Log in

View Full Version : Горчив опит във форума с колегата Arti156SW и негови познати

Satanism
13-08-2012, 19:18
Колеги, искам да разкажа историята си тук, за да си прави всеки сметката.

Преди около 2 месеца и половина, докато бях в Дания получих обаждане от колегата Arti156SW(на който, между другото, нито съм давал телефон, нито съм питал за такива джанти), че разполага с джанти, които аз търсех(тоест като на Светльо Digital-a).В последствие се оказа, че едната имала заварки и не знам си какво още и му отказах.1-2 седмици след това получих ново обаждане от колегата, че разполагал с нови такива джанти, в перфектно състояние и ме "чакали в България".Казах му, че като се прибера, ще отида да ги видя и ако ми харесат ще ги взема.Попитах, дали са прави, при което получих отговор, че джантите са в абсолютно перфектно състояние.Колегата дори каза, че нямало нужда да ходя в Пловдив, щял да ми ги пусне по еконт, нямало смисъл да се разкарвам, наистина били 6+.В последствие се оказа, че джантите не били негови а на някой си негов познат/приятел гумаджия.Както и да е, прибрах се, отидох, видях джантите, които наистина бяха в чудесно козметично състояние и на доверие ги взех, стинахме си ръцете и кой от къде е.
След това имах пътувания из страната и джантите се настаниха в мазето ми.Един хубав ден реших да си ги сложа, но точно пред гумаджийницата се отказах, защото не ми хареса как стоят наложени на колата, веднага след което въпроснте джанти бяха пуснати тук за продажба и съответно обратно в мазето. МИнаха се няколко дни и тук колега ме попита, дали са оригинални.За съжаление никъде не видях надпис Тоора по тях, но тъй като колегата беше изключително убеден, че не са реплика, а и централния, междуболтовото и теглото съвпадаха с тези на оригиналната, в крайна сметка съм склонен да вярвам, че не са реплика..и така след още 1 месец, преди една седмица се появи едно момче от Видин, което се съгласи да ги купи.Запътихме се с него към кварталната гумаджийница, все пак да ги врътнем на баланс-машината, въпреки, че аз, наплъно убеден казах, че това е почти безсмислено.ЗА моя голяма изненада установих, че и 4те джанти са ЗВЕРСКИ криви....разбира се, поех изправянето на колегата, тъй като той беше дошъл от Видин за тях....
В резултат на цялата операция аз съм стабилна сума назад. Свързах се с колегата и му обясних сиуацията.....той говори там с неговия човек, като крайният резултат е, че въпросният гумаджия, който не може да различи права от крива джанта не е съгласен да ми върне никакви пари.

Аз с гумаджията по един или друг начин ще се оправя....но тъй като колегата продава доста джанти тук, всеки да си ги проверява, че не се знае кога гумаджията-експерт ще удари пак.....

Ако иска колегата може да добави нещо(като например координатите на въпросния гумаджия, че да знате, да не посещавате)

koolio
13-08-2012, 19:36
Аз купих моите джанти от него - нямам никакви оплаквания. Три бяха перфектни, четвъртата беше съвсем малко изкривена - нормално, все пак са втора ръка.
Иначе да - всичко трябва да се проверява.

Susscrofa
13-08-2012, 19:51
Сега да не се окаже, че колегата е продал 100 читави карета джанти, сбъркал е веднъж и айде в кюпа с мошениците.

Mind_Control
13-08-2012, 19:59
Сега да не се окаже, че колегата е продал 100 читави карета джанти, сбъркал е веднъж и айде в кюпа с мошениците.

Нали знаеш, че една лъжица катран в кацата с меда е достатъчна, за да го развали. Ако е професионалист колегата, няма да твърди така убедено нещо, което не е видял с очите си. А от друга страна би върнал поне парите за изправянето на джантите, най- малкото от неудобство.

Satanism
13-08-2012, 20:32
Държа да отбележа, че 1 седмица се опитвах да изясня недоразумението с колегата преди да пусна темата

Kuku
13-08-2012, 21:47
Реално може проблема да е в гумажията и нашия колега (Arti156SW) да е бил подведен по същия начин.
Защо обаче въпросния гумаджия се прави на ударен - един Господ знае.
Няма да е лошо да чуем и ответната страна :)

mik mik
13-08-2012, 22:21
Щом са били ЗВЕРСКИ криви ти как така не го забеляза?!

jorko
13-08-2012, 22:25
Щом са били ЗВЕРСКИ криви ти как така не го забеляза?!

По-важните кривини не си личат толкова лесно ...

undy
13-08-2012, 23:54
И аз съм доволен от Арто.Купувал съм от него джанти и винаги е бил много коректен.......така,че съм склонен да вярвам,че и той е бил подведен.

digitalundgrd
14-08-2012, 00:02
Разликата между оригиналните ТООRA и репликите са, че оригиналните (в дясно на картинката) нямат такова ръбче в средата и "лъчите" също завършват гладко, а не с ръбче... Освен това, както каза и Сатаната от зад на оригинала пише ТООRA и ALFA ROMEO 7J ET35, ако има заинтересовани ще снимам на моите утре надписите от зад ;)

Тоест тези джанти, които колегата Arti156SW ги е продал на Сатаната като за оригинални са репликите :smoke:

undy
14-08-2012, 00:07
Хм...ми то репликата по-хубава....
..нищо лично,колега.

Satanism
14-08-2012, 01:11
Ами не знам какво да кажа аз повече....пазарим 4 перфектни оригинални джанти, получавам 4 кривака-реплика....
Моите уважения към колегата Арти156, вероятно са го подвели и него, но в крайна сметка неговата ръка стискам и на него давам парите...пък после на там кой-кого не ме е много грижа...иначе грешката си е наполовина моя

badmadafaka
14-08-2012, 08:59
Аз също мога да кажа, че съм доволен от човека - имах много подобна случка с едни гуми, която ми причини поне един бял кичур на косата, но Arti156 се държа много коректно и в крайна сметка всичко се оправи.
За мен най-логично обяснение е, че човека, от когото той взима нещата си е някакъв мърляч и тарикат, свикнал на непретенциозни потребители (както 99% от търговците на всякакви употребявани неща за коли)...

А и Марто, аз те разбирам много добре, защото се познаваме и ти вярвам, че няма да тръгнеш да пишеш глупости, ама погледни за момент и от другата страна - преди 3 месеца (примерно) си купил нещо от човека и чак сега му казваш, че не е в ред...
Не се ядосвай за някакви стотинки, които си се набутал за изправянето - ще ти се върнат от друго място - всичко в Природата се компенсира и е в равновесие... :wow:

Имал съм и случай в който съм изправил 4 джанти при човек, в който съм напълно убеден, че е супер прецизен и машините са му хубави, продавам ги на много добър познат и той след два дена ми казва същото - всяка една имаше нужда от изправяне... Не казвам, че и тук е така, просто не е напълно невъзможно.

Satanism
17-08-2012, 16:39
Нямаше да е лошо и колегата да каже нещо....най-малкото помолих за координати на въпросният гумаджия.....

Satanism
21-08-2012, 12:34
Държа да отбележа, че общо 5 пъти помолих въпросния колега за координати на гумаджията, 3 пъти на лично съобщение и 2 пъти тук, последно преди 4 дни ....но отговор изобщо не получих, въпреки че колегата влиза всеки ден във форума.Това ме кара да си мисля, че или няма никакъв гумаджия или и двамата имат пръст в цялата работа....оттук нататък за мен Arti156SW е измамник и ще работя срещу неговия интерес във форума докато не си получа парите обратно.

adv_petrov
21-08-2012, 14:43
или няма никакъв гумаджия или и двамата имат пръст в цялата работа...
Има и трети вариант: Гумаджията, ако не е сляп и си уважава работата, вижда изкривените 4 джанти, и добросъвестно казва: "Момче, тия 4 джанти са криви и трябва да се изправят на машина, по 12 лева на джанта - общо 48 лева без тежестите". Собственикът на джантите не иска да плати, маха с ръка и си ги прибира обратно и ги обявява за продан.
Само предположения, дано се оправите с блага дума - стават недоразумения понякога, не ми се вярва за едни 50 лева някой да си залага репутацията.

_power_
22-08-2012, 16:57
Има и трети вариант: Гумаджията, ако не е сляп и си уважава работата, вижда изкривените 4 джанти, и добросъвестно казва: "Момче, тия 4 джанти са криви и трябва да се изправят на машина, по 12 лева на джанта - общо 48 лева без тежестите". Собственикът на джантите не иска да плати, маха с ръка и си ги прибира обратно и ги обявява за продан.
Само предположения, дано се оправите с блага дума - стават недоразумения понякога, не ми се вярва за едни 50 лева някой да си залага репутацията.
Хах...репутация?....на балканския полуостров?....:calc:

Arti156SW
23-08-2012, 00:54
Здравейте , умишлено изчаках всички, които искат да хварят боб, да го хварлят, не разбрах само какво са познали. Дали съм измамник, не съм. Незнам как ще работиш срещу мен във форума, само знам, че нищо не ти дължа.След като писа историята, защо не я дописа с всички подробности. Няколко дни след като беше купил "Зверски кривите джанти" ти се обадих, ако помниш Мартине, ако искаш да вадим извличение от оператора, попитах те дали си ги сложил, ти каза още не. Поговорихме и затворих ме.Не се чувствам виновен за нищо, и не желая да говориш по мой адрес каквото и да било. Много добре знаеш цената беше 550, но като дойде на крака цената се корегира на 530 и ти се учуди , дори 20те лева които ако бях мошеник щях да пребера, не ги прибрах. Дойде видия купи и си замина, според мен Джантите верно бяха ЗВЕРСКИ яки, незнам да са били криви и незнам кой по дяволите плаща 120 лева за 2 часа изправяне на джанти, както ми каза по телефона.Също така незнам колко е реална тази обявена от теб цена, и времето за което се изправят качествено е 2 часа на джанта.На един колега от форума първо на крака му закарах едни джанти, човека бе възхитен, гумаджията му бе казал че не бил виждал толкова прави джанти, на същата машина бяха гледани и твойте, след това случая с гумите, пращам на иво 4 17ки той ги получава, звъни и ми вика тия двете не ме кефят, аз му казвам ок сте ги върнем, след 2 дена иво пак звани другите две са супер само дет едната има балон, казах ок сорри иво и тези ги вращаме, и куриера му се наплати.И ти ще ме вадиш мошеник защото видиш ли го ти , той 2 месеца не намерил време да си сложи джантите, ми тогава закакво ги купи, човек купува щом харесва, харесва ли няма търпение да ги сложи, именно заради това ти се обадих или писах за да знам кво е станало, към всички съм бил достатъчно коректен.А за това дали са реплика наиситна не съм подлагал на съмнение, защото си бяха 5.98. .За колегите от по горните постове, които са врачували именно заради това не пиша по форума, има явно достатъчно хора с доста по свободно време и доста по голямо въображение от мен.

Satanism
23-08-2012, 01:11
Здравейте , умишлено изчаках всички, които искат да хварят боб, да го хварлят, не разбрах само какво са познали. Дали съм измамник, не съм. Незнам как ще работиш срещу мен във форума, само знам, че нищо не ти дължа.След като писа историята, защо не я дописа с всички подробности. Няколко дни след като беше купил "Зверски кривите джанти" ти се обадих, ако помниш Мартине, ако искаш да вадим извличение от оператора, попитах те дали си ги сложил, ти каза още не. Поговорихме и затворих ме.Не се чувствам виновен за нищо, и не желая да говориш по мой адрес каквото и да било. Много добре знаеш цената беше 550, но като дойде на крака цената се корегира на 530 и ти се учуди , дори 20те лева които ако бях мошеник щях да пребера, не ги прибрах. Дойде видия купи и си замина, според мен Джантите верно бяха ЗВЕРСКИ яки, незнам да са били криви и незнам кой по дяволите плаща 120 лева за 2 часа изправяне на джанти, както ми каза по телефона.Също така незнам колко е реална тази обявена от теб цена, и времето за което се изправят качествено е 2 часа на джанта.В.И ти ще ме вадиш мошеник защото видиш ли го ти , той 2 месеца не намерил време да си сложи джантите, ми тогава закакво ги купи, човек купува щом харесва, харесва ли няма търпение да ги сложи, именно заради това ти се обадих или писах за да знам кво е станало, към всички съм бил достатъчно коректен.А за това дали са реплика наиситна не съм подлагал на съмнение, защото си бяха 5.98. .За колегите от по горните постове, които са врачували именно заради това не пиша по форума, има явно достатъчно хора с доста по свободно време и доста по голямо въображение от мен.

А ти на всичкото отгоре си и нагъл!!!!
Не те ли е срам поне да говориш така?

Момчето, което купи джантите е от форума, ако желаеш може да каже какво каза гумаджията за джантите.
Цената в кварталната гумаджийница е 30лв на джанта 17ка и изобщо не ме ебе, дали при бай Пешо джантаджията в Пичковци е 5лв на джанта!!!!Аз съм ги изправял във ВИАНОР на ъгъла на Околовръснтото и Пушкин, всеки от София може да ти каже тая гумаджийница става ли за нещо или не!!!! Момчето дойде от Видин да си ги събира, изобщо не съм имал и идея, че ще се налага да ги изправям твоите шибани боклуци, че да търся къде е по-евтино!!!!Влизам в гумаджийницата с твоята честна дума за перфектно правите джанти и се оказвам с 4 криви джанти.Я си помисли ти как би се почувствал и какво би направил, ако те чака човек, който после има да бие 4 часа път към тях си и ти седи на главата!!!

Колкото до това, кога ще си сложа джантите, ти ли си тоя, дето ще ми казва бе?!?!?!АКо ща и 3 години ще си ги държа в мазето, ти си длъжен да ми продаваш това, което сме договорили!!!!Или скапаните ти джанти имат срок на годност може би?!?!Фактите са, че твоите джанти бяха криви и реплика, а ти сега имаш наглостта да ми говориш, че не съм казал цялата история.И то поне една да беше крива, щях ОТНОВО да го преглътна, а те всичктие дрънгели бяха криви ДО ЕДНА!!!!!...и така и не разбрахме какво съм спестил от тая история!!!!Че си ми звъннал, да ме питаш как са джантите ли?Ми дай аз ще ти продам една тухла за 200лв и ще ти звънна да те питам как е след 2 дена!!!!Имай малко срам поне, 5 пъти ти писах точно на тебе да кажеш кой е тоя гумаджия, едно "А" не мецна, даже, сега тука ми се обясняваш като госпожица.За съжаление ти не си никакъв мъж а си си точно измамник.Хич не ме ебе, че си ми свалил 20лв, те ми излезнаха 10 пъти през носа после, да не говорим, че никой не те е и карал да го правиш тогава....
Още по телефона ти казах, че след като идваш да ме търсиш и ти да ми ги продаваш, значи ти си слагаш името зад тях, ти започна да ми обясняваш, как 1 лев не изкарваш.ТОВА СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ!!!!Много лесен начин да продаваме боклуците на другите и после никой да не е крив!!!!Ти си длъжен, за себе си, да се увериш, че джантите са прави, а ако много вярваш на тоя, дето ти ги е дал, после ще духате супата двамата!!!Така правят мъжете....ТВОИТЕ Извинения хич не ми вършат работа, както ти казах по телефона отново!!!На бензиностанцията не сипваш бензин с извинявай!!!Колко доволни имало ОТНОВО АМА ГРАМ НЕ МЕ ЕБЕ!!!АЗ НЕ СЪМ ДОВОЛЕН И ТИ ДАДОХ ШАНС ДА СЕ ПОПРАВИШ 1 МЕСЕЦ!!!!
Аз си чакам 200лв от тебе, само да знаеш, пък дали ще си ги събираш ти от гумаджията или не съвсем не ме интересува!!!....и да знаеш, че все някакси ще си ги получа!

Mind_Control
24-08-2012, 19:28
Кофти случка. Повече няма да си държа джантите в мазето. От влагата се изкривяват :D

seik00
16-11-2012, 01:53
неможе да гарантираш за нещо, че е перфектно и след това да прецакваш хората

извод : супер долен :)

rusiq86
16-11-2012, 23:47
Когато купуваш е хубаво да ги завъртиш на машина да ги видиш, не вярвам и лев да ти вземат за това, това като съвет за в бъдеще.
Другото еконт може да са ги кривнали, аз скоро имах случай, в който ми бяха повредили пратка доста лошо. И имаше 10 етикета чупливо!
Третото може да са те врътнали, че са криви.

Кофти ситуация, но ще ти дам един съвет, няма какво да направиш, свършен факт. Пий една бира и майната му, каквото и да е, вече е свършило.

Satanism
17-11-2012, 09:50
Когато купуваш е хубаво да ги завъртиш на машина да ги видиш, не вярвам и лев да ти вземат за това, това като съвет за в бъдеще.
Другото еконт може да са ги кривнали, аз скоро имах случай, в който ми бяха повредили пратка доста лошо. И имаше 10 етикета чупливо!
Третото може да са те врътнали, че са криви.

Кофти ситуация, но ще ти дам един съвет, няма какво да направиш, свършен факт. Пий една бира и майната му, каквото и да е, вече е свършило.

Колега, джантите си ги взех лично, на ръка....няма Еконт в тая работа :)
Също така гумаджията, дето ги гледа, като ги продавах аз го познавам от няколко години и всеки път си правя колата там, при него...едва ли ще ме метне...

crazy_dude_
18-11-2012, 19:35
В кръвта на българина е да прецака събрата си, било то и за жълти стотинки!
Продавачът е длъжен да знае какво продава, като съответно, ако е коректен няма да подведе купувача. Дори колегата реално да не е знаел, че джантите са криви, това не го оправдава, тъй като той сключва сделката и съответно получава уговорената сума.
А за това, че на всичкото отгоре е говорено за оригинални джанти, а всъщност са продадени същите реплика няма да го коментирам. Това си е чиста измама!

undy
18-11-2012, 20:38
Абе що не спрете да джафкате........особено пък тия дето вчера са прочели темата.......и не познават нито един от двамата(продавач,купувач).

Liminat
18-11-2012, 22:16
особено пък тия дето вчера са прочели темата.......и не познават нито един от двамата(продавач,купувач).
И естествено, нямат право на мнение...

angelivanov
03-07-2013, 10:07
Колегa,като ги купува, защо не ги мина през баланс машина? Да дадеш 500лв за джанти и да не ги провериш е малко странно поне за мен.

Satanism
03-07-2013, 10:45
Бях по друга работа в Майнатаун...след като ми беше обяснено 300 пъти в рамките на 1 месец, че са перфектни, едва ли не чисто нови, видиш ли, реших да си спестя тоя половин час....

Mind_Control
03-07-2013, 11:20
Колегa,като ги купува, защо не ги мина през баланс машина? Да дадеш 500лв за джанти и да не ги провериш е малко странно поне за мен.

Какво значение има това? Единственото, което има значение, е че джантите са били криви... Аз ако бях щях да отида и да ги изправя в главата на продавача.

Имам подобен случай, но с ел. инсталация в банята. Майсторът я направи, сложи гипс-картон и 3-4 месеца уж всичко е ОК. Обаче ония ден две лунички спряха да светят. Махам аз луничките, издърпвам кабела, а той прогорял. И като видях, как е изпълнена инсталацията полудях. Обадих се по телефона на майстора и му казах в 10 на следващия ден да е в нас. Ония естествено ми се надърви и вика, кой си ти да ми говориш така.. Обещах му, че ще го намеря и тази събота съм си я отделил за това...

ShoxXx
03-07-2013, 18:45
А бе не взимам ничия страна, само знам, че като даваш пари за нещо и гледаш за какво ги даваш. По форумите се напълни с теми, в които хората се оплакват как някакъв си търговец им иска пари за еди ква си кола, която за нищо не ставала и другите потенциални купувачи да внимават и въобще да не ходят там. Опааа...чай ся! За всеки влак си има пътници нали. Ако искаш джанти като нови без забележки и прави по конец - ми то значи искаш нови джанти. Ако искаш малко употребявани с малко забележки - търсиш. Като дадеш 550лв за нещо, което първо не го ползваш, и второ решаваш, че не те кефи след n месеци, то вината е в теб.

Имах една страшна система за домашно кино, веднъж се спънах в кабела, той е докосна до метал и направи късо и цяла платка изгоря, а точно беше изтекла гаранцията. Закарах я на сервиз, от там ми казаха 120лв за ремонт, а за тия пари можеш да си купиш неква друга евтина, ама аз викам НЕ, тая ще си я направя. Направиха ми е, пред тях ми я показаха в сервиза - работи. Прибирам се в нас, ама правя ремонт и то голям. След 6-7 месеца си викам, а бе я да пуснем некое филмче да изгледаме. Натискам копчето и опаааа нема никой. Уредбата не работи. И ся кво, да отида да им кажа, че 6 месеца не съм я пипал и чак ся съм се сетил и тя пак не бачка. Не става тоя номер.

На мнение съм, че който купува - той гледа и никой не е виновен за това, че не си догледал джантите като си ги купувал.

Susscrofa
03-07-2013, 19:44
А бе не взимам ничия страна, само знам, че като даваш пари за нещо и гледаш за какво ги даваш. По форумите се напълни с теми, в които хората се оплакват как някакъв си търговец им иска пари за еди ква си кола, която за нищо не ставала и другите потенциални купувачи да внимават и въобще да не ходят там. Опааа...чай ся! За всеки влак си има пътници нали. Ако искаш джанти като нови без забележки и прави по конец - ми то значи искаш нови джанти. Ако искаш малко употребявани с малко забележки - търсиш. Като дадеш 550лв за нещо, което първо не го ползваш, и второ решаваш, че не те кефи след n месеци, то вината е в теб.

Имах една страшна система за домашно кино, веднъж се спънах в кабела, той е докосна до метал и направи късо и цяла платка изгоря, а точно беше изтекла гаранцията. Закарах я на сервиз, от там ми казаха 120лв за ремонт, а за тия пари можеш да си купиш неква друга евтина, ама аз викам НЕ, тая ще си я направя. Направиха ми е, пред тях ми я показаха в сервиза - работи. Прибирам се в нас, ама правя ремонт и то голям. След 6-7 месеца си викам, а бе я да пуснем некое филмче да изгледаме. Натискам копчето и опаааа нема никой. Уредбата не работи. И ся кво, да отида да им кажа, че 6 месеца не съм я пипал и чак ся съм се сетил и тя пак не бачка. Не става тоя номер.

На мнение съм, че който купува - той гледа и никой не е виновен за това, че не си догледал джантите като си ги купувал.

А според теб продавачът редно ли е да лъже?
Ако знае, че джантите са криви защо трябва да лъже.
Аз когато продавам нещо винаги казвам какви проблеми има.
А и нали във форума сме "колеги", нали трябва да сме коректни.
Или ти си дребно тАрикатче и се кефиш кат литнеш нЕкой будала.:whistle:

ShoxXx
03-07-2013, 19:56
Да виждаш да съм казал някъде кое е редно и кое не е редно.

Като си купуваш ядене - гледаш срока на годност.
Като си купуваш кола - не гледаш надписа "реални" - закачаш я на компютър.
Като ядеш в ресторант - гледаш меню, грамаж.
и т.н.
и т.н.

Всичко това човек го прави с цел да се подсигури и да избегне подобни ситуации.

Продавача е казал нещо, което е неистина - това е негово право. Говори каквото си иска. Не го оправдавам в никакъв случай. Просто купувача е този, който трябва да обърне повече внимание на това, което купува. А не: е тоя каза, начи ок, викам да си одиме, слагай ги в багажника.

Susscrofa
03-07-2013, 20:02

и т.н.
и т.н.

Продавача е казал нещо, което е неистина - това е негово право. Говори каквото си иска. Не го оправдавам в никакъв случай. Просто купувача е този, който трябва да обърне повече внимание на това, което купува. А не: е тоя каза, начи ок, викам да си одиме, слагай ги в багажника.

Така разсъждаваш ти.
За мен търговията във форума трябва да е честна игра.
Търговецът продаващ храна с изтекъл срок на годност нарушава законите и подлежи на санкция.
Терикатлъкът е привилегия на простите хора, не го владея.
Същите тези терикати първи писват като девици, когато тях някой ги излъже.
Ако аз те попитам, "джантите криви ли са"? Ти какво ще ми отговориш: 1. НЕ-проверил съм или 2. Не знам:flirt:
Много е простичко.

ShoxXx
03-07-2013, 22:00
Аз в момента джанти на продавам. Аз съм си аз, ти си си ти. Като купуваш храна - тя има бележка, можеш да я върнеш.

Според теб викаш няма човек от форума, който да продава нещо некачествено?

aav
03-07-2013, 22:03

и т.н.
и т.н.

не съм съгласен, ама никак. това е манталитет на търгаш дребен/едър тарикат. търговия на удара, като, дойде някой да го прецака, та втори път да не стъпва.
Като тръгна да си купувам джанти, да се превръщам на вулканизатор, като тръгна да си купувам дограма, да ставам майстор-монтажник, на всякъде да си отварям очите щото "трябвало да си отварям очите". ми не благодяря. писна ми от такава търговия

dimitar_vd62
03-07-2013, 22:05
не съм съгласен, ама никак. това е манталитет на търгаш дребен/едър тарикат. търговия на удара, като, дойде някой да го прецака, та втори път да не стъпва.
Като тръгна да си купувам джанти, да се превръщам на вулканизатор, като тръгна да си купувам дограма, да ставам майстор-монтажник, на всякъде да си отварям очите щото "трябвало да си отварям очите". ми не благодяря. писна ми от такава търговия

Напълно съм съгласен.

Susscrofa
03-07-2013, 22:09
Аз в момента джанти на продавам. Аз съм си аз, ти си си ти. Като купуваш храна - тя има бележка, можеш да я върнеш.

Според теб викаш няма човек от форума, който да продава нещо некачествено?

Просто трбява да кажеш "колега не знам дали са криви джантите не съм ги качвал на машина".:baby:

---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

Напълно съм съгласен.

А с мен не напълно си съгласен.:whistle:

dimitar_vd62
03-07-2013, 22:44
Така разсъждаваш ти.
За мен търговията във форума трябва да е честна игра.
Търговецът продаващ храна с изтекъл срок на годност нарушава законите и подлежи на санкция.
Терикатлъкът е привилегия на простите хора, не го владея.
Същите тези терикати първи писват като девици, когато тях някой ги излъже.
Ако аз те попитам, "джантите криви ли са"? Ти какво ще ми отговориш: 1. НЕ-проверил съм или 2. Не знам:flirt:
Много е простичко.

Ми прав си, ама минавам набързо че пиша и в една дискусия и не съм те прочел.Не е нещо друго.

ShoxXx
03-07-2013, 23:03
Ама що си мислите, че някой трябва да се съобразява с вас? За всеки влак си има пътници. Имало е сделки, които съм развалял, просто щото не ме кефи как ми говори, този, който продава или купува. В крайна сметка всеки си има някакви виждания и представи за търговия. Пазарът е отворен.

dimitar_vd62
03-07-2013, 23:26
Все пак трябва да има някаква етика в отношенията.Свобода и слободия не се едно и също.

RUNNING WILD
03-07-2013, 23:27
добре де аз съм се занимавал с гуми и джанти не ти ли я извадят от кашон...и пак не е гаранция щото колко кашони сме изпускали от палетата и са връщали след месеци криви на зарчета станали джанти чисто нови,ми и ние сме ги давали на хората за нови от къде да знаеме,като купуваш нещо 2 ръка без гаранция проверяваш на момента,ако си купиш телевизор 2 ръка за 500 лева няма ли да го провериш дали работи нищо че е от приятел,а това че били реплика голям праз много реплики са с по хубава по олекотена сплав и по-добра боя и покритие така че не е от значение,като ни гледаш улиците сещай се,винаги вътрешният борд отича задължително -какви очи гледали такива сълзи плакали-гледайте бе никой не ви взима парите на сила предварително.

Doomguy
03-07-2013, 23:53
Човек когато иска да е коректен все ще намери начин. Имах едни борбетки 17-ки, които ги изпратих едва след като ги проверих при гумаджия. Кривите джанти ги изправих за моя сметка.

Satanism
04-07-2013, 08:48
Има голяма разлика в това, да търсиш някой, да му продаваш нещо и да му обясняваш, че е абсолютно перфектно и няма нужда да си прави труда, да го проверява и някой да дойде и да те пита, "абе тея джанти продаваш ли ги?"....
Пък после, дори да не си знаел, че е имало проблем в началото, е редно да си оправиш простотиите....
Аз, като продавам нещо, винаги го пробвам преди да го дам на купувача.Дори и за мое спокойствие, че после няма да го прецака той и да ми пищи на мен....
Колкото до това, че са седяли 3-4 седмици без да се ползват, не виждам каква е връзката ама изобщо....

DerMeister
04-07-2013, 08:58

Абсолютно подкрепям. Най-тъжното при нас е, че дори да имаш възможност да си платиш за дадена услуга или стока, пак трябва да направиш 2 месеца проучване или да висиш на главата на майстора/изпълнителя и едва ли не да вървиш и оправяш след него. Това е защото всички са мърлячи, никой не е научен да носи отговорност и няма кой да му наложи да я носи. Идва изсира се и после "да си гледал", аз ще си намеря друг да прецакам, балъци имало много.

RUNNING WILD
04-07-2013, 09:56
при гумаджиите идват от всякъде какви ли не гуми и джанти,за продаване за бартер идват десетки комплекти вкарани от чужбина,те помнят за каква кола е колко е разпробивката-междуболтовото и евентуално каква марка е,това е метал търкалян по земята не е вещ която седи в къщи на секцията,като се стигне до продажба идва клиента и си ги гледа мери ги върти ги,и щом не ти харесват тия джанти колега продай ги щом не ти върви с тях,аз в момента карам с 16 азев от който 4 от 4 се търкалят като зарчета от едната липсваше парче 15 см и го изграждаха и от предна лява е заварявана че е спукана ама си ги харесвам и си ги карам,не взимам страна просто казвам че не е болка джанти с кривки ако са ти харесали,а кой какво казал ние не сме били там да слушаме дали ти е казал че са прави па ти кво си казал и така,другият път ще знаеш правилото и от магазина ли са-гледай.

Mind_Control
04-07-2013, 11:14
Ама що си мислите, че някой трябва да се съобразява с вас? За всеки влак си има пътници. Имало е сделки, които съм развалял, просто щото не ме кефи как ми говори, този, който продава или купува. В крайна сметка всеки си има някакви виждания и представи за търговия. Пазарът е отворен.

Не си прав. А и като гледам написаното от теб, оставам с впечатление, че с удоволствие би излъгал някой балама.
След като продавача има право да лъже, аз имам ли право да изправя джантите в главата му?

ShoxXx
04-07-2013, 14:31
Напротив прав съм!

Всеки си е свободен човек да се държи както си иска и да прави каквото иска. Има закони, които трябва да се спазват и от там нататък не можеш да се сърдиш на никого за това, че не се къпе, че лъже, че не е готин или че е вечно кисел. Не можете да се сърдите на някого, че той е себе си. Може да го игнорирате, да не говорите с него, но не може да го накарате да се променя, за да се хареса на вас. Колко съседи имате, които не харесвате и нищо не можете да направите по въпроса. Същото е!

А що се отнася до това как търгувам аз - който е правил някакъв вид търговия с мен знае добре. Не се опитвай да ме анализираш.

Satanism
04-07-2013, 14:53
Не, не си прав изобщо, само така си мислиш ;)
Когато правиш търговия трябва да си коректен към този, с които правиш сделката. Оттам нататък, дали ти е симпатичен или не е съвсем друга тема...
Дали се къпе или не си е лично негово решение и проблем, дали те лъже, обаче не съвсем...

ПП.Въпросният "търговец" не се е появявал от миналото лято във форума с разни "оферти"...дали си е сменил ника или му е "чиста" съвестта-не знам...

aav
04-07-2013, 15:09
Напротив прав съм!

Всеки си е свободен човек да се държи както си иска и да прави каквото иска. Има закони, които трябва да се спазват и от там нататък не можеш да се сърдиш на никого за това, че не се къпе, че лъже, че не е готин или че е вечно кисел. Не можете да се сърдите на някого, че той е себе си. Може да го игнорирате, да не говорите с него, но не може да го накарате да се променя, за да се хареса на вас. Колко съседи имате, които не харесвате и нищо не можете да направите по въпроса. Същото е!
...
яко си забъркал бозата, явно се чудиш какво да кажеш. тук говорим за морални правила на работа/търговия, а не биологично съществуване. съседите ако искат да ходят на ръце и т.н. в тях, но пак за длъжни да се съоразяват обществения ред. Но тук не говорим за това. Говорим за публичен-обществен сектор, където хората ходят на работа и изискванията са малко по-различни от домашните...

SIS
04-07-2013, 15:15
Добре де, а като говорите за морални правила, как решихте, че продавача е лъжец? Аз от темата виждам няколко много доволни клиенти и един, който се сеща след няколко месеца, че не е доволен. Сега да не ми се нахвърлите - не знам кой има правото в случая, ама вие как разбрахте (думата на единия + няколко сериозни похвали от други клиенти срещу тази на другия + нито един друг недоволен)? А прикзките за изправянето на джанти в главата са ако не несериозни, то поне много примитивни: първо - никога не се знае кой кого и второ - едното е нормално продажба, другото ненормлно поведение, за което може и да ви осъдят.

Mind_Control
04-07-2013, 15:20
Напротив прав съм!

А що се отнася до това как търгувам аз - който е правил някакъв вид търговия с мен знае добре. Не се опитвай да ме анализираш.

Не може да си толерантен към този вид търговия и да ми кажеш, че си коректен търговец. Да не говорим, че лъжата е криминално деяние и по закон!

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

А прикзките за изправянето на джанти в главата са ако не несериозни, то поне много примитивни: първо - никога не се знае кой кого и второ - едното е нормално продажба, другото ненормлно поведение, за което може и да ви осъдят.

Не се знае, ама аз съм длъжен да опитам, а нека съм примитивен. Точно от адванснатите членове на нашето общество идват всички беди, щото само далаверката им е в главата. И както казах- лъжата е криминализирана по закон!!

aav
04-07-2013, 15:25
Добре де, а като говорите за морални правила, как решихте, че продавача е лъжец? Аз от темата виждам няколко много доволни клиенти и един, който се сеща след няколко месеца, че не е доволен. Сега да не ми се нахвърлите - не знам кой има правото в случая, ама вие как разбрахте (думата на единия + няколко сериозни похвали от други клиенти срещу тази на другия + нито един друг недоволен)? А прикзките за изправянето на джанти в главата са ако не несериозни, то поне много примитивни: първо - никога не се знае кой кого и второ - едното е нормално продажба, другото ненормлно поведение, за което може и да ви осъдят.

не съм решил. говоря че съм против за всичко което си купувам да съм нащрек и после да ми се казва "да си внимавал".

SIS
04-07-2013, 15:34
лъжата е криминализирана по закон!!

И кой от двамата лъже? Ама го докажи........някак! Щото всеки е невинен до доказване на противното, нали?!

---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:28 ----------

говоря че съм против за всичко което си купувам да съм нащрек и после да ми се казва "да си внимавал".

Това вече го разбирам. За съжаление, реалностите (в цял свят) са такива, че това може да ти се случи само ако си купиш стоката от голям магазин, дилър и т.н. Когато си спестяваш една камара пари и си купуваш нещо 'на старо', то го купуваш 'в състоянието в момента на продажба'.

Mind_Control
04-07-2013, 15:36
И кой от двамата лъже? Ама го докажи........някак! Щото всеки е невинен до доказване на противното, нали?!

Склонен съм да вярвам, че истината е някъде по средата.

Демек- джантите са били криви, но не чак на зарчета. Освен това 120 кинта за изправяне са прекалено много при положение, че джантите са били без гуми. Моите като ги изправях ми взеха по 40 лв, но включваше монтаж, демонтаж ала бала.. За 17-ки става въпрос.

Но остави кривите джанти. При положение, че са били реплика, няма никакво значение криви ли са, прави ли са...

ShoxXx
04-07-2013, 15:38
Вие четете както ви е удобно. Аз не съм казал, че съм толерантен към такава търговия. По-рано написах дори, че просто щото не ми е харесвало някой как общува с мен съм провалял сделка, но явно вие си знаете вашето си и си го дъвчете, а щом и за морал се заговори, значи определено търсите да изместите темата.

Търговци има всякакви, хора има всякакви, сделки има най-различни. В тази тема обаче явно разбирам, че всички неща втора ръка трябва да са в състояние тип "чисто ново" и за 10% от стойността на новото. :bg:

Пример: когато си продавах една от колите, един от потенциалните купувачи дойде с неква Мазда от 78-ма, която беше предимно в ръжда и трудно се виждаше какъв е истинския цвят на колата. След 20мин оглед на моята кола, която много хора са виждали по снимки във форума ми каза, че колата има пребоядисвани детайли и няя да стане раотата искал с оригинална боя без забележки, качи се в разпадащата се мазда и си тръгна. Човека си знае кво търси. Че няма да го намери никога - няма. Трябваше да му обясня, че такива има само в магазина нови ли? Не! Той си е такъв.

Иначе да кажа и аз за джантите: няма случай, в който да съм купил джанти 2-ра ръка и да няма крива поне една. Дори и малко, но все пак крива. Имало е ситуации, в които и 4-те танцуват като се завъртят на машината. Никога, повтарям НИКОГА не съм се обаждал на този, който ми ги е продал, защото той не ми е опрял пистолет в главата и не ми е взел парите на сила. Дал съм ги доброволно.

Единственото, което е неприятно е че колегата се е обадил да на купувача - нещо, което се случва рядко. По принцип купувачите търсят продавачите (все още). Той може дори да не ги е виждал джантите, но е имал интерес да ги продаде и купувача е този, който трябва да огледа стоката и да прецени дали да я вземе. Че е имало подвеждане - имало е, но в крайна сметка колко близът ти е този човек, че да му се довериш до такава степен?

SIS
04-07-2013, 15:45
Че е имало подвеждане - имало е

Тя търговията си е основана на подвеждане. Продавача се опитва да вдигне цената на стоката като я хвали, купувача се опитва да я свали като я плюе.

Аз пак да си кажа, когато се купува стоката 'на старо', трябва да се погледне какво се купува - реплика, оригинални, полуоригинални, криви, прави и т.н. - това всичкото е било пред очите на човека, който ги е купувал. Ако не е искал рискове - в магазина на друга цена.

Satanism
05-07-2013, 01:15
Аз какво, трябва да съм експерт по всички модели джанти, че да мога да си купя джанти спокойно ли?Айде стига с глупостите, ако обичате...

Обажда ми се някой да ми предлага оригинални джанти и 5 пъти ми казва, че били перфектни.Получавам 4 криви реплики....нужна ли е дискусия изобщо?

fred
10-07-2013, 17:48
Ей сега ще ти обясни някой, че не си прав, обикновено на тия последните им се вика дървени философи :)

Arti156SW
17-10-2013, 19:10
Наскоро срещнах една видинска Алфа 156 , загледах се и какво да видия? Алфата качена на квадратни джанти17ки, изчаках собственика да се върне да го разпитам дали е доволен от квадратните репликите които е купил, за Мое ГОЛЯМО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! новия собственик сподели че по-добра покупка не е правил, също така сподели че неколкократно са му предлагали двойна цена на негово платената за "Квадратните Джанти" , искренно е благодарен на предишния собственик че му ги е предоставил , наиситна са били изправяни , но след първия преглед е било установено по думите на последнио собственик ,че джантите не са били квадратни, (даже не е имало фрапантна нужда от изправяне) така че някои се е направил на тежък и платил 100лв , ако иска да плати и 1000 за ненужни дейности, единствено се приемам за виновен че не съм догледал за оригиналност, но след като са 5х98, и са с оригиналната капачка , аз също не съм Вещер да знам кое какво е. Най-се радвам че сегашният собственик е супер готин тип, който оценя квадратни реплики.Мойте задължения са чисти, купи нещо , после го дай на безценница, после си търси разликата...........

Liminat
17-10-2013, 19:39
Наскоро срещнах една видинска Алфа 156 , загледах се и какво да видия? Алфата качена на квадратни джанти17ки, изчаках собственика да се върне да го разпитам дали е доволен от квадратните репликите които е купил, за Мое ГОЛЯМО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! новия собственик сподели че по-добра покупка не е правил, също така сподели че неколкократно са му предлагали двойна цена на негово платената за "Квадратните Джанти" , искренно е благодарен на предишния собственик че му ги е предоставил , наиситна са били изправяни , но след първия преглед е било установено по думите на последнио собственик ,че джантите не са били квадратни, (даже не е имало фрапантна нужда от изправяне) така че някои се е направил на тежък и платил 100лв , ако иска да плати и 1000 за ненужни дейности, единствено се приемам за виновен че не съм догледал за оригиналност, но след като са 5х98, и са с оригиналната капачка , аз също не съм Вещер да знам кое какво е. Най-се радвам че сегашният собственик е супер готин тип, който оценя квадратни реплики.Мойте задължения са чисти, купи нещо , после го дай на безценница, после си търси разликата...........
Доказтелства нещо, имена, дати...

Satanism
17-10-2013, 21:10

Пхахаха!!!! Толкова си нагъл, че чак не е реалистично!!!

Не били квадратни, нямало нужда да се изправят. Чичаго, ти ми продаваше ПЕРФЕКТНИ ПРАВИ ДЖАНТИ НА ГУМАДЖИЯ!!!!!!!!!!!ТИ разбираш ли български, като говориш или не?Знаеш ли какво значи думата перфектен?Ако не, отвори си речника!!! Джантите са или ПРАВИ или КРИВИ и ТРЯБВА да се изправят!ЗА разлика то теб аз не съм прошляк и гледам нещата, които продавам, да са изправни!Така че коментарите можеш да си ги завреш ти знаеш къде и не ми се вясвай пред очите повече...тамън бях забравил за твоята неприятна особа....