PDA

View Full Version : мнение на 75 Турбоделта за Алфа 145 1.6 на Вальо

75 2.0 turbo
12-12-2006, 21:15
...ще изгорим по 120л бензин ... от тоя род ;)...

с GTA-та ли ще идвате :)
не бе те техните алфи горят мноо :lol: паркетни бегачки 8)

valjo
12-12-2006, 21:19
...ще изгорим по 120л бензин ... от тоя род ;)...

с GTA-та ли ще идвате :)
не бе те техните алфи горят мноо :lol: паркетни бегачки 8)
нов лаф а Павка :(

trustworthy
12-12-2006, 21:28
...:lol: паркетни бегачки 8)

Емблематично определение :)

75 2.0 turbo
12-12-2006, 21:58
е не е ли така :?:

valjo
12-12-2006, 22:08
би било така, ако някой използваше определението "бегачка" спрямо алфата си

което дори от Бобо не съм го чул, при все голямата му уста :lol:

както каза и Психо преди доста време, алфата не е бегачка, за сметка на това харчи много;)

да се върна на темата, за Русе на мен ми изгори 90л ОМВ 100 бензин, факт ...
Варна е по-далече, начи 30л отгоре със презапасяване е реалистично;)

75 2.0 turbo
12-12-2006, 22:17
би било така, ако някой използваше определението "бегачка" спрямо алфата си

което дори от Бобо не съм го чул, при все голямата му уста :lol:

както каза и Психо преди доста време, алфата не е бегачка, за сметка на това харчи много;)

да се върна на темата, за Русе на мен ми изгори 90л ОМВ 100 бензин, факт ...
Варна е по-далече, начи 30л отгоре със презапасяване е реалистично;)
ами тоя лаф нали точно там се цели :idea: че нито са за показ нито са бегачки :wink: а вие почваите да събирате пари :idea: кои за бензин кои за пътна помощ 8)а аз мисля да пропусна организираните мероприятия че нещо ми праат нерви :roll:

valjo
12-12-2006, 22:22
....
ами тоя лаф нали точно там се цели :idea: че нито са за показ нито са бегачки :wink: а вие почваите да събирате пари :idea: кои за бензин кои за пътна помощ 8)а аз мисля да пропусна организираните мероприятия че нещо ми праат нерви :roll:
ок, ние всички (или аз в частност) сме/съм малоумен/ни, и го правя/им точно по малоумния начин, може пък да си имам/е все пак някаква причина?

както и ти правиш, каквото и както прецениш ...

няма противоречие, само епитетите остават...

75 2.0 turbo
12-12-2006, 22:24
е все пак е въпрос на лично мнение нали ! моето е такова каквото е в постовете ми :wink: мисля че ме познаваш добре за да знаеш че не пиша неща които не мисля :!:

valjo
12-12-2006, 22:29
е все пак е въпрос на лично мнение нали ! моето е такова каквото е в постовете ми :wink: мисля че ме познаваш добре за да знаеш че не пиша неща които не мисля :!:
ми именно че те познавам, и понеже мисля че имаш предвид точно мойта "кола" , ми е обидно
аз никога см нямал претенции да е "бегачка" ...
колкото връви толкоз, харчи, троши се, пътна помощ (обаче имам абонамент, парен каша... ) ... .та затва де

75 2.0 turbo
12-12-2006, 22:36
ми именно че те познавам, и понеже мисля че имаш предвид точно мойта "кола" , ми е обидно
колкото връви толкоз, харчи, троши се, пътна помощ (обаче имам абонамент, парен каша... ) ... .та затва де
вальо не се обиждаи от истината ве пич :idea: аз не мога да разбера защо винаги като кажа на някого истината за неговата кола и ми се сърди веднага :? добре според тебе туи 1.6 заслужава ли какъвто и да е тунинг :?: и като нямаш претенции за бегачка защо търси валове нитрота турбо и прочее варианти за тунинг :wink: или да одиш по бързо до работа а :lol: не се сърди ма тая колиба стаа само за возене само дето е малко неизгодна за това 8) е земи си едно жтд дет вика колегата поне щи е тънко :wink:

valjo
12-12-2006, 23:00
[quote="75 2.0 turbo":1th76h6g]е все пак е въпрос на лично мнение нали ! моето е такова каквото е в постовете ми :wink: мисля че ме познаваш добре за да знаеш че не пиша неща които не мисля :!:
вальо не се обиждаи от истината ве пич :idea: аз не мога да разбера защо винаги като кажа на някого истината за неговата кола и ми се сърди веднага :? добре според тебе туи 1.6 заслужава ли какъвто и да е тунинг :?: и като нямаш претенции за бегачка защо търси валове нитрота турбо и прочее варианти за тунинг :wink: или да одиш по бързо до работа а :lol: не се сърди ма тая колиба стаа само за возене само дето е малко неизгодна за това 8) е земи си едно жтд дет вика колегата поне щи е тънко :wink:[/quote:1th76h6g]
ми именно де, за да ходя по бързо на работа;) т.е. с повече емоции
тя и 400 коня да стане, нема да ида да се пускам на писта или да се гоня със сиера косвортх, несм такъв човек, нямам потребност от това

виж от емоцията на улицата, да, но за това не ми трябват повече от 170-180 коня... което може и да не е оправдано финансово, но технически може да стане :) както и да е, ама бате тая тема за туак ли е

в тая тема съм в ролята си на организатор, катко винаги, не на състезател, което никога не е мойто амплоа....

trustworthy
12-12-2006, 23:01
... земи си едно жтд дет вика колегата поне щи е тънко :wink:

Аз не съм му предлагал да си вземе ЖТД. който каквото го кефи, това си е

mikoasp
12-12-2006, 23:03
[quote="75 2.0 turbo":24h2i6ba]е все пак е въпрос на лично мнение нали ! моето е такова каквото е в постовете ми :wink: мисля че ме познаваш добре за да знаеш че не пиша неща които не мисля :!:
вальо не се обиждаи от истината ве пич :idea: аз не мога да разбера защо винаги като кажа на някого истината за неговата кола и ми се сърди веднага :? добре според тебе туи 1.6 заслужава ли какъвто и да е тунинг :?: и като нямаш претенции за бегачка защо търси валове нитрота турбо и прочее варианти за тунинг :wink: или да одиш по бързо до работа а :lol: не се сърди ма тая колиба стаа само за возене само дето е малко неизгодна за това 8) е земи си едно жтд дет вика колегата поне щи е тънко :wink:[/quote:24h2i6ba]

Аве,пичове,щ...що не вземете да си ги мерите в друга тема....?
Така де?Ако се замислите,то туй е верно...Варна е далеч.Но от друга страна,ако пак се замислите,то колкото е от София до Варна,то толкова е и от Варна до София!!?
Или,анологично важи за всеки един град в БГ.Или избирате Варна за националната среща и идвате и ние Ви посрещаме,или определяте друг град и ние пришпорваме "каляските" :go: и Вие ни посрещате! :BBQ: & :big_beer:

valjo
12-12-2006, 23:06
сичко несвръзано с темата "италсъбор пролет 2007 - варна" ше иде в отделен раздел "мисли" :)

75 2.0 turbo
13-12-2006, 00:24
мнението ми в заглавието не важи само за колата на вальо а на всички такива автомобили в които ама грам няма смисъл да се инвестират пари за тунинг щот така или инак са мъртво родени тоест за возене до раота и обратно и на море да одиш стига да не ти е скъпо де :wink: а темата е много поучителна за начинаещи тунингьори без амбиции за шампиони :lol:

75 2.0 turbo
13-12-2006, 00:29
... земи си едно жтд дет вика колегата поне щи е тънко :wink:

Аз не съм му предлагал да си вземе ЖТД. който каквото го кефи, това си е
ами значи е трябвало да му предложиш :idea: там ти е грешката :wink:

Naso
13-12-2006, 01:26
Темата е леко безмислена ! Мога да изтъкна поне 10 причини, че колата на Вальо (в случая) е по-добра от разни "бегачки" вкл. сиери и разни там с объркана идея за багажник и скорости. Явно Валери има некви финанси и... как да ви кажа, защо пък да не инвестира в колата ? Аз също искам да инвестирам в мойта ? И тя ли е мртво родена ? Или всяка кола под 250 (примерно) коня, която става САМО за градско (и то оптимистичния и вариант), е мртво родена ? На тоя принцип и Петко да земе да се спре с неговата, че тя фабрично е и по-малко коне от вальовата ? Бате тука има такива скромни лотусчета между 120 и 160 кончета са, ама ако ви побарат на писта или на пътя (ако ви стиска да изленете), ше ви сторят за смях... Аз ги виждам всеки ден, тук са доста модерни.... Глупаво е да кажеш на някой на колата, че е мртво родена ! Особено когато референцията ти са едни такива доста ограничени и очукани возила, повечето от които нямат и регистрация....

Оф пак се отнесох ама ше прощавате :wink:

75 2.0 turbo
13-12-2006, 01:53
Темата е леко безмислена ! Мога да изтъкна поне 10 причини, че колата на Вальо (в случая) е по-добра от разни "бегачки" вкл. сиери и разни там с объркана идея за багажник и скорости. Явно Валери има некви финанси и... как да ви кажа, защо пък да не инвестира в колата ? Аз също искам да инвестирам в мойта ? И тя ли е мртво родена ? Или всяка кола под 250 (примерно) коня, която става САМО за градско (и то оптимистичния и вариант), е мртво родена ? На тоя принцип и Петко да земе да се спре с неговата, че тя фабрично е и по-малко коне от вальовата ? Бате тука има такива скромни лотусчета между 120 и 160 кончета са, ама ако ви побарат на писта или на пътя (ако ви стиска да изленете), ше ви сторят за смях... Аз ги виждам всеки ден, тук са доста модерни.... Глупаво е да кажеш на някой на колата, че е мртво родена ! Особено когато референцията ти са едни такива доста ограничени и очукани возила, повечето от които нямат и регистрация....
Оф пак се отнесох ама ше прощавате :wink:
и с какво мислиш че колата на вальо е по добра от една сиера или там неква там с объркана идея за багажник и скорости а :?:даи няколко причини от десетте дето си ги изсмука от пръстите ? гори по малко или върви повече или е по здрава ли какво а? няма двусмислен отговор на тоя въпрос :!: отговора е само един : и това е че него си го кефи ето това я прави по добра от тея "бегачки"!!!!
обааче тоя 1.6 почти мъртво роден мотор автоматично я прави една неизползваема за тунинг кола тоест "паркетна бегачка" та тоя автомобил не може да изкара една магистрала без да роди както си е базов камо ли с какъвто и да е тунинг :!: това беше моята идея а не петко да си фърли колата или па твоита на НАДИН да я даваме :idea: кола като вальовата че е мъртва това е ясно ама да ми сравняваш лотусчета с която и да е алфа хахахах ти полудя ли ве човек :?: ти маи не си чел темата а :lol: факт е че всеки сам избира в какво да инвестира но също така е факт че инвестицията в подобно возило не трябва да прехвърля да речем джанти ксенон касетофон аларма и прочее ежедневни екстри които биха я направили удобна за употреба а не някакви валове нитро системи и турбо-та които напротив биха я превърнали в паметник с неясна цел :!: обаче естественно ти не си прочел какво точно имам предвид в предните ми постове а се хвърли да защитаваш вальо които пък реагира като ощипана девственица при споменаване на истината за возилото му!!! е извинявам се момчета че ви наруших бляскавите идеи за тунинг ежедневки няма поичи мечтаите си на воля :wink: нема ви пречим вече :!: :!: :!:
п.с. ако някои се чувства обиден да ме извини .........

Naso
13-12-2006, 02:08
За нитро само питаше. На мен също ми беше интересно. Все едно да го питаш що да не си вземеш виновс дата център за ПеЦе-то у дома.С турбо тоя мотор може и да има смисъл ? Лотуса е 1.8 и е 122 коня. Що да не го сравнявам с ТС 1.6 ? Специално от Сиерата е по-добър, че на обиколка на България с пуснат климатик я е откинал. За скоростите отзад беше за теб :clapping: :crazy: :spiteful: Не защитавам никой, още по-малко пък се нахвърлям еле па на теб :wink:

ne0
13-12-2006, 13:04
Господин 75 2.0 turbo,
Тъй като съм от новите и не Ви познавам, но имах респект към Вас от предишни постове и уважавах мнението Ви, но...
КАКЪВ Ви е проблема да не би някой раждив хлопел да Ви е образувал комплекси или какво.
Мога Ви кажа, че "файдата" от помпането на малък двигател за собствено удоволствие е супер. Голем кеф. Щото г-н ГОЛЕМ спец бихте ли споменали 10 коли сток които вадят 120 коня от 1.6?
А за това, че могат да вървят заповядайте у Бургас, тука си имаме една Хонда ЦРХ дето фабрично от 1.6 вади към 160 коня. С 14" колела е ама ко Ви кажа, че бая кенефи с по 3.0 литра е отнесла.
Г-н 75 2.0 turbo бите ли ни казали коя е колата за тунинг може би 2000 кубика, ами аз имам приятел в Минесота дето кара Мустанг 1999 с два сешоара дето ако чуе за 2.0 Турбо и ще се смее.
Много Ви моля и се вземете в ръце. Много е лесно да се тунингова 20 годишна кола, ама с 5 годишна е по-различно а?
Нямам нищо против Вас, но се почуствах и аз засегнат и реших да дам едно рамо на Вальо.
А колите, че са чупят се чупят. Тази година взех кола от чистак нова от шоурума и на 300 метра се счупи, така че всичко е относително.

Поздрави!

valjo
13-12-2006, 13:19
.... вальо които пък реагира като ощипана девственица при споменаване на истината за возилото му!!! е извинявам се момчета че ви наруших бляскавите идеи за тунинг ежедневки няма поичи мечтаите си на воля :wink: нема ви пречим вече :!: :!: :!:
п.с. ако някои се чувства обиден да ме извини .........

реагирах ти, защото аз никога не съм си пускал колата в "тунинг" раздела като проект, а темата, в която го каза, беше за Италсъбора?

аз може да съм питал разни неща разни хора, събирам мнения и си мисля някви неща, но това нямаше нищо общо с темата ...

аз си харесвам колата, щото ми е първа, и съм си оставил здравето в нея, и това я прави ценна за мен, което никой не е длъжен да го разбира, и не го и искам. Понеже ще си седи вечно моя :)

как ще да е де

Naso
13-12-2006, 13:29
Samo da pitam - towa za ejednevkite obidno li trqbva da e ? Shtoto da mojesh i da si polzvash kolata vseki den si e za hvalene i ne vseki tuningist go moje :)

Bobo
13-12-2006, 13:42
Хаххахахахахаххаха немога ша са скъсам от смех :lol: :lol: :lol:
Много яка тема кефита ма сичките и ва обичам :big_love:

Сега по темата - Турбоделта е мноо прав, ОБАЧЕ биричед аз познавам Вальо много преди теб и доста по-добре и мога да ти кажа че някой неща до ден днеше немоа ги разбера ма той си е такъв и съм го приел :wink:

Има и друго биричед трудно можеш да погледнеш от гледна точка на Вальо, Нео и Насо - просто ситемата при тях е "гониме златната среда" м/у бегачка и всекидневка и требе ти кажа че горе доле успяваме :wink: Щи дам пример оборудвана кола само с чип, филтър и колд еър интейк - докарана до перфектно заводско състояние на цялата карантия и консумативи даде 16.7 от раз на божура :shock: :wink: Като говориме за 1.6ТС Напълно оборудван - така че мисля че с тази кола сме направо супер - и както каза собственника НЕО - Колата го кефи как върви и и се радва много :wink:

Така че недей обръща внимание на разни въпроси например от Вальо за нитрото щот той кат пита не правеше разлика между нитро и течност за чистачки :lol: :wink: Обаче ако колата му тръгне колкото на Нео мога ти кажа че ше изтрие всичките си постове от ремонти и ше напише "ВИВА Алфа". Ти просто незнаеш колко не вървеше неговата кола и колко му харчеше :wink:

Айде и без да се връзвате толкоз :wink:

Naso
13-12-2006, 14:38
И моита арчи и не върви :(

hondoman
13-12-2006, 16:56
Само се вмъквам в темата за малко инфо ЦРХ са 150 коня и са фабрично толкова аз карам такава поласкан съм от думите на колегата neO а за 145-те що пък да не става тунинг аз съм за кефят ме тия машинки :wink:

ne0
13-12-2006, 17:13
Само се вмъквам в темата за малко инфо ЦРХ са 150 коня и са фабрично толкова аз карам такава поласкан съм от думите на колегата neO а за 145-те що пък да не става тунинг аз съм за кефят ме тия машинки :wink:

Да ама тая не е. Тая е лимитид едишън по случай многото (5) поредни титли във форрмула 1. Нема почти екстри. Дори покрива е некъв олекотен и се слага на ръка не като на другите и има малки тайни и съм 100 процента сигурен че е 160 коня. Но е сток. и бега много. много е лека.

75 2.0 turbo
14-12-2006, 00:49
тука само двама са чели темата както трябва :shock: всички други между редовете :idea: биридчед мене насо и вальо са ми ясни какво точно целят само дето не трябва да реагират толкова при споменаване на истината а просто да я проумеят :lol: и както вече казах истината че колите им си ги кефят но все пак те са "паркетни бегачки"(нов лаф) наи добре валка земи си смени крушките на лупите и си караи от тоя тунинг поичи не ти требе :))))))
а на новия : значи и мен не ме кефят твоите мнения ама никъде не съм ти го писал нали а колкото до хондите у вашто село ами караите си ги ако ще по 300 коня да са те са хонди а не алфи ние тука си говорим за алфи :!:

ne0
14-12-2006, 09:54
тука само двама са чели темата както трябва :shock: всички други между редовете :idea: биридчед мене насо и вальо са ми ясни какво точно целят само дето не трябва да реагират толкова при споменаване на истината а просто да я проумеят :lol: и както вече казах истината че колите им си ги кефят но все пак те са "паркетни бегачки"(нов лаф) наи добре валка земи си смени крушките на лупите и си караи от тоя тунинг поичи не ти требе :))))))
а на новия : значи и мен не ме кефят твоите мнения ама никъде не съм ти го писал нали а колкото до хондите у вашто село ами караите си ги ако ще по 300 коня да са те са хонди а не алфи ние тука си говорим за алфи :!:

Тва тука все едно аз съм го писам....
Което ми говори, че сме от една порода, ще се харесаме.

Само едно имам против,
Хубаво е да се извиниш на гражданите на Бургас щото Бургас не е село и за тва нема сисъл да се спори щото е нелепо. Кажи че аз съм селянин - ок. Само незнам към кое село ще ме пишеш :lol: Но за Бургас недей той не е виновен че някой карат такива коли и така н....

Та предлагам да заровим томахавките и да оставим всеки да прай кот си иска и кат се съберем някой ден ще се радваме на другия до къде е стигнал. И аз съм на мнение че не трябва да се взимат за жени дебели и с мустаци ама и те си намират мъже....

Ок. ВЕСЕЛБА ДА ИМА!!!

V_G_Z
14-12-2006, 10:18
абе щом караме алфи значи всички сме селяни засмяни на куп събрани :shock: :lol:

търтей
14-12-2006, 10:21
ние последно с г-на вальо са разбрааме да сложи първоначално нос, а в последствие уши и гърло на каляската :go:

Naso
14-12-2006, 12:27
И после да сипва Стрепсилс в резервоара. 75 ко сме ти ясни ? Ние сме най-неясните хора, ко са праиш че нинъ знайш ? Ние нема да одим да се пускаме по абажурта (дип че бобо мойта я тормози чат пат там), да не сме хастри, амааа викам мое още манечко да пооптимизираме мотора (деба и трошлив мотор, ако питаш Валери)... пък и много пара ше зберем. ако нема де да арчим :wink:

То верно съм неграмотен, ама превождача направо ме закла. Ше трее черпа бири за ефорта да ми оправяте маймуницата.... ама соларис и ИЕ лайк стъф некак не врват :roll:

Bobo
14-12-2006, 13:07
абе щом караме алфи значи всички сме селяни засмяни на куп събрани :shock: :lol:

Хахахах определено съм съгласен с теб :lol:

Abarth
15-12-2006, 19:34
И кво викате фастрата била много по вървежна от QV а :lol: :lol: :lol: В алфа клуба да се хвалят фастрите :P

Naso
15-12-2006, 20:21
Бе има една по-вървежна, ама тя е на наше момче. Иначе кво да ти кажа ? Нали не очакваш хлопел да правят коли ?

75 2.0 turbo
16-12-2006, 00:29
Бе има една по-вървежна, ама тя е на наше момче. Иначе кво да ти кажа ? Нали не очакваш хлопел да правят коли ?
насо всяка себеуважаваща се астра гси 16 волта ще те мачка като шкембе у дувар :lol: с тая паркетна бегачка твоита 8) и до 10000 рпм да я въртиш тая италянка се тая!!! опела мое да не е кола ама въри :lol:

ne0
16-12-2006, 10:23
насо всяка себеуважаваща се астра гси 16 волта ще те мачка като шкембе у дувар :lol: с тая паркетна бегачка твоита 8) и до 10000 рпм да я въртиш тая италянка се тая!!! опела мое да не е кола ама въри :lol:

Това е така.
НО
Тури до неговата кола некоя 2000 кубикова астра Б същата година кат колата на Насо. Да бъде интересно просто. .......

Abarth
16-12-2006, 12:20
:th_up:

Abarth
16-12-2006, 12:27
А ако астрата не беше с 200кила по лека,ако не гниеше и ако спазваше евронормите като алфата кво правиме? А да не говориме,че QVто трябва да се сравнява с астра 2.0 16 136hp,за да са поне наравно с евронормите и годините горе долу (да не кажа следващата астра,че тогава става много смешно) ;) Тогава става интересно :roll: :twisted:

BatVas
16-12-2006, 13:30
Aми нормално - колите стават все по тежки. На Насо колата е 2000 година - коя е Астрата от 2000г (май и тя е паркетна бегачка) :idea: :?: :!:

Инче ето една стара алфа - срещу по-нов ескорт косуърт :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=wKV_0YuC ... ed&search= (http://www.youtube.com/watch?v=wKV_0YuCoIg&mode=related&search=)

Abarth
16-12-2006, 14:32
Aми нормално - колите стават все по тежки. На Насо колата е 2000 година - коя е Астрата от 2000г (май и тя е паркетна бегачка) :idea: :?: :!:

Инче ето една стара алфа - срещу по-нов ескорт косуърт :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=wKV_0YuC ... ed&search= (http://www.youtube.com/watch?v=wKV_0YuCoIg&mode=related&search=)
Бързите фордИ :twisted: :twisted: :twisted: :lol: С какъв матор е жулиетата?

V_G_Z
16-12-2006, 20:18
1.8 turbo

75 2.0 turbo
16-12-2006, 22:42

Това е така.
НО
Тури до неговата кола некоя 2000 кубикова астра Б същата година кат колата на Насо. Да бъде интересно просто. .......
неее тая раота не стааа
даи сложи коя ще да е атмосферна алфа срещу астра 2.0 16v да речем около 90-те така нема оправдания от рода на евро норми и т.н. :idea:
аре да не казваме на черното бяло факт е че опел имат доооста по добър мотор и които го оспорва значи или грам не му е чсно какво говори или е умопомрачен сектант :wink:

Nikoror
16-12-2006, 23:07
даи сложи коя ще да е атмосферна алфа срещу астра 2.0 16v да речем около 90-те
75 с 3.0? sz с 3.0?

не виждам смисъл от спорове от типа:
двете коли имат еднакви конски сили, но едната бие щото е по-лека; ако са с еднакво тегло едната бие с щото е с по-къси скорости; ако са абсолютно еднакви коли едната бие щото единия кара по-добре. не виждам каква друга причина може да има една кола да е по-бърза от друга освен да е по-мощна/лека/повече момент на гумите.
а това за нормите направо ме разби: мойта кола е по-бавна, но по-екологична.... или може ако не бяха нормите алфа щяха да имат по 240коня 2литра двигатели (хонда?)
всеки си харесва колата, но това не означава, че е най-бързата/екологичната/.... и всякакви други ОБЕКТИВНИ неща.

reptli
17-12-2006, 00:53
[quote=Naso]Бе има една по-вървежна, ама тя е на наше момче. Иначе кво да ти кажа ? Нали не очакваш хлопел да правят коли ?

Това е така.
НО
неее тая раота не стааа
даи сложи коя ще да е атмосферна алфа срещу астра 2.0 16v да речем около 90-те така нема оправдания от рода на евро норми и т.н. :idea:
аре да не казваме на черното бяло факт е че опел имат доооста по добър мотор и които го оспорва значи или грам не му е чсно какво говори или е умопомрачен сектант :wink:[/quote:279flp2j]

колега извиняваи за въпроса ама все пак караш ALFA немислиш ли че е малко неомесно да хвалиш тъпите немци тука
все пак всики караме италиански автомобили И то не по принуа нали

И какъв е проблема някои да има голямо желание да направи нещо за своята кола.Това показва колко много я обича

BatVas
17-12-2006, 01:44
Да бе и астрата тежи 1250 кг - колкото на Наско КюВе -то. Не съм убеден че ако я натоварим с тежест за да стане същото тегло ще бие. (което ще докаже по добрия двигател)
Ама и така да е - пак не искам опел. Да не съм карал Опел да ме убеждавата - ама съм карал и ако ще и за 10 секунди да взема 400м НЕ МЕ КЕФИ - кефят ме разни паркетни коли. А относно ЕКО нормите - защо тогава ЕКО-ТЕК (ЕКО СМЕХ) дигателите не са по бързи от старите:?: :?: :?: :?: -това последното ми е чудно.

Ама спецялно за Павката ще кажа :
Опел е бегачка - затова е по хубав от паркетни коли като Алфа и БМВ - защото последните две не могат да се мерятр с Опел GSI (затова ние сме луди да наливаме пари в тях) :wink:
Ами то по тая логика и една циганка на околовръстнот прави по хубави свиркки от някое хубаво момиче - ами айде тогава на циганките (били по горещи) :D :D :D :D :D :D :D :D

ne0
17-12-2006, 11:05
[quote=Naso]Бе има една по-вървежна, ама тя е на наше момче. Иначе кво да ти кажа ? Нали не очакваш хлопел да правят коли ?

Това е така.
НО
неее тая раота не стааа
аре да не казваме на черното бяло факт е че опел имат доооста по добър мотор и които го оспорва значи или грам не му е чсно какво говори или е умопомрачен сектант :wink:[/quote:2n80excd]

Така никой не може да отрече качествата на C20XE. Но и всеки знае че е двигател проектиран от лотус (в което няма нищо лошо), а главите му са правени от Cosworth и Kolbenschmidt като и тия на Kolbenschmidt не са най-доброто.. Ок. Опел решиха да правят и те глави и газоразпределение и се роди екосмех. Всеки 3 екосмех е с пукната глава. ФАКТ. Но тва е друга тема.
Снощи на гонки. Щото тука на село се събират бая хора за гонки и се дърпах с хлопел астра б 1.6 100 коня, с валове, аспуси, колектори, без една екстра, разкостена, с човека била 1030кг. Тя е 8 клапанова. Но била с кви там инжектори, напилена, абе много вървяла.И познай брат.... 200лв беше баса.... После Атра ГСИ 125 коня. Не бях виждал ама видях. 1.8 екотек. Познай брат. Верно че шофера не моше да ръчка ма то се видя.
Ние говорим за алфи и за опели не за алфи и C20XE. Помисли на това.
А и астра 90 година няма. Има вектри ама малко са оцелели дългите и студени зими.

Abarth
17-12-2006, 11:07
Само,че астра с20хе много лошо пада от читаво седичи ;)

DiStefano
17-12-2006, 11:29

:spiteful:
и при тфа пак гледат се едно не е станало
оти Фиата я застрелва още на първите 50 метра
а оня му вика .. не пипан е тоа ФИАТ
пипан е само за дръжките на вратите и волана

Abarth
17-12-2006, 11:31

:spiteful:
и при тфа пак гледат се едно не е станало
оти Фиата я застрелва още на първите 50 метра
а оня му вика .. не пипан е тоа ФИАТ
пипан е само за дръжките на вратите и волана
Иначе фастрата била "еталон" в класа си :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

75 2.0 turbo
17-12-2006, 11:33
добре де признавам че повечето мнение са си баш сектантски :wink: аз лично никога за нищо на света не бих казал че която и да е алфа е по бърза 2.0 16v GSI на опел а вие си мечтаите колко си щете :idea: и това че имам алфа не ме кара да мисля че тя е наи добрата кола както повечето облъчени тука у форума :!: напротив аз съм доста критично настроен към тоя начин на мислене и за нищо на света не бих казал че моита 75 2.0 т.с. е по бърза от опел 2.0 16v GSI защото това не е така и ако го кажа значи лъжа и то предимно себе си както правят повечето алфа маняци 8) точете си фиатките ама не си мислете че са наи бързи щото не са :!:

DiStefano
17-12-2006, 11:59
дубре де ! айде да уточним за каква точно "бързина"
става на въпрос!

на драг съм съгласен че са по-бързи
а некой да е правил слалом в дефиле с двете возила
и да има впечатления ?!? май няма а ?
нещо бързина в завои, излизане от тях и прочее ...
Астра! Алфа! кое ли ше е по-доброто ?!

reptli
17-12-2006, 12:53
става на въпрос!

:bravo: точно за това става въпрос

sharky
17-12-2006, 14:30
става на въпрос!

:bravo: точно за това става въпрос

едно куатро си мисла че ше е по доброто :) какви тестове и сравнения праскате само, ше вземат и нас да ни копират по другите форуми :)

BatVas
17-12-2006, 14:57
Павката под Опел явно разбира само ЦЕ20ХЕ - ДА тоя е бърз и добър :!:

Сега каквото и да пишете - няма да падне по гръб :idea: :!:

DiStefano
17-12-2006, 15:14
то не става въпрос некой да пада по гръб
не става и въпрос да се чувсташ като циганче сред скинари
става въпрос че и двете коли си имат достойнства
но става и въпрос че една спрямо другата е с 5 години по-стара
концепция ... верно мое да е по бърза на права отсечка
ама из завоите как ли ще е ...
само от "Бонжурище" и цветофарни гонки
не е убаво заключения да се прават :roll:

а по въпроса за куатроро верно то рулира
но да не забравяме Q4

sharky
17-12-2006, 15:23
Нито една кола, от класа на астрата и 145 не е достатъчно добра в завои с голяма скорост. Трябва да е правено окачването, а това вече я изключва от сравненията ви. Аз съм имал точно такава астра, имаше повече екстри от сегашното ми ГТВ, беше по-стара с 4 години и вървеше 3 пъти повече. Ако трябва да избирам между двете обаче бих си останал с ГТВ-то.

pooh
17-12-2006, 17:16
Глеееедам и не вярвам на ушите си!
Къв е тоя безмислен спор? се едно ше убедите Павката или той ще успее да ви свали сектантските очила?
Всеки тря да си се кефи на колата, а не да убеждава другите, че тва върха на автомобилостроенето.

ръц край!

Naso
17-12-2006, 20:43
Горския доде :bangin: :ban: :Topic-is-closed-bg: