PDA

View Full Version : колеги дали можем да сложим камера за задно виждане на 166

krum_iliev
14-08-2012, 13:56
:bg:

ecotronic
14-08-2012, 13:59
Ако ще ползва дисплея на ICS-а, трябва камерата да е с RGB изходи.

Алфист11
14-08-2012, 15:21
Това за камерата е добра идея като се има в предвид високата задница на 166цата

ML 20V
14-08-2012, 15:55
Ох, това и аз го искам! Веднага като взех колата разбрах, че тя просто е направена за камера за задно (защо не и предно) виждане.

krum_iliev
14-08-2012, 21:12
Това за камерата е добра идея като се има в предвид високата задница на 166цата
височината не е проблем просто се чуда как ще стане свързването ..?

ML 20V
14-08-2012, 21:52
височината не е проблем просто се чуда как ще стане свързването ..?

Има и безжични. Само закачаш камерата отзад и тя изпраща сигнал. Пример - http://www.espow.com/wholesale-2-4-ghz-wireless-car-rear-view-camera-with-wireless-receiver.html

code
14-08-2012, 21:58
Моето лично мнение е, че при даване на заден ход всякакво гледане в обекти различни от огледалата е грешка, т.е. предпоставка за инцидент, следователно по-добро от звуковият сигнал на парктроника няма:bg: Относно предният парктроник - простотия е, дори в моята 159-ка, където си е заводски е тотално излишен щото свири постоянно от 30см, а аз я паркирам на око на 15 :wow: А и по принцип паркирането си е изнервящо занимание и без да свирят 2 сигнала от двете брони :wow: :wow:

ecotronic
14-08-2012, 22:10
Моето лично мнение е, че при даване на заден ход всякакво гледане в обекти различни от огледалата е грешка, т.е. предпоставка за инцидент, следователно по-добро от звуковият сигнал на парктроника няма:bg: Относно предният парктроник - простотия е, дори в моята 159-ка, където си е заводски е тотално излишен щото свири постоянно от 30см, а аз я паркирам на око на 15 :wow: А и по принцип паркирането си е изнервящо занимание и без да свирят 2 сигнала от двете брони :wow: :wow:

От 1 - ви септември след въвеждането на новите правила за паркиране на синя и зелена зона от "паркинги и гаражи" щели да подаряват на лоялните си клиенти парктроници, които пищят под 2 мм. разстояние.:drive:

ML 20V
14-08-2012, 23:23
Ха-ха, да, и да плащат козметични щети. :)

tahi
14-03-2013, 17:02
Съгласен съм че идеята е добра но ICS-а няма видео вход ?!?! (несъм сигурен) :bangin:
което означава че трябва да се правят страшни "мъгарий"

ecotronic
14-03-2013, 17:34
Съгласен съм че идеята е добра но ICS-а няма видео вход ?!?! (несъм сигурен) :bangin:
което означава че трябва да се правят страшни "мъгарий"

ICS - ът има RGB видео вход. Писано е по въпроса по-нагоре в темата.

tahi
15-03-2013, 11:18
ICS - ът има RGB видео вход. Писано е по въпроса по-нагоре в темата.

Опа извинявам се :shock:

Iltcho
15-03-2013, 22:28
Моето лично мнение е, че при даване на заден ход всякакво гледане в обекти различни от огледалата е грешка

E колко съм съгласен с теб - не е истина. Гледам повечето се обръщат назад да гледат. А го направя, а съм я намлял... губя ориентация.

Огледалата - това е истината. И най-важното - образното мислене. От ръба на калниците, които виждате назад си помислете, че има още педя и тогава е края на колата.
Иначе е - Давай, давай... имаш място... Оп.... нали ти казах - нов съм... :Silent:

lordliness
15-03-2013, 22:48
Аз понякога слизам да погледна до къде съм стигнал назад- за радост на околните.

gorbi
16-03-2013, 10:48
Камера назад е добра екстра, за до-наместване, когато трябва да е буквално броня до броня на милиметър. Иначе парктроника си върши идеално работа... Вече така съм му свикнал, че втори път се подпирам отзад с 155-цата, докато чакам да почне да ми свири парктроник... :)) И на джипката и на 166 имам и трябва да слагам на 155, че да не ме бият, макар перфектно да си паркирам и без, ама въпрос на навик... :)

Iltcho
16-03-2013, 15:15
Хайде най-сетне да отговорим на въпроса на колегата?

Камера за заден ход може да се монтира, и изпълнението не е чак толкова сложно.

Най-много ако си вземеш камера, която не е RGB ще ти трябва един такъв конвертор.

