанциите и нямате грижи :) - особено първа метростанция тва Обеля до крайна метростанция ахаджи димитър черни връх особено след 10:00 га я налазват мацки :)ь
Чекай сега малко...трамвайте са чешки, а за теслата дет си мечтаеш е хамериканска...:roll:.....нещо си у грешка :-D
http://fakti.bg/avto/116362-tesla-izvadi-model-s-sas-700-kona
Bobo Markov
10-11-2015, 23:46
ь
Чекай сега малко...трамвайте са чешки, а за теслата дет си мечтаеш е хамериканска...:roll:.....нещо си у грешка :-D
http://fakti.bg/avto/116362-tesla-izvadi-model-s-sas-700-kona
туй е Теслата со заднито моторен само а аз харесвам P 85 D като D не е дизел а Dual демек има моторен шаден капутен и отпреде на колеленцата и га и натиснеш реостаоооо пили и задни и предни колилетата - факт! :)
пфуу четем и аз кът чукчи дейба :(
dimitar_vd62
10-11-2015, 23:57
Аз пък ше чекам да пуснат спидърите от стар уорс.Така нема сменям зимни и летни гуми....получих честитка деба, пак са ма щракнали тяхното мами.
кученцетоОгиитаткоДоги
11-11-2015, 00:06
Аз пък ше чекам да пуснат спидърите от стар уорс.Така нема сменям зимни и летни гуми....получих честитка деба, пак са ма щракнали тяхното мами.
Нямаш ли антирадар?
А бе ти... не си ли въвел забраната, за нежелателна поща..?:))
dimitar_vd62
11-11-2015, 00:41
Бе вече турих есно пхриложение в самсунга тука у Варна се обажда дет има, ма не го знам чете от списък ли или нещо засича, ма познава камерите по светофарите 100%.Дет няма са не обажда, утре по пътя за София ще го видим колко познава еле пък най вече ако получа още една честитка шго хакна у цименто.
Нямаш ли антирадар?
Това антирадара е бошлаф....я сакам такава система дет блокира и ебава всички камери и засичащи устройства......:calc:...не мое да нема такава...:calc:...сакам да съм фантом....8-)
dimitar_vd62
11-11-2015, 00:45
А бе ти... не си ли въвел забраната, за нежелателна поща..?:))
Абе въвел съм, даже пощенсктаткутия е затапена ма те го пущат у някой комшийска па ония ми ги носат на вратата вечер, тяхното мами продажна съседска....да им съ ръзсъхне бурето, цигани ракията да им откраднат, зелето им дан втаса, прасето от кочината да избяга....
---------- Post added at 00:45 ---------- Previous post was at 00:44 ----------
Това антирадара е бошлаф....я сакам такава система дет блокира и ебава всички камери и засичащи устройства......:calc:...не мое да нема такава...:calc:...сакам да съм фантом....8-)
Земаш една от руснаците дет са ебаваха с оня американски кораб....то баш целиа град няма има телефони и интернет ма дреме ти сайдера.
Абе въвел съм, даже пощенсктаткутия е затапена ма те го пущат у някой комшийска па ония ми ги носат на вратата вечер, тяхното мами продажна съседска....да им съ ръзсъхне бурето, цигани ракията да им откраднат, зелето им дан втаса, прасето от кочината да избяга....
---------- Post added at 00:45 ---------- Previous post was at 00:44 ----------
Земаш една от руснаците дет са ебаваха с оня американски кораб....то баш целиа град няма има телефони и интернет ма дреме ти сайдера.ь
Да се обадиш утре ей....ша те черпим най малко, ако сакаш и булка ще дражиме...:))
кученцетоОгиитаткоДоги
11-11-2015, 01:01
Батка точно такава за каквато думаш,видях за първи път преди 15 години в на един познат турчин 325-цата редови шестак.Засичаше ги от 2км,и като влизахме в населено място я прибираше в жабката,че а го барнат бита карта е.........
dimitar_vd62
11-11-2015, 02:48
ь
Да се обадиш утре ей....ша те черпим най малко, ако сакаш и булка ще дражиме...:))
Аааа....чуждо не барам....честен кръст.