View Full Version : Citroen C4 1.4 i 16v 90 к.с. 2006 г.
niki_future
16-08-2012, 10:03
Здравейте колеги,
Някой има ли наблюдения върху въпросния автомобил? Колата е на реални 60000 км., но малко ме притеснява малкия двигател и неоправдано високия разход на гориво за автомобил от този клас - 8.7 градско, 5.2 извънградско. Моля някой ако има впечатления да каже. Цената е 6500 лв.
Страаааааааааааашно дърво!!!
Известно време имах наблюдения върху 1.6 дизел и единственото хубаво нещо в тая кола беше ниския разход - всичко друго е ебааааааааси гадното!
Отзад все едно си на винкел, вместо амортисьори.... гадно-евтина пластмаса.... дървени седалки.... за дизайна няма да говоря, защото е субективно.... в конкретния случай офертата никак не е рентабилна с този малък двигател.... и т.н., и т.н....
Иначе разхода си е нормален, ноооо.... Не се занимавай, по-добре!
За бензин 90 коня, на кола от този размер не бих казал, че разхода е висок, но ако искаш конкретна информация пиши във форума на Ситроен.Там има достатъчно колеги с С4-ки, които биха могли да ти разяснят нещата в подробности. Лично за мен С4 е най-несполучливата кола от С серията от този период.
niki_future
16-08-2012, 15:40
Колеги поотказахте ме :)
За тези пари можеш да си вземеш С5 I. Покарай някоя и сигурен съм, че ще ти хареса. Това е един много приятен и комфортен семеен автомобил.
С 5 e и много качествен автомобил, наистина е подходящ за семеен автомобил.
Mind_Control
17-08-2012, 11:23
С 5 e и много качествен автомобил, наистина е подходящ за семеен автомобил.
А бе хора вие в Ц5-ца качвали ли сте се? Карали ли сте? Супер зле е и като интериор и като екстериор и като ергономичност и като качество. Едната мека возия има тая кола, ама другото е зле.
Единствено Ц6-цата ми харесва до някъде от ситроените.
Страаааааааааааашно дърво!!!
Известно време имах наблюдения върху 1.6 дизел и единственото хубаво нещо в тая кола беше ниския разход - всичко друго е ебааааааааси гадното!
Отзад все едно си на винкел, вместо амортисьори.... гадно-евтина пластмаса.... дървени седалки.... за дизайна няма да говоря, защото е субективно.... в конкретния случай офертата никак не е рентабилна с този малък двигател.... и т.н., и т.н....
Иначе разхода си е нормален, ноооо.... Не се занимавай, по-добре!
Абсолютно Вярно.Моя приятелка работеше в Ситроен и си купи върнат такъв лизингов на 20 000 км до колкото можеше тя да вярва на колегите си.Същия двигател, като купето беше с 3 врати.Супер ЧУК наистина.нито върви хлопаше......самата пластмаса на 20 000 км смятай...отделно на това никаква тяга и нищо, което да те впечатли...и както винаги съм си знаел и преди а и колегите знаят малкия двигател е равен на голям разход и малки емоции...така, че за мен това е кофти вариянт пък решението си е твое колега.
Поздрави,
А бе хора вие в Ц5-ца качвали ли сте се? Карали ли сте? Супер зле е и като интериор и като екстериор и като ергономичност и като качество. Едната мека возия има тая кола, ама другото е зле.
Единствено Ц6-цата ми харесва до някъде от ситроените.
Не съм, гледал съм го и четох статия в Аутобилд за това :)
Аз пък имам лични наблюдения на над поне 15 С5-ци и то с горе-долу всички дизелови мотори, които изобщо се слагат в тях. Мога да кажа, че ако колата не е сбъркана от каране и е гледана що годе добре това е един наистина страхотен семеен автомобил. Най-големият му плюс пред любимите ни Алфи естествено е страхотната возия и много здравaтa и сравнително евтина за ремонт ходова част.
Аз пък имам лични наблюдения на над поне 15 С5-ци и то с горе-долу всички дизелови мотори, които изобщо се слагат в тях. Мога да кажа, че ако колата не е сбъркана от каране и е гледана що годе добре това е един наистина страхотен семеен автомобил. Най-големият му плюс пред любимите ни Алфи естествено е страхотната возия и много здравaтa и сравнително евтина за ремонт ходова част.
+ това, че е невероятно маневрен.
Разхода на 110 коня дизел, който беше близо до мен бе около 7,2-7,5 л/100км.
За 250 хил км. в БГ само няколко тампона по окачването са сменяни + ремонт на механизма за отваряне на заден капак + още няколко дреболии.
Е съответно, както си и мислех в Аутобилд са си прави :grin:
А и в днешния брой от 23 август 2012 отново има статия за С5 на старо с много добра оценка.