Log in

View Full Version : Млад и неопитен

deyan_88
13-12-2006, 20:48
Здравеите на всички.Аз сам млад кандидат маниак Алфист,виждам ,че тука определено има хора които разбират от Алфи (следователно от коли) и ще могат да ми помогнат с някое профисионално мнение.Аз сам шофиор едва от 1 седмица и както ви става ястно "хич ма няма".Иначе имам Алфа 33 1.7 IE която ми я остави брат които замина за Испания.Но определено доста е замарена и иска хубаво ремонтче.А иначе искам от вас савети парво какво да и огледам и за ремонт и каде да внимавам с нея.Благодаря ви предварително.А иначе да ви се похвалям днес издухах двама саученици единия с Audi 80 B4 a другия с Голф 3-ка :) знам а че ми е раничко за такива изпалнения ама то на тая кола можеш ли да се здаржиш да не им покажеш на кое му се вика бегачка :) и така благодаря за саветите предварително.

koolio
13-12-2006, 22:26
Пич, първо добре дошъл :D . Само ще ти кажа някои ценни съвети, преди да са те скастрили старите пушки. Добре е да напишеш откъде си, щото като питаш за части примерно и ти кажат, че има в София а ти си от варна, няма да те стопли особено :wink: . И друго- да напишеш в подписа си модела и годината на производство на колата- пак за улеснение на тези, които ще искат да ти дадат съвет. Това е за начало. и един персонален съвет от мен- не бързай с рацерските изпълнения, по-добре натрупай малко опит и тогава. много скоро съм минал по тоя път, макар и не с Алфа. Чао засега и успех :). Ще се увериш, че форумът е едно много полезно и приятно място.

Romborak
13-12-2006, 22:38
Браво колега,развил си голяма скорост!! Сега сериозно,днес ме обвиниха че нищо не разбирам но все пак ще дам мнение: 1- 33 има кофти спирачки,педала става корав и спира предимно на предни в следствие на проблем с кантара. 2-Хроничен проблем са лагерите на макферсона,долния блокира и почва да пука при въртене на волана,а горния тропа по време на движение. 3-Провери маслото в скоростите, обикновено има теч. 4-Провери дали има шум в клапаните,има проблеми следствие от кофти масло.Честито и Успех, изборът ти е добър.

koolio
13-12-2006, 22:52
Браво колега,развил си голяма скорост!!
Не че се заяждам, ама къде е споменал човекът за скорост? :roll: да издухаш някого можеш и до 80 км/ч. И още, момчето не е направило избор, а колата му е оставена :wink: .[/quote]

tonov
14-12-2006, 09:22
Първо добре дошъл :D Честито за алфичката!
От мен един съвет: Ако искаш по-дълго да й се радваш преди да я настъпваш изчакай да позагрее. Боксера е капризен в това отношение.
За рацерските изпълнения няам кво да кажа, че кат се сета аз къв съм бил :oops: Но все пак колегите са прави, първо понатрупай малко опит

Alfa User
14-12-2006, 20:39
Айде и от мене честитка !
Но и аз мисля, че точно 33 1.7 някак не е за млад шофьор ... доста по-опитни шофьори (ама без стаж на Алфи) си намериха белята с тая кола, така че от мене горещ съвет - карай полека в началото, за да започнеш да я усещаш колата ... Време за гонки и други изпълнения има - само да си жив и здрав ! Може да минеш през гаража на Сашо да ти огледа колицата - там най-добре ще разбереш какво има да й се прави. Успех ! :wink:

deyan_88
14-12-2006, 23:28
Благодаря за тези савети до тук.А иначе то в Alfata доста сам се возил но и никога не сам се занимавал с ремонти по нея.Значи първо да ви кажа какви са ми проблемите за сега: хидравликата ми тече и брата ми остави масло там да доливам ама много лошо ми вие като дам пален оборот.Второ накладките на спирачките маи са ми се прецакали,много слабо хващат.И има и други проблеми но това са ми основните.Ае определено ми трябва да я заведа на някои които разбира.Ако някои знае тука в Ямбол,Сливен и региона накои сервиз кадето могат да ми я видят моля ви да ми кажете.А иначе за сега разполагам с 300 лв.А на баща ми хичне му се занимава. :frown: Надявам се чарковете да не са много скапи :roll: . А и за сега си карам нормално то само веднаж кадето ви споменах я изрязах като хората и то щото ме ядосаха,но после и сажаляваха сащите тези хора :twisted: А и за това 80km/h ами маи бяха 180 ама есетвено това скоро няма да го повторя че наистена ми е рано а и както нямам спирачки.И тва е.. ако имате някакви забележки моляви поправяите ме.

Lisan
15-12-2006, 00:18
При пълен оборот всички вият, това няма нищо общо с теча! И за инфо няма такава Алфа 115к!

deyan_88
15-12-2006, 08:25
:shock: Еи това вече е нещо ново наистена.В документите колата е писана 115 к. сас сигурност.Ами тогава кои ще ме светне Alfata колко к.с. е ? Не че е толкова важно но да си знам аз.

IXIBIT
15-12-2006, 10:03
В Сливен има кой да ти я погледне......това му е тел. номер 0887974573-Миро.
Обади му се да се разберете първо кога,защото е доста зает :wink:

tonov
15-12-2006, 10:04
Еи това вече е нещо ново наистена.В документите колата е писана 115 к. сас сигурност.Ами тогава кои ще ме светне Alfata колко к.с. е ? Не че е толкова важно но да си знам аз.

Според техническия раздел:

Alfa Romeo 33 1.7IE 8V 1990

Engine
Manufacturer: Alfa Romeo
Type: F-4
SOHC
8 valves total
2 valves per cylinder
Displacement: 1712 cc 104.47 cu in
Compression: 9.50:1
Catalytic Converter: N
Max. output: 109.5 PS (108.0 bhp) (80.5 kW)@5800 rpm
Max. torque: 148.0 Nm (109 lbft) (15.1 kgm)@4500 rpm[/quote]

BatVas
15-12-2006, 10:08
:shock: Еи това вече е нещо ново наистена.В документите колата е писана 115 к. сас сигурност.Ами тогава кои ще ме светне Alfata колко к.с. е ? Не че е толкова важно но да си знам аз.

A 16 клапановата

1.7 IE 16V
e Max. output: 137.0 PS (136.0 bhp) (94.7 kW)@6500 rpm

за 1.7IE 8V - колегата ти е написал :wink:

deyan_88
15-12-2006, 12:42
Благодаря за инфото :wink: .Сас сигурност ще потарся тоя Миро да я погледне.Да видим кво ще я правим Алфичката. 8)

pe6kata212
15-12-2006, 16:17
добре дошъл колега,попаднал си на правилното място.Един свет от мен не си прави експерименти със силен бензин/120октана и нагоре/ защото аз думнах 3 мотора с него.Е верно че излиташе но и бързо кацаше,два пъти скъсан клапан и един път криви клапани от префорсиране.

hondoman
28-12-2006, 10:49
Батка здравей честита колица да знаеш мен лично много ме кефят ия 33-ки брат ми кара такава само че 1.5 и си варви доста грамотно не се притеснявай и мойта беше писана 160 коня а иначе е 150 по каталог но както и да е, ввярвам че ще имаш само хубави моменти с нея и колегите са прави внимавай посвикни и и след това и давай гас не прави мойта грешка аз минах от хонда 90 коня на хонда 150 и има яка разлика няколко пьти си изправях косата внимавай и още един пьт честито :wink: :D

deyan_88
29-12-2006, 22:28
Благодаря отново на всички за съветито до сега.Имам един въпрос.Лампичката ми за спира4ките на таблото свети постоянно а и наистена ,че спирачките ми хич ги няма.Ама сега нямам кинти за ремонт.Ама скоро ще имам.Можете ли да ми кажете приблизително колко пари тря да си приготвя.То ест вие не знаете какъв е проблема но да речем една смяна на накладките?То на мене ми казаха че те са ми проблем.То още колко неща има за ремонт по тая колица... :roll: ама..Все пак с лабави спирачки на каде.Благодаря предварително.

Lisan
29-12-2006, 23:03
Лампата за да ти свети или нямаш течност или заради прекъснат кабел на предните наклатки. Алфата не износва задни наклатки, а имат проблем с кантара който блокира и намалява налягането в системата. Педала става корав и спира почти само на предни,тоест не спира. Аз лично махам кантара и спира перфектно, препоръчвам ти го. За тези които ще кажат че не е правилно, и за да не спориме излишно ще ви кажа че не се продава като резервна част и няма ремонтен комплект за него,а втора употреба е тъпо да сложиш, по добре не махай твоя.

MrX
30-12-2006, 11:06
Аз лично махам кантара и спира перфектно, препоръчвам ти го.................... не махай твоя.

нещо съм раздвоен тук,последно препоръчваш да се махне или да не се махне,уточнявайй се като даваш нестандартни съвети

Lisan
30-12-2006, 12:16
Колега май нестандартно четеш, написал съм че ако се слага ВТОРА употнреба по добре да остане неговия,тоест този който е на колата по простата причина че ще сложиш пак БЛОКИРАЛ.

Vesko84
03-01-2007, 04:13
Благодаря отново на всички за съветито до сега.Имам един въпрос.Лампичката ми за спира4ките на таблото свети постоянно а и наистена ,че спирачките ми хич ги няма.Ама сега нямам кинти за ремонт.Ама скоро ще имам.Можете ли да ми кажете приблизително колко пари тря да си приготвя.То ест вие не знаете какъв е проблема но да речем една смяна на накладките?То на мене ми казаха че те са ми проблем.То още колко неща има за ремонт по тая колица... :roll: ама..Все пак с лабави спирачки на каде.Благодаря предварително.

Предните накладки са ти 30 лева, на мен ми взеха 20 лева за смяната. Както написа Лисан и мойта показва абсолютно същите симптоми. Предните накладки в резултат се бяха изяли до желязо а задните бяха като нови. Гледай да си купиш накладки с кабел за датчика защото на мен първо му бутнаха едни без и трябва6е да тичам да ги сменям.

pitbull
03-01-2007, 17:45
как точно се изолира кантара? или по точно като се махне как се свързват трабичките като се махне кантарчето

Mimo
03-01-2007, 18:30
тоя кантар наистина е проблем на алфетките,аз 3 днена се уядах с него и накрая си е су6тата работа,никакжи спира4ки на задните колела и се замислях да го правя дирекно но ми бе6е писнало и така го заебах!

Lisan
04-01-2007, 01:27
До бензиновия филтър има два тройника,от там махаш старите тръби и пускаш нови до двата маркуча на задния мост.Така изолираш кантара,тръби взимаш от лада,бройката стува 4-5лв. Ако имаш повече пари може да сложиш и медни.

Bobo
04-01-2007, 10:55
До бензиновия филтър има два тройника,от там махаш старите тръби и пускаш нови до двата маркуча на задния мост.Така изолираш кантара,тръби взимаш от лада,бройката стува 4-5лв. Ако имаш повече пари може да сложиш и медни.

Да ма без кантар се си мисля че ше се увърти някъде :wink:

Lisan
04-01-2007, 11:26
Не е фатално без него,той играе при натоварена кола и да пропуска по голямо налягане,а без тего е се така. Пробвал съм го много пъти и се получава,педала става готин и най вече спира первектно. Но все пак избора го прави водача, две хубави неща на едно место няма.

alfista
04-01-2007, 18:31
Лисане колко излиза процедурата по премахването на кантара.Възможно ли е от него да не ми лови само едната задна гума,защото другата си спира перфекно.

Lisan
04-01-2007, 18:51
С тебе ще го завъртиме в бартер.

alfista
04-01-2007, 19:11
ОК :twisted:

deyan_88
09-01-2007, 20:01
И така,благодаря отново за инфото,и имам едно въпростче пак.Хидравликата ми тече,и че си е за смяна или ремонт си е ястно ама ми казаха ,че е към 200лв. една втора ръка.И за сега нямам пари,и само и доливам хидравлично масло.И да ва попитам проблем ли е ако наливам различни масла,а не все едно и също.В смисал не компот да правя вътре на всяко доливане различно.Ами да речем ,че както сега ми свършват 2-та литра с които е карано 2 3 месеца и ако не намеря сащото да сложа друго.Благодаря предварително :)

JORDANGT
09-01-2007, 20:32
Стига да е същото като модел,ама всъщност то като се лее кво ти пука :roll: Събери малко парички и идвай в София,ще ти се решат всички проблеми,щото не знам колко е рентабилно постоянно да доливаш :shock:

Mury
10-01-2007, 12:24
И така,благодаря отново за инфото,и имам едно въпростче пак.Хидравликата ми тече,и че си е за смяна или ремонт си е ястно ама ми казаха ,че е към 200лв. една втора ръка.И за сега нямам пари,и само и доливам хидравлично масло.И да ва попитам проблем ли е ако наливам различни масла,а не все едно и също.В смисал не компот да правя вътре на всяко доливане различно.Ами да речем ,че както сега ми свършват 2-та литра с които е карано 2 3 месеца и ако не намеря сащото да сложа друго.Благодаря предварително :)

Гледай само цвета на маслото да е еднакъв-при тебе трябва да е червен щото има едно зелено мато е за ФВ :wink:

deyan_88
19-01-2007, 19:11
И така.Благодаря отново за всички съвети.Аз пак имам нещичко да питам.Като светни лампичката за бензина това какво ще рече колко литра гориво ми остава в резорвоара или по скоро колко би трябвало да има вътре.То аз на тази колица така и не и намерих документи от производител,кадето да пише така ,че да ва питам аз вас.А иначе да ви се похвалям наи-после доживях момента в които да я заведа да я постегнат.Сега в понеделник отпрашвам към Сливен,купих хидравлична реика 2-ра ръка и посабрах парички за останалите неща. :lol: А сега само се моля да нямам мн ядове по нея :bowdown:

deyan_88
19-01-2007, 19:31
Ааа и още нещо.В една друга тема прочетох нещо което ми направи впечетление."Жалко че тогава не бях сложил накрайника на ауспуха за 8лв дето вдига 20коня" :shock: Това е написано от Vesko84 в темата за календара.че, идеята ми е има ли такова нещо да се качат по такав начин 20 коня и за какво става въпрос, или колегата нещо блафира.(Sorry за тъпите въпроси ама... :oops: :roll: )

Lisan
19-01-2007, 23:34
Има как да няма,качва 20коня или 30магарета,ти преценяваш как ще върви по добре!

deyan_88
20-01-2007, 19:00
хехе :D ами аз пак ако искам 25 катъра да кача кво трябва да направя :P ...мерси пак за акалите ама ако някои ми отговори конкретно на въпросите мн ще сам му благодарен..че може пак и да го почерпя..на свадбата!! :tooth:

Vesko84
20-01-2007, 21:43
Здрасти :D :D
Значи мисля че по документи ако ти свети лампата имаш 6.5 литра още в резервоара, бях проверявал преди време. А колкото до накрайника за ауспуха - написах го иронично защото се сетих за една статия за Голф 2 http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%84_2
иначе ако наистина търсиш ефект ти трябва нещо такова http://redline-tuning.com/cat/3/view/6/ може и на старо да се намери ако имаш късметр те не ръждясват.

deyan_88
20-01-2007, 22:13
Здравеи.Еи тва вече е нещо друго.Ае и аз така си мислех за "накраиника" ама нали все още сам :indian: в тази област и да питам. :wink: А иначе за оная другата бория не е скапо ама по нататака вече ще мисля и за такива работи.А за тия вицове за Golf II сам без коментар.Просто се позабавлявах. :D и благодаря за инфото.

deyan_88
23-01-2007, 23:36
Здравеите.Аз сам с нов въпрос сега.Свети ми една лампичка на бордовия комп. ама незнам за какво в тя,само предполагам 4е е за скоростната котия ама не сам сигурен.точно в средата на колата не6то.Аз го начертах и да видите.Извиняжам се че не е по подробно но не ми се прерисува6е сега точно от колата а по спомени карах.И така надявам се че 6те ви стане ястно.Благодаря отново.

Bobo
25-01-2007, 11:30
Здравеите.Аз сам с нов въпрос сега.Свети ми една лампичка на бордовия комп. ама незнам за какво в тя,само предполагам 4е е за скоростната котия ама не сам сигурен.точно в средата на колата не6то.Аз го начертах и да видите.Извиняжам се че не е по подробно но не ми се прерисува6е сега точно от колата а по спомени карах.И така надявам се че 6те ви стане ястно.Благодаря отново.

Проблемация със 4х4 системата имаш :wink:

pth7712
25-01-2007, 13:05
Брех...

Пък при мен свети, като се износят накладките.

Romborak
25-01-2007, 13:14
Тази кола няма 4x4, погледни накладките или да не е прекъснат кабела към тях.

alfista
25-01-2007, 21:29
Бобо е прав,тази индикация е за проблем с 4Х4-то.

Romborak
26-01-2007, 20:49
Алфиста,пак се изказваш не подготвен! :oops:

deyan_88
28-01-2007, 20:10
Здравеите.Хора имам голям проблем пак.Значи първо за отговорите,ами аз нямам 4ь4 задвижване а накладките си ги смених преди седмица.И като ги смених 2 3 дена не ми светеше лампичката ама сега светна.Ама както и да е,да си свети там те спирачките са ми пушка вече, ами друго ме мача сега тази кола.Снощи си я карах прибрах си я в гаража и си беше супер.Ама тази вечер отивам аз да я паля и съеденителят ми хлатна.Просто някакъв хлабав такъв.Все едно нямам съеденеител.Имам чувството че го държи само една прожинка.И утре ще ходя да тарся един "маистор" да доиде до нас да види от какво може да е това.Кажете утре тоя като доиде какво да гледа.Тои човека сигурно разбира ама аз на такива селски изпалнители нямам доверие.А да я дарпам до сервиз.Незнам.Мерси за съветите пак

alfista
28-01-2007, 20:20
Провери дали имаш спирачна течност в казанчето,то е общо за спирачките и съединителя,сигурно от студовете ти е изтекла през долната помпа на съединитела.

Lisan
28-01-2007, 20:45
Смени си гумичките на двете помпи,и си готов.

Lisan
28-01-2007, 20:46
Ицо, да хванеш и да си смениш снимката че ме стресираш.

Lisan
28-01-2007, 21:03
ДЕЯНЕ, НЕ Е ЛОШО ДА ПИШЕШ НА БЪЛГАРСКИ,МНОГО ТРУДНО Е ЗА РАЗБИРАНЕ КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ.

deyan_88
28-01-2007, 23:15
Lisane,приемам забележката,аз по рано много на бързо го писах това,а тука нямам Бг език в тази зала и използвам Конвертора за да го преведе,извенявам се пак и може пак да го прочетете това което сам писал :oops: редактирах го сега,а и благодаря за тези съвети утре ще видим какво щв направим по колицата :)

deyan_88
30-01-2007, 10:39
Смени си гумичките на двете помпи,и си готов.

Значи проблем ми прави долната помпа от там е изтекло наисте,но Lisane един приятел с 33-ка и тои ми каза че имал същият проблем и че ако сменя само гумичките това временно ше ми реши проблема и след няколко месеца пак ще имам ядове.Има ли нещо такова?Да сменям ли помпата или само гумичките?

Lisan
30-01-2007, 16:10
Мани го твоя приятел,може ли гума да износи метал? Сменяй гумичките, само гледай да не ги обърнете на долната помпа и няма да имаш ядове.

deyan_88
05-02-2007, 23:41
Хорааа не мога повече,вече от тази колица сам :tequilla: утре хващам брадвата и я правя на парчета и на всеки един от този форум по едно парче ще дам.Такмо оправих и помпата и съеденителят ми е пушка и се кефя вече 2 дена и днес гледам нещо колата ми пуши от двигателя,гледаме ние с един приятел то маи капе антифриз някаде и ми пуши от там.Слабо е пак щом и антифриза почти не е мраднал,ама гадна работа,и тези дни ще я разхварляме пак.Ама кво да се прави като вече ми грабна сърцето тази кола.:(

JORDANGT
06-02-2007, 18:59
Човек остви брадвата бе :dark2: Това е нещо дребно,ако е от съединенията на парното по-добре си вземи от някой газаджия пластмасови или алуминиеви тройници(тябва да струват 1/2лв.)и край :wink:

Lisan
06-02-2007, 20:30
Деяне,докарай колата да я резна,става много бързо,няма да я боли имам опит. Прегледай скобите на водните съединения,проблема ти е никакъв,споко освободи напрежението.

deyan_88
09-02-2007, 20:09
Лисане,изопщо не се и съмнявам,че хич няма да я заболи колицата като я резнеш ама мене много ще ме боли.Размислих вече с калцането,даже ако става въпрос за рязане парво аз лягам да ме режете после нея :P ,иначе не се давам. :evil: А иначе сам подготвил пак един тъп въпрос ама кво да се прави.Възможно ли е колата ми да е 16V ама никаде да не пише? :oops: Щото които и да кача и да дам газ и никои не вярва ,че колата е по малко от 130 магарета,и аз им обеснявям ама те...

alfista
09-02-2007, 21:55
На двигатела,върху колектора си пише 16V :lol: .

JORDANGT
09-02-2007, 22:01
На двигатела,върху колектора си пише 16V :lol: .
И има по два вала на глава,абе с две думи трябва да си сляп за да не ги различиш :roll:

Lisan
10-02-2007, 09:27
Ако искаш да стане 16в. казвай, готвиш пари и става силна!

deyan_88
10-02-2007, 14:48
Благодаря,аз си виждам ,че колата не е 16V ама все пак не съм виждал такъв двигател и да питам аз.А относно

Ако искаш да стане 16в. казвай, готвиш пари и става силна!

Ммм,че за колко парички става въпрос,така приблезително,че скоро очаквам да ми пратят парички от Испания :static: и да почвам да си правя сметките още от сега.

Събев
10-02-2007, 19:55
Гледай да ти пратят повечко, че да стигнат! :roll:
Иначе идеята е гениална!

Lisan
10-02-2007, 23:10
Когато решиш званиш,тогава ще говорим за вариантите,има няколко.

deyan_88
11-02-2007, 14:28
:th_up: OK, така ще стане.

deyan_88
01-03-2007, 00:24
Тъкмо взех да се притеснявам вече как така толкова време карам без никакви проблеми по колицата и ха днес лампичката ми на таблото за маслото премигна на няколко пъти.Не свети нон стоп ама премигва от време на време.И като пребрах колата забелязах ,че е капало малко масло пред гаража :frown: От къде може да е това?Какво да гледаме по колата сега?Утре пак ще я рачкаме колицата.