PDA

View Full Version : Питане за музика на 147?

glock26
15-08-2012, 10:13
Здравейте колеги, както винаги съм сигурен, че тук ще намеря компетентни отговори та затова да ви питам. Искам да си махна оригиналното радио и да си взема стандартно. Въпросът ми е като сложа стандартното ще остане ли някаква дупка около новото защото фабричното ми изглежда доста по-дълго? Дано въпросът ми не ви се стори глупав:) Поздрави на всички!

AttilaSL
15-08-2012, 11:12
Има специални допълнителни рамки които се поставят на неоригиналното CD като това: http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO-147-CD-Car-Stereo-Fascia-Surround-Panel-/350399820206?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item519574f1ae
Пасват идеално и изглежда много добре.

zaza
15-08-2012, 11:56
Може и това, http://bgcaraudio.com/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=16

NightRider
15-08-2012, 14:26
А ако имаш мултиволан - губиш го

stef_nikolaev
15-08-2012, 15:08
Човека иска да си смени радиото... а не да слага адаптори. Макар че сте прави, ще загуби мулти-волана и т.н. Ако ще е с адаптери, в ebay има варианти, май xcarlink и подобните са 50 евра и става най-добре с тях, ама не в ebay.com а в немския или в някой от другите европейски.

NightRider
15-08-2012, 17:00
Мога да ти дам един друг съвет. Музиката на Алфите не е никак лоша, но по-старите нямат МР3. И за да преодолея този недостатък си сложих MP3 плеърче от тези в запалката, избрах си честота на излъчване в УКВ обхвата където няма станции наблизо (за София и където съм ходил 90.7MHz) и си реших този проблем. Хубавите са около 20лв.

rossenvn
15-08-2012, 18:07
Мога да ти дам един друг съвет. Музиката на Алфите не е никак лоша, но по-старите нямат МР3. И за да преодолея този недостатък си сложих MP3 плеърче от тези в запалката, избрах си честота на излъчване в УКВ обхвата където няма станции наблизо (за София и където съм ходил 90.7MHz) и си реших този проблем. Хубавите са около 20лв.

Това за 20 лв е доста далече от качеството. Също и музиката в Алфите. Зависи човек какво иска.

NightRider
15-08-2012, 18:37
Това за 20 лв е доста далече от качеството. Също и музиката в Алфите. Зависи човек какво иска.
Е, то е ясно. Но за мен кола и качествена музика не се връзва така, както уредбата ми в хола. Нека колегата сподели повече за вижданията си

RoMeO_156_GTA
15-08-2012, 19:36
Колега , намери си тази пластмасова рамка в цвета на конзолата или както я наричат някои - адаптор . Иначе ще стои дупка . Във форума някъде бях гледал подобна тема и пишеше къде в София може да се намери :)

Я да ползвам и аз темата . Моята няма Босе , CD-то е Блаупункт 937 High . Дали има фабрично прекарани кабели в багажника за subwoofer / бас каса . На едно Браво 2000г гледах , че има.

glock26
23-08-2012, 07:02
Поръчах си такъв адаптор от Ибей, и днес отивам да сложа музика. Благодаря на всички!

spo
23-08-2012, 10:42
Успех, можеш ли да сложиш снимка как се е получило

Mladencho
30-09-2012, 09:37
При мен лично се получи , проблема е следния ,че китайчетата не са докарали цвета :nono:
Но без тази "рамка","конзола" стои много грозно

unreax_
10-03-2013, 20:51
Макар че темата е старичка...видях че един колега е писал че е видял Bravo с прекарани кабели за sub. Та, няма фабрично аудио на Bravo (говоря за старото браво до 2001-2002) което да има изходи за суб, по-скоро във въпросната кола са правени някакви манипулации по аудио системата. Що се отнася до алфата, не съм много запознат с фабричната аудио система но мисля че смяната на фабричният плеър с висок клас Alpine, Pioneer, Kenwood или Clarion значително ще подобри звука, дори и с оригиналните говорители на автомобила (а ако се постави допълнителен усилвател разликата ще е още по-голяма). Та за всички колеги които се колебаят...купете си една адапторна рамка която се слага на мястото на оригиналното cd...ако не пасва цвета боядисайте си я точно в цвета на таблото...вземете си качествен плеър и ще видите разликата :)