View Full Version : колеги дали можем да сложим камера за задно виждане на 166
krum_iliev
14-08-2012, 13:56
:bg:
ecotronic
14-08-2012, 13:59
Ако ще ползва дисплея на ICS-а, трябва камерата да е с RGB изходи.
Алфист11
14-08-2012, 15:21
Това за камерата е добра идея като се има в предвид високата задница на 166цата
Ох, това и аз го искам! Веднага като взех колата разбрах, че тя просто е направена за камера за задно (защо не и предно) виждане.
krum_iliev
14-08-2012, 21:12
Това за камерата е добра идея като се има в предвид високата задница на 166цата
височината не е проблем просто се чуда как ще стане свързването ..?
височината не е проблем просто се чуда как ще стане свързването ..?
Има и безжични. Само закачаш камерата отзад и тя изпраща сигнал. Пример - http://www.espow.com/wholesale-2-4-ghz-wireless-car-rear-view-camera-with-wireless-receiver.html
Моето лично мнение е, че при даване на заден ход всякакво гледане в обекти различни от огледалата е грешка, т.е. предпоставка за инцидент, следователно по-добро от звуковият сигнал на парктроника няма:bg: Относно предният парктроник - простотия е, дори в моята 159-ка, където си е заводски е тотално излишен щото свири постоянно от 30см, а аз я паркирам на око на 15 :wow: А и по принцип паркирането си е изнервящо занимание и без да свирят 2 сигнала от двете брони :wow: :wow:
ecotronic
14-08-2012, 22:10
Моето лично мнение е, че при даване на заден ход всякакво гледане в обекти различни от огледалата е грешка, т.е. предпоставка за инцидент, следователно по-добро от звуковият сигнал на парктроника няма:bg: Относно предният парктроник - простотия е, дори в моята 159-ка, където си е заводски е тотално излишен щото свири постоянно от 30см, а аз я паркирам на око на 15 :wow: А и по принцип паркирането си е изнервящо занимание и без да свирят 2 сигнала от двете брони :wow: :wow:
От 1 - ви септември след въвеждането на новите правила за паркиране на синя и зелена зона от "паркинги и гаражи" щели да подаряват на лоялните си клиенти парктроници, които пищят под 2 мм. разстояние.:drive:
Ха-ха, да, и да плащат козметични щети. :)
Съгласен съм че идеята е добра но ICS-а няма видео вход ?!?! (несъм сигурен) :bangin:
което означава че трябва да се правят страшни "мъгарий"
ecotronic
14-03-2013, 17:34
Съгласен съм че идеята е добра но ICS-а няма видео вход ?!?! (несъм сигурен) :bangin:
което означава че трябва да се правят страшни "мъгарий"
ICS - ът има RGB видео вход. Писано е по въпроса по-нагоре в темата.
ICS - ът има RGB видео вход. Писано е по въпроса по-нагоре в темата.
Опа извинявам се :shock:
Моето лично мнение е, че при даване на заден ход всякакво гледане в обекти различни от огледалата е грешка
E колко съм съгласен с теб - не е истина. Гледам повечето се обръщат назад да гледат. А го направя, а съм я намлял... губя ориентация.
Огледалата - това е истината. И най-важното - образното мислене. От ръба на калниците, които виждате назад си помислете, че има още педя и тогава е края на колата.
Иначе е - Давай, давай... имаш място... Оп.... нали ти казах - нов съм... :Silent:
lordliness
15-03-2013, 22:48
Аз понякога слизам да погледна до къде съм стигнал назад- за радост на околните.
Камера назад е добра екстра, за до-наместване, когато трябва да е буквално броня до броня на милиметър. Иначе парктроника си върши идеално работа... Вече така съм му свикнал, че втори път се подпирам отзад с 155-цата, докато чакам да почне да ми свири парктроник... :)) И на джипката и на 166 имам и трябва да слагам на 155, че да не ме бият, макар перфектно да си паркирам и без, ама въпрос на навик... :)
Хайде най-сетне да отговорим на въпроса на колегата?
Камера за заден ход може да се монтира, и изпълнението не е чак толкова сложно.
Най-много ако си вземеш камера, която не е RGB ще ти трябва един такъв конвертор.
5-ти пин на зелената букса (букса А на нави-то) ще ти управлява тв режима на ИЦС-а. За получаване на тази маса ти трябва 1 просто малко реле, което ще управляваш от светлината на задна - когато удариш задна - подаваш + и - на релето, а то пуска масата на 5-ти крак и ИЦС-а влиза в тв режим.
Сега идва най-интересното: Всички тези връзки са за букса Б (черната) на навигацията.
На пин 18 се връзва 7 на скарт букса или ако знаеш кое е синьо.
След това на пин 5 се подава сигнал от 11 на скарт или ако знаеш кое зелено.
След това на пин 4 към 15 на скарт - това е червено.
пин 3 към 21 на скарт - обща маса на всичките цветове
пин 17 към 19 на скарт - синхронизация на сигнала.
Така ТРЯБВА да стане!
купих ще се пробвам тези дни и ще пост-на снимки :naughty:
купих ще се пробвам тези дни и ще пост-на снимки :naughty:
Успех! Ако мога да съм полезен с нещо - насреща съм! Нали се сещаш, че камерата трябва да има линия по RGB? Или ще ползваш конвертор?
пффф .... оказа се по сложно маи няма да се справя сам ....
По принцип камерата си е екстра ама и парктроникът върши работа ама някои ми каза че на 166 било много шибано за слагане,някои слагал и е и как е,и друго да питам тоя ицс освен з красота за тв можели да служи
По принцип камерата си е екстра ама и парктроникът върши работа ама някои ми каза че на 166 било много шибано за слагане,някои слагал и е и как е,и друго да питам тоя ицс освен з красота за тв можели да служи
Може! Аз лично го правя така. Пробвал съм схемата от форума и мога да кажа, че работи перфектно. Трябва ти тунер с RGB OUT на скарта.
п.п. Мога да кажа, че ICS-а е доста кораво животно. Не мре толко лесно. Пуснах захранването за монитора наобратно (6 и 16 пин на зелената са -, а 8 и 18 +, а аз ги размених без да искам, щот експериментирам на бюро с изправител и поялник в ръка), замириса нещо за малко и сработи защитата на изправителя. Мислех, че е отишъл и купих друг. Да, ма не! Та сега имам 3 работещи!
Може! Аз лично го правя така. Пробвал съм схемата от форума и мога да кажа, че работи перфектно. Трябва ти тунер с RGB OUT на скарта.
п.п. Мога да кажа, че ICS-а е доста кораво животно. Не мре толко лесно. Пуснах захранването за монитора наобратно (6 и 16 пин на зелената са -, а 8 и 18 +, а аз ги размених без да искам, щот експериментирам на бюро с изправител и поялник в ръка), замириса нещо за малко и сработи защитата на изправителя. Мислех, че е отишъл и купих друг. Да, ма не! Та сега имам 3 работещи!
тва добре ама аз си купих камера и доволен разглабям щото си мисля че RGB OUT трябва да значи че ICS-а има чинчове отзад и .... plug & play ама останах разочарован :D
тва добре ама аз си купих камера и доволен разглабям щото си мисля че RGB OUT трябва да значи че ICS-а има чинчове отзад и .... plug & play ама останах разочарован :D
На зелената букса са ти аудиовходовете и масата за запускане на ICS в тв режим. На черната са ти Р Г Б, синхронизация и маса.
Кое му е сложното маме? Всичко ти е номерирано.
Пуснал съм си телефона - каквото мога ще ти помогна. Звънкай, не се притеснявай.
Zdraveite moje li da mi kajete kade v varna mogat da mi slojat takava kamera ? ili v kraen slu4ai ako nqkoi moje da mi dade s kartinki kak stava cqlata taq operaciq da si q podkaram sam :) blagodarq predvaritelno
Linkestis
12-05-2014, 22:05
Zdraveite moje li da mi kajete kade v varna mogat da mi slojat takava kamera ? ili v kraen slu4ai ako nqkoi moje da mi dade s kartinki kak stava cqlata taq operaciq da si q podkaram sam :) blagodarq predvaritelno
Няма проблем,само кажи на какъв език искаш да ти отговориме на темата щото гледам българския ти е труден!:angry: