Log in

View Full Version : Стойте далече от Сервиз Петков

меди
07-08-2012, 23:52
Здравейте, Колеги
От половин година карам Алфа Ромео 166 и съм много доволен от тази машина. Поводът да отворя тази тема е да предпазя всички вас от един изключително брутален мошеник - собственика на сервиз Петков в Дружба.
В петък 03.08 алтернаторът ми блокира и извиках пътната помощ на Булстрад. Помолих шофьора да ме закара в оторизиран сервиз на застрахователя и той взе, че ме докара във въпросния сервиз. Докато си свалях багажа от колата, забелязах, че нещо се договориха и си стиснаха ръцете. Явно че имаха някаква схема на съвместна работа. Въпреки всичко оставих колата в сервиза и се договорихме майсторите да я прегледат и да ми се обадят, за да ме информират за щетите.
Ужким нямаше нещо сериозно, но в събота ми се обажда въпросния господин и ме пита дали съм седнал. Казах му, че няма проблем и директно да ми казва какво е положението. Било се случило това, което най-много го е плашело - алтернаторът тотално бил сдал багажа, като ремонтът му е бил тежък и е трябвало да се сменят и разни уплътнители, ролки, обтегач и т.н. и в крайна сметка цената щяла да струва 1200 лв с ДДС. Доста се замислих понеже имам и друга нова кола и преди една година и правиха ремонт - смениха цяла предница заедно с фарове, парктроник, радиатор и др. за 1800 лв.
Но колата ми трябваше спешно за понеделник и му дадох зелена светлина. Той каза, че ще огледа и други нередности и ще ми се обади допълнително, но те ще са нещо дребно.
В неделя му се обадих дали е готова колата, за да отида да си я взема. Той ми отговори, че сега ремонтирал някакъв мерцедес и после щял да ми се обади. Обади ми се. И сега Внимание.... цената вече беше 2000 лв понеже бил сменил носачи и маншон. Направо се разтреперих от яд - не бяхме се разбирали да ми сменя нищо друго, освен евентуално едното жило за ръчна спирачка.
Във вторник отидох в сервиза, заедно с двама мои приятели - единият адвокат, а другия висококвалифициран майстор. Веднага поисках разбивка на извършената услуга. Гледахме с удивление цените на частите. Само на 50 метра имаше магазин за резервни части и същите тези части се продаваха почти два-три пъти по-евтино на КРАЙНИ клиенти, а се предполага, че сервизът пазарува с отстъпки. Хубаво, че Петков отсъстваше в момента на нашето пристигане и в "офиса" му имаше една жена, която ни изпринти тази разбивка. По този начин ние вече имахме реален документ за безобразното ценообразуване.
След пристигането си, Петков но показа сменените части - повече от ПОЛОВИНАТА НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ СМЕНЯТ - носачи, демферна шайба, 2 ролки, 1 жило. Петков, естествено, нищо не можа да каже, познайте защо.... Показахме му и разбивката с реалните цени, които сме взели от съседния магазин за резервни части. Отговорът му беше - "Вие ли ще ми определяте цените?" - каза на момчето монтьор да свали всичко, което са сменили и да възстанови свалените части. Вероятно очакваше да го спрем, но ние, напротив, зарадвахме се. Но решихме да наблюдаваме момчето, защото очаквахме някакви магарии.
По едно време Петков дойде и пусна монтьора в обедна почивка. Момчето видимо беше учудено - едва ли преди това се е радвал на такава благинка :). Но ние търпеливо го изчакахме. Преди да свали алтернатора предложих да го платя по предложената от него цена, както и свързаните с него допълнителни елементи заедно с труда по неговите тарифи, но той се направи на велик и каза на момчето всичко да свали. ОК
След цялата тази работа Петков имаше наглостта да иска заплащане на труда. Вероятно не му е ясно, че по принцип се заплаща при свършена работа. Преди това той явно се беше обадил на двама свои приятели да дойдат в сервиза за респект пред нас. Те дойдоха с някакви мерцедеси, но това не ни спря. Разправията беше голяма. През цялото време искаха да им дам документа с разбивките, ужким за да се ориентират в цените и да не говорят наизуст. Казах им да си разпечатат нов и че това ми е доказателство за пред съответните органи ако не ми върнат колата.
След половинчасова разправия той склони да ми даде ключовете и талона ако му дам документа. Но пак искаше аз да му дам документа пръв J. Е пак не склоних и казах, че най-накрая ще се обадя на полицията. След множество псувни си взех ключа и талона и му хвърлих документа. Само че той не знаеше, че аз вече съм репликирал документа, за разлика от момичето от офиса.
НЕ ХОДЕТЕ ТАМ – прочетете в Google и други мнения за този човек и ще видите за какъв изпечен мошеник става въпрос

Tonimir
08-08-2012, 01:06
Благодаря ти колега за споделения горчив опит!
Има господ за такива "хора". Просто въпрос на време, да им се види сметката.

pakumba
08-08-2012, 07:26
Браво, колега, постъпил си мъдро, с изключение на това, че си проявил доверие отначало. Сега не можеш ли да подадеш една жалбичка, заедно с този документ, да се направи проверка от КЗП?

code
08-08-2012, 08:17
Колега, радвам се, че в крайна сметка си се оправил и че тръбиш за тоя мошеник, та да не изгорят други хора. :handshake:В 90% от случаите става точно обратното клиентът си плаща, щото си мисли, че няма избор, не му се разправя и т.н. и .баният си мълчи и схемата си работи.

M.Gruev
08-08-2012, 09:36
Колега пусни жалба задължително! На такива не трябва да им се разминава. Кой знае колко народ е трябвало да се набута със заеми за да си плати "ремонтите" при този индивид. Не му стига, че те набутва с ненужни ремонти ами и с частите те дере юнашки, такава наглост не бях срещал.

andro88
08-08-2012, 09:58
На твое място бих го съдил за всичко, което има. Като се почне от обида, заплаха, измама, принуда, закана и това само на прима виста без да си отварям кодекса. Не често. Вбесих се само докато чета поста ти. За такива само съд до дупка. Аз не разбирам и пазарната логика на този човек. Много по добре е да ти вземе някаква сума за реален ремонт и ти после да се върнеш и да си ремонтираш колата там. Ще пуснеш тема от сорта "Сервиз Петков е супер" ще ида и аз и колеги и той ще вземе 10х 2000 лева и той доволен и ние също. А той ще мами. И сега кво- 1 стотинка не видя, а пропуснатите ползи са- един Господ знае само колко са.
Без майтап колега съди го тоя. Само за обида се предвиждат от 1000 до 3000 лева глоба, а обещетението за теб не би било незначително.:usaflag:

code
08-08-2012, 12:33
И писал писал и накрая общия сбор на всичко е точно 2000лв :dyrvo_v_kenefa:

LYBRAtor
08-08-2012, 13:29
Сервизът е денонощен и една вечер имах дребен проблем, който ми отстраниха срещу 10 лева и бях доволен. И така един ден приятел спешно трябваше да смени накладки задни и аз понеше беше неделя вечер го пратих там.
После като разбрах какви поразии му бяха направили, че и му бяха одрали кожата страшно съжалих. И оттогава нито той нито аз ще стъпим повече там. Тия 1 клиент да нямат им пожелавам нещастници.

Tedy_1
08-08-2012, 19:27
Лелееее...какви цени само....изумена съм ...

меди
08-08-2012, 19:47
Можете да го видите - запомнете този човек. Преди това е бил на друго място, вероятно и сега няма да изкара дълго време там и ще си наеме друг сервиз на друг адрес. Такива като него често си сменят адреса, защото когато в квартала вече го научат що за боклук е никой не ходи при него и той ще-не-ще трябва да си намери ново място, където все още не го познават.

меди
08-08-2012, 19:58
В продължение на сагата - днес отидох в централата на Булстрад и се срещнах с управителя на търговските центрове на компанията. Познаваме се лично и той търпеливо изслуша цялата история. След това проследихме в тяхната GPS система колко коли са били закарани там. За щастие явно схемата е била съвсем нова, защото броят на закараните там коли не е чак толкова голям. Лично той изведе заповед за забрана да се посещава този адрес и нареди глоба от 500 лв за всяка кола на Пътната им помощ, която се застои в близост до този обект. Също така сервизът е вписан в черния списък на компанията.
Утре ще пусна оплакване в комисията за защита на потребителите.

duronman
08-08-2012, 20:58
БРАВО КОЛЕГА ! Човек трябва да знае как да си защитава правата, а ти явно знаеш. Евала ! Аз за това след години лутане по сервизи от 2 години не сменям и съм доволен... ! А "доверените сервизи" винаги са много страшно ТОТО.

EDIT: "монтьорът" от снимката удивително ми напомня на Веско Маринов :D :D :D

trop4i
08-08-2012, 21:33
Така трябва да е.

duronman
08-08-2012, 23:04
Трябва да напомня на Веско ли :) ?

DiStefano
09-08-2012, 07:21
Снимката е все едно гледам билборд на "От местопрестъплението" :mrgreen: . Жената мяза малко на Марч Хелгенбъргър, ама тоя в средата нема нищо общо с Дейвид Карузо.

Christweil
09-08-2012, 08:01
Браво и от мен колега - само така нещата ще се оправят като хора си търсят правата !!
Аман от такива мошеници !

nvladev
09-08-2012, 16:15
Подкрепа и от мен в търсенето на справедливостта с такива самозванци!!!
Ако имаш нерви и възможности търси правата си докрай!

cloxy
09-08-2012, 16:55
Ето моята история с този сервиз:

Авто сервиз Петков - Никога повече! (http://toshkov.com/avtoserviz-petkov/)

Аз си търсих правата до край и КЗП го принудиха да ми върне парите. Както се вижда, схемата е подобна, стилът е същият.

Подавайте жалби и сигнали към всички институции против фирма "СИ ЕС ПИ" ЕООД (ЕИК: 105581044) и лицето Павел Ваньов Петков.

Liminat
09-08-2012, 18:01
Ега ти измета... Тоя направо я кара на пиратски удари - когото успее да избичи. Само че така далеч не се стига, балъците са на изчезване вече.

ganbox
09-08-2012, 18:24
Да този сигурно си мисли, че го раздава психолог и е решил, че при cloxy номера ще мине. Но не знае, че той си търси правата до край и му е пратил КЗП. Призовавам автора да не оставя нещата така, и също да подаде оплакване в КЗП.

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:14 ----------

Ето една прясна моя случка със сервиз Стратос. Признавам, че в сравнение с тази в темата е дребна, макар че ако бях приел офертата, ремонта щеше да достигне половината от пазарната цена на автомобила ми ;)
Предполагам, ще ви бъде от полза да прочетете тук https://www.facebook.com/ganbox/posts/10151084104020782 и ако искате, споделете или харесайте поста във Facebook.

меди
09-08-2012, 18:25
Та колеги гледайте сега какво се получава - реална цена и цена на мошеника Петков
Демферна шайба на колянов вал - 210 лв реални, 300 при мошеника
Алтернатор - 250 лв реални, 340 при мошеника
Ремък - 24 лв реални, 39 при мошеника
Ролка - 25 лв реални, 80 при мошеника
Обтяжна ролка - 105 лв реални, 220 при мошеника
Жила за ръчна спирачка - 55 лв, реални, 84 при мошеника
Носач - 140 лв реални, 230 при мошеника

2.5 часа работа при мошеника струват 331 лв.

К'во ще кажете - имайте предвид, че реалните цени са за краен клиент, а урода вероятно ползва 30-40 % отстъпка.

cloxy
09-08-2012, 19:28
Аз съм писал на Валя Ахчиева, наскоро в предаването "Открито" имаше тема за фалшивите автосервизи.

Писал съм и на "Господари на Ефира".

Ако повече хора им пишем има голяма вероятност да се заинтересуват и да стане добър репортаж ;)

lordliness
09-08-2012, 21:01
Аз преди да оставя кола питам за цени на частите и цени на труд, не на час , а за конкретната операция и няма как да ме измамят- дори този от темата и си взимам всички стари части задължително.

меди
10-08-2012, 08:31
Проблемът е, че цените на алтернатора, заедно с обтяжната ролка бяха уговорени, както и труда. Не бяха съвсем на нормални цени, но той ми даде 1 година пълна гаранция и аз се съгласих.
Проблемът е, че после той беше ми сменил неща, които изобщо не е трябвало и за чиито цени изобщо не бях питал и т.н. Сиреч, човека е преценил, че е трябвало да се сменят - търсил ме бил по телефона, но аз не съм му бил дигнал. Погледнах извлечението от Мтел, нямаше входящо обаждане от него. И понеже съм му бил казал да сменя всичко и той решил да действа, без да съм му потвърдил.
И в неделя ме сюрпризира с нова двойна цена.

cloxy
10-08-2012, 10:18
В Сервиз Пеков лъжат, дори на сайта си, че давали гаранция на всеки ремонт. При мен като се скапа капачката за по-малко от 100 км., защо не ми уважиха рекламацията? Гаранция на фалшиви турски авточасти - да бе да. Надяват се, че няма да се върнеш да се разправяш.

Liminat
10-08-2012, 14:44
... Надяват се, че няма да се върнеш да се разправяш.
Не, по-скро се надяват, че ще си някой неграмотник, който не ползва интернет и няма да ги наредиш както си требе и ще ловят нови балъци. Явно за един хубав репортаж ще требе да им се прати някой чичка, чийто вид /да им/ показва само едно - че бърза да полива дините и хабер си няма от цени и... измамници.

didod
11-08-2012, 17:19
Само едно питане по отношение на цените - сигурно ли е, че частите в магазинът и в сервиза са едни и същи? Второ - къде пише, че 2,5 часа работа струват 330 лв.? Отношението към клиента не го коментирам...

ecotronic
11-08-2012, 18:15
Към колегата пуснал темата:

Благодарности за предупреждението към всички колеги относно "услугите" в този сервиз.

Поздравления за всички действия, свързани с това такива мошеници да бъдат поставяни намясто.

И един въпрос:

Къде се намира по-точно въпросният магазин? На мен ми се струва, че там цените са приемливи (250 лв. за нов алтернатор е според мен добра цена). Тази информация би била ценна за всички нас.