5-ти пин на зелената букса (букса А на нави-то) ще ти управлява тв режима на ИЦС-а. За получаване на тази маса ти трябва 1 просто малко реле, което ще управляваш от светлината на задна - когато удариш задна - подаваш + и - на релето, а то пуска масата на 5-ти крак и ИЦС-а влиза в тв режим.

Сега идва най-интересното: Всички тези връзки са за букса Б (черната) на навигацията.

На пин 18 се връзва 7 на скарт букса или ако знаеш кое е синьо.

След това на пин 5 се подава сигнал от 11 на скарт или ако знаеш кое зелено.

След това на пин 4 към 15 на скарт - това е червено.

пин 3 към 21 на скарт - обща маса на всичките цветове
пин 17 към 19 на скарт - синхронизация на сигнала.

Така ТРЯБВА да стане!

tahi
21-03-2013, 15:04
купих ще се пробвам тези дни и ще пост-на снимки :naughty:

Iltcho
21-03-2013, 22:23
купих ще се пробвам тези дни и ще пост-на снимки :naughty:

Успех! Ако мога да съм полезен с нещо - насреща съм! Нали се сещаш, че камерата трябва да има линия по RGB? Или ще ползваш конвертор?

tahi
08-04-2013, 10:46
пффф .... оказа се по сложно маи няма да се справя сам ....

RASI
08-04-2013, 20:12
По принцип камерата си е екстра ама и парктроникът върши работа ама някои ми каза че на 166 било много шибано за слагане,някои слагал и е и как е,и друго да питам тоя ицс освен з красота за тв можели да служи

Iltcho
09-04-2013, 07:21
По принцип камерата си е екстра ама и парктроникът върши работа ама някои ми каза че на 166 било много шибано за слагане,някои слагал и е и как е,и друго да питам тоя ицс освен з красота за тв можели да служи

Може! Аз лично го правя така. Пробвал съм схемата от форума и мога да кажа, че работи перфектно. Трябва ти тунер с RGB OUT на скарта.

п.п. Мога да кажа, че ICS-а е доста кораво животно. Не мре толко лесно. Пуснах захранването за монитора наобратно (6 и 16 пин на зелената са -, а 8 и 18 +, а аз ги размених без да искам, щот експериментирам на бюро с изправител и поялник в ръка), замириса нещо за малко и сработи защитата на изправителя. Мислех, че е отишъл и купих друг. Да, ма не! Та сега имам 3 работещи!

tahi
09-04-2013, 11:16
Може! Аз лично го правя така. Пробвал съм схемата от форума и мога да кажа, че работи перфектно. Трябва ти тунер с RGB OUT на скарта.

п.п. Мога да кажа, че ICS-а е доста кораво животно. Не мре толко лесно. Пуснах захранването за монитора наобратно (6 и 16 пин на зелената са -, а 8 и 18 +, а аз ги размених без да искам, щот експериментирам на бюро с изправител и поялник в ръка), замириса нещо за малко и сработи защитата на изправителя. Мислех, че е отишъл и купих друг. Да, ма не! Та сега имам 3 работещи!

тва добре ама аз си купих камера и доволен разглабям щото си мисля че RGB OUT трябва да значи че ICS-а има чинчове отзад и .... plug & play ама останах разочарован :D

Iltcho
09-04-2013, 22:57
тва добре ама аз си купих камера и доволен разглабям щото си мисля че RGB OUT трябва да значи че ICS-а има чинчове отзад и .... plug & play ама останах разочарован :D

На зелената букса са ти аудиовходовете и масата за запускане на ICS в тв режим. На черната са ти Р Г Б, синхронизация и маса.

Кое му е сложното маме? Всичко ти е номерирано.

Пуснал съм си телефона - каквото мога ще ти помогна. Звънкай, не се притеснявай.

SkyFox
12-05-2014, 19:03
Zdraveite moje li da mi kajete kade v varna mogat da mi slojat takava kamera ? ili v kraen slu4ai ako nqkoi moje da mi dade s kartinki kak stava cqlata taq operaciq da si q podkaram sam :) blagodarq predvaritelno

Linkestis
12-05-2014, 22:05
Zdraveite moje li da mi kajete kade v varna mogat da mi slojat takava kamera ? ili v kraen slu4ai ako nqkoi moje da mi dade s kartinki kak stava cqlata taq operaciq da si q podkaram sam :) blagodarq predvaritelno

Няма проблем,само кажи на какъв език искаш да ти отговориме на темата щото гледам българския ти е труден!:angry